ruda.replay 31.08.24, 11:26 Katalog z lat 70... Dziś wywołują uśmiech. Ktos pamięta? /Foto z FB/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czcigodnystarzec Re: Fryzjer męski. 31.08.24, 19:52 Ten w prawym górnym rogu podobny do Jezusa. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Fryzjer męski. 02.09.24, 15:25 Chyba tego z chrześcijańskich wyobrażeń, bo na Semitę nijak nie wygląda Odpowiedz Link
leziox Re: Fryzjer męski. 31.08.24, 21:24 A ten w trzecim rzędzie od góry, ostatni z prawej, wygląda, jak któryś z The Beatles, miesiąc po założeniu zespołu. Odpowiedz Link
katarakta2016 Re: Fryzjer męski. 01.09.24, 13:32 cóż mam tak mało tak mało włosów mam mało włosów na głowie mam to chyba nie ze starości jest młodym człowiekiem który ma mało włosów Odpowiedz Link
leziox Re: Fryzjer męski. 01.09.24, 15:50 A jam, sam sobie sterem, żeglarzem i okrętem. I fryzjerem. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Fryzjer męski. 01.09.24, 18:26 Ale masz komfortową sytuację nie musisz zapisywać się do fryzjera, bulić za usługę Odpowiedz Link
leziox Re: Fryzjer męski. 01.09.24, 19:43 No nie, tylko zużywam więcej żyletek i pianki do golenia, oraz, oczywizda, płynu po goleniu. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Fryzjer męski. 02.09.24, 15:27 ruda.replay napisała: > Ale masz komfortową sytuację nie musisz zapisywać się do fryzjera, bulić za > usługę Ostatnio "zabuliłem" chyba 3 dychy. I tak raz na rok. Na wiosnę maszynką na krótko i niech se potem rośnie przez rok. Zimą mogę mieć kryptonim Szopen - nie przeszkadza mnie taki fryz. Odpowiedz Link
leziox Re: Fryzjer męski. 02.09.24, 18:58 Każdemu według potrzeb, jak to mówili trowarzysze. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Fryzjer męski. 03.09.24, 13:09 Wyobraźnia mi podpowiada, że to musi tak mni wiency wyglądać...te loczki Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Fryzjer męski. 04.09.24, 08:38 Aż tak to nie, choć w sumie dziwne - w zodiaku jestem baran Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Fryzjer męski. 07.09.24, 11:45 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > Aż tak to nie, choć w sumie dziwne - w zodiaku jestem baran Czyli prawie trafiłam Odpowiedz Link
taniarada Re: Fryzjer męski. 04.09.24, 02:24 30 dychy aleś się wysilił. Ja cały czas na krótko boki. Kiedyś z takimi długimi włosami szło się do wojska. Tam fryzjer miał robotę. Odpowiedz Link
leziox Re: Fryzjer męski. 04.09.24, 08:37 taniarada napisał: > 30 dychy aleś się wysilił. Ja cały czas na krótko boki. Kiedyś z takimi długim > i włosami szło się do wojska. Tam fryzjer miał robotę. Można było iść do wojska, albo można było zwariować i nie iść. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Fryzjer męski. 04.09.24, 08:39 taniarada napisał: > 30 dychy aleś się wysilił. Ja cały czas na krótko boki. No tyle pani woła. A po co mam więcej razy chodzić, jak długie kłaki mi zaczynają dopiero przeszkadzać, jak się robi ciepło? Odpowiedz Link
leziox Re: Fryzjer męski. 04.09.24, 08:41 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > taniarada napisał: > > > 30 dychy aleś się wysilił. Ja cały czas na krótko boki. > > No tyle pani woła. A po co mam więcej razy chodzić, jak długie kłaki mi zaczyna > ją dopiero przeszkadzać, jak się robi ciepło? No tak. A i w jaskini zawsze cieplej... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Fryzjer męski. 07.09.24, 11:48 Odwrotnie - jak zimno to nie przeszkadza. Jak ciepło, grzywa się zlepia, włazi w oczy, no fujoza. A do etapu kucyka z gumką jakoś nie doszedłem Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Fryzjer męski. 07.09.24, 11:50 To mnie chyba oszukują, bo każda wizyta drenuje mi kieszonkę.. Ścięcie i modelowanie kudłów 80 zł.. Z koloryzacją, to w ogóle szaleństwo Jeszcze więcej. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Fryzjer męski. 07.09.24, 11:58 Ale tak było zawsze. Kobiety więcej płacą bo i więcej roboty. U mnie bzyk bzyk - ciachu ciachu, 10 minutek i po robocie. No i oczywiście liczy się też "klasa salonu". Jak mnie kiedyś żona zaciągnęła do takiego bardziej ąę w naszym zadupiu, no to powiedzmy dzisiaj by też było 80. Chyba płaciłem za ewidentny podryw ze strony miękkiego pana Nie ma, salonik przy łosiedlu, pani co mieszka naprzeciw mnie. Pach pach i do domku. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Fryzjer męski. 07.09.24, 12:08 Kiedyś koleżanka namówiła mnie na wizytę u jej fryzjerki...bo taniej, że potrafi i w ogóle... człek durny poszedł i po wzięciu nożyczek przez panią już wiedziałam, jaki popełniłam błąd pani była fryzjerką w domu opieki i o wszelkich nowościach pojęcia nie miała. Na szczęście włosy odrastają Nigdy więcej !!! Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Fryzjer męski. 07.09.24, 12:13 ruda.replay napisała: > o wszelkich nowościach pojęcia nie miała. Akurat ciepły pan miał - nigdy więcej!!!! Chłop ma być obcięty klasycznie, za nowości to właśnie Wy kobiety też płacicie. Odpowiedz Link
leziox Re: Fryzjer męski. 07.09.24, 15:28 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > ruda.replay napisała: > > > o wszelkich nowościach pojęcia nie miała. > > Akurat ciepły pan miał - nigdy więcej!!!! Chłop ma być obcięty klasycznie, za n > owości to właśnie Wy kobiety też płacicie. Bo kobita pikna jest, ale chce być jeszcze pikniejsza. No i za to się dopłaca, chociaż czasami bez sensu. Ale wytłumacz to Pani żonie. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Fryzjer męski. 07.09.24, 15:46 W sumie tez nie rozumiem za co i dlaczego kobiety placa tak duzo za zwykle obciachanie np na pixie( cos w stylu "short back and sides ") Pewnie placimy za ploteczki .... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Fryzjer męski. 08.09.24, 16:53 a74-7 napisał: > W sumie tez nie rozumiem za co i dlaczego kobiety placa tak duzo za zwykle obc > iachanie np na pixie( cos w stylu "short back and sides ") > Pewnie placimy za ploteczki .... A nie macie najpierw dłuższych? To jest więcej roboty. No i pewnie końcowe "cieniowanie" też musi być na tip-top. Cudowne odżywki i napuszacze też nie wlatują? Ploteczki są darmo - obsługa też lubi sobie pogadać. Płacicie za dłuższy czas zasiadania na fotelu. Czasem siadam na fotelu gdy na drugim już pani dawno jest "w obsłudze". U mnie trach, płacę, wychodzę - pani dalej w połowie roboty. Time is money. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Fryzjer męski. 08.09.24, 19:30 Jak sie ma krotkie i chce sie miec konkretna fryzurke - to trzeba czesciej biegac do fryzjera ,a nie czekac do swiat i wygladac jak potargany Szopen ,co nie ?Podcina sie tylko konce ...co jest dziecinnie proste , tylko trzeba miec oczy dookola glowy ,zeby to zrobic... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Fryzjer męski. 08.09.24, 19:51 a74-7 napisał: > Jak sie ma krotkie i chce sie miec konkretna fryzurke - to trzeba czesciej bi > egac do fryzjera ,a nie czekac do swiat i wygladac jak potargany Szopen ,co ni > e ? Oczywista oczywistość > Podcina sie tylko konce ...co jest dziecinnie proste No i tu wraca kwestia odżywek, napuszaczy itd. Co przecież też kosztuje. A jak nie... to mamy mechanizm stary jak jak świat - dla nowego/sporadycznego klienta to są "promocje" - a jak ktoś regularnie przychodzi to mu zależy i można trochę drożej kasować. Przecież dokładnie to samo miałem kiedyś z kablówką. TV + internet. Chciałem zrezygnować z TV bo przy lepszym internecie bym przeszedł na streamingi. A proszę bardzo - tylko MUSI pan wziąć taki internet, że sumarycznie wychodzi drożej. Dlaczego? Bo nie mogę zrobić taniej, niż teraz Pan płaci. Polityka firmy. Aha - to może zrezygnuję i bedę "nowy" bo macie lepsze oferty? Proszę bardzo, ale na tym samym adresie to parę miesięcy karencji... Aha, to bardzo dziękuję. I zmieniłem dostawcę. Tadam! brawo ja! Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Fryzjer męski. 08.09.24, 16:48 leziox napisał: > Bo kobita pikna jest, ale chce być jeszcze pikniejsza. No i za to się dopłaca, > chociaż czasami bez sensu. > Ale wytłumacz to Pani żonie. Akurat moja to cóż, ma słabe włosy i nie dla niej kolorowania, pasemka - nie mówiąc o trwałej. Na większą robotę wydaje tylko z okazji ślubów itp. Odpowiedz Link
e-zybi Re: Fryzjer męski. 03.09.24, 05:27 To były czasy i choć jakość zdjęć wiele pozostawia do życzenia, ze wzruszeniem do nich sięgam... Odpowiedz Link
a74-7 Re: Fryzjer męski. 03.09.24, 18:53 Czy to Zybi pierwszy od lewej w "szwedach" (?) i ten pierwszy po lewej siedzacy na plazy ? Odpowiedz Link
a74-7 Re: Fryzjer męski. 03.09.24, 18:54 rudka, spodenki identyczne dla pan ostatnie 2-3 lata ... Projektanci juz chyba nic innego nie wymysla ... Odpowiedz Link
a74-7 Re: Fryzjer męski. 03.09.24, 20:59 Czyzbym musiala zmienic okulary ? I tak dobrze ze panowie nie musza nosic takich lokow Juz widze Lezia na motorku ... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Fryzjer męski. 04.09.24, 08:46 Przecie to peruki były. Przy tamtym poziomie higieny osobistej to by ich wszy całkiem zjadły. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Fryzjer męski. 07.09.24, 15:47 wiesz ,do wszy wtedy to byly takie miniaturowe mloteczki i kowadelka ... Odpowiedz Link
e-zybi Re: Fryzjer męski. 09.09.24, 06:50 Takich może loków nie noszą, ale zniewieściali są w swoich poczynaniach... Odpowiedz Link
leziox Re: Fryzjer męski. 09.09.24, 07:47 e-zybi napisał: > Takich może loków nie noszą, ale zniewieściali są w swoich poczynaniach... > > Proszę mi tu więcej nie wstawiać takich obrazków. Rano, przy kawie, po spojrzeniu na ten ryj dostałem odruchu wymiotnego. A jedzenie teraz nie takie tanie jest. Oraz kawa. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Fryzjer męski. 09.09.24, 14:13 To, że ma długie kudły - ok. Zadbane, niech se ma. Ale manicure, makijaż, dziwne stroje, buciki na obcasie...typowa męska lala... się chłop pogubił jakby... Ani chybił - nijak nie szokuje Odpowiedz Link
a74-7 Re: Fryzjer męski. 10.09.24, 15:40 Dajze spokoj z ta polska Concita Wurst . Sredni pomysl na kariere ... Odpowiedz Link
a74-7 Re: Fryzjer męski. 06.09.24, 20:49 Cisza na forum , to moze ja sie wychyle , z czym kojarzy mi sie fryzjer meski Bylam kiedys w pubie ,lezacym na granicy Westminsteru i City of London . Budynek uprzednio od 170O ktoregos roku funkcjonowal jako Bank Angielski .Zamkniety i odrestaurowany w latach 80tych jako pub. Fajne stylowe miejsce , wskoczylismy na lunch ....na tradycyjny angielski steak & kidney pie, nawet niezly byl .... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Fryzjer męski. 07.09.24, 07:54 Ależ pięknie. A ile tam piwerko kosztuje? Odpowiedz Link
a74-7 Re: Fryzjer męski. 07.09.24, 09:25 akurat tego nie wiem Kierbatka byla Ale ponoc ceny przystepne tu zdj z netu moze sie zorientujesz Od czasu kiedy ja bylam ,moze jakies 6 lat ,caly pub przeszedl kolejna transformacje , tu dla porownania www.yelp.co.uk/biz_photos/old-bank-of-england-london Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Fryzjer męski. 07.09.24, 09:35 Ceny herbaty/kawy w sumie o niczym nie mówią - najczęściej są zaporą na takich, co by przy jednej filiżance chcieli blokować stolik godzinami. Gorzej, że na swoich stronach podają ceny różnych potraw i napitków, ale akurat jakoś nie piwa. Trochę to dziwne jak na pub... Odpowiedz Link
leziox Re: Fryzjer męski. 07.09.24, 15:30 A tak w ogóle chciałem zapytać, w sensie tego Menu w Old Bank England. Co tam robi pies i jak jest przyrządzany? Odpowiedz Link
a74-7 Re: Fryzjer męski. 07.09.24, 15:41 Te pies'y sa recznie wyrabiane przez specjalistow i pretenduja do jakiejs kulinarnej nagrody.Ale tu chyba ciagle jednak chodzi o te z ofiar zarznietych przez golibrode , bo te ktore ja jadlam byly bardzo srednie w smaku ,takie ni pies ni wydra . Odpowiedz Link
a74-7 Re: Fryzjer męski. 06.09.24, 21:05 Juz po lunchyku , obejrzalam dokladnie obrazy i memoranda na scianach .. i zonk .... Legenda niesie , ze obok pubu znajdowal salon fryzjerski , czy jak kto woli golibroda pan Sweeney Tod ,ktory zapraszal gosci z pubu , sadowil ich na krzesle fryzjerskim , pod ktorym byla zapadnia do podziemi.(Ponoc duza czesc Londynu polozona jest na podziemiach )Tam dobijal goscia i tunelami zwloki odprowadzal do bliskiego sklepu swojej kochanki pani Lovett,ktora piekla wspaniale miesne wypieki , i sprzedawala je w swoim sklepie. Legenda doczekala sie wersji muzykalu i nawet filmu . Tu za wiki : pl.wikipedia.org/wiki/Sweeney_Todd_(musical)Sweeney Todd: Demoniczny Golibroda z Fleet Street – musical (thriller muzyczny) z muzyką i tekstami piosenek autorstwa Stephena Sondheima oraz librettem autorstwa Hugh Wheelera. Musical powstał na podstawie sztuki teatralnej pod tym samym tytułem, z 1973 roku, autorstwa Christophera Bonda. Premiera Sweeney Todd miała miejsce w 1979 roku na Broadwayu. Musical zdobył wiele nagród – w tym nagrodę Tony, w kategorii najlepszego musicalu. Umiejscowiony w XIX-wiecznej Anglii, musical opowiada o tytułowym golibrodzie, który po 15 latach wygnania powraca do ojczyzny, by zemścić się na skorumpowanym sędzi Turpinie. Jego wspólniczką staje się pani Lovett, która prowadzi sklep z pasztecikami mięsnymi. Tak ,ze , uwazajmy na fryzjerow Odpowiedz Link
leziox Re: Fryzjer męski. 07.09.24, 09:48 Znaczy, od dawna wiedziałem podświadomie, że fryzjerów trzeba unikać. Zwłaszcza, będąc w Anglii. BTW. Bardzo ciekawe fotki oraz historie. Ostatnio w Luxemburgu trzeba było płacić za piwo lokalowe 7,50 Euroszmaty. Jak kto chciał. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Fryzjer męski. 07.09.24, 10:04 Cena jest tylko względna - zawsze na swoim kwadracie można się naebać tanimi koncerniakami. Bywając w Gnieźnie kupowaliśmy piwerko w zakresie 15-20 PLN, ale produkowane dokładnie tam na miejscu. Odpowiedz Link