monster1972 25.05.09, 08:06 no to całkiem jak u nas.. tylko nasi kolesie z Kaukazu to zwykłe dresy na sterydach wyhodowane... ... bydło wszędzie jest jednakie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alib-aba bracia kaukascy pobili biednego zauche ? 25.05.09, 08:29 jaka szkoda a tak sie kaczka i jego fajfusy stara o dobre stosunki z nimi a tu masz ci babo placek.. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: bracia kaukascy pobili biednego zauche ? 25.05.09, 09:05 alib-aba napisał: > jaka szkoda > a tak sie kaczka i jego fajfusy stara o dobre stosunki z nimi a tu > masz ci babo placek..<Cyngiel-wykształciuch obojętnie z której strony na sprawę by nie sPOjrzał,to i tak widzi winę Kaczorów Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 to knowania PiS do tego doprowadziły 25.05.09, 11:19 Pobili go Amerykanie Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: to knowania PiS do tego doprowadziły 25.05.09, 11:39 To było pobicie na zlecenie. Decyzję wydał sam Sraczyński Leszek. Wysłał notę do Kupaszwilego, a ten wysłał swoich kaukaskich braci. Odpowiedz Link Zgłoś
lecoqsportif Re: to knowania PiS do tego doprowadziły 25.05.09, 13:30 Dużo zdrowia! wroclaw.fotolog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
part_of_the_game Kto był w Moskwie to wie, że pasy nie istnieją... 25.05.09, 14:14 W Moskwie przejścia dla pieszych, szczególnie te na mniejszych ulicach to jakby nie istniały w świadomości kierowców. Nawet jak masz zielone to musisz bardzo uważać. Zauważy to od razu każdy przyjezdny, a co dopiero ktoś kto już tam długo mieszka. A więc Zaucha albo im pokazał fucka albo to rzeczywiście robota polityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus b. dziwne bo TVN byla zawsze promoskiewska pewnie 25.05.09, 16:07 prowokacja - teraz TVN pewnie mysli ze moze odebrac widzow TV Trwam bo skoro ich dziennikarzy bijo w Moskwie wiec to nie mogo byc esbecy - b. prymitywnie kombinujesz Walter Odpowiedz Link Zgłoś
michr Re: to knowania PiS do tego doprowadziły 25.05.09, 14:02 Moze pan redaktor pokazal gdzie sie zgina dziob pingwina, a moze pochwalil sie ze ma srodkowy palec. Dziwne to jest jakas przyczyna musiala byc tego pobicia Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch.jeden "Ma złamaną kość policzkową" 25.05.09, 22:11 Nie ma czegoś takiego jak "kość policzkowa". Można napisać ogólnie "kości policzka" albo sprecyzować, czy jarzmowa, czy szczękowa czy może czołowa, bo też nieco sięga. Odpowiedz Link Zgłoś
kenzoo3 [...] 25.05.09, 08:34 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nonieee Ksenofob i rasista 25.05.09, 08:49 Bo nipy skąd wie, że z Kaukazu? Przedstawili się? Powiedzieli, że z Kaukazu? A z którego kraju? Bo po czym on że miał to niby poznać? Po odgłosie otrzymywanych klapsów? Oczywiście uprzedzony. Co na to obrońcy praw człowieka (Kaukaskiego)? Odpowiedz Link Zgłoś
tosia.ru Re: Ksenofob i rasista 25.05.09, 09:32 Bo nipy skąd wie, że z Kaukazu? Przedstawili się? Powiedzieli, że z Kaukazu? A > z > którego kraju? no coz, to proste - w Moskwie jest sporo roznych nacji, ale wszystkie je mozna rozroznic i osoba mieszkajaca tam raczej rzadko sie myli z ocena kazda z nacji ma szereg cech wyrozniajacych dana nacje z tlumu i mowiac o "kaukaskiej nacjonalnosci" ma sie najczesciej na mysli Czeczenca, Azera badz Gruzina (i rzadko, baardzo rzadko zdarza sie pomylka) Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Ksenofob i rasista 25.05.09, 11:10 tosia.ru napisała: > i mowiac o "kaukaskiej nacjonalnosci" ma sie najczesciej na mysli Czeczenca, > Azera badz Gruzina (i rzadko, baardzo rzadko zdarza sie pomylka) No chyba, że ktoś inny podpadnie Putinowi, wtedy może to być np. Tadżyk, Osetyńczyk albo Dagestańczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
tosia.ru Re: Ksenofob i rasista 25.05.09, 12:40 No chyba, że ktoś inny podpadnie Putinowi, wtedy może to być np. > Tadżyk, Osetyńczyk albo Dagestańczyk. niee mocno sie roznia zachowaniem Odpowiedz Link Zgłoś
krawat23 Re: Ksenofob i rasista 25.05.09, 09:44 To widać słychać i czuc! Smagła cera i twarz, charakterystyczny akcent i ........ Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Ksenofob i rasista 25.05.09, 11:42 Ani chybi Abchazi. Dostali moskiewskie paszporty, no to przyjechali do stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana eeee ja tam czuje reke israelskich instruktorow 25.05.09, 13:18 ktorzy szkola Gruzniska brac do walk iz Moskalami. No tym razem Zucha wygladal na rosjanina i po ryju zarobil. No widac, ze Israelczycy muszom jeszcze porpacowac nad Sakszwilim. Odpowiedz Link Zgłoś
j23tom akcja moskwy 25.05.09, 08:57 dokladnie takiej informacji bym sobie zyczyl w newsach gdybym byl przedstawicielem kremla. Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: akcja moskwy 25.05.09, 09:06 Z pewnością źli pracownicy rosyjskiego FSB jeździli za nim po całej Moskwie i czekali aż wejdzie na pasy. Z pewnością. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: akcja moskwy 25.05.09, 11:41 Dla niepoznaki przebrali się jeszcze za mieszkańców okolic Kaukazu. A w bagażniku wieźli mumię swojaka, Stalina. Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: akcja moskwy 25.05.09, 13:01 A gdy zbliżał się do przejścia z położonego opodal posterunku rosyjskiej armii było słychać strzały. Co ciekawe dbający o bezpieczeństwo Polaka przyjaciele Gruzini dzięki swojemu świetnemu wyszkoleniu przewidzieli to i krzyczeli "chować się" zanim jeszcze padły strzały :P Odpowiedz Link Zgłoś
krawat23 Korespondent TVN, Andrzej Zaucha pobity w Moskwie 25.05.09, 09:41 I tak skończyło sie dobrze. jescze 10 lat temu mogli wrzucić go do samochodu i zarzadać okupu . Odpowiedz Link Zgłoś
zgrozazgroza Korespondent TVN, Andrzej Zaucha pobity w Moskwie 25.05.09, 09:42 Zdaje się, że i tak miał dużo szczęścia. Jak się komuś pokazuje "fuck" to później ma się kłopoty zwłaszcza w Moskwie. Coś mi się nie chce wierzyć, żeby kaukaskie bojówki jeździły po Moskwie w poszukiwaniu polskich dziennikarzy na pasach. Odpowiedz Link Zgłoś
nonieee Re: Korespondent TVN, Andrzej Zaucha pobity w Mos 25.05.09, 09:50 zgrozazgroza napisał: > Zdaje się, że i tak miał dużo szczęścia. Jak się komuś pokazuje "fuck" to > później ma się kłopoty zwłaszcza w Moskwie. Coś mi się nie chce wierzyć, żeby > kaukaskie bojówki jeździły po Moskwie w poszukiwaniu polskich dziennikarzy na > pasach. Najciekawsze jest to, czego nie powiedział ten cierpiętnik. Za przechodzenie przez ulicę nie dostałby po ryju bo nikomu nie chciało by się zatrzymywać. Jak się chce stawiać to trzeba jeszcze umieć szybko uciekać. Odpowiedz Link Zgłoś
ko_menta_tors Re: Korespondent TVN, Andrzej Zaucha pobity w Mos 25.05.09, 10:20 zgrozazgroza napisał: > Zdaje się, że i tak miał dużo szczęścia. Jak się komuś pokazuje "fuck" to > później ma się kłopoty zwłaszcza w Moskwie. Coś mi się nie chce wierzyć, żeby > kaukaskie bojówki jeździły po Moskwie w poszukiwaniu polskich dziennikarzy na > pasach. Ja też nie wierzę! Na pewno sam sie potłukł, masochista!! Odpowiedz Link Zgłoś
idontgiveashit Re: Korespondent TVN, Andrzej Zaucha pobity w Mos 25.05.09, 10:58 wiadomo, że nie w poszukiwaniu pl dziennikarzy:| kaukaz to osobny temat, tam jest jeden wielki kocioł i np mnie to wcale nie śmieszy. mam znajomych z kaukazu wiem jak jest. a co w tym dziwnego ze bojówki do moskwy trafiają? pojęcie przeciętnego polaka o rosji to żenada:/ Odpowiedz Link Zgłoś
chirurg_szczekowy Trafi na rosyjski oddział Szczękowo-Twarzowy 25.05.09, 09:47 a tyle się starał, żeby twarz była rozpoznawalna. Teraz wszystko od nowa zacznie, bo watpie żeby ktos go rozpoznał... Odpowiedz Link Zgłoś
2kbb Szkoda że nie rozpoznał u nich języka gruzińskiego 25.05.09, 10:01 To wtedy Putin byłby bardzo usatysfakcjonowany. W czasach komunistycznych to była celowa polityka Rosji Sowieckiej aby wymieszać narody Sowieckiej Rosji i pozbawić ich korzeni i kultury. Taki rozrzucony naród po dużym terytorium jakim jest Rosja nie będzie więcej głowy podnosił i w konsekwencji spotkanie teraz człowieka w Rosji wyglądającego na pochodzenia kaukaskiego nie oznacza że narodowości kaukazkiej. Raczej z dużym prawdopodobieństwem jest Rosjaninem nie mającym już nic wspólnego z Kaukazem. Taki Zaucha powinien raczej zwrócić uwagę w jakim języku rozmawiali ci napastnicy a nie wygadywać bzdur. Ale jeżeli nie zna się dobrze języka Rosyjskiego to jak można rozpoznać akcent moskiewski czy kaukaski swoich przeciwników.? Z tej notatki prasowej jednak wynika coś bardziej istotnego , tj jakim zdegenerowanym narodem obecnie stali się Rosjanie jeżeli w środku stolicy Moskwy w biały dzień można być pobitym przez chuliganów a jednocześnie Rosja brutalnie tłumi wszelkie dążenia narodów kaukaskich do wolności. Dla mnie osobiście jednak to zdarzenie wygląda na ukartowaną prowokację Putina przeciwko Polsce i świadczy że Putin który przyjedzie do Polski 01 września jest tylko wyrafinowanym cwaniakiem z KGB który walczy o utrzymanie władzy w Europie Środkowej i Wschodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: Szkoda że nie rozpoznał u nich języka gruzińs 25.05.09, 10:09 "Z tej notatki prasowej jednak wynika coś bardziej istotnego" Z twojego postu tez wynika cos bardzo istotnego - jestes idiotą:))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
2kbb Re: Szkoda że nie rozpoznał u nich języka gruzińs 25.05.09, 10:18 Brawo "ewswr" jesteś wielki licząc to miarą długością czasu przytrzymania palca na klawiaturze ze znakiem ")" Gratuluję merytorycznej odpowiedzi i argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek to podziekowanie za rzetelny przekaz TVN o napasci 25.05.09, 10:37 gruzji na osetie,pan zaucha juz zrozumial ze tylko z pozoru dziennikarstwo nie ma nic wspolnego z odpowiedzialnoscia za slowa,mam nadzieje ze ta wiedza podzieli sie z kolegami komentujacymi polskie sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
piccolo61501 Re: to podziekowanie za rzetelny przekaz TVN o na 25.05.09, 10:48 a macie gdzies poscik ,jak ten Zaucha wyglada ,to bedzie mi wszystko jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: to podziekowanie za rzetelny przekaz TVN o na 25.05.09, 10:53 trzeba postawic pomnik w koncu meczennik i bohater Odpowiedz Link Zgłoś
kazimierz111 Dziwne! 25.05.09, 10:55 Zastanawia mnie jak dziennikarz od razu rozpoznał mieszkańców Kaukazu?. Byli może w jakichś strojach narodowych? Dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Dziwne! 25.05.09, 10:58 Zastanawia mnie jak dziennikarz od razu rozpoznał mieszkańców Kaukazu?. Byli > może w jakichś strojach narodowych? Dziwne nic dziwnego w koncu inaczej wygladaja, inaczej mówia jakby ciebie pobili murzyni tobys ich nie rozpoznał? zastanawiałbys sie czy to byli Czesi a moze Serbowie buhaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
kazimierz111 Re: Dziwne! 25.05.09, 15:10 Gdyby pobili mnie murzyni nie wiedziałbym czy są z Afryki, Ameryki czy Europy (np. Francji czy Niemiec). A może jestem mało rozgarnięty, że nie potrafię od razu rozpoznać kto jest z jakiego kraju? W takim razie szczerze gratuluję takiego "Rentgena" w oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
juliaan od razu widac ze nie byles w moskwie 25.05.09, 15:28 kaukaskich rozpoznac moze nawet niewidomy ... cziernożopy, czurki ...zapytaj rosjan co to znaczy ... i zapytaj kto moze kobiecie dac w gebę w metrze jak nie owi biedni czeczeńcy Odpowiedz Link Zgłoś
anarchoateo Re: Dziwne! 25.05.09, 13:50 kazimierz111 napisał: > Zastanawia mnie jak dziennikarz od razu rozpoznał mieszkańców Kaukazu?. Byli > może w jakichś strojach narodowych? Dziwne. Dokładnie tak samo ich rozpoznał jak NASZ jaśnie nam panujący Pan Prezydent rozpoznał Rosjan po dźwięku wystrzału. ;) A tak na poważnie to rację ma rzewuski1. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: Dziwne! 25.05.09, 19:15 kazimierz111 napisał: > Zastanawia mnie jak dziennikarz od razu rozpoznał mieszkańców Kaukazu?. Byli > może w jakichś strojach narodowych? Dziwne. rozumiem twoje obiekcje,dla ciebie oni byli po prostu ruskimi.Ja też tak rozumowałem,zwłaszcza kiedy nie znałem rosyjskiego i kiedy tam pojechałem to wszyscy byli dla mnie rosjanami,dopiero potem ze zdziwieniem zacząłem zauważać inną mowę,akcent i sam wygląd. Ten dziennikarz widać dosyc dobrze zna język i realia więc mógł spokojnie określić ich jako "lica kaukaskiej nacjonalności"-tak to formułują w Rosji i nie dotyczy to tylko jednej,dwóch nacji a wszystkich narodów zamieszkujących ten region,a jest ich masa tylko spokojnie można ich odróżnić od tatarów,kałmyków,tadżyków,kazachów itd. więc sie nie czepiaj bo gdyby byli "biali" to napisałby że byli słowiańskiej narodowości i to też nie mówiłoby że to rosjanie bo mogliby być ukraińcami,białorusinami polakami itd. Cziornożopych,jak ich nazywają pozostali można poznać nawet gdy są goli bez nacjonalnej odzieży:)))nie twórz teorii spiskowej. Odpowiedz Link Zgłoś
e-skin Andrzej Zaucha ? przecież on nie żyje od 18 lat!!! 25.05.09, 10:57 pl.wikipedia.org/wiki/Andrzej_Zaucha_(piosenkarz) Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Andrzej Zaucha ? przecież on nie żyje od 18 l 25.05.09, 10:59 pl.wikipedia.org/wiki/Andrzej_Zaucha_(dziennikarz) Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Teraz czas na Batera 25.05.09, 11:04 Bater ma zone z kaukazu pl.wikipedia.org/wiki/Wiktor_Bater moze to jego sprawka? chce sie pozbyc konkurencji przestraszyc Zauche i pokazac ze w Moskwie trzeba prawdziwych kozaków takich jak on który w Biesłanie o mało nie zginał Odpowiedz Link Zgłoś
zalobanarodowa Re: Teraz czas na Batera 25.05.09, 11:51 Bater ma od wódki juz tak fioletowy ryj ze go zdjęli z anteny. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Korespondent TVN, Andrzej Zaucha pobity w Moskwie 25.05.09, 11:00 To ta słynna słowiańska gościnność mająca swoją azjatycką odmianę w Chanacie .. Odpowiedz Link Zgłoś
wspolna-flaszka.pl <> c-z-y-z-b-y- p-i-e-l-g-r-z-y-m-k-a .. 25.05.09, 11:18 czyżby pielgrzymka radia maryja w rosji ? Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Korespondent TVN, Andrzej Zaucha pobity w Moskwie 25.05.09, 11:27 Noo, gratulacje. Tak wygladaja "pozdrowienia" przyjaciol z Kaukazu. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Korespondent TVN, Andrzej Zaucha pobity w Moskwie 25.05.09, 11:42 No to teraz Kaczyński wypowie wojnę Gruzji. Tylko czy zdecyduje się zrezygnować z budowy winociągu Tbilisi-Pałac Namiestnikowski? Odpowiedz Link Zgłoś
danwrc1 Rosjanie mają dośc TVNowskich kłamstw.. 25.05.09, 12:01 to dostał po twarzy i tyle ale afera.. kłamiesz obrywasz prosta sprawa.. Odpowiedz Link Zgłoś
mawt Re: Rosjanie mają dośc TVNowskich kłamstw.. 26.05.09, 00:15 tia, strzelasz w tył głowy - prosta sprawa szczególnie dla kagiebisty Putina Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Korespondent TVN, Andrzej Zaucha pobity w Moskwie 25.05.09, 12:02 Poznali się na jakości? D: j/k Wielkie mi co...niech popracuje jak Milewicz Odpowiedz Link Zgłoś
bolek1965 Korespondent TVN, Andrzej Zaucha pobity w Moskwie 25.05.09, 12:17 Cholerni antysemici z Kaukazu. Odpowiedz Link Zgłoś
punter Korespondent TVN, Andrzej Zaucha pobity w Moskwie 25.05.09, 12:28 "mieszkańców Kaukazu" ???? Czy ten Zaucha zgłupiał ! Przecież źli są tylko ruscy, ew. nowi ruscy a nie czeczeńscy bandyci, chwilowo na występach w Moskwie ! Trzeba było powiedzieć, że prowadził Miedwiediew a dzielnego polaka prał po mordzie Putin ! Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Charakterystyczny mistrzowsko zawoalowany styl FSB 25.05.09, 12:54 Wsje kacapczikiznajut, czto w FSB nie pracują kaukazcy. Wsje kacapcziki znajut, czto niemoskiewskie doniesienia z Kaukazu nie budzą reakcji FSB. Wsje kacapcziki znajut zasadę "qui bono". W tym kontekście nie dziwi mnie spolegliwa sporeakcja dziennikarza na ostrzeżenie otrzymane od 'kaukaskich': Powiedz, że to pobicie polityczne/FSB a następnym razem skończysz jak Politkowska. Dla jasności mógłby jeszcze dodać, że pobił go Juszczenko z Kaczyńskim i Saakaszwilim. Kiedyś porównywałem kacapstan do Nigerii - podobna liczba ludności, struktura społeczna, wskaźniki zdrowotne. Przepraszam Nigeryjczyków, że ich obraziłem. U nich dyplomatów czy dziennikarzy się nocami nie bija, jak to jest na porządku dziennym wśród kacapskiej dziczy. ----- thepeoplescube.com/images/Pravda_CollectiveFarmers.jpg img521.imageshack.us/img521/5589/s640x480bj5.jpg "S.Sokołow, wiceszef "Nowej: nam co trzy lata zabijają dziennikarza. Anastasja to już szósta ofiara. to już nie redakcja, a dom pogrzebowy." Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana Gruznini szkolenie przez israelskich instruktorow 25.05.09, 13:07 albo Czeczency wspieranie przez GW. Takie klotnie rodzinne nic sie powaznego nie stalo. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Kolejna wpadka cyngli z FSB ?? 25.05.09, 13:49 "6 czerwca 99 roku szwedzki dziennikarz Jan Blomgren, napisał w Svenska Dagbladet, że Kreml przygotowuje serię ataków terrorystycznych, za które będzie można zrzucić winę na Czeczeńców. W lipcu Moskowskaja Prawda podała nawet kryptonim nadchodzącej operacji – „Burza w Moskwie”. Przyjrzyjmy się zatem chronologii wydarzeń. 2 sierpnia Magomedow, dagestański watażka, ukrywający się w Czeczenii, zajmuje kilka wiosek dagestańskich w pobliżu granicy czeczeńskiej. 6 sierpnia Basajew wchodzi do Dagestanu z 1.500 ludźmi. 9 sierpnia Putin zostaje premierem. 10 sierpnia Magomedow i Basajew ogłaszają powstanie Islamskiej Republiki Dagestanu. 23 sierpnia Czeczeńcy wycofują się z zajętych wiosek pod naporem rosyjskich bombardowań i ataków milicji dagestańskiej. 26 sierpnia Putin ogłasza inwazję Czeczenii, która rozpoczyna się od ciężkich bombardowań. 31 sierpnia wybucha bomba na stacji moskiewskiego metra. Jedna osoba zabita i 40 rannych. 4 września w Dagestanie wylatuje w powietrze samochód wypełniony materiałami wybuchowymi. Eksplozja niszczy 5-piętrowy blok, zamieszkany przez rodziny rosyjskich żołnierzy. 64 zabitych i 133 rannych. 9 września bomba rujnuje 9-piętrowy budynek mieszkalny w Moskwie. 94 zabitych, 249 rannych. Fsb zidentyfikowało materiał wybuchowy jako hexogen. 13 września wybucha bomba w 8-piętrowym budynku w Moskwie. 118 zabitych, 200 rannych. Dwie inne bomby hexogenowe zostały znalezione tego samego dnia w piwnicach dwóch bloków mieszkalnych w Moskwie. 16 września wybucha ciężarówka w Wołgodońsku. 17 zabitych, 69 rannych. Nowy premier oskarżył o ataki „republikę terrorystów” i w najostrzejszych słowach obiecał rodakom, że nie będzie łaski dla morderców: – Jeśli znajdziemy ich w sraczu, to zabijemy ich w sraczu – tak im wyrąbał Prezes Rady Ministrów Federacyjnej Republiki Rosyjskiej. Czeczeńcy, zarówno Basajew jak i prezydent Maschadow, utrzymywali, że nie są odpowiedzialni za zamachy, ale kto by im wierzył? Ataki były dobrze zorganizowane, a Czeczeńcy nie wykazywali dotąd wielkich zdolności organizacyjnych. Czeczeńskie akty terroru ograniczały się dotychczas do porywania zakładników i żądań, by uwolniono więźniów. Tym razem nie było żadnych żądań. Ale przecież ludzie się zmieniają. Nawet terroryści. Nawet Czeczeńcy. 22 września obywatel Aleksiej Kartofelnikow, zamieszkały przy ulicy Nowosiołow w Riazaniu, zauważył białą furgonetkę zaparkowaną pod jego blokiem. W całym kraju rosła panika i szerzyła się atmosfera strachu, więc przyjrzał się uważnie rejestracji i dostrzegł, że została nieudolnie zmieniona, by wyglądać jak lokalny numer riazański. Kiedy po chwili zobaczył trzech osobników, przenoszących ciężkie worki z furgonetki do jego 12-piętrowego bloku, zachował się tak, jak przystało spadkobiercy Pawki Morozowa i zadzwonił na policję. W piwnicy znaleziono wielką bombę hexogenową, z zapalnikiem nastawionym na 5:30 rano. Prędko znaleziono porzuconą furgonetkę, która okazała się być kradzioną. Ewakuowano 30.000 ludzi z pobliskich bloków. Policja riazańska rozesłała szkice trojga podejrzanych terrorystów: dwóch mężczyzn i kobiety. 23 września aresztowano podejrzanych. Ich nazwiska nie zostały nigdy podane i ich los pozostaje do dziś nieznany. Aresztowani okazali legitymacje fsb i zostali zwolnieni na rozkaz z Moskwy. 24 września, w dwa dni po nieudanym zamachu, minister Ruszajło pochwalił czujność ludzi sowieckich i zganił opieszałość policji. Putin powtórzył dokładnie to samo w wieczornym przemówieniu telewizyjnym i zapowiedział zemstę na Czeczeńcach. Ale już następnego dnia, szef fsb Patruszew, ogłosił, że nie było żadnej bomby, że w Riazaniu ćwiczono tylko czujność obywatelską ludności, a w workach był zwykły cukier. Jurij Tkaczenko, riazański ekspert od materiałów wybuchowych, który rozbroił bombę, stanowczo odrzucił wersję fsb i potwierdził, że bomba była profesjonalnie zmontowana i wszystkie jej składniki były pochodzenia wojskowego. Tymczasem wyszło na jaw, w jaki sposób schwytano terrorystów. Obywatelka Juchanowa, operatorka centrali telefonicznej w Riazaniu, podsłuchała rzeczonej nocy następującą rozmowę: podejrzany stwierdził, że jego grupa została spostrzeżona i musi opuścić Riazań natychmiast; w odpowiedzi rozmówca nakazał mu podzielić grupę i wracać osobno. Obywatelka Juchanowa czem prędzej doniosła przełożonym, którzy ustalili, iż rozmawiano z numerem należącym do moskiewskiej centrali fsb." Odpowiedz Link Zgłoś
pjck Wczesniej, czy pozniej tam sie dosteje po ryju 25.05.09, 13:59 To Moskwa, Rosja, dzicz. A mieszkancow Kaukzau, wierzcie mi, da sie rozpoznac. Sa naprawde charakterystyczni. Odpowiedz Link Zgłoś