Dodaj do ulubionych

Do krytyków Urbana !

IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.02, 18:40
Nie lubię "Nie", uważam, że Urban ma lekkiego fioła, ale
MILIONY POLAKÓW CZYTAJĄ TO PISMO.
Wyraża ono ich poglądy.
Chcecie wprowadzić cenzurę, ale pamiętajcie o jednym :
NASTEPNIE KTOŚ MOŻE ZABRONIĆ KRYTYKI MILLERA Z TYCH SAMYCH POWODÓW, CO
PAPIEŻA.
I tak wyjdzie Wam to bokiem.
Skoro zrobi się precedens z Urbanem, to może to się skończyć dyktaturą.

Nie możecie zwyczajnie go olać ?
Gdyby ludzie go nie czytali i olali, to nie byłoby problemu !
Obserwuj wątek
    • Gość: krzys52 Re: Do krytyków Urbana ! IP: *.proxy.aol.com 22.08.02, 18:50
      To byl najladniejszy Twoj kawalek jaki kiedykolwiek czytalem, Michale z
      Bielska surprised).
      ..
      Problem jedynie w tym, ze ci do ktorych zwracasz sie uprawiaja tzw. "kalizm" i
      w tym momencie pragna udupiania Urbanow, w nadziei ("bo przeciez ma sie
      rozumiec ze tak wlasnie powinno byc"), ze wylacznie Urbanowie beda udupiani.
      ..
      Za czasow szalejacego ZCh-Nu ci sami ludzie ludzili sie, ze tylko oni maja
      licencje na opluwanie. No i opluli co tylko stalo na drodze. W swych nadziejach
      nie wiedzieli biedni o tym, ze slina powraca. Zwlaszcza w kulturze opluwania.
      No ale do tego trzeba potrafic myslec.
      ..
      K.P.
      ..
      ..

Gość portalu: Michał napisał(a):

> Nie lubię "Nie", uważam, że Urban ma lekkiego fioła, ale
      > MILIONY POLAKÓW CZYTAJĄ TO PISMO.
      > Wyraża ono ich poglądy.
      > Chcecie wprowadzić cenzurę, ale pamiętajcie o jednym :
      > NASTEPNIE KTOŚ MOŻE ZABRONIĆ KRYTYKI MILLERA Z TYCH SAMYCH POWODÓW, CO
      > PAPIEŻA.
      > I tak wyjdzie Wam to bokiem.
      > Skoro zrobi się precedens z Urbanem, to może to się skończyć dyktaturą.
      >
      > Nie możecie zwyczajnie go olać ?
      > Gdyby ludzie go nie czytali i olali, to nie byłoby problemu !
    • Gość: az Re: Do krytyków Urbana ! IP: *.chorzow-srodmiescie.sdi.tpnet.pl 22.08.02, 18:50
      Myślę,że nie jest najgorzej,gdy mieszkaniec naszego pięknego kraju czyta
      cokolwiek,chocby i "NIE".Najgorzej jest olewać wszystko,co jakoś zmusza do
      myślenia.
    • Gość: Janusz Re: Do krytyków Urbana ! IP: *.wolow.sdi.tpnet.pl 22.08.02, 18:52
      Michale nikt nie mówi o cenzurze. PiSowi chodzi o to by SLD samookreśliło się
      wobec Polaków. Dopóki z jednej strony okazje "oficjalny" szacunek dla papieża,
      a równocześnie bratają się z Urbanem to uważam to za anormalne. Czy pamiętasz
      film nakręcony podczas wysiadania ministra Siwca ze śmigłowca, gdy Kwaśniewski
      nakłaniał go do naśladowania papieża? Sądzę, że nie można być za i przeciw
      równocześnie. Najgorsze jest to, że nasz naród często daje się nabrać na
      takiego Kwaśniewskiego kroczącego z godnością przy Ojcu Swiętym i spokojnie
      idzie głosować na (post ?)komunę.
      • Gość: komodor Re: Do krytyków Urbana ! IP: 213.25.179.* 22.08.02, 19:23
        Uważam,że nakłanianie do naśladowania papieża jest ze wszech miar pożądane i
        godne poparcia.
        • Gość: ania Re: Do krytyków Urbana ! IP: *.acn.waw.pl 23.08.02, 01:27
          Gość portalu: komodor napisał(a):

> Uważam,że nakłanianie do naśladowania papieża jest ze wszech miar pożądane i
          > godne poparcia.

Zgadzam sie z Toba.
        • Gość: krzys52 Czys Ty Szaleju Sie Najadl, Czlowieku? IP: *.proxy.aol.com 23.08.02, 08:32
          Gość portalu: komodor napisał(a):

> Uważam,że nakłanianie do naśladowania papieża jest ze wszech miar pożądane i
          > godne poparcia.
          ..
          ::::::::
          ..
          Czy Ty wyobrazasz sobie te masy poprzebierane za papieza i domagajace sie od
          biednego panstwa wyposazenia w papa-mobile? Przeciez skarb panstwa zostalby
          wyczyszczony co do grosza. Pomysl troche zanim cos powiesz.
          ..
          K.P.
          ..
          PS....Czy wedlug Twego scenariusza owi niby-papieze maja takze parodiowac
          niedoleznosc OSII, nikczemniku jeden i przesmiewco(?)
    • matt23 Re: Do krytyków Urbana ! 22.08.02, 19:19
      Naszym polskim narodem bardzo latwo jest manipulowac.

Tak czy inaczej jestem przeciwny jakiejkolwiek cenzurze! Kazdy czyta to co mu
      odpowiada. Jedni "Nie" inni "Nasz dziennik".
      • balzer Re: Do krytyków Urbana ! 22.08.02, 20:06
        matt23 napisał:

> Naszym polskim narodem bardzo latwo jest manipulowac.
        >
        > Tak czy inaczej jestem przeciwny jakiejkolwiek cenzurze! Kazdy czyta to co mu
        > odpowiada. Jedni "Nie" inni "Nasz dziennik".
        >
        >
        • Gość: Michał I o to chodzi ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.02, 20:25
          W tym państwie jest ponoć 2% niewierzących.
          Prezydenta i Siwca pokazano przed wyborami.
          Dostał chyba 56% głosów, czyli większość wierzących miało gdzieś cały incydent.
          Ludzie ci tak demokratycznie zdecydowli.
          Tak samo ci wierzący kupują "Nie".
          Znam jednego faceta, co gorliwie praktykuje w niedzielę, a potem równie
          gorliwie opowiada jak Urban doje..ał czarnym.
          • Gość: kszatek Re: I o to chodzi ! IP: 5.2.* / 199.43.13.* 23.08.02, 12:02
            to wszystko sie zgadza bo hipokryzja ludzka byla i bedzie. chlop biedny i
            dzieciakowi zeszytu nie kupi, ale za stacje benzynowa na tirowke pojdzie - syf.
            gowniarz pyskuje starym ile wlezie i za plecami opluwa, ale chciwa lape po
            jalmuzne wyciaga - badziewie. licealistki na lekcjach mowia o milosci i
            romantico, ale na imprezach na haju i z gola dupa do raju. polski komunista/
            socjalista/ stoczniowiec tepi burzuji, ale pasc brzuch za darmo i nabijac
            wlasna kabze to jego pierwsze przykazanie solidarnosci. ksieza zamiast darow
            dla biednych to samochody kupuja, zeby im nie zabraklo jak habity zrzuca.
            prawica nie akceptuje eutanazji ale akceptuje kare smierci. kwasniewski papieza
            czci ale wtedy gdy elektorat widzi. zydom zarzucamy zlodziejstwo, ale nie
            przeszkadza nam, ze w ukradzionych im domach mieszkamy. forumowicze, ktorzy
            oprocz wietrzenia swoich pokoji z bakow bezinteresownie nic w zyciu nie
            zrobili, kotanskiemu zarzucaja lewizne. to wszystko jest syf potezny od
            bialegostoku po poznan i od szczecina po rzeszow - jakis czas temu sie zaczal i
            urban jest kaplanem sekty czcicieli syfu, w pewnym sensie tworca...
            proponuje w ramach terapii odsyfiajacej slonce i swieze powietrze, a urbana nie
            traktowac powazniej niz paru etatowych debili tego forum, choc nalezy przyznac
            ze slawiacy syf darza go czcia boska niemalze i przypisuja mu ogromna
            inteligencje - ZE NIBY CO????
    • mirabell Re: Do krytyków Urbana ! 23.08.02, 13:21

> Nie lubię "Nie", uważam, że Urban ma lekkiego fioła, ale
      > MILIONY POLAKÓW CZYTAJĄ TO PISMO.
      > Wyraża ono ich poglądy.
      >

A masz jakies dane statystyczne na poparcie tej tezy? Miliony Polakow to
      czytaja? I to pismo wyraza ich poglady? Czy mam rozumiec, ze jak cos czytam to
      jest to kwalifikowane jako rownoznaczne z moimi pogladami? Cos mi w tym
      rozumowaniu logiki brakuje.
      • Gość: Michał Logika IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 15:09
        Jak ty nie kupujesz i nie czytasz, to nie oznacza, że inni tak samo robią.

Jak ktoś kupi, to wydaje własne pieniądze. Wydając własne pieniądze ludzie
        zwykle nie są masochistami i kupują, to co lubią !
        Są zboczeńcy, którzy nienawidza Urbana i kupują "Nie" , ale jak powiedziałem,
        są to masochiści.
        Logiczne na 100% !
        • mirabell Gdzie oni sa? 23.08.02, 15:20

> Jak ty nie kupujesz i nie czytasz, to nie oznacza, że inni tak samo robią.
          >
          > Jak ktoś kupi, to wydaje własne pieniądze. Wydając własne pieniądze ludzie
          > zwykle nie są masochistami i kupują, to co lubią !
          > Są zboczeńcy, którzy nienawidza Urbana i kupują "Nie" , ale jak powiedziałem,
          > są to masochiści.
          > Logiczne na 100% !

To widocznie ta logika odnosi sie tylko do czytelnikow "NIE".
          A co z tymi statystykami? Czekam na jakies blizsze dane. Skoro pare milionow
          Polakow kupuje i czyta te gazete, to powinnam przynajmniej znac kilku. A ja,
          cholera, zadnego takiego nie znam... Pewnie sie pochowali gdzies w lasach i tam
          pilnie studiujac ten szmatlawiec podnosza statystyki...Oddajac sie praktykom
          masochistycznym, oczywiscie.
          • Gość: robas Ja czasami czytam. IP: *.asapsoftware.com 23.08.02, 17:09
            mirabell napisała:

> Gość portalu: Michał napisał(a):
            >
            > > Jak ty nie kupujesz i nie czytasz, to nie oznacza, że inni tak samo robią.
            > >
            > > Jak ktoś kupi, to wydaje własne pieniądze. Wydając własne pieniądze ludzie
            >
            > > zwykle nie są masochistami i kupują, to co lubią !
            > > Są zboczeńcy, którzy nienawidza Urbana i kupują "Nie" , ale jak powiedział
            > em,
            > > są to masochiści.
            > > Logiczne na 100% !
            >
            > To widocznie ta logika odnosi sie tylko do czytelnikow "NIE".
            > A co z tymi statystykami? Czekam na jakies blizsze dane. Skoro pare milionow
            > Polakow kupuje i czyta te gazete, to powinnam przynajmniej znac kilku. A ja,
            > cholera, zadnego takiego nie znam... Pewnie sie pochowali gdzies w lasach i
            tam
            >
            > pilnie studiujac ten szmatlawiec podnosza statystyki...Oddajac sie praktykom
            > masochistycznym, oczywiscie.

Nie czytam czesto, ale mimo wszystko chce miec mozliwosc czytania, gdy na to
            przyjdzie mi ochota. Natomiast nie znam osobiscie nikogo, kto czyta Glos, Nasz
            Dziennik, czy innych czasopism czesto wymienianych na tym forum. Nie
            przeszkadzaja mi one jednak. Jesli ktos chce kupowac i czytac, to jego prawo.
          • dr-dildo Re: Gdzie oni sa? 23.08.02, 17:17
            Tak sie sklada, ze "NIE" mozesz dostac w kazdym kiosku. Co tydzien. Od dobrych
            paru lat. Podejrzewam, ze Urban do interesu nie doklada, wiec gazeta sie
            sprzedaje, moze nie w milionach, ale na pewno w setkach tys.
          • Gość: Michał Może boją się tobie przyznać ? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 20:09
            Widocznie myślą, że będziesz gonić z siekierą.

Styl jest okropny, ale wielu to się podoba.
            Na ulicy ludzie mówią nie lepiej.
            Dzisiaj byłem na myjni z autem.
            Szef myjni zauwazył, że nie ma jednego z pracowników. Polecił więc głośno
            drugiemu, który mył już inne auto : "Idź kurwa po tego chuja, bo się gdzieś
            opierdala, a tu klient czeka !"

• Gość: dorota Re: Do krytyków Urbana ! IP: *.man.bialystok.pl 23.08.02, 15:19
      Nie chce krytykowac NIE i Urbana, on robi kawal dobrej roboty, tylko styl mi
      sie nie podoba, ale mysle, ze gdyby zmienil styl stracilby wielu czytelnikow.
      Nasze spoleczenstwo jest wlasnie tak wulgarne jak ten tygodnik i dokladnie
      pasuje do naszych czasow. Naszej polskiej rzeczywistosci.
      Jestesmy spoleczenstewm malutkim, plytkim i brak nam prawdziwych wzorcow.
      PANIE URGBAN DALEJ KRYTYKUJ PAN TYCH DEBILI Z RZADU MOZE CHOC TROCHE SIE
      ZASTANOWIA JAK PRZECZYTAJA O SOBIE U PANA W TYGODNIKU.
      A ZAKUP WOZOW DLA PAPY TO JUZ PRZESADA DOWIEDZ SIE PAN JAKA WODZ WZIAL Z TEGO
      PROWIZJE.
    • Gość: krzys52 Gdy Rzeczywistosc Za Oknem Nie Po Mysli Naszej ... IP: *.proxy.aol.com 23.08.02, 16:58
      Nalezy zamalowac okno czarna farba, a w doniczkach zasadzic hiacynty i
      mirabelki.
    • Gość: bullit Re: Do krytyków Urbana ! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 23.08.02, 17:42
      Zgadzam się z Tobą. Dodałbym jeszcze, że poblem z Urbanem jest tego samego
      rodzaju, co z Radiem Maryja. Niech sobie istnieją te media. Rynek zdecyduje,
      jak długo.
      • Gość: kszatek Re: Do krytyków Urbana ! IP: 5.2.* / 199.43.13.* 27.08.02, 10:44
        Mam wrazenie, ze jedni o niebie a inni o chlebie. Jestem zagorzalym
        przeciwnikiem Urbana, bo jest dla mnie obrzydliwym klamca z wieloletnia
        praktyka i wyjatkowo niskiego kalibru aferzysto-swinia w obecnej
        rzeczywistosci. Krytyka jego nie ma sensu bo Urban jest ponad tym - jemu nie
        przeszkadza, ze wszyscy (albo wielu) wiedza, ze on jest klamca i kanalia. Mimo
        to uwazam, ze wolnosc prasy jest bardzo wazna i dlatego nie mozna
        administracyjnie zakazac Urbanowi jego dzialalnosci, rowniez dlatego, ze Urban
        czasami odkrywa matactwa rzadzacych (jest w tym bardziej stronniczy, niz inne
        gazety ale to nie tragedia), nie mowiac juz o takich banalach jak robienie
        meczennika z kogos takiego jak Urban to samookaleczanie sie dla tego
        spoleczenstwa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka