gryf.vol2 Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 09:21 Czemu nie 😀 Mojemu psiórowi dałem zestaw smakołyków i nową piłeczkę palantową, a kotu myszkę na baterię i także zestaw smakołyków. Od młodego dostałem zestaw kosmetyków, a ja z kolei zrewanżowałem się dając mu kasę. Tak chciał. No i tyla. 🎁🎀🎈 Odpowiedz Link
znikam_wracam Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 09:29 O bieda. Ja na przykład dostałem państwo. Odpowiedz Link
gryf.vol2 Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 09:31 OMG ! To jesteś nabab ! Brawo Ty ! 😎👍 Odpowiedz Link
gryf.vol2 Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 09:41 W 2013 roku minęło 30 lat od ukazania się legendarnej płyty zespołu Republika "Nowe Sytuacje". Kawał czasu. Odpowiedz Link
znikam_wracam Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 09:51 W 1984 roku wydany w Wielkiej Brytanii pod nazwą 1984. Orwell, mówi Panu coś? równe buty równe zęby nos równy w stronę baz produkcji krok równą farbą malujemy wciąż równe hasło w koło: równy bądź równy bądź Odpowiedz Link
gryf.vol2 Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 10:04 Sorry. Nic mi to nie mówi, ponieważ kiedy ten zespół powstał, miałem zaledwie kilka lat. A tak poza tym, może wstyd się przyznać, ale muzyka rockowa to nie moja bajka. Nie jestem muzycznie uzdolniony nawet słuchowo. U mnie ma być śpiew głośny, według marszu, można nawet fałszować. 😀 Odpowiedz Link
znikam_wracam Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 10:12 pl.wikipedia.org/wiki/Rok_1984 Odpowiedz Link
gryf.vol2 Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 10:22 Niestety, niewiele mogę dyskutować na temat twórczości George'a Orwell'a, niemniej czytając jego życiorys i osiągnięcia ... czapki z głów ! Odpowiedz Link
leziox Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 13:07 Orwella zaczynamy mieć na codzień. I to nawet bez czytania. Odpowiedz Link
gryf.vol2 Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 10:29 Moje zainteresowania są zgoła z innej bajki, muzyczne są daleko w tyle, a wiadomości o być może znanych angielskich pisarzach - żadne. Odpowiedz Link
znikam_wracam Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 10:35 Się nie tłumacz Po prostu w naszych rocznikach ta książka była głośna. Odpowiedz Link
gryf.vol2 Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 10:48 Nie wiem w jakich rocznikach była głośna i jak widzę Pan chce koniecznie mnie zawstydzić. Nic z tego. ..... 🔴 Rok 1984 (tytuł oryginalny: Nineteen Eighty-Four) – futurystyczna antyutopia o licznych podtekstach politycznych, napisana przez George’a Orwella i opublikowana w roku 1949.Pierwsze polskie tłumaczenie – Juliusza Mieroszewskiego – opublikowane zostało na emigracji w Instytucie Literackim w Paryżu w roku 1953. Do upadku ustroju komunistycznego w Polsce (1989) była to powieść zakazana przez cenzurę, od roku 1980 była jednak publikowana w postaci przedruków z wydania paryskiego w wydawnictwach niezależnych – tzw. "drugiego obiegu". Wszystkie wydania krajowe oficjalne od 1988 r. ukazały się w tłumaczeniu Tomasza Mirkowicza.🔴 .... Książka ta to nie mój rocznik, bo ani w szkole, ani potem z nią się nie zetknąłem i wcale z tego powodu nie mam wyrzutów. Odpowiedz Link
gryf.vol2 Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 11:01 znikam_wracam napisał: > ? ? 🔸🔹🔸🔹 ❓❓ W czym problem ? Odpowiedz Link
znikam_wracam Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 11:11 Właśnie nie wiem, ale coś Cię najwyraźniej ubodło. Masz na zgodę głośny śpiew rockowy. AC/DC - Dirty Deeds Done Dirt Cheap (from Live at River Plate) Odpowiedz Link
gryf.vol2 Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 11:17 znikam_wracam napisał: > Właśnie nie wiem, ale coś Cię najwyraźniej ubodło. > Masz na zgodę głośny śpiew rockowy. 🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹 Dzięki za rock'a 😀 i nie ubodło mnie nic, chociaż się Pan chciał o to postarać. Jestem WSC ----->>>> Wyjątkowo Spokojny Człowiek. Dodam, że moja bajka jest tu ------>>>> Zawód żołnierz Odpowiedz Link
znikam_wracam Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 11:22 chociaż się Pan chciał o to postarać to się więcej nie powtórzy Odpowiedz Link
gryf.vol2 Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 11:40 znikam_wracam napisał: > chociaż się Pan chciał o to postarać > > to się więcej nie powtórzy 🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹 Może być źle Pana odbieram, za co serdecznie przepraszam. Coco mi tu suszy głowę, a nie mam piachu, żeby ją schować jak struś. Mam nadzieję, że jako Brać Melynarska po wypiciu kilku głębszych znajdziemy wspólne zainteresowania, wspólny język. Zgoda buduje. Zatem na zdrowie ! Odpowiedz Link
znikam_wracam Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 11:45 www.youtube.com/user/DefenceJournalist Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 11:25 No to dla Gryfa Dżem - Partyzant clip z filmu "9 kompania" Odpowiedz Link
gryf.vol2 Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 11:43 cambria1.2 napisała: > No to dla Gryfa 🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹 Dzięki Siostro. Jestem cały happy. 😍 🍀🌺🍀 Odpowiedz Link
coco.franelka Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 11:23 Mazowsze Dwa serduszka(2000) Na zgodę Odpowiedz Link
gryf.vol2 Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 11:33 Oj coco, Ty wiesz czym zmiękczyć moje serce. To moja ulubiona piosenka. WIELKIE dzięki 😘 Odpowiedz Link
coco.franelka Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 11:39 Nie ma za co.... dla ciebie wszystko Odpowiedz Link
gryf.vol2 Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 11:48 coco.franelka napisała: > Nie ma za co.... dla ciebie wszystko 🎄🎁🎄🎈🎄🎁🎄🎈🎄🎁🎄🎈🎄🎁 I wzajemnie. Odpowiedz Link
coco.franelka Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 10:56 Jak kto ma się czym chwalić, to proszę bardzo Ja dostałam prezent wyczekiwany, kalendarz - taki 3-częściowy, do powieszenia "na oku" - mam je od lat i przyzwyczaiłam się. Ale.... firmowe kalendarze to wielkie niewypały, nie wiem kto z nich korzysta Ten mój jest... delikatnie mówiąc - dziwny. 4-częściowy, a do tego beż oznaczonych świąt, ba nawet niedziele (nie mówiąc o sobotach) nie są zaznaczone! Taka szarzyzna. A tego zaznaczone jakieś grupy dni albo tygodni (na szczęście szarym kolorem) ciort wie czego dotyczące. Pewnie jakieś okresy w tej firmie. Dla mnie - zupełnie nieprzydatny Ale sąsiadka dostała taki jak ja lubię, więc obiecała mi oddać (ona nie korzysta z żadnych kalendarzy). Na moje szczęście Odpowiedz Link
znikam_wracam Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 11:02 Po prostu nie ma wolnych i już jest zaplanowany urlop. Odpowiedz Link
coco.franelka Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 11:07 Nie wiem po kiego takie kalendarze wydają, są takie bezsensowne.... Któregoś roku dostałam kalendarz, gdzie były zaznaczone wszystkie święta na świecie!! Ale Polskich nie było!! No to po kiego grzyba mi taki kalendarz!!!??? Ktoś miał pokićkane we łbie Odpowiedz Link
znikam_wracam Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 11:15 No co Ty, przecież polskie znasz Odpowiedz Link
coco.franelka Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 11:24 Ale chciałabym to widzieć! tak dla przypomnienia i upewnienia się Odpowiedz Link
coco.franelka Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 11:11 ani jednego czerwonego dnia - święta w tym kalendarzu nie ma Co? cały czas urlop??? Dobre.. ale nie dla mnie Odpowiedz Link
znikam_wracam Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 11:16 Odwrotnie. Wolne to te szare. Odpowiedz Link
coco.franelka Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 11:24 W niektórych miesiącach po kilka tygodni! Odpowiedz Link
znikam_wracam Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 11:31 Bo to dla wszystkich łącznie przecież. Odpowiedz Link
coco.franelka Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 11:36 Acha... jeden kończy a drugi zaczyna... a te jaśniejsze to wszyscy pracować! wolnych nie ma... No to wyszlibyśmy jak Zabłocki na mydle Odpowiedz Link
gryf.vol2 Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 11:06 Dni zbyt szybko umykają kiedy się spogląda na kalendarz. 😕 Odpowiedz Link
coco.franelka Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 11:12 Nie patrzysz w kalendarz i też ci "lecą" Odpowiedz Link
coco.franelka Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 11:25 Żeby wiedzieć ILE już przeleciało Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 11:28 Zieloną herbatę, oliwę, czekoladę, piękny obrazek ceramiczny. I to, co sama sobie, ale nie będę wyliczać Odpowiedz Link
znikam_wracam Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 11:32 Ja jeszcze do wyciskania coś. Odpowiedz Link
coco.franelka Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 11:38 Ale czego?... pieniędzy z portfela?? Odpowiedz Link
znikam_wracam Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 11:44 A na przykład Sokoła Millenium. Odpowiedz Link
coco.franelka Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 11:48 A z czym to się je? tłumacz nie bij Odpowiedz Link
coco.franelka Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 12:03 coś mi się wydaje, że bardzo ci się ten prezent spodobał Odpowiedz Link
znikam_wracam Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 12:06 a jaki praktyczny - od razu szturmowcy obstawili barek Odpowiedz Link
leziox Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 13:11 No no , ale Państwo melyniarstwo podziałało od rana! Taka dyskusyja. O prezentach, 1984, armii i dawaniu z siebie wszystkiego. A wiele o prezentach i tak się nie dowiedziałem-czyli kto co, poza Koksa kalendarzem i Gryfowymi darami dla piezełów. Poza tym trzeba dostać prezent, aby mieć się czym chwalić. Ja zresztą swój mały wielki prezent dostałem w marcu tego roku i żadnego innego więcej mi nie potrzeba. Ale o nim pisać tu nie będę. Odpowiedz Link
coco.franelka Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 13:45 Wiemy, wiemy.... KAWOSZU.... mała czarna, nie zawsze pita w łóżku... Odpowiedz Link
znikam_wracam Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 14:16 No rany. Takie kółko dostałem z dziurą w środku. Co to kiedyś robili czarne a teraz srebrne. Się wsadza w ten naciska tam i leci to. www.youtube.com/watch?v=mh-hzp4VciQ Odpowiedz Link
leziox Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 14:21 Dziękujemy za bardzo obrazowe określenie winylowego LP. Odpowiedz Link
leziox Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 14:28 No akurat ja mówiłem o tym czarnym. Odpowiedz Link
leziox Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 15:07 No pasuje. Cd to mniejsze, srebrne kółko z większą dziurą a winyl czarne większe kółko z mniejszą dziurą. Proste. Odpowiedz Link
znikam_wracam Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 15:13 No i tak właśnie działa biznes, nie dość, że kółko teraz mniejsze to i dziura większa... Odpowiedz Link
leziox Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 15:33 No a teraz to już w ogóle sprzedają nam pustkę. Płacisz np. za muzykę, fizycznie nie ma jej na żadnym nośniku a i tak leci w sluchawkach. Czary, cy cuś? Odpowiedz Link
znikam_wracam Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 15:46 Po prostu rozmiar dziury przekroczył promień kółka. Odpowiedz Link
coco.franelka Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 17:22 Chłopy.... jeszcze nie zdążyli popić a już o dziurkach, dziurach jak dzieci, jak dzieci... o prezentach... Mikołaj do starych koni nie przychodzi. Stare konie robią za Mikołaja! i prezenty rozdają! No.... Odpowiedz Link
leziox Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 17:46 Ja tam za Mikołaja nie robię - niczego nikomu nie rozdaję, a jeszcze chętnie coś bym wziął. Może być pełny portfel. A co do dziurek, o ciastkach z dziurką nie słyszałaś? Dobre są. Odpowiedz Link
znikam_wracam Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 18:22 nazywają się donejty a nie - donuty Odpowiedz Link
leziox Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 18:28 No, to są takie pączki, z ktorych ktoś wyżarł wewnętrze, zostawiając zewnętrze, a ktoś nazwał takiego pączka: dodupy. Potem Amerykanie przejęli bo oni wszystko przejmują i nazwali po swojemu, zwał jak zwał. Odpowiedz Link
coco.franelka Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 19:02 Ciastka... taaaa... bardzo dobre z dziurką, w przeciwieństwie do CIACH te nie mogą mieć tego feleru.... Odpowiedz Link
leziox Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 21:04 Ciacha to raczej nietrwały pokarm, zwłaszcza dla kobiet. Albo wywolują rozwolnienie, albo nerwicę albo też wkurwa połączonego z rozczarowaniem co do smaku. Zresztą po krótkim czasie idą sobie te ciacha do innego ciasteczka z dziurką. Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 21:16 Idą, paczą, a to... suchy obwarzanek Odpowiedz Link
coco.franelka Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 21:19 Albo z braku dobrego smaku zostają wyrzucone do kosza i następuje degustacja następnego... wyglądającego na bardziej zjadliwe... Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Chwalimy się prezentami? 25.12.19, 22:55 A te w koszu leżą i mają za złe Odpowiedz Link