aneta-5767 14.03.10, 22:23 Mam pytanie do mieszkańców Legionowa: czego Wam brakuje w L-owie? Co warto otworzyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziulec Re: Czego brakuje w Legionowie? 15.03.10, 19:19 yyytong napisała: > Forum bez trola! Hmmm.. Jak to bylo "uderz w stol.."???? Odpowiedz Link Zgłoś
kka69 Re: Czego brakuje w Legionowie? 15.03.10, 13:54 Oj , pytanie bardzo ogólne, brakuje chyba wielu rzeczy: normalnego kina na poziomie, o teatrze nie wspomnę. Chyba nawet nie ma żadnego dilera samochodowego , a w tak dużym mieście to juz powinno byc kilku. Możesz jeszcze otworzyć aquapark , kilka ścieżek rowerowych , obwodnicę , jak starczy kasy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
benieck Re: Czego brakuje w Legionowie? 15.03.10, 14:25 Taki temat już istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert_sikorski Re: Czego brakuje w Legionowie? 15.03.10, 18:26 Jeżeli szukasz pomysłu na biznes w Legionowie to zastanów się nad pijalnią czekolady. W warszawie takie punkty cieszą się zainteresowaniem, a i klient odwiedzającym z zasobniejszym portfelem. Podstawowy warunek, musi być elegancko, to powinna być pijalnia czekolady (oraz kawy, herbaty) a nie cukiernia. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-5767 Re: Czego brakuje w Legionowie? 15.03.10, 18:56 myślałam nad kawiarnią ale w stylu pijalni kawy i herbaty + jakieś najprostsze słdycze, lody itd. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Czego brakuje w Legionowie? 15.03.10, 19:23 Verona jako spora konkurencja... Przy biznesplanie wyjdzie zreszta. Odpowiedz Link Zgłoś
kka69 Re: Czego brakuje w Legionowie? 15.03.10, 21:11 mi brakuje takiej pijalni piwa na stojaka typu "transformacja" , to byłby hit. Odpowiedz Link Zgłoś
yyytong Re: Czego brakuje w Legionowie? 15.03.10, 21:32 Kiedyś był taki fajny saturator w Rynku, na rogu Piłsudskiego i Sienkiewicza... Ale to chyba nie wyjdzie w biznes planie:-( Odpowiedz Link Zgłoś
hubert_sikorski Re: Czego brakuje w Legionowie? 16.03.10, 14:25 Możesz pochodzić po warszawskich kawiarniach i zobaczyć co przyciąga najwięcej klientów oraz czy są to klienci z zasobnym portfelem. Możesz zakombinować z pijalnią czekolady, herbaty oraz kawy gdzie głównym artykułem będzie kawa. Pamiętaj o wystroju, to jest kluczowe, dla ludzi liczy się klimat. Niestety ale z taką działalnością to musisz rozlokować się w centrum, gdzieś przy Piłsudskiego, najlepiej w rejonie rynku. A tak poza tym to w Legionowie nigdzie nie kupisz żyrandola. Żyrandole + drobna elektronika typu lampki, żarówki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Czego brakuje w Legionowie? 16.03.10, 17:00 He he ;) Juz widze DZIKIE TLUMY kupujace zyrandole ;) Dzien w dzien inny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hubert_sikorski Re: Czego brakuje w Legionowie? 16.03.10, 18:13 A brałem Ciebie za osobę myśląca:) Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Czego brakuje w Legionowie? 16.03.10, 20:08 A ja Ciebie za osobe inteligentna, znajaca emotikony. Ale "cusz", przeliczylam sie kolejny raz... Taki lajf. Odpowiedz Link Zgłoś
canonikon Re: Czego brakuje w Legionowie? 17.03.10, 17:52 aneta-5767 napisała: > myślałam nad kawiarnią ale w stylu pijalni kawy i herbaty + jakieś > najprostsze słdycze, lody itd. plus karaoke , a jak karaoke to i piwo . do 18 kawiarnia , wieczorem piwo i muzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
psychomaszyna Re: Czego brakuje w Legionowie? 15.03.10, 21:51 Chyba znowu ktoś chce otworzyć jakiś biznes i brak mu pomysłu. W Legionowie najbardziej brakuje: 1. Porządnego centrum handlowego z kinami - niech się wreszcie zacznie coś budować koło Aviotexu. 2. Porządnego akwaparku koło nowej hali sportowej i stadionu Legionovii. 3. Budynku nowego dworca kolejowego. 4. Zrobionej do końca ulicy Kolejowej i nowej ulicy Plantowej wzdłuż torów i drogi wzdłuż torów do stacji Warszawa Choszczówka. 5. Przystanku kolejowego koło osiedla Legionowo Bukowiec. 6. Tunelu pod torami w okolicy willi Kozłówka (to mój autorski pomysł i własny pogląd). Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Czego brakuje w Legionowie? 16.03.10, 01:18 psychomaszyna napisał: > W Legionowie najbardziej brakuje: > 1. Porządnego centrum handlowego z kinami - niech się wreszcie zacznie coś > budować koło Aviotexu. To wiemy, ze powstanie > 2. Porządnego akwaparku koło nowej hali sportowej i stadionu Legionovii. Obawiam sie, ze koszt budowy przekroczylby ewentualne przychody. > 3. Budynku nowego dworca kolejowego. Podobno ma byc zbudowany (zdaje sie, ze nawet Ty cos o tym pisales, ale moge si emylic) > 4. Zrobionej do końca ulicy Kolejowej i nowej ulicy Plantowej wzdłuż torów i > drogi wzdłuż torów do stacji Warszawa Choszczówka. > 5. Przystanku kolejowego koło osiedla Legionowo Bukowiec. Mieszkancy osiedla pisali w tej sprawie petycje, nie wiem jaki jest jej los. Mam jednak niejakie wrazenie, ze stwierdzono, iz dla tak niewielkiej miejscowosci, jaka jest Legionowo 3 stacje kolejowe to jednak nadmiar... > 6. Tunelu pod torami w okolicy willi Kozłówka (to mój autorski pomysł i własny > pogląd). W wiekszosci pomysly nie sa pomyslami na biznes, a na inwestycje infrastrukturalne, wielomilionowe. Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: Czego brakuje w Legionowie? 18.03.10, 17:02 trzy już mamy stacje, więc byłaby 4 :) Odpowiedz Link Zgłoś
hubert_sikorski Re: Czego brakuje w Legionowie? 16.03.10, 10:57 Masz świetne pomysły na biznes:) Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-5767 Re: Czego brakuje w Legionowie? 16.03.10, 12:35 Twoje wskazania - to raczej sugestie do Starostwa lub Prezydenta Legionowa. Ja prosiłam mieszkańców aby sie wypowiedzili na temat "small biznesu". Odpowiedz Link Zgłoś
kka69 Re: Czego brakuje w Legionowie? 16.03.10, 18:52 a ten small business , to jak bardzo small? czy masz kaskję na budkę z kebabem , czy na salon dilera samochodów, bo dyskusja robi się coraz bardziej akademicka. Najlepiej podaj jaką masz kaskę i co umiesz robić, może coś wykombinujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
psychomaszyna Re: Czego brakuje w Legionowie? 16.03.10, 23:13 No to ślusarza - pogotowia zamkowego, który może wstawić zamki do drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
mareklegionowo Re: Czego brakuje w Legionowie? 19.03.10, 10:03 brakuje basenu.................. Odpowiedz Link Zgłoś
babka7 Re: Czego brakuje w Legionowie? 16.03.10, 19:33 Pozwólcie, że się włączę z pytaniem. A czy coś w stylu biura matrymonialnego by się przyjęło Waszym zdaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
kka69 Re: Czego brakuje w Legionowie? 16.03.10, 20:22 Przynajmniej jedno takie biuro M jest już w Legionowie, próbuj , może się uda , choć w dobie internetu ludzie poznają się ponad miasteczkowo . Odpowiedz Link Zgłoś
gustawomysza Re: Czego brakuje w Legionowie? 15.03.25, 04:13 Oczywiście, ale dlaczego takiego biura nie załozyć na FB? Odpowiedz Link Zgłoś
ares59 Re: Czego brakuje w Legionowie? 17.03.10, 16:54 Jeśli chcesz mieć zapewniony stały wcale nie mały dochód to otwórz sklep spożywczy zaopatrzony zawsze w świeży towar,między innymi ryby, warzywa,chleb w kilku gatunkach etc. Brak takiego sklepu uciążliwie odczuwają mieszkańcy w okolicy między stadionem, a kościołem św. Jana Kantego.Zdumienie ogarnia fakt, że nikt z poważnych handlowców do tej pory nie zainteresował się tym rejonem. Jest wprawdzie mały sklepik cieszący się bardzo dużym powodzeniem, ale w nim tylko mięso i wędliny, niestety. Pozdrowiam mieszkańców Legionowa Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: Czego brakuje w Legionowie? 18.03.10, 17:05 z tego co kojarzę to jest w błękitnym :) Odpowiedz Link Zgłoś
gazo-beton Re: Czego brakuje w Legionowie? 18.03.10, 17:18 Chyba nie ma, bo Blondi ostanio jeżdziła po kajdanki dla Drakula na melinę do Marek. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-5767 Re: Czego brakuje w Legionowie? 18.03.10, 20:14 Dzięki za radę. Rozejrze sie co dałoby sie w tym temacie zrobić. Być może est problem z wybudowaniem / postawieniem lokalu w tych okolicach. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
ares59 Re: Czego brakuje w Legionowie? 20.03.10, 00:33 Witaj aneta-5767 Szczere chęci jak uczy doświadczenie jest połową sukcesu.Proponowany rejon to dzielnica mieszkaniowa o gęstej i niskiej zabudowie. Każdy z mieszkańców posiada swoją ogrodzoną nieruchomość.Zatem w drodze bezpośrednich kontaktów i ogłoszeń prasowych należało by nawiązać kontakt z osobą chętną do zbycia, lub wynajęcia nieruchomości, ewentualnie jej części. O powodzeniu i sukcesie w handlu spożywczym decydują trzy podstawowe kryteria: miła, sympatyczna obsługa,zawsze świeży w dużym asortymencie towar i niezaporowe ceny. Nie wspominam o konkurencji, bo jest tu pustynia handlowa, więc nie ma żadnej.Bazar natomiast daleko i funkcjonuje tylko trzy razy w tygodniu. Zatem życzę powodzenia, wraz z pozdrowieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
zaq1975 Re: Czego brakuje w Legionowie? 18.03.10, 19:13 Brakuje mieszkańców którzy troszczyli by się o własny interes (najlepszym przykładem coroczna farsa z walnym zgromadzeniem w SMLW) Odpowiedz Link Zgłoś