Gość: pacjentka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.07, 13:24 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nina Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 22:03 Pytasz o doktora czy profesora, bo jest syn i ojciec ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fina Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.media4.pl 16.11.07, 11:34 czy ktos wie cos wiecej o profesorze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fina Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.media4.pl 16.11.07, 13:06 chodzi mi o prowadzenie trudnej ciazy i opieke nad ciezarna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byla Pacjentka Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.171.22.7.crowley.pl 03.01.08, 11:00 Przez Prof. trafilam na Intensywna Terapie, moja coreczka umarla, a ja cudem tylko przezylam.Juz nigdy nie bede miala dzieci.Jest bezwzgledny. Odpowiedz Link Zgłoś
flowercia Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? 04.01.08, 10:00 strasznie strasznie mi przykro rozumiem ze pewnie cos zlekcewazyl albo dal zle leki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutne Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.as.kn.pl 04.01.08, 15:42 Współczuję, to straszne! Ale jaką masz pewność, że to jego wina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 18:33 Stanowczo odradzam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: askowiec 2 Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 20:07 jest bardzo dobrym operatorem, klnie jak szewc (uwaga!) a co do prowadzenia ciąży to lepiej sobie jakiegoś miłego położnika znaleźć...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonobia Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.as.kn.pl 04.01.08, 16:10 Lelarz ma być profesjonalistą, posiadającym widedzę i doświadczenie,a nie bawidamkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była pacjentka Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.08, 11:14 Jestem pewna. To, co przeżyłam jest niewyobrażalne. W tej chwili nie jestem w stanie o tym napisać, to długa historia. Ostrzegam jednak wszystkich!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwiona Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.as.kn.pl 07.01.08, 13:49 Aż ciężko uwierzyć, ma dobrą opinie jako lekarz wżród pacjentek. P.s. Może jednak Ci się uda mieć dzidziusia - głowa do góry, powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjentka Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.08, 11:09 To geniusz chirurgii,profesjonalista i dobry człowiek, a jego syn ma złote ręce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.08, 11:22 Jeśli ktoś szuka najlepszego chirurga-ginekologa to Prof.Karmowski jest najlepszy bezdyskusyjnie!!! To co przeczytałam tu to jakieś wierutne brednie. Ten człowiek ratuje ludzią życie. I mnie uratował.To wspaniały lekarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julietta Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 16:17 "a jego syn ma złote ręce" Chyba zaraz zesikam się ze śmiechu!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
because6 Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? 12.03.08, 23:32 nie wiem,czy syn ma złote ręce,ale wiem,ze niezły z niego gagatek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polozna Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.centertel.pl 05.08.08, 21:47 Jestem polozna ktora pracuje z nim i uwazam ze jako operator jest dobry ale jako lekarz jest do niczego a przede wszystkim jest podlym czlowiekiem kultura osobista -0 nie ma sumienia licza sie dla niego pieniadze, jak najwiecej wziasc od pacjentki i kariera jego syna ktory jest ciagle przez niego kopany -poniewaz jak kazdy twierdzi w klinice nie jest inteligetny po tatusiu. Duzo by pisac ale najwazniejsza rzecz kiedy macie isc do szpitala prosze nie wkladajcie im pieniedzy w lape bo przez to nauczyliscie ich traktowania zawodu jako biznes a nie powolanie. Odradzam Mikolaja Karmowskiego a od jego ojca z daleka bo nie ma do nikogo szacunku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byla pacjentka Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.171.22.7.crowley.pl 08.01.08, 22:42 Moze Twoje uratowal, ale mi dawali 5% na przezycie, a moje dziecko jest na Grabiszynku, wiec nie mow mi ze pisze brednie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byla pacjentka Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.171.22.7.crowley.pl 08.01.08, 22:47 Juz nie moge zjasc w ciaze, a mowia roznie. Ja wiem, ze zniszczyl moje zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.as.kn.pl 09.01.08, 10:41 To nie zrobiono w porę cesarki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silk Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.02.08, 14:25 Lubi czarować kobiety i nie jest tani - 200 zł. za wizytę, tak było rok temu, kiedy byłam u niego ostatni w życiu. Przepisał mi wtedy tabletki antykoncepcyjne, po których o mało nie zeszłam. Okazało się później, że nie powinnam była ich brać. Wiedziałby o tym, gdyby wcześniej zlecił zrobienie odpowiednich badań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.08, 20:25 Aż skóra mi cierpnie czytając TO!!! Jestem jego pacjentką od ponad 2 lat i gdyby nie on to pewnie kolejne ciąże bym straciła!A teraz jestem w 30 tyg.w ciąży! Dla mnie ten człowiek jest wielki! Wierze,że wkrótce szczęśliwie urodzę zdrowe dzieciątko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lea Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.08, 21:35 Urodzisz? Czy będziesz miała cc? Zostaniesz tak "przygotowana", że jedynym wyjsciem będzie cięcie cesarskie :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.p. Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.171.22.7.crowley.pl 19.02.08, 00:11 Mi tez cierpnie, kiedy pomysle, ze moje dziecko moglo zyc, gdyby nie on. Przeklinam dzien, kiedy zdecydowalam sie pojsc do jego gabinetu. Nigdy sobie nie wybacze, ze mu zaufalam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.as.kn.pl 25.02.08, 15:34 A czy chociaż Ciebie i Twego małżonka przeprosił za tę tragedię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.p. Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.171.22.7.crowley.pl 28.02.08, 21:27 Nigdy. To cyniczny i zły człowiek. Przeraza mnie swiadomosc, ze tacy ludzie sa wsrod nas i ze sami pozwalamy na to, aby robili, co im sie zywnie podoba. Ja mowie NIE!!! Dla mnie jest juz za pozno, ale moze uchroni to innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niesamowite Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.as.kn.pl 29.02.08, 14:24 Nie mogę wprost w to uwierzyć, że nawet nie próbował się wytłumaczyć -przecież straciłaś dziecko........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.p. Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.171.22.7.crowley.pl 01.03.08, 00:18 Dla niego to nie dziecko, tylko płód. Nikt nie jest wazny, tylko on - cierpienia innych go nie obchodza. Nigdy nawet nie powiedzial, ze mu przykro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As ...a kto dal Ci prawo oceniania jego wiedzy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 01:04 Ok-spotkala Cie tragedia,szczerze Ci wspolczuje.Jednak co pozwala Ci oceniac go jako lekarza?Gozdzikowa nie jest ginekologiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doskonały!!! Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.08, 08:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko w czym?!!! Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.171.22.7.crowley.pl 09.03.08, 23:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 10:13 Dlaczego nie założyłaś temu lekarzowi sprawy w sądzie za popełnienie błędu lekarskiego? Ja bym sku...na zabiła własnymi rękami gdyby moje dziecko zmarło przez nieprawidłowe prowadzenie ciąży. Przecież 200 zł za wizytę do czegoś zobowiązuje. Do profesjonalizmu a nie odwalania roboty! Też chciałam się do niego wybrać, ale rezygnuję ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjentka Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.08, 13:21 To wybitny specjalista i wspaniały czlowiek. Oszczerstwa które tu czytam to skandal!!!. Ten człowiek uratował panią i żyje pani tylko dzięki niemu!!!. Czas to sobie uswiadomić. Życzliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mf Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.as.kn.pl 20.03.08, 12:34 Jednego nie mogę zrozumieć dlaczego nie zareagowano wcześniej cesarskim cieńciem - może uniknięto by tylu nieszczęść: 1.kobieta w stanie krytycznym, 2 śmierć dziecka, 3.ogromne poczucie winy lekarza (ja Go znam jako bardzo wrażliwego i życzliwego człowieka) z dużym doświadczeniem popartym sukcesami zawodowymi, bo wiadomo uratował nie jedno życie ludzkie. Mi pomógł,żyję właśnie dzięki Niemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjentka Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: 156.17.100.* 20.03.08, 14:36 Powinna się pani zastanowić kogo pani oskarża, bo napewno nie właściwą osobę!!!. Ten człowiek uratował pani życie. Zroum to kobieto wreszcie!!!. To najlepszy specjalista w tej galaktyce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clara Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: 156.17.100.* 20.03.08, 15:17 Byłam ostatnio u Profesora, jet cudowny i bardzo miły. Dziewczyny ma mega przystojnego syna lekarza, podobno super operuje laparoskopowo. To super gabinet. Poleca na maxa!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwa Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: 156.17.100.* 20.03.08, 15:27 Profesor dał mi w życiu drugą szansę, uratował mnie jak nikt nie chciał Mi pomóc. To genialny operator a syn ma to po Nim- świetnie operuje. Uważam że pani, która tu wypisuje te obrzydlistwa powinna się zastanowić co robi. Znam sprawę bo była głośna w klinice jak leżałam i jedno jest pewne Profesor NIE jest niczenu winien!!! Sam jest załamany że ciąża którą prawadził tak wspaniale zakończyła się tragedią. Proszę Pani żyje pani tylko dlatego że do kliniki wezwano Profesora na ratunek!!!, a on panią ocalił. Resztę proszę się domyśleć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Jest dobrym specjalistą.... IP: *.as.kn.pl 20.03.08, 17:11 Życzliwa osobo, daj sobie siana na wstrzymanie z tym przystojnym synem profesora, tu się rozgrywa dramat dwojga ludzi, a nawet rodzin; rodziców zmarłego dziecka i rodziny lekarskiej (profesora). Jakbyś nie wiedziała to do szpitala się idzie leczyć, a nie szukać dobrych wrażeń. P.s. Ładny, przystojny lekarz, to niby ma być taki kwiatek do kożucha, czy działać jak balsam na zbolałą duszę i ciało:). Kobieto! lekarz ma być wybitnym specjalistą, a reszta to radocha dla żony lub jego sympatii. Lepiej zamilknij i nie probuj wykrzykiwać do kobiety, która nie może pozbierać się psychicznie po utracie dziecka. Czy szpital zadbał o to, aby otrzymała dobrego psychologa, w ramach zadość uczynienia?. Jedno jest pewne obie rodziny będą miały smutne święta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.p. Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.171.22.7.crowley.pl 22.03.08, 11:13 Mojemu dziecku i mi nie dał szansy i nie chciał pomóc. Obrzydliwa jest Pani pewność , w sprawie o której Pani “słyszała” (tylko od kogo – od innych życzliwych?) Pani Życzliwa - i pseudonim, który jednoznacznie się kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyczliwy Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 18:55 wpadlas do dyzurki lekarskiej i nadalas pare postów chwalebnych. Szczyt nad szczyty bezczelnosci.To jest forum dla pacjentow a nie lekarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 15:24 hola hola, syn jest już zajęty, więc proszę sobie znaleźć inny obiekt westchnień:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.p. Skad to wiesz? Opowiedzial Ci, co zrobil? IP: *.171.22.7.crowley.pl 22.03.08, 11:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c.d To jest pytanie do “Życzliwej” IP: *.171.22.7.crowley.pl 22.03.08, 11:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.p. Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.171.22.7.crowley.pl 22.03.08, 11:02 Gratuluję lobby profesora zapału, dobrze poinstruowani. To samo twierdzi on – że uratował mi życie, ale ratował tylko i wyłącznie swoją reputację – nie sądzę, żeby się udało. Wiem z całą pewnością (opinie lekarzy), że gdyby przeprowadzono cesarkę kilka godzin wcześniej moje dziecko żyłoby, a ja nie znalazłabym się w sytuacji zagrożenia życia. Teraz nie mam nic, a życie ratował mi sztab lekarzy, przede wszystkim chirurdzy naczyniowi i później wspaniali lekarze z Intensywnej Terapii. Co do ginekologów i profesora, to mimo że bardzo długo zgłaszałam dolegliwości i prosiłam o pomoc, zostawili mnie do momentu aż zacznę umierać! Nie robili nic, bo on decyduje! Nie życzę sobie, aby nazywano mnie oszczercą, bo to PRAWDA, że moje dziecko mogło żyć, ale profesor mnie zostawił, czekał, na co??? Może ktoś wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.p. Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.171.22.7.crowley.pl 22.03.08, 11:38 Przepraszam, wyraziłam się nieściśle, że lekarze z Intensywnej Terapii ratowali mnie później – byli ze mną od początku, to oni czuwali nade mną, czy przeżyję operacje. Otoczyli mnie troską i opieką. Pozwolili mi znów uwierzyć, że jestem człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mf Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.as.kn.pl 22.03.08, 16:45 Przeżyłaś wielki dramat, powinnaś wyciszyć się pójść do lekarza psychiatry, może z mężem (psycholog w tej sytuacji tu raczej nie pomoże) podleczyć swoje skołatane nerwy. Na forum Wrocław często pisze psychiatra ma nick kklement, ponoć forumowiczom pomaga gratisowo (sam się deklarował i jest skuteczny- ponoć parę osób było u niego), bo sama sobie nie poradzisz, dojdzie do tego, że rozwalisz sobie życie i małżeństwo. Tragedie nam się przytrafiają, niestety takie jest życie i trzeba stawić temu czoła i postarać się zacząć żyć od nowa. Głupio mi o tym pisać, żeby Ciebie nie urazić, ale Profesor Karmowski (na dzień dzisiejszy Twój wróg) bardzo pomógł mojej rodzinie i jestem pewna, że zbyt emocjonalnie Go oceniasz. Jest to lekarz, który ratuje ludzi przez kilkadziesiąt lat ciesząc się każdym sukcesem i nie jest mu obojętne, że dochodzi do takiej tragedii, możesz mi wierzyć, że musi bardzo z tego powodu ubolewać, No, ale Ty masz prawo, po tym co przeszłaś szafować mocnymi słowami. Ta tragedia dotyczy Was oboje i nie dlatego, że jest cynicznym facetem, dla którego tylko kariera jest najważniejsza, ale Ty jako jego pacjentka na pewno bardzo Go obchodzisz i to co się wydarzyło – a miało być inaczej . Dzisiaj jest Wielka Sobota, postaraj się wyciszyć i pomyśleć jak wyjść z dołka w jakim teraz jesteś, bo życie trwa nadal i powinnaś w nim aktywnie uczestniczyć (szczególnie teraz, aby nie rozmyślać), znaleźć jakieś inne priorytety w swoim życiu, aby je wygrać, a nie w rozpaczy spaść na dno nicości, spróbuj być szczęśliwą . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.p. Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.171.22.7.crowley.pl 22.03.08, 19:47 Cytujesz profesora “takie jest życie” powiadasz, ale są sprawy na które mamy wpływ i takie, którym nie da się zapobiec. W moim przypadku z całą pewnością można było zapobiec tragedii. Nie wierzę, że profesora obchodzi cokolwiek poza jego własną osobą. Dał temu wyraz. Niestety nie mogę być szczęśliwa i aktywna, bo całe moje życie legło w gruzach. I nie mogę się z tym pogodzić, bo przeraża mnie, co mi zrobiono i gdybym tego nie przeżyła pewnie samej trudno byłoby mi uwierzyć, że takie rzeczy się zdarzają. Gdyby nie moja rodzina, która przeżyła horror, że stracą również mnie i gdyby nie lekarze z IT i pielęgniarki, którzy tak bardzo cieszyli się że przeżyłam, że udało im się mnie uratować pewnie wolałabym być z moim dzieckiem, Nawet nie wiedziałabym, że umarłam. Ciekawa jestem jakie Ty masz priorytety, dla mnie najwyższą wartością jest życie, a nasze życie nie było nic warte. Moja ludzka godność i prawo do życia mojego dziecka i moje zostały zdeptane, w środku demokratycznej Europy, w XXI wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mf Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.as.kn.pl 22.03.08, 21:44 >Cytujesz profesora “takie jest życie” Nie! Cytuję życie!! na, które nie zawsze mamy wpływ. Spotkało Ciebie wielkie nieszczęście i nie pozwól, aby jad drążył Cię od środka. Szukaj ratunku dla siebie, bo depresja zniszczy ci życie nawet nie będziesz wiedziała kiedy, znajomi się usuną, rodzice odejdą – a Ty sama zostaniesz jak palec i nikt i nic Tobie nie pomoże, pozostaniesz ze swoim żalem rozpamiętując o tragedii. Wszyscy doradcy, klakierzy podsycający atmosferę znikną, jak bańka mydlana, będziesz Ty i twoje szare myśli. Nie dopuść do tego, wyrwij się ze szpon rozpaczy, udaj się do dobrego lekarza. Jak się pozbierasz, możesz zacząć np. pracować na rzecz dzieci niestety nie swoich, ale wszystkie dzieci są kochane, możesz pracować charytatywnie, zawodowo - decyzja będzie Twoja. Poświęcenie się dla dobra innych dzieci, może ukoić twój żal. Bardzo Tobie współczuję lecz niestety jesteśmy na przeciwnych biegunach jeśli chodzi o opinię o prof. Karmowskim mi uratował życie i bardzo pomógł, może z czasem będziesz w stanie spojrzeć na sprawę bardziej obiektywnie i okaże się, że wina nie całkiem jest po Jego stronie, skoro Go nie było w szpitalu, a inni lekarze ignorowali Twoje wołanie o pomoc. Ja również miałam żal do lekarza - zachorowałam przed sześcioma laty bardzo ciężko, a jak na ironię chodziłam prywatnie, żeby było lepiej, albo to był zwykły snobizm, (bo przyjaciółki chodzą do gin. prywatnie) niczym kupno markowego ciucha i o mały włos przejechałabym się na tamten świat przez myślę pazernego lekarza. Jednak intuicja podpowiadała mi, że jest coś nie tak z moim zdrowiem i postanowiłam sprawdzić wyniki, które zrobiłam 2 lata wcześniej i które rzekomo miały być nie takie złe. Lekarz, który mnie leczył strugał durnia udając, że to takie „cuś małe” on sobie z tym poradzi. Wprowadziłam wyniki do komputera i wiesz, czego się z niego dowiedziałam, że chodzę dwa lata z rakiem tylko gościu, czyli mój dr nie mógł sobie odpuścić mojej kasy i dlatego mnie trzymał (tylko to przychodzi mi na myśl). Byłam w takim szoku, że przesiedziałam przed komputerem całą noc, na szczęście była wiosna, więc nie zmarzłam:), ale do rzeczy miałam tysiące planów, co zrobić ze swoim doktorkiem oszustem lub konowałem, a myśli były tak czarne, że sam Alfred Hiczkok nie byłby w stanie napisać takiego scenariusza, mnie samej cierpła skóra od tych pomysłów. I tak planowałam na sto sposobów zemstę, niestety, żadne nie były cywilizowane:). Trzymało i męczyło mnie to, aż do operacji cały m-c. Moje emocje rozładowali lekarze dając dużo ciepła i troski między innymi profesor, był dla mnie moim Aniołem stróżem i niezwykle pogodni moi przyjaciele, a okazało się , że mam ich całkiem sporo. I tak pomyślałam sobie, że jak pogodzę się z tą sytuacją, to mam szanse na ujście z życiem, w walce z rakiem - odpuściłam sobie, a było dość ciężko, bo czułam niebywały żal – nawet modliłam się, żeby przestać nienawidzić swego doktorka, teraz jak opisując tę sytuację, nie powiem, że wspominam go z uśmiechem na ustach, ale facet może spokojnie spać, nic mu na ten zakuty łeb nie spadnie:). Pozdrawiam i życzę szczęśliwych świat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.p. Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.171.22.7.crowley.pl 23.03.08, 02:01 Nie strasz mnie depresją i fałszywymi doradcami i nie proponuj mi jako rozwiązania opieki nad innymi dziećmi, naprawdę nie wiesz o czym mówisz i co ja czuję. Niestety nie wierzę w Twoją szczerość. Zaliczyłabym Cię bez wahania, do grupy przed którą mnie ostrzegasz. Dlaczego piszesz, że profesora nie było w szpitalu? Leżałam tam dostatecznie długo, aby mogli mnie zbadać i rozwiązać ciążę na czas tysiąc razy, tylko nikt się nie kwapił. Co to znaczy spojrzeć obiektywnie, tak jak TY? Czyli Twoje doświadczenia pozwalają na obiektywny osąd, ale mój jest subiektywny, bo Ci nie odpowiada? Jad? Poczytaj, co piszą “Życzliwi”. To jest jad, ja napisałam tylko o tym, co mnie spotkało. Gratuluję Ci powrotu do zdrowia, ja nie miałam tyle szczęścia. Nie rozumiesz też, że nie chodzi mi o zemstę, nic już nie cofnie czasu i nie zwróci życia mojemu dziecku. Wesołych Świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 16:39 współczuje ci bardzo i zycze spokojnych dni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.03.08, 17:11 Dzień dobry. Znam klinikę na chaułbińskiego i wiem o pani sprawie, bo też tam leżałam 1. Radzę zainteresować się zespołem lekarzy dyżurnych, którzy odpowiadali za Pani zdrowie i Tylko Oni byli decyzyjni do nagłego rozwiązania cięciem.-jesli już cięciem 2. Profesor nie dyżuruje więc nic nie jest winien, i nie było to w jego gesti. 3. Wezwano go do kliniki bo niedawano sobie rady,proste!!!. 4. Chirurdzy jacy? Profesor + angiochirurg operował Panią. I to Profesor Panią uratował i doglądał na intensywnej terapii!!!. Reszta to rozgłaszane bzdury i proszę sie zapytać. Każdy w klinice i nie tylko wie że Profesor uratował Pani życie. To co Pani pisze oburza ludzi i lekarzy izle świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwiona Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.03.08, 17:47 Mnie ,przepraszam że się wtrącam dziwi że Pani wogole obwinia profesora o sytuacje zaistniałą na dyżuże????. To lekarze dyżurni odpowiadają za zdrowie pacjenek i koniec.!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.p. Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.171.22.7.crowley.pl 24.03.08, 21:21 Ja też mam dosyć bzdur! Brzydzę się waszym zakłamaniem. Za mną stoją fakty, ale wszyscy lobbyści są lepiej poinformowani ode mnie o tym, co się ze mną działo i kto opiekował się mna na IT – to jakaś paranoja. Nie zauważyłam (a w szpitalu spędziłam wiele dni), aby informowano pacjentki o tym ,co się dzieje z innymi – to jest TAJEMNICA LEKARSKA - więc na pewno nie pacjentki są tak “dobrze” poinformowane. Powtarzanie plotek jest w obliczu mojej tragedii niesmaczne i niestosowne. Do całej sytuacji by nie doszło gdyby nie szanowny Pan Profesor, więc proszę mnie nie pouczać, co mam sądzić, co robić i kogo to oburza. A w zasadzie róbcie, co chcecie, mnie to nie interesuje. Tylko szkoda że zawsze znajdą się ludzie, którzy oplują osobę pokrzywdzoną.UMARŁO MOJE DZIECKO, ZOSTAŁAM OKALECZONA, CUDEM PRZEŻYŁAM I NIC MNIE NIE POWSTRZYMA W WALCE O GODNOŚĆ I NASZE PRAWO DO ŻYCIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fina Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.media4.pl 28.03.08, 08:43 B.P. jest mi strasznie przykro jak przeczytalam to wszystko, niestety lekarze czesto zachowuja sie dosc dziwnie igoruja skargi na zle samopoczucie pacjentki sama jakis czas temu w ciazy lezalam w jednej z klinik Wroclawskich... i czulam sie jak marionetka... :-( wlasciwie balam sie kazdego dnia... i boje sie nadal bo nie wiem jak moja ciaza sie zakonczy. W szpitalu nie mialam w ogole poczucia bezpieczenstwa mialam wrazenie ze lekarze kpia sobie ze zglaszanych dolegliwosci albo uwazaja ze przesadzam. Na szczescie czuje sie ciut lepiej i mam nadzieje ze wytrzymam do konca ciazy i nic zlego sie nie stanie z podowu ignorancji lekarzy. Domyslam sie ze w ciazy mialas jakie naczyniowe (zylakowe) problemy i ktos Twoje zglaszane bole igonorwal caly czas.... :-( ja opisze swoja historie jak bedzie po wszystkim bo tez jest o czym pisac i tez mam zal do niektorych lekarzy :-( sciskam Cie i rozumiem doskonale... ja teraz przezywal male piekielko i mam nadzieje ze wszystko zakonczy sie dobrze choc b. sie boje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.p. Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.171.22.7.crowley.pl 31.03.08, 01:23 Życzę Ci z całego serca, żeby wszystko było dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prada Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.08, 00:10 To mi przypomina zaciekłą obronę ojca-dyrektora. Wszyscy widzą jaki jest i co wyczynia, a on i tak ma wokół siebie grupę fanatyków, którzy murem za nim stoją i jeszcze bardziej krzywdzą już pokrzywdzonych. A wypowiedź kobiety z Wałbrzycha to już nic innego jak szczyt kołtuństwa - wie wszystko najlepiej, bo "też tam leżała"! Żałosne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.as.kn.pl 25.03.08, 13:57 Skoro uważasz, że jesteś sama w stanie Sobie poradzić po tragedii, jaka Ciebie spotkała to jest Twoja i tylko Twoja sprawa. Zaproponowałam Ci, abyś poszukała wsparcia np. psychologa, bo z mojego punktu widzenia Go potrzebujesz – mówiąc o śmierci tak lekko. Tylko osoba w dołku może tak lekceważyć życie i mówić, że wolałaby umrzeć - nawet nie wiesz ile trzeba wycierpieć fizycznie i psychicznie, żeby móc wygrać jakiś czas w grze w ciuciubabkę, ze śmiercią, o upokorzeniach przez chorobę nawet nie wspomnę. I dlatego nadal uważam, że masz ogromny problem, bo przeżyłaś bardzo wiele – taka tragedia nie jest obojętna na psychikę kobiety-mamy. I nie rób ze mnie wroga, tylko dlatego że nie pochwalam sposobu walki z krzywdą, jaka niewątpliwie Ciebie spotkała. I nie pisz jak jakaś hipokrytka, że nie szukasz zemsty – Ty się już zemściłaś opisując swoją sytuację na forum, operując nazwiskiem profesora, dzięki czemu skompromitowałaś Go w środowisku lekarskim, jak i przed pacjentami, cały jego dorobek życia można powiedzieć szlag trafił – uważasz, że to mało czy dużo? Nie miałaś ikry wypalić swojej opinii na powyższy temat prosto mu w twarz, ale to wymaga odwagi cywilnej, lepiej zniszczyć człowieka przez Internet nie patrząc mu w oczy, bo może mieć jakieś argumenty obalające Twoją tezę. A jak myślisz od czego są lekarze dyżurni? Oni zapewne z doktoratami, jak mali chłopcy potrzebowali tatusia do podjęcia decyzji o ratowaniu Ciebie i dziecka i nie pada tu ich, ani jedno nazwisko. Twoim zdaniem Profesor powinien tam siedzieć non-stop, bo jego pacjentka może będzie potrzebowała jego pomocy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.03.08, 18:43 Lezalam niedawno na oddziale ginekologii operacyjnej na Chalubinskiego i bylam pacjetka profesora. Bylam tam tydzien i pewne rzeczy udalo mi sie zauwazyc. Uwazam ze profesor jest super specjalista i jest dobry w tym co robi. Inna rzecz to , to ze terroryzuje caly oddzial i kazdy boi sie podjac jakakolwiek decyzje bez wiedzy profesora. A i on nie bardzo interesuje sie pacjentkami, mowie to z wlasnego doswiadczenia. Ja bylam jego pacjetka, wiec nie mialam tak zle. Gorzej jest z kobietami ktore przychodza do szpitala ze skierowaniem w reku nie majac tam swojego wlasnego lekarza. Tymi kobietami nikt sie nie interesuje. Czekaja one tygodniami na operacje, nie wiedzac nawet kto sie nimi zajmie. A profesor kaze tylko czekac. Mozna czekac 10 dni na operacje a po zabiegu wyganiaja do domu w 4 dobie lub wczesniej niezaleznie w jakim jest sie stanie. Ja odnioslam wrazenie ze inni lekarze i pielegniarki (co by o nich nie mowic bardzo sympatyczne kobiety) baja sie podjac jakakolwiek decyzje bez wiedzy profesora. Co owocuje tm ze wiele pacjentek jest pozostawionych samym sobie. Nie chce mowic nic zlego na temat profesora bo jestem jego pacjentka i dalej nia bede. To sa tylko spostrzezenia z mojego pobytu w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mf Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.as.kn.pl 26.03.08, 12:51 To chyba jakiś żart!Jeżeli strach przed profesorem jest silniejszy niż potrzeba ratowania życia, to takiego doktora należy skierować do przychodni żeby leczył przeziębienia. Jak ktoś jeszcze nie dorósł do podejmowania decyzji o życiu drugiego człowieka, to powinien dyplom lekarza schować głęboko do szafy. To nie zabawa w doktora, to poważne sprawy - życie człowieka!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.p. Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.171.22.7.crowley.pl 03.04.08, 13:56 Nie powinnam Ci odpowiadać, ale jednak to zrobię. Określenia hipokrytka, brak odwagi cywilnej, ect. dla matki, która utraciła dziecko, gratuluję wyczucia. Poza tym piszesz o rujnowaniu reputacji. Ja nie rujnuję niczyjej reputacji, jeżeli już to rujnuje ją sam Karmowski. Ja nie miałam wyboru, byłam jego pacjntką w zaawansowanej ciąży, w szpitalu, zdaną na jego łaskę i niełaskę. Zglaszalam dolegliwosci, ale postanowił, że mi nic nie jest, a inni lekarze ze strachu nie podważyli opinii szefa . Nie zrobiono mi podstawowych badań, które mogły zapobiec tragedii, tym samym skazał moje dziecko i mnie – ja umierałam, a moje dziecko umierało we mnie! To sa fakty. Nigdy nie powiedzał, że mu przykro – czy to nie jest brak odwagi cywilnej?. Moje dziecko umarło – a ja mam ZRUJNOWANE życie, myślisz, że mnie obchodzi jego reputacja? Ja oddałabym wszystko, żeby to się nie wydarzyło. Nie umusiał pracować non stop, leżałam w szpitalu, a on codziennie był w pracy – nie wymagałam, żeby traktował mnie ekstra, mógł po prostu zlecić zrobienie cesarki. A Ty czytasz wybiórczo i nadinterpretujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: 156.17.100.* 03.04.08, 20:25 Jestem pacjentką innego lekarza i wiem jedno cesarki się nie robi bo pacjentka chce!?. Muszą być do niej wskazania!!!, więc przestańcie pisać głupoty. Nikt pani nie zrobi cesarki ot tak, i po co ta dyskusja jałowa. To nagłe cięcie decyduje lekarz ,który jest w szpitalu!!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mf Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.as.kn.pl 04.04.08, 19:14 > To nagłe cięcie decyduje lekarz ,który jest w > szpitalu!!!!. To nagle zostały przecięte dwa życia!!!! w przenośni i dosłownie przez nie wykonując tego cięcia, droga Elu. > Nikt pani nie zrobi cesarki ot tak, i po co ta > dyskusja jałowa. Dyskusja nie jest na temat cesarki ot tak!, tylko na temat nie podjęcia odpowiednich działań we właściwym momencie. Ta cała sprawa jest kuriozalna na wszystkich płaszczyznach, na jakich można ją interpretować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.p. Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.171.22.7.crowley.pl 05.04.08, 13:47 Naucz sie czytac, oczywiscie ze były! Nikt ci nie kaze dyskutowc i pisac głupoty, a własnie to zrobiłas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.cust.tele2.pl 02.04.08, 22:02 To doskonały ginekolog, jestem lekarzem gastrologiem i od dawna kieruję Pacjentki z problemami ginekologicznymido gabinetu Prof. Karmowskiego, nigdy mnie nie zawidódł, moje Pacjentki są bardzo zadolone, zdecydowanie polecam do AS ginekologi we Wrocławiu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: 156.17.100.* 03.04.08, 20:43 Wspaniały specjalista i człowiek. Mam dzieki Niemu cudownego dzidziusia po bardzo ciężkiej ciąży. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyczliwy Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 18:58 wpadlas do dyzurki lekarkiej aby tego posta wyslac.Pamietaj to jest forum dla pacjentow!!! a nie lekarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.08, 19:44 Do cięcia cesarskiego muszą być wskazania nawet nagłego. To nawet ja kobieta wiem. Więc dajcie sobie siana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.08, 19:59 Byłam operowana i jestem bardzo zadowolona z opieki Pana Profesora. To cudowny i miły człowiek.Polecam bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.08, 01:21 Wszechwiedząca kobieto , Twoja wypowiedz jest nie na miejscu.Jeżeli nie masz pojęcia o tym co się wydarzyło to nie zabieraj głosu . A tak do Twojej wiadomości : * pacjentka z obciążonym wywiadem * łożysko przodujące * poprzeczne ułożenie płodu * drastycznie spadające płytki krwi * narastające dolegliwości HOSPITALIZOWANA W KLINICE PRZEZ WIELE MIESIĘCY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 19:20 Pan Profesor jest cudowny i mam dzięki niemu wspaniałe bliżniaczki. Pozdrawiam. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ev Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: 156.17.100.* 01.05.08, 13:57 Pytacie czy jest dobry!!! Jest najlepszy i Ja się przekonałam to super doktor, jego syn Mikołaj zresztą też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dama-pikowa Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.as.kn.pl 05.05.08, 15:05 > To doskonały ginekolog, jestem lekarzem gastrologiem > Karmowskiego, nigdy mnie nie zawiódł, moje Pacjentki są bardzo > zadowolone, AS czy ty przypadkiem nie jesteś tym gastrologiem, który mnie leczył przez trzy lata na coś czego nie miałam?!. Jeśli to Ty, no to w moim przypadku byłeś trefnym gastrologiem i nie wspominam Ciebie zbyt miło. Ale co do prof. Karmowskiego to masz rację jest znakomitym lekarzem i wyciągnął mnie z niezłych tarapatów. Odpowiedz Link Zgłoś
zosikmakosik Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? 09.05.08, 20:18 B.P. jest mi strasznie przykro, w ogóle ta tragedia mną wstrząsnęła, zwłaszcza że sama niedawno ledwie przeżyłam 'cudowny' poród naturalny na klinikach.Córeczka ma objawy niedotlenienia,ale nie o tym chciałam pisać. Skandalem jest że lekarz bierze prywatnie od Ciebie kasę i potem Cię olewa.Widziałam na własne oczy i słyszałam, jak prof z synem przyszli do koleżanki z sali, która była po UMóWIONEJ I PłATNEJ cc, i przy wszystkich umawiali się na zdjęcie szwów za jedyne 200zł.Koleś ma opinię klejących rączek a synek poszedł droga tatusia, żaden z niego specjalista. A teraz dla wszystkich naiwniaczek: można się zawsze UMóWIć NA CESARKę, bez żadnych wskazań, trzeba tylko trochę kaski wyłożyć!!!!Wiem, bo byłam namawiana PRZEZ LEKARZA GIN., ale chciałam rodzić naturalnie- czego dziś żałuję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakaś bzdura Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.as.kn.pl 12.05.08, 15:13 Chyba zdajesz sobie sprawę z tego co piszesz? Sugerujesz, że porody w klinikach siłami natury są zagrożeniem dla zdrowia i życia dziecka oraz jego matki jeśli nie opłacą porodu?! Przecież to jakiś horror!,aż nieprawdopodobne żeby to wszystko było takie rzeczywiste... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.08, 23:14 ,,.....od życzeń pobożnych przejdzmy do faktów - nie widzę koperty pierwszego kontaktu a kontakt z kopertą jak każe obyczaj dla słuzby zdrowia to rzecz zasadnicza bo wiedzą wirusy i inne mikroby , że nic tak jak kasa nie zwalcza choroby .......,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milena Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: 156.17.100.* 15.05.08, 19:40 Dr Karmowski to super doktor i świetny człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: 156.17.100.* 15.05.08, 19:50 Nie wiem co słyszałaś, ale Ja chodzę do syna Pana Prof. i jest to cudowny lekarz i świetny zabiegowiec laparo. Bardzo cierpliwy i miły czlowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: badana Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 11:24 Tak, tak bardzo cudowni i uprzejmi - prof jest wulgarny i klnie, a synek przechwala się. Obaj badają tak boleśnie, że płakać się chce. Co do synka, to przy takim wsparciu ze strony tatusia i z szympansa można by zrobić lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwy Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 22:32 Celna uwaga i szczera prawda. Zresztą i tatuś i synek maja dobrych klakierów- wystarczy popatrzeć, że 8 wpisów na tym forum wysłanych jest z jednego komputera, tylko imiona się zmieniają- szalenie szczęśliwych i zadowolonych z ich działań pacjentek .Żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyczliwy Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 20:02 i nie jest im glupio wysylac z adresu Akademii Medycznej( pacjentki wpadaja do dyzurki lekarskiej wysylac posty????) Zenada, wstyd wszyscy sie smieja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwy Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 22:02 No, właśnie.Podobno cała klinika ma z tego ubaw po pachy, znajomy doktor mi mówił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MF Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.as.kn.pl 18.05.08, 18:09 Każde łącze do serwera posiada własny niepowtarzalny nr IP np. ten:IP.156.17.100.* i po tym można zweryfikować ile razy ktoś wysłał wiadomość z tego samego komputera, a bardziej zorientowani mogą stwierdzić, z jakiej instytucji, a nawet, z którego pokoju lekarskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl masz zmienna osobowość IP: *.as.kn.pl 18.05.08, 18:26 > No, właśnie.Podobno cała klinika ma z tego ubaw po pachy, znajomy > doktor mi mówił. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl - zmieniasz osobowość jak kameleon(raz dociekliwy, to zowy inny intrygant itd.itp.), co ci zrobili Karmowscy, albo co możesz osiągnąć, jaki sukces po ich porażce cię czeka? Bo mi to wszystko nie wygląda na czyste, bezinteresowne intencje dla dobra ludzkośći:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 19:25 A kogo to obchodzi co tu piszą. I tak całe tałatajstwo co siedzi przed komputerami to zakompleksione to towarzystwo i lekarze, którzy mogą sobie jedynie popisać z zazdrości. Bo w rzeczywistosci sa marni i tyle ich. Myśle że Karmowscy mają to głęboko w dupie! -znając ich poczucie wartości. Lubię ich za to że i tak są najlepsi he he he... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 23:21 Masz rację- znając ,,poczucie wartości,, Karmowskich można zauważyć , że mają w dupie nie tylko kolegów lekarzy , ale i pacjentów , o czym dobitnie świadczy ten przypadek.A jak im się nie podoba towarzystwo , to niech otworzą prywatną klinikę , gdzie będą sami dobierać personel i selekcjonować pacjentów. Mnie obchodzi co tu piszą i nie jestem anonimowa, bo to ja stałam przez dwa długie tygodnie przed oddziałem reanimacji i błagałam Boga o życie mojej siostry ,ja musiałam patrzeć jak umiera jej córeczka i na pytanie dlaczego tak się stało otrzymałam od prof odpowiedz niegodną lekarza .Nie uważam się za ,,tałatajstwo,,ani też za zakompleksione towarzystwo i mam prawo zabrać głos w sprawie tragedii , która wydarzyła się ponieważ zlekceważono dolegliwosci mojej siostry ,i która zrujnowała jej zdrowie i życie.Możesz uwazać , że są najlepsi nie obrażaj jednak tych, którzy są odmiennego zdania, a jeżeli już to robisz to miej odwagę się podpisać ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 19:29 Ps. Ja osobiście też nie lubię syna Pana Prof., bo to zarozumiały, niedostępny, cyniczny egocentryk, ale jest dobry i będzie najlepszy tego pie..nie w internecie nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.eranet.pl 30.05.08, 19:45 25 lat temu urodziła się ja, 3 lata pózniej mój młodszy brat, a wszystko to przy asyscie Profesora. W domu zawsze mówi się o Nim z szacunkiem dlatego kiedy zajdę w ciążę chcę być pod opieką Profesora i żadne posty mnie nie odstraszą. Oczywiście nie lekceważę i współczuję kobietom, które mają niemiłe wspomnienia związane z tym lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mf Re: prof Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.as.kn.pl 01.06.08, 12:26 Motłoch, plebs czy jak tam jeszcze (popisałeś się prawdziwą retoryką) – no cóż ja również się z tą grupą nie utożsamiam i nie sądzę, abyś Ty miał ku temu powody żeby piszących na forum nie po twojej myśl tak oceniał, obdarowując tego typu epitetami. Być może kiedy twoi dziadkowie nie wiedzieli do czego służy alfabet lub boso chodzili za pługiem myśląc, że to szczyt ich możliwości życiowych moi byli lekarzami i ich dzieci również, lecz nie znaczy to, że mamy z tego lub innego powodu lekceważyć kogokolwiek – mnie nauczono szacunku dla lekarzy i dla drugiego człowieka, a Ciebie?! . Hm, i po co takie ostre słowa, jak się oczekuje szacunku od kogoś to trzeba najpierw nauczyć się szanować innych, lekarz to posłannictwo i bez obaw nadal najbardziej szanowana grupa społeczna jeśli chodzi o zawody, więc pytam po co tak się irytować i pisać bulwersujące teksty? Mnie prof. Karmowski uratował życie więc jestem mu bardzo wdzięczna wraz z rodziną, ale nie posunęłabym się do takiej formy bronienia jego osoby, zresztą myślę że jest to mało chlubna argumentacja i chyba nie byłby dumny z takiego adwokata. Zdegustowana – forumowiczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: prof Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 19:27 Ja bardzo lubię Prof i odpowiada Mi jego podejście do pacjenta, ponieważ uratował Moje dzieciątko i Mnie. To jest dla Mnie wystarczający dowód jego profesjonalizmu. Będę zawsze głosić że jest najlepszym lekarzem na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.p. Re: prof Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: 85.128.102.* 22.06.08, 12:45 Świadomy swojej władzy w klinice, w której panują chore stosunki feudalne, mimo że zgłaszałam silne dolegliwości bólowe brzucha uniemożliwiające mi poruszanie się, wiedząc że bez jego zgody nikt nawet palcem w bucie nie kiwnie, zlekceważył mnie, mimo iż byłam w 39 tyg. ciąży zagrożonej, nie tylko nie zlecił zrobienia cesarki, którą i tak musiałam mieć, bo nie było innego sposobu rozwiązania tej ciąży, ale również standardowych badań - USG i badania krwi...kilka godzin później umierałyśmy. Nie jestem matką, bo moje dziecko umarło i nigdy nią nie będę, bo nie mogę już zajść w ciążę. Dwa życia - nic nie warte? Jak określić człwieka, który nam to zrobił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mf Re: prof Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.as.kn.pl 22.06.08, 23:14 > Dwa życia - nic nie warte? Jak określić człowieka, który nam to > zrobił? A sama masz jakiś problem z określeniem?, a może nie zupełnie jesteś pewna wyłącznie Jego winy i stąd wahania? Nadal nie mogę zrozumieć co robili inni lekarze, jak Ty konałaś? Nie wszystkim Profesor zaszkodził - są tacy, którym wręcz pomógł, więc określenie Jego pracy zawodowej jako lekarza i człowieka będzie różniło się od Twoich oczekiwań - znakomity człowiek, wrażliwy na ludzkie cierpienie, troskiliwy i cierpliwy, tak było w moim przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: prof Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.08, 23:34 Co robili inni lekarze? - dokładnie to samo co profesor , czyli - NIC !!! Szwagier biegał po szpitalnym korytarzu i prosił odwiedzających pacjentki mężów o pomoc w przeniesieniu mojej umierającej siostry na łózko którym miała zostać zawieziona na salę operacyjną , z personelu nikt się nie kwapił.Kazano się jej samej przenieść i pewnie by to zrobiła gdyby była przytomna. W klinice moja siostra spotkała się z ludzmi wrażliwymi na ludzkie cierpienie , pełnymi troski o dobro pacjenta tyle tylko , że było to na oddziale reanimacji , na który trafiła w wyniku braku tej troski .Tak własnie było w tym przypadku i określaj go sobie jak chcesz . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mf Re: prof Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.as.kn.pl 25.06.08, 23:58 Przeżyliście prawdziwy koszmar, klinika się nie popisała. Bardzo przykre, że Was tak tam potraktowano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mapu Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 14:26 Dr Karmowski próbował ratować moją mamę walczącą z nowotworem... Było to 8 lat temu. Nie udało się,ale zawdzięczamy mu -,,nadzieję - do końca" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.08, 15:35 I tak bezinteresownie i z dobroci serca wam tą nadzieję dawał, po prostu drugi doktor Judym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.08, 13:22 Pozdrowienia dla Profesora, za wszystko co Mu zawdzięczamy a szczególnie cudowną córeczkę. To najwspanialszy czuły doktor jakiego znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mf Abym żyła mus.operować mnie tylko znakomity lekarz IP: *.as.kn.pl 12.07.08, 14:56 Nie wiem czy to jest moralne zabierać głos w obliczu tragedii rodziny, którą są dotknięci Ci biedni ludzie, cierpiąca młoda mama z powodu utraty dziecka, czy w tej sytuacji jest etyczne dawać przykłady sukcesów zawodowych profesora i czy w ogóle powinnam się wypowiadać w Jego obronie, ale spróbuję mimo wszystko - szczególnie w sytuacji bardzo trudnej dla Niego, powinien móc liczyć na wsparcie ze strony "swoich" pacjentów którym pomógł. Bowiem Profesor Karmowski miał również sukcesy zawodowe, uratował mi dwukrotnie życie, czuję się znakomicie. Pomógł również mojej teściowej, której lekarze niemieccy raczej nie prognozowali pomyślnego zakończenia operacji, mamę zdiagnozowano jako przypadek bardzo trudny i nie rokująca nadziei na pomyślne zakończenie, po prostu bardzo ciężka operacja i odmiana raka, mimo takiej opinii kolegów lekarzy z Niemiec Pan profesor jednak podjął się ją zoperować. Mama ma się dobrze i mamy nadzieję, że jeszcze długo pożyje i to właśnie dzięki Niemu i znakomitemu zespołowi onkologów klinicznych zawdzięczamy jej życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.p. Zaufałam mu - moje dziecko umarło, ja... IP: *.zlotniki.pl 12.07.08, 22:10 Nie jest moralne ani etyczne to co mnie spotkało, a Ty mozesz pisać, co chcesz - nie twierdzę, że wszyscy jego pacjenci kończą tak jak ja - dzięki Bogu, ale to co mi zrobił jest potworne i nic już tego nie zmieni. Mam prawo o tym mówić. Chcę też, żeby było wiadomo, co się dzieje w tej klinice, bo ja znalazłam się w sytuacji straszliwej - nik mi nie pomógł, bo byłam "jego" pacjentką, a on mi nie chciał pomóc z powodów dla mnie dzisiaj oczywistych. Zapłaciłam najwyższą cenę. Nie da się opisać co czuję, kiedy myślę o tym, że wybrałam go na mojego lekarza i jak bardzo mu zaufałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.p. Re: Abym żyła mus.operować mnie tylko znakomity l IP: *.zlotniki.pl 12.07.08, 22:34 Jeszcze jedno - skoro jak twierdzisz pochodzisz ze środowiska lekarskiego - to wiesz, co się dzieje - i co na to Twoja moralność? Nie dziwię się, że Polki za wszelką cenę chcą rodzić w Niemczech! Tutaj nie czują się bezpieczne i mają rację , tylko, że to jest przerażające! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.f. Re: Abym żyła mus.operować mnie tylko znakomity l IP: *.as.kn.pl 12.07.08, 23:41 Nie znam Ciebie, ale bardzo Tobie i Twojej rodzinie współczuję (nawet nie wiesz jak bardzo!) i jest mi niezmiernie przykro, doprawdy nie wiem jak mam się zachować wobec tego wszystkiego – Wasz dramat i mój sukces zdrowotny (prof. uratował mi życie, które wisiało na włosku przez 2-ch konowałów – bardzo dbałam o swoje zdrowie i bardzo często chodziłam do ginekologa, który udawał, że nic się nie dzieje. Co to znaczy nie pomogli Ci, bo byłaś pacjentką profesora?!, to znaczy, że pozwolono umrzeć twojemu dziecku, a ciebie ledwie uratowano, bo profesora nie było ?!!!!!!!!!to jest skandal nie do opisania i opowiedzenia. Cierpienie, to trzeba przeżyć, tego żadna książka, ani nauczyciel nie nauczy... W związku z tym, że sama miałam problemy zdrowotne nie z własnej winy, to wiem co czujesz. Ciągle zastanawiam się, co mam powiedzieć mojemu synowi, że któregoś dnia będzie bez matki, a ma zaledwie 17 lat, jest taki młody i zdolny, czy sam da radę sięgnąć szczytu sowich marzeń i ambicji oraz chęci pomagania innym... Dziękuję Bogu i profesorowi oraz innym lekarzom onkologom mój syn ma mnie siódmy rok – ale stres i niepewność jest naszym ciągłym towarzyszem. Przepraszam cię, że nie mogę o moim lekarzu prof. Karmowskim myśleć i mówić źle. Pozdrawiam Ciebie bardzo mocno, nie wiem czego mogę życzyć Tobie w takiej sytuacji - osobiście jestem zdruzgotana tym wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: Abym żyła mus.operować mnie tylko znakomity l IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.08, 01:55 Najwiekszym skandalem jest to ,że prof zbagatelizował dolegliwosci mojej siostry. Tragedia , która wydarzyła się po południu była następstwem nie podjęcia działań w odpowiednim czasie . Gdy był czas na decyzję profesor przebywał w klinice i w tym przypadku nic go nie usprawiedliwia . To wspaniale , że uratował Ciebie i Twoją tesciową , my nie zasłużylismy sobie na jego względy.Dlaczego ?- już teraz to wiemy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k.g. Re: Abym żyła mus.operować mnie tylko znakomity l IP: *.telsat.wroc.pl 28.07.08, 22:15 Zastanowilo mnie, że nikt nie pisze o kosztach profesorskiej opieki...? Mam trochę mieszane uczucia, bo właściwie profesor uratował moją ciocię (rak macicy, nikt nie chciał się podjąć operacji ze względu na jej tuszę - ma sporą nadwagę). Profesor ją zoperował, wszystko się pięknie udało...ja naiwnie myslalam, że wizyty prywatne każda za 200 zl wystarczą jako zadośćuczynienie finansowe ale ciocia zrobiła "wywiad" wśród pacjentek na oddziale i wtedy okazało się, że mistrz życzy sobie 5 tysięcy za operację...dwie już wtedy zapłaciły, cioci również powiedział w rozmowie sam na sam bez ogródek, że jego ręce tyle kosztują, zapłaciliśmy...no i niesmak pozostał, oczywiście. Kiedy przyszlismy do gabinetu po operacji aby wręczyć kopertę, okazało się, że 200 zł za wizytę również trzeba dać...w poczekalni spotkałyśmy dwie pacjentki też po operacji, które przyszły w wiadomym celu...Poza tym wszystkim profesor wydaje mi się zbyt zadufanym w sobie człowiekiem, pycha z powodu przekonania o własnej wyjątkowości wprost bije od niego. Jego syn też potrafi traktować lekceważąco ludzi, mimo, że sprawia wrażenie miłego człowieka ale ma już trochę tej pogardy swego ojca dla "plebsu" który tłumnie wali do cudotwórcy pokornie chyląc głowę przed jego majestatem. Profesor w słowach nie przebiera, moją ciocię nazwał "monstrum". Więc - cieszę się, że ciocia żyje, nie wiem, co by się stało, gdyby operował ją jakiś lekarzyna w rejonowym szpitalu. Ale profesor Karmowski jako człowiek na mój szacunek sobie nie zasłużył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada koszty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.08, 09:54 Dziwię się Wam, ze nie zareagowałyście. To jest sprawa dla prokuratora za korupcję i dodatkowo za obrażanie godności osobistej pacjenta - Izba Lekarska. Nie można tego tolerować, abyśmy nie były jak owce prowadzone na rzeź - bezbronne i pokorne wobec chciwości i bezwzględności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mf intryga nabiera barw i wymiaru:) IP: *.as.kn.pl 08.08.08, 13:19 > Nie można tego tolerować, abyśmy nie były jak owce prowadzone na > rzeź - bezbronne i pokorne wobec chciwości i bezwzględności Co Ty pleciesz!? – „owce prowadzone na rzeź - bezbronne i pokorne” – kobieta była „gruba” tak to się niestety potocznie nazywa i miała cholernego raka oraz braku chętnych operatorów do uratowania jej życia! Człowieku, zwróć uwagę, że nikt inny tylko Prof. Karmowski uratował tej otyłej kobiecie życie, gdzie byłaś/eś w tedy jak nikt jej nie chciał pomóc!!! Przecież siostrzenica sama pisze, cyt?” Mam trochę mieszane uczucia, bo właściwie profesor uratował moją ciocię (rak macicy, nikt nie chciał się podjąć operacji ze względu na jej tuszę - ma sporą nadwagę). Profesor ją zoperował, wszystko się pięknie udało„ – a więc kobieta sama szła pod nóż, bo w innym przypadku poszłaby pod łopatę! Durnoto jedna, profesor jej nie namawiał, nie oszukiwał, aby mieć pacjentkę do cięcia – tej kobiety ze względu na ryzyko powikłań, jak sama pisze nikt nie chciał operować!!!(piszę to po raz kolejny, aby do ciebie dotarło w jakim stanie była „ciocia”). Nie ma to jak wdzięczność za uratowanie życia. Jak tak bardzo cię interesuje, kto ile daje, to ja nie dałam absolutnie nic! Ani za swoją operację ani za mamy, bo nie miałam – mamy z mężem siedem lat chudych, ale jak przyjdą lata tłuste i będę mieć, w co wierzę, to z ogromną przyjemnością się odwdzięczę. Ciekawa jestem, że leżąc na oddziale nie dochodziły mnie takie informacje o płaceniu za operację i to jeszcze takich kolosalnych kwot. Wykorzystałaś/eś wątek, aby dokopać profesorowi i w tym celu jączysz, prowokujesz i knujesz intrygi? – Czyżby rywalizacja, urażona duma, powiedz, co cię tak boli? Bo może się okazać, że pozbycie się rzekomego rywala, przeciwnika nie rozwiąże twoich problemów. P.s. Syn jest miłym młodym człowiekiem, chyba ma tu ktoś straszne kompleksy niższości i nie lubi ludzi za to, że; mają więcej, łatwiej, może są lubiani, szanowani i kochani, albo śmieszą ich tacy, jak Ty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada prawo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.08, 13:32 W tym kraju obowiązuje wszystkich jedno prawo - a korupcja jest złamaniem prawa bez względu na okoliczności - od prywatnych operacji są prywatne szpitale, a ciebie nerwy poniosły - na pewno nie byłaś nigdy pacjentką tego szpitala - podszywasz się pod kogoś, kim nie jesteś i nie jesteś wiarygodna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mf Ada tak nie wypada.. IP: *.as.kn.pl 08.08.08, 13:56 Ado!, jestem tak wiarygodna, jak mało kto! I tego, co przeszłam ja i moja rodzina, nie życzę nikomu. Towarzyszył mi w uporaniu się z problemem i podczytywał mnie na duchu przez szereg lat właśnie Pan prof. Karmowski. Był taki moment w moim życiu, że dzwoniłam do niego niemalże codziennie, tylko po to, aby usłyszeć; będziesz żyła, masz super męża, wspaniałe dzieci, masz dla kogo żyć, trzymaj się! Pamiętaj nie wolno tobie się załamać, bo choroba tylko czyha itd. Nigdy nie usłyszałam, proszę nie dzwonić, bo mam obowiązki wobec innych pacjentek i swoje życie prywatne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dla Re: Ada tak nie wypada.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 20:44 Już to widzę.... Pacjentka dzwoniąca do lekarza niemal codziennie... Ot tak, po prosu... Bo ma doła. A ON ją pociesza i wzmacnia..... Nie wierzę w to. To niemożliwe./ Albo możliwe-ale tylko wtedy, kiedy lekarz TEN -to dobry znajomy.... albo zapłacono mu// Niemożliwe- bo lekarz nie może przejmować się ,,po godzinach" losami wszystkich swoich pacjentek... Inaczej by zwariował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mf Re: Ada tak nie wypada.. IP: *.as.kn.pl 10.08.08, 18:22 Nie wierzysz?!, twój problem nie będę się tobie tłumaczyć, ani nic nie będę udowadniać, zamknij się malkontencie w swojej skorupie i tam ponarzekaj na swój los i niesprawiedliwość tego świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k.g. Re: Abym żyła mus.operować mnie tylko znakomity l IP: *.telsat.wroc.pl 28.07.08, 22:20 Zastanowilo mnie, że nikt nie pisze o kosztach profesorskiej opieki...? Mam trochę mieszane uczucia, bo właściwie profesor uratował moją ciocię (rak macicy, nikt nie chciał się podjąć operacji ze względu na jej tuszę - ma sporą nadwagę). Profesor ją zoperował, wszystko się pięknie udało...ja naiwnie myslalam, że wizyty prywatne każda za 200 zl wystarczą jako zadośćuczynienie finansowe ale ciocia zrobiła "wywiad" wśród pacjentek na oddziale i wtedy okazało się, że mistrz życzy sobie 5 tysięcy za operację...dwie już wtedy zapłaciły, cioci również powiedział w rozmowie sam na sam bez ogródek, że jego ręce tyle kosztują, zapłaciliśmy...no i niesmak pozostał, oczywiście. Kiedy przyszlismy do gabinetu po operacji aby wręczyć kopertę, okazało się, że 200 zł za wizytę również trzeba dać...w poczekalni spotkałyśmy dwie pacjentki też po operacji, które przyszły w wiadomym celu...Poza tym wszystkim profesor wydaje mi się zbyt zadufanym w sobie człowiekiem, pycha z powodu przekonania o własnej wyjątkowości wprost bije od niego. Jego syn też potrafi traktować lekceważąco ludzi, mimo, że sprawia wrażenie miłego człowieka ale ma już trochę tej pogardy swego ojca dla "plebsu" który tłumnie wali do cudotwórcy pokornie chyląc głowę przed jego majestatem. Profesor w słowach nie przebiera, moją ciocię nazwał "monstrum". Więc - cieszę się, że ciocia żyje, nie wiem, co by się stało, gdyby operował ją jakiś lekarzyna w rejonowym szpitalu. Ale profesor Karmowski jako człowiek na mój szacunek sobie nie zasłużył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mf Re: Abym żyła mus.operować mnie tylko znakomity l IP: *.as.kn.pl 08.08.08, 19:40 > wiem, co by się stało, gdyby operował ją > jakiś lekarzyna w rejonowym szpitalu. Lekarzyna!!!?? I niby skąd wiesz, co by się stało?, nie uchybiając Panu profesorowi. Nie dość, że nie okazujesz minimalnego choćby szacunku Profesorowi za uratowanie życia cioci, to jeszcze lekceważysz lekarzy ze szpitali rejonowych. A cóż ty sobą reprezentujesz, żeby tak wypowiadać się o ludziach, którzy ratują innym życie, wiesz ile ten lekarzyna się uczył i nadal się uczy, aby nam pomóc! Nie ma lekko, w każdej rodzinie, czy prędzej, czy później potrzebujemy Ich pomocy, dobrze to sobie zapamiętaj. Ciekawe jak ty traktujesz; pielęgniarkę, ekspedientkę, fryzjerkę o sprzątaczce nawet nie wspomnę, łeb to chyba wykręcasz o 180 stopni? > Ale profesor Karmowski, jako człowiek na mój szacunek sobie nie zasłużył. A ty na mój szacunek hipokrytko. Jak było za drogo za wizytę to trzeba było pójść do innego szpitala i czekać kilka m-cy na operację! Ale, ale! zapomniałam, że nikt nie chciał wziąć na swoje barki takiej odpowiedzialności i kilogramów. A wyobraź sobie, jak się operuje otyłą osobę przez kilka godzin i ma się jeszcze w świadomości, poczucie obowiązku uratowania jej życia. Myślę, że na jego miejscu też bym nie wytrzymała i ulała żółci, każdy ma kres wytrzymałości psychicznej i fizycznej – zresztą mi ciągle też mówił, żebym nie dopuściła do nadwagi, albo, że za dużo przytyłam, bo to może mnie zabić w mojej sytuacji i wiesz, co nie obraziłam się tylko, zapisałam się na siłownię i basen oraz godzinę- dwie chodzę, chociaż wolałaby zjeść kilo czekoladek przed TV, ale ja bardzo chcę żyć, dla siebie, dzieci i męża. P.s. Skoro sama nie szanujesz ludzi, to nie oczekuj go od innych. I nie wysilaj się na sprostowania, bo nie oczekuję tu twojej deklaracji wartości człowieka: co lub kogo i za co szanujesz, bo już pokazałaś się w całej krasie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada pycha i pogarda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.08, 08:19 m.f a może m.k? - po pierwsze nie chodzi o pieniądze za wizytę, ale o dodatkowe, bagatela 5 tys., które ta osoba musiała zapłacić, a co dziwnym trafem pomijasz w swoich komentarzach. Jesteś tak samo pyszna i pogardliwa w stosunku do ludzi jak twój profesor - który innych lekarzy nazywa głupcami, przeklina publicznie i obraża pacjentów - nazwanie kogoś monstrum, tym bardziej ciężko chorą kobietę jest wyrazem braku szacunku do ludzi - a jak sama napisałaś ci, który nie szanują innych nie zasługują na szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mf Re: pycha i pogarda IP: *.as.kn.pl 13.08.08, 20:55 Ado! Może skomentuj postawę innych lekarzy, którzy odmówili cioci ratunku i nie przejmowali się Nią - na co Oni zasługują? Może ten problem porusz, to tak odnośnie pogardy. Ciocia cieszy się życiem? To najlepszy dowód, że dobrze trafiła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: pycha i pogarda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.08, 11:54 Skoro uważasz, że warunkowanie leczenia otrzymaniem nielegalnych pieniędzy i ubliżanie pacjentom jest akceptowalne, etyczne i moralne jesteś na dnie - jeżeli twoja rodzina - lekarska od pokoleń - reprezentuje podobne poglądy, to szkodzi nie tylko pacjentom, ale innym lekarzom pracującym uczciwie. Obrzydliwe. Nie oczekuję odpowiedzi od kogoś takeigo jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mf A może tak więcej pokory, a mniej jadu? IP: *.as.kn.pl 14.08.08, 19:06 Ado! Może jednak skomentuj postawę innych lekarzy, którzy odmówili cioci ratunku i nie przejmowali się Nią!!, tym samym skazując ją na śmierć, takich, grzeczniutkich układnych, a może nawet bardzo kulturalnych.... I wieź rzetelnie oceń, która postawa jest bardziej etyczna, tego lekarza, który ratuje życie i może nie ma zbyt kulturalnego słownictwa, czy tego lekarza, który grzecznie i uprzejmie odmawia skazując ją tym samym na śmierć. A nie uważasz, że wszyscy lekarze po za prof. Karmowskim, u których była „ciocia” zachowali się jak kierowca, który uciekł z miejsca wypadku? Chyba masz pamięć bardzo dobrą, ale wybiórczą. >Nie oczekuję odpowiedzi od kogoś takeigo jak ty Pisząc te słowa pokazałaś, że Twój język jest jeszcze bardziej agresywny i dosadny niż ten, którym prof. Karmowski skomentował tuszę Twojej cioci. Tak cię boli jego „język’. a twój nie jest wcale lepszy. Widzę, że nie potrafisz prowadzić normalnej dyskusji, kiedy brakuje ci argumentów, zaczynasz używać inwektyw. Polecam Schopenhauera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: Abym żyła mus.operować mnie tylko znakomity l IP: *.gprs.plus.pl 13.08.08, 15:17 Wiesz co mf - wypchaj się ze swoimi wypowiedziami i wiarygodnością ! Dzisiaj jest 13.08 i zamiast na torcie zapaliłam świeczkę na grobie mojej siostrzenicy . Dzisiaj skończyłaby rok . Nie potrzeba było cudu tylko działania . Dla twojego ,,cudotwórcy,, moja siostra była histeryczką , nie wierzę w ani jedno twoje słowo o życzliwości i trosce bo dobrze pamiętam co mówił do nas . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mf Re: Abym żyła mus.operować mnie tylko znakomity l IP: *.as.kn.pl 13.08.08, 21:17 Bea, Tobie mogę złożyć jedynie wyrazy głębokiego współczucia, a jak ty je potraktujesz to Twoja sprawa. Raczej w Twojej sprawie już więcej nie można, ani dodać ani ująć, przynajmniej z mojego punktu widzenia, bo co można powiedzieć o tak wielkiej tragedii... Ja opisałam swój przypadek i relacje między mną a Panem Profesorem i Mam na Jego temat wyrobione zdanie i swojego stanowiska nie zmienię. Ale jak widać to są dwie rózne sprawy i każda ma inne zakończenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.chello.pl 06.01.09, 21:30 Jest bardzo złym lekarzem to co zrobił mojej cioci .... szok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fg2 Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.gprs.plus.pl 07.01.09, 22:52 Ta nawiedzona znowu swoje!! Czas sie leczyć u psychiatry!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k.g. Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.206.112.146.static.telsat.wroc.pl 08.01.09, 00:44 Zaraz, zaraz...proszę mnie uprzejmie z nikim nie mylić, ja jestem autorką tylko jednego postu. Zajrzałam tu zresztą przez przypadek po kilku miesiącach, nie wiedząc, że rozpętałam taką burzę. Jako, że wątek dotyczył profesora, chciałam się podzielić moimi przeżyciami, nie miałam pojęcia, że ktoś może na postawie mojego postu mnie ocenić w taki sposób jak mf, niesamowite jest to jakie wnioski na moj temat ta osoba jest w stanie wysnuć, włącznie z wiedzą na temat traktowania przeze mnie fryzjerki, sprzątaczki, itp - chylę czoła przed tak dogłębną analizą psychologiczną mojej osoby :-))) Mogę się podpisać pod tym, co napisała Ada, w dalszym ciągu podtrzymuję, że profesor uratował życie mojej cioci ale ratowanie życia ludziom to jest - jakby nie było - zawód tego pana. I wykonywanie tegoż zawodu wymaga od niego określonej etyki. I za wykonywanie tegoż zawodu otrzymuje wynagrodzenie - zgodnie z prawem. Że w szpitalu nie jest ono zbyt wysokie - to wszyscy wiemy, ale z uwagi na to, że ma prywatny gabinet, a wizyta kosztuje słono - myślę, że dochody ma w porządku (uwaga - nie przejawiam tu zazdrości o posiadanie rzeczy materialnych, co również zostało mi zarzucone :-))) Więc - nie uważam naprawdę za słuszne żądanie od pacjentów dodatkowych - i to niemałych - pieniędzy, zwłaszcza, że nie chodzi tu o widzimisię pacjentki, która przychodzi do lekarza coś tam sobie poprawić, bo jej się nie podoba, ale o operacje ratujące życie, o ludzi stojących przed dramatycznym wyborem - gdzie mamy już zupełnie inny aspekt moralny. Nie potrafię niestety usprawiedliwić korupcji i łapówkarstwa w takim przypadku. A okazywanie pogardy pacjentowi z powodu jego wyglądu to już chyba najgorsza porażka lekarza... Droga mf, bardzo się cieszę, że profesor Cię uratował i żyjesz dla męża i dzieci. Moja ciocia też żyje - całe szczęście. I całe szczęście, że zachowała pogodę ducha i optymizm po wszystkich tych przejsciach. Tego Ci też życzę, bo plucie jadem to nie jest najlepszy sposób na spokój wewnętrzny. Zyczliwości do świata i ludzi uczę się od 11-tu lat od mojego niepełnosprawnego dziecka, kiedyś też może byłam taka "zadziorna" :-) Pozdrawiam wszystkich biorących udział w wątku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
najdziuty Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? 18.03.09, 12:43 Jest lepiej niż dobry i na szczęście nie wyjechał za granicę tylko leczy w Polsce. Pokażcie mi lekarza, który z tak wieloletnią praktyką nie popełnił żadnego błędu. Byłam pacjęntką syna Profesora i dziękuję Bogu, że syn ma od kogo się uczyć dzięki czemu nam pacjentkom jest lepiej. A ja teraz każdego dnia i każdej nocy uśmiecham się do mojej córci. Co do opłaty za wizytę w prywatnym gabinecie jeśli nie masz kasy to nie przychodzisz. Co do przeklinania Profesora nie ma to dla mnie znaczenia bo najważniejszy jest jego profesjonalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajanie Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: 85.128.102.* 18.03.09, 22:56 tylko że ten błąd to czyjeś życie - dla ciebie drobnostka - jakieś dziecko i kobieta - a twoje zachwyty są infantylne, no i ten syn - brawo dla klakierów - na portalu znany lekarz mają 100 procent - jak spada -pojawia się seria równie entuzjastycznych opinii - zeby znów dobic do setki - byłoby śmiesznie, ale jest tragicznie. Co do wyjazdu, to ginekolodzy nie wyjeżdżają, bo nigdzie nie zarobią takiej kasy jak tutaj, a jeszcze to czapkowanie i nepotyzm na klinikach. Ohyda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 22:12 Karmowski & syn nagle pojawili się/proszę zwrócić uwagę na sumę punktacji:ojciec+syn,reklamowani jako ojciec,profesor!/-na witrynie znany lekarz.pl na drugim miejscu.Gratulacje dla przydupasów profesora z Kliniki za wytrwałość w internecie.Jakoś się nie chce wierzyć , że to pacjentki robia te wpisy. Słynny capo di tutti capi wrocławskiej ginekologii,wielki cwaniak i hochstapler na drugim miejscu!.Być może świetny operator-ale zły człowiek.Tak trzymać dalej panowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IN Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.gprs.plus.pl 20.03.09, 22:42 Ciekawe dlaczego większość wpisów tak zjadliwych są autorstwa nieudacznych kompanów z branży prawda Panie ......??? Tylko takie miernoty interesują się kimś innym zamiast leczyć, ale tylko tyle ich żałosne wpisy w internecie. Ludzka zawiść nie zna granic. Jestem internistką i znam Profesora to Cudowny czlowiek , ale za dobry dla tej klinicznej hołoty!!! Odpowiedz Link Zgłoś