Dodaj do ulubionych

Firefox 1.0PL już do pobrania

09.11.04, 11:04
Link znalazłem na tweak.pl mimo, że na stronie firefox.pl ma być dostepny
dopiero wieczorem. Sam na razie ściągam i dopiero będe instalował, ale to
podobno już oficjalna polska wersja.
ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/1.0/win32/pl-PL/Firefox%20Setup%201.0.exe
Obserwuj wątek
    • da.killa Re: Firefox 1.0PL już do pobrania 09.11.04, 11:07
      Nie tylko podobno, a nawet na pewno. To jedyna polska wersja :)

Link bezpośrednio na jeden z mirrorów:
      207.200.85.49/pub/mozilla.org/firefox/releases/1.0/

da.killa
    • maciejpoczta Re: Firefox 1.0PL już do pobrania 09.11.04, 11:17
      Zainstalowałem zwyczajnie na wersji 1.0PR. Zgłosił mi kilka niekompatybilnych
      rozszerzeń, które miałem poprzednio. Są to: Sortuj zakładki; Odnośniki tekstowe;
      DictionarySearch; FlashBlock; Tabbrowser Preferences; kilka z moich ulubionych
      skórek i (co mnie najbardziej boli) DownloadWith. Ale niech tam. Z pewnościa
      szybko pojawią sie nowsze wersje dodatków.
      • Gość: użytkownik Re: Firefox 1.0PL już do pobrania IP: *.uninet-ide.com.mx 09.11.04, 13:28
        I gdy już zdążą przerobić 1/3 tych wszystkich dodatków na wersję 1.0 to wyjdzie
        wersja 1.01, co nastąpi w ciągu jakichś 2 tygodni. Absurd, ktory trwa już od
        pewnego czasu.
      • da.killa Re: Firefox 1.0PL już do pobrania 09.11.04, 14:15
        Możesz to obejść. Zamknij Firefoksa, otwórz plik Extensions.rdf w podkatalogu
        extensions katalogu profilu Firefoksa zmień maxVersion="0.10" (czy co tam
        będzie) na maxVersion="1.0".

Powinno zadziałać.

da.killa
    • Gość: Iza Re: Firefox 1.0PL już do pobrania IP: 213.17.223.* 09.11.04, 22:31
      Właśnie pobrałam ta wersje,starą 1.0PR usunełam,nie widze różnicy między
      obiema wersjami,przy instajacji było pytanie,czy chce wersje standartową,czy dla
      zaawansowanych,wybrałam tą pierwszą ,czym one się różnia ,i co oznacza
      to PR przy 1.0.
      Pozdrawiam.
      • kell99 Re: Firefox 1.0PL już do pobrania 09.11.04, 22:37
        standardowa instalacja wrzuca pliki w wybrane z gory miejsce, zaawansowana daje
        mozliwosc wyboru miejsca na dysku i komponentow.
        roznic miedzy pr i final nie ma, bo celem byla eliminacja bledow, a nie
        dodawanie nowych funkcji. teraz pewnie wyjda wersje testowe przed kolejna wersja
        stabilna (1.2?)
        • maciejpoczta Re: Firefox 1.0PL już do pobrania 10.11.04, 08:29
          Poza tym w instalacji zaawansowanej możesz dodatkowo dodać Inspektor DOM i
          narzędzie zgłaszania awarii.
        • m.gregor Re: Firefox 1.0PL już do pobrania 10.11.04, 11:06
          A ja mam problem z zainstalowaniem FF 1.0 na Fedorze3. Przy instalacji pokazuje
          ze nie ma pliku libstdc++.so.5 . I zgadza sie. Nie ma. jest .so.6. Co zrobic?
    • Gość: mały Re: Firefox 1.0PL już do pobrania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 10:57
      Czy to program darmowy? Jakie funkcje pełni? Zainstaluję i co dalej?
      • kalinowski11 Re: Firefox 1.0PL już do pobrania 10.11.04, 10:59
        firefox.pl/
        • Gość: mały Re: Firefox 1.0PL już do pobrania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 11:10
          Ja się nie znam...Pobiorę i internet Eksplorer mi się wyłączy,tak? a jak mam
          neostradę, to wszystko jedno, czy firefox czy eksplorer? Dzięki za namiar..
          • kalinowski11 Re: Firefox 1.0PL już do pobrania 10.11.04, 11:14
            Nic się Tobie nie wyłączy :) Możesz mieć i trzy przeglądarki i nic się nie stanie
            Mało tego to możesz je wszystkie uruchomić jednocześnie .
      • maciejpoczta Re: Firefox 1.0PL już do pobrania 10.11.04, 11:07
        Gość portalu: mały napisał(a):

> Czy to program darmowy? Jakie funkcje pełni? Zainstaluję i co dalej?

I będziesz się cieszył ładną, szybką i bezpieczną przeglądarką.
    • Gość: dobry człowiek Re: Firefox 1.0PL już do pobrania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 11:07
      Dobra rada: OPERA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Pozdro!
      • maciejpoczta Re: Firefox 1.0PL już do pobrania 10.11.04, 11:09
        Też kiedyś korzystałem z Opery. To równie dobra przeglądarka, ale nie pasował mi
        baner reklamowy, a nie zamierzam płacić za coś, co mozna mieć zupełnie za darmo,
        ani tym bardziej hackować przeglądaki.
        • oo Re: Firefox 1.0PL już do pobrania 10.11.04, 11:41
          > baner reklamowy, a nie zamierzam płacić za coś, co mozna mieć zupełnie za darmo

Zaraz zaraz, Opera i FireFox trochę się chyba różnią.
          Osobiscie nie zapłaciłbym 11$ za FireFoxa, co uczyniłem w przypadku Opery.
          Co nie zmienia faktu, że FF to najlepsza darmowa przeglądarka ;)
          • maciejpoczta Re: Firefox 1.0PL już do pobrania 10.11.04, 12:31
            Po zainstalowaniu kilku rozszerzeń nie ma różnicy w funkcjonalności. No, może
            brakuje mi opcji robienia notatek. Za to nie mam problemów ze strona mojego
            banku (i kilkoma innymi), których nie wyświetlała Opera.
            A tak na prawdę, to używałem Opery od wersji 5 do 7.23 i prawdziwym powodem dla
            którego przeszedłem na Mozillę był nowy interface wersji 7.50. Po prostu nie
            podobał mi się. Co nie zmienia faktu, że lubię Operę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka