metiowiec 01.02.05, 10:40 Co wy na to ?? ja jestem za skoro taksówkarze niedługo adwokaci to czemu nie księża ?? Skoro nie jest nałożony podatek , to niech chociaż społeczeństwo wie ile zarabiają (tfu znaczy "dostają w ofeierze") Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k_madame Re: Kasy Fiskalne Na....TACY KOŚCIELNEJ ! 01.02.05, 10:50 tak,tak,tak....jestem jak najbardziej ZA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik błąd podstawowy IP: 62.121.129.* 01.02.05, 10:52 datki na tace to dobrowolna darowizna, a fiskalizowaniu podlega sprzedaż. mam nadzieje, że nie zamierzasz startowac do sejmu? tam juz jest dośc takich nieuków którzy w swej bezgranicznej niewiedzy tworzą idiotyczne ustawy nie trzymające się kupy. Odpowiedz Link Zgłoś
metiowiec Re: Kasy Fiskalne Na....TACY KOŚCIELNEJ ! 01.02.05, 10:59 Jestem Dopiero W 1 Klasie Liceum :] więc nie orientuje się w niektórych sprawach ekonomicznych pozatym powinieneś UWAŻNIEJ CZYTAĆ bo napisałem : Skoro NIE JEST nałożony podatek , to niech CHOCIAŻ społeczeństwo WIE ILE ile zarabiają (tfu znaczy "dostają w ofeierze") :-] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: Kasy Fiskalne Na....TACY KOŚCIELNEJ ! IP: 62.121.129.* 01.02.05, 11:03 to dziecko najpierw dorośnij i poczytaj coś na ten temat, za 15 lat zaloz swoja firme, zainstaluj kase, i wtedy bedziesz wiedział, że kasa fiskalna ma sie tak do odzwierciedlenia rzeczywistych dochodów jak gruszka do sedesu Odpowiedz Link Zgłoś
metiowiec Re: Kasy Fiskalne Na....TACY KOŚCIELNEJ ! 01.02.05, 11:15 Podatniku, nie wiem czy rozumiesz to , że każdy ma prawo się wypowiadać i chyba nie musze czekac tych 15 lat żeby móc dyskutować o pewnych sprawach.Wiem że kasy fiskalne nie oddają pełnej kwoty ale pomyślałem o tym żeby tak zrobic aby dopiec klerowi chociaż troszkę. To tyle. Pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: Kasy Fiskalne Na....TACY KOŚCIELNEJ ! IP: 62.121.129.* 01.02.05, 11:27 jasne ze kazdy ma prawo sie wypwiadac nawet kompletne nieuki i ignoranci moga gadac co im slina na jezyk przyniesie nawet jak to sie ma nijak do rzeczewistosci i faktow najbardziej "dopieczesz klerowi" jak zaczniesz byc gorliwym katolikiem, i dawac soba swiadectwo jakosci tego katolicyzmu. to bedzie dla nich bolesne miec w gronie "owieczek" takie ograniczone ynetektem osoby, ale Bog przed ułomnymi drzwi nie zamyka, w tym twa nadzieja Odpowiedz Link Zgłoś
broton Re: Kasy Fiskalne Na....TACY KOŚCIELNEJ ! 02.02.05, 20:54 ... widać podatnik też moze pieprzyć bo nieuk i ignorant ... Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_snooker Re: Kasy Fiskalne Na....TACY KOŚCIELNEJ ! 01.02.05, 11:26 Co racja to racja ;) Kasa nic nie mówi ino drukuje to co się jej każe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Kasy Fiskalne Na....TACY KOŚCIELNEJ ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 11:02 Metiowie ciesz sie, bo kler nie bierze wszystkiego dla siebie - oddaje czesc do kuri. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynamon Re: Kasy Fiskalne Na....TACY KOŚCIELNEJ ! IP: *.net.autocom.pl 01.02.05, 11:18 Może za nim, kasy wprowadzimy do kościoła- swoją drogą jak ty sobie to wybrażasz ksiądz chodzi po kościele zbiera ofiarę, ktoś mu rzucił 2 zł, on wyciąga perzenośną kasę fiskalną, daje wiernemu rachunek i idzie dalej... Ale myślę że należy zacząć od prywatnych gabinetów lekarskich, przecież oficjalnie wiadomo że teraz łapówki /np. żeby się dostać na oddział albo załatwić lekarza do operacji/ nazywają się opłatą za wizytę -która kosztuje np. 1000zł... Odpowiedz Link Zgłoś
metiowiec Re: Kasy Fiskalne Na....TACY KOŚCIELNEJ ! 01.02.05, 11:31 Mój pomysł to utopia wiem...ale Kasy to była by taka puszeczka zpecjalnie zamykana z plombą etc ludzi to tylko pomysł ! nie przejmujscie sie tak bo wam żyłka pęknie w polsce i tak to jest niemożliwe bo nami nie rządzi sejm (jaki jest taki jest ) tylko kościól Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yamayka NO ŚWIATŁĄ MAMY MŁODZIEŻ- ALE... IP: *.net.autocom.pl 01.02.05, 12:43 Dziecko drogie mało wiesz o świecie coś usłyszysz, coś sobie dopowiesz a potem takie ZŁOTE MYŚLI GŁOSISZ- rozumiem zawsze trzeba mieć kozła ofoarnego dawniej meliśmy komunę a teraz kościół. Tyko kościół to wspólnota wszystkich katolików- ale ty nie odróżniasz pojęcia kościół i kler- prawda. Przypominam ci że w Polsce wszystkemu winni są nie tyko księża ale też żydzi i masoni a przy okazji Balcerowicz musi odejść - myślę że się rozumiemy???? Odpowiedz Link Zgłoś
metiowiec Re: NO ŚWIATŁĄ MAMY MŁODZIEŻ- ALE... 01.02.05, 12:59 Nie nie rozumiemy się.Nie mam nic do żydów ,masonów, balcelerowicza a chodzi mi o to w jaki sposób księża katoliccy okradają społeczeństwo,swoimi czułymi słówkami do emerytek które co niedziela wykładają połowe swojej renty na tace. I to mnie wku.... Odpowiedz Link Zgłoś
farfocle Re: NO ŚWIATŁĄ MAMY MŁODZIEŻ- ALE... 01.02.05, 13:12 metiowiec napisał: chodzi mi > o to w jaki sposób księża katoliccy okradają społeczeństwo,swoimi czułymi słów> kami do emerytek które co niedziela wykładają połowe swojej renty na tace. > I to mnie wku.... > buhahahahahaaa ile razy odwiedzałes osoby w domu starców? ile razy zrobiłes zakupy staruszkom ze swojego osiedla? kiedy ostatnio zapytałeś starszego pana z parteru co chodzi o lasce czy mu starcza na chleb i czy nie trzeba mu w czymś pomóc? ile razy pomogłes czynnie rencistce czy emerytce która jest chora albo samotna? jak często pomagasz w hospicjum i niesiesz dobre i czułe słowo i zainteresowanie starszym osobom w ich ostatnich chwilach??? ale z ciebie hipokryta aktywisto od siedmiu boleści... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yamayka Re: NO ŚWIATŁĄ MAMY MŁODZIEŻ- ALE... IP: *.net.autocom.pl 01.02.05, 13:22 Zgadzam się w pełni z przedmówcą, z tego wynika że nasz młody przyjaciel nie tyklo mało wie, ale jego informacje mają źródło wśród sympatyków czasopisma NIE... Odpowiedz Link Zgłoś
metiowiec Re: NO ŚWIATŁĄ MAMY MŁODZIEŻ- ALE... 01.02.05, 13:33 nie czytuje gazet pokroju NIE i FAKTY I MITY, nieraz pomogłem starszej sąsiadce lub zrobiłem zakupy owszem nie robie tego codziennie bo nie mam czasu(szkoła). A ja się ciebie zapytam ilu widziałeś księży którzy robili to co ty mi wypomniałeś ?? ja przyznam szczerze nie widziałem księdza w terenie pomagającego osobom starszych, widziałem młodych tych co mają zostac księżmi oni pomagają owszem bo nie zrobili im prania mózgu.A w hospicjach ilu widziałes księży ? bo ja raczej zakkonnice lub wolontariuszy z przykościelnych oaz ale nie księży.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a może Re: NO ŚWIATŁĄ MAMY MŁODZIEŻ- ALE... IP: 62.121.129.* 01.02.05, 13:43 a może idz do okulisty? albo psychologa? macie tam w szkole psychologa szkolnego? porozmawiaj z nim. no i ten okulista koniecznie bo zaćma ci mózg przesłaniac zaczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
metiowiec Re: NO ŚWIATŁĄ MAMY MŁODZIEŻ- ALE... 01.02.05, 16:16 No widze że pan KTOŚ to prawdziwy cwaniak ! No stary dalej skoro wiesz że w szkole jest okulista (lol) albo psycholog to powiedz gdzie można spotkac księży pomagając wolontaryjnie ? hę Pokaż mi takie miejsce gdzie wymieniają pampersy starszym ludziom, gdzie poświęcaja im godziny na rozmowe no pokaż mi takie miejsce to z miejsca staniesz się moim prywatnym bogiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: NO ŚWIATŁĄ MAMY MŁODZIEŻ- ALE... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 18:57 Hmmm. Powiedz mi w którym liceum nauczyciele muszą się męczyc z takimi półgłowkami jak ty?:) Odpowiedz Link Zgłoś
metiowiec Re: NO ŚWIATŁĄ MAMY MŁODZIEŻ- ALE... 01.02.05, 20:00 W Nowodworku a co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynamon Re: NO ŚWIATŁĄ MAMY MŁODZIEŻ- ALE... IP: *.net.autocom.pl 02.02.05, 09:46 No skoro taki jesteś przekonnay, o nieróbstwie księży jesteś w błedzie- ale rozumiem cię każdy sądzi własną miarą. Podejrzewam że głośno krzyczyc żeby zagłuszyć własne sumienie. To taki mechanizm obronny. Po drugie myślisz sobie ,że to ze chodzisz do Nowodworku komuś zaimponuje- to się mylisz- jak skończys studia - może dwa fakultety, napiszesz doktorat albo lepiej habilitację może to na kimś zrobi wrażnenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bilbao Re: NO ŚWIATŁĄ MAMY MŁODZIEŻ- ALE... IP: *.autocom.pl 02.02.05, 09:59 Metiowiec jest w wieku tzw buntu młodzieńczego więc trzeba go traktować bardzo pobłażliwie. Jak trochę mądrości nabierze życiowej i zobaczy jak życie faktycznie wygląda to się będze słów tych wypisywanych na forum mocno wstydził. Metiowcu, to do Ciebie: ja będąc w twoim wieku też myślałem że jak już szkoła średnia to wiem wszystko i dorosły jestem i że mogę wszystko. Jak przedmówcy pisali wtłoczyli Ci: telewizja, koledzy, prasa jakąś bójdę o KK do głowy wyrządzając Ci krzywdę. Bo się szarpiesz w głowie z kasami fiskalnymi teraz. Wyluzuj - że napiszę tak po waszemu -wyluzuj koleś czasem mądrzej nie być trendy i nie gonić za wszystkimi w owczym pędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
metiowiec Re: NO ŚWIATŁĄ MAMY MŁODZIEŻ- ALE... 02.02.05, 10:05 Nosz ludzie ja nie wiem. Informuje że nie przezywam buntu młodzieńczego. wyraziłem jedynie opinię o tym żeby zastosowac kasy fiskalne na tacy oraz doddałem że ten pomysł to i tak utopia bo polską rządzi kościół a nie politycy.Dlatego też kasy fiskalne to był mój pomysł niemożliwy do realizacji.Jak widać nie czytacie dokładnie co pisze ale jeśli zauważycie chociaż jedno złe słowo na kościół to wy prawicowi dewoci rzucacie się na atakująca osobe jak sępy, to w waszym stylu Odpowiedz Link Zgłoś
metiowiec Re: NO ŚWIATŁĄ MAMY MŁODZIEŻ- ALE... 02.02.05, 10:01 Nie myśle że jestem kimś dlatego że chodze do nowodworka, napisałem że do niego chodzę bo zapytał mnie wcześniejszy użytkownik gdzie chodze do szkoły to po pierwsze po drugie nie próbuje zakłócac sumienia, owszem nikt nie jest doskonały ale przynajmniej nie mam na swoim koncie kradzieży i manipulowania Taka moja rada czytaj uważnie posty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bilbao Re: NO ŚWIATŁĄ MAMY MŁODZIEŻ- ALE... IP: *.autocom.pl 02.02.05, 10:31 No dobra: "tak utopia bo polską rządzi kościół a nie politycy" - Twoja fantastyka czy fakty, jeśli fakty masz na to dowody? Ale nie hasła tylko dowody, kto gdzie, z nazwisami by można było to sprawdzić, tylko uważaj bo o pomówienia nie trudno "to wy prawicowi dewoci rzucacie się na atakująca osobe jak sępy" - nikt tu nie deklarował sięprawicowcem czy kimkolwiek innym, a sam widzisz ty nas podsumowałeś, nazwałeś dewotami a może już obraziłeś "jak sępy, to w waszym stylu" - postawisz nas w jednym szeregu z tzw "mocherowymi beretami" - chyba taki określenie jest popularne w śród młodych "drugie nie próbuje zakłócac sumienia" - wiesz sumienie to bardzo elastyczna sprawa, robić coś z własnym sumieniem nie oznacza kłamać, kraść, gwałcić, oszukiwać, nie wiadomo jakie masz sumienie "przynajmniej nie mam na swoim koncie kradzieży i manipulowania" -to bardzo wąski zakres złych czynów, można robić wiele innych ochydnych rzeczy, "a moja rada czytaj uważnie posty" - dziękuję a radę od młodego człowieka, i ja poradzę także: czytaj uważnie posty ale wpierw zastanów się co na nie odpisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynamon BILBOA- WPEŁNI SIĘ Z TOBĄ ZGADZAM IP: *.net.autocom.pl 02.02.05, 11:32 Myślę że nie ma co dyskutować z tym chłopcem, bo jest jeszcze niedojrzały do poważnej rozmowy, nikt mu tu przecież nie broni wyrażac własnych argumentów, problem w tym że on nie szanuje naszych a tym samym nas samych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: NO ŚWIATŁĄ MAMY MŁODZIEŻ- ALE... IP: *.bojko.krakow.pl 02.02.05, 17:35 jaaaa....ale robicie z igły widły.... tu chodzi chyba o to ze ksieza powinni dawać dobry przykład! i byc dla nas wzorem ( nie mowię: ideałem!), jestem katoliczka, i mocno wierze w BOga..ale uwazam ze dzisiejsi ksieża czesto mijaja sie z powołaniem! i wcale nie są tacy, jacy powinni byc ( moim zdaniem) i to ze mam taka opinie o ksiezachto nie znaczy ze krytykuje moja wiare! zreszta napewno istnieja fantastyczni księza (znam kilku takich!) Odpowiedz Link Zgłoś
serta :) 02.02.05, 18:55 A ja uwazam,ze dzisiejszy KK to nic innego jak maszynka do robienia pieniedzy.W istnienie Boga wierze,ksieza nie sa mi do niczego potrzebni,bo sa po prostu zaklamani dla mnie.Obecnie KK mocno odbiega od moich wyobrazen o PRAWDZIWYM KK.Ciekawe dlaczego tylu ludzi sie odwraca od wiary,czemu coraz mniej z nich chodzi do kosciola? Bo widocznie wielu sobie uswiadomilo,ze niewiele to ma wspolnego z prawdziwym celem istnienia tejze instutucji.Bardzo rzadko spotykam sie z prawdziwa pomoca ksiezy dla naprawde potrzebujacych.Duzo czesciej zauwazam,ze troszcza sie przede wszystkim o wlasne interesy! Moglabym mozyc przykladow tego typu zachowan - a przede wszystkim irytujace staje sie to,ze obecnie w kosciele nalezy za wszystko zaplacic,niewazne,ze ktos moze przymierac glodem ... np.msze gregorianskie - ksiadz za to,ze przez caly miesiac kazdego dnia powie,ze masza odprawiana jest za sw.pamieci xxx bierze 1000 zl.1000 zl!!! Mnozyc moglabym takich przykladow,mnozyc! I takich,kiedy ksiadz zachowal sie jak zwykly gnojek - nie obrazajac nikogo,ale nie da sie tego okreslic inaczej.Niech sie ktos wybierze na "imprezke u proboszcza" z okazji np.oplatka ... oczywiscie dla wybrancow - tych,ktorzy najwiecej daja - wierni parafianie ... brak slow.Nie martw sie metiowiec,ja jestem podobnego zdania co i Ty ... Odpowiedz Link Zgłoś
serta :) 02.02.05, 18:58 aha,zeby ktos nie stwierdzil,ze najwyrazniej jestem kolejna anty ... nie,tez znam kilku naprawde wspanialych ksiezy,ktorzy chyba sie urodzili wrecz po to,zeby pomagac ludziom i zblizac do Boga,ale takich znam kilku ... natomiast cale mnostwo pseudo-ksiezy! Odpowiedz Link Zgłoś
metiowiec Re: :) 02.02.05, 21:03 Dzięki za wsparcie Serta, jedna normalna co jej mózgu nie wyprali.Ja tez znam kilku księży których darzę szacunkiem ale to kropla w morzu... Odpowiedz Link Zgłoś
serta :) 02.02.05, 21:34 eee tam jedna normalna ;) czasem zdarza mi sie zyskac przychylnosc tlumu,czasem obrywam po uszach za swoje wypowiedzi - normalna rzecz na forum :) A temat mnie zaciekawil,bo sama jestem podobnego zdania - ze nikt tak naprawde nie zwraca uwagi na to,jakimi pieniedzmi obraca kosciol.A obraca wielkimi.Owszem,to podobno tylko datki,ale tez dziala mi czasem na nerwy fakt,ze takie zapatrzone w kosciol i ksiezy babcie potrafia oddac cala swoja emeryture na tace,byle by tylko ksiadz ich "po glowie poglaskal" i zapamietal ... paranoja jakas! Uwazam,ze skoro kosciol tak bardzo niby pomaga ludziom,biednym itd.to dlaczego wciaz buduje nowe swiatynie w ktorych nie ma nic poza przepychem,zadnego poczucia,ze w miejscu tym jest Bog ... tylko kase sie widzi dookola.Ile inkubatorow moznaby za to kupic,ile obiadow ... szkoda slow.Jasne,lepiej wspomagac finansowo radio maryja,nowe samochody dla ksiezy,benzynka do pelna,pelna lodowka,trzypietrowy dom dla dwoch ksiezy mieszkajacych w nim ... to chocby przyklad z mojej okolicy.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanilia Re: Kasy Fiskalne Na....TACY KOŚCIELNEJ ! IP: *.net.autocom.pl 14.02.05, 22:19 up Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedziczka Re: Kasy Fiskalne Na....TACY KOŚCIELNEJ ! 14.02.05, 22:52 Przepraszam, a kto ma coś do MOICH pieniędzy, od których zaplaciłam podatek? Jak mam ochotę, to daję na tacę, albo na Orkiestrę Owsiaka, albo jeszcze na coś innego. Jak mam ochotę, to sobie zapłacę za ślub, chciny, cy pogrzeb. Jak nie będę chciała, to po prostu nie pójdę do Kościoła. Powiedz mi, drogi licealisto, czy zarobiłeś już w życiu uczciwie jakieś pieniądze, że chcesz opodatkowywać moje? Odpowiedz Link Zgłoś
metiowiec Re: Kasy Fiskalne Na....TACY KOŚCIELNEJ ! 15.02.05, 19:17 primo : Tak zarobiłem uczciwą pracą secundo : nie twoje pieniądze, ponieważ one przestają być twoje w momencie kiedy przekażesz je jako datek... Odpowiedz Link Zgłoś