asdzxcvfsrggxdfsd 20.04.23, 13:01 bywałem tu dawniej nie raz. Ostatnio nam z szefem nie poszło. Może się zmieniliśmy i tym razem się uda? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mala200333 Re: Cześć 23.04.23, 01:32 Cześć ! W tych covidowowojennych czasach to spasujmy! Odpowiedz Link
leziox Re: Cześć 23.04.23, 11:13 A ten zbiorek literowy to niby kto? W sensie z kim miałem przyjemność albo nieprzyjemność? Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Cześć 23.04.23, 11:21 I tu się pojawia problem, bo ja od wielu lat bywam i nie bywam; po czym kasuję nicka - a potem go nie pamiętam... A szukać to mi się nie chce. Odpowiedz Link
leziox Re: Cześć 23.04.23, 23:09 Więc mamy na łamach pana Ghostwritera. Mgliście sobie coś przypominam, z kim miałem przyjemność. Ale że pamięć nie ta i w sumie teraz to i tak wszystko jedno, to co za różnica. W tych czasach ważne jest, że ktoś na tym forum jeszcze coś ma do powiedzenia, miast na jakimś fejsbogu czy innym ćwirku. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Cześć 24.04.23, 16:08 Bym nie przesadzał z tym GW - nigdy dla nikogo tekstów nie pisałem. A czy mam jeszcze coś do powiedzenia - ba, czy mi się jeszcze coś chce mówić? no cóż - zobaczymy. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Cześć 01.05.23, 11:26 Panie asdzxcvfsrggxdfsd, żebyś Pan wiedział, ile razy mnie nie poszło z szefostwami forów to się chyba nazywa - różnica zdań, czy jakoś tak Odpowiedz Link
leziox Re: Cześć 01.05.23, 19:53 ruda.replay napisała: > Panie asdzxcvfsrggxdfsd, żebyś Pan wiedział, ile razy mnie nie poszło z szefost > wami forów to się chyba nazywa - różnica zdań, czy jakoś tak Ciebie Ryża, to chyba wywalałem z dwa razy z forum, albo wywalałaś się sama, bo kotek się obraził...Nie tgylko na mnie, ale na parę Pań, z którymi Ci " w ogóle nie szło", hehehe. Już nie pamiętam dokładnie, ale bywało wesoło. Odpowiedz Link
mala200333 Re: Cześć 01.05.23, 20:16 I mnie gdzieś tam wywalano. Bo nie kochałam bezgranicznie jakiejś partii..ot życie! Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Cześć 01.05.23, 20:37 leziox napisał: > > Ciebie Ryża, to chyba wywalałem z dwa razy z forum, albo wywalałaś się sama, bo > kotek się obraził...Nie tgylko na mnie, ale na parę Pań, z którymi Ci " w ogól > e nie szło", hehehe. Już nie pamiętam dokładnie, ale bywało wesoło. > To był czas, kiedy wrzało na forach. Schodziła się grupa ludzi i niewiele trzeba było, by odpalić petardę 😉 w sumie niewdzięczna rola właściciela forum, by utrzymać przodowników klawiatury w ryzach. Za to dziś jest co wspominać. Gdyby była powtórka z forumowej hossy, to inaczej by było? 😉 Odpowiedz Link
louger.n Re: Cześć 01.05.23, 13:18 Wylogowało mnie a że hasło podobno błędne lounger musiała założyć nowe konto 🤷 witam Majowie 😄 Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Cześć 01.05.23, 15:53 Mnie też zeżarło hasło do poczty, a sklerozy jeszcze nie mam, więc gazecina niech sobie ten bajzel posrząta, bo coś im tam szwankuje. Ale dziarsko walczę o odzyskanie konta Odpowiedz Link
louger.n Re: Cześć 01.05.23, 15:57 Też mi coś nie pasuje bo na pocztę wchodzę bez problemu a miałam takie same hasło. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Cześć 01.05.23, 16:26 Nie będę sprawdzać z tym nickiem, bo coś czuję, że nie zaloguję się i będę szczęśliwą posiadaczką nowego nicka Odpowiedz Link
lounger Re: Cześć 30.05.23, 13:09 I przełączyło mnie na lounger. Zobaczymy na jak długo. Odpowiedz Link
louger.n Re: Cześć 01.05.23, 17:46 Powodzenia. Też bym chętnie swoje odzyskała. ruda.replay napisała: > Ale dziarsko walczę o od > zyskanie konta Odpowiedz Link
leziox Re: Cześć 01.05.23, 19:51 louger.n napisała: > Wylogowało mnie a że hasło podobno błędne lounger musiała założyć nowe konto 🤷 > witam Majowie 😄 Szefostwo melyny będzie pamiętać, że to Ty, Lounger. Do następnego stanu z trzema promilami. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Cześć 01.05.23, 21:00 Odnośnie promili....wiecie co to jest Duch Puszczy i Kopnięcie Łosia?! 😁 Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Cześć 02.05.23, 14:15 Sądzę, że półka niżej. To musi być sikacz dla fanów płynu ogórkowego po goleniu Pamiętam, że kiedyś było wino "patylkiem pisane", ale takiego wynalazku, jak Czar Teściowej nigdy nie widziałam Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Cześć 02.05.23, 14:43 Bo to pewnie są lokalne nazwy - trudno oczekiwać, żeby producent najtańszego soku ze spirytem (wino patykiem pisane to chyba tylko chłyt materkingowy) budował ogólnokrajową sieć Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Cześć 02.05.23, 15:19 Może w dzisiejszych czasach spiryt dodają, bo kiedyś, to głównie fermentacja i mnóstwo siary. Dla spragnionych mas, na ich chudą kieszeń. Obecnie na półkach zatrzęsienie, wszelakich alkoholi pod dostatkiem, można wybierać. Kiedyś, coś lepszego, to w Pewexie....to był sklep marzeń, niestety...nie miałam rodziny w Ameryce, a pierwsze dolary kupiłam u handlary, by zainwestować w wymarzone spodnie Lee Coopera Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Cześć 02.05.23, 15:46 Mówisz, że te trunki mają cokolwiek wspólnego z fermentacją winogron? Smakoszem nie byłem i mi się wydawało, że to był soczek + spiryt z ziemniorów plus oczywiście morze wody. A co do PRL, to wtedy byłem na etapie piwnym i do dzisiaj takie Grodziskie jest legendą Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Cześć 02.05.23, 16:13 A, to nie z jabłuszek robili? przyznam, że moja wiedza skąpa pod tym względem. Gdzieś tam, kiedyś zagonili na czyn społeczny do zakładu produkującego wino i przetwory z owocków, pewnie i przedstawili cały cykl produkcyjny, ale człek myślał, jak się urwać z tych pogadanek Grodziskie - zajrzałam do wuja google...szampan wśród piw! Na 18tkę, do koleżanki przytargałam wino białe Riesling, paczkę Zefirów, obrzydliwie miętowych za całe 17 zł. Klubowe za 4.40 były zdecydowanie lepsze Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Cześć 02.05.23, 16:24 Zawsze myślałem, że wino robi się z winogron. Z jabłek - cydr i calvados. Grodzickie to był wtedy rarytas, w sumie nawet dzisiaj - czyli piwo dojrzewające jeszcze w zakapslowanej w butelce - czyli na dnie warstewka drożdży. Lepiej tego nie łyknąć . Zresztą i tak nie przepadałem za całym smakiem, ale ja to koneser nie jestem. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Cześć 02.05.23, 17:01 Pewnie dobrze myślałeś, ale taki Czar Teściowej, to produkt tani, więc i wsad po kosztach To łośtrożnie z tym piwkiem, nie bełtać..to jak go wypić? Przelać do kufla Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Cześć 02.05.23, 17:22 KAŻDE piwko przelewamy do kufla, pokalu lub odpowiedniej szklanki. Nawet Żubra. Piwo z butelki tylko żule piją .) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Cześć 02.05.23, 17:49 No, i jak tu nie chwalić forów, kiedy człek się tyle dowie Pić, to trzeba umić ))) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Cześć 02.05.23, 18:02 No już już... Bez przesady - z butelki można, w końcu to też szkło. Ale nigdy bezpośrednio z puszki; bo wargi mają styczność z metalem. No chyba, że Żubr - to i tak nie ma znaczenia Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Cześć 02.05.23, 18:52 Panie, ale tu melyna, to tylko z gwinta najlepiej smakuje bursztynowy napój A bimber w wydrążonej połówce pomidora Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Cześć 02.05.23, 19:03 Pszepłaszam, wlazłem tu ze swym hipotetycznym szlachectwem jak filip w konopie czy cuś. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Cześć 02.05.23, 19:35 Ta, może jeszcze nowe nazwisko podać? Już biegnę z mokrą ścierą do rzeszy potencjalnych stalkerów A tak serio - w dupię mam herb, jak za nim majątku nie ma Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Cześć 02.05.23, 19:50 Otóż to!.....majątek, to na kłopot tylko trzeba podpierać, żeby nie spadło...lub.... sprzedać i zainwestować ( ale nie wiem w co) może we frak i cylinder na koronację Karola i Kamilki )) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Cześć 02.05.23, 20:04 Otóż to! Co kto lubi....podróże, jakieś hobby itp... ale przy dzisiejszej galopującej inflacji, to musiałby być spory zapas gotówki... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Cześć 02.05.23, 20:12 Inflacja by mi zeżarła dom z basenem i limuzynę? Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Cześć 02.05.23, 20:25 Jak się ma dom z basenikiem i limuzynę, to i koszty są Życie na wysokim poziomie, na to trzeba wór pieniedzy.... no, chyba, że nie bywasz tu i tam.....sam pucujesz limuzynę, kosisz trawniki i czyścisz wodę w basenie Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Cześć 02.05.23, 20:36 Basenu nie mam, ale kosiarki posiadam.... sezon już rozpoczęłam Odpowiedz Link
leziox Re: Cześć 05.05.23, 22:49 Nie mam kosiarki, nie mam basenu, ale mam trawnik, który mi inni koszą. Mam piwko w butelce, które, jako stuprocentowa żulia wychlam prosto z butelki, bo szkło potłuczone po awanturach jest i ogólnie z flaszki smakuje mnie browarek najlepiej. Zwłaszcza gdzieś nad jakimś morzem, gdzie kraby obserwują z zażenowaniem ludzkie samouwalanie się. Ostatnio było jakieś Moretti w Grado, jeśli komukolwiek cokolwiek to mówi. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Cześć 12.05.23, 20:13 Nooo, kawał wodnej przestrzeni, a zachód - marzenie.... można się delektować i zachwycać ) Odpowiedz Link
leziox Re: Cześć 17.05.23, 16:58 Kot spojrzał na obrazek i z ukontentowaniem pokiwał głową. Ze mu się niby podoba. A potem się oblizał. Odpowiedz Link