22.11.15, 18:37
jest co wspominać, po latach tutaj.
Wielkie afery, wojny 30 letnie, miejscowe saloony z kankanem.
Po kilkunastu latach tu - zmieniło się wiele
poglądy, postawa, wiara w ludzi

ale były i fajne momenty.
poczekam na wasze smile
Obserwuj wątek
    • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 18:50
      Niestety... ja nie mam takich wspomnień, więc tym bardziej poczytam o waszych big_grin
      Momenty były?..... No masz!.... winkbig_grin
      • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 19:04
        oj masz
        my się spotkaliśmy tak gdzieś koło 2009 ?
        no
        pamiętam jak dziś - grupa dziwnych ludzi, łkająca nad swym losem gdzieś tam...........i Wy - ci źli, co to przyszli tu na zadymę.
        trochę się wtedy pobawiliśmy
        w sumie było bardzo zabawnie
        a ile fanek !!
        maile dostawałem co dzień
        jedne - ot tak - normalne - inne - ze skutkami dalekosiężnymi
        kilka - ze skutkami zmieniającymi przez lata - właśnie mój stosunek do ludzi i do tych forów
        ale wtedy było fajnie
        co pamiętam sprzed lat ?
        idiotyczną wiarę w to, co ludzie piszą.
        lata zweryfikowały - wszystkie !! - takie wiary.
        jeśli człowiek z natury nie miewa złych zamiarów - tak samo widzi i innych
        a to błąd !!
        kiedyś założyłem fajne forum
        Saloon
        gniazdo rozpusty
        założyłem, bo żal mi się zrobiło płaczek, wyjących, jak są źle traktowane gdzie indziej
        co tam się działo...............
        Sodomia i Gomoria !! big_grin
        • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 19:26
          przez lata nawiązało się sporo znajomości. Tych luźnych i tych bliższych.
          Dziś wiem, że te bliższe były pomyłką.
          Choć nie wszystkie.
          Kilka przetrwało do dziś i ma się dobrze.
          Kilka - nie powinno się nigdy zdarzyć, ale dopiero z perspektywy czasu widać, jak były szkodliwe.
          Czemu o tym piszę ?
          bo wciąż trwają echa.
          była nas fantastyczna grupa
          za sprawą jednej tylko osoby - grupa przestała istnieć
          zawiść, ploty, radocha z psucia
          hm....
          net netem - ale tworzymy go my - ludzie przecież.
          A ploty trwają do dziś.
          • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 19:31
            i generalnie nie lubię wracać do tego, czego się pozbyłem
            ale szlag mnie trafia, że wciąż znajduję odniesienia
            rozdział zamknięty
            bezpowrotnie
            i niech tak do jasnej cholery pozostanie
            bo ja jestem cierpliwy
            ale kiedy cierpliwość tracę - tracę też wszelkie hamulce.....
          • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 19:35
            O nieprzyjemnych sprawach, osobach lepiej zapomnieć, odkreślić ich grubą krechą i nie wspominać. Pamiętać tylko to warte jest zapamiętania, kojarzy się z fajnymi ludźmi i zwariowanymi sytuacjami. Miło jest po latach to wszystko wspominać. Nie warto tych wspomnień psuć ani takimi ludźmi, ani brudami z nimi związanymi. Też mam kilka miłych wspomnień, zabaw.... winkbig_grinbig_grinbig_grin
            • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 19:38
              wiesz sama najlepiej, że się odgrodziłem na maksa.
              Ale wpienia mnie, kiedy raz na jakiś czas przychodzi ktoś i pyta, czy czekam na zadymę - bo się np naczytał plot.
              Albo widzę gdzieś pierdolenie farmazonów.
              Nie lubię i już.
              Ja nikogo nie zaczepiam i tego żądam od reszty.

a co do wspomnień - dawaj big_grin
              • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 19:45
                A ja nie zwracam już uwagi ani na ploty, ani tam takie różne.. wink Nie widzę, nie słyszę i całkiem mi z tym fajnie.
                Wspomnienia?.... hmmm.... wolę je zachować dla siebie smile Podobno Polak mądry po szkodzie... więc zmądrzałam, wiele zobaczyłam, zrozumiałam. To mnie wzmocniło, ale już nie chcę się oglądać za siebie.... Bardzo miło wspominam czas na dworcu... to już 1,5 roku.... big_grin i te ... podejrzenia! .. suspicious big_grinbig_grinbig_grin
                • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 19:47
                  "te podejrzenia" big_grin to też efekt idiotycznych znajomości big_grin
                  po kilku latach człowiek zidiociał i nie wierzył już nikomu i w nic big_grin
                  aleeeeeeeeeeeee przyznasz, że i tak jestem zdolny, bo jednak wpadłem na właściwy trop !! big_grin
                  • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 19:51
                    big_grinbig_grinbig_grin..... zdolny jesteś, zdolny.... ale ja ci zadania nie utrudniałam, wręcz przeciwnie! big_grin
                    No.... też się działo.. big_grin jest teraz co wspominać wink
                    • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 19:54
                      no nie utrudniałaś
                      wprost prawie że się przedstawialaś
                      ale paranoja po pobycie tu i po dziesiątkach prób oszustwa - sprawiła - że duuuuuuuuuuużo wcześniej myślałem - kurde, jak nic to musi być ........ a rozum podpowiadał idiocie - nieee to znowu ona....znowu się podszywa.....nieee to znowu oszustwo..... big_grin big_grin big_grin
                      • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 20:04
                        ... ale wszystko dobrze się skończyło!... a teraz możemy się z tego pośmiać... big_grinbig_grinbig_grin
                        PS.... początkowo za cholerę nie mogłam zrozumieć o co ci chodzi.... big_grinbig_grinbig_grin
                        • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 20:10
                          no ja się nie dziwię, że nie mogłaś big_grin
                          choć w sumie sama obracałaś się w towarzystwie paranoików aleeeee
                          widać ja wcześniej za bardzo wierzyłem - stąd kilka incydentów obróciło się w schizę big_grin
                          poza tym - no trudno było mi uwierzyć, że ktoś, kogo niby tak strasznie stłamsiłem - nagle ćwierka ze mną na moim forum !! big_grin
                          i pacz - co się okazało - "wielki wróg" - okazał się całkiem cool
                          "wielki przyjaciel" okazał się bydlakiem
                          jaki ten świat jest dziwny...... big_grin
                          no i wymiana informacji po wszystkim - wieeeele wyjaśniła big_grin
                          • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 20:29
                            ... góra z górą itd..... big_grin gdyby tak cofnąć się do "dawnych czasów"... to też nigdy bym nie pomyślała, że będę znowu na forum, a do tego z kogutem! big_grinbig_grinbig_grin Przez parę lat wcale mnie nie ciągnęło do tego... nigdy nie zaglądałam na fora, aż pewnego dnia.... wlazłam i... utkwiłam.... następnego dnia od rana już biegałam po wszystkich dostępnych... Zdziwiłam się, że ja i wiele osób .... ale nie wszyscy, zapomnieli o dawnych dziejach. że dla niektórych to są "bieżące" tematy.... Im się nie znudziło to, oni tym wprost żyli.... to był ciągle dla nich "dzień dzisiejszy". I oczywiście w ich wersji.... może od wiecznego powtarzania, uznali, że to jest "ta" prawda... ich prawda... big_grinbig_grinbig_grin I wtedy to już zaczęło mnie to interesować... big_grin Czytałam wszystko, od dechy do dechy. Śmiałam się, ale z tego wszystkiego wyłaniał się coraz bardziej klarowny obraz. Dowiedziałam się też, kto jest kim, kto kiedyś był kim... i dużo ciekawych rzeczy... big_grin
                            • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 20:36
                              oj tak big_grin
                              rewizja wiedzy bywa zabawna big_grin
                              ale zauważ też, że toooooooo ma jeszcze jedno przesłanie
                              dogadać można się z każdym
                              trzeba tylko chcieć
                              czy my się zawsze zgadzamy ? big_grin
                              oj rzadko..... big_grin
                              a jednak..............dało się big_grin
                              mógłbym już półtora roku temu wykorzystać to, co wiem
                              pamiętasz mój apel na kalim ?
                              napisałem wtedy, że poszukuję Cię, żeby pomóc w dochodzeniu swoich praw - po tym, jak ja - obcy człowiek - poznałem dokładnie Twoją historię i sytuację big_grin
                              fotkę pokoju z balkonem mam gdzieś do dziś big_grin
                              Tak z perspektywy czasu - wygląda to wszystko przezabawnie big_grin
                              • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 20:51
                                ... tak... teraz możemy się z tego śmiać big_grin... ale dopiero teraz...
                                Dogadać się zawsze można, kiedy się chce big_grin
                                Rzadko się zgadzamy.. big_grin... no pacz, a ja twoja wazeliniara przecież!.... winkbig_grinbig_grinbig_grin
                                Nie zatłukliśmy się jeszcze, z podbitymi oczami też nie chodzimy... więc nie jest tak źle wink a pokłócić się też jest fajnie, tylko zależy z kim .. winkbig_grin
                                Właściwie to nie była tajemnica żadna... nie prosiłam cię o nią... wszystko zależało od ciebie. Tajemnica żadna bo ani nikogo nie okradłam, ani nie zabiłam, nikomu nie zrobiłam krzywdy, ani też nikomu nie naubliżałam. Wróciłabym do tamtego nicku, ale był zajęty.... chyba, że byłabym jako nr któryś tam kolejny więc nie chciałam.... ja byłam tylko jedna.... tongue_outbig_grin
                                • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 20:53
                                  a szkoda, bo jednak tamten nick - a raczej taki, pod jakim zostałaś mi przedstawiona - ciut się różnił od tego na gw - był bardzo fajny big_grin big_grin big_grin
                                  • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 20:58
                                    ... też go lubiłam big_grin... potem trochę uległ zmianie... big_grin ale powrotu już nie było...
                                    • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 21:07
                                      szkoda suspicious ja bym nie popadł w paranoję, a kilka osób zeszłoby na palpitacje !! big_grin
                                      • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 21:19
                                        ... no to powiedzmy, że właśnie w trosce o te... palpitacje... nie wróciłam do tamtego nicka... winkbig_grinbig_grinbig_grin
                                        • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 21:20
                                          a czemu nie troszczyłaś się o moje paranoje ?? suspicious

big_grin big_grin big_grin
                                          • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 21:25
                                            ... wypchaj się.... twoje to się o nie martw sam.... tongue_out
                                            big_grinbig_grinbig_grin
                                            • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 21:30
                                              no i przez to nie mogłem prawidłowo zidentyfikować !! big_grin ale zdziwiłabyś się, jak długo przed - podejrzewałem. big_grin

dzieliłem się tym z kimś, komu wtedy idiotycznie ufałem
                                              choć z drugiej strony - podejrzewałem
                                              ale wtedy wystarczyło - nie - to nie ja
                                              a ja wierzyłem - choć z coraz większym trudem, po wielu przykrych doświadczeniach.
                                              stąd o rezultacie "dochodzenia" wiedziałem nie tylko ja
                                              ale znowu - idiotycznie uwierzyłem - że takich rzeczy - nikt przecież nie przekaże
                                              myliłem się

i stąd dziś nasza zabawna rozmowa big_grin
                                              • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 21:33
                                                ale bardzo podoba mi się echo.... big_grin dziś potrafię to odpowiednio wykorzystać.... big_grin big_grin big_grin
                                              • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 21:43
                                                ... ale popatrz na to z innej strony... o ile dziś jesteś mądrzejszy!.... big_grin
                                                • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 21:49
                                                  łoooooooooooooooj bardzo bardzo.... big_grin big_grin big_grin

coco.franelka napisała:

> ... ale popatrz na to z innej strony... o ile dziś jesteś mądrzejszy!.... big_grin
                                                  • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 21:56
                                                    ... no... i cieszysz się, co?.... winkbig_grinbig_grinbig_grin
                                                    Czasem, żeby się nauczyć, to najpierw dostaje się po tyłku... my na szczęście mamy to już za sobą.... winkbig_grin
                                                  • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 21:57
                                                    zawsze dobrze mieć odwody big_grin
                                                    takie niespodziewane wsparcie big_grin

coco.franelka napisała:

> ... no... i cieszysz się, co?.... winkbig_grinbig_grinbig_grin
                                                    > Czasem, żeby się nauczyć, to najpierw dostaje się po tyłku... my na szczęście m
                                                    > amy to już za sobą.... winkbig_grin
                                                  • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 22:01
                                                    ... nigdy nie wiadomo skąd i kiedy pomoc nadejdzie... winkbig_grinbig_grinbig_grin
                                                  • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 22:03
                                                    moja działa już od dawna big_grin wykorzystam w odpowiednim momencie big_grin
                                                    ja nie zapominam.... smile

coco.franelka napisała:

> ... nigdy nie wiadomo skąd i kiedy pomoc nadejdzie... winkbig_grinbig_grinbig_grin
                                                  • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 22:07
                                                    ... jak zwykle... przezorny zawsze zabezpieczony... winkbig_grin
                                                  • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 22:11
                                                    to się nazywa - rozum big_grin

coco.franelka napisała:

> ... jak zwykle... przezorny zawsze zabezpieczony... winkbig_grin
                                                  • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 22:15
                                                    ... mamo, chwalą nas - a kto?.... wy mnie a ja was.... suspicious
                                                  • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 22:17
                                                    jakie to pięknie socjalistyczne !! big_grin big_grin big_grin

coco.franelka napisała:

> ... mamo, chwalą nas - a kto?.... wy mnie a ja was.... suspicious
                                                  • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 22:22
                                                    ... ale prawdziwe i w komunizmie... suspicious
                                                    big_grinbig_grinbig_grin
                                                  • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 22:24
                                                    komuna jest fajna !! co je moje to je Twoje big_grin

coco.franelka napisała:

> ... ale prawdziwe i w komunizmie... suspicious
                                                    > big_grinbig_grinbig_grin
                                                  • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 22:26
                                                    ... a nie, nie!... co je twoje to i moje, a co moje to nie rusz!... winkbig_grinbig_grinbig_grin
                                                  • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 22:29
                                                    nie, to akurat nie jest komuna suspicious

coco.franelka napisała:

> ... a nie, nie!... co je twoje to i moje, a co moje to nie rusz!... winkbig_grinbig_grinbig_grin
                                                  • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 22:34
                                                    .... bo to takie uniwersalne, na wszystkie ustroje.. tongue_outbig_grinbig_grinbig_grin
                                                  • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 22:36
                                                    no niestety suspicious

coco.franelka napisała:

> .... bo to takie uniwersalne, na wszystkie ustroje.. tongue_outbig_grinbig_grinbig_grin
                                                  • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 22:38
                                                    ... praktyczne.... winkbig_grinbig_grinbig_grin
                                                  • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 22:39
                                                    seksistowskie suspicious

coco.franelka napisała:

> ... praktyczne.... winkbig_grinbig_grinbig_grin
                                                  • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 22:40
                                                    ... absolutnie!... działa w dwie strony.... nigdy nie wiadomo w którą big_grinbig_grinbig_grin
                                                  • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 22:41
                                                    obym się nie dowiedział.... suspicious

coco.franelka napisała:

> ... absolutnie!... działa w dwie strony.... nigdy nie wiadomo w którą big_grinbig_grinbig_grin
                                                  • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 22:43
                                                    ... no... jak oczy nie widzą, to sercu nie żal... winkbig_grinbig_grinbig_grin
                                                  • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 22:46
                                                    z drugiej strony............
                                                    znając moją ciekawość świata i upierdliwość w zdobywaniu wiedzy - zawsze się dowiem o wszystkim.... big_grin

coco.franelka napisała:

> ... no... jak oczy nie widzą, to sercu nie żal... winkbig_grinbig_grinbig_grin
                                                  • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 22:55
                                                    ... no... i żal ci nabiał może ściskać.... tongue_outbig_grinbig_grinbig_grin
              • mori111 Re: memento 23.11.15, 18:31
                kogucik.2872 napisał:

> Albo widzę gdzieś pierdolenie farmazonów.
                > Nie lubię i już.
                > Ja nikogo nie zaczepiam i tego żądam od reszty.

zodiakalny lew? suspicious
                • kogucik.2872 Re: memento 23.11.15, 18:34
                  szczelec big_grin

mori111 napisała:
                  > zodiakalny lew? suspicious
                  >
                  • mori111 Re: memento 23.11.15, 18:43
                    hahahahahahahaha i jeszcze 73?
                    • kogucik.2872 Re: memento 23.11.15, 18:47
                      72 big_grin
                      • mori111 Re: memento 23.11.15, 18:49
                        a już się wystraszyłam, że piszę z mężem suspicious
                        ufffffffff big_grin
                        • kogucik.2872 Re: memento 23.11.15, 18:50
                          no jeszcze mi dziecko wmów i będzie komplet suspicious

big_grin big_grin big_grin

mori111 napisała:

> a już się wystraszyłam, że piszę z mężem suspicious
                          > ufffffffff big_grin
                          • mori111 Re: memento 23.11.15, 19:05
                            Polecam, mam odchowane big_grin
                            • kogucik.2872 Re: memento 23.11.15, 19:10
                              dziękuję, nie skorzystam !! big_grin

mori111 napisała:

> Polecam, mam odchowane big_grin
                              • mori111 Re: memento 23.11.15, 19:12
                                to może chociaż wujkiem? tongue_out
                                • kogucik.2872 Re: memento 23.11.15, 19:13
                                  wujowie mają przekichane
                                  prezenty trzeba kupować
                                  nie !! big_grin

mori111 napisała:

> to może chociaż wujkiem? tongue_out
                                  • mori111 Re: memento 23.11.15, 19:24
                                    eeee chłopak ma 17 lat big_grin
                                    ewentualnie za rok na piwo big_grin
                                    • kogucik.2872 Re: memento 23.11.15, 19:59
                                      nooooooooo
                                      komputery bajery skutery, a jak na piwo to i na du.........szną knajpianą atmosferę... big_grin
                                      a potem wszystko na mnie by było
                                      nie !! big_grin

mori111 napisała:

> eeee chłopak ma 17 lat big_grin
                                      > ewentualnie za rok na piwo big_grin
                                      • mori111 Re: memento 23.11.15, 20:04
                                        Ja pierdziu, na babcię to i ja jestem za młoda big_grin Już to widzę 30-sto paro letnia babcia. O nieeeee!
                                        Niech siedzi na tyłku.
                                        • kogucik.2872 Re: memento 23.11.15, 20:12
                                          a nie mówiłem ?? big_grin

mori111 napisała:

> Ja pierdziu, na babcię to i ja jestem za młoda big_grin Już to widzę 30-sto paro letn
                                          > ia babcia. O nieeeee!
                                          > Niech siedzi na tyłku.
          • mori111 Re: memento 23.11.15, 18:28
            kogucik.2872 napisał:

zawiść, ploty, radocha z psucia
            > hm....
            > net netem - ale tworzymy go my - ludzie przecież.
            > A ploty trwają do dziś.
            nie wiem jaką radość może to sprawiać, choć w necie są zapewne osoby, które będą upierać się, że sama w ten sposób się zabawiałam. No cóż, niech tkwią w tym swoim błędzie. Mi zawsze chodziło o spokój, uśmiech, czasem dobre słowo... Nigdy nie gralam w necie, zawsze jestem sobą.
            • kogucik.2872 Re: memento 23.11.15, 18:34
              nie wiem, bo ja na Twój temat - jeszcze z wsiowego - pamiętam zdania w samych superlatywach.
              A że są tacy ?
              wiem
              aż za dobrze.

mori111 napisała:
              > nie wiem jaką radość może to sprawiać, choć w necie są zapewne osoby, które
              > będą upierać się, że sama w ten sposób się zabawiałam. No cóż, niech tkwią w ty
              > m swoim błędzie. Mi zawsze chodziło o spokój, uśmiech, czasem dobre słowo... Ni
              > gdy nie gralam w necie, zawsze jestem sobą.

>
        • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 19:29
          No właśnie... wiara w to co ludzie piszą, mówią.... No ale to było moje przedszkole i pierwsze klasy w podstawówce (oczywiście internetowej big_grin) dziś to już jestem gdzieś tak na końcówce studiów - czyli mam nadzieję, że o niebo mądrzejsza... winkbig_grinbig_grinbig_grin Teraz jest spokojniej.... chyba.... big_grin pewnie wszyscy dojrzeli, ustatkowali się, mają inne zainteresowania, każdy też ma inne problemy.....
          Te fora są o tyle fajne, że głównie samemu się dba o porządek i spokój, a nieproszonych gości można zwyczajnie - nie wpuścić. Można zadymy już w zarodku gasić.... nie to co kiedyś - ktoś (moderator) robił to za nas... a robił tak jak chciał...
          Sodomia i Gomoria??... kurna, czemu mnie tam nie było.... sad
          big_grinbig_grinbig_grin
          • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 19:33
            żałuj
            było nie wiać, tylko wracać, tak jak wtedy szukałem big_grin
            Saloon to był prawdziwy Saloon !! big_grin
            Kankan, bar i dziewczynki 24 h na dobę big_grin
            • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 19:39
              ... musiałam się wylizać... a może właśnie zrobić remanent wspomnień.... dobrze mi to zrobiło. Wróciłam wzmocniona, bez obciążeń i... gotowa na nowe przygody... winkbig_grinbig_grinbig_grin
              • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 19:41
                a ja tam z rozrzewnieniem wspominam tamte czasy big_grin
                dziś - patrząc z perspektywy czasu - mimo wszystko - bawiliśmy się nieźle big_grin big_grin big_grin
                • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 19:49
                  Zadyma, zadymie nie równa big_grin jeśli nie krzywdzi nikogo to to jest ubaw, ostry, pikantny, szybka akcja, reakcja, kontrreakcja.... coś się dzieje! i nigdy nie wiadomo jak się zakończy .. big_grinbig_grinbig_grin
                  Same niespodzianki big_grinbig_grinbig_grin
                  • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 19:50
                    dziś prawdziwyyyyyyyyyyyyyych zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaadym już nieeeeeeeeeeee maaaaaaa !! big_grin
                    • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 19:53
                      ... a wiesz?... ja wcale za nimi nie tęsknię.. wolę zabawę niż zadymy..... lubię śmiech... Śmiech to zdrowie! big_grin:
                      • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 19:55
                        ale ja się wtedy bawiłem setnie !! bo wtedy jeszcze nie wiedziałem who is who !!
                        a dziś wiem !! big_grin
                        • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 20:06
                          ... nie tylko ty.... nauka nie idzie w las tylko w nas big_grin Teraz jesteśmy mądrzejsi, dzięki właśnie wiedzy tej... wcześniejszej winkbig_grin
                          • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 20:11
                            taka wiedza to dziś ..............skarb.... big_grin
                            • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 20:32
                              ...a żebyś wiedział, że skarb big_grin gdybyśmy wtedy wiedzieli to co teraz.... ale zawsze lepiej późno niż wcale big_grinbig_grinbig_grin Czasem dobrze jest poznać po latach prawdziwe wydarzenia... inaczej się wtedy na nie patrzy.. Spokojniej, z dystansem...i bez złości..... big_grin
                              • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 20:37
                                zawsze "na zimno" smak informacji nabiera realności big_grin
                                • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 20:41
                                  ... i lepiej smakuje.... winkbig_grin
                                  • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 20:42
                                    no
                                    tym bardziej, że się ją przyprawia na bieżąco big_grin big_grin big_grin
                                    • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 20:56
                                      ... no... staje się coraz bardziej pikantna... winkbig_grinbig_grinbig_grin
                                      • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 21:05
                                        oj to nie żałujmy pieprzu !! big_grin
                                        • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 21:17
                                          ... i musztarda, i papryka i na to wszystko... zasmażka! big_grinbig_grinbig_grin
                                          • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 21:20
                                            lubisz paprykę ? big_grin
                                            ooooooooooo to fajnie !! big_grin
                                            • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 21:22
                                              ... i to tę drobną.... ostrą... ;Dbig_grin
                                              Lubię wszystko co ma wyrazisty smak, jest ostre, kwaśne, słone albo słodkie.... Nie lubię nic mdłego.... nijakiego.... tak na stole jak i w życiu big_grin
                                              • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 21:24
                                                zdrowa dieta !! big_grin
                                                ja lubię taką faszerowaną !! big_grin w sosie big_grin
                                                • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 21:26
                                                  ... no..... dobrze, że po kolacji jestem.... suspicious
                                                  big_grinbig_grinbig_grin
                                                  • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 21:31
                                                    czyli wiesz, co dobre big_grin

coco.franelka napisała:

> ... no..... dobrze, że po kolacji jestem.... suspicious
                                                    > big_grinbig_grinbig_grin
                                                  • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 21:44
                                                    ... przecież zawsze to mówię... suspicious
                                                    big_grin
                                                  • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 21:50
                                                    aaaaaaa to nie załapałem big_grin

coco.franelka napisała:

> ... przecież zawsze to mówię... suspicious
                                                    > big_grin
                                                  • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 21:57
                                                    ... załapałeś, załapałeś..... tylko jak zawsze zgryźliwy jesteś... suspicious
                                                    tongue_out
                                                  • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 21:58
                                                    no cóż big_grin net mnie zepsuł big_grin big_grin big_grin

coco.franelka napisała:

> ... załapałeś, załapałeś..... tylko jak zawsze zgryźliwy jesteś... suspicious
                                                    > tongue_out
                                                  • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 21:59
                                                    ... dla chcącego nic trudnego.... suspicious net..... suspicious
                                                    big_grin
                                                  • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 22:00
                                                    pewnie, że net - bo tu same trolle i wariaty big_grin big_grin big_grin

coco.franelka napisała:

> ... dla chcącego nic trudnego.... suspicious net..... suspicious
                                                    > big_grin
                                                  • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 22:02
                                                    ... znowu 2x1... suspicious
                                                    big_grin
                                                  • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 22:04
                                                    a to zależy, jak liczyć.... big_grin

coco.franelka napisała:

> ... znowu 2x1... suspicious
                                                    > big_grin
                                                  • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 22:06
                                                    ... a co? myślisz, że może być oddzielnie?? cholera... strach się bać!.. winkbig_grin
                                                  • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 22:07
                                                    ja bym policzył oddzielnie big_grin

coco.franelka napisała:

> ... a co? myślisz, że może być oddzielnie?? cholera... strach się bać!.. winkbig_grin
                                                  • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 22:08
                                                    ... będę się rozglądać na boki... suspicious
                                                    big_grin
                                                  • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 22:12
                                                    Ci się główka nadwyręży big_grin

coco.franelka napisała:

> ... będę się rozglądać na boki... suspicious
                                                    > big_grin
                                                  • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 22:17
                                                    ... spoko... nie ma obawy.... suspicious na widoku wrogów nie widać żadnych... tongue_outbig_grin
                                                  • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 22:18
                                                    widać widać
                                                    trzeba tylko uważnie patrzeć big_grin

coco.franelka napisała:

> ... spoko... nie ma obawy.... suspicious na widoku wrogów nie widać żadnych... tongue_out
                                                    > big_grin
                                                  • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 22:21
                                                    ... czyli, że ja nadal ślepa???.... sad
                                                    Tyle, że mi wiszą wrogowie.... tongue_outbig_grin
                                                  • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 22:23
                                                    oj ślepaś Ty ślepa kaleka big_grin
                                                    mi też wiszą - chyba że mają nerwicę natręctw i przezabawnie podrygują jak im się zatupie !! big_grin big_grin big_grin

coco.franelka napisała:

> ... czyli, że ja nadal ślepa???.... sad
                                                    > Tyle, że mi wiszą wrogowie.... tongue_outbig_grin
                                                  • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 22:29
                                                    ... a co?.... słyszysz echo??.... winkbig_grin
                                                  • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 22:29
                                                    no !! i to jakie !! big_grin

coco.franelka napisała:

> ... a co?.... słyszysz echo??.... winkbig_grin
                                                  • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 22:35
                                                    ... o żesz..... big_grinbig_grinbig_grin
                                                  • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 22:37
                                                    a wiesz, co jest najśmieszniejsze ?? big_grin
                                                    chciałem powspominać mendy, z którymi kiedyś byłem jakoś związany big_grin
                                                    a tu nagle echo z innej strony big_grin

uderz w stół.... big_grin big_grin big_grin

coco.franelka napisała:

> ... o żesz..... big_grinbig_grinbig_grin
                                                  • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 22:39
                                                    ... nożyce się odezwały?.... big_grinbig_grinbig_grin
                                                  • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 22:40
                                                    ależ musi te nożyce dupa swędzieć !! big_grin big_grin big_grin

coco.franelka napisała:

> ... nożyce się odezwały?.... big_grinbig_grinbig_grin
                                                  • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 22:50
                                                    .... czemu dupa?.... a może coś innego..... ;Pbig_grin
                                                  • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 22:51
                                                    co innego zarosło i czeka na gwałty big_grin big_grin big_grin

coco.franelka napisała:

> .... czemu dupa?.... a może coś innego..... ;Pbig_grin
                                                  • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 22:56
                                                    ... tak dobrze życzysz?? .. winkbig_grinbig_grinbig_grin
                              • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 20:45
                                ale wiesz..................wchodzenie komuś do reala to już prokurator.................. big_grin big_grin big_grin
                                • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 20:55
                                  ... sprawy z forum do prokuratora.... to byłaby głupota, ale oczywiście, tak też można sprawy załatwiać. Ale to głównie staje się dobrą zabawą na forum i robienie pośmiewiska i jaj..... winkbig_grin
                                  • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 21:05
                                    no nie wiem
                                    tyle lat minęło, a mi się mewa śmieszka do dziś kojarzy z imieniem, adresem, widokiem z kanapy, oraz......kilkoma innymi szczegółami prywatnymi tongue_out
                                    chyba dobrze się w sumie stało, że fałszywe znajomości i idiotycznie pokładane zaufanie zaowocowało przekazaniem informacji.
                                    Bo teraz przynajmniej wiadomo...... big_grin
                                    • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 21:16
                                      ... mewa śmieszka... wcale nie była w moim zamyśle big_grinbig_grinbig_grin raczej z osobą zawsze śmiejącą się ... no ale jakoś ta mewa ciągle się plątała koło mnie big_grin
                                      To znaczy, że ty pierwszy o mnie wiedziałeś "wszystko"... big_grin ja dopiero po kilku latach poznawałam ciebie...big_grin
                                      • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 21:18
                                        aaaaaaaaa bo ja miałem szybkie źródło informacji !! big_grin
                                        jak fałszywe - to już dawno oceniliśmy.... big_grin
                                        • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 21:20
                                          ... no pacz.... a ja fujara wcale nie szukałam informacji o tobie..... suspicious
                                          big_grinbig_grinbig_grin
                                          • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 21:22
                                            no nie szukałaś, bo wtedy akurat ja byłem każdym po kolei big_grin big_grin big_grin
                                            nikomu kuźwa nie przyszło do główeńki, że ja to ja, a nie kolejny członek tej bandy big_grin big_grin big_grin
                                            • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 21:23
                                              ... no... takie 2x1.... a właściwie ?x1.... big_grinbig_grinbig_grin
                                              • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 21:25
                                                to było chyba z 10 x 1 big_grin big_grin big_grin
                                                czytałaś kameleona big_grin

coco.franelka napisała:

> ... no... takie 2x1.... a właściwie ?x1.... big_grinbig_grinbig_grin
                                                • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 21:26
                                                  .. czytałam big_grinbig_grinbig_grin
                                                  • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 21:31
                                                    to idę odlać psinkę big_grin
                                                  • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 21:45
                                                    ... i uzupełnić zapasik... winkbig_grin
                                                  • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 21:50
                                                    zapasik uzupełnię jutro - a w zasadzie będzie nowa dostawa z Niemiec big_grin big_grin big_grin

coco.franelka napisała:

> ... i uzupełnić zapasik... winkbig_grin
                                                  • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 21:53
                                                    .... tobie to dobrze... ja będę musiała poczekać... ile? a skąd mam wiedzieć... suspicious
                                                  • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 21:55
                                                    a ja dostałem smsa że transport właśnie przekroczył granicę - znaczy - dawną obecną granicę - i jedzie !! big_grin
                                                  • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 21:58
                                                    ... ale pogoda niepewna... może jutro dostaniesz, a może i nie.... tongue_outbig_grin
                                                  • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 22:00
                                                    dostanę big_grin pewne jak transport z bazy NATO !! big_grin

coco.franelka napisała:

> ... ale pogoda niepewna... może jutro dostaniesz, a może i nie.... tongue_outbig_grin
                                                  • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 22:05
                                                    .. u mnie dostawa to nie problem, gorzej z kasą... pusta.... suspicious ale czekam na przypływ. Będzie, tylko nie wiem kiedy... sad może jutro... a może i w piątek sadsuspicious
                                                  • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 22:06
                                                    pffffffffff
                                                    u mnie dostawy nie są związane z kasą big_grin
                                                    są tacy, co spłacają dług...............wdzięczności.... big_grin

coco.franelka napisała:

> .. u mnie dostawa to nie problem, gorzej z kasą... pusta.... suspicious ale czekam
                                                    > na przypływ. Będzie, tylko nie wiem kiedy... sad może jutro... a może i w piąte
                                                    > k sadsuspicious
                                                  • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 22:09
                                                    ... u mnie mają... ale długi, bo kasy też nie mają.... jeszcze... winkbig_grin
                                                  • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 22:13
                                                    a ja pomagam ludziom, a potem ludzie pomagają mi.... big_grin

coco.franelka napisała:

> ... u mnie mają... ale długi, bo kasy też nie mają.... jeszcze... winkbig_grin
                                                  • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 22:19
                                                    .. toż ja też pomagam ludziom... tyle że ludź jeszcze nie ma pieniędzy.... a długi rosną big_grinbig_grin
                                                  • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 22:21
                                                    to moje ludzie majętniejsze - jadą bo Mimiec raz w miesiącu i przywożą fanty w ilościach wielkich big_grin a przy okazji zwiedzają tu i tam.... big_grin

coco.franelka napisała:

> .. toż ja też pomagam ludziom... tyle że ludź jeszcze nie ma pieniędzy.... a dł
                                                    > ugi rosną big_grinbig_grin
                                                  • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 22:24
                                                    ... moje jeżdżą, ale prawie nigdy nic nie przywożą... suspicious ale za to tu na miejscu sponsorują winkbig_grin
                                                  • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 22:26
                                                    moje przywożą big_grin fotki były big_grin
                                                    do tego mnóstwo ciekawych informacji big_grin big_grin big_grin

coco.franelka napisała:

> ... moje jeżdżą, ale prawie nigdy nic nie przywożą... suspicious ale za to tu na mi
                                                    > ejscu sponsorują winkbig_grin
                                                  • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 22:32
                                                    Ooooo...... ciekawe mówisz..... winkbig_grin
                                                  • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 22:35
                                                    staram się nie zdradzać zbyt wielu szczegółów big_grin

coco.franelka napisała:

> Ooooo...... ciekawe mówisz..... winkbig_grin
                                                  • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 22:42
                                                    .... kurna.... apetyt rośnie..... winkbig_grinbig_grinbig_grin
                                                  • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 22:43
                                                    cierpliwość jest gwarantem ekstazy !! big_grin

coco.franelka napisała:

> .... kurna.... apetyt rośnie..... winkbig_grinbig_grinbig_grin
                                                  • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 22:48
                                                    ... co za perspektywy!... i to na noc..... big_grin tylko którą.... suspicious
                                                  • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 22:51
                                                    to ja już pójdę grzecznie spać big_grin

coco.franelka napisała:

> ... co za perspektywy!... i to na noc..... big_grin tylko którą.... suspicious
                                                  • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 22:53
                                                    ...... paskuda!.... w takim momencie!... suspicious
                                                    Dobrej big_grin jutro cię dorwę.... winkbig_grinbig_grinbig_grin
                                                  • kogucik.2872 Re: memento 22.11.15, 22:54
                                                    strasznie się boję, ale jutro dostanę wsparcie baterią big_grin big_grin big_grin
                                                    dobrej big_grin

coco.franelka napisała:

> ...... paskuda!.... w takim momencie!... suspicious
                                                    > Dobrej big_grin jutro cię dorwę.... winkbig_grinbig_grinbig_grin
                                                  • coco.franelka Re: memento 22.11.15, 22:59
                                                    dobrej big_grin jakoś wytrzymam....suspicious
        • mori111 Re: memento 23.11.15, 18:22
          kogucik.2872 napisał:

> a ile fanek !!

fanek????suspicious

> jeśli człowiek z natury nie miewa złych zamiarów - tak samo widzi i innych
          > a to błąd !!

niestety potwierdzam, ale pod tym względem chyba jednak się nie zmieniłam
          • kogucik.2872 Re: memento 23.11.15, 18:26
            mori111 napisała:
            > fanek????suspicious

nooo !! big_grin

> niestety potwierdzam, ale pod tym względem chyba jednak się nie zmieniłam
            > ]

ja niestety po wielu przykrych przejściach - owszem - zresztą nie tylko ja - miałaś okazję spotkać - kiedy mi moja modera ocenzurowała cycki big_grin
            nie - bo że cycki - tylko myślala, że to znowu troll big_grin
            • mori111 Re: memento 23.11.15, 18:43
              a ja biedna, niewinna...szukalam swojego miejsca na ziemi.
              przez przypadek przeczytałam o Tobie i pomyślałam "poszukam, zajrzę"
              to było przeznaczenie
              dobrze mi tu,bezpiecznie jakby
              po zniknięciu wsiowego mało, ale jednak próbowałam gdzieś się zatrzymać
              nic się nie kleiło
              • kogucik.2872 Re: memento 23.11.15, 18:47
                się przez przypadek plot naczytałaś biedactwo ? big_grin

powiem tak

nawet w czasach, kiedy były tu tabuny trolli - u mnie był spokój.
                Awantury - owszem zdarzały się - jak wszędzie - raz na rok i to polityczne - stąd też rzadko po politykę sięgamy, tym bardziej, że głównych graczy zabrakło.
                Jedyne fermenty - to sprawa wewnętrzna - pewnie z tego samego źródła poczytałaś przez przypadek big_grin

mori111 napisała:

> a ja biedna, niewinna...szukalam swojego miejsca na ziemi.
                > przez przypadek przeczytałam o Tobie i pomyślałam "poszukam, zajrzę"
                > to było przeznaczenie
                > dobrze mi tu,bezpiecznie jakby
                > po zniknięciu wsiowego mało, ale jednak próbowałam gdzieś się zatrzymać
                > nic się nie kleiło