20.04.23, 13:01
bywałem tu dawniej nie raz.
Ostatnio nam z szefem nie poszło.
Może się zmieniliśmy i tym razem się uda?

Obserwuj wątek
    • mala200333 Re: Cześć 23.04.23, 01:32
      Cześć ! W tych covidowowojennych czasach to spasujmy!
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Cześć 23.04.23, 08:33
        Ale że spasujemy z czym?
        • leziox Re: Cześć 23.04.23, 11:13
          A ten zbiorek literowy to niby kto?
          W sensie z kim miałem przyjemność albo nieprzyjemność?
          suspicious
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Cześć 23.04.23, 11:21
            I tu się pojawia problem, bo ja od wielu lat bywam i nie bywam; po czym kasuję nicka - a potem go nie pamiętam... A szukać to mi się nie chce.
            • leziox Re: Cześć 23.04.23, 23:09
              Więc mamy na łamach pana Ghostwritera.
              Mgliście sobie coś przypominam, z kim miałem przyjemność.
              Ale że pamięć nie ta i w sumie teraz to i tak wszystko jedno, to co za różnica.
              W tych czasach ważne jest, że ktoś na tym forum jeszcze coś ma do powiedzenia, miast na jakimś fejsbogu czy innym ćwirku.
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Cześć 24.04.23, 16:08
                Bym nie przesadzał z tym GW - nigdy dla nikogo tekstów nie pisałem.
                A czy mam jeszcze coś do powiedzenia - ba, czy mi się jeszcze coś chce mówić? no cóż - zobaczymy.
                • leziox Re: Cześć 24.04.23, 17:14
                  Ja tego wiedzieć nie mogę._.
                  • ruda.replay Re: Cześć 01.05.23, 11:26
                    Panie asdzxcvfsrggxdfsd, żebyś Pan wiedział, ile razy mnie nie poszło z szefostwami forów wink to się chyba nazywa - różnica zdań, czy jakoś tak smile
                    • leziox Re: Cześć 01.05.23, 19:53
                      ruda.replay napisała:

> Panie asdzxcvfsrggxdfsd, żebyś Pan wiedział, ile razy mnie nie poszło z szefost
                      > wami forów wink to się chyba nazywa - różnica zdań, czy jakoś tak smile

Ciebie Ryża, to chyba wywalałem z dwa razy z forum, albo wywalałaś się sama, bo kotek się obraził...Nie tgylko na mnie, ale na parę Pań, z którymi Ci " w ogóle nie szło", hehehe. Już nie pamiętam dokładnie, ale bywało wesoło.

• mala200333 Re: Cześć 01.05.23, 20:16
                        I mnie gdzieś tam wywalano. Bo nie kochałam bezgranicznie jakiejś partii..ot życie!
                      • ruda.replay Re: Cześć 01.05.23, 20:37
                        leziox napisał:

>
                        > Ciebie Ryża, to chyba wywalałem z dwa razy z forum, albo wywalałaś się sama, bo
                        > kotek się obraził...Nie tgylko na mnie, ale na parę Pań, z którymi Ci " w ogól
                        > e nie szło", hehehe. Już nie pamiętam dokładnie, ale bywało wesoło.
                        >
                        To był czas, kiedy wrzało na forach. Schodziła się grupa ludzi i niewiele trzeba było, by odpalić petardę 😉 w sumie niewdzięczna rola właściciela forum, by utrzymać przodowników klawiatury w ryzach. Za to dziś jest co wspominać. Gdyby była powtórka z forumowej hossy, to inaczej by było? 😉
    • louger.n Re: Cześć 01.05.23, 13:18
      Wylogowało mnie a że hasło podobno błędne lounger musiała założyć nowe konto 🤷 witam Majowie 😄
      • ruda.replay Re: Cześć 01.05.23, 15:53
        Mnie też zeżarło hasło do poczty, a sklerozy jeszcze nie mam, więc gazecina niech sobie ten bajzel posrząta, bo coś im tam szwankuje. Ale dziarsko walczę o odzyskanie konta smile
        • louger.n Re: Cześć 01.05.23, 15:57
          Też mi coś nie pasuje bo na pocztę wchodzę bez problemu a miałam takie same hasło.
          • ruda.replay Re: Cześć 01.05.23, 16:26
            Nie będę sprawdzać z tym nickiem, bo coś czuję, że nie zaloguję się i będę szczęśliwą posiadaczką nowego nicka wink
            • lounger Re: Cześć 30.05.23, 13:09
              I przełączyło mnie na lounger. Zobaczymy na jak długo.
        • louger.n Re: Cześć 01.05.23, 17:46
          Powodzenia. Też bym chętnie swoje odzyskała.

ruda.replay napisała:

> Ale dziarsko walczę o od
          > zyskanie konta smile
      • leziox Re: Cześć 01.05.23, 19:51
        louger.n napisała:

> Wylogowało mnie a że hasło podobno błędne lounger musiała założyć nowe konto 🤷
        > witam Majowie 😄

Szefostwo melyny będzie pamiętać, że to Ty, Lounger. Do następnego stanu z trzema promilami.
        • ruda.replay Re: Cześć 01.05.23, 21:00
          Odnośnie promili....wiecie co to jest Duch Puszczy i Kopnięcie Łosia?! 😁
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Cześć 02.05.23, 10:56
            Coś w typie Czaru Teściowej?
            • ruda.replay Re: Cześć 02.05.23, 14:15
              Sądzę, że półka niżej. To musi być sikacz dla fanów płynu ogórkowego po goleniu wink
              Pamiętam, że kiedyś było wino "patylkiem pisane", ale takiego wynalazku, jak Czar Teściowej nigdy nie widziałam smile
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Cześć 02.05.23, 14:43
                Bo to pewnie są lokalne nazwy - trudno oczekiwać, żeby producent najtańszego soku ze spirytem (wino patykiem pisane to chyba tylko chłyt materkingowy) budował ogólnokrajową sieć smile
                • ruda.replay Re: Cześć 02.05.23, 15:19
                  Może w dzisiejszych czasach spiryt dodają, bo kiedyś, to głównie fermentacja i mnóstwo siary. Dla spragnionych mas, na ich chudą kieszeń. Obecnie na półkach zatrzęsienie, wszelakich alkoholi pod dostatkiem, można wybierać. Kiedyś, coś lepszego, to w Pewexie....to był sklep marzeń, niestety...nie miałam rodziny w Ameryce, a pierwsze dolary kupiłam u handlary, by zainwestować w wymarzone spodnie Lee Coopera smile
                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Cześć 02.05.23, 15:46
                    Mówisz, że te trunki mają cokolwiek wspólnego z fermentacją winogron? Smakoszem nie byłem i mi się wydawało, że to był soczek + spiryt z ziemniorów plus oczywiście morze wody.
                    A co do PRL, to wtedy byłem na etapie piwnym i do dzisiaj takie Grodziskie jest legendą smile
                    • ruda.replay Re: Cześć 02.05.23, 16:13
                      A, to nie z jabłuszek robili? wink przyznam, że moja wiedza skąpa pod tym względem. Gdzieś tam, kiedyś zagonili na czyn społeczny do zakładu produkującego wino i przetwory z owocków, pewnie i przedstawili cały cykl produkcyjny, ale człek myślał, jak się urwać z tych pogadanek wink Grodziskie - zajrzałam do wuja google...szampan wśród piw! Na 18tkę, do koleżanki przytargałam wino białe Riesling, paczkę Zefirów, obrzydliwie miętowych za całe 17 zł. Klubowe za 4.40 były zdecydowanie lepsze smile
                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Cześć 02.05.23, 16:24
                        Zawsze myślałem, że wino robi się z winogron. Z jabłek - cydr i calvados.
                        Grodzickie to był wtedy rarytas, w sumie nawet dzisiaj - czyli piwo dojrzewające jeszcze w zakapslowanej w butelce - czyli na dnie warstewka drożdży. Lepiej tego nie łyknąć smile. Zresztą i tak nie przepadałem za całym smakiem, ale ja to koneser nie jestem.

• ruda.replay Re: Cześć 02.05.23, 17:01
                          Pewnie dobrze myślałeś, ale taki Czar Teściowej, to produkt tani, więc i wsad po kosztach wink To łośtrożnie z tym piwkiem, nie bełtać..to jak go wypić? wink
                          Przelać do kufla wink
                          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Cześć 02.05.23, 17:22
                            KAŻDE piwko przelewamy do kufla, pokalu lub odpowiedniej szklanki.
                            Nawet Żubra. Piwo z butelki tylko żule piją .)
                            • ruda.replay Re: Cześć 02.05.23, 17:49
                              No, i jak tu nie chwalić forów, kiedy człek się tyle dowie smile
                              Pić, to trzeba umić smile)))
                              wink
                              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Cześć 02.05.23, 18:02
                                No już już...
                                Bez przesady - z butelki można, w końcu to też szkło.
                                Ale nigdy bezpośrednio z puszki; bo wargi mają styczność z metalem. No chyba, że Żubr - to i tak nie ma znaczenia big_grin
                                • ruda.replay Re: Cześć 02.05.23, 18:52
                                  Panie, ale tu melyna, to tylko z gwinta najlepiej smakuje bursztynowy napój wink
                                  A bimber w wydrążonej połówce pomidora smile
                                  suspicious
                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Cześć 02.05.23, 19:03
                                    Pszepłaszam, wlazłem tu ze swym hipotetycznym szlachectwem jak filip w konopie czy cuś.
                                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Cześć 02.05.23, 19:10
                                      O, wcięło mi buźkę:

big_grin
                                      • ruda.replay Re: Cześć 02.05.23, 19:16
                                        A jakiego herbu panicz jest? suspicious
                                        big_grin
                                        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Cześć 02.05.23, 19:35
                                          Ta, może jeszcze nowe nazwisko podać? smile
                                          Już biegnę z mokrą ścierą do rzeszy potencjalnych stalkerów smile

A tak serio - w dupię mam herb, jak za nim majątku nie ma big_grin
                                          • ruda.replay Re: Cześć 02.05.23, 19:50
                                            Otóż to!.....majątek, to na kłopot tylko wink trzeba podpierać, żeby nie spadło...lub....
                                            sprzedać i zainwestować ( ale nie wiem w co) wink
                                            może we frak i cylinder na koronację Karola i Kamilki wink))
                                            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Cześć 02.05.23, 19:52
                                              Albo wydać na przyjemności.
                                              • ruda.replay Re: Cześć 02.05.23, 20:04
                                                Otóż to! Co kto lubi....podróże, jakieś hobby itp...
                                                ale przy dzisiejszej galopującej inflacji, to musiałby być spory zapas gotówki...
                                                smile
                                                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Cześć 02.05.23, 20:12
                                                  Inflacja by mi zeżarła dom z basenem i limuzynę? smile
                                                  • ruda.replay Re: Cześć 02.05.23, 20:25
                                                    Jak się ma dom z basenikiem i limuzynę, to i koszty są smile
                                                    Życie na wysokim poziomie, na to trzeba wór pieniedzy....
                                                    no, chyba, że nie bywasz tu i tam.....sam pucujesz limuzynę, kosisz trawniki i czyścisz wodę w basenie big_grin
                                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Cześć 02.05.23, 20:32
                                                    A to akurat mogę.
                                                  • ruda.replay Re: Cześć 02.05.23, 20:36
                                                    Basenu nie mam, ale kosiarki posiadam....
                                                    sezon już rozpoczęłam smile
                                                  • leziox Re: Cześć 05.05.23, 22:49
                                                    Nie mam kosiarki, nie mam basenu, ale mam trawnik, który mi inni koszą.
                                                    Mam piwko w butelce, które, jako stuprocentowa żulia wychlam prosto z butelki, bo szkło potłuczone po awanturach jest i ogólnie z flaszki smakuje mnie browarek najlepiej. Zwłaszcza gdzieś nad jakimś morzem, gdzie kraby obserwują z zażenowaniem ludzkie samouwalanie się. Ostatnio było jakieś Moretti w Grado, jeśli komukolwiek cokolwiek to mówi.
                                                  • ruda.replay Re: Cześć 12.05.23, 20:13
                                                    Nooo, kawał wodnej przestrzeni, a zachód - marzenie....
                                                    można się delektować i zachwycać smile)
    • mala200333 Re: Cześć 13.05.23, 17:38
      https://foksal17.pl/obraz/podglad/510/600/galeria-sztuki-wspolczesnej-warszawa-obrazy-malarstwo-wspolna-kawa-tatiana-knysz-martwa-natura-2638.jpg
      Pierwsza kawusia wypita!
      • leziox Re: Cześć 17.05.23, 16:58
        Kot spojrzał na obrazek i z ukontentowaniem pokiwał głową.
        Ze mu się niby podoba.
        A potem się oblizał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka