blat11
13.12.06, 16:40
Witam.
Od kilku tygodni - śledząc różne wątki i fora gazety - odnoszę wrażenie, że wpisy w wielu wątkach są specjalnie umieszczane w celu rzucenia negatywnej opinii o gazecie wyborczej. Być może to jest tylko moje wrażenie..
Czytając niektóre wątki, szczególnie te "polityczne" - pojawiają się wypowiedzi zupełnie nie związane z tematem, typu "gó.. wybiórcza znowu szuka afery" - itp.
I zaczyna mnie to drażnić. Oczywiście zdaję sobie sprawę z faktu, że każdy ma możliwość wypowiedzenia własnego zdania i nic nie można z takimi osobami zrobić, jednak tak jak te osoby mam też prawo powiedzieć o moim braku akceptacji takich zachowań, tym bardziej jeżeli taka wypowidź nie jest związana z tematem.
Widzę wiele błedów w artykułach wyborczej, widzę czasem brak profesjonalizmu u dziennikarzy, lecz to mój wybór czy przeczytam artykuł, czy nie. A takie wtrącanie tekstów tematycznie nie związanych i kapiących nienawiścią do gazety, czy redaktora naczelnego nasuwają mi podejrzenie prowokacji - przez kogo? nie napiszę, bo nie wiem - ewentualnie mogę się domyślać.. ale może to tylko moje wrażenie, może za dużo telewizji oglądam, słucham radia, czy czytam gazet, albo za dużo czasu spędzam przed komputerem..
I właśnie korzystając z prawa do wolnej wypowiedzi na tym forum - napisałem ten wątek.
PS. Jeżeli moje spostrzeżenia okazałyby się prawdziwe, to oznajmiam prowokatorom, że skutek jaki chcieliby odnieść (np. zaprzestanie czytania wyborczej i udzielania się na forum) - nie będzie osiągnięty.