kibiczdala 04.06.09, 11:06 Panie Michale jestem zbudowany po przeczytaniu Pana opowiesci. pozdrawiam marek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pampuh Michal-jakbym czytal o sobie 05.06.09, 16:52 Wyjechalem w 1988. Siedzielm 2 miesiace na izolacyjnym SB w Poznaniu, na Mlynskiej na 4 pietrze. Kryminalisci nas nie ruszali- w Poznaniu sadzil "ludzki" Sad Wojsk Lotniczych a na Wybrzezu- zycie ludziom rujnowal straszliwy Sad Marynarki Wojennej w Gdyni. Z tym ,ze dalej- ja naiwny nie bylem i nie powrocilem nigdy do RP, wiec w sumie tez sie nie mieszam, bo nie chce, nie moge no i nie musze. I tak juz pozostanie.l Odpowiedz Link Zgłoś
pikofarad Prywatna historia wolności 07.06.09, 00:07 Widzac co sie dzieje w 86r wyjechalem z Polski z zona i chlopcami 9 i 3 lata sami wybralismy wolnosc i nie zaluje trudnej adoptacji,ciezkiej pracy ale mam efekty synowie ukonczyli studia ja i zona jestesmy na emeryturze. W midzy czasie dwa razy odwiedzilem kraj raz z jednym synem drugi raz z mlodszym.Rozwoj kraju jest ok ale stosunki miedzy ludzkie sa kiepski brak tej spontanicznosci i solidarnosci ktora panowala w okresie lat80. Te przemiany jednak b.zle wplynely na stsunki.Widac straszny egoizm i walke wszystkich ze wszystkimi.Tak jest moja droga do wolnosci i jestem zadowolony mimo ze czasem tesknie widocznie z wiekiem to przychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
grazka58 Prywatna historia wolności 08.06.09, 15:21 To wszystko prawda, ale najprzwdziwsze jest zdanie, że tych którzy komunę obalili nie ma teraz w telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 Powtarzam to 100 razy! Komuna sama sie wykonczyla! 09.06.09, 18:16 Kazdego dnia strzelala sobie w kolano, wystarczy spojrzec w roczniki statystyczne ZSRR, PRL i innych. Gdy sie obsiewa 100h a zbiera z 70- ciu, to nie ma takiej ekonomi zeby taki eksperyment trwal zbyt dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś