czy możesz podać skąd ta graniczna data "31.XII.2008", plis.
Wj_2000. Twemu koledze wyszła wysoka kwota TYLKO I WYŁĄCZNIE z dwóch powodów. Pierwszy wskazałeś sam - bardzo późne przejście na emeryturę. Drugi powód to kapitał początkowy. Był on bardzo korzystnie naliczany i waloryzowany. Moich kilka lat pracy przed 1999 rokiem jest dziś warte więcej niż
Czyżby komentarz kogoś z NBP?!!
z pewnoscia nie przechowalyes starych rachunkow ze spoldzielni i dzisiaj trudno ci sobie przypomniec, ze CO MIESIAC SPLACALES RATY KREDYTU , ktory spoldzielnia otrzymala od banku na budowe tego domu. Raty byly niewielkie, bo kredyt byl na 40 lat i oprocentowany na 1% rocznie. Pozyczki z kasy mieszk
Ależ ja mam świetną pamięć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przenosząc się w roku 1971 z mniejszego mieszkania (M3) do większego (M6) miałem dopłacić 15 tysięcy. Dostałem pożyczkę z Kasy zapomogowej Uniwersytetu - całe 15 tysięcy, spłacane w kwartalnych ratach po 750 zł (0%), rozłożone na 5 lat. Jakież było
masz totalnie nawalone, albo pizdniete w palnik! Nie masz racji, a jedynie sam dostarczyłeś logicznego dowodu na ludobójstwo. Hitler też nie woził bezsensownie Zydów po niemczech, tylko skazał ich na smierc, ponieważ uznał, że są smiertelnym zagrożeniem dla Niemiec, oraz, że są germanofobami. Ni
wj_2000 napisał: Słowa "ludobójstwo" w IE BYŁO. Wyżarło mi jeden wiersz. Miało być: Słowa "ludobójstwo" w języku polskim, przed rokiem 1948 NIE BYŁO. -- Jak ja nie lubię mieć stale racji!
Twoja żona miała (ma) tego farta, że się z nią nie rozwiodłeś i nie zmarłeś przed osiągnięciem wieku emerytalnego. gdyby tak się stało, zostałaby z emeryturą 1000zł - zawsze to lepiej niż nic. -- Na tym polega uwiąd starczy, że zamiast mówić, człowiek warczy. (Sztaudynger)
wj_2000 nie narzucaj innym swojego poglądu, praca jest ważna dla rozwoju każdego człowieka - zarówno kobiety jak i mężczyzny. To że kobiety często zarabiają mniej nie winika z tego, że są gorsze. Kobiety są tak wychowane, że nie potrafią walczyć o podwyżkę, jak faceci, przez poglądy takich
Zgadza się- przeczytaj poprzednie posty.
wj_2000 napisał: > Ale to były "małpeczki" (zwane od dziś kaczuszkami), zupełnie nieużywane przez > normalnych ludzi!! Nieużywane przez normalnych ludzi, ale jednak produkowane. Skoro wszyscy tacy "normalni" to kto to kupuje? Alkoholicy? Nooo taaaak, ale widziałem również
wj_2000 napisał: > W cywilizowanym świecie płaci się składkę będącą ustalonym > ułamkiem płacy, a potem dostaje emeryturę będącą określonym > ułamkiem aktualnej średniej zależnym od proporcji własnych > zarobków do średniej krajowej w każdym przepracowanym kolejnym
wj_2000 napisał: >...więc owe 30$ starczy na 2 miesiące. Miało być 300$, oczywiście -- Jak ja nie lubię mieć stale racji!
tobie rydzyk całkiem w łepetynie popie..ł
wj_2000 napisał: > Potrzebne nowe wybory > ... Przy 60% poparciu dla PO, i wobec tego, że 80% Polaków jest za Unią, > reprezentacja PiS w Parlamencie na pewno spadłaby poniżej tego > feralnego 1/3 pozwalającego im blokować ustawy wymagające 2/3 głosów. Jeszcze jedna
Do wj2000 Ladnie to wszystko rozwinales ale wkradla sie chyba jedna niescislosc. Napisales - "tzw. "Trasę NS" (obecnie imienia Jana Pawła Marchlewskiego" - eeee czy aby na pewno? Marchlewskiego to moze i kiedys byla ale juz chyba nie teraz. Tak jak Wola i Ochota.
Umiesz przymrużyć oko? Jeśli nie to skojarz- dawniej ulica Jana Pawła II nazywała się ulicą Juliana Marchlewskiego. Dłużej mieszkający w Warszawie robią takie nazewnicze plątwy :)
wj_2000 napisał: > Ja już płacę na ZUS 48 lat. Pierwsze 30 to były zarobki na poziomie 30$. Potem oczywiście lepiej. Obecnie mi wyliczono iż dostanę netto 3960pln, czyli ponad 1000$. Uważam, że to dobry interes. > Tabele przeżycia dają mi około 11-12 lat. Gdy umrę, moja żona dostanie
Moja szlachetna matka z 44 rocznika ostatnie kilkanaście lat 2-3 krotność średniej . Emerytura przyznana w wysokości 50% wg. corocznie układanych pod sytuację wskaźników i przepisów