vizjonerka 23.04.10, 01:26 Luksus jest synonimem bogactwa, czyli pieniędzy, a co za tym idzie, z posiadaniem drogich rzeczy – domów, samochodów, czasem jachtów, czy antyków. Oznacza także tak po prostu komfort i wygodę. Czym dla Was jest owy LUKSUS? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
debi_bebi Re: LUKSUS 23.04.10, 06:07 Były czasy, kiedy marzyłam sobie o buteleczce markowych perfum, a jak już mogłam sobie na nie pozwolić, to była dla mnie ta odrobina luksusu. Teraz luksus dla mnie to brak zmartwień oraz czas, w którym mogę robić to, co lubię. Odpowiedz Link
rudka.a Re: LUKSUS 23.04.10, 07:15 Jakoś tak nie jestem wymagająca...właściwie, to mogę podpisać się pod wypowiedziami powyższymi...jestem babolem, któremu naprawdę wiele do szczęścia nie brakuje )) Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: LUKSUS 23.04.10, 07:35 dla jednych to szyneczka na kromce chleba, dla innych samolot dla mnie wolnosci drobinka tedy nigdy nie zaznam luksusu Odpowiedz Link
kam_ea Re: LUKSUS 23.04.10, 09:15 letnie dni i to jak wychodzę z sypialni boso prosto do ogrodu Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: LUKSUS 23.04.10, 09:29 wiem,wiem pławisz sie w luksusie ostatnio piałeś kole dziewiątej )))))))) Odpowiedz Link
kogucik.2972 Re: LUKSUS 23.04.10, 10:03 koło dziewiątej, to ja pieję, jak do roboty muszę...jak mam wolne, to mnie nikt przed południem nie usłyszy Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: LUKSUS 23.04.10, 10:07 gwoli wyjaśnienia ludzie to sowy i skowronki jedni bladym świtem drudzy nocą szaleją Odpowiedz Link
milky_way_1 Re: LUKSUS 23.04.10, 10:32 Luksus to też elegancja pewien styl, możliwość zrealizowania marzeń choćby w części, wolny czas aby zrobić coś szalonego dla siebie tylko, tak jak chcemy, to spacer po lesie, kawa w kawiarnie, lub obiad itd. Luksus nie koniecznie bogactwo, lecz możliwość pewnej realizacji siebie w życiu, bez szkody dla innych. Odpowiedz Link
milky_way_1 Re: LUKSUS 23.04.10, 11:24 Czas na spanie niestety nie mogę Ci podarować to niewykonalne. Wiesz, gdy za długo śpię to potem szkoda mi dnia, bo jest go mało na zrobienie tego co trzeba w danym dniu. Wolę wstać rano, by później mieć więcej czasu, a wiesz jak fajnie jest jak wstaje słońce, i ptaki śpiewają. Teraz jest miodzio i do tego rano jest spokój, to wszystko można usłyszeć, odgłosy wiosny. Odpowiedz Link
z_oddali Re: LUKSUS 23.04.10, 14:11 Luksus to też umiejętność powiedzenia nie, to wierność własnym zasadom, to dbanie, by móc spojrzeć w lustro bez strachu, co powie sumienie. Luksus to wolność, niezależność No i możliwość... kupienia kolejnej pary szpilek Odpowiedz Link
kogucik.2972 Re: LUKSUS 23.04.10, 14:38 a jak można niby spać, kiedy wszyscy wrzeszczą...? Odpowiedz Link
debi_bebi Re: LUKSUS 23.04.10, 18:41 Mnie tam spanie nie kręci, za to inne czynności pościelowe jak najbardziej Odpowiedz Link
z_oddali Re: LUKSUS 23.04.10, 14:20 Dla mnie nie jest luksusem, ale niektórym go brakuje... taka konstatacja.... Raczej niezbyt optymistyczna, ale prawdziwa... Nie wszystko można kupić, ale są tacy, którym się wydaje inaczej... Odpowiedz Link
kam_ea Re: LUKSUS 23.04.10, 14:22 sumienie, myślę...że każdy je ma tylko nie słucha, bo tak jest wygodnie Odpowiedz Link
z_oddali Re: LUKSUS 23.04.10, 14:33 Ej, ale zrobiło się bardzo poważnie, a piątek to czas relaksu To może czas na jakiś lżejszy temat Odpowiedz Link
rudka.a Re: LUKSUS 23.04.10, 16:54 czlowiek_lesny napisał: > a np. taki dzięcioł... on wali głową... Przekichane ma...po paru latach galareta zamiast zwojów Odpowiedz Link
rudka.a Re: LUKSUS 23.04.10, 17:05 To lepiej nie być dzięciołem...ale i koliberkiem też nie takie toooo...malutkie Odpowiedz Link
kogucik.2972 Re: LUKSUS 23.04.10, 17:37 może i malutkie...ale za to wszędzie wlezie... Odpowiedz Link
rudka.a Re: LUKSUS 23.04.10, 17:48 O, część KO )) ciuu...cmok ten ptasiek jest za...szybki...nie mozna sie przy nim skupić Odpowiedz Link
debi_bebi Re: LUKSUS 23.04.10, 18:49 A ja myślałam, że wlazłaś pod stół, by zobaczyć, jak wygląda dolna część człowieka Odpowiedz Link
rudka.a Re: LUKSUS 23.04.10, 18:56 A widzisz? teraz Ty idziesz do mnie na lekcje masz braki w wiedzy Odpowiedz Link
debi_bebi Re: LUKSUS 23.04.10, 19:16 Pewnie, bo nie po to się żyje, żeby spać i jeść, tylko je się i śpi, żeby mieć siły do życia Odpowiedz Link
vizjonerka Re: LUKSUS 23.04.10, 23:47 A czy luksusem nie jest robienie tego, co się chce, w sposób, w jaki się chce, i w czasie, jaki nam się wydaje do tego najstosowniejszy? Np. chciałabym teraz położyć się do łóżka w poczuciu dobrze wypełnionego obowiązku, a uczyć się muszę Niewola, jak pragnę zdrowia! Odpowiedz Link