kasia.wagner 12.05.09, 16:40 Witam, bardzo potrzebuje opinii na temat Domu Opieki "Wigor" w Legionowie na ul. Pomorskiej 26. Będę Wam wdzięczna za jakieś informacje na ten temat. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pater_g Re: Dom Opieki Wigor w Legionowie 13.05.09, 11:35 Hej Osobiście nie mam doświadczeń, ale babcia mojego kolegi spędziła tam trochę czasu i nie było żadnych nieprzyjemności. Swego czasu jak w polskich mediach było dużo afer odnośnie złego traktowania ludzi w domach starców i domach opieki nawet poruszalismy ten temat i on mówił, że tam nie ma takich rzeczy. To jedyne co wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.wagner Re: Dom Opieki Wigor w Legionowie 13.05.09, 12:49 bardzo dziękuję! dobrze wiedzieć cokolwiek. :) Odpowiedz Link Zgłoś
gziel Re: Dom Opieki Wigor w Legionowie 21.09.14, 17:27 Witam,jakie ma Pani doswiadczenia z Pania dyrektor Smolinskiej podczas pobytu Pani bliskiej osoby w osrodku? Ja mam wrazenie ze opieka nie bylaby az tak za gdyby zwyczajnie Pani Smolinska zatrudnila wiecej osob a nie kilka osob na zmianie ktore biegaja miedzy trzema budynkami z pacjentami. Czy podjela Pani jakies dzialania wobec Wigora? Odpowiedz Link Zgłoś
oz_patryk Re: Dom Opieki Wigor w Legionowie 14.05.09, 22:04 ciotka mojej chrzestnej co prawda ma parkinsona i kontakt z nią jest nieco trudny, ale nie wygląda na niezadowoloną, chrzestna która robiła niezapowiedziane wizyty równie chwali Odpowiedz Link Zgłoś
gziel [...] 21.09.14, 17:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zdebeq Re: Dom Opieki Wigor w Legionowie 21.09.14, 18:44 a przez te półtora roku coś się z dziadkiem działo? chudł na bieżąco czy ostatniego dnia dopiero? Odpowiedz Link Zgłoś
3goust Re: Dom Opieki Wigor w Legionowie 22.09.14, 08:28 no słuchaj jak niewielki dom opieki dał zarobić właścicielowi na auta takie jak: Jaguar Volvo Limitowana edycja VW DS - specjalna seria Citroena i kilkanaście innych... to albo tam płaci się krocie ok: 30 000 miesięcznie za pobyt albo oszczędzają ostro na personelu i pensjonariuszach. Odpowiedz Link Zgłoś
gziel Re: Dom Opieki Wigor w Legionowie 23.09.14, 18:20 Płaci się ok 3 000 ale oddzielnie trzeba zapewnic pieluchy i niektóre leki.wazne że pani dyrektor żyje jak paczek w masle Odpowiedz Link Zgłoś
gziel Re: Dom Opieki Wigor w Legionowie 24.09.14, 08:01 No wlasnie dyrektorka żyje w luksusie a pacjenci pozostawieni sami dobie i dreczeni.Zeby nie pozostac goloslowna to co zauwazylam ja i czesc osob (ktore patrzyly obiektywnie na sprawe) podczas wizyt:dziadek mimo że trafil tam chodzacy o lasce lub z niewielka pomoca po pewnym czasie zaczal być sadzany na wozek i przypinany paskiem żeby nie schodzil (tak było latwiej żeby nie musieć go pilnowac a byl dosyć ruchliwy), furtka od osrodka wiecznie otwarta skutkiem czego była ucieczka dziadka ktorego znaleziono kilkaset metrow od budynku (taka spostrzegawcza opieka)-po kilkukrotnej interwencji żeby furtke naprawić i zapewnieniach dyrektor że tak będzie nie zrobiono nic, niektore z pielegniarek posypywaly jedzenie dziadka rozkruszonymi lekami a na zwrocenie uwagi co wyprawiaja byly zdziwione-skutek podraznienia przelyku, zero zajec i rehabilitacji mimo iz w ofercie to wszystko jest-bylam o różnych porach dnia i nigdy nic się nie działo, mimo ładnej pogody bardzo rzadko wyprowadzano pacjentów na taras (skurek osowialosc i depresja) a na ogrodek z lawkami wcale-dlaczego? Bo teren nie jest zabezpieczony a furtka ciagle zepsuta i znowu ktos moglby uciec. Dziadek niejednokrotnie lezal w pelnym pampersie i lekko ubrany przez co sie przeziebial.Na prosby zeby pielegniarka przyszla i przewinela slyszalo sie ze "za 20 min bo maja tez innych pacjentów"-skutek to odlezyny i wyziebienie. Dodatkowo daja bardzo malo plynow żeby nie trzeba było za często pieluch zmieniać. Ubrania ktore wracaja z pralni sa pokotlowane nawet nikt ich nie uklada i mimo ze sa podpisane czesc zginela lub chodza w nich inniieszkancy domu -czyli jest tam burdel.Na zmianie pracuja przeważnie 2 pielęgniarki ktore fizycznie nie daja rady "obsluzyc" 30-40 pacjentow z ktirych wielu (w tym dziadek) wymagają karmienia. Jak przychodzi ktos z rodziny i nakarmi to widać ulge na ich twarzy że nie muszą same tego robić.Nakarmienie dziadka obiadem zajelo mi ostanio 40 min wiec łatwiej im nakarmic taka osobe tylko czesciowo żeby nie tracić prawie godziny na jednego pacjenta. Dlatego skutkiem jest niedozywienie i duży spadek wagi.mozna by tak długo wymieniać co tam się dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Dom Opieki Wigor w Legionowie IP: *.play-internet.pl 16.07.23, 02:49 Witam Proszę o kontakt monikarehab@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
gziel Re: Dom Opieki Wigor w Legionowie 23.09.14, 18:18 Chudnac zaczal po kilku miesiącach pobytu ale zdaniem pielęgniarek to byl efekt przeziębień lub braku apetytu. Nic dziwnego że nie chciał jeść skoro na śniadania i obiady tylko kanapki których nie mógł gryzc, zero owocow i warzyw Odpowiedz Link Zgłoś
anna-przybysz Re: Dom Opieki Wigor w Legionowie 22.09.14, 20:59 Powyższy wpis dotyczy mojego ojca. Prawdopodobnie napisała to wnuczka, która tak się interesowała dziadkiem, że przez półtora roku była tylko kilka razy, więc nie ma ona pojęcia o warunkach panujących w ośrodku. Wszystko to stek kłamstw i bzdur. Anna Przybysz - córka Odpowiedz Link Zgłoś
0loanna Re: Dom Opieki Wigor w Legionowie 24.09.14, 16:19 Niestety niektórzy tak mają, że im się w życiu nie udaje i muszą trochę pooczerniać i zmieszać z błotem innych z braku rozrywki, dla relaksu i żeby nie zwariować z tej zawiści to nawet policzą samochody na podjeździe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tommyhilf Re: Dom Opieki Wigor w Legionowie 18.05.18, 13:56 Jesteśmy bardzo zadowoleni z obsługi, którą oferuje Dom spokojnej starości Wigor. Od dwóch lat razem z mężem pracujemy za granicą i z bólem serca, ale musieliśmy umieścić w takim ośrodku mojego starszego Ojca. Początkowo obawialiśmy się ponieważ różne sytuacje są w takich ośrodkach. Tata przebywa w nim średnio 8 miesięcy w roku, gdyż gdy jesteśmy w Polsce zabieramy go do domu. Jest On zadowolony, również my składając kilka niezapowiedzianych wizyt mogliśmy się przekonać, że Panuje tam naprawdę bardzo fajna atmosfera. Osoby przebywające tam otrzymują dobre jedzonko, w każdej chwili mogą też liczyć na dobrą opiekę lekarską. Jak najbardziej na plus. Odpowiedz Link Zgłoś
ktostakijakty1 Re: Dom Opieki Wigor w Legionowie 20.05.18, 20:49 Ja nie bd mniec tyla piniondzuf, zaby byc w tokim dymu, but I think that is not posibble to umiescic mnienia w sledczaku do kunca zycia, tyz dobre bo j spocery som. Odpowiedz Link Zgłoś
kubiszaky Re: Dom Opieki Wigor w Legionowie 25.05.18, 09:27 Część z tych komentarzy jest całkowicie niesprawiedliwa. Zarzucacie tym ludziom jakieś złe rzeczy, gdy oni naprawdę realizują swoją misję. Ciekaw jestem kto z Państwa tam był, a kto jest zawistną konkurencją. Znam osobę, która spędziła tam ostatnie 3 lata swojego życia i były one dla niej na pewno lepsze niż poprzednie 20 z rodziną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monkka Re: Dom Opieki Wigor w Legionowie IP: 185.9.124.* 06.07.22, 01:42 Misję????!! Oni niszczą.a nie pomagają Odpowiedz Link Zgłoś
lubujeplacki Re: Dom Opieki Wigor w Legionowie 30.05.18, 00:15 Nie mając żadnego interesu by krytykować czy chwalić to miejsce, powiem tylko tyle, że regularnie jeżdżę rowerem w okolicy i naprawdę funkcjonuje to bardzo fajnie. Dba się i o budynek, i jak widzę o formy spędzania czasu. Ci ludzie dobrze wyglądają. Sądzę, że część tych złych opinii jest bardzo niesprawiedliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
lubujeplacki Re: Dom Opieki Wigor w Legionowie 17.07.18, 10:55 Jak czytam niektóre komentarze to mam wrażenie że konkurencja musi czuć ból tego, że WIGOR wykonuje swoją pracę dobrze. Dajcie ludziom dobro, to nie będziecie musieli pluć na tych co robią innym dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
agatapokrywka2016 Re: Dom Opieki Wigor w Legionowie 20.07.18, 08:42 Miejsce stworzone przez człowieka dla człowieka. Nie przez właściciela dla klienta. Bardzo dobra, profesjonalna obsługa. Jestem Warszawianką, mam tam starszą od siebie koleżankę. Jeśli kiedyś byłaby taka potrzeba w moim życiu, to sama bym wybrała to miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
patrycjat80 Re: Dom Opieki Wigor w Legionowie 25.07.18, 07:52 Hejterzy znajdą się zawsze, ale ten kto miał styczność z tym ośrodkiem wie, że te obelgi są kłamliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Wyszomirska Re: Dom Opieki Wigor w Legionowie IP: *.jmdi.pl 04.06.20, 20:05 Jestem w trakcie rehabilitacji ogólnoustrojowej, po amputacji nogi. Pragnę serdecznie podziękować wszystkim pracownikom WIGOR w Legionowie (rehabilitantom, lekarzom, pielęgniarkom, salowym, opiekunkom) za okazaną empatię, zaangażowanie, profesjonalne podejście do mnie jako pacjenta. Dzięki wspaniałej opiece i dopasowanej rehabilitacji odzyskuję samodzielność, przygotowuję się do noszenia protezy. Cały sztab rehabilitantów wykazuje doświadczenie i profesjonalne podejście do mojego problemu. Z całego serca dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
januszkwilinski Re: Dom Opieki Wigor w Legionowie 26.06.25, 10:46 Mój bliski trafił do tego miejsca po szpitalu, bo nadal potrzebował opieki. Nie był w najlepszym stanie, a w domu nie dalibyśmy sobie rady. Mają tutaj sprzęt i jest rehabilitacja. Widać było, że wiedzą, co robią i robią. Medycznie wszystko wydaje się być ok. Mogło by być trochę przyjemniej, ale w takich miejscach najbardziej liczy się medycyna i pomoc, gdy nie daję rady. Odpowiedz Link Zgłoś