wuem43 Mularczyk o słowach Rydzyka: My uczyliśmy się "... 17.07.09, 08:05 Uczyliśmy się, ale Mularczyk niczego się nie nauczył. Wdepnął w gó... i tapla się w nim równo. Odpowiedz Link Zgłoś
mario.pablo.2 A kim jest i co zrobił ten murzynski zakonnik? 17.07.09, 08:41 Szkoda mi było czasu na czytanie wszystkich około 500 komentarzy, ale sądząc po tytułach, to nikt nie interesuje się tym, kim jest ten murzynski zakonnik, jakie są jego relacje ze środowiskiem Radia Maryja i jak zareagował na żarcik ks. Rydzyka. Ten żarcik był dość niewybredny, ja bym tak nie żartował, ale człowieka trzeba oceniać za całokształt działalności, a nie dyskwalifikować za jeden żarcik czy niedyplomatyczną odzywkę. Przypomnijcie sobie np. różne odzywki Wałęsy czy Niesiołowskiego, nie mówiąc już o Palikocie. Jeśli można sądzić po zamieszczonym zdjęciu, to ten murzynski zakonnik jest młodym i kulturalnym człowiekiem, wysoko cenionym przez środowisko Radia Maryja, skoro pozwolono mu przemawiać przez mikrofon, a TV TRWAM to filmowała i podała do publicznej wiadomości. Przydałoby się więcej takich kolorowych zakonników w środowisku Radia Maryja, to wtedy takie żarciki by ustały. Odpowiedz Link Zgłoś
rom61 cyt.macbas 17.07.09, 08:42 hm.. od czego zacząć?. ...to był brat Michał ( z Togo , nie z Nigerii) , brat franciszkanin z NIEPOKALANOWA. Sam jak się przedstawia to cytuje stary wierszyk o Murzynku Bambo co w Afryce mieszka...Pewnie tak wcześniej wyglądała rozmowa brata Michała z o.Rydzykiem, przypomnijcie sobie żartobliwy fragment wierszyka o myciu...Na gorąco tak mogło się dyr. Radia M. skojarzyć.. i o co ten wrzask ? Wiele godzin przegadałem z bratem Michałem i w Niepokalanowie i u mnie w domu , przy uroczystościach rodzinnych, znamy się od lat, zapewniam was że nie poczuł się urażony. W jezyku polskim słowo - Murzyn - nie miało negatywnych konotacji , po prostu określenie rasy. Kretynska, wszechobecna, poprawność polityczna wywraca podstawowe pojęcia do góry nogami. To kim jest prof. Bartoszewski, który mnie jako zwolennika PiSu nazwał bydłem, a kim Wałęsa,, który nazwał mnie i innych słuchaczy RM :"psychole od Rydzyka"? Przykładów jest wiele, na które Monika Olejnik i inni medialni sługusy oraz politycy, czy "profesorzy" nie reagują. Odpowiedz Link Zgłoś
cromio Prosiłbym aby nie mówić o Mularczyku ... 17.07.09, 08:46 "adwokat" lub "poseł". Odpowiedz Link Zgłoś
xinrong Obżydliwe!!! 17.07.09, 10:52 Jestem wstrząśnięta i zniesmaczona tym co wyprawia Rydzyk oraz słowami posła Mularczyka. Jakim prawem w wolnym, demokratycznym kraju, należącym do Unii Europejskiej, tolerowane są tak chamskie rasistowskie teksty! Czemu premier tego nie komentuje, czemu nie ma afery? Mam dość tego, że antysemickie, rasistowskie, homofobiczne treści są na porządku dziennym wygłaszane w audycjach radia Maryja. Najbardziej jednak żenuje mnie to, iż podczas gdy padały te słowa były premier naszego kraju jakby nigdy nic posyłał uśmiechy zgromadzonym. W jakim my żyjemy kraju??? Za takie odzywki w Europie zachodniej czy Stanach Zjednoczonych ma się proces od razu, traci się pracę, ponosi się odpowiedzialność. Pytam się, kiedy skończy sie nietykalność Rydzyka??? Odpowiedz Link Zgłoś
rom61 Re: Obżydliwe!!! 17.07.09, 11:47 spookoojniee!!! W dniu zaprzysiężenia prezydenta Stanów Zjednoczonych Pana Obamy jego konkurent w wyborach stwierdził,cyt.To pierwszy czarny prezydent St.Zj.,który jest dobrze wykształcony i umyty... To kim jest prof. Bartoszewski, który zwolennika PiSu nazwał bydłem, a kim Wałęsa,, który nazwał słuchaczy RM :"psychole od Rydzyka"? Przykładów jest wiele, na które Monika Olejnik i inni medialni sługusy oraz politycy, czy "profesorzy nie reagują. Gdyby tak samo oceniano słowa wypowiadane w mediach przez Palikota , byłbym pewien , że 4 władza pilnuje kultury słowa . Gdy zaś daje się przyzwolenie na "penisy" etc etc... a neguje się drugą stronę ( o wiele mniej wulgarną ) śmiem twierdzić, że Jarosław Kaczyński miał rację co do AK i tej "drugiej grupy". Odpowiedz Link Zgłoś
ilonka45 Re: Obżydliwe!!! 17.07.09, 13:19 Kto tak powiedzial? Sledzilam wybory i nie pamietam , prosze o link. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Brawo, tak trzymać... 17.07.09, 20:32 Kolejny przykład to "dowcip" Sikorskiego o dziadku Obamy który pożarł polskiego misjonarza. Tutaj nikt zapalenia mózgu jakoś nie doznał i Sikorski zainteresowania u pożytecznych idiotów nie znalazł. To pokazuje że u podstaw tej nagonki tkwi zupełnie nieskrywana nienawiść do KK a w szczególności do jej najtwardszego jądra RM z charyzmatycznym i genialnym o. Rydzykiem którego takie domorosłe mędrki nie znające nawet elementarnej ortografii próbują ustawiać zgodnie z tezami poprawności politycznej pod dyrygenturą Wyborczej. Żałość tylko bierze i śmiech ogarnia czytając teksty tych cymbałów grzmiących... __________ Wbrew pozorom, praw sumienia trzeba bronić także dziś. Pod hasłami "tolerancji" w życiu publicznym, w środkach masowego przekazu, szerzy się nieraz wielka, może coraz większa nietolerancja. Odczuwają to boleśnie ludzie wierzący. Zauważa się tendencję do spychania ich na margines życia społecznego. Ośmiesza się i wyszydza wszystko co stanowi dla nich największą świętość. Te formy postępującej dyskryminacji budzą niepokój i muszą dawać wiele do myślenia. [...] Czas próby polskich sumień trwa. [JPII, Skoczów 1995 r.] Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb A mnie żenuje Twój poziom intelektualny... 17.07.09, 19:14 Dramatyczne byki ortograficzne schodzą nawet na dalszy plan wobec tego zapalenia mózgu zapewne za przyczyną naszych dzielnych mediów i wścieklizny politycznej będącej konsekwencją ateizmu i bezbożnictwa... __________ Wbrew pozorom, praw sumienia trzeba bronić także dziś. Pod hasłami "tolerancji" w życiu publicznym, w środkach masowego przekazu, szerzy się nieraz wielka, może coraz większa nietolerancja. Odczuwają to boleśnie ludzie wierzący. Zauważa się tendencję do spychania ich na margines życia społecznego. Ośmiesza się i wyszydza wszystko co stanowi dla nich największą świętość. Te formy postępującej dyskryminacji budzą niepokój i muszą dawać wiele do myślenia. [...] Czas próby polskich sumień trwa. [JPII, Skoczów 1995 r.] Odpowiedz Link Zgłoś
agavika Mularczyk o słowach Rydzyka: My uczyliśmy się "... 17.07.09, 11:43 Analiza Ry(d)zyka. Odpowiedz Link Zgłoś
diukstukpuk Mularczyk o słowach Rydzyka: My uczyliśmy się "... 17.07.09, 13:18 Niestety pokutują reformy Vaticanum Secundum a także słabość Kościoła. Gdyby funkcjonowało wciąż Święte Oficjum, Tadeusz Rydzyk (pseudonim operacyjny: "Ksiądz") byłby łamany kołem, a jego otłuszczone cielsko byłoby rzucone - nomen omen - tłuszczy na rozszarpanie. I każdy dewota wziąłby sobie coś rydzykowego na pamiątkę: to oczko, to uszko, to rączkę. A jeśli już nie łamanie kołem, to chociaż ekskomunika lub anatema. Odpowiedz Link Zgłoś
samsonr Mularczyk o słowach Rydzyka: My uczyliśmy się "... 17.07.09, 13:30 GW jak i cała reszta przeciwników katolicyzmu i RM złapały temat z niezbyt udanym żartem O.Tadeusza Rydzyka i robią wielką aferę z niczego. Ludzie, pomyślcie - czy to naprawdę w tym konkretnym przypadku jest tak istotne? Przecież to był żart (choć nieudany) i myślę, że tak był wypowiedziany i odebrany (zarówno przez samego misjonarza jak i odbiorców na placu w Częstochowie). Zamiast zajmować się sprawami rzeczywiście istotnymi dla Kraju i gospodarki to media podłapały kolejny temat zastępczy. Oczywiście prościej jest dywagować nad pseudo rasizmem O.Rydzyka niż wykazać się kompetencją w obiektywnym przekazywaniu wartościowych informacji...szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Mularczyk o słowach Rydzyka: My uczyliśmy się ".. 17.07.09, 15:41 Jakiś obskurancki klecha spluwa żółcią - robienie z tego sensacji tylko mu służy. Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-aczor Mularczyk o słowach Rydzyka: My uczyliśmy się "... 17.07.09, 18:34 Słusznie panie Mularczyk. Bo ja mówię: Muchomorek Jadowity i Pazerny (bardzo). Polecam jako adekwatne! Odpowiedz Link Zgłoś
korcia2000 Mularczyk o słowach Rydzyka: My uczyliśmy się "... 17.07.09, 23:32 Mularczyk i Rydzyk to jedna parafia - swój broni swego i to głupio, bo Tuwim w wierszyku cytowanym nie pokpiwa z Murzynka, tylko z sympatią pokazuje go polskim dzieciom jako wesołego kolegę. Odpowiedz Link Zgłoś
trefar Mularczyk o słowach Rydzyka: My uczyliśmy się "... 18.07.09, 11:21 Żałosna i śmieszna jest ta obrona jakiegoś księdza przez jakiegoś posła. Podziwiać tylko można jak łatwo sami ludzie wystawiają się na śmieszność i drwiny plecąc takie bzdety. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabidracula Widzę, że dla p.Mularczyka w ogóle nie ma problemu 18.07.09, 12:45 sądzę więc, że nie robiłoby mu także problemu, gdyby ktoś wsadził mu penisa w ucho. taki żarcik. Odpowiedz Link Zgłoś
rtaj Mularczyk o słowach Rydzyka: My uczyliśmy się "... 18.07.09, 14:30 Debilna partia,debilny poseł więc czego można wymagać.W państwie prawa złodziej powinien być nazwany złodziejem /akcje stoczni/,naciągacz - naciągaczem /telefony/,cham - chamem /pani prezydentowa/. Ale jeżeli czarna sukienka działa zniewalająco na umysły obecnie panujących, to wypada czekać w myśl powiedzenia " ziarnko do ziarnka.." aż ta czarna banda będzie traktowana w tym państwie tak jak wszyscy obywatele.Tylko ile jeszcze trzeba czekać???? Zawsze przy tego rodzaju moich komentarzach dodaje że nie jestem zwolennikiem SLD ani żadnej innej partii.Zostałem z tego wyleczony. Odpowiedz Link Zgłoś
carlo_s_21 Mularczyk o słowach Rydzyka: My uczyliśmy się "... 18.07.09, 16:38 ...No pewnie... wierzszyka się uczył każdy ale obrażać murzynów to tam raczej nie uczą! Tempy chu..j z tego księdza i tyle! nie cierpie go specjalnie po to się zalogowałem żeby to napisać! Jak ja bym go spotkał w ciemnej uliczce kiedyś to by mu nie było tak do śmiechu:) Odpowiedz Link Zgłoś
esbecka_qurrrva_z_tvn Ubecja_Znów_Takuje_Polaka_o._Rydz yka_ !!:((((((((( 18.07.09, 16:59 GWno kabluje: Polski poseł Arkadiusz Mularczyk: To nie rasizm, lecz żartobliwa wypowiedź my w szkole uczyliśmy się wierszyka "Murzynek Bambo...". Nie robiłbym z tego tragedii. ..................................................................................... ZNOWU ZMASOWANY ATAK UBECJI NA POLAKA OJCA RYDZYKA ! UBECJA, KTÓRA DO NIEDAWNA ZAJMOWAŁA SIĘ ZBRONICZĄ, RASISTOWSKĄ OKUPACJĄ NARODU POLSKIEGO W IMIENIU ROSJI DZISIAJ PO OPANOWANIU PRAWIE WSZYSTKICH MEDIÓW I SONDAŻOWNI ROBI WODĘ Z MÓZGU WYKSZTAŁCIUCHOWYM PO-LACZKOM SWOJĄ ŁŻE-PROPAGANDĄ :( Odpowiedz Link Zgłoś
diukstukpuk Re: Ubecja_Znów_Takuje_Polaka_o._Rydz yka_ !!:((( 18.07.09, 22:11 Nie pieprz, "esbecka qu... z tvn", jak to się sam (-a?) waść tytułujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
washner Im wiecej takiego nieuka pokazują tym bardziej go 18.07.09, 18:40 promują. Faktem jest że szczylik jest głupi jak but. W jego usta wkładają wszyscy pisowscy ,,wielcy' nie tylko słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
tadek-1 Mularczyk o słowach Rydzyka: My uczyliśmy się "... 18.07.09, 18:49 Panie Mularczyk, ma Pan racje. Nie mozno nazywac jego " jakims ksiedzem" Ksiadz to za duzo. To tylko guru sekty torunskiej. Pan tez jest w sekcie?. Odpowiedz Link Zgłoś
jagrudz Mularczyk o słowach Rydzyka: My uczyliśmy się "... 19.07.09, 00:45 Niby wyksztalcony czlowiek, ale do pięt nie dorósl temu nieumitemu murzynkowi,a dewotki tak w niego wierzą jak w święty obraz. Odpowiedz Link Zgłoś
lordkeysi Mularczyk o słowach Rydzyka: My uczyliśmy się "... 19.07.09, 13:05 co za ku*** debil Odpowiedz Link Zgłoś
zohen Mularczyk ma rację!!! 19.07.09, 22:30 nie wypada na takiego przekręta i obłudnika mówić "jakiś ksiądz" Odpowiedz Link Zgłoś
lisio2 Śmieszna jak zawsze Pani Olejnik 08.08.09, 18:24 Bardzo bawi mnie stronniczość pani Olejnik. I całego przekazu informacji w tym artykule. Nie jestem zwolennikiem ojca Rydzyka ale pokazanie jego cytatu z pielgrzymki za pomocą ścieżki audio nie uwzględniając w to tego co tam się działo czyli jego gestów, postury, zachowania jest po prostu manipulacją. Nie wiem czy Pani wie droga Pani Olejnik że to 60% tego co trafia do naszego rozmówcy to nasze gesty a tylko 40% mowa. Z tego co wiem czarnoskóry zakonnik nie czół się urażony tą wypowiedzią. Więc dlaczego Pani wielki obrońca prześladowanych ludzi czarnoskórych w Polsce ocenia tę wypowiedź. Żal.pl Odpowiedz Link Zgłoś