Dodaj do ulubionych

Piwo z listkiem marihuany zniknie ze sklepów

28.07.09, 12:07
Tak, dobrze że przestaną nas oszukiwać w tych reklamach, szczególnie alkohol w
piwie nie ma nic wspólnego z narkotykami. :)
Obserwuj wątek
    • arrrgh Piwo z listkiem marihuany zniknie ze sklepów 28.07.09, 12:20
      Czy da się zareklamować np. piwo w sposób nie sugerujący, że "ma działanie
      zbliżone do działania środków odurzających", skoro alkohol jest substancją
      odurzającą i odbiorca reklamy dobrze o tym wie? No chyba, że substancje
      faktycznie odurzające będą spod zakazu wyłączone... ale wtedy zakaz traci
      sens, nie? Bo i tak trzeba będzie wprowadzić podział na substancje legalne i
      nielegalne (w uproszczeniu: objęte podatkiem akcyzowym i nie objęte nim), ale
      wtedy zbyt wyraźnie widać, że nie chodzi o zapobieganie uzależnieniom, tylko o
      promowanie uzależnienia od tego, na czym państwo zarabia.
      • laksmana Ten przepis wyeliminuje większość obecnych reklam, 28.07.09, 14:42
        na których ludzie, niezależnie czy piją piwo, czy piorą poplamione gacie mają
        twarze jak w ekstazie. Ich szaleńcze uśmiechy od ucha do ucha sugerują
        jednoznacznie, że produkt działa odurzająco.
        • calli ta, w zamian POjawią się.. 28.07.09, 15:12
          ..takie:

farm3.static.flickr.com/2498/3680605252_53a381ef93.jpg?v=0

banda kato-peowskich oszołomów, czym wy się różnicie od PiSu??!
          • calli Donaldu Tusku, od kogoś miał trawę??!! 28.07.09, 15:39
            ..kiedy paliłeś lecz się nie zaciągałeś!!

liberte.pl/nowy-numer/aktualne-komentarze/588-depenalizacja-uwarunkowana-kolaboracj.html
            • laksmana Bzdury, że głowa boli. 28.07.09, 16:40
              Ciekawe co jarają wypisujący takie brednie.
              Rozumiem, że zdaniem autora artykułu należałoby znieść status świadka koronnego
              albo i prawnie zezwolić na kłamanie w sądzie, w przeciwnym razie nasze prawo
              zachęca do donosicielstwa.

Autor pisze "Teraz przyłapany palacz trawy dostanie szansę wywinięcia się, jeśli
              zakapuje ludziom Czumy kumpla, który mu sprzedał gram trawy. Ten zakapuje
              kolejnego i tak dalej." No i dobrze, jak to się mówi - po nitce do kłębka. Ale
              może autor ma inny, genialny pomysł na łapanie dilerów?

Pisze też "Zamiast mieć mniej młodych ludzi z kartoteką kryminalną, będziemy ich
              mieli więcej". A więc ważniejsze od eliminowania przestępczości jest dbanie o
              dobre statystyki?
              • calli Re: Bzdury, że głowa boli. 28.07.09, 16:54
                autorem tekstu nie jestem, ale mam dwa szybkie pytania:

- od kiedy to ta polska, durna prohibicja pozwala na łapanie dilerów a nie
                okazjonalnych palaczy?

- od kiedy to to polskie, durne prawo eliminuje przestępczość a nie do niej
                zachęca poprzez drakońskie sankcje i nieżyciowe rozwiązania?

dziękuję.
                • 1410_tenrok Marycha JeST SuPEr 05.01.10, 17:31
                  a wódy i cigarety to świnstwo!
                  Ale to panstwo zarabia na wódzie i cigeratach! Więc............ tępi biedną
                  marysię! Ale MARYSIA i TAK ZWYCIężY!
    • parkomat z listkiem marihuany???? 28.07.09, 12:32
      Czy w takim razie zakazane będzie - nie wiem co, posiadanie? oglądanie? - klonów
      palmowych (Acer palmatum)? Ich liście "wyglądają jak" liście konopii indyjskich.
      A co z pozostałymi gatunkami konopii, które mają podobne liście, a nie zawierają
      THC? Konopii tych używa się do wyrobu włókna, paździerzy, oleju i jako paszę dla
      bydła. Sznurek konopny zostanie zakazany? Z powodu kształtu liści?

Co za kretyni wymyślili takie zakazy???
    • bezebubol że tak powiem,chu-jnia 28.07.09, 12:34
      że tak powiem,dzieci i tak się będą odurzać.zawsze to robiły[robiliście!].jak
      nie trawką,to klejem albo tabletkami.albo wynalazkiem innym.potrzeba matką
      wynalazków-że tak powiem.
      ps;jeszcze pare dni temu wiele osób,ja też,łudziło się co do zmian w
      proponowanej ustawie.można było przypuszczać że będzie troche normalniej[tak
      temat naświeltały media-'wolność dla konopi?' itp.].no niestety,po wejściu
      poprawek w życie będzie totalnie przesrane-delikwent złapany z fifką będzie
      miał wybór:konfidenctwo czyli złamany kręgosłup moralny[a może i ten prawdziwy
      też] lub odsiadka z bandytami.nawiasem mówiąc jakim trzeba być zerem
      intelektualnym żeby wpaść na taki pomysł by z
      kryminalistami,gitami,zboczeńcami zamykać użytkowników dragów,ludzi b.często
      ze światem przestępczym nie mającym bladego kontaktu.ja osobiście znam setki
      osób które palą i większośc z nich to osoby z
      wykształceniem,muzycy,intelektualiści itp.kim będą ci ludzie po
      odsiadce????kogo na to stać i kto daje prawo rządzącym na rujnowanie życia
      tysiącom ludzi??????
      • maruda.r Re: że tak powiem,chu-jnia 28.07.09, 12:46
        bezebubol napisał:

> że tak powiem,dzieci i tak się będą odurzać.zawsze to robiły[robiliście!].jak
        > nie trawką,to klejem albo tabletkami.albo wynalazkiem innym.potrzeba matką
        > wynalazków-że tak powiem.

Mylisz się. Nigdy niczego takiego nie robiłem, choć niektórzy - i owszem. Były
        to jednak przypadki marginalne. Jakoś nigdy nie czułem potrzeby bycia
        oszołomionym. Teraz też jej nie czuję.

Choć z projektem MS można polemizować odnośnie samych rozwiązań, to główna idea
        wydaje się być sensowna - stan oszołomienia nie powinien być traktowany jako
        norma, ale jako wyjątek.

• nick3 Świadomość - wyłączną własnością jednostki. 28.07.09, 13:19

> stan oszołomienia nie powinien być traktowany jako
          > norma, ale jako wyjątek.

Racjonalista:)

Ja uważam rozważania "co powinno być normą a co wyjątkiem" (i próby
          ostracyzowania czegoś przez użycie takich słów jak "oszołomienie")
          za błędną drogę.

Zamiast tego za znacznie ważniejszą sprawę uważam uznanie przez
          społeczeństwo, że świadomość jest sferą intymną człowieka i jego
          wyłączną własnością.

Państwo ma prawo reagować sankcjami wyłącznie na nasze oddziaływanie
          na innych obywateli.

Nie ma prawa karać za poglądy (o ile nie są wygłaszane publicznie)
          ani indoktrynować.

Tak samo nie ma prawa karać za stany świadomości albo zabraniać
          wchodzenia w nie.

• kola Re: Świadomość - wyłączną własnością jednostki. 28.07.09, 13:24
            'Nie ma prawa karać za poglądy (o ile nie są wygłaszane publicznie)...'

co ty za głupoty wygadujesz, nomen-omen, publicznie??! a o wolności słowa i
            wyrażania poglądów kiedyś słyszałeś? o prawach człowieka? rzekomej demokracji w
            Polandzie? google your friend, politycznie poprawny oszołomie..
            • nick3 Re: Świadomość - wyłączną własnością jednostki. 28.07.09, 13:27

W kwestii poglądów wygłaszanych publicznie - nie wyraziłem żadnej
              opinii. Więc nie stawiaj mi zaraz zarzutu totalitaryzmu.

Powiedziałem natomiast, że nikt nie ma prawa karać za poglądy
              niewygłaszane publicznie.

I to chyba jest oczywistością.
              • p4nther Re: Świadomość - wyłączną własnością jednostki. 28.07.09, 13:50
                Wszystko ok. Ale. Wyobraź sobie, ze jedziesz taksówką. Taksówkarz jest zjarany.
                I wg. Ciebie może być "oszołomiony" i w międzyczasie ledwo panować nad
                kierownicą? Zabije, załóżmy, 2 osoby. No, ale przecież miał prawo być najarany!

Możesz się ze mną nie zgodzić, ale proszę, uargumentuj to jakoś.
                • maruda.r Re: Świadomość - wyłączną własnością jednostki. 28.07.09, 13:54
                  p4nther napisał:

> Wszystko ok. Ale. Wyobraź sobie, ze jedziesz taksówką. Taksówkarz jest zjarany.

Już nie potrzebujemy sobie wyobrażać:

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6867168,Jezdzil_w_kolko_jak_nakrecony.html
                  • kola Re: Świadomość - wyłączną własnością jednostki. 28.07.09, 13:56
                    alkohol jest legalny a jednak za prowadzenie pojazdu po jego użyciu idziesz
                    siedzieć, jaki to problem uczynić DOKŁADNIE TAK SAMO z maryśką?
                    • obraza.uczuc.religijnych Re: Świadomość - wyłączną własnością jednostki. 28.07.09, 14:00
                      A to aktualnie nie jest tak że policja cię zwija za prowadzenie po
                      skręcie?
                      • maruda.r Re: Świadomość - wyłączną własnością jednostki. 28.07.09, 14:10
                        obraza.uczuc.religijnych napisał:

> A to aktualnie nie jest tak że policja cię zwija za prowadzenie po
                        > skręcie?

Jest. Jednak polemika nie zaczęła się dziś i zwolennicy maryhy próbują
                        zasugerować jej wyższość we wszystkich wypadkach - łącznie z prowadzeniem
                        pojazdów (nie w tym wątku, ale już się zdarzało).

• nick3 Re: Świadomość - wyłączną własnością jednostki. 28.07.09, 14:15

W tym wątku też:)

www.norml.org/index.cfm?Group_ID=5450

Ale prawo zakazujące prowadzenia (czy wykonywania innych czynności o
                          dużej odpowiedzialności) pod wpływem substancji psychoaktywnych
                          uważam za zasadne.

• maruda.r Re: Świadomość - wyłączną własnością jednostki. 28.07.09, 14:21
                            nick3 napisał:

>
                            > W tym wątku też:)

Owszem, ale o tym dowiedziałem się już po publikacji mojego posta.

• laksmana Re: Świadomość - wyłączną własnością jednostki. 28.07.09, 16:45
                            Nie wiem, czy Ty wiesz, ale substancją psychoaktywną jest m.in. kawa.

nick3 napisał:

> Ale prawo zakazujące prowadzenia (czy wykonywania innych czynności o
                            > dużej odpowiedzialności) pod wpływem substancji psychoaktywnych
                            > uważam za zasadne.
                            >
                    • maruda.r Re: Świadomość - wyłączną własnością jednostki. 28.07.09, 14:07
                      kola napisał:

> alkohol jest legalny a jednak za prowadzenie pojazdu po jego użyciu idziesz
                      > siedzieć, jaki to problem uczynić DOKŁADNIE TAK SAMO z maryśką?

Dokładnie tak. Nie mam nic przeciwko legalizacji maryhy. Ba! jestem nawet za
                      legalizacją jej produkcji i dystrybucji (łącznie z opodatkowaniem). Nie znaczy
                      to jednak, że mam się zgadzać, by najarany kierowca autobusu woził moje dzieci
                      do szkoły.

• kola Re: Świadomość - wyłączną własnością jednostki. 28.07.09, 14:13
                        no i ja się zgadzam z tym, że się zgadzasz - Wolna Maryśka, ale prowadzenie po
                        już niekoniecznie. jak w całym cywilizowanym świecie.
                • nick3 Re: Świadomość - wyłączną własnością jednostki. 28.07.09, 14:01

Szeroko zakrojone badania naukowe (prowadzone przez brytyjski
                  Departament Ruchu Drogowego) pokazały, że palenie marihuany nie jest
                  odpowiedzialne za wzrost liczby wypadków drogowych:

www.norml.org/index.cfm?Group_ID=5450

Zwróciłbym uwagę na dwie rzeczy:

1) Wpływ marihuany jest inny niż alkoholu. Znakomitej większości
                  użytkowników marihuana nie skłania do zachowań drastycznie
                  nieodpowiedzialnych.

2) Choć może nie powinienem tego tutaj mówić, prowadzenie pod
                  wpływem marihuany jest znacznie mniej niebezpieczne niż pod wpływem
                  alkoholu (patrz wyniki badań z symulatorami jazdy oraz statystyki
                  wypadków w linku).

Pomimo tego, nie widzę problemu w prawie zakazującym wykonywania pod
                  wpływem substancji psychoaktywnych czynności o wysokim stopniu
                  odpowiedzialności.

To rozsądne prawo.
                  • maruda.r Re: Świadomość - wyłączną własnością jednostki. 28.07.09, 14:27

nick3 napisał:

>
                    > Szeroko zakrojone badania naukowe (prowadzone przez brytyjski
                    > Departament Ruchu Drogowego) pokazały, że palenie marihuany nie jest
                    > odpowiedzialne za wzrost liczby wypadków drogowych:

Statystyka to broń obosieczna. Wobec brytyjskiej (i nie tylko) normy wynoszące
                    0,5, można śmiało przyjąć, że po kufelku jeździ tam sporo kierowców.

Nie porównujmy efektów spalenia połowy skręta z ludźmi, którzy wypili za dużo,
                    bo to do niczego nie prowadzi.

W obu przypadkach: maryhy i alkoholu można ustalić dopuszczalną dawkę na
                    podstawie badań efektów spożycia. Założenie, że maryha jest bardziej bezpieczna
                    prowadzi do przegięć:

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6867168,Jezdzil_w_kolko_jak_nakrecony.html
              • kola Re: Świadomość - wyłączną własnością jednostki. 28.07.09, 13:53
                oczywistą oczywistością nawet.

bo ten disclaimer to rozumiem tak dla jaj sobie zrobiłeś i jego sens jest Ci z
                gruntu obcy a przede wszystkim odcinasz się od niego grubą kreską. daj se luz.
                • nick3 Re: Świadomość - wyłączną własnością jednostki. 28.07.09, 14:05

Nie bądź takim inkwizytorem wolności słowa.

Ja naprawdę nie jestem pewien, czy obywatel ma prawo publicznie
                  głosić pogląd, że życie niewiernych nie jest miłe Allachowi
                  (oczywiście bez postulowania żadnej konkretnej akcji;-)

Taki ze mnie eurokołchozowy totalitarysta.

Tyle że to jest odrębny temat.
        • bezebubol Re: że tak powiem,chu-jnia 28.07.09, 13:20
          maruda.r napisał:

> Mylisz się. Nigdy niczego takiego nie robiłem, choć niektórzy - i owszem. Były
          > to jednak przypadki marginalne. Jakoś nigdy nie czułem potrzeby bycia
          > oszołomionym. Teraz też jej nie czuję.
          >
          > Choć z projektem MS można polemizować odnośnie samych rozwiązań, to główna idea
          > wydaje się być sensowna - stan oszołomienia nie powinien być traktowany jako
          > norma, ale jako wyjątek.
          >

więc co sugerujesz?że jak ty nie masz ochoty i nie lubisz się odużać,to inni też
          nie mogą?sprytne!a ja nie mam samochodu i wkurzają mnie szybkie samochodzy na
          ulicach[ponad 5000 ofiar rocznie w pl.kilkakrotnie więcej niż od dragów!!!!]-to
          może zakażemy jazdy samochodem bo JA TEGO NIE LUBIĘ,paru innych też się znajdzie.
          ---------------------------------------------------------------------------------------
          głupi ludzie tworzą głupie prawo i mają złudzenie że są kimś ważnym i
          mądrym.czas i rzeczywistość boleśnie weryfikują te chore sny.
          • maruda.r Re: że tak powiem,chu-jnia 28.07.09, 13:55
            bezebubol napisał:

> więc co sugerujesz?że jak ty nie masz ochoty i nie lubisz się odużać,to inni te
            > ż
            > nie mogą?

Nie. To Ty zasugerowałeś, że wszyscy to robią i to jest jakaś norma.

• figgin1 Re: że tak powiem,chu-jnia 28.07.09, 14:34
              maruda.r napisał:
              > Nie. To Ty zasugerowałeś, że wszyscy to robią i to jest jakaś
              norma.
              >

Proponuję ponowną lekturę postu. Nikt nie pisał, ze WSZYSCY się
              odurzają, tylko, że jest to powszechne zjawisko.
        • cannon Re: że tak powiem,chu-jnia 28.07.09, 13:21
          maruda, co tobie sie wydaję jest nieważne. Liczy się rzeczywistość a
          jest ona taka że zamyka się dzisiaj młodych ludzi do więzień i skutek
          tego jest o niebo gorszy od zaciągania się marihuaną. Czy to jest
          normalne czy nie ... ludzie chcą palić marihuanę.
          • maruda.r Re: że tak powiem,chu-jnia 28.07.09, 13:59
            cannon napisał:

> maruda, co tobie sie wydaję jest nieważne. Liczy się rzeczywistość a
            > jest ona taka że zamyka się dzisiaj młodych ludzi do więzień i skutek
            > tego jest o niebo gorszy od zaciągania się marihuaną. Czy to jest
            > normalne czy nie ... ludzie chcą palić marihuanę.

Jeżeli komuś się coś wydaje, to tylko Tobie. Nigdzie nie napisałem, by zamykać
            za palenie. Naucz się czytać ze zrozumieniem, a dopiero potem pisz.

• zat4ra Re: że tak powiem,chu-jnia 28.07.09, 12:50
        >kto daje prawo rządzącym na rujnowanie życia
        >tysiącom ludzi?

Wiekszosc spoleczenstwa. Bo wiekszosc (przynajmniej polskiego spoleczenstwa) to omotani klamliwa propaganda durnie, dla
        ktorych nie liczy sie prawda, fakty, czy tez zwyczajna przyzwoitosc.
    • wlodzimierz.ilicz Skoro w myśl ustawy posiadanie narkotyków i ich 28.07.09, 12:48
      zażywanie ma być legalne to rzeczywiscie: po co piwo z listkiem czy
      napój "energetyczny" czy dopalacz?
      Zażyj oryginał a nie podróbę!

Te wszystkie zasłony dymne Czumy maja na celu tylko jedno:
      legalizację narkotyków i promocję narkomanii.
      Ten dziwny typ chciał juz legalizować i upowszechniać rewolwery w
      kazdym domu.
      Teraz narkotyki.
    • kola HWDPO.. 28.07.09, 12:50
      ..teraz już wiecie, drogie dzieci, co warta jest Platforma/Milicja Obywatelska i
      jak zmarnowany został głos, który i ja niebacznie na tych kato-oszołomów oddałem
      - nigdy więcej!
    • jarro69 a może tak... 28.07.09, 12:52
      zalegalizować ?
      plusy:
      padną wielkie korporacje żyjące w tej chwili z handlu ‘towarem’
      zniknie problem ulicznych dilerów (każdy będzie mógł legalnie kupić
      w aptece działeczkę)
      załata się dziurę budżetową…
    • edosungaros nastepny bubel, jak zdefiniowac lsitek marihuany 28.07.09, 12:52
      gleby na wiejskiej, buce przy korycie
    • grenzoid Piwo z listkiem marihuany zniknie ze sklepów 28.07.09, 12:54
      "(...)zaczynają traktować stan odurzenia jako coś normalnego(...)"

Bo - o ile nie mamy zamiaru być bez przerwy w zmienionym stanie - to jest on
      normalny ! Ludzie od tysięcy lat się odurzają i jest to wpisane w kulturę
      człowieka ! Dopiero cwani politycy dwudziestego wieku zaczęli zabraniać !

A poza tym wiadomo o co chodzi. W tzw. "walkę z narkomanią" ładowane są od lat
      grube pieniądze. I co ? I nic ? Nic się nie zmienia, a kasa płynie.
    • kosmiczny_swir Badzmy konsekwentni 28.07.09, 12:55
      Badzmy konsekwentni. Jezeli delegalizujemy marihuany, to zdelegalizujmy tez
      alkohol. Alkohol to tez narkotyk, tyle ze "uswiecony tradycja". Nie badzmy
      hipokrytami i zdabadzmy sie na ten odwazny krok.
    • malwina666 zabronić wypowiedzi!!! 28.07.09, 12:56
      zabronić publicznych wypowiedzi nieskonsultowanych z resortem sprawiedliwości!!
    • janek-franek Gdzie w supermarketach moge kupic piwo z listkiem? 28.07.09, 13:05
      Powiedzcie...
      Nie wiedzialem bo pewnie w tym czasie bylem odurzony czyms innym a
      teraz musze sie pospieszyc bo chce sie zdazyc odurzyc jeszcze na
      legalu :)))
      • anika1983 Re: Gdzie w supermarketach moge kupic piwo z list 28.07.09, 13:14
        ja tam widziałam w Carrefourze w Złotych Tarasach np.
    • cannon szkoda klawiatury .... 28.07.09, 13:07
      szkoda słów na te pomysły, kretynizm nie zna granic
    • redant Piwo z listkiem marihuany zniknie ze sklepów 28.07.09, 13:37
      Czy rząd (i urzędnicy) nie mają nic lepszego do roboty, tylko trwonić czas na takie
      duperele?! Narkomani byli zawsze, nigdy nie da się tego zabronić. Jak ktoś będzie
      chciał sobie zrobić krzywdę to i tak zrobi. Kiedy wreszcie zrozumieją, że nie od tego są
      aby się rozwodzić na kształtami liści roślinnych...
      Zresztą jakoś nie ma problemu sprzedawać produktów "zabijających" (tak pisze na ich
      opakowaniach) jak papierosy. Nie ma problemu sprzedawać alkoholu, który też
      powoduje "haj", uzależnienia i jest przyczyną strasznych kłopotów. Problem z
      marihuaną natomiast jest? Jest proste wytłumaczenie dlaczego, ale to oznacza, że
      decydenci nie są zwykłymi hipokrytami. Są hipokrytami do kwadratu.
    • marych ale to niezgodne z prawem unijnym 28.07.09, 14:24
      wystarczy ustawę zaskarżyć i wszystko wróci do normy.
      a propos - gdzie ostatnio widzieliście to piwo w sklepach, bo u mnie znikło
      razem z końcem "Alberta" ?
    • alik666 Tylko pytam, nie jestem amatorem narkotyków. 28.07.09, 14:43
      Czyżby dochody z handlu prawdziwymi narkotykami znacząco spadły, że mafia
      musiała zwrócić się po pomoc do swoich sprzedajnych polityków ?

Posły wykończą konkurencję bez jednego wystrzału i znowu będzie się żyło
      lepiej, przynajmniej co poniektórym ?
    • zavadax zioło uzdrowieniem narodu 28.07.09, 14:55
      "Rum (alkohol) tylko cię niszczy od środka i zabija, tak samo jak system.
      System jest przeciwko ziołu, bo ziele czyni cię niezłomnym. Kiedy palisz zioło
      – twoja świadomość staje przed tobą. I widzisz ją. Więc diabeł nie lubi, jak
      zawsze jesteś świadomy i robisz porządek ze swoim życiem. Diabeł wie, że wtedy
      nie będziesz robić głupot. Tak więc zioło jest uzdrowieniem narodu."
      Bob Marley
      • nick3 dokładnie 28.07.09, 15:02
      • jezoslaw Re: zioło uzdrowieniem narodu 28.07.09, 15:21
        dobrze powiedziane.

Przejrzeliście już na oczy szanowni wyborcy PO? Kato-liberałowie hehehe
    • trombozuh Ale spirytus wolno kupować, chlać i rzygać. 28.07.09, 15:04
      Za to listek konopii jest be.
      Ale co się dziwić. Za dopisanie literki "Ż(r)yj jak Maryja"
      dziewczynę skazali na rok więzienia. Ostatni raz takie kary za
      sztubackie wygłupy były chyba za Bieruta. Zamiast terroru czerwonych
      mamy teraz terror czarnych - i nic się nie zmieniło.
      • calli Re: Ale spirytus wolno kupować, chlać i rzygać. 28.07.09, 15:16
        ..ależ zmieniło się, teraz 'żyje się lepiej' MORDOM TYM NASZYM!!!
      • bloody_ut Re: Ale spirytus wolno kupować, chlać i rzygać. 28.07.09, 19:21
        na rok, ale w zawieszeniu. i bardzo dobrze bo wykazała się totalną
        bezmyślnością, bezczelnością i uraziła wielu ludzi, co jeszcze samo w sobie nie
        jest takie straszne, ale sęk w tym że zrobiła to nie na murze albo w internecie,
        ale w kościele. kościół, synagoga, meczet to dla wyznawców miejsce święte, zatem
        - tak samo ręce precz i wara. niezależnie czy polski katolicyzm komuś pasuje czy
        nie, konstytucja chroni wszystkie wyznania tak samo.

• oelefante I znowu socjalistyczna gęba PO wychyla się 28.07.09, 17:38
      spoza kolejnej debilnej propozycji.
    • marek.piastowski Piwo z listkiem marihuany zniknie ze sklepów 28.07.09, 19:55
      Logika rządzących mnie poraża. To zabroncie też makowca ;/ poza tym nie mam ochoty rowniez ogladac reklam legalnego gowna - alkoholu
    • fuxseb Piwo z listkiem marihuany zniknie ze sklepów 29.07.09, 23:18
      Już czuję się bezpieczniej. Nie mogłem wytrzymać jak to magiczne piwo na mnie
      czyhało z półek sklepowych.
    • rafalbln Piwo z listkiem marihuany zniknie ze sklepów 30.07.09, 13:31
      Brak slow co sie w tym kraju dzieje!! To jakas PARANOJA ze piwo z listkiem ma jakis wplyw na rozpowszechnianie sie narkomani w Polsce,ale tak bedzie sie ludziom wmawiac dopoki w naszym kraju rzadzic beda ludzie ktorzy nie maja ZIELONEGO pojecia co to sa narkotyki itd. A jezeli mowimy o srodkach odurzajacych to ze sklepowych polek powiny zniknac: alkochol w kazdej postaci,wyroby tytoniowe, kleje i ich pochodne ,itd. a wiekszosc lekow powinna byc na recepte!!!!!! aha ,no i kawa tez potrafi niezle podniesc cisnienie!!! I jestem bardzo ciekawy jak by na taka propozycje zareagowalo spoleczenstwo???? Ale to wszystko "mniejsze zlo" i ogromne wplywy wiec sie o tym nie mowi... Teraz zajmujemy sie walka z narkotykami(wiatrakami) bo one byly, sa i zawsze beda ,czy tego chcemy czy tez nie i nie mamy na to wiekszego wplywu szczegolnie w kilkudziesiecio milionowym kraju!!! A te wszystkie ustawy i prooby wmowienia spoleczenstwu ze to zle( kazdy wie co jest dla niego zle a co dobre), i tak niczego niezmienia!!!!! Lepiej niech ci u GORY sie zastanowia co zrobic zeby POLSKIEMU SPOLECZENSTWU zylo sie lepiej i mieli wiecej mozliwosci a nie zakazow!!! A wtedy moze i % przestepczosci z udzialem narkotykow sie zmniejszy!!!!!!
    • phantomasa1 Piwo z listkiem marihuany zniknie ze sklepów 05.01.10, 17:05
      Niech mi ktoś wytłumaczy ,ktoś mądry ,dlaczego alkohol i papierosy nie są
      zaliczone do grupy narkotyków,czym one się różnią?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka