ilzankaa 09.08.09, 19:10 mam pytanie techniczne, gdzie można znaleźć numer konta? To teraz chyba najbardziej interesuje słuchaczy:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minkat Re: Na Trójkę, co łaska 09.08.09, 20:22 Mam inne pytanie: czy Trojka stala sie z powrotem Trojka? Od lat nie mieszkam w Polsce i jak w zeszlym roku wlaczylam, to tego sluchac nie szlo. Program niczym nie roznil sie od programu RMFu albo Zetki- oglupiajaca sieczka i zla muzyka. Jezeli Trojki znowu da sie sluchac, to chetnie ja wespre. Odpowiedz Link Zgłoś
madziagov Re: Na Trójkę, co łaska 09.08.09, 20:52 sama sprawdź: http://www.polskieradio.pl/sluchaj/play.aspx?p=r3 Odpowiedz Link Zgłoś
wooska Re: Na Trójkę, co łaska 09.08.09, 20:55 Sama długo mieszkałam za granicą, ale muszę potwierdzić, że Trójka jedyna rokuje nadzieje na sensowne radio w Polsce. Czyli z poziomem Trójki jest całkiem dobrze. Swoją drogą, dziwnie się dzieje. Telewizji nie oglądam, radia słucham w samochodzie. Zamiast abonamentu płacić datki na ulubioną stację? Wydaje się, że tak pieniądze zostaną lepiej rozdysponowane. Ale wydaje mi się, że polska kultura nie zostanie "przeniesiona" przez jedyną Trójkę. Co z Jedynką i Dwójką? Co z TVP Kultura? Ile powinno być tak naprawdę kanałów państwowego radia i telewizji? Może powstałaby w końcu na ten temat jakaś narodowa dyskusja? Ja wiem, że Polska jest biednym państwem. Ale nie może być tak biednym, żeby nie stać ją było na utrzymanie wybranych pozycji z repertuaru kulturalnego. Czyżby było tak, że ci, co się na tym najlepiej znają, pracujący w tych instytucjach, nie zabierają głosu specjalnie? Może sami dobrze wiedzą, że potrzebne byłyby dość mocne cięcia? Odpowiedz Link Zgłoś
nil739 Re: Na Trójkę, co łaska 10.08.09, 11:57 minkat napisała: > Mam inne pytanie: czy Trojka stala sie z powrotem Trojka? Od lat nie mieszkam w > Polsce i jak w zeszlym roku wlaczylam, to tego sluchac nie szlo. Program niczym > nie roznil sie od programu RMFu albo Zetki- oglupiajaca sieczka i zla muzyka. > Jezeli Trojki znowu da sie sluchac, to chetnie ja wespre. O gustach dyskutować nie będziemy, ja Trójki słuchałem i słucham, a rok temu pewnie udało ci się pomylić częstotliwości, bo przynajmniej ja tragedii żadnej nie dostrzegłem. Oczywiście za piątkowe poranki z P. Wojtkiem, i kilka innych audycji chętnie zapłacę ekstra ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yadzkaa Re: Na Trójkę, co łaska 10.08.09, 18:55 Trójke na nogi postawil 2 czy 3 lata temu Krzysztof Skowroński, który stał się jej dyrektorem. To jemu organizatorzy dzisiejszej akcji zawdzęczają to,że moga sie powoływac na wyjątkowośc Trojki i moga krecić nosem na zalew komercji. Ta komercja zalewała Trojke od przełomu wieków. Nie wszyscy juz pamiataja jak bogiem dyrekcji za czasów pana Laskowskiego stały sie "słupki słuchalności" i jak Trojka - twoje pierwsze radio- równała w dól, jak nie pomagały żadne protesty i akcje, jak w koncu sluchacze postanowili zamanifestowac swoj protest organizując pogrzeb Trójki. Od momentu powołania pana Skowrońskiego Trojka zaczęła wracac do zdrowia. Krzysztofa Skowrońskiego wyrzucono bezpardonowo z Trojki w atmosferze skandalu i nagonki na poczatku tego roku i na jego miejscu usiadła pani Magadalena Jethon, która wczesniej ostentacyjnie odeszła z Trójki, kiedy nowy dyrektor - Skowroński zaczął na powrót przyjmowac do pracy dawnych trójkowych dziennikarzy. Teraz pani Jethon mówiła,ze jest wdzieczna Skowrońskiemu za to co zrobił dla Trojki i bedzie kontynuować jego dzieło. Panu Skowrońskiemu przekazałabym moje pieniadze bezkrytycznie. Ni ejestem pewna czy pani Jethon bedzie w stanie udzwignąc taka odpowiedzialność. Poprostu nie ma zaufania do niej. Wiem,że Trojka ma obecnie mase entuzjastycznych sluchaczy, sama ciesze sie, ze wróciła do zdrowia. Zle,ze tak bezpardonowo pozbyto sie człowieka, który był jej udrowicielem. i o to mam zal i trzeba bedzie mocno popracowac nade na,zeby byla sklonna sponsorowac ta akcje. Odpowiedz Link Zgłoś
corsarz123 Prosimy o numer konta 09.08.09, 20:43 Sami dużo nie mamy ale z Trójką się podzielimy. Nałogowy słuchacz PR 3. Odpowiedz Link Zgłoś
daabo Na Trójkę, co łaska 09.08.09, 21:04 mam juz o Booo... 58 lat jesli słucham radia to co słucham ...Trójki.Trójki na codzień słucha również moja córcia.Ale to nic dwa dni przed olimpiadą w Pekinie urodził się mój sympatyczny Wnusio Staś i co słucha ...Trójki.Zbieramy kasę i słucamy Trójki.ps idolem całej rodziny - od lat -jest Wojciech Maan.pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
medrek_forumowy Trójka jak Radio Maryia, ale jaja! 09.08.09, 21:41 Trójka jak Radio Maryia, ale jaja! Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Na Trójkę, co łaska 09.08.09, 21:55 abstrahujac od wszystkiego (tak, wychowalem sie na Trojce, niczego innego w domu nie sluchalem, fajne radio, aczkolwiek odrzucalo mnie to nadecie, ze my to tacy fajni i cool, a reszta to badziewie komercyjne, bueee!): naprawde nikogo nie dziwi (mam na mysli komentarze tutejsze), ze radiostacja PANSTWOWA, ktora do tego ma WPLYWY Z REKLAM (i to chyba niemale, bo tych reklam niemalo) potrzebuje jeszcze pieniedzy ze "sciepy narodowej"? Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Jakby Skowronski byl nadal szefem to nawet pare 09.08.09, 21:59 zlotych bym dal. A tak niejaka Jethon nie bedzie miala ode mnie ani zlotowki, na to zeby sobie zrobic jakies kolejne pasemka na glowie czy jak tam sie nazywa fryzura tej ..... biiiiip. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Na Trójkę, co łaska 09.08.09, 22:54 Z przyjemnością dam zwłaszcza, ze nie ma tam juz pana Skowrońskiego i paru innych intelektualistów-inaczej. Wreszcie znowu Trójka jest Trójką. Co było do przewidzenia, kiedy stery przejęła pani Magda:)))Co baba, to baba:))) Odpowiedz Link Zgłoś
thekaroten Re: Na Trójkę, co łaska 10.08.09, 00:33 Ambitniejsza muzyka? www.radiopin.pl To jedna z najfajniejszych rzeczy, z jakimi spotkałem się w Warszawie i za którymi tęsknię, gdy wyjeżdżam na dłużej. A trójka? Niegdyś nie do pobicia, ostatnio... ale życie nie znosi próżni, na ambitniejsze tony też jest apetyt. Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar Na Trójkę, co łaska 10.08.09, 06:52 J.W.Goethe: Artystow nalezy wspierac, gdyz jest ich niewielu a potrzebuja ich wszyscy Odpowiedz Link Zgłoś
milka_ms Na Trójkę, co łaska 10.08.09, 07:51 oczywiście TROJKA TROJKA TROJKA musi przetrwać i ze wszech miar zasługuje na wsparcie... gdzie ten nr konta,bo już wyciągnęłam pieniadze ze skarpetki(męża oczywiście) i chciałabym pobiec na pocztę... a swoją drogą ciekawe,co na to NASZA MATKA DYREKTORKA - Pani Redaktor Magda Jethon ???? serdecznie pozdrawiam (potrójnie) Odpowiedz Link Zgłoś
forte-pianista Na Trójkę, co łaska 10.08.09, 08:03 nie wątpię, że Donald Tusk też coś wpłaci, przy okazji powie, że jest to niezwykle cenna inicjatywa i że Trójka jak żadna stacja zasługuje na pomoc i wsparcie Odpowiedz Link Zgłoś
wobo1704 Re: Na Trójkę, co łaska 10.08.09, 08:44 A może TV dołożyła by na '3' trochę grosiwa z tych zarobionych na reklamie 2 miliardów? Odpowiedz Link Zgłoś
s_mi Jak płacić abonament na trójkę. 10.08.09, 09:33 Telewizora nie posiadam, TV publicznej więc nie oglądam, ale Trójki słucham nałogowo. Na samą myśl o tym że miał bym łożyć na polską telewizję, która mnie nie przekonuje a nawet odrzuca odechciewa mi się płacić abonamentu. Ale z chęcią pieniądze na abonament przeznaczył bym na Program 3 PR, nawet jeśli miały by pójść na pensje dla pracowników, nowy sprzęt, czy premie dla dyrektora. Szkoda więc że na dowodzie wpłaty abonamentu nie można zaznaczyć że pieniądze są przeznaczone dla Programu 3. Odpowiedz Link Zgłoś
paweldobrowolski Nie ma abonamentu radiowego... 10.08.09, 12:02 ... są tylko różne podstawy naliczania podatku od odbiornika. Wszystkie zebrane z abonamentu pieniądze trafiają do jednego worka i są dzielone przez KRRiT. Pawel ================================================= Pomóż zlikwidować podatek od telewizora. Na Facebooku przyłącz się do grupy: "Zlikwidować Abonament!". Odpowiedz Link Zgłoś
christinechudzicka Na Trójkę, co łaska 10.08.09, 09:51 Na 3-kę zawsze dam, jedyne dobre radio, czekam na numer konta, ale swoją drogą buntuję się kiedy ciągle słuszę, że tylko emeryci płacą abonament, odkąd mam radio i telewizję to zawsze płacę a do emerytury jeszcze trochę mam. POZDRAWIAM SERDECZNIE CAŁY ZESPÓŁ TRÓJKI. Krystyna z Gdyni Odpowiedz Link Zgłoś
paweldobrowolski Re: Na Trójkę, co łaska 10.08.09, 12:10 Nikt nie mówi, że "tylko emeryci", bo zdarzają się i młodzi płatnicy podatku od telewizora. Ale przeciętnie rzecz biorąc płacą głównie osoby starsze, gorzej wykształcone, oraz z mniejszych miejscowości Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany jaki jest numer konta? 10.08.09, 09:54 oczywiscie, ze bede wplacal regularnie! (choc abonament place tez...). Ale mysle, ze Ci ze sluchaczy, ktorzy nie placa abonamentu maja super okazje wesprzec swoje radio. Odpowiedz Link Zgłoś
aleydis Na Trójkę, co łaska 10.08.09, 10:13 Niech sie pomodlą do Bozi, żeby dała pieniądze. Słucham Trójki od lat, ale ostatnie lata były trudne do zniesienia. Propaganda papieża, Kościoła, pogadanki religijne, Semka, Cejrowski i sprzyjanie PiS-owi bardzo mnie do Trójki zniechęciły. Radia byłoby szkoda, ale nie dam złotówki, bo nie chce za te pieniądze wysłuchiwać rano Semki i palantów z PiS-u, a także Mana, którego zakatarzonego dziamdziania nie znoszę. Poza tym od kiedy wygonili Niedźwiedzkiego, stracili moją sympatię. Odpowiedz Link Zgłoś
zubu6 Na Trójkę, co łaska 10.08.09, 10:33 Obawiam się jedynie że przez takie działanie trójka straci wsparcie ze strony budżetu państwa o kolejne 50% a jakiś minister lub inny poseł powie że jak słuchacze chcą takiego niszowego radia to nich sobie sami więcej płacą. Mimo wszystko zapłacę bo bardzo lubię trójkę. Odpowiedz Link Zgłoś
smith-wesson Jak Trojka skończy gadać i zacznie grać 10.08.09, 12:57 to kasa sama przyjdzie. Dla mnie początkiem upadku tej stacji była likwidacja "w tonacji Trójki". A potem było coraz gorzej... Teraz jak przez przypadek mi się włączy ten kanał to samo gadanie. Co to ma być drugi talk fm? Odpowiedz Link Zgłoś
janostrzyca Czy dziennikarze Trójki już przeprosili? 10.08.09, 13:59 Czy dziennikarze Trójki już przeprosili słuchaczy za mega kurestwo dziennikarskie uprawiane za panowania PiS? Za prezentowanie proPiSowskiej propopagandy, za znieważanie inteligencji i odmiennych opinii słuchaczy o innych niż LPR-PiS-Samoobronowych poglądach? Odpowiedz Link Zgłoś
amancewicz Re: Na Trójkę, co łaska -KONTO 10.08.09, 16:51 Cała akcja + numer konta jest pod adresem www.przyjacieletrojki.org.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
yadzkaa Na Trójkę, co łaska 10.08.09, 21:45 Niech Skowroński podpisze sie pod ta akcja, to wpłacę Odpowiedz Link Zgłoś
yadzkaa Nie dam ani grosza 12.08.09, 12:30 Nie przyloze reki do tej podejrzanej akcji, mentnej i dziwacznej, bo co ma zmienic akcja zbiorki pieniedzy przez 5 miesiecy? a potem co? nie ma konkretnych celow oprocz ogolnie okreslonej promocji mlodych i zdolnych i wspierania jakichs wartosciowych programow - nie wiadomo jakich. Gdyby 60% z nas wplacalo abonament radiowy (a mozna placic tylko abonament radiowy) to Polskie Radio nie mialoby zadych klopotow finansowych. Ja zaplacilam juz abonament do konca roku. Zachecam wszystkich, ktorzy chca pomoc programowi trzeciemu i polskiemu radiu,zeby zaplacili raczej abonament a nie dawali swoje pieniadze na niejasne cele. Jak byla zbiórka na Tygodnik Powszechny to tez wolalam zaplacic roczna prenumerate, niz wplacac na fundacje. Odpowiedz Link Zgłoś