pawel-strzalka 19.07.04, 22:51 chciałbym się czegoś dowiedzieć o tej miejscowości bo chcę się tam wysłać we wrześniu i nie mam pojęcia czy oprócz leżenia na plaży można coś robić tam ciekawego (jakieś puby, kluby, otwarte imprezy), był ktoś już? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tlen4 Re: czy był ktoś w Alanyi? 20.07.04, 09:56 Polecam forum TURCJA : forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=660 TURCJA (forum prywatne) : forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15367 TURCJA HOTELE : forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20943 Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: czy był ktoś w Alanyi? 20.07.04, 22:48 1. Forum TURYSTYKA 2. Chyba Antalya Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: czy był ktoś w Alanyi? 20.07.04, 22:53 teufel napisał: > 1. Forum TURYSTYKA > 2. Chyba Antalya Antalya to inna dziura, mi chodzi o Alanye <nawet nie umiem tego odmieniać poprawnie> Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaprim Re: czy był ktoś w Alanyi? 21.07.04, 08:57 Turcja nad morzem -generalnie zyje calodobowo. Lokale , puby itp. W Alanyi zycie towarzyskie rozkwita po zachodzie , bo wczesniej z upalu mozna zwariowac. Nawet w maju, gdy ja bylam. Zasada generalna- nie kupuj wycieczek od polskich rezydentow opiekujacych sie Twoja grupa, bo ceny maja baaardzo wysokie. Te same wycieczki wykupisz w setkach (bez przesady!) malych biur , ktore w Alanyi sa wszedzie, a na glównej ul.Ataturka - wystepuja w co drugim domu. Wiele z nich ma rowniez polskich przwodnikow. A ceny co najmniej o 1/3 a nawet o polowe nizsze. Polecam zwlaszcza rafting po gorskich rzekach i wycieczke w gory. Albo zwiedzanie zabytkow mniej lub bardziej oddalonych. Wybor naprawde duzy. A jak Cie znudza wycieczki , puby itp , to uroda polozenia Alanyi wszystko Ci zrekompensuje. Naprawde- Pan Bóg mial duzo fantazji wymyslajac taka topografie, taki polwysep, jak ten z twierdza...Wjedztam kiedys autobusem miejskim i zrob sobie spacer w dol- baaardzo mile... Cwiczylam kilka razy... Dobrego urlopu! Aha, mieszkalam w hotelu Akropol- kilometr od centrum w strone przeciwna niz Antalya, na wzgorzu. Moze toto bylo oddalone, ale powietrze swietne, brak komarow, i zadnego hotelu wokol. Za to w centrum hotele w takich odleglosciach, ze z balkonu jednego mozesz wejsc do sasiada z innego hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaprim up! dla Ixtilki i Hubara IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.04, 16:59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojciechboski Re: czy był ktoś w Alanyi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 21:26 Tak byłem, i gorąco polecam.Są wieczory tureckie, kluby sa... ale w dzien to tylko plaża albo basen hotelowy, bo ruch zaczyna sie koło 20. Aha i jak tam jedziesz to co najmniej do hotelu z **** gwiazdkami. innych nie polecam bolicho wyposażone i obługa taka sobie. Pozdrawiam Wojciechboski Odpowiedz Link Zgłoś