Dodaj do ulubionych

Złodzieje wątków

07.05.25, 18:52
Wątek Fornitty o filmach i innych rzeczach przestał istnieć.
Informuję zainteresowanych, że to nie moja zasługa, tylko jakiegoś obłąkańca z obsługi for gazetowych.
Będę interweniować w sprawie przywrócenia, ale nie wiem w ogóle, z kim mam gadać.
Tak, czy siak, jest to wyjątkowo oburzający szwindel, który nie powinien się w ogóle zdarzyć.
A na bank poszło to z donosu. I bydlakowi, który to sprawił, życzę całomiesięcznej zgagi i abym mu (jej) śnił się pół roku.
HWWD łajzy.
Obserwuj wątek
    • fornitta Re: Złodzieje wątków 07.05.25, 19:27
      Oczywiscie, masz racje, ze to granda. Ale twoja klatwa mnie rozwalila ❤️ Nie wiem, czemu niby snu o tobie mialyby byc straszne 🤣 ;*
      • leziox Re: Złodzieje wątków 07.05.25, 19:38
        Jak Ci się przyśnię, to się dowiesz kiedyś.
        big_grin
        • fornitta Re: Złodzieje wątków 07.05.25, 19:43
          Teraz to ja musze sie napic! I tak w kolo macieju... w koncu melyna wink
          • leziox Re: Złodzieje wątków 07.05.25, 19:47
            Taka prawda, bo przeca tylko ryby nie piją...
    • pijatyka Re: wątek przestał istnieć 07.05.25, 20:55

To na prywatnych forach przygłupy z moderacji też wycinają takie numery?
      Co oni tu w ogóle mają do roboty? Cyrk.

A na oficjalnych - gazetowych - chlew...

• fornitta Re: wątek przestał istnieć 07.05.25, 21:17
        To jest temat rzeka. Albo raczej: temat-bagno wink
    • borsuczyca.klusek Re: Złodzieje wątków 07.05.25, 21:22
      Próżny trud, raz czy dwa usiłowałam rozmawiać tam z kimś mądrym no, ale cóż nie było z kim...
      • carte_blanche_2025 Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 06:34
        borsuczyca.klusek napisała:

> Próżny trud, raz czy dwa usiłowałam rozmawiać tam z kimś mądrym no, ale cóż nie
        > było z kim...

Można jedynie przemyśleć wspólne opracowanie spokojnego, wyważonego maila bezpośrednio do kasia.a
        Pewnie wiele nie pomoże, ale spróbować można. Byle bez hur-dur gupi nożyczkowy i łamanie prawa, bo to na nich działa jak płachta na byka smile
    • carte_blanche_2025 Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 06:13
      W związku z pewnymi okolicznościami czuję potrzebę złożenia następującego oświadczenia:

Ja nie zgłaszałem tego wątku.
    • cambria1.2 Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 06:48
      Proszę Państwa, debiutujemy na pierwszym miejscu. Od końca... No tego jeszcze nie grali.
      Tak chyba wygląda koniec świata 😶😉
      • cambria1.2 Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 06:51
        youtu.be/hDHW5wXBvLw?si=8iGkYEAwo03VGTA0
      • carte_blanche_2025 Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 06:59
        cambria1.2 napisała:

> Proszę Państwa, debiutujemy na pierwszym miejscu. Od końca... No tego jeszcze n
        > ie grali.
        > Tak chyba wygląda koniec świata 😶😉
        >

Wyżej jest forum co ostatni post ma w zeszłym roku. Bardzo kreatywne to ich liczenie "aktywności" big_grin
      • borsuczyca.klusek Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 08:15
        Pewnie dlatego, że ten wątek poleciał cały zaliczyli to jako aktywność ujemną
        • carte_blanche_2025 Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 08:20
          Nadal postów nowszych od tamtego forum jest mnóstwo. Więc jak oni to liczą, nie wiem big_grin
          • cambria1.2 Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 08:37
            Liczą na to, że nikt nie liczy wink
            • carte_blanche_2025 Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 08:39
              No ja na przykład nie...
              • cambria1.2 Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 08:51
                No to trzeba trochę nastukać, żeby podskoczyć w rankingu. Były tu takie akcje weteranek wink Najpierw wyciąć w pień, a potem podsypywać. I rośnie jak na drożdżach.
                • carte_blanche_2025 Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 08:57
                  Ekhm, no ja też czasem u siebie ciąłem w pień, robiłem remont, zmieniam nazwę, zaczynałem od początku... Tylko nie wpadłem na to, że to jest sposób na rośnięcie jak na drożdżach smile
                  • ruda.replay Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 09:12
                    carte_blanche_2025 napisał:

> Ekhm, no ja też czasem u siebie ciąłem w pień, robiłem remont, zmieniam nazwę,

...i wtedy budziła się we mła natura awanturnicza big_grin
                    • carte_blanche_2025 Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 09:14
                      ruda.replay napisała:

> ...i wtedy budziła się we mła natura awanturnicza big_grin

A kiedy to nie, mamusiu tongue_out
                      • ruda.replay Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 09:16

>
                        > A kiedy to nie, mamusiu tongue_out

Ooo, buu crying
                        • carte_blanche_2025 Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 09:29
                          ruda.replay napisała:

> Ooo, buu crying

No już już. Chcesz cukierka na osłodę? smile
                          • ruda.replay Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 09:53
                            >
                            > No już już. Chcesz cukierka na osłodę? smile

Dziś zaslodzilam się już skutecznie. Kupiłam rano, na wyprzedaży z mlecznej czekolady zająca smile
                            Zanim dojechałam do domu, to pożarłam całego.
                            Jeszcze mi kurczaki zostałybig_grin
                            • carte_blanche_2025 Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 09:59
                              ruda.replay napisała:

> z mlecznej czekolady

https://pbs.twimg.com/media/GLTSvKDXUAA3beP.jpg
                  • borsuczyca.klusek Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 09:13
                    Nie ekspertem, ale jak sam wycinasz wątki to one dalej tam są i możesz je sobie przywrócić. A tu odgórnie wyrwali z korzeniami skąd spadek aktywności forum i ładowanie na ostatnim miejscu
                    • ruda.replay Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 09:18
                      Ponad 1000 postów, to spada na dno...
                      A już zaczęłam się martwić, że wpadłam w jakaś ślepotę i wątku nie widzę smile
                    • carte_blanche_2025 Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 09:22

> jak sam wycinasz wątki to one dalej tam są i możesz je sobie przywrócić.

No i tak robiłem, jak sama u siebie kiedyś napisałaś - Nora "stoi" na takich wątkach.
                      Ale mnie serio nigdy nie zależało na pozycji w rankingu. Bo jedyne co się przez to może stać - to inwazja spamerów czy tam trolli. Owszem, czasem zakładam wątki "licznikowe" - ale tylko dla pobudzenia aktywności aktualnej. "Dla paddierżania razgawora".

> A tu odgórnie wyrwali z korzeniami

No dali sobie takie prawo i co im zrobisz?

> skąd spadek aktywności
                      > forum i ładowanie na ostatnim miejscu

To inna sprawa - bo to świadczy, że mają jakiś bardzo dziwaczny sposób liczenia. No chyba, że to ma być jakaś "kara" big_grin
                      • cambria1.2 Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 09:28
                        Na to wygląda. Odesłali nas na koniec klasy, do połamanej ławki wink
                        • borsuczyca.klusek Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 09:29
                          cambria1.2 napisała:

> Na to wygląda. Odesłali nas na koniec klasy, do połamanej ławki wink
                          >

Chamstwo w państwie 🙄
                          • carte_blanche_2025 Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 09:30
                            No to co, robimy Rejtana?
                            • cambria1.2 Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 09:51
                              A co się bardziej opłaci?
                            • borsuczyca.klusek Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 09:53

> No to co, robimy Rejtana?

Możemy tylko od razu mówię, że gówno to da...
                              • carte_blanche_2025 Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 10:01
                                No a jednak nam się forum przekazać udało. Mechanizmu nie naprawili chyba, ale zrobili to ręcznie. Na naszą prośbę. Czy przywrócą wątek - nie wiem. Co szkodzi spróbować. Tylko mówię - wespół w zespół i na spokojnie.
                                • leziox Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 10:10
                                  Może to taki gazetowy sposób na niepokornych. Zesłać nas na sam koniec listy, aby pokazać, kto tu rządzi.
                                  Biorąc pod uwagę fakt, iż gazeta jedzie resztkami sił, to takie działanie na własną niekorzyść.
                                  A poza tym, zesłanie tu, czy tam - my to mamy w dupie. W końcu melyna to melyna.
                                  Proponuję wychlać na pohybel cenzorom.
                                  big_grin
                                  • borsuczyca.klusek Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 10:21
                                    leziox napisał:

> Proponuję wychlać na pohybel cenzorom.
                                    > big_grin

Taaa mandarynkówka dla każdego 🥂
                                  • carte_blanche_2025 Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 10:25
                                    leziox napisał:

> Może to taki gazetowy sposób na niepokornych.

Właśnie widzę, że kasi.aa się wypowiedziała na fom. Serio, nie widzę nikogo rozsądniejszego tam, z kim można porozmawiać.
                                • borsuczyca.klusek Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 10:19
                                  Ok jak wrócę do domu to napiszę szkic pisma, bo z telefonu to tak nie bałdzo
                                  • carte_blanche_2025 Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 10:26

> Ok jak wrócę do domu to napiszę szkic pisma, bo z telefonu to tak nie bałdzo
                                    >

Spoko, to ja mogę zaoferować pomoc redakcyjną, jeśli chcecie. Bo to że czasami w realu ludzie mnie o to prosili - tu i teraz nie ma znaczenia big_grin
                                    • leziox Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 10:36
                                      Nie mam zamiaru z nikim rozmawiać, bo i nie ma o czym.
                                      Tajne wywalanie wątków z fora prywatnego bez zawiadomienia o tym moderacji to ostatnie świństwo i cenzura rodem z czasów komuny.
                                      A że bot Kasia się wreszcie i łaskawie odezwała - no w mordę, jaka to pani łaskawa że w ogóle raczyła napisać parę zdań. Jednak znowu nie na temat cichego, jak złodzieje, kasowania wątku.
                                      • carte_blanche_2025 Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 10:40
                                        Na razie na fom napisałem odpowiedź do kasi.aa jak niżej. To nie jest bot, tylko całkiem pomocna osoba.
                                        Ale jeśli nie chcesz z nikim rozmawiać - to jaki to ma sens?

Tu jedynym wyjściem jest założenie forum ukrytego, gdzie faktycznie sam będziesz decydował kto tam może wejść i ewentualnie gnój donos złożyć. Bo otwarte czy nawet "zamknięte" każdy może czytać. I jak chce komuś zrobić koło pióra...

forum.gazeta.pl/forum/w,654,178914524,178914524,Dlaczego_znikaja_watki_z_tego_forum_.html#p178917246
                                        • leziox Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 10:49
                                          Po tylu latach na Gazecie nadal nie zamierzam się ukrywać po kątach, jak jakiś kurdupel. A co mam do powiedzenia, też zawsze powiem, prosto w pysk, a nie za plecami. Zresztą, jak już parę razy mówiłem, ile miałem napisać - napisałem, trzymam tę melynę ze względu na parę miłych osób, a nie że koniecznie muszę zaistnieć.
                                          Więc kładę lachę na to, co jeszcze szanowna moderacja upadającego portalu wymyśli. Pręduzej, czy później jakiś redakcyjny yntelektualysta wpadnie na pomysł zamknięcia for, bo im wyjdzie, że tak taniej.
                                          • ruda.replay Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 10:54
                                            W żadne cuda nie wierzę...wątek zniknął, bo ktoś zgłosił...
                                            • leziox Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 11:06
                                              Ależ oczywiście, jakieś ścierwo doniosło, to już inna sprawa.
                                          • carte_blanche_2025 Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 11:06
                                            leziox napisał:

> Więc kładę lachę na to, co jeszcze szanowna moderacja upadającego portalu wymyś
                                            > li.

W takim razie ja umywam ręcę, nie było tematu, co złego to nie ja itp itd...

A forum kiedyś faktycznie zamknie - ale nie yntelektualista tylko księgowy od tabelek z excela.
                                            • leziox Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 11:07
                                              No niech będzie, ale yntelektualysta wyda polecenie a księgowy tylko wykona.
                                              • carte_blanche_2025 Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 11:14
                                                leziox napisał:

> No niech będzie, ale yntelektualysta wyda polecenie a księgowy tylko wykona.

No coś Ty? Masz złudzenia, że w zarządach takich molochów do zarabianie pieniędzy zasiadają intelektualiści, a nie specjaliści od trzepania kasy? Dziś ta firma, za rok inna.
                                                To już właśnie prędzej szeregowy księgowy może mieć szersze spojrzenie intelektualne na potrzeby użytkowanika, ale zarząd będzie to miał w pupce. Gdzieś niedawno na swoim forum wrzuciłem wywiad po latach z Siwą - z pewnością kojarzysz ją. Wspominała, że kiedyś coś się starała sugerować, jak by można ograniczyć odpływ użytkowników. To jej powiedzieli, że sama ma to załatwić. W tym współczesnym wywiadzie to się posunęła do stwierdzenia w stylu - to niby co, miałam wyjść na ulice i łapać użytkowników?!
                                                • pijatyka Re: wywiad po latach z Siwą 08.05.25, 15:30

Siwa starała się ograniczać odpływ ? wink

Myślałem, że jej (i jej wszystkich pomagierów) hobby jest zniechęcanie użytkowników do tego forum (i gazeta.pl w ogóle) ;->

Dokąd sięgam pamięcią (ponad 20 lat) tym miejscem zawsze zarządzali kretyni...

• borsuczyca.klusek Re: wywiad po latach z Siwą 08.05.25, 15:44
                                                    pijatyka napisała:

> Dokąd sięgam pamięcią (ponad 20 lat) tym miejscem zawsze zarządzali kretyni...
                                                    >
                                                    >

A mogliby zatrudnić kogoś kompetentnego. Na przykład mnie 🙄
                                                  • kulawekolano Re: wywiad po latach z Siwą 09.05.25, 19:12
                                                    > A mogliby zatrudnić kogoś kompetentnego. Na przykład mnie 🙄

NIEEEEEE!!!
                                            • borsuczyca.klusek Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 11:08
                                              Nikt niczego nie zamknie. Fora będą żywe póki my żyjemy 🙄
                                              • leziox Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 11:11
                                                Tacy ludzie, jak Ty, z tak wielkim poczuciem wiary w coś, są na świecie bardzo potrzebni.
                                                big_grin
                                                • borsuczyca.klusek Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 11:21
                                                  Czy to było bardzo uprzejme i zawoalowane nazwanie mnie naiwniakiem 🤔
                                                  • carte_blanche_2025 Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 11:25

> Czy to było bardzo uprzejme i zawoalowane nazwanie mnie naiwniakiem 🤔
                                                    >

Ke? Ja do Lezia pisałem.
                                                  • pijatyka Re: Ja do Lezia pisałem 09.05.25, 18:51

Przynajmniej tam, gdzie drzewko jest już popsute lepiej odpowiadać przez Cytuj i edytować własny tytuł - nie trzeba będzie precyzować co do kogo wink

• leziox Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 11:30

> Czy to było bardzo uprzejme i zawoalowane nazwanie mnie naiwniakiem 🤔
                                                    >

Powinnaś już dawno wiedzieć, że u mnie co w głowie, to na języku (taka gupia przypadłość).
                                                    Ludzie pełni wiary może kiedyś uratują świat.
                                                    Kwestia tylko, co jest ich wiary przedmiotem, to chciałem przekazać między literkami.
                                                    smile
                                              • carte_blanche_2025 Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 11:18

> Nikt niczego nie zamknie. Fora będą żywe póki my żyjemy 🙄

Otóż nie. Będą żywe, dopóki wypływy od reklamodawców będą przekraczały koszty utrzymania. I to jeszcze najlepiej znacznie, bo przed-się-biorca tej wielkości nie prowadzi działalności na pograniczu opłacalności...
                                                • leziox Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 11:22
                                                  Ano. O tym pisałe. A wyniki finansowe Gazety nie były zbyt rewelacyjne ostatnio.
                                                  Straty
                                                  • carte_blanche_2025 Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 11:29
                                                    leziox napisał:

> Ano. O tym pisałe. A wyniki finansowe Gazety nie były zbyt rewelacyjne ostatnio
                                                    > .
                                                    > Straty

To właśnie równocześnie dopisałem.
                                                    Piękne idee itp itd a i tak...

Ps - nadal jestem w sytuacji, w której na telegrama się nie mogę zarejestrować... Ale chyba już niedługo sobie zanabędę prywatnego smartfona. Bo mi się stareńka nokia sypie...
                                                  • borsuczyca.klusek Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 11:43
                                                    leziox napisał:

> Ano. O tym pisałe. A wyniki finansowe Gazety nie były zbyt rewelacyjne ostatnio
                                                    > .

A palec im w oko za gówno, które wypisują 🙄

--
                                                • carte_blanche_2025 Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 11:24
                                                  Ps, tu mam nawet 3 dowody...
                                                  1. Było fotoforum co żarło. I nie ma, bo hostowanie wielkiego zasobu zdjęć kosztuje.
                                                  2. Był Blox - nie ma. Też infrastruktura kosztowała.
                                                  3. O papierową Wyborczą się można było kiedyś "potknąć" w każdym sklepie. Na moim zadupiu już dawno jej w sklepach nie ma...

A, dowód 4:
                                                  Płatna subskrypcja na większość art internetowych.

My tu wisimy, bo jeszcze nikt nie wyjął wtyczki...
                                                  • leziox Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 11:33
                                                    Więc po co mamy się przejmować cenzusiami? Ten bardzo brzydki rodzaj ludzki był i będzie, bo zawsze komuś jakiś wpis będzie przeszkadzał. Nie wspominam tu już o znanych z sąsiednich for donosicielach i Judaszach, ale założę się, że przy uderzeniu w stół nożyce zawsze się odezwą i jeszcze o tych kanaliach usłyszymy.
                                                    big_grin
                                                  • leziox Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 15:01
                                                    PS. Zmieniło się o tyle na plus, że teraz melyna jest wprawdzie na końcu, ale odwracając kota ogonem - jest pierwsza od końca.
                                                    I hooooooj!
                                                    big_grinbig_grinbig_grin
                                                  • ruda.replay Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 15:16
                                                    Nie zapominajmy, że ostatni będą pierwszymi!!
                                                    DZIĘKUJĘ BARDZO donosicielskiej mendzie. big_grin
                                                  • leziox Re: Złodzieje wątków 08.05.25, 15:21
                                                    Zbiorowe myślenie na temat mendy i życzenie jej wszystkiego najlepszego na pewno pomoże, aby karma wróciła i dała jej w pysk.
                                                    No jak tam mendo? Czytasz? Wiem że czytasz.
                                                    To piję teraz Tobie na pohybel. Szmata jest zawsze szmatą.
                                                  • e-zybi Re: Złodzieje wątków 11.05.25, 06:17
                                                    ruda.replay napisała:

> Nie zapominajmy, że ostatni będą pierwszymi!!
                                                    > DZIĘKUJĘ BARDZO donosicielskiej mendzie. big_grin

Kto raz podkablował, to nie ma oporów, światło i cień idą w parze, myślę, że dobrze kojarzę...dwa kotlety na jednym ogniu smażę 😉
                                                  • ruda.replay Re: Złodzieje wątków 11.05.25, 09:53
                                                    e-zybi napisał:

> Kto raz podkablował, to nie ma oporów, światło i cień idą w parze, myślę, że do
                                                    > brze kojarzę...dwa kotlety na jednym ogniu smażę 😉
                                                    >
                                                    Donos i do kościółka. Podwójna moralność, satysfakcja, krok ku zbawieniu świata. Samozadowolenie na wrednej gębie. Umoralnianie na siłę. Szkoda klawiatury, bo to tępe, jak obuch i nie zrozumie.
                                                  • carte_blanche_2025 Re: Złodzieje wątków 11.05.25, 10:12
                                                    ruda.replay napisała:

> Donos i do kościółka.
                                                    > Szkoda klawiatury, bo to tępe, jak obuch i nie zrozumie.

Mamusiu, przecież on pije do mnie.
                                                    07 e-Zubek wykrył sprawcę sprawy, którą na pewnym forum można podejrzeć w szczegółach a i ja jawnie się przyznałem u Borsi. Tylko akurat wtedy nikt nie skojarzył. Dowód poniżej.
                                                    Tak - złożyłem jawny donos na fom, po uprzednim ostrzeżeniu wiadomej forumki, że jak grozi donosem komu innemu, to i ja mogę.
                                                    Teraz proszę o minusy, łapki w dół, ekskomunikę. Nie zmienia to tego, że wtedy dałem jej po łapach i ze zgłoszeniem wątku tutaj nie mam nic wspólnego.

forum.gazeta.pl/forum/w,276296,178701966,178701966,Piosenka_na_dzis_edycja_Marzec_2025.html?p=178748773
                                                  • ruda.replay Re: Złodzieje wątków 11.05.25, 12:04

....i ze zgłoszeniem wątku tutaj nie mam nic wspólnego.

No i tyle w temacie. Nie Ciebie miałam na myśli pisząc swój komentarz. Ktoś nie lubi Forni i to jest efekt tego...podkablowac wątek do wylotu w kosmos, a kto wie może i usadzenia F.

• pijatyka Re: bo infrastruktura kosztowała 08.05.25, 15:37

Poczta, forum, blox, "ludzie.gazeta", cafe.pl i in. - ktoś myślący spróbował by to spiąć w inteligentną społecznościówkę (nie żeby od razu konkurować z FB, ale przynajmniej wyjść na swoje).
                                                    A kretyni najpierw zainwestowali w Bebo (mać), a potem zaczęli po kolei likwidować poszczególne serwisy...

• leziox Re: bo infrastruktura kosztowała 11.05.25, 12:33
                                                    Tak tylko dla informacji - Fornitta zrezygnowała z prowadzenia for na Gazecie i nie dlatego, że dostała jakiegoś bana, tylko dlatego, że nie miała więcej ochoty prowadzenia ich w tej atmosferze.
                                                    Także nie wiem, czy ją w tym miejscu jeszcze kiedykolwiek zobaczymy.
                                                    I nie, nie jest sama sobie winna, uprzedzając komentarze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka