Dodaj do ulubionych

Do mam mieszkajacych w górach :-)!

10.09.06, 23:47
Kochane, mamuski jakimi wozkami jezdzicie? Chodzi mi zarowno o glebokie, jak
i spacerowe? Pewnie beda to glownie na duzych pompowanych kolach- czekam na
typy. Do konca tego roku zamierzamy sie w gorki przeprowdzic, a poniewaz za
jakis czas planujemy drugiego Malca, chcialabym sie zorientowac co sprawdza
sie na terenach gor (najbardziej interesuje mnie Podhalesmile?
Wiadomo, ze u Was zima trwa dluzej, sniegu jest wiecej, ciezko sie jezdzi,
wiec i wozki pewnie macie bardziej terenowe niz my, z rownin smile
Dzieki i pozdrawiam
Aska
Obserwuj wątek
    • pzl8 Re: Emmaljunga 11.09.06, 09:07

• feng_shui_o.k Re: Emmaljunga 12.09.06, 00:09
        Tak. Klasyka. Jakosc. Wygoda dziecka. Pewnie masz racje.
        Dzieki. Asia
      • feng_shui_o.k Re: Emmaljunga 12.09.06, 00:18
        A za co Ty konkretnie cenisz emaljunge i czemu ja wlasnie polecasz? kumpela
        narzekala ze ciezka w obsludze dla mamy, ale poniewaz super wygodna dla
        dziecka, to postanowila sie przemeczyc.
        Dzieki
        • pzl8 Re: Emmaljunga 12.09.06, 11:25
          Nie wiem co to znaczy ciężka w obsłudze?Wózek jak najbardziej
          ergonomiczny,złożenie,rozłożenie nie stanowi żadnego problemu,tyle że kolos z
          niego, ale coś za coś.Mieszkam w niedalekiej odległości od Zakopanego,więc
          warunki klimatyczne, niemalże takie same, a wózek tego typu niewątpliwie doceni
          się szczególnie zimą, kiedy mknie po śniegowych zaspach niczym
          czołg.Rewelacyjnie sprawdza się tez na wszelkiego rodzaju
          nierównościach,leśnych duktach,jednym słowem w trudnym terenie.
          • feng_shui_o.k Re: Emmaljunga 14.09.06, 08:19
            Tak. jej wlasnie o to chodzilo, ze ciezka doslownie i wielkich gabarytow smile
            Ale faktycznie na tych terenach, o ktorych obie piszemy taki wozek na pewo sie
            sprawdzi. wnosic wysoko raczej nigdzie go nie bede.
            Myslalam raczej o czym z rodzaju maxi cosi speedi albo sx, lub jane power track
            lub, albo inne na duzych pompowanych kolach, ale emaljunge tez wezme pod uwage.
            dzieki. pozdrawiam. asia
    • mmala6 Re: Do mam mieszkajacych w górach :-)! 11.09.06, 10:26
      Hej Asiu, mialas sie przeprowadzic do Wroclawia (a to raczej nie Podhalewink),
      plany sie zmienily?
      • feng_shui_o.k Re: Do mam mieszkajacych w górach :-)! 12.09.06, 00:15
        Hey! oj, kochana, od tego czasu wiele sie zmienilo, wiele zweryfikowalo i choc
        Wroclaw gdzies tam w sercu pozostanie na zawsze, to jednak gory nas wzywaja smile
        W gorach mamy co robic, kochamy je i wogole... smile. Zyc bez nich nie moge.
        A jak sie przeprowadzac w surowy kilimat, to lepiej konkretnie, wiec Zakopane
        to jest to!
        A ceny nawet podobne jak we Wrocku (nieruchomosci oczywiscie), bo zycie ogolnie
        masakrycznie drogie. Teraz jestesmy wlasnie w zakopcu i wszytsko sobie
        sprawdzamy i powoli sie adaptujemy smile
        Pozdrawiam z gorek kochanych!
        Pod Wrockiem chcemy kupic dzialke, ale tak komercyjnie, zeby zarobic.
        Asia
        • czarna_maruda Szkoda :( 14.09.06, 09:00
          Mogłam Ci bardziej Wrocław zachwalać wink
          • feng_shui_o.k Re: Szkoda :( 15.09.06, 23:25
            Ja tez zaluje, ale Zakopane mam blizej do pracy mezusia wink
            Jak bys wiecej zachwalala to moze ...
            Ale Wrocek i tak the best i the first smile))))
            Pozdr. Aska
    • feng_shui_o.k Nie ma TU wiecej mam góralek ;-)? 16.09.06, 18:16
      Dziewczyny, tylko jedna z Was jest z pieknych polskich gorek? Szkoda,
      myslalam, ze sie wiecej dowiem jaki wozek kupic ...
      Moze byc tez z Himalajow albo Alp wink)
      Pozdrawiam. Aska
    • chaber2005 Re: Do mam mieszkajacych w górach :-)! 16.09.06, 22:08
      Hej!
      Witaj w gorach!
      U mnie przez pierwsza wiosne, lato i jesien sprawdzila sie Inglesina Magnum,
      faktycznie wielka i ciezka, ale dla synka komfort. Myslalam ze na zime bedzie
      to tez super wozek, ale byl za miekki, strasznie sie trzeba bylo uszarpac zeby
      przepchac przez sniegi i koleiny, mimo tych wielkich kol. W zimie przesiedlismy
      sie do trojkolowca(tez na wielkich pompowanych kolach) amortyzowanego ale
      sztywniejszego ABC Design i bylo swietnie, duzo latwiej manewrowac w glebokim
      czy mokrym sniegu niz takim "bujajacym" wozkiem jak Inglesina. Sprawdzilam juz
      kilka roznych wozkow, bo szukalam czegos lzejszego, ale male kolka sie nie
      sprawdzaja, szybko sie ich pozbywalam. A z trojkolowcem sie na razie nie
      rozstane, zawsze do niego wracam. Na Zakopane to moj zdecydowanie ulubiony
      wozek, i do miasta, i na spacer z psem na polach, na snieg, nierowna trawe czy
      blotniste polne drogi, przejedzie wszedzie. Oprocz niego polecam nosidelka, jak
      zaden pojazd nie pusci - i tak przebrniesz z maluchem smile Stosujemy od
      poczatku smile
      Hm, to pewnie sie juz mijamy gdzies na ulicach? Pozdrawiam!
      • feng_shui_o.k Re: Do mam mieszkajacych w górach :-)! 16.09.06, 23:15
        Chaberku, bardzo mnie ucieszyla Twoja odpowiedz, bo juz stracilam nadzieje, ze
        ktos mi powie co sie zima sprawdza w gorach, a przede wszytskim na Podhalu.
        Sama non stop jestem w gorach, odkad Kasia skonczyla 2 miesiace, ale raczej
        jezdzilismy w Beskidy i Karkonosze, a w Zakopcu bylismy z nia I raz jak miala
        okolo pol roku i to byl chyba wrzesien, a wiec nie mialam okazji pojezdzic
        naszym cudacznym pojazdem typu Kadex po zakopianskich sniegach smile
        Wszedzie poza tym zdal testy na wszelkie nierownosci, sniegi, zaspy, chodniki
        itp. a raczej byl tez miekki i moze bym nawet teraz nie kupowala, tylko
        poczekala do syneczka, ale kadexik sie rozpiepszyl troche (nie oszczedzalam go
        i nawet po gorach jezdzilwink i bede zmuszona dokonac wyboru, poniewaz musze
        miec czym jezdzic zima.
        Tak w ogole to chyba piszesz o wozeczku, ktory mi sie strasznie spodobal
        dzisiaj. Nawet jest lekki jak na swoje gabaryty i mam wrazenie, ze stabilny.
        Mowisz, ze abc daje rade? A jaki dokladnie masz? Jak bys mogla sie fotka
        podzielic to byloby super smile. Dzieki.
        Ja niestety w Zakopanem (jesli ostatecznie sie zdecydujemy) zamieszkam dopiero
        po nowym roku; niestety tak szybko jak bym chciala sie nie da sad((
        Ale wczoraj wlasnie wrocilismy z Zakopca po tygodniowym pobycie- cudownie!
        Gdyby tylko moj chicco caddy sprawdzal sie gdzies poza Krupowkami byloby
        super wink. Na Kaletowki chcialam z nim wejsc i dobrze ze na chceniu sie
        skonczylo wink.
        Pozdrawiam. Asia
        • chaber2005 Re: Do mam mieszkajacych w górach :-)! 19.09.06, 11:11
          Dopiero teraz, bo rzadko tu zagladam - chroniczny brak czasu... bardzo fajnie
          ze dziecko spedza czas w gorach od malego, bedzie to mialo we krwi! A wiesz juz
          gdzie bedziesz mieszkac, macie cos upatrzonego? Zeszta moze przejdziemy na priv
          ze zglebianiem tematu, zapraszam na gazetowa poczte! A co do wozka jeszcze, moj
          jest dokladnie taki, nawet kolor ten sam, idento:
          allegro.pl/item128619524_cudny_wozek_terenowy_3_kolowy_firmy_abc_design.html
          tylko moj chyba przyuzyty ciutke bardziej, bo go nie oszczedzamy... Nie ma
          bajerow zadnych, ale sprawdzil sie - i sprawdza dalej - idealnie, latwy w
          prowadzeniu, dziecko siedzi gleboko, bezpiecznie i wygodnie, no i jest lekki.
          Chyba jako jedyny zostanie dla przyszlego dzidziusia, ( o ile dotrwa), jak nie
          to kupie cos zblizonego. Oprocz niego mam Ciaka primi sogni, lekka spacerowke
          na malych kolkach, ale raczej na wyjazdy, tutaj wole trojkolowca.
          POzdrawiam!
          • mama_kasi_ha Chaber 2005 :-) 20.09.06, 21:04
            Hey! Ja tez dopiero teraz, bo mam mnostwo roboty ostatnio smile. Dzieki za
            zaproszenie na priva, na pewno jeszcze dzisija skorzystam smile.
            Ogladalam ten wozek, jest o.k. ale chyba to jego kolo nie jest skretne, co? To
            z przodu, oczywiscie.
            Ten o ktorym ja pisze to jest abc design, cyclone, seria starline. A na Twoim
            jak jest napisane?
            Reszta na priva smile
            Pozdrawiam. Asia
            • chaber2005 Re: Chaber 2005 :-) 20.09.06, 21:55
              Tak, to stary typ trojkolowca, kolko skretne nie jest, a owszem by sie
              przydalo! Cyclone mi sie bardzo podoba, myslalam o nim dla drugiego dziecka-
              troche tylko boje sie kubelkowego siedzenia, to jedyny zarzut, poza tym mysle
              ze bedzie mial wszystkie plusy mojego, i dodatkowo to skretne kolko! No i jest
              lzejszy. Ale moje drugie dopiero w planach, a stary wozek sluzy swietnie, wiec
              narazie nie zmieniamy! Zobacze w jakim bedzie stanie przy drugim, i albo pojde
              utarta sciezka - na poczatek cos miekkiego duzego, Inglesina najchetniej, a
              potem znowu on, albo zdecyduje sie sie na Cyclona! Tylko musze to kubelkowe
              siedzonko na zywo zobaczyc, bo jednak wygodnie Maluchowi byc musi przede
              wszystkim.
              Lece sprawdzic priva, pozdrawiam!
              • chaber2005 Re: Chaber 2005 :-) 20.09.06, 22:11
                Oprocz Cyclona jeszcze Rodeo jest fajne(tez ABC design), troche prostsze. Tylko
                siedzenie kubelkowe tak samo...
                pzdr!
                • mama_kasi_ha Re: Chaber 2005 :-) 21.09.06, 00:30
                  Jutro napisze, bo dzisiaj zasiedzialam sie na allegro, a mam Ci wiele do
                  pisania, wiec potrzebuke sporo czasu. Do "zobaczenia" na privie smile
                  Wlasnie dlatego odrzucilam Cyclone, choc piekny i Rodeo tez- przez to kubelkowe
                  siedzenie, bo nie wiedzialam ze jest, a takiego nie chcemy ;-(
                  Wlasnie zlicytowalam na alegro Jeepa Roadstera- na poczatek wole kupic tani 3
                  kolowy, zeby sprawdzic, czy Kasi bedzie pasowal.
                  Pozdr. Asia
                  • zulam3 Re: Chaber 2005 :-) 22.09.06, 11:18
                    Cześć wszystkim!
                    ja co prawda nie z gór, ale posiadam taki wózek
                    babyjogger.com/performancesingle.htm Nie wiem czy spełnia oczekiwania
                    wasze, ale moje w 100%, jest superterenowy. Warunek-dla szkrabka powyżej pół
                    roczku (siedzącego). Słuze wszelkimi info
                    • mama_kasi_ha Re: Chaber 2005 :-) 22.09.06, 11:47
                      Hey! A jak sie tym joggerem jezdzi w zime? a na co dzien, jak sie sprawdza na
                      przyklad przy podjezdzaniu pod schody? Kolo nie jest skretne? Ile kosztuje taki
                      pojazd smile?
                      dzieki i pozdrawiam.
                      Asia
          • mama_kasi_ha Chaber2005 poczta :-). 23.09.06, 11:50
            Pisze tu bo nie wiem czy moj mail doszedl :_)
            Pozdrawiam. Asia
            • zulam3 Re: Chaber2005 poczta :-). 24.09.06, 10:49
              Koło nie jest skretne. To wózek do joggingu w założeniu, wiec ma sie lekko i
              prosto prowadzic, wszelkich bajerów w nim na lekarstwo, prostota=nieawaryjność.
              Ma rowerowe koła (tzn my takie mamy, 20 cali) wiec sobie wyobraź jak się
              prowadzi rower: po śniegu, schodzach, krawęznikach etc. Dośc bezproblemowo.
              Podjazdy przy schodach: jak wszystkie trójkołowce-przednie koło w góre (ale tu
              podbije się je b. łatwo). Cena zalezy od modelu (performance, czy Q series-
              spójrz na stronie producenta), i od wielkości kół 16 czy 20 cali. Jako ze marka
              z USA tam taniej 250-350 dolarów tam (generalnie od sklepu zalezy) no i trzeba
              pomyslec jak to sprowadzic (koszty, cło), w europie 400-500 euro.
              • zulam3 Re: Chaber2005 poczta :-). 24.09.06, 11:11
                powinnam napisac 250-450 dolarów
                • mama_kasi_ha Re: Chaber2005 poczta :-). 24.09.06, 12:20
                  dzieki Zulam za wszelkie info. Ja jednak potzrebuje wozka ze skretnym
                  kolem,wiec ten twoj i inne bez- odpadaja. Przemyslalam to dzisiaj i jednak
                  skretne musi byc. Co do bajerow to tez mi sa zbedne, nie o to chodzi przeciez
                  aby wozek mial bogate wyposazenie tylko o to, aby byl niezawodny, tak jak
                  piszesz.
                  Jeszcze raz dziekuje. Asia
            • chaber2005 Re: Chaber2005 poczta :-). 26.09.06, 00:38
              Hej Asiu, odpisałam, jeśli nie dojdzie - daj znac tutaj, wysle jeszcze raz. Juz
              mi sie zdarzylo, ze byly klopoty ze skrzynka, mam nadzieje ze teraz poszlo.
              Dzieki za list! Pozdrawiam i do uslyszenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka