Dodaj do ulubionych

to już jest chore

22.06.04, 21:48
Nie dość że na tym osiedlu każdy patrzy sobie na ręce zagląda w okna robi
notatki z dnia spędzonego przez sąsiada to jak by tego było mało zaczyna być
stosowana cenzura na forum żyjemy w XXI wieku i z tego co wiem obowiązuje
wolność słowa tak czy nie zz marcinie?
Obserwuj wątek
    • arturos777 Re: to już jest chore 22.06.04, 23:07
      Przesadzasz z tą niewolą na ZZ ...
      Skoro piszesz publicznie o cenzurze, to wyjaśnij więcej, aby wszyscy mogli zapoznać się z tą sprawą.
      • zzrobert aż jestem ciekawy co takiego "zasłużyło" 22.06.04, 23:10
        na usunięcie przez admina(ów).
        Zwłąszcza że skargi na forum na ten temat są dość rzadkie więc i atrakcyjność
        cenzury i takiego postu wzrosła w moich oczach.
    • zz_marcin Re: to już jest chore 22.06.04, 23:19
      Być może jest to chore, a być może chora jest osoba używająca
      nicka "hehehehehe1", która pozakładała kilka wątków których tytułem były
      epitety pod adresem jednej z osób biorących udział w tym forum.
      Jeśli osso5 nie podoba Ci się wycinanie tego typu wątków - przykro mi. A co do
      wolności słowa, nie naginaj tego terminu do swoich potrzeb.
      • ossa5 Re: to już jest chore 22.06.04, 23:41
        Moglibyśmy na ten temat polemizować, ale jeżeli uważasz że sprawy poruszone na
        forum np. pies sąsiada narobił na trawnik albo opis awantury sąsiadów jest
        porządku,

co dla mnie jest to żenujące,

to chyba nie znajdziemy wspólnego języka uważam że kasowanie postów według
        swojego uznania tez jest płytkie bo zaczynasz traktować forum jak swój prywatny
        folwark nie ukrywam nasz to tego prawo bo jesteś jego założycielem ale czy
        trochę nieprzesadzasz?
        Może i post hehehehe1 był w pewnym stopniu wulgarny ale w 80% opisywał fakty
        które miały miejsce o fikcji tam nie było mowy.
    • butterfly_zz Re: to już jest chore 23.06.04, 09:14
      Przykro mi ale nie zauważyłam aby ktokolwiek zaglądał w moje okna. Sama też
      tego nie robię.

Co do wolności słowa to i owszem jestem za. Ale bezpodstawne atakowanie
      i obrażanie jest niczym innym jak objawem choroby, która powinna być leczona
      psychiatrycznie.
      • yigael Re: to już jest chore 23.06.04, 11:29
        Na tym forum nie kasuje się ZARZUTÓW jako takich, nawet tych personalnych.
        Poszukaj w swoim czasie dochodziło tu nawet do dosyć ostrych spięć. Zarzuty
        były mniej czy bardziej sensowne, mniej czy bardziej słuszne, ale logicznie i
        kulturalnie umotywowane! Nikt ich nie wycinał. Nie wycięto też pewnych postów
        mniej sensownych i mniej kulturalnych, pisanych przez osoby znane na forum i
        osiedlu. Efekty dyskusji z ich autorami bywały zaskakująco pozytywne. Z
        debilnymi stekami wyzwisk i inwektyw, w żaden sposób nieumotywowanymi,
        pojawiającymi się pod nieznanym i w oczywisty sposób jednorazowym, "z potrzeby
        chwili" powstałym nickiem, pojawiajacymi się periodycznie na tym forum
        dyskutować się nie da. Nie da i nie warto. Obsypywanie kogoś, w poczuciu
        anonimowości, epitetami, jest działaniem godnym pięciolatka rysującego lakier w
        samochodzie pana, który zwrócił mu uwagę by nie wyrywał krzaczków. Bo już
        młodzież nastoletnia ma dość cywilnej odwagi by krzycząc - nie czynić tego z
        ciemnej dziury, zza sieciowego węgła.
        Nie wim czy dasz wiarę, ale niektóre z piszących tu osób nie muszą czaić się w
        krzakach, by zajrzeć do czyjegoś mieszkania. Mogą je obejrzeć pijąc w nim kawę,
        albo jedząc placek ze śliwkami. Taki styl współżycia sąsiedzkiego ma jednak
        pewną, dla niektórych zasadniczą, wadę - utratę anonimowości, która pozwala
        opluwać, prowokować i zabałaganiać forum. Usenet, tworzony całkowicie, jak sama
        nazwa wskazuje, przez autorów wypowiedzi określa osobników pokroju
        Hahahahacośtam zaszczytnym mianem trolli. Pożywkami trolli są wrzawa i jałowa
        dyskusja jaką wywołują, miarą sukcesu ilość odpowiedzi. Trolla się nie karmi,
        trolla się tępi /w ostateczności także środkami prawnymi - internet nie jest
        tak anonimowy jak się niektórym wydaje - spytaj niejakiego A.Busy smile/
    • zzdorka Re: to już jest chore 23.06.04, 15:36
      ossa5 napisała:

> Nie dość że na tym osiedlu każdy patrzy sobie na ręce

Jak do tej pory nie zauwazylam.

> zagląda w okna
      Ja nie mam takich potrzeb. Dookola mnie sasiedzi rowniez.

> robi notatki z dnia spędzonego przez sąsiada
      To tylko robi DJ notes.

> to jak by tego było mało zaczyna być
      > stosowana cenzura na forum żyjemy w XXI wieku i z tego co wiem obowiązuje
      > wolność słowa tak czy nie zz marcinie?

Nie lubie sie wpieprzac miedzy wodke a zakaske, ale chyba przesadzilas. Owszem.
      Zostal usuniety watek. I slusznie. Wszystkimi rekami i nogami sie pod tym
      podpisze. Podnosisz raban, bo usunieto stek wyzwisk i chorej prywaty stosowanej
      przez kolejnego, odwaznego i inteligentnego anonima. Wiem, ze na forach
      ogolnych wyzywanie i sie i rzucanie miesem stanowi 7 wypowiedzi na 10, ale nie
      tutaj. I chwala Allahowi. I tylko dlatego jeszcze biore w nim udzial.

Chyba, ze chcesz, aby ktos o nicku hihihihi zaczal tyrade na Twoj temat,
      pojecia nie majac kim jestes. A przeciez nie o to tu chodzi.
      • smart16v Re: to już jest chore 24.06.04, 09:11
        Czy DJ Notes, to ten sam, którego wcześniej nazwano dźwięcznie "Inspektor Oko"?
        Super! i to są smaczki, które mi się na tym osiedlu podobająsmile
        • zzdorka Re: to już jest chore 24.06.04, 09:46
          Tak, tak. To ten, co spisuje numer rejestracyjny z przodu samochodu i z tyłu smile

Aczkolwiek cenie go sobie jako ochroniarza najbardziej. Wlasnie za upierdliwosc.
          • zz_marcin Re: to już jest chore 24.06.04, 09:50
            Inspektor OKO przypomina mi postać z kreskówki - tam był Mr.Gadget - skaner w
            oku, lupa w nosie, czytnik kodów na języku. Czasami mam wrażenie, że w ramach
            gorliwości sprawdza mi tym rengenowskim wzrokiem treść żołądka, a później
            stosowny raporcik, że odżywiam się niezdrowo.
          • smart16v Re: to już jest chore 24.06.04, 10:55
            zzdorka napisał:

>> Aczkolwiek cenie go sobie jako ochroniarza najbardziej. Wlasnie za
            upierdliwosc
            > .
            Oczywiście. On nie jest "upierdliwy", tylko jako jeden z niewielu sumiennie
            podchodzi do pracy. Ja mam z nim same dobre doświadczenia, bo jest też bardzo
            pomocny - przyjeżdżają goście, to pomaga zaparkować tak, żeby nie przeszkadzać
            innym lokatorom. Ogólnie chłop się stara i za to go cenię.

• zz_beatka DJ notes jest ok 24.06.04, 17:37
              uważam, że jest jednym z najlepszych ochroniarzy na osiedlu.
              • zzdorka Re: DJ notes jest ok 24.06.04, 18:33
                Powiedzialabym nawet ze najlepszym.
                • zz_beatka Re: DJ notes jest ok 25.06.04, 12:44
                  Oczywiście ale nie chciałam dołować reszty.
                  • zzrobert Re: DJ notes jest ok 25.06.04, 12:57
                    "reszta" ma znacząco łatwiejsza sprawę mając tzw. dobry przykład. Byle nie
                    podciągnięto tego jedynaka do poziomu pozostałych.
                    A tak patrząc z boku nie robi niczego wyjątkowego - po prostu robi swoje.
                    • zz_beatka Re: DJ notes jest ok 25.06.04, 13:42
                      Ale właśnie ze względu na otoczenie jest naprawdę wyjątkowy.
                      • zzdorka Re: DJ notes jest ok 25.06.04, 13:53
                        Tez bede sie upierala, ze jest wyjatkowo dobrym pracownikiem. Chcialabym, zeby
                        kazdy w moim otoczeniu tez "tylko wykonywal swoja prace".
                        • brenya Re: DJ notes jest ok 25.06.04, 14:07
                          A moze rozpiszemy konkurs, z ktorym np. wiazalaby sie jakas nagroda dla
                          najlepszego wg mieszkancow ochroniarza? Czy nie bylby to najlepszy sposob
                          motywacji dla Panow z ochrony?
                          • yigael Re: DJ notes jest ok 25.06.04, 14:18
                            smile))))))))))))
                            Dokładnie tak. Brawo! Byłbym nawet za tym żeby konkurs przybrał postać
                            permanentną, w postaci np. specjalnej premii dla najlepszego raz na kwartał czy
                            pół roku.
                            • zzdorka Re: DJ notes jest ok 25.06.04, 14:21
                              Tylko nalezaloby zidentyfikowac panow z ochrony. No bo jak mam zaglosowac? Na
                              DJ Notesa?
                              • mooj Re: DJ notes jest ok 25.06.04, 14:24
                                obawiam sie że najwięcej głosów mogliby uzyskać "najmniej utrudniający życie"
                                czyli pasywni
                                forum reprezentatywne nie jestsad

a głupioby wypromować - postawić za wzór ochroniarza dzięki głosom uciszanych
                                sąsiadów
                                • zzdorka Re: DJ notes jest ok 25.06.04, 14:26
                                  Mysle, ze zdecydowana wiekszosc lokatorow to ta, co ucisza, a nie ta, co jest
                                  uciszana.
                                  • mooj Re: DJ notes jest ok 25.06.04, 14:29
                                    to konkurs "ochroniarz miesiąca" miałby i taki skutek że zweryfikowalibyśmy i
                                    to! (naszą wiedzę co do "średnich" oczekiwań wobec ochrony)!smile
                                    • zzdorka Re: DJ notes jest ok 25.06.04, 14:43
                                      Wiec uwazasz, ze np ankieta, na temat naszego zadowolenia z ochrony bylaby
                                      przeklamana? Nie podnosze larum tylko z tego powodu, ze ktos moze miec inne
                                      zdanie niz ja. Jesli zadowolenie kilku osob wykazane na forum z jednego
                                      ochroniarza okazaloby sie niewspolmierne do oczekiwan wiekszosci mieszkancow,
                                      to przynajmniej bylabym tego swiadoma.

A propos? Rozumiem, ze cala ósemka kandydatow do rady przeszla?
                                      • mooj Re: DJ notes jest ok 25.06.04, 14:54
                                        uważam, że oczekiwania co do strzeżonego osiedla sa zróżnicowane
                                        a ochrona powinna działać nawet jełsi 60% mieszkańców będzie balować do północy
                                        tzn nie są oni od spełniania zachcianek większości tylko od pilnowania
                                        przestrzegania przepisów
                                        analogicznie -jelsi większość będzie zalegała z wpłatami to trudno byłoby mi
                                        zaakceptować brak reakcji zarządcy pomimo, ż ezapewne wiekszości by to
                                        odpowiadałosmile
                                        al ejak doszliśmy do wniosku - taka ankieta dałaby tez informację co do
                                        oczekiwań a kazda informacja jest coś warta
                                        pozdrawiam
                                        P.S. o kandydatach i radzie nie wiem nicsmile
                                        • zz_beatka Re: DJ notes jest ok 25.06.04, 15:39
                                          A co chcesz wiedzieć? I o czym?
                                          • mooj Re: DJ notes jest ok 25.06.04, 15:46
                                            ja? o kandydatach?smile nie odczuwam potzrebysmile
                                            a moze jedno pojawiło się mimmochodem z ektoś z naszej rady rekomndewał
                                            obecność pzredstawiciela TP w radzie u was
                                            troszkę mnie zżera ciekawośc ktosmile
                                            • zz_beatka to teraz zgaduj 25.06.04, 15:48
                                              A kto jest członkiem rady w waszej wspólnocie? Takim najbardziej znanym (dla
                                              ułatwienia dodam)
                                              • mooj Re: to teraz zgaduj 25.06.04, 15:52
                                                nie wiem dalej sad
                                                nie wiem nawet czy "najbardziej znany" oznacza dla nas to samosmile
                                                tzn członków rady znam ale to mi wyboru nie ograniczyło spośród nichsmile
                                                • zz_beatka Re: to teraz zgaduj 25.06.04, 15:54
                                                  No to z innej beczki
                                                  wysoki dość przystojny pan
                                                  • mooj Re: to teraz zgaduj 25.06.04, 15:56
                                                    nie no dobijasz mnie
                                                    teraz musimy ustalić "obiektywną przystojność"
                                                  • zz_beatka Re: to teraz zgaduj 25.06.04, 15:58
                                                    o miękim ale nie znoszącym przeciwu męskim głosie
                                                  • zzrobert ja? 25.06.04, 16:14
                                                    Oj Beatko nie musiałaś tak publicznie smile
                                                  • zz_beatka Re: ja? 25.06.04, 16:16
                                                    Co publicznie?

----
                                                    Jasniej proszę blondynka jestem
                                                  • zzrobert no przecież tam sami tacy :) 25.06.04, 16:14
                                                    dyrektor....
                                                  • zzrobert Re: to teraz zgaduj 25.06.04, 16:25
                                                    zz_beatka napisała:

> No to z innej beczki
                                                    > wysoki dość przystojny pan

> o miękim ale nie znoszącym przeciwu męskim głosie

no podałem kandydaturę
                                                  • zz_beatka Re: to teraz zgaduj 25.06.04, 16:29
                                                    Swoją?
                                                  • mooj Re: to teraz zgaduj 25.06.04, 16:35
                                                    nie dogadam się z Wami
                                                  • zz_beatka Czemu mooju 25.06.04, 16:38
                                                    Nie ropoznałeś to kolejna podpowiedź
                                                    zajmuje dość wysokie stanowisko
                                                  • mooj Re: Czemu mooju 25.06.04, 16:42
                                                    pytałem o kogoś z naszej komisji rewizyjnej kto rekomndował Wam że dobrym
                                                    rozwiązaniem jest obecność w Waszej Komisji pzredstawiciela TP
                                                    pzrecież rekomendacja TP że dobrze by było zeby TP był to nie rekomendacja -
                                                    stąd wykluczyłem na poczatku dyr. zabojszcza, nasze rewizjonistki także
                                                    męskiego głosu nie mają

stąd chyba nie mogę się połapać

nie dlateog ż ekwestionuję tembr głosu czy urode naszych rewizjonistówsmile
                                                  • yigael Re: Czemu mooju 25.06.04, 16:44
                                                    smile)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                                                  • zz_beatka brawo !!! 25.06.04, 16:50
                          • yigael Re: DJ notes jest ok 25.06.04, 14:22
                            Swoją drogą brawa za przykład "pozytywnego myślenia" w natłoku utyskiwań "jak
                            zmusić", "czym postraszyć". Sam raczej "negatywnie" podchodziłem do problemu
                            ochrony. Najlepsze pomysły bywają najprostsze, tylko nie nasze smile))
                            • brenya Re: DJ notes jest ok 25.06.04, 15:31
                              Mysle, ze zachety dzialaja cuda, a negatywne uwagi i ciagle patrzenie na rece
                              raczej zniechecaja niz mobilizuja - wszak to bardzo dobrze nam wszystkim znana
                              zasada.

Mysle, ze Dj Notesowi tez by bylo milo, gdyby dostal od mieszkancow premie za
                              swa prace (nawet gdyby to mialabyc laurka, choc do kwartalnych premii sie
                              zdecydowanie przychylam) - poczucie docenienia jest dla czlowieka czasem
                              wazniejsze niz wynagrodzenie, ktore otrzymuje za prace (w przypadku Panow z
                              ochrony wynagrodzenie na pewno nie jest ono specjalnie satysfakcjonujace)...
    • zz_nowy Re: to już jest chore 23.06.04, 18:53
      ech... nie było mnie chwilę i już mnie coś ominęło... ech... te zaciszańskie
      smaczki hehehe (nomen omen) smile)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka