wolki17 12.09.09, 16:35 Hej, grzybiarze, gdzie tu w okolicy są miejsca bogate w grzyby? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polokokt Re: Na grzyby 12.09.09, 17:17 liczysz że ktoś zdradzi swoją miejscowke? ;) Przy tak duzym zageszczeniu "grzybiarzy" tajemnica tkwi nie w miejscu ale w tym, że w weekend i zaraz po weekendzie nie ma grzybow, bo sie ludzie o siebie w lesie obijają w sobotę i niedzielę. Albo trzeba jechac gdzies dalej albo zbierac przed weekendem. W weekend to mozna to potraktowac jedynie jako spacer. Odpowiedz Link Zgłoś
wolki17 Re: Na grzyby 12.09.09, 17:31 Liczę na informację. Doświadczeni grzybiarze wiedzą, że w miejscach, gdzie obrodziło, jedna osoba za drugą może znajdować grzyby. Po prostu chciałam się też zorientować, jakie grzyby można tu znaleźć, ale widzę, że lepiej szukać w atlasie, niż pytać. Odpowiedz Link Zgłoś
bronka777 Re: Na grzyby 12.09.09, 20:03 kilkanaście lat temu mój dziadziuś jeździł w lasy chotomowskie i na Białołękę - okolice Płud. Odpowiedz Link Zgłoś
iwciab Re: Na grzyby 12.09.09, 21:55 A nie boicie się wszędobylskich teraz dzików:) Odpowiedz Link Zgłoś
ralph123 Re: Na grzyby 13.09.09, 00:47 Po prostu, przed wybraniem sie do lasu, trzeba wklepać w komórke, numer do miejscowego szeryfa i pogromcy dzików ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wolki17 Re: Na grzyby 13.09.09, 10:42 He, he, dzięki za info. Na dziki to najlepsze są długie nogi i kondycja, no i drzewa niskimi gałęziami. Pozdrawiam grzybiarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: Na grzyby 13.09.09, 14:57 właśnie dostałam siatkę maślaków od pewnej grzybowej pani :o) podobno grzybów jest mnóstwo, siedzą i czekają... ------------------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
postrach_szefowej Re: Na grzyby 13.09.09, 18:49 Widzieliśmy dzisiaj wychodzących z siatami z lasu w okolicy ul. Kwiatowej. Myślę, że to znak, że są wszedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
misiek1974 Re: Na grzyby 13.09.09, 20:58 Ja tak zbieram grzyby, że ręczę, że w danym miejscu niczego nie znajdziesz :] Kilka razy chodzę po danym terenie i wszystko zbieram.D Odpowiedz Link Zgłoś
aniela.legionowo Re: Na grzyby 14.09.09, 08:41 Jadąc ulicą Stróżańską na Marki w okolicach Józefowa jest piękny grzybowy las. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator_wl Re: Na grzyby 14.09.09, 11:24 polecam gminę serock i lasy w okolicach marynina i dalej na nasielsk - wczorajsze grzybobranie bardzo udane - wysyp maślaków - proponuję udać sie w tygodniu bo jak i wysyp grzybów mamy wysyp grzybiarzy :D Odpowiedz Link Zgłoś
kka69 Re: Na grzyby 14.09.09, 21:03 A ja polecam puszczę piską , w sobotę w ciągu 2 godzin skrzynka podgrzybków (skrzynka taka na jabłka) . Tylko puszcza jest 160 km od Legionowa.... Odpowiedz Link Zgłoś