kola 05.01.09, 21:34 słusznie pan ksiądz postąpił a ci się czepiają, przypowieść o robotnikach w winnicy się kłania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chaos1024k Ksiądz nie odprawił mszy, uznał ją za "nierento... 05.01.09, 21:35 Co za czasy... gazeta wyborcza zaniepokojona albo kazaniami kopiowanymi z Internetu, albo niedostepnością mszy dla wiernych... Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: Ksiądz nie odprawił mszy, uznał ją za "nieren 05.01.09, 22:00 co za czasy, chaos1024 zaniepokojony kondycją gazety... Odpowiedz Link Zgłoś
lambeth Re: Ksiądz nie odprawił mszy, uznał ją za "nieren 05.01.09, 22:22 co za czasy, 33qq zaniepokojony kondycja chaosa1024... Odpowiedz Link Zgłoś
kamil40armia Re: Ksiądz nie odprawił mszy, uznał ją za "nieren 05.01.09, 22:58 co za czasy, lambeth zaniepokojony zaniepokojeniem chaosa1024... Odpowiedz Link Zgłoś
tomeck3145 Re: Ksiądz nie odprawił mszy, uznał ją za "nieren 05.01.09, 23:06 co za czasy, kamil40armia zaniepokojony lambetem Odpowiedz Link Zgłoś
kola Re: Ksiądz nie odprawił mszy, uznał ją za "nieren 05.01.09, 23:14 co za czasy, kościół kradnie państwowe a politycy na klęczkach! Odpowiedz Link Zgłoś
ksin Re: Ksiądz nie odprawił mszy, uznał ją za "nieren 06.01.09, 01:02 sie porobilo, moski wlazly do kosciola i komentuja, i w dodatkuzaiepokojone? Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Ksiądz nie odprawił mszy, uznał ją za "nieren 05.01.09, 22:26 To jest chyba na czasie temat,bo własnie po koledzie chadzają i biora,i pytaja,ile tam jest?Cos takiego własnie dzis przezylismy,oniemielismy na chwilę... Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Na drugi raz... 06.01.09, 07:06 zaproponuj ,ze zaplacisz mu za posluge duchowa karta kredytowa.Odejdzie bez slowa bozego. Odpowiedz Link Zgłoś
g.suss Re: Ksiądz nie odprawił mszy, uznał ją za "nieren 06.01.09, 02:39 chaos1024k napisała: > Co za czasy... gazeta wyborcza zaniepokojona albo kazaniami > kopiowanymi z Internetu, albo niedostepnością mszy dla wiernych... Nie Gazeta Wyborcza, tylko portal internetowy Gazeta.pl za Informacyjną Agencją Radiową. Ślepy jesteś, czy głupi? Odpowiedz Link Zgłoś
optykoptymista Ksiądz nie odprawił mszy, uznał ją za "nierento.. 05.01.09, 21:42 Ha! U nas pleban zgarnia od ministrantów po 2 zeta za rodzinę po kolędzie. Serio. Odpowiedz Link Zgłoś
dzi1a miał rację ,a chcielibyście harować za 1 Euro/h ? 05.01.09, 21:46 chcielibyście ? -- wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Siostry-przytulanki-czyli-hipokryzja-Kosciola,wid,10718523,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
kola Re: miał rację ,a chcielibyście harować za 1 Euro 05.01.09, 21:50 i słusznie, nie będą zawistni ateusze później mówić, że ksiądz odprawia msze dla piniendzy! Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Kto tu mowi o harowaćniu? 06.01.09, 07:20 To, co ksiadz robi, nie mozna nazwac praca.WYSILEK JEGO jest porownywalny z 'praca' poslow w sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
marfi Ksiądz nie odprawił mszy, uznał ją za "nierento.. 05.01.09, 22:12 @kola Przypowieść o robotnikach w winnicy... Właśnie przecież umówił się ten ksiądz z rodziną zmarłego (tzn dali kasę raczej skoro zamówili mszę). A potem bezczelnie skłamał nieznajomemu a rodzinę wystawił bo się spóźniła. Nawet jakby nikt nie przyszedł to powinien zrobić to na co się umówił, najwyżej po ciemku i po cichu. Ech, katolicy... Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj862 Re: Ksiądz nie odprawił mszy, uznał ją za "nieren 05.01.09, 22:17 Msza miała być za zmarłego a zmarły się chyba nie spóźnił I nie ważne czy rodzina przyszła czy nie Tak na mój rozum Odpowiedz Link Zgłoś
kola Re: Ksiądz nie odprawił mszy, uznał ją za "nieren 05.01.09, 22:19 jeśli studencki kwadrans minął, to się nie liczy i kasa za bilety nie zwraca ;) Odpowiedz Link Zgłoś
klpsz Re: Ksiądz nie odprawił mszy, uznał ją za "nieren 06.01.09, 00:57 Panie morfi bez uogólnień proszę! No a tak tego pana trudno nazwać księdzem katolickim... Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: Ksiądz nie odprawił mszy, uznał ją za "nieren 06.01.09, 04:03 klpsz napisał: > No a tak tego pana trudno nazwać księdzem > katolickim... A co ten pan jest? Ateusz? Komunista? Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Ksiądz nie odprawił mszy, uznał ją za "nierento... 05.01.09, 22:27 taki ksiądz to na sądzie ostatecznym to nie będzie miał nawet miejsca stojącego Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Ksiądz nie odprawił mszy, uznał ją za "nieren 05.01.09, 22:30 Pan Bóg napewno Go umiesci w odpowiednim "przedziale",tylko dlaczego ciemny lud to kupuje za życia? Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Przeciez to jest ksiadz- ateista. 06.01.09, 07:26 Sadow ostatecznych sie nie boi. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Ksiądz nie odprawił mszy, uznał ją za "nieren 05.01.09, 22:27 Niby tak, ale mi się bardziej kojarzy ze "służeniem mamonie" i wyznawaniem złotego cielca - w tej roli też mamona. Ta przypowiesc o robotnikach to ze starego testamentu? Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Ksiądz nie odprawił mszy, uznał ją za "nierento.. 05.01.09, 22:33 Ktożyw niech bierze udział we wspólnocie,najlepiej proboszczowej,bo inaczej,jak mi powiedział,Sakramentów nie udzieli. I to była poważna pogróżka,Za rok juz nie wejdzie do mojego mieszkania.Napewno! Odpowiedz Link Zgłoś
kola Re: ksiadz - zawod jak kazdy inny 05.01.09, 23:12 nie, nie, nie - uprawiający zawody powinni uczciwie płacić podatki, tamci zajmują się wyłudzeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan99999 Ksiądz nie odprawił mszy, uznał ją za "nierento.. 05.01.09, 23:16 A mój były proboszcz (przeprowadziłem się) z ambony grzmiał, że chodzenie na msze gdzie indziej niż w swojej parafii to grzech. Odpowiedz Link Zgłoś
xezaq Re: Ksiądz nie odprawił mszy, uznał ją za "nieren 06.01.09, 09:17 > A mój były proboszcz (przeprowadziłem się) z ambony grzmiał, że chodzenie na > msze gdzie indziej niż w swojej parafii to grzech. A to pojechał na całego. Dość dużo podróżuję służbowo, a że jestem wierzący i praktykujący, to zdarza mi się bywać na mszach w różnych miejscach (kaplica lotniskowa czy szpitalna lżejsze ekstrawagancje). Jeżeli więc to on chce być tym, któremu daję na tacę, to niech się włóczy za mną, gdziekolwiek mnie poniesie - grafik mogę mu podesłać z co najmniej miesięcznym wyprzedzeniem. A Bóg jest jeden, ten sam, wszędzie. I widzi w ukryciu. A ten Twój były chyba co nieco z katechizmu zapomniał. Odpowiedz Link Zgłoś
p26 "Szybko jednak ją opuścił, gdyż z kościoła........ 05.01.09, 23:18 "Szybko jednak ją opuścił, gdyż z kościoła dochodzić zaczęły wrzaski i krzyki." Rozbawiła mnie ten fragment..typowi Włosi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwirszyll Re: Ksiądz nie odprawił mszy, uznał ją za "nieren 05.01.09, 23:19 kola napisał: > słusznie pan ksiądz postąpił a ci się czepiają, przypowieść o robotnikach w > winnicy się kłania. I urzednik kosciola powie od czasu do czasu cos co jest prawda. Brawo, zycze kontunuacji. A wiec, pan bog jest czy go nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: wytrzeszcz samo dobro 05.01.09, 23:41 carpaccio4 napisał: > pewnie by dopłacił do biznesu a wierny pewnie sfinansował by mu świadczenia dla uprawiających orne pola Odpowiedz Link Zgłoś
everybody [...] 05.01.09, 23:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
brytan40 Re: Ksiądz nie odprawił mszy, uznał ją za "nieren 06.01.09, 01:12 everybody napisał: > czarna mafia ode mnie nie dostanie zlamanego grosza.polski kler to > sredniowiecze.banda pedofilow zlodzieji. "święta racja", właśnie zaczyna się chodzenie po tz. kolędzie i w tym roku wyjątkowo przyjmę księdza. Mam fałszywy banknot 100 zł jaki "wsadzili" mi ruscy handlarze (bardzo dobrze podrobiony), będę miał okazję nic nie stracić, dam w kopercie księdzu. Przy słabym oswietleniu nie zorientuje się i dobrze poświęci mieszknie (tak jak za 100 zł), później nie zareklamuje, bo wie najlepiej, że to jego swięcenie tyle warte co i ten fałszywy banknot. Fifti-fifti. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Bardzo zle postapisz. 06.01.09, 07:42 Ksiedza na koledzie TRZEBA zawsze spytac,by sie wylegtymowal I PRZEDSTAWIL DOWOD OSOBISTY. Odpowiedz Link Zgłoś
romarrio kontekst 05.01.09, 23:38 wszystko zalezy od kontekstu jezeli parafia walczy o przezycie i brakuje pieniedzy na oplaty to mial racje, ale jezeli mu sie po prostu nie chcialo to to bylo zwykle lenistwo tylko tego sie juz nie dowiemy... Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Ku przestrodz naszym hierarcho kościoła rzymskoks. 06.01.09, 01:22 Już za dziesięć lat takie wydarzenia w Polsce będą się ziszczały. Dzięki bogu. Odpowiedz Link Zgłoś
kwirszyll Re: Ku przestrodz naszym hierarcho kościoła rzyms 06.01.09, 03:07 Niech bedzie pochylony, Amen. (dobre!) Odpowiedz Link Zgłoś
madox44 a możeby tak wcześniej niż 10 lat !? 06.01.09, 06:43 kozaczek3 napisał: > Już za dziesięć lat takie wydarzenia w Polsce będą się ziszczały. > Dzięki bogu. a możeby tak wcześniej niż 10 lat !? Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Ksiądz nie odprawił mszy, uznał ją za "nierento.. 06.01.09, 02:15 Kazdy biznes musi sie oplacac. Totalnie popieram ksiedza. Dlaczego mialby odprawiac msze ktora mu sie nie oplaca? Odpowiedz Link Zgłoś
xezaq Re: Ksiądz nie odprawił mszy, uznał ją za "nieren 06.01.09, 09:21 > Kazdy biznes musi sie oplacac. Totalnie popieram ksiedza. Dlaczego mialby odp > rawiac msze ktora mu sie nie oplaca? No toż przecie została sowicie opłacona przez spóźnialskich. Wykonać, jak się kasę wzięło. Odpowiedz Link Zgłoś
star-uch Ksiądz nie odprawił mszy, uznał ją za "nierento... 06.01.09, 07:21 A ten ksiądz to nie Polak przypadkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 To polski ksiadz na misji... 06.01.09, 07:51 w kraju trzeciego swiata, we WLOSZECH,w dzielnicy typowo albanskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
loader Ksiądz nie odprawił mszy bez kasy... 06.01.09, 07:46 prawdziwy kapłan. w dodatku pragmatyk... Odpowiedz Link Zgłoś
szulgan Ksiądz nie odprawił mszy, uznał ją za "nierento... 06.01.09, 10:32 przecież tam nawet księża to mafia. Całe klany mafii włoskiej są pochodzenia żydowskiego. Konkretniej są to ży_dzi pomieszani z rodowitymi prymitywnymi włochami, ale podłe charakterki zostały i nie odpuszczają. Włochy nigdy nie uwolnią się od tej mafii tak jak inne kraje w tym i nasz nie uwolnią się od ży_dów. Odpowiedz Link Zgłoś