w.iwo 06.11.09, 20:04 dziś wieczorem w eMce... o jajkach i nie tylko rozwodzić się będą baby ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
keechaczu Re: wszystko o jajach 06.11.09, 21:06 zapomniałaś podać link... audycja już trwa Odpowiedz Link Zgłoś
guayazyl1 Re: wszystko o jajach 06.11.09, 21:13 szkoda, ze konsola pozdrowien jest wyłaczona. ale wiadomo - na razie idzie "z tasmy ". Odpowiedz Link Zgłoś
guayazyl1 Re: wszystko o jajach 06.11.09, 21:20 rozmowy kogucikow (podstarzalych): Na ławeczce w parku siedzi trzech starszych panów. Gdy nagle rozmowa zeszła na temat ich możliwości seksualnych, zaległa cisza. Po chwili, wzdychając, odzywa się pierwszy: - Ja to zaledwie raz na trzy miesiące mogę. Drugi, patrząc na pierwszego zazdrośnie, mówi: - Ja to tylko raz na pół roku mogę. Na to trzeci: - A ja kiedy zechcę. - A bierzesz coś? - pyta ze zdziwieniem drugi. - Nie, nie biorę. - Coś podobnego! A jak często Ci się chce? - No, na przykład w zeszłym roku to mi się w ogóle nie chciało... Odpowiedz Link Zgłoś
guayazyl1 Re: wszystko o jajach 06.11.09, 21:48 jednym okiem słucham radia eMka. drugim uchem oglądam filmik. Odpowiedz Link Zgłoś
mileg Re: wszystko o jajach 06.11.09, 23:06 słuchałem dzisiaj eMki od 21 do 22 z minutami; wolę jednak legionowskie radio Hobby - którego, wyrazistość odbioru przez internet też jest słaba, ale atrakcyjność jakość, wartość i atrakcyjność treści wg. mnie jest znacznie większa; Odpowiedz Link Zgłoś
keechaczu Re: wszystko o jajach 06.11.09, 23:21 Spróbuj posłuchać innych audycji, szczególnie polecam wtorkowy Gramofon z Arkiem 20.00 i Wolność Słowa z Piotrkiem... 21.00 i jak technika zostanie pokonana to i Błażeja w poniedziałek 19.00... Weź pod uwagę, że radio eMka to projekt amatorski z minimalnym budżetem, zaś Hobby miało ambicję na coś więcej niż hobby właściciela. Odpowiedz Link Zgłoś
milosciwy Re: wszystko o jajach 07.11.09, 14:21 Będę może nieobiektywny ale średnio mi się spodobało, poprzednia audycja była może technicznie słabsza - ta też niewiele lepsza. Ale momentami nie wiedziałem o co chodzi. Trochę jakbyście nagrały - z tego co rozumiem to audycja nie szła na żywo - swoją babską imprezę, ale jak wiadomo osoba z boku na takiej imprezie nie zawsze musi jarzyć dowcipy. Ale chyba radio ma być dla nas słuchaczy?? Gratuluje radiowcom zacięcia i jakiejś tam reaktywacji, ale poprawcie jakość - zwłaszcza tych nagrywanych audycji. Nic tak nie męczy jak przyciszanie piosenek, gdy wcześniej człowiek pogłaszał bo słyszał tylko jakiś szept. Odpowiedz Link Zgłoś
guayazyl1 kilka słow do mikrofonu 07.11.09, 16:49 plusem jest to, ze audycja "gadana" w ogole sie pojawiła (lubie radio "gadane"). w amatorskich radyjkach nie jest to czeste. plusem jest, ze obie prowadzące są naturalne i nie mają oporow przed mikrofonem (raczej mikrofon ma jakies opory). minusem jest brak jaj. jaja mozna robic samemu, a mozna posłuzyc sie jajami gotowymi. tematow do robienia jaj dostarczają sytuacje lub ludzie. z ludzi smiejemy sie jakby głosniej. mozna robic jaja z siebie lub innych. z siebie jest trudniej. wdziecznym tematem są politycy i partie, lokalne władze, znane postacie, sytuacja na drogach, poziom umysłowy niektorych grup zawodowych i blondynek. jaja gotowe to bedące w obiegu dowcipy, cos z archiwow radiowych (szczegolnie trojki), dialogi z kultowych komedii. [img]https://tnij.org/etab[/img] godzinny program to duze wyzwanie. w telewizji mozna skupic sie na dekolcie albo łydce pani, ktora mowi. w radiu wyłacznie na tym co ona mowi i jak mowi. moim zdaniem troche za wczesnie na Wasze szescdziesiat minut. swietne poł godziny i tesknota za nastepnym programem jest wiecej warte niz przegadane ale momentami nudne cztery kwadranse. peesik: przy okazji chciałbym zapytac co sie dzieje z innymi kobiecym głosikami, z Madzią Grabinską (gorąca dwudziestka smialo moglaby zmienic sie w gorącą dziesiątke) i Zosią Kubicką (swietne prowadzenie). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
keechaczu Re: kilka słow do mikrofonu 07.11.09, 17:06 Jako wywołany do tablicy najpierw wytłumacze, iż bardzo boleje nad nieobecnością Magdy i Zosi i jeszcze Pauliny... ale wszystkie 3 są w specyficznym momecie swojego życia - Magda zaczyna edukację w LO, Zosia i Paulina zasuwają przed maturą. Cały czas probuje je namówić do powrotu... ale poki to nie nastąpi musicie się męczyć ze mną jako powadzącym listę przebojów. :) Czekamy również na kolejne talenty radiowe, które do tej pory się nie ujawniły... Co do Jajecznicy to dziewczyny znają moje zdanie i ja jednak wolę audycję gadaną na żywo. Co do zrozumienia poszczególnych kwesti poruszanych w audycji to jestto zdecydowanie babskie granie bo moja żona łatwiej łapie kwestie z Kogla. Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: kilka słow do mikrofonu 07.11.09, 18:18 technicznie hobby nie przeskoczymy z powodu budżetu... a raczej braku budżetu ;) Kogiel-Mogiel to program o luźnych gad(t)kach w kuchni, gotowaniu, z muzyką związaną z tematem audycji... każdy będzie inny... i rzeczywiście program typowo babski ;) próbujemy dograć terminy i całą resztę... z nagrywaniem na żywo jest najgorzej, dlatego iż wieczory mamy intensywnie zajęte przez inne zajęcia... Odpowiedz Link Zgłoś
guayazyl1 podobno... 09.11.09, 21:58 ...zescie wygryzły Piotrka Sypniewskiego i chłop juz programu "Moja wolność słowa" we srody grał nie będzie. tak się konczy wolność jak do studia wchodzą baby. :) Odpowiedz Link Zgłoś
zaciszanna Re: podobno... 09.11.09, 23:23 Co Bruni myśli? Można podejrzeć tutaj: :) www.andyar33.pl/kalejdoskop/ Odpowiedz Link Zgłoś
ramolem Re: podobno... 10.11.09, 08:00 Niegdyś quayazyl Bicz Boży obecnie guayazyl Miłosierny. Transformacja! Odpowiedz Link Zgłoś
krzyzaniak76 Re: podobno... 10.11.09, 08:06 Witam - audycji moja Wolność Słowa nic nie stało, jest, była i będzie nadawana w środy o 21, Radio eMka to nie Seksmisja. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: podobno... 10.11.09, 11:09 my baby nie wygryzłyśmy, słowo... ponieważ w dalszym ciągu baby pracują nad swoimi audycjami i próbują się dogadać z facetami (co z góry jest określane jako przedsięwzięcie niemożliwe ale przyjemne ;)) - eMka próbuje się porozciągać do formy, która zaakceptują słuchacze i wpasować w to redachtorów ;) o miłosierdzie to może nie... ale o rady zawsze prosimy, bowiem mamy świadomość że darmowy program, mikrofon przed monitorem i nasze małe doświadczenie to minusy... jednak zaangażowaniem i humorem postaramy się nadrobić zaległości :))) ps.Kraszanka proszona o molestowanie bab w realu a nie na Cafe, bo się gęsto od nicków robi ;) I niech zazdrosny o Syropa nie będzie bo ten zasługi ma wieloletnie, a jego magnetyzm nieprzerwanie działa (i tu pokazała język) Odpowiedz Link Zgłoś
zaciszanna Re: podobno... 10.11.09, 11:30 I wbrew pozorom my wcale nie mamy zamiaru żadnych rewolucji robić, a tym bardziej komuś na złość robić, czy godziny emisji kraść... Odpowiedz Link Zgłoś
ramolem Re: podobno... 10.11.09, 12:13 Na jedne działa Brad, na inne Arnold, pozostałe wolą Kevina, gdy zostaje sam w domu. Z gustami nie dyskutuję, więc nie pretenduję. W kwestii mnogości nicków - pudło (i pokazał żmijowy język). Jest jeden ramolem a poza nim inni jemu podobni w grupie zwartej. Ta rewolucja nadejść musiała ;) Odpowiedz Link Zgłoś