staruszeczka 31.01.10, 15:20 tak fatalnie to jeszcze nie grali Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
staruszeczka Re: Masakra na boisku 31.01.10, 15:30 Przegrywają ten mecz w głowach wyraźnie. To jest rzeź dziś. Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Masakra na boisku 31.01.10, 15:35 Widocznie wczoraj totalnie stracili bojowość i ochotę na cokolwiek. No cóż, ponoć przegrane też potrafią cementować zespół. Odpowiedz Link
leziox Re: Masakra na boisku 31.01.10, 15:37 Jesli chodzi o cement to znalazlbym inne zastosowanie w tym przypadku... Odpowiedz Link
staruszeczka Re: Masakra na boisku 31.01.10, 15:37 Nie przestanę im kobicować ale dziś przykro na nich patrzeć Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Masakra na boisku 31.01.10, 15:44 Nie jest miło patrzeć, jak nasi dostają w tyłek, ale cóż - w sporcie wygrywa lepszy. Odpowiedz Link
staruszeczka Re: Masakra na boisku 31.01.10, 16:03 Oj dostali zjeby porządne w szatni chyba A od początku tak się nie dało? Boję się czy nie za póżno Odpowiedz Link
hardy1 Re: Masakra na boisku 31.01.10, 16:10 Szmal zaczyna nadzieję rozżarzać ponownie Odpowiedz Link
staruszeczka Re: Masakra na boisku 31.01.10, 16:13 Ale dlaczeko karę dostał Jaszka skoro przewinił Tłuczyński to nie wiem. Może czegoś nie zauważyłam Odpowiedz Link
hardy1 Re: Masakra na boisku 31.01.10, 16:15 Ekran kadruje. Nie wszystko widzimy co się dzieje na całym boisku. Odpowiedz Link
staruszeczka Re: Masakra na boisku 31.01.10, 16:18 A to na pewno Spierdolili pierwszą połowę nie ma dwóch zdań ALE JA TAK BYM CHCIAŁA ŻEBY WYGRALI Odpowiedz Link
hardy1 Re: Masakra na boisku 31.01.10, 16:38 I to prawda...kaźwa mat` ! I tak najlepsze miejsce w historii. Ale mógł być brąz...apetyt rośnie w miarę...kaźwa mat`! Odpowiedz Link
kolczasty_nemo Re: Masakra na boisku 31.01.10, 17:52 > kurwaaaaaaaaa mać, tak spierolić tę pierwszą połowę! No, no..... Odpowiedz Link
teletoobis Re: Masakra na boisku 31.01.10, 18:55 Prawda jest taka, ze na mistrzostwach zagrali tylko jeden dobry mecz: z Hiszpania. Przeanalizujmy: ze slabymi Niemcami nasi grali zle. Mecz uratowal Szmal broniac nieprawdopodobne rzuty ze Slowenia Szmal nie mial juz dnia konia. Gralismy cieniutko, dalismy sobie rzucic 30 bramek. To ze tez tyle rzucilismy to efekt slabego bloku przeciwnika. z Czechami- wygrany dosyc szczesliwie. Znow kiepsko w obronie, Szmal wybronil swoje, ale nic rewelacyjnego. Z Francja- załamka. Bez komentarza Z Chorwacja, slabosc Polakow obnazona w momencie kiedy przeciwnik stanal obrona 5-1 dzis- zupelna partyzantka. na rozegraniach 3 jezdzcow bez glowy. Nikt nie potrafil poprowadzic druzyny, nie zagrali druzynowo, ani koncepcyjnie. Nie wyszla ani jedna zagrywka. kazdy chuj na swoj stroj. Ale szansa byla. 6 niewykorzystanych sam na sam, rewelacyjny Szmal w bramce. Brak gry z kontry, czy gry skrzydlami. tak naprawde nie byla to druzyna. Zbior indywidualistow. Niestety. Brakuje nam srodkowego z prawdziwego zdarzenia, dopracowania kilku zagrywek z wbieganiem skrzydlowych, lub uwalniajacych kolowego. Trzeba poprawic wyjscie do kontry- szczegolnie w drugie tempo i juz nigdy razem na boisko nie wpuszczac Bieleckiego-jaszki i k. Lijewskiego. kazdy z nich- oprocz Jaszki ma zadatki na wielkiego zawodnika, ale razem, nie potrafia niczego zagrac. Jurecki na lewej polowce ok, drugi Jurecki na kole, bardzo dobrze. Niestety nie widac narybku. Rosinski jeszcze nieopierzony i chyba za bardzo nastawiony na gre indywidualna, co na srodkowego rozgrywajacego jest niezbyt dobra cecha. W sumie- gra ponizej oczekiwan, ale na tle np. kopytkarzy i tak ok. Odpowiedz Link
staruszeczka Re: P.S 31.01.10, 19:18 A ja wciąż kocham mimo wszystko tych chłopaków i myślę że jeszcze mnir uradują. Ale wtłuc bym im wtłukła dziś Odpowiedz Link
teletoobis Re: P.S 31.01.10, 19:20 polowa za 2 lata bedzie na emeryturze, a nastepcow nie widac. Poza tym.... kochasz sie w nieudacznikach typu Bielecki, jaszk, K. Lijewski? Odpowiedz Link
staruszeczka Re: P.S 31.01.10, 19:26 I owszem, kcocham ten sport, kocham tych chłopaków i już Jakby nie patrzeć i coby nie powiedzieć osiągneli najlepszy w histori wynik na ME. A ty co się czepiasz kogo ja kocham? Odpowiedz Link
teletoobis Re: P.S 31.01.10, 20:42 Bo tak naprawde to nieudacznicy. Mogli osiagnac o wiele wiecej, gdyby choc troche sily zamienili na rozum. Kochasz ten sport? ja jemu poswiecilem ponad 10 lat zycia.... a z Bodziem Wenta gralem razem w kadrze Odpowiedz Link
marijola1 Re: Masakra na boisku 31.01.10, 18:59 Nie ogladalam ale podzielam Wasze nastroje Odpowiedz Link
flisy Re: Masakra na boisku 01.02.10, 08:57 Nie zawsze chcieć to móc,,,wyszło jak wyszło,dzięki i za to,,,najlepsze miejsce w historii występów Polaków na mistrzostwach Europy. Odpowiedz Link
kolczasty_nemo Re: Masakra na boisku 01.02.10, 11:17 W takim razie jak to sie stało, że... Ta zbieranina cieniasów / oprócz Szmala/ pod wodzą tez cieniasa ma na swoim koncie 2 medale MŚ , chyb 5 na IO i teraz 4 na ME. Pytam powaznie bo ja sie na tym nie znam , jestem tylko kibicem... Odpowiedz Link
teletoobis Re: Masakra na boisku 01.02.10, 11:30 Po pierwsze Bodzio nie jest cieniasem. Po drugie, to nie zbieranina cieniasow, a zbieranina indywidualistow, vulgo: nie druzyna. Po trzecie: cieniasem jest tylko Jaszka. Po czwarte Bielecki i K Lijewski nie moga razem przebywac na parkiecie. Po piate - w tym roku trafili na wyjatkowo salbych Niemcow i Szwedow. Po szoste- nie widac nastepcow. Rosinski wiosny nie czyni. Po co w druzynie zawodnicy typu Bielecki i K. Lijewski, ktorzy wczoraj zaliczyli razem 27 ( kroki, niecelne podania, straty pilek po niecelnych rzutach) strat?- czyli 19 razy poszla kontra- dobitnie bylo to widac w pierwszych 30 minutach. Odpowiedz Link
kolczasty_nemo Re: Masakra na boisku 01.02.10, 11:41 > Po pierwsze Bodzio nie jest cieniasem. > Po drugie, to nie zbieranina cieniasow.. Przed rokiem /MŚ/ mówiłeś inaczej... Słabi Niemcy i Szwedzi to nie nasze zmartwienie.. Ja to widze tak, Francja na dzis jest poza zasięgiem kogokolwiek, może przegrac po drodze jakis mecz ale i tak wygrywa turniej. Reszta ma szanse na miejsca od 2 w dół. Co do sędziowania to troche przesadzamy, jak mieliśmy szczęście/ mecz z Norwegią na MŚ, gdy sedzia faulu nie zagwizdał/ to byliśmy cicho, teraz chyba trochę za to wszystko 'płacimy". Mozna narzekać ale emocji nam dostarczają nawet w nadmiarze. Odpowiedz Link
teletoobis Re: Masakra na boisku 01.02.10, 11:57 Bodzio nigdy nie byl nazwany przeze mnie ciniasem. Jako zawodnik i trener jest dobry. Niestety dzis juz nie wyjdzie na boisko, a szkoda. Francja? Wystarczy zobaczyc statystyki z naszego meczu z nimi- 16 niewykorzystanych sam na sam.... A slabi Niemcy i Szwedzi dali zludzenie naszej potegi. Sedziowanie z Chorwacja bylo wyjatkowo slabe, ale slabe w obydwie strony- o czym juz tu pisalem. We wczorajszym meczu jednak mozna sie bylo dopatrzyc tendencyjnosci. Czy dostarcza nam emocji? tak, jesli idzie o mecze oldboyow. Niestety popularnosc recznej nie jest wykorzystywana. Szkolenie narybku slabe, odchodzi pokolenie, ktore od 7-8 lat ma kontrakty w Niemczech, a nowych nie widac. Poza tym nic nie robi sie dla popularyzacji tego sportu. Brak transmisji w TV chocby z Ligi Mistrzow ( z naszym udzialem), czy transmisji z spotkania finalowego ME. Sport to biznes, a w ZPRP nie ma managera. I jeszcze jedno- obserwacje prowadze rowniez w moim bylym klubie. Kiedys robilismy Mistrza Polski za mistrzem, dzis trener pierwszej druzyny zarabia 1800PLN.... Nie dziwie sie, ze mlodziez chce zostac kopytkarzem, bo tam nawet grajac w 4 lidze zarabia sie wiecej. A jaki jest poziom naszych kopytkarzy kazdy widzi Odpowiedz Link
kolczasty_nemo Re: Masakra na boisku 01.02.10, 12:03 Mówiłeś i to dużo. Hmm, może Star pamieta ta burzliwą dyskusję o Wencie i Bieleckim... Z reszta się zgadzam, jest szansa na to aby piłka ręczna zaczęła działać jak np. siatkówka. Sponsorzy, dobre zarządzanie, tv, kasa na szkolenie i są efekty... Jako kibic chciałbym aby tak sie stało... Odpowiedz Link
teletoobis Re: Masakra na boisku 01.02.10, 12:17 Bielecki to tluk. Wieszdlaczego jest gwiazda w swoim klubie? Bo z nim na srodku gra Tkaczyk, ktory zrezygnowal z kadry. Tkaczyk robi gre pod niego, wiaze obroncow, a Bielecki znad splaszczonej strefo tylko rzuca. W kadrze nie ma niestety grojka ktory potrafilby tak zagrac. A Bielecki jak ma pomyslec, to go bardzo boli i nie potrafi juz sie skupic na graniu. Typowy mlotek z maxyma: sila razy gwalt. Moze rok temu w tym kontekscie wybrzydzalem na Wente, ze pozwoli komus takiemu w ogole na boisko wychodzic. W tym roku mam pretensje, ze na srodek wystawial jaszke, a ten niestety na kadre jest za cienki. To nie jest zawodnik na srodek rozegrania. Zobacz jak graja na analogicznej pozycji Balic, czy ten Francuz.... Odpowiedz Link
kolczasty_nemo Re: Masakra na boisku 01.02.10, 12:31 Ty mówisz o szczegółach, których ja jako laik nie dostrzegam... A Balic jest tylko jeden.. Jaszka jak na moje widzenie jest trochę za "miękki"... A czy jest ktoś inny na ta pozycję.. Odpowiedz Link
teletoobis Re: Masakra na boisku 01.02.10, 12:47 Masz racje. laik nie moze, ani nie powinien sie znac na takich szczegolach, a wrecz nie powinien Wierz mi jednak, ze dla kazdego kto sie troche zna na handballu, bylo to widoczne golym okiem. Na tej pozycji fajnie mogl sobie poradzic mlody Lijewski, albo Jurasik na zmiane z Rosinskim. Trzeba wiele popracowac przed MS Odpowiedz Link