Dodaj do ulubionych

Zagadka ludzkości

21.12.12, 21:08
Tak sobie siedzę i myślę....
Nie zgłębiałam tajników biblii więc nie do końca pewna jestem swoich podejrzeń ,ale....

Pierwszymi ludźmi na ziemi byli Adam i Ewa ,tak?
Mieli oni dwóch synów,tak?
Kaina i Abla,tak?

To skąd u licha wzięli się ludzie na tym ziemskim padole? Przecież z Kaina i Abla dzieci być nie mogło....! No to skąd są ludzie się pytam .
Obserwuj wątek
    • leziox Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 21:14
      Oj tam oj tam,jak znam kosciól kat.,oni na to wytlumaczenie juz dawno maja,bo przeciez musieli cos wymyslic jak wiecej kasy na tace zebrac przez te tysiaclecia.
      • girl_32 Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 21:16
        Czyli,że matka z synem? Chyba jednym ,bo drugiego brat zabił...wink
    • debi_bebi Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 21:14
      Mnie się nasuwa jedyna możliwa odpowiedź: kazirodztwo.
      Biedna Ewa. Musiałaby ciągle rodzić, żeby sie trochę zaludniło.
      • leziox Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 21:17
        O kazirodztwie tez juz pomyslalem ale dodalem zaraz ze mysli moje ida moze w zbyt zlym kierunku.
        • girl_32 Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 21:18
          Oj tam ,oj tam....skądyś te ludzie musieli się wziąść wink
      • girl_32 Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 21:17
        To może tak się powinno....kazirodczo wink
        Tylko my wciąż obcych szukamy i dlatego nam wciąż źle wink
        • debi_bebi Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 21:19
          Kazirodztwo prowadzi jednak do degeneracji genów. Tak twierdzą naukowcy.
          O! Juz wiem!
          A może niepokalane poczęcia?
          • girl_32 Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 21:20
            Nieee,chyba raczej nie,bo kościół gadałby o tym głośno wink
            • debi_bebi Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 21:35
              Fakt. Poza tym oni zarezerwowali niepokalane tylko dla jednego wybrańca. Hiiii smile
              Ale jakby był z wielodzietnej rodziny? A tu nic z tych rzeczy. Jedynak, i tyle.
              • girl_32 Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 21:41
                a jest jakieś forum "kościołowe"? Może tam zapytamy wink
                • debi_bebi Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 21:45
                  No jest, chyba nawet więcej, niż jedno.
                  O, tu znalazłam
                  forum.gazeta.pl/forum/f,92767,Wiara_Kosciol_Religia.html
                  • girl_32 Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 21:49
                    To może najpierw poczytam biblię,bo mnie wyśmieją wink
                    • debi_bebi Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 21:53
                      No coś Ty! Katolicy są najmniej religijnie wykształconymi wiernymi na świecie smile
                      • girl_32 Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 21:54
                        Ale niektórzy znają cytaty z biblii na wyrywkismile
                        • debi_bebi Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 21:58
                          To chyba nie są standardowi katolicy smile
                          • girl_32 Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 21:59
                            A bo ja wiem kto to? Tych odłamów tyle co ludzi na forumsmile
                            • debi_bebi Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 22:00
                              To mnie akurat nie dziwi, bo wg mnie każdy ma swoja własna wiarę smile
                              • girl_32 Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 22:03
                                ...i jest jeden BÓG ale każdy go inaczej utożsamia big_grin
                                • debi_bebi Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 22:05
                                  I od tego są przewodnicy duchowi, albo inni kapłani, żeby nam obraz prostować na jedynie słuszną modłę smile
                                  • girl_32 Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 22:07
                                    Następne moje pytanie się nasunęło: skoro Bóg jest wszędzie i zawsze mozemy sie do niego modlić to dlaczego każą nam chodzic do kościoła? Chodzi o "jałmużnę"wink
                                    • debi_bebi Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 22:16
                                      Ostatnio dowiedziałam się na mszy, że nie wystarczy tylko chodzić do kościoła. Trzeba jeszcze klękać, bo On bardziej słucha, jak się klęczy. Jak się nie klęczy, to jest brak szacunku. Może to nawet logiczne, że nie bardzo chce się wysłuchiwać tych, co nas nie szanują.
                                      Wyobrażasz sobie, Girlusia - spotykasz znajomego, a on za każdym razem, jak coś do Ciebie mówi- to klęka smile
                                      • girl_32 Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 22:18
                                        ha....coś mi tu jednak nie pasuje.
                                        A czytałaś książkę "Byłem księdzem" ? Ot "zagadka" wink
                                        • debi_bebi Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 22:23
                                          Nie czytałam. Ale mimo to chciałabym wiedzieć, co tam nie pasuje? Coś z tym klękaniem? smile
                                          • girl_32 Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 22:25
                                            Wyznania jednego z tych "świętych" księży a i trochę o historii kościoła od zarania dziejów smile
                                            • debi_bebi Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 22:35
                                              Kościół jako instytucja ma ten sam cel, co każda partia- zdobycie i utrzymanie władzy. Tyle tylko, że jego cel zdecydowanie bardziej "uświęca" środki smile
        • leziox Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 21:21
          Ale to sie czlek degeneruje w taki sposob.Wystarczy rozejrzec sie po swiecie po okolicach gdzie ludzie np.w zimie zyli odcieci od swiata.Np.taki Schwarzwald albo okolice jeziora Bodenskiego-wszyscy podobni do siebie big_grin
          No zreszta ja to rozumiem.Jak zasypalo,zawialo ale nie zamiotlo,to trudno bylo,kiedy nagla chucia zaatakowala,przedzierac sie przez zaspy i sniegi,walczyc ze zbójami i zlymi misiami przebudzonymi ze snu,aby sobie troche podupcyc.
          Wiec co?Szlo sie do najblizszej rodziny.
          • debi_bebi Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 21:36
            Nawet bezpiecznie: szło się do rodziny, i wszystko zostawało w rodzinie smile
            • leziox Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 21:41
              Wracajac do poczatku zagadnienia,to mysle ze nalezaloby dokladnie przesledzic w tym wszystkim rolé wéza,dzialajacego jak wiadomo,z szatanska przebiegloscia i inteligencja.
              Co robil wáz?Jak to robil?I byc moze-kogo zrobil,albo z kim?I do czego mozna bylo wéza wykorzystac podczas igraszek?
              • girl_32 Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 21:44
                leziox napisał:

> Wracajac do poczatku zagadnienia,to mysle ze nalezaloby dokladnie przesledzic w
                > tym wszystkim rolé wéza,dzialajacego jak wiadomo,z szatanska przebiegloscia i
                > inteligencja.
                > Co robil wáz?Jak to robil?I byc moze-kogo zrobil,albo z kim?I do czego mozna by
                > lo wéza wykorzystac podczas igraszek?

No jak to co? Pełnił rolę wibratora z tym swoim zawadiackim jęzorkiem . Przecież wiadomo ,że baterii w tamtych czasach nie mieli tongue_out
              • debi_bebi Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 21:48
                Byłam ostatnio na konferencji nt. plemników, i tam było, że to niemożliwe. Tzn. zapłodnienie człowiek- wąż. Oczywiście to tylko opinia niewiernych naukowców.
                • girl_32 Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 21:50
                  Podobnie jak raz zdrowe jest masło raz margaryna wink
            • girl_32 Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 21:43
              aaaa....i dlatego rozmnażanie tak długo było tematem tabu?wink
          • girl_32 Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 21:42
            Podobni byli bo telewizora nie mieli i nie mieli co robić. Gdyby mieli to by ich tyle nie było wink
            • leziox Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 21:46
              Ale wlasnie o to chodzi ze ich tyle nie bylo i byc nie moglo wiec nadal zgadujemy.
              Czyzby zagadka klonowania kryla sie w raju?
              • girl_32 Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 21:51
                No tylko mi nie mów,że z pestek jabłka (bo kapusty chyba nie hodowali)
                A bociany już były?wink
            • czarek_sz Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 21:54
              Kartkowałem kiedyś na chybił trafił Biblię i znalazłem taki zapis /Stary Testament/ jak ojciec któremu zmarła żona dmuchał własne córki żeby mieć potomstwo. A miał ich chyba ze sześć albo siedem. Stary i Nowy Testament są pełne sprzeczności i to jest fakt. W Nowym jest że nie zabijaj, nadstawiaj policzki i oddawaj wszystko co masz każdemu kto cię poprosi a w Starym oko za oko mordowanie dozwolone i kazirodztwo także. O jednym trzeba pamiętać, obydwie księgi nie napisał Bóg tylko ludzie którzy Boga w życiu nie widzieli ani nie słyszeli. Tal myślę.
              • girl_32 Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 21:56
                To się chyba rzeczywiście jednak nadaje na to katolickie forum. Niech nam wyjaśnią ....
                • czarek_sz Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 22:09
                  Wątpię ,każdy interpretował by po swojemu. Ja z własną żoną na te tematy się wykłócam a co dopiero nie wiadomo z kim z drugiej strony monitora. Bo tu różnych biegłych w piśmie i innych mądrali z pewnością nie brak smile a co ma być i tak będzie więc co będę się nad tym głowił, lepiej się napić i dobrze zjeść smile
                  • leziox Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 22:21
                    Normalnie to o polityce i religii niespecjalnie lubie na forum nawijac,bo nie ma prawdy absolutnej.
                    Ale jesli temat wziety jest tak,jak to nasza kochana Girlaska zaproponowala,no to czemu nie.
                    Religia to opium narodu-a ktos musi za to placic.Np.na tace.
                    • girl_32 Re: Zagadka ludzkości 21.12.12, 22:25
                      O ! I to jest meritum sprawy smile
    • girl_32 No dobra ! To co z tym wężem wibratorem ;) ??? 21.12.12, 22:28

• leziox Re: No dobra ! To co z tym wężem wibratorem ;) ?? 21.12.12, 22:40
        Jesli nadal motto bedzie dluzsze niz wypowiedz a nawet dluzsze jak wáz,to nie dojdziemy do wnioskow zbyt logicznych.
        Poza tym chyba frekwencja deczko spadla,musi co wiekszosc pod stolem lezy juz.
        • dunajec1 Re: No dobra ! To co z tym wężem wibratorem ;) ?? 22.12.12, 19:08
          Bo to bylo tak, Bog stworzyl Adama i Ewe jako swoj narod wybrany, a inni niewybrani juz byli i zaraz tez sie zaczeli sprzeciwiac swojemu bogu, no to wzial i pogonil, ale na nic to sie zdalo bo i tak sie mnoza i chca panowac nad swiatem, co juz prawie jest faktem.
          Ciekawe, kiedy po cichu swiat zacznie zalowac adolfka?
          • leziox Re: No dobra ! To co z tym wężem wibratorem ;) ?? 22.12.12, 19:41
            Zapewniam cie Dunajec,ze takich co zaluja Adolfka,cale mnóstwo po swiecie sie pedza.
        • debi_bebi Re: No dobra ! To co z tym wężem wibratorem ;) ?? 22.12.12, 20:26
          Nie leży pod stołem ,tylko pewnie sterczy przy garach. Też dziś sterczałam od południa, ale teraz mi nogi w d. już weszły od tego sterczenia, więc powiedziałam sobie: dosyć na dziś! Reszta jutro.
          Powinnam podzwonić z życzeniami, ale tak mi się nie chce, że chyba se daruję. Rodzina od dawna przyzwyczajona, ze jestem totalnie antyrodzinna, a przyjaciele się nie obrażą. Zresztą jest jeszcze jutro i pojutrze.
          Łee...
          • girl_32 Re: No dobra ! To co z tym wężem wibratorem ;) ?? 22.12.12, 20:46
            A ja za dużo przy garach stać nie zamierzam. Robię wszystko łatwe i przyjemne (i szybkie)tongue_out
            Ale strucel makowy musiałam dziś zrobić,bom zamówienie od dziecięcia otrzymała a ponieważ robię go raz na 365 dni to se chętnie przypomniałam jak to jest big_grin

Ale wczoraj rzeczywiście padłam ale nie pod stół tylko zatopiłam się w łóżeczku z cudem techniki w dłoni. Obudziłam się kiedy coś mnie gnieść zaczęło pod sercem wink
            • debi_bebi Re: No dobra ! To co z tym wężem wibratorem ;) ?? 22.12.12, 20:52
              Jednej takiej pani, jak się zatopiła w rozkoszy i zapomniała o bożym świcie, wibrator podszedł aż pod śledzionę. Musieli operacyjnie go z niej wyciągać. Było o tym w programie o dziwnych rzeczach wyciąganych z ludzkiego ciała smile
              • girl_32 Re: No dobra ! To co z tym wężem wibratorem ;) ?? 22.12.12, 20:57
                Kurcze ! A mój fon rzeczywiście ma wibracje tongue_out
                Będę pamiętać,żeby na noc opcje wibracji wyłączyć wink
                • debi_bebi Re: No dobra ! To co z tym wężem wibratorem ;) ?? 22.12.12, 21:05
                  No! I jeszcze nie daj mu się zajść od tyłu wink
                  Swoją droga maja ludzie pomysły. Innemu pacjentowy wyciągali całą kostkę mydła z odbytu. Ponoć włożył ja sobie, żeby ułatwić wypróżnienie.
                  • girl_32 Re: No dobra ! To co z tym wężem wibratorem ;) ?? 22.12.12, 21:31
                    Widziałam takiego który przyjechał na ostry dyżur z tulipanem we fiucie wink
                    • debi_bebi Re: No dobra ! To co z tym wężem wibratorem ;) ?? 22.12.12, 23:09
                      O rany! To musiał byc malowniczy widok smile
                      Dobrze, ze nie z różą.
                  • leziox Re: No dobra ! To co z tym wężem wibratorem ;) ?? 22.12.12, 21:34
                    Tak to juz jest,jak sie wklada rzeczy do tego przeznaczone w miejsca ku temu przez ewolucje stworzone to nie zdarzaja sie tego rodzaju wypadki.
                    A co sztuczne to sztuczne,znaczy malo kompatybilne smile
                    PS.Osobiscie nie stoje przy garach-beda jajka w majonezie,losos,sledziki wg przepisu podpatrzonego u Halusi-z gzibkami halunkami i cos na zapojke.
                    Swieta sa po to aby swietowac,posiedziec z kims milym-jesli sie go ma-a nie zapieprzac jak niewolnik.
                    • girl_32 Re: No dobra ! To co z tym wężem wibratorem ;) ?? 22.12.12, 21:37
                      No właśnie ! Grunt to dobre towarzystwo tongue_out
                    • debi_bebi Re: No dobra ! To co z tym wężem wibratorem ;) ?? 22.12.12, 23:06
                      P.S. Normalnie tez bym olała kuchnię, ale mój tatuś dzięki długotrwałym zabiegom mojej ś.p. mamusi przyzwyczaił się mieć dwie lewe rączki do gotowania, więc poczucie czegoś tam wzięło nade mną górę i poprowadziło do kuchni. I tak przez ostatnie półtora roku wyedukowałam go na tyle, ze potrafi sobie ugotować bigos, leczo i zupkę z proszku. Rosołek jeszcze go przerasta. No cóż. Ma już tyle lat i chorób na karku, że bliżej mu, niz dalej, więc postanowiłam, że raczej nie będę mu uprzykrzać tej reszty, aczkowiek czasem trudno mi sie powstrzymać.
    • anus-hka Re: Zagadka ludzkości 22.12.12, 21:34
      Biblia informuje, że Adam i Ewa mieli również córki - zdrówko wszystkimwink)
      • girl_32 Re: Zagadka ludzkości 22.12.12, 21:38
        Ciekawe skąd?wink
        • anus-hka Re: Zagadka ludzkości 22.12.12, 21:38
          a skad sie dzieci biorą???
          • girl_32 Re: Zagadka ludzkości 22.12.12, 21:42
            No właśnie próbujemy tu dociec wink
            • anus-hka Re: Zagadka ludzkości 22.12.12, 21:50
              no skoro Adam i Ewa mieli synów i córki...tak jest napisane przeca a dostali polecenie rozmnażania i rozradzania się i czynienia sobie ziemi poddanej no chyba se to wzieli do serca....a skoro żyli pare setek lat to sie tych ludzi troche pojawiło na ziemskim padole ....Adam se żył wg Biblii coś około 900 lat....
              • girl_32 Re: Zagadka ludzkości 22.12.12, 21:56
                ....ot zagadka długowieczności....big_grin
              • czarek_sz Re: Zagadka ludzkości 22.12.12, 21:57
                900 lat, no to ile On dziecków przez ten czas mógł z Ewką natrzaskać ? caluśkie plemię żmijowe smile
                • anus-hka Re: Zagadka ludzkości 22.12.12, 22:01
                  no o to chodzi....przez te kilkaset lat to se można dzieciaków natrzaskać ze HEJ
                  mieli duuużo czasuwink)
                • girl_32 Re: Zagadka ludzkości 22.12.12, 22:02
                  Jak roboty nie mieli tylko po gaju się przechadzali to dzieciaki trzaskali....tongue_out
                  • anus-hka Re: Zagadka ludzkości 22.12.12, 22:06
                    ale to sie chyba działo jak dostali nakaz eksmisji z tego "gaju" dożywotni z natychmiastowym skutkiem...wink)
                  • czarek_sz Re: Zagadka ludzkości 22.12.12, 22:09
                    A te dzieciaki kolejne dzieciaki i tak w koło Wojtek . Jedna sodomia smile
                    • anus-hka Re: Zagadka ludzkości 22.12.12, 22:15
                      sodomia to była później wink)
                      • czarek_sz Re: Zagadka ludzkości 22.12.12, 22:25
                        Razem z gomorą smile
                        • anus-hka Re: Zagadka ludzkości 22.12.12, 22:27
                          ano z gomorą sie zjaraływink)
                        • czarek_sz Re: Zagadka ludzkości 22.12.12, 22:30
                          W/g Biblii Adam i Ewa byli pierwszymi ludźmi a więc sodomia Anusiu musiała być niemal od samego początku smile

pl.wikipedia.org/wiki/Adam_i_Ewa_(postacie_biblijne)
                          • anus-hka Re: Zagadka ludzkości 22.12.12, 22:35
                            to jest tylko współczesnych ludzi domysły ponieważ biblia nie wspomina o tym przy Adamie i Ewie ale dopiero przy Sodomie i Gomorze....no ale fakt faktem kiedyś zacząc musieli....po zabójstwie to pewnie było pikuś
                            • leziox Re: Zagadka ludzkości 22.12.12, 22:51
                              Zawsze jakos tak podswiadomie wiedzialem ze ludzkosc opiera sie na zboczeniach i wkyorzystywaniu wlasnej rodziny do celow przyjemnosciowych big_grin
                              • anus-hka Re: Zagadka ludzkości 22.12.12, 22:55
                                no jak to rodzina - z tym zdjęciem to święta prawda
                                • dunajec1 Re: Zagadka ludzkości 23.12.12, 03:38
                                  Nie pierdolcie na rodzine, sasiad blizszy, czy sasiadka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka