Dodaj do ulubionych

Spam spamem pogania

21.11.24, 15:45
Na poczcie strasznie dużo spamu.

Fascynujące jest to, że właściwie adresu mailowego nie uzywam. Ot - jest i tyle.
Tymczasem przychodzą do mnie dziesiątki maili. Nadawcy Tmobile, STS i wiele, wiele innych.

Wszystko kieruję do spamu. Następnego dnia z podobnych adresów tych samych nadawców w mojej skrzynce sa następne maile.
Dzień świstaka
Obserwuj wątek
    • bagienny Re: Spam spamem pogania 25.11.24, 16:38
      Zalecamy znaczyć niepożądane wiadomości jako spam lub utworzyć regułę:
      Instrukcja tworzenia reguły:
      Należy kliknąć w "Ustawienia", a następnie w "Reguła poczty". Wybrać "Antyspam".
      Nacisnąć "dodaj regułę antyspamu". W polach wpisuje się odpowiednie adresy lub frazy, oraz można wiadomości domyślnie umieszczać w odpowiednich folderach. Po wpisaniu wszystkiego należy kliknąć "Zapisz i zamknij".
      • madziulec Re: Spam spamem pogania 21.10.25, 15:29
        Bardzo chcialabym ustawić filt antyspam. Ale nie mam mozliwości bo nie istnieje u mnie w ustawieniach "reguły poczty".
        Co zrobić?
        • bagienny Re: Spam spamem pogania 22.10.25, 15:57
          Należy zalogować się do poczty pod adresem poczta.gazeta.pl

1. wybrać ustawienia
          2. wybrać reguły i przekierowania
          3. wybrać antyspam
          4. włączyć antyspam

jeżeli samodzielnie chcesz dodać własne reguły obok zakładki antyspam należy wybrać reguły wiadomości
          • maria88 Re: Spam spamem pogania 14.12.25, 10:55
            Faktycznie sporo SPAMow trafia na pocztę.
            • maria88 Re: Spam spamem pogania 21.01.26, 19:02
              Znowu sporo spamów.
      • beatagontarczyk.abc Re: Spam spamem pogania 19.02.26, 10:13
        To są setki reklam dziennie. Musiałabym zatrudnić pracownika do ogarnięcia tego bajzlu. To admnistrator niech się przystosuje i oczysci to wszystko, co bezkarnie wtzuca na moją pocztę. Jaka poczta pod tym samym adresem beż reklam z tym samym adresem dla odbiorcy?
      • profes79 Re: Spam spamem pogania 26.02.26, 09:05
        Generalnie guzik to da bo adresy zmieniają się z prędkością światła. Problem ze spamem pojawił się zresztą w dużej mierze po włamie do systemów waszego operatora; wcześniej generalnie wasze filtry działały; w tej chwili nowy spam dostaję czasami szybciej niż nadążam go kierować do spamu.
    • beatagontarczyk.abc Re: Spam spamem pogania 19.02.26, 10:04
      To prawda, nikt na nasze wpisy nie reaguje,już założyłam na Gmailu nowa pocztę, ale nie jestem w stanie poinformować o tym fakcie. Dlaczego administrator nas tak lekceważy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka