Dodaj do ulubionych

Nie mogę się zalogować na pocztę.

27.05.24, 14:50
Poczta gazeta.pl jest dla mnie niedostępna od rana.
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: Nie mogę się zalogować na pocztę. 27.05.24, 14:58
      Mnie się udało zalogować, acz najpierw pojawił się komunikat błędu (pętla przekierowań).
      Spróbuj, może się naprawiło.
      • jaga_22 Re: Nie mogę się zalogować na pocztę. 27.05.24, 15:07
        A tyle czekałam.Również teraz zalogowałam.Wczoraj też miałam pętlę.
        Dzięki za odzew :)
        • jaga_22 Re: Nie mogę się zalogować na pocztę. 27.05.24, 15:10
          Dziwne,ale znowu nie mogę się zalogować i nic się nie dzieje.
          • yoma Re: Nie mogę się zalogować na pocztę. 28.05.24, 00:08
            Dopiero teraz? Ja nie mogę już od lat.
            • jaga_22 Re: Nie mogę się zalogować na pocztę. 28.05.24, 06:04
              Na razie działa.
              • yoma Re: Nie mogę się zalogować na pocztę. 28.05.24, 12:30
                Gratuluję. Serio, bez złośliwości :)
                • jaga_22 Re: Nie mogę się zalogować na pocztę. 28.05.24, 16:10
                  Mam jeszcze inny problem i nie tylko ja.
                  W czasie pisania,tekst ucieka i przenosi na stronę gazety.
                  • wariant_b Re: Nie mogę się zalogować na pocztę. 29.05.24, 12:48
                    jaga_22 napisała:

> Mam jeszcze inny problem i nie tylko ja.
                    > W czasie pisania,tekst ucieka i przenosi na stronę gazety.

Tego efektu nie kojarzę.
                    Mogłabyś opisać dokładniej (sprzęt, system, przeglądarka) co się dzieje i kiedy.
                    Na razie jedyna koncepcja robocza, to chwilowe braki połączenia z serwerem,
                    przy których jest podobna reakcja, czyli przejście do strony głównej gazety.
                    Być może związane to jest z dłuższym tworzeniem maila. W poczcie nie ma tego
                    idiotycznego czerwonego kółka, jakie jest na stronach gazety i na forum, a które
                    może zadziałać w nieoczekiwanych momentach przerzucając nas na główną.

• jaga_22 Re: Nie mogę się zalogować na pocztę. 30.05.24, 09:47
                      Właśnie przed chwilą mi to zrobiło.Czułam,że tak będzie.Kliknęłam niechcący
                      obok pisanego tekstu i znalazłam się na głównej gazety.
                      Teraz próbuję powtórzyć i nie wychodzi ;) poczta działa prawidłowo.

forum.gazeta.pl/forum/f,92442,Jesien_niejedno_ma_imie_.html
                      • wariant_b Re: Nie mogę się zalogować na pocztę. 30.05.24, 11:35
                        Jeszcze raz, bo nie do końca zrozumiałem: czy efekt występuje przy redagowaniu poczty,
                        czy w trakcie korzystania z forum. Przy poczcie nie zauważyłem takiego przypadku, choć
                        nie wykluczam, że może wystąpić w razie utraty połączenia z serwerem pocztowym.

Na forum wynika z "czerwonego kółka" i można go zablokować adblockiem przy pomocy
                        filtra "Polskie Filtry Elementów Irytujących" lub samodzielnie wycinając cały dół strony.
                        Niezablokowany może zadziałać np. po naciśnięciu klawisza <END> poza obszarem edycji
                        lub przy odnawianiu strony (tu również niekiedy blokada może okazać się nieskuteczna,
                        bo skrypt zadziała zanim zostanie zablokowany). Nie rozumiem po co ten standardowy
                        i zupełnie zbyteczny ozdobnik stron gazety został dodany do kodu strony forum.
                        • jaga_22 Re: Nie mogę się zalogować na pocztę. 01.06.24, 09:43
                          Dziękuję za poradę,może uda mi się zablokować.Na szczęście problem
                          od czasu do czasu.
                          Dziś chciałam skorzystać z wyszukiwarki.Niestety,u mnie pokazuje tylko parę dat 2010,2013,kiedy klikam w/g dat,w ogóle pusta karta.
                          Problem z wyszukiwarką mam od dawna.

forum.gazeta.pl/forum/f,92442,Jesien_niejedno_ma_imie_.html
                          • wariant_b Re: Nie mogę się zalogować na pocztę. 01.06.24, 11:25
                            jaga_22 napisała:

> Problem z wyszukiwarką mam od dawna.

Wszyscy mamy problem z wyszukiwarką - niedorobiona od zawsze, a po kolejnych
                            modyfikacjach coraz gorsza. Najbardziej popularny problem to wyszukiwanie na forum
                            według autora, gdzie nick autora znajduje się się nie tylko w polu Autor (&author=...),
                            ale również w Szukaj na forum (&query=...), czyli szukane są tylko te posty, w których
                            nick autora znajduje się również w treści lub temacie postu. I w drugą stronę - wyszukiwanie
                            z podaniem nicka autora nie znajduje postów autora, a jedynie te, w których jest wymieniony
                            w treści lub temacie wątku. Reasumując - zawsze korzystaj z wyszukiwania zaawansowanego.
                        • jaga_22 Re: Nie mogę się zalogować na pocztę. 01.06.24, 17:26
                          Dziś mi się znowu zdarzyło.
                          już kończyłam post na forum i niechcący dotknęłam kursorem na pustym miejscu.
                          Przeniosło mnie tutaj.Trochę dziwna ta końcówka.

www.gazeta.pl/0,0.html#pnHP1
                          • yoma Re: Nie mogę się zalogować na pocztę. 01.06.24, 17:32
                            Mnie też skacze. Zaczynam pisać post, miga i przerzuca mnie na górę strony, albo na dół, albo całkiem gdzie indziej. Zadżebisty patent zwłaszcza przy długich wątkach.

Nie martw się Jaga, to taka zachęta ze strony właściciela, żeby lud prosty tłumnie użytkował forum 😆
                          • wariant_b Re: Nie mogę się zalogować na pocztę. 01.06.24, 18:51
                            jaga_22 napisała:

> Przeniosło mnie tutaj.Trochę dziwna ta końcówka.

Z podglądu źródła strony można podejrzewać, że ma to jakiś związek z reklamami googli.
                            Ale nie widać żadnej różnicy po wycięciu #pnHP1 czy zmiany na #pnHP2 w adresie strony.

Dodaj sobie do adblocka Polskie Filtry Elementów Irytujących lub wytnij własnymi filtrami
                            cały dół strony, a czerwone kółko i jego skrypt odsyłający na główną przestaną przeszkadzać.
                            • jaga_22 Re: Nie mogę się zalogować na pocztę. 01.06.24, 20:02
                              Dzięki wariant_b :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka