Dodaj do ulubionych

Błąd pracownika przyczyną awarii Google Gmail

02.09.09, 14:40
Najwazniejsze,ze awarie usunieto
Obserwuj wątek
    • placebo_99 Co za frustraci mają jeszcze skrzynki na gmailu? 02.09.09, 14:55
      Widać, że mają problem z niewielkim rozmiarem :DD
      • marooned.mb Z niewielkim rozmiarem skrzynki? ;] 02.09.09, 15:38
        Ty się dziwisz, że ktoś używa. Ja się dziwię, że ktoś może nie używać. Bilans
        zachowany, ale co to wnosi do dyskusji poza takim sobie paplaniem?
    • f_crane Co za pieprzenie bzdur 02.09.09, 15:02
      Ta taki jeden z drugim dziennikarzyna chwytliwy tytuł i się cieszy z kliknięć. Misiaczki, obsługa GMAIL przez WWW padła. Oczywiście, że część ludzi miała problemy, ale przecież cały czas działał protokół IMAP/POP, czyli obsługa przez klienta pocztowego, głupiego Outlooka, Thunderbirda, czy wbudowanego w Operę. Jeżeli ktoś bazuje i ufa usługom dostepnym tylko przez WWW, to może winić tylko siebie. Ja nie wiem jak ludzie mogą beztrosko funkcjonować np. bez kopii ważnych mejli na swoim dysku twardym. Liczenie że jakikolwiek serwer będzie zawsze dostępny jest po prostu głupie i lekkomyślne.
      • malkontent6 Re: Co za pieprzenie bzdur 02.09.09, 15:45
        f_crane napisał:

> Ja nie wiem jak ludzie mogą beztrosko funkcjonować np. bez kopii
        ważnych m
        > ejli na swoim dysku twardym.

Dla wielu ludzi, w tym dla mnie, gmail jest po prostu dodatkową
        skrzynką pocztową.
      • gentrylane Re: Co za pieprzenie bzdur 02.09.09, 17:38
        Ja nie wiem jak ludzie mogą beztrosko funkcjonować np. bez kopii ważnych m
        > ejli na swoim dysku twardym

Gmail labs umozliwia posiadania swoich emajli na twardym dysku i prace
        off-line... wlasnie ostatnio z tego sporo korzystalem na Alasce gdzie nie
        zawsze mialem dostep do Internetu. Po ponownym polaczeniu z internetem
        nastepowala obustronna synchronizacja poczty . Dziala to swietnie. Czyli gdyby
        nawet Google nagle zakonczyl serwis GMAILa (mala szansa) to mialbym cala
        zawartosc swojej skrzynki bo po prostu mam ja ZAWSZE zarowna na moim laptopie
        ja i na moim Mac... nawet bez Internetu.
    • gregkopen Co się dziwić. Przecież to wciąż wersja BETA. ;) 02.09.09, 15:12
      "Co się pan dziwisz, nowe jest to się sypie" - Jerzy Dąbczak
      • marooned.mb WRONG! Odśwież swoją wiedzę 02.09.09, 15:37
        Od lipca Gmail nie ma statusu beta
        gmailblog.blogspot.com/2009/07/gmail-leaves-beta-launches-back-to-beta.html
        Zanim coś napiszesz upewnij się, że masz rację.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka