Gość: Postulaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 23:27 Rozwalić ten kolesiowski system! Koniec z nepotyzmem! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasica4u Prorektor Gabrielska stawia na swoim 18.04.05, 23:45 Zastanawiałam się - kto na tym skorzystał? I wychodzi mi, że najsprytniejsza z całego uniwerysteckiego towarzystwa jest prorektor Gabrielska. To ona wiedziała doskonale, ze inni kandydaci, jak np profesor Pacholski nie chcą startowac przeciwko rektorowi Latajce. Sama też składała takie deklaracje. Tym niemniej urobiła kontrolowany przez siebie samorząd studencki, aby w próbnym głosowaniu studenci oddali na nią swe głosy - stąd jej dobry wynik.Nawet jeśli prawdą jest, że o decyzji rektora dowiedziała się od niego dopiero w południe, to miała aż za dużo czasu, aby powiadomić o tym innych możliwych kandydatów. Tymczasem zatrzymała tą wiedzę dla siebie i ochoczo zgłosiła swą kandydaturę, wiedząc że będzie bez poważnej konkurencji. Jest to wyraźne naruszenie zasady równości wyborów i dlatego ta farsa powinna zostać unieważniona. Kandydatka, dla której pojęcie fair play jest obce, niech trzyma się z dala od godności akademickich. Wstyd dla Uniwersytetu, który i bez tego ma ostatnio dosyć kłopotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ep Re: Prorektor Gabrielska stawia na swoim IP: 81.219.236.* 19.04.05, 00:00 zdaje sie, ze ja jestem spoza. nie znam uwarunkowan, uzaleznien. natomiast wypowiedzi zrozpaczonych wyborcow byly po prostu smieszne. naiwnosc do kwadratu? zwykla glupota? trudno o diagnoze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A ja wiem? Re: Prorektor Gabrielska stawia na swoim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 00:01 A kim jesteś? Skąd to wszystko wiesz? Co zrobił przez swoją kadencje Latajka, poza brakiem spostrzegawczości względem afer budowlanych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stud666 Re: Prorektor Gabrielska stawia na swoim IP: *.eranet.pl 19.04.05, 00:03 Zanim pani zacznie szrpac prorektor GABRYJELSKĄ, niech sie pani nauczy jej nazwiska. Przyda się gdy zostanie ona zostanie za tydzień wybrana nowym rektorem. Przynajmniej chce Ona zrobić coś, a nie tylko gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Prorektor Gabrielska stawia na swoim 19.04.05, 01:18 Stud666 błagam, opowiedz wszystkim co Ona chce zrobić ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Prorektor Gabrielska stawia na swoim IP: *.um.wroc.pl / 82.160.112.* 19.04.05, 09:32 Studenci popierali Rektora Latajkę i sami są bardzo zdziwieni tym co się stało. Najgorsze jest to, że nikt z nimi tego nie konsultował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Szok na Uniwersytecie - Latajka nie chce być IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 19.04.05, 00:07 brhahahaha ale profesor dal d... jak zwykly prostak, upada ten kraj nie od dzis ciekawe jaki wplyw mialo sledztwo w sprawie biblioteki? he pocieszam sie zem nie profesor ale swoj honor mam rzygac sie chce Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz I tak macie wersal 19.04.05, 02:42 Na ekonomicznej w Krakowie jest normalny skandal. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=410&w=22670365 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=410&w=22892915 I rektorowi moga ..... Sfalszowali wybory. I co? I nic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek GABRYJELSKA KŁAMIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 08:12 jak moze powiedziec ze dopiero wczorqaj dowiedziala sie ze Latajka nie kandyduje, skoro do 15 kwietnia trzeba było zgłaszać pisemnie chęć kandydowania (wczoraj byl 18) i sama mimo składanych deklaracji, że nie będzie kandydować zgłosiła się. Jak można ufać takiej osobie. Urobiła Samorząd akceptując ich oszustwa wyborcze. Za to dostała od nich 22 głosy (i nie wszystkie studenckie jak podały media). Ale na szczęście studenci nie są jedyni i to studenci wybrni w dziwnych wyborach. Z dwojga złego lepszy ten Jędryska tylko że trochę młody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marudny Re: GABRYJELSKA KŁAMIE IP: *.adm.uni.wroc.pl 19.04.05, 08:58 Kandydatury można było składać do 18 kwietnia do godz.14.00. Ktos jest szybki w sądach i zapomniał, że wybory indykacyjne zostały przesunięte z powodu pogrzebu Jana Pawła II i w związku z tym termin składania kandydatur też się przesunął, bo ma być tydzień na ich składanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WNS Re: Szok na Uniwersytecie - Latajka nie chce być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 08:21 Spokojnie! Jeśli w wyborach po 3 głosowaniach nie będzie mozna wyłonić Rektora wówczas będzie mozna zgłaszać nowych kandydatów i będą rozpisane nowe wybory. Jednak mam nadzieje że Pani Gabryjelska zachowa choć odrobinę godności i już teraz zrezygnuje z kandydowania (jak to sama zresztą publicznie deklarowała jeszcze tydzień temu!!!) tak aby uniknąć niepotrzebnej straty czasu i przyspieszyć cały proces wyboru nowego Rektora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student ona nie jest profesorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 08:28 to jest prawdziwy wiedźmin, ona po prostu jest straszna. Jak ktoś mógł jej zaufać. Prezcież ona nie jest nawet profesorem. To wstyd dla Uniwersytetu i do tego kłamie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noster Re: ona nie jest profesorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 08:43 a JM Wiedzmin Alma Magiel - ostatni taki relikt biurowy , jest od zawsze i zawsze "around" ,a teraz nie wie do kogo się przylepić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: ona nie jest profesorem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 09:35 Odwalcie się od profesor Gabryjelskiej. To świetny nauczyciel akademicki i uczciwy człowiek, a że jest wymagająca - to widać nie wszystkim pasuje. Rektorem oczywiście być nie musi, ale prosze nie obrzucajcie błotem osoby, która absolutnie na to nie zasługuje! Trochę opanowania i spokoju w swoich sądach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asgaard tylko nie Jędrysek! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 09:40 Apeluję - nie Jędrysek, rektor na motokrosie uganiający się za pannami... chyba nie tego nam trzeba:) Odpowiedz Link Zgłoś
draq Re: tylko nie Jędrysek! 19.04.05, 09:59 W koncu jest szansa, ze ktos rozwali choc troche ten skostnialy uklad (choc trudno wtedy mu wrozyc dlugi zywot na pozycji Rektora). No i w przeciwienstwie do "naszych wielkich slaw polskiej nauki" On umie zdobywac pieniadze - a tego nam trzeba. A tak swoja droga, to przeszkadza Tobie fakt, ze nie "ugania sie na motokrosie" za Toba?, czy tez Ty bys sie chcial "uganiac", ale warunki nie pozwalaja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubcia Re: tylko nie Jędrysek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 10:53 a moze własnie jędrysek. Jest to szansa na przyspieszenie uczelni i zwiększenie prestiżu naukowego. Tak patrząc to poza wiekeiem we wszystkim jest lepszy od Gabryjelskiej. Profesor, dynamiczny, pokazał że potrafi się przebić i walczyć o Uniwersytet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Tylko nie Gabryjelska prosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 13:22 drodzy elektorzy, błagam nie głosujcie na tą kobietę. To będzie skandal. Nie możemy do tego dopuścić. Nie wiem kto to jest ten jędrysek, ale na pewno nie Gabryjelska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asgaard Re: tylko nie Jędrysek! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 13:52 wybacz ale M.O. Jedrysek to człowiek z popaprana psychiką, w dupie ma ludzi, cool kumpel dla studentów, wieczne dziecko. Pieniądze załatwia taaak ale czy nie przypadkiem tylko dla siebie... Jeśli chodzi o motokros i uganianie się, to zapewniam Cię, że jeszcze tego brakowało gdyby to za mną się uganiał... Natomiast w kwestii warunków - no cóż... 165 i buźka skrzywdzonego dzieciaka... Reasumując - to nie jest kandydat na osobę reprezentująca Uniwersytet Wrocławski, gdyż jego że tak powiem "tło psychologiczne" jest BE. Odpowiedz Link Zgłoś
vigla NFA - także szok 19.04.05, 09:48 druga strona nauki i edukacji w Polsce dla wielu takze szok -www.nauka- edukacja.p4u.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
no.logo Klasa 19.04.05, 10:08 Zdaje się, że Jego Magnificencja Latajka zapomniał o pewnej ważnej zasadzie: "cokolwiek w życiu robisz staraj się to zrobić z klasą". Innymi słowy - trzeba mieć też jaja, żeby przyjść i powiedzieć publicznie "rezygnuję". A oprócz tego nie dość, że postawił elektorów w cholernie głupiej sytuacji, to jeszcze zafundował cudowny prezent pani prorektor, osobie, która - według mnie - całkowicie skompromitowała się współpracą z tzw. samorządem studenckim, czyli organizacją, która z jawnością, przejrzystością i uczciwością ma niewiele wspólnego. (Ciekawe, czy zaraz dostanę opieprz od *.adm.uni.wroc.pl) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wybory? Re: Klasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 10:47 sorki sorki, to latajka zafundował sobie ten samorząd - mógł przecież wymusić uczciwe wybory? Odpowiedz Link Zgłoś
no.logo Zgadza się 19.04.05, 10:52 I właśnie dlatego z jednakową niechęcią podchodzę do obu kandydatur - i JM Latajki, i prof. nadzw. Gabryjelskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek azs Re: Szok na Uniwersytecie - Latajka nie chce być IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.04.05, 13:24 Jako absolwent wypowiem sie obiektywnie: 1. Latajka - rektor chemik, nieudolne inwestycje, prawicowy zbawca po Gelesie co zrobił: nic ABW mu podpowie, troche zmian we wrocłwiu 2. Gabryjelska - filolog walczący, zna sie na studentach, twarda sztuka co zrobiła: brak afer z nauka, studenci zadowoloni 3. Pacholski i inni: swietni dziekani koledzy Rektora co zrobili: wydział MiI ma nowy gmach(chwała po wieki) z kurnika na salony, ale za pomoc Latajce w odegraniu tej farsy CZERWONA kartka 4. Jędrysek - profesor w wieku 35 lat, znany na świecie w swojej dziedzinie(4 języki) młody, gra w piłke, jezdzi na motokrosie, nurkuje troche trudny na zajęciach co zrobił: stypendia, garnty itd nadaje sie na zdobywanie srodków na zarzadzanie 80 letnimi prof nie!! 5. Samorząd - jaki naród taka władza, działanie społeczne to dzis obciach(piwo trendy) co ma samorzad z fałszowania wyborów? lepsze miejsce w akademiku? zebrania senatu, zebrania w czasie wolnym? co zrobił: traktuje studentów jak potrafi - jak jestes lepszy to POKAŻ!! to tyle Odpowiedz Link Zgłoś
fermion a czemu nie ktoś młody na Rektora? 19.04.05, 14:42 Tomek AZS napisał: > Gabryjelska - filolog walczący, zna sie na studentach, twarda sztuka > co zrobiła: brak afer z nauka, studenci zadowoloni nie są zadowoleni! jakąś nie reprezentawtywną grupę studentów pytałeś, a jeśli chodzi o afery to czy osiągnięciem jest brak afer? oczywiście pomijając wszystkim znaną aferkę wstawiennictwa za "pseudo" studentem z samorządu aby został na drugą kadencję przewodniczącym, a wstawiennictwo było na tyle "poważne", że senacka komisja zmieniła zdanie, co do powtórki ustawionych wyborów do samorządu, a już nawet GW pisała żze będą powtórzone tylko REktor wyznaczy termin... to zobligowało samorząd do przeprowadzenia "w taki sposób" wyborów elektorskich, aby jak najwięcej ludzi mogło w podzięce zagłosować na panią Prorektor. dalej to już można się tylko domyślać w jaki sposób Pani Prorektor tak wszystkim "pokierowała" że o mało nie została Rektorem. Piszę o mało nie została bo profesorowie w artykule się wypowiadają, że żaden z tych kandydatów nie będzie Rektorem, tylko będzie powtórzone głosowanie indykacyjne czyli wyłanianie kandydatów. > Jędrysek - profesor w wieku 35 lat, znany na świecie w swojej dziedzinie(4 > języki) młody, gra w piłke, jezdzi na motokrosie, nurkuje troche trudny na > zajęciach co zrobił: stypendia, garnty itd nadaje sie na zdobywanie srodków > na zarzadzanie 80 letnimi prof nie!! ale jeśli miałby doświadczonych i ogólnie szanowanych prorektorów to przeszło by i zarządzanie starzszyzną uczelnianą > Samorząd - jaki naród taka władza, działanie społeczne to dzis obciach(piwo > trendy) co ma samorzad z fałszowania wyborów? lepsze miejsce w akademiku? > zebrania senatu, zebrania w czasie wolnym? > co zrobił: traktuje studentów jak potrafi - jak jestes lepszy to POKAŻ!! > to tyle nie wiedziałem , że działanie społeczne to obciach.... a samorząd ma z fałszowania wyborów ma m.in: - możliwosć wpływania na dzielenie budżetu przeznaczonego na działalność studencką, czyli standardowo kto go popiera i kogo lubi da mu więcej - organizowanie imprez przeważnie biletowanych(patrz Juwenalia, było chyba po 3 czy 5zł )i tego typu imprezy "okolicznościowe" a jak sam zauważyłeś nic nie robi się za darmo...czysty pieniężny zysk - pewnie dostają jakieś nagrody pieniężne/tak jest na innych uczelniach myślę że na UWr też/ ktoś wie czy tak jest napewno i ile dostają? - pośrednio zysk dla siebie z postaci obycia z organizacją różnych rzeczy i obracaniem się w kręgu różnych ważnych i mniej ważnych profesorów - i Ci co działają sami się na to decydują więc wiedzą, że będa musieli poświęcić trochę czasu, ale chyba się opłaca skoro fałszowali - mogą też walczyć o coś dla studentów, jak choćby zorganizować studentów i jednoznacznie zaprotestować przeciwko zabraniu przez ustawę tych zniżek na obiady! ale do tego musieli by mieć dobry przepływ iformacji, a ja znalazłem tylko to : www.samorzad.uni.wroc.pl/ wiem, wiem, coś dodają do strony , albo jest awaria itp., ale podczas takich wyborów mogliby zrobić na tej stronie jakąś ankietę/ forum/ czego oczekują studenci a w akademiku są dobre miejsca bo stoją prawie puste po podwyżkach, które zresztą raczej na pewno opiniował samorząd /bo do tego w sumie jest żeby opiniowac tego typu sprawy, przynajmniej na innych uczelniach/ pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: a czemu nie ktoś młody na Rektora? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 17:36 Kolego jezeli uważasz, że wybory do samorządu studentów były sfałszowane to dlaczego nie złożyłes doniesienia do prokuratury??? Jeżeli masz na to dowody to dlaczego ich nie ujawnisz??? Jak uważasz, że prawie nikt nie mieszka w akademiku to spróbuj się zameldować w kredce. Jezeli myślisz, ze jedynym źródłem informacji jest Gazeta to daleko nie zajdziesz. pozdrawiam i nie dajmy się zwariować. Odpowiedz Link Zgłoś
fermion Re: a czemu nie ktoś młody na Rektora? 19.04.05, 17:56 jak by nie było podstaw to by komisja nie zaleciła powtórki,ale jakby były ewidetne dowody na fałszerstwo to wiadomo,że nikt by się nie patyczkował.../chyba, że o dobre imię UWr by dbano.../ widocznie były wystarczające dowody jedynie do"chwilowego"zalecenia powtórki wyborów i do opisania tego przez gazetę /chyba nawet na pierwszej stronie/ bez obawy o jakieś sprawy sądowe za zniesławienie. zdaję sobie sprawę, że media są niekompetentne i czasami naciągają prawdę np. TVP3 powiedziała po piewrszym głosowaniu, że Pani Prorektor nie może startować bo nie ma prof. zwyczajnego, co okazało się nieprawdą. staram się również nie przesadzać ze spiskową teorią dziejów. jeśli faktycznie nie ma miejsc w Kredce to bardzo mi przykro...widocznie coś źle zinterpretowałem, ale myślę że dla Ciebie Studentko nic straconego,możesz poprosić o pomoc w zameldowaniu samorząd... pozdrawiam i nie daję się zwariować:) ciekawie się na to patrzy z boku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodi Szkoda mi Latajki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 18:42 Samorzad z Gabryjelska wycyckali Latajkę, mieli to zaplanowane wczesniej. Gabryjelska im przyklepała wybory (nakreciła Latajkę) a teraz wykręciła Zdzisława za którym "stała" murem. Jak ona może teraz tak postępować Wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: Szkoda mi Latajki IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.05, 22:55 Jak to wycyckali? Latajka to roślina? Widzialem go w telewizji, wyglądał na człowieka, kŧóry podejmuje decyzje.To nie Pani pro- go "wycyckała" (z samorządem, czy bez), lecz sam podjął suwerenną decyzję. To nie jest niemowlę, to chłop! Ważne jak kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek AZS Re: a czemu nie ktoś młody na Rektora? IP: *.kom / *.kom-net.pl 20.04.05, 17:41 Witaj, widze ze dogłebnie przenalizowałes moje wywody: odpowiadam: 1. Przewodniczacy Samorządu na 2 kadencji..tym sie nie zajmuje znam ich wszystkich od 15 lat, poprostu to jakis wirus...hahah 2. Wybory do SST: jasne jest to 40 tys studentów 100 elektorów(brak siedzacych przy urnach, brak chetnych do wyborów, brak głosujących max 2% tak skuteczność) 3. Imprezy i budzet: chyba nie wiesz jakie sa to kwoty i jakie imprezy (Juwenalia koszt 100 tys doatcja 50 tys) skad wziasc pieniadze? i co najciekwasze 5 imprez juwenaliowych 4. Rektorzy - znasz jakiegos osobiscie, nie z zajęć? nic nie piszesz? a szkoda bo ten artykuł o TYM jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek g. Re: a czemu nie ktoś młody na Rektora? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 19:22 siedzę w tych strukturach i wiem że jest to jedno wielkie bagno. Jeśli chodzi o kandydatów na rektora, czyli Jędryska lub Gabryjelską to jest to po prostu skandal!!! pierwszy to młody nic nie wiedzący koleś a druga to kłamliwa, wredna i fałszywa żmija!!! Nie wróżę dobrze uniwersytetowi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek z prawa Jacuś Rawecki i Marek czachara pisza te posty IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 16:13 Wiadomo ze posty pochwalne dla gabryjelskiej pisza jej pieski: Jacek Rawecki i Marek Czachara. Przekręcili wybory samorządowe, garbyjelska ich klepnęła a teraz razem przekręcaja wybory rektorskie. A Komisja która zatwierdziła wybory samorządowe pod naciskiem garbyjelskiej ze niby w ratowaniu prestiżu uczelni teraz ma za swoje - zostali nabici w butelke jak najwieksi frajerzy. Hehe! Pozrowienia dla Patryka Hebrowskiego, Pawła Kowalewa i Czarka Tarachy i redaktorów Wyborczej - jedyni którzy wiedzieli co sie święci od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guru Oj, niedobrze, niedobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 13:45 Widzę, że duch święty zajęty na konklawe, to się diabeł wokół uniwersyteckich wyborów zakręcił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akademik Proponuję przywrócić poprzediego patrona - IP: *.wroclaw.mm.pl 19.04.05, 14:25 czyli - Uniwersytet im. Bolesława Bieruta - zupełnie adekwatna nazwa do tego co się w nim dzieje! Jaka kadra, jacy studenci (ci elektorzy), takie oblicze tej uczelni. Jakby w nauce obowiązywała weryfikacja połączona z odbieraniem tytułów i etatów, to działo by się inaczej. A tak to tylko ciągle układy z walka o apanaże. Dotyczy wszystkich uczelni w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abs Ostatni REKTOR UWr.Prof.Roman Duda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 14:48 Postawił innym tak wysokie wymagania jak sobie i musiał odejść - następca, "dżentelmen roku" wg. Słowa Polskiego - powszechnie wiadomo - unikał kontaktów z zagranicznymi ludzmi, obecny rektor, no nie kończy jak prawdziwy mężczyzna -to widać. Wniosek: niełatwo o kandydata jednocześnie gruntownie wykształconego,z charakterem, wizją i z tą odrobiną charyzmy. A takim rektorem był JM Prof.dr hab. Roman Duda. I chwała Mu za to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skk Re: Szok na Uniwersytecie - Latajka nie chce być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 22:21 Chyba ten Latajka poczuł, że wszystko się wali? www.nauka-edukacja.p4u.pl/articles.php?id=81 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Szok na Uniwersytecie - Latajka nie chce być IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 23:35 Warto zapytac dlaczego nie chce, albo jakie pytania zadaliby mu elektorzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: Szok na Uniwersytecie - Latajka nie chce być IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.04.05, 23:41 Zrezygnował, bo być może lada dzień wyjdzie jakiś kolejny smród z biblioteką z jego udziałem. Sprytna zagrywka. Zrezygnował teraz - gdy juz nie mozna zgłaszać kandydatów. Już Sitek nie wystartuje, ani Banaszak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hkl Re: Szok na Uniwersytecie - Latajka nie chce być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 22:27 Profesor geolog to szansa dla UWr na jakąś reformę! Moze w końcu ten uniwersytet zacznie ewoluować... bo to co się teraz dzieje to straszne... uniwerek leci na łeb i szyje w rankingach szkół... Na przedstawianiu kandydatów geolog mówił mądrze i konkretnie... lecz nikt go nie słuchał. za to jak Gabrielska wypowiadała się to cicho jak w kościele, pozatym jej wypowiedz przypominała KAZANIE jakiegos szarego księdza - bez sensu, ogólne bzudry ... zero konkretów. No i oczywiście podkreślanie w każdym zdaniu jak to ona jest blisko z Latajką i jak dobrze im sie wspoółpracuje... cieszę się że profesura UWr. nie dała się nabrać na tą TANIĄ zagrywkę jaką była jej wypowiedź... Szkoda słów ta kobieta nie powinna nigdy znaleść się na jakim kolwiek wyższym stanowisu na tym uniwersytecie... ludzie przejżyjcie na oczy. Odpowiedz Link Zgłoś