Dodaj do ulubionych

dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.07, 13:24
Obserwuj wątek
    • Gość: nina Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 22:03
      Pytasz o doktora czy profesora, bo jest syn i ojciec ?
      • Gość: fina Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.media4.pl 16.11.07, 11:34
        czy ktos wie cos wiecej o profesorze?
        • Gość: fina Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.media4.pl 16.11.07, 13:06
          chodzi mi o prowadzenie trudnej ciazy i opieke nad ciezarna
    • Gość: byla Pacjentka Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.171.22.7.crowley.pl 03.01.08, 11:00
      Przez Prof. trafilam na Intensywna Terapie, moja coreczka umarla, a
      ja cudem tylko przezylam.Juz nigdy nie bede miala dzieci.Jest
      bezwzgledny.
      • flowercia Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? 04.01.08, 10:00
        strasznie strasznie mi przykro rozumiem ze pewnie cos zlekcewazyl
        albo dal zle leki?
      • Gość: smutne Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.as.kn.pl 04.01.08, 15:42
        Współczuję, to straszne!
        Ale jaką masz pewność, że to jego wina?
    • Gość: mk Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 18:33
      Stanowczo odradzam!
      • Gość: askowiec 2 Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 20:07
        jest bardzo dobrym operatorem, klnie jak szewc (uwaga!)

a co do prowadzenia ciąży to lepiej sobie jakiegoś miłego położnika znaleźć......
        • Gość: zonobia Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.as.kn.pl 04.01.08, 16:10
          Lelarz ma być profesjonalistą, posiadającym widedzę i
          doświadczenie,a nie bawidamkiem.
    • Gość: była pacjentka Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.08, 11:14
      Jestem pewna. To, co przeżyłam jest niewyobrażalne. W tej chwili nie
      jestem w stanie o tym napisać, to długa historia. Ostrzegam jednak
      wszystkich!!!
      • Gość: Zdziwiona Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.as.kn.pl 07.01.08, 13:49
        Aż ciężko uwierzyć, ma dobrą opinie jako lekarz wżród pacjentek.

P.s. Może jednak Ci się uda mieć dzidziusia - głowa do góry,
        powodzenia.
        • Gość: pacjentka Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.08, 11:09
          To geniusz chirurgii,profesjonalista i dobry człowiek, a jego syn ma
          złote ręce
          • Gość: ania Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.08, 11:22
            Jeśli ktoś szuka najlepszego chirurga-ginekologa to Prof.Karmowski
            jest najlepszy bezdyskusyjnie!!! To co przeczytałam tu to jakieś
            wierutne brednie. Ten człowiek ratuje ludzią życie. I mnie
            uratował.To wspaniały lekarz
          • Gość: julietta Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 16:17
            "a jego syn ma złote ręce"

Chyba zaraz zesikam się ze śmiechu!!!!!
          • because6 Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? 12.03.08, 23:32
            nie wiem,czy syn ma złote ręce,ale wiem,ze niezły z niego gagatek...
          • Gość: polozna Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.centertel.pl 05.08.08, 21:47
            Jestem polozna ktora pracuje z nim i uwazam ze jako operator jest
            dobry ale jako lekarz jest do niczego a przede wszystkim jest podlym
            czlowiekiem kultura osobista -0 nie ma sumienia licza sie dla
            niego pieniadze, jak najwiecej wziasc od pacjentki i kariera jego
            syna ktory jest ciagle przez niego kopany -poniewaz jak kazdy
            twierdzi w klinice nie jest inteligetny po tatusiu. Duzo by pisac
            ale najwazniejsza rzecz kiedy macie isc do szpitala prosze nie
            wkladajcie im pieniedzy w lape bo przez to nauczyliscie ich
            traktowania zawodu jako biznes a nie powolanie. Odradzam Mikolaja
            Karmowskiego a od jego ojca z daleka bo nie ma do nikogo szacunku
    • Gość: byla pacjentka Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.171.22.7.crowley.pl 08.01.08, 22:42
      Moze Twoje uratowal, ale mi dawali 5% na przezycie, a moje dziecko
      jest na Grabiszynku, wiec nie mow mi ze pisze brednie!!!!
    • Gość: byla pacjentka Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.171.22.7.crowley.pl 08.01.08, 22:47
      Juz nie moge zjasc w ciaze, a mowia roznie. Ja wiem, ze zniszczyl
      moje zycie.
      • Gość: Ala Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.as.kn.pl 09.01.08, 10:41
        To nie zrobiono w porę cesarki?
    • Gość: silk Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.02.08, 14:25
      Lubi czarować kobiety i nie jest tani - 200 zł. za wizytę, tak było
      rok temu, kiedy byłam u niego ostatni w życiu. Przepisał mi wtedy
      tabletki antykoncepcyjne, po których o mało nie zeszłam. Okazało się
      później, że nie powinnam była ich brać. Wiedziałby o tym, gdyby
      wcześniej zlecił zrobienie odpowiednich badań.
      • Gość: zadowolona Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.08, 20:25
        Aż skóra mi cierpnie czytając TO!!! Jestem jego pacjentką od ponad 2 lat i gdyby
        nie on to pewnie kolejne ciąże bym straciła!A teraz jestem w 30 tyg.w ciąży!
        Dla mnie ten człowiek jest wielki! Wierze,że wkrótce szczęśliwie urodzę zdrowe
        dzieciątko!
        • Gość: lea Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.08, 21:35
          Urodzisz? Czy będziesz miała cc? Zostaniesz tak "przygotowana", że jedynym
          wyjsciem będzie cięcie cesarskie :-(
        • Gość: b.p. Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.171.22.7.crowley.pl 19.02.08, 00:11
          Mi tez cierpnie, kiedy pomysle, ze moje dziecko moglo zyc, gdyby nie
          on. Przeklinam dzien, kiedy zdecydowalam sie pojsc do jego gabinetu.
          Nigdy sobie nie wybacze, ze mu zaufalam.
          • Gość: maja Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.as.kn.pl 25.02.08, 15:34
            A czy chociaż Ciebie i Twego małżonka przeprosił za tę tragedię?
            • Gość: b.p. Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.171.22.7.crowley.pl 28.02.08, 21:27
              Nigdy. To cyniczny i zły człowiek. Przeraza mnie swiadomosc, ze
              tacy ludzie sa wsrod nas i ze sami pozwalamy na to, aby robili, co
              im sie zywnie podoba. Ja mowie NIE!!! Dla mnie jest juz za pozno,
              ale moze uchroni to innych.
              • Gość: niesamowite Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.as.kn.pl 29.02.08, 14:24
                Nie mogę wprost w to uwierzyć, że nawet nie próbował się
                wytłumaczyć -przecież straciłaś dziecko........
                • Gość: b.p. Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.171.22.7.crowley.pl 01.03.08, 00:18
                  Dla niego to nie dziecko, tylko płód. Nikt nie jest wazny, tylko on -
                  cierpienia innych go nie obchodza. Nigdy nawet nie powiedzial, ze
                  mu przykro.
                  • Gość: As ...a kto dal Ci prawo oceniania jego wiedzy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 01:04
                    Ok-spotkala Cie tragedia,szczerze Ci wspolczuje.Jednak co pozwala Ci oceniac go jako lekarza?Gozdzikowa nie jest ginekologiem...
    • Gość: doskonały!!! Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.08, 08:06
      • Gość: tylko w czym?!!! Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.171.22.7.crowley.pl 09.03.08, 23:47
        • Gość: ka Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 10:13
          Dlaczego nie założyłaś temu lekarzowi sprawy w sądzie za popełnienie
          błędu lekarskiego? Ja bym sku...na zabiła własnymi rękami gdyby moje
          dziecko zmarło przez nieprawidłowe prowadzenie ciąży. Przecież 200
          zł za wizytę do czegoś zobowiązuje. Do profesjonalizmu a nie
          odwalania roboty! Też chciałam się do niego wybrać, ale rezygnuję !
          • Gość: pacjentka Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.08, 13:21
            To wybitny specjalista i wspaniały czlowiek. Oszczerstwa które tu
            czytam to skandal!!!. Ten człowiek uratował panią i żyje pani tylko
            dzięki niemu!!!. Czas to sobie uswiadomić. Życzliwa.
            • Gość: mf Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.as.kn.pl 20.03.08, 12:34
              Jednego nie mogę zrozumieć dlaczego nie zareagowano wcześniej
              cesarskim cieńciem - może uniknięto by tylu nieszczęść:
              1.kobieta w stanie krytycznym,
              2 śmierć dziecka,
              3.ogromne poczucie winy lekarza (ja Go znam jako bardzo wrażliwego i
              życzliwego człowieka) z dużym doświadczeniem popartym sukcesami
              zawodowymi, bo wiadomo uratował nie jedno życie ludzkie.
              Mi pomógł,żyję właśnie dzięki Niemu.
              • Gość: pacjentka Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: 156.17.100.* 20.03.08, 14:36
                Powinna się pani zastanowić kogo pani oskarża, bo napewno nie
                właściwą osobę!!!. Ten człowiek uratował pani życie. Zroum to
                kobieto wreszcie!!!. To najlepszy specjalista w tej galaktyce!!!
                • Gość: Clara Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: 156.17.100.* 20.03.08, 15:17
                  Byłam ostatnio u Profesora, jet cudowny i bardzo miły. Dziewczyny
                  ma mega przystojnego syna lekarza, podobno super operuje
                  laparoskopowo. To super gabinet. Poleca na maxa!.
                  • Gość: życzliwa Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: 156.17.100.* 20.03.08, 15:27
                    Profesor dał mi w życiu drugą szansę, uratował mnie jak nikt nie
                    chciał Mi pomóc. To genialny operator a syn ma to po Nim- świetnie
                    operuje. Uważam że pani, która tu wypisuje te obrzydlistwa powinna
                    się zastanowić co robi. Znam sprawę bo była głośna w klinice jak
                    leżałam i jedno jest pewne Profesor NIE jest niczenu winien!!! Sam
                    jest załamany że ciąża którą prawadził tak wspaniale zakończyła się
                    tragedią. Proszę Pani żyje pani tylko dlatego że do kliniki wezwano
                    Profesora na ratunek!!!, a on panią ocalił. Resztę proszę się
                    domyśleć
                    • Gość: mk Jest dobrym specjalistą.... IP: *.as.kn.pl 20.03.08, 17:11
                      Życzliwa osobo, daj sobie siana na wstrzymanie z tym przystojnym
                      synem profesora, tu się rozgrywa dramat dwojga ludzi, a nawet
                      rodzin; rodziców zmarłego dziecka i rodziny lekarskiej (profesora).
                      Jakbyś nie wiedziała to do szpitala się idzie leczyć, a nie szukać
                      dobrych wrażeń.

P.s.
                      Ładny, przystojny lekarz, to niby ma być taki kwiatek do kożucha,
                      czy działać jak balsam na zbolałą duszę i ciało:).
                      Kobieto! lekarz ma być wybitnym specjalistą, a reszta to radocha dla
                      żony lub jego sympatii.
                      Lepiej zamilknij i nie probuj wykrzykiwać do kobiety, która nie może
                      pozbierać się psychicznie po utracie dziecka. Czy szpital zadbał o
                      to, aby otrzymała dobrego psychologa, w ramach zadość uczynienia?.
                      Jedno jest pewne obie rodziny będą miały smutne święta.
                    • Gość: b.p. Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.171.22.7.crowley.pl 22.03.08, 11:13
                      Mojemu dziecku i mi nie dał szansy i nie chciał pomóc. Obrzydliwa
                      jest Pani pewność , w sprawie o której Pani “słyszała” (tylko od
                      kogo – od innych życzliwych?) Pani Życzliwa - i pseudonim, który
                      jednoznacznie się kojarzy.
                    • Gość: zyczliwy Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 18:55
                      wpadlas do dyzurki lekarskiej i nadalas pare postów chwalebnych.
                      Szczyt nad szczyty bezczelnosci.To jest forum dla pacjentow a nie
                      lekarzy!
                  • Gość: m Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 15:24
                    hola hola, syn jest już zajęty, więc proszę sobie znaleźć inny obiekt westchnień:)
            • Gość: b.p. Skad to wiesz? Opowiedzial Ci, co zrobil? IP: *.171.22.7.crowley.pl 22.03.08, 11:07
              • Gość: c.d To jest pytanie do “Życzliwej” IP: *.171.22.7.crowley.pl 22.03.08, 11:33
          • Gość: b.p. Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.171.22.7.crowley.pl 22.03.08, 11:02
            Gratuluję lobby profesora zapału, dobrze poinstruowani. To samo
            twierdzi on – że uratował mi życie, ale ratował tylko i wyłącznie
            swoją reputację – nie sądzę, żeby się udało. Wiem z całą pewnością
            (opinie lekarzy), że gdyby przeprowadzono cesarkę kilka godzin
            wcześniej moje dziecko żyłoby, a ja nie znalazłabym się w sytuacji
            zagrożenia życia. Teraz nie mam nic, a życie ratował mi sztab
            lekarzy, przede wszystkim chirurdzy naczyniowi i później wspaniali
            lekarze z Intensywnej Terapii. Co do ginekologów i profesora, to
            mimo że bardzo długo zgłaszałam dolegliwości i prosiłam o pomoc,
            zostawili mnie do momentu aż zacznę umierać! Nie robili nic, bo on
            decyduje! Nie życzę sobie, aby nazywano mnie oszczercą, bo to
            PRAWDA, że moje dziecko mogło żyć, ale profesor mnie zostawił,
            czekał, na co??? Może ktoś wie.
            • Gość: b.p. Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.171.22.7.crowley.pl 22.03.08, 11:38
              Przepraszam, wyraziłam się nieściśle, że lekarze z Intensywnej
              Terapii ratowali mnie później – byli ze mną od początku, to oni
              czuwali nade mną, czy przeżyję operacje. Otoczyli mnie troską i
              opieką. Pozwolili mi znów uwierzyć, że jestem człowiekiem.
              • Gość: mf Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.as.kn.pl 22.03.08, 16:45
                Przeżyłaś wielki dramat, powinnaś wyciszyć się pójść do lekarza
                psychiatry, może z mężem (psycholog w tej sytuacji tu raczej nie
                pomoże) podleczyć swoje skołatane nerwy. Na forum Wrocław często
                pisze psychiatra ma nick kklement, ponoć forumowiczom pomaga
                gratisowo (sam się deklarował i jest skuteczny- ponoć parę osób było
                u niego), bo sama sobie nie poradzisz, dojdzie do tego, że rozwalisz
                sobie życie i małżeństwo. Tragedie nam się przytrafiają, niestety
                takie jest życie i trzeba stawić temu czoła i postarać się zacząć
                żyć od nowa.
                Głupio mi o tym pisać, żeby Ciebie nie urazić, ale Profesor
                Karmowski (na dzień dzisiejszy Twój wróg) bardzo pomógł mojej
                rodzinie i jestem pewna, że zbyt emocjonalnie Go oceniasz. Jest to
                lekarz, który ratuje ludzi przez kilkadziesiąt lat ciesząc się
                każdym sukcesem i nie jest mu obojętne, że dochodzi do takiej
                tragedii, możesz mi wierzyć, że musi bardzo z tego powodu ubolewać,
                No, ale Ty masz prawo, po tym co przeszłaś szafować mocnymi słowami.
                Ta tragedia dotyczy Was oboje i nie dlatego, że jest cynicznym
                facetem, dla którego tylko kariera jest najważniejsza, ale Ty jako
                jego pacjentka na pewno bardzo Go obchodzisz i to co się wydarzyło –
                a miało być inaczej .

Dzisiaj jest Wielka Sobota, postaraj się wyciszyć i pomyśleć jak
                wyjść z dołka w jakim teraz jesteś, bo życie trwa nadal i powinnaś w
                nim aktywnie uczestniczyć (szczególnie teraz, aby nie rozmyślać),
                znaleźć jakieś inne priorytety w swoim życiu, aby je wygrać, a nie w
                rozpaczy spaść na dno nicości, spróbuj być szczęśliwą .
                • Gość: b.p. Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.171.22.7.crowley.pl 22.03.08, 19:47
                  Cytujesz profesora “takie jest życie” powiadasz, ale są sprawy na
                  które mamy wpływ i takie, którym nie da się zapobiec. W moim
                  przypadku z całą pewnością można było zapobiec tragedii. Nie wierzę,
                  że profesora obchodzi cokolwiek poza jego własną osobą. Dał temu
                  wyraz.
                  Niestety nie mogę być szczęśliwa i aktywna, bo całe moje życie legło
                  w gruzach. I nie mogę się z tym pogodzić, bo przeraża mnie, co mi
                  zrobiono i gdybym tego nie przeżyła pewnie samej trudno byłoby mi
                  uwierzyć, że takie rzeczy się zdarzają.
                  Gdyby nie moja rodzina, która przeżyła horror, że stracą również
                  mnie i gdyby nie lekarze z IT i pielęgniarki, którzy tak bardzo
                  cieszyli się że przeżyłam, że udało im się mnie uratować pewnie
                  wolałabym być z moim dzieckiem, Nawet nie wiedziałabym, że umarłam.
                  Ciekawa jestem jakie Ty masz priorytety, dla mnie najwyższą
                  wartością jest życie, a nasze życie nie było nic warte. Moja ludzka
                  godność i prawo do życia mojego dziecka i moje zostały zdeptane, w
                  środku demokratycznej Europy, w XXI wieku.
                  • Gość: mf Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.as.kn.pl 22.03.08, 21:44
                    >Cytujesz profesora “takie jest życie”

Nie! Cytuję życie!! na, które nie zawsze mamy wpływ. Spotkało Ciebie
                    wielkie nieszczęście i nie pozwól, aby jad drążył Cię od środka.
                    Szukaj ratunku dla siebie, bo depresja zniszczy ci życie nawet nie
                    będziesz wiedziała kiedy, znajomi się usuną, rodzice odejdą – a Ty
                    sama zostaniesz jak palec i nikt i nic Tobie nie pomoże,
                    pozostaniesz ze swoim żalem rozpamiętując o tragedii. Wszyscy
                    doradcy, klakierzy podsycający atmosferę znikną, jak bańka mydlana,
                    będziesz Ty i twoje szare myśli. Nie dopuść do tego, wyrwij się ze
                    szpon rozpaczy, udaj się do dobrego lekarza.
                    Jak się pozbierasz, możesz zacząć np. pracować na rzecz dzieci
                    niestety nie swoich, ale wszystkie dzieci są kochane, możesz
                    pracować charytatywnie, zawodowo - decyzja będzie Twoja. Poświęcenie
                    się dla dobra innych dzieci, może ukoić twój żal.

Bardzo Tobie współczuję lecz niestety jesteśmy na przeciwnych
                    biegunach jeśli chodzi o opinię o prof. Karmowskim mi uratował życie
                    i bardzo pomógł, może z czasem będziesz w stanie spojrzeć na sprawę
                    bardziej obiektywnie i okaże się, że wina nie całkiem jest po Jego
                    stronie, skoro Go nie było w szpitalu, a inni lekarze ignorowali
                    Twoje wołanie o pomoc.

Ja również miałam żal do lekarza - zachorowałam przed sześcioma laty
                    bardzo ciężko, a jak na ironię chodziłam prywatnie, żeby było
                    lepiej, albo to był zwykły snobizm, (bo przyjaciółki chodzą do gin.
                    prywatnie) niczym kupno markowego ciucha i o mały włos
                    przejechałabym się na tamten świat przez myślę pazernego lekarza.
                    Jednak intuicja podpowiadała mi, że jest coś nie tak z moim zdrowiem
                    i postanowiłam sprawdzić wyniki, które zrobiłam 2 lata wcześniej i
                    które rzekomo miały być nie takie złe. Lekarz, który mnie leczył
                    strugał durnia udając, że to takie „cuś małe” on sobie z tym
                    poradzi. Wprowadziłam wyniki do komputera i wiesz, czego się z niego
                    dowiedziałam, że chodzę dwa lata z rakiem tylko gościu, czyli mój dr
                    nie mógł sobie odpuścić mojej kasy i dlatego mnie trzymał (tylko to
                    przychodzi mi na myśl). Byłam w takim szoku, że przesiedziałam przed
                    komputerem całą noc, na szczęście była wiosna, więc nie zmarzłam:),
                    ale do rzeczy miałam tysiące planów, co zrobić ze swoim doktorkiem
                    oszustem lub konowałem, a myśli były tak czarne, że sam Alfred
                    Hiczkok nie byłby w stanie napisać takiego scenariusza, mnie samej
                    cierpła skóra od tych pomysłów. I tak planowałam na sto sposobów
                    zemstę, niestety, żadne nie były cywilizowane:). Trzymało i męczyło
                    mnie to, aż do operacji cały m-c. Moje emocje rozładowali lekarze
                    dając dużo ciepła i troski między innymi profesor, był dla mnie moim
                    Aniołem stróżem i niezwykle pogodni moi przyjaciele, a okazało się ,
                    że mam ich całkiem sporo.
                    I tak pomyślałam sobie, że jak pogodzę się z tą sytuacją, to mam
                    szanse na ujście z życiem, w walce z rakiem - odpuściłam sobie, a
                    było dość ciężko, bo czułam niebywały żal – nawet modliłam się, żeby
                    przestać nienawidzić swego doktorka, teraz jak opisując tę sytuację,
                    nie powiem, że wspominam go z uśmiechem na ustach, ale facet może
                    spokojnie spać, nic mu na ten zakuty łeb nie spadnie:).

Pozdrawiam i życzę szczęśliwych świat.

• Gość: b.p. Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.171.22.7.crowley.pl 23.03.08, 02:01
                      Nie strasz mnie depresją i fałszywymi doradcami i nie proponuj mi
                      jako rozwiązania opieki nad innymi dziećmi, naprawdę nie wiesz o
                      czym mówisz i co ja czuję.
                      Niestety nie wierzę w Twoją szczerość. Zaliczyłabym Cię bez wahania,
                      do grupy przed którą mnie ostrzegasz.
                      Dlaczego piszesz, że profesora nie było w szpitalu? Leżałam tam
                      dostatecznie długo, aby mogli mnie zbadać i rozwiązać ciążę na czas
                      tysiąc razy, tylko nikt się nie kwapił.
                      Co to znaczy spojrzeć obiektywnie, tak jak TY? Czyli Twoje
                      doświadczenia pozwalają na obiektywny osąd, ale mój jest
                      subiektywny, bo Ci nie odpowiada?
                      Jad? Poczytaj, co piszą “Życzliwi”. To jest jad, ja napisałam tylko
                      o tym, co mnie spotkało.
                      Gratuluję Ci powrotu do zdrowia, ja nie miałam tyle szczęścia.
                      Nie rozumiesz też, że nie chodzi mi o zemstę, nic już nie cofnie
                      czasu i nie zwróci życia mojemu dziecku.
                      Wesołych Świąt.
                      • Gość: gosciu Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 16:39
                        współczuje ci bardzo i zycze spokojnych dni
                        • Gość: kobieta Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.03.08, 17:11
                          Dzień dobry. Znam klinikę na chaułbińskiego i wiem o pani sprawie,
                          bo też tam leżałam 1. Radzę zainteresować się zespołem lekarzy
                          dyżurnych, którzy odpowiadali za Pani zdrowie i Tylko Oni byli
                          decyzyjni do nagłego rozwiązania cięciem.-jesli już cięciem 2.
                          Profesor nie dyżuruje więc nic nie jest winien, i nie było to w jego
                          gesti. 3. Wezwano go do kliniki bo niedawano sobie rady,proste!!!.
                          4. Chirurdzy jacy? Profesor + angiochirurg operował Panią. I to
                          Profesor Panią uratował i doglądał na intensywnej terapii!!!. Reszta
                          to rozgłaszane bzdury i proszę sie zapytać. Każdy w klinice i nie
                          tylko wie że Profesor uratował Pani życie. To co Pani pisze oburza
                          ludzi i lekarzy izle świadczy.
                          • Gość: Zdziwiona Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.03.08, 17:47
                            Mnie ,przepraszam że się wtrącam dziwi że Pani wogole obwinia
                            profesora o sytuacje zaistniałą na dyżuże????. To lekarze dyżurni
                            odpowiadają za zdrowie pacjenek i koniec.!!!!!!!!!!!
                          • Gość: b.p. Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.171.22.7.crowley.pl 24.03.08, 21:21
                            Ja też mam dosyć bzdur! Brzydzę się waszym zakłamaniem. Za mną stoją
                            fakty, ale wszyscy lobbyści są lepiej poinformowani ode mnie o tym,
                            co się ze mną działo i kto opiekował się mna na IT – to jakaś
                            paranoja. Nie zauważyłam (a w szpitalu spędziłam wiele dni), aby
                            informowano pacjentki o tym ,co się dzieje z innymi – to jest
                            TAJEMNICA LEKARSKA - więc na pewno nie pacjentki są tak “dobrze”
                            poinformowane. Powtarzanie plotek jest w obliczu mojej tragedii
                            niesmaczne i niestosowne. Do całej sytuacji by nie doszło gdyby nie
                            szanowny Pan Profesor, więc proszę mnie nie pouczać, co mam sądzić,
                            co robić i kogo to oburza. A w zasadzie róbcie, co chcecie, mnie to
                            nie interesuje. Tylko szkoda że zawsze znajdą się ludzie, którzy
                            oplują osobę pokrzywdzoną.UMARŁO MOJE DZIECKO, ZOSTAŁAM OKALECZONA,
                            CUDEM PRZEŻYŁAM I NIC MNIE NIE POWSTRZYMA W WALCE O GODNOŚĆ I NASZE
                            PRAWO DO ŻYCIA.
                            • Gość: fina Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.media4.pl 28.03.08, 08:43
                              B.P. jest mi strasznie przykro jak przeczytalam to wszystko,
                              niestety lekarze czesto zachowuja sie dosc dziwnie igoruja skargi na
                              zle samopoczucie pacjentki sama jakis czas temu w ciazy lezalam w
                              jednej z klinik Wroclawskich... i czulam sie jak marionetka... :-(
                              wlasciwie balam sie kazdego dnia... i boje sie nadal bo nie wiem jak
                              moja ciaza sie zakonczy. W szpitalu nie mialam w ogole poczucia
                              bezpieczenstwa mialam wrazenie ze lekarze kpia sobie ze zglaszanych
                              dolegliwosci albo uwazaja ze przesadzam. Na szczescie czuje sie ciut
                              lepiej i mam nadzieje ze wytrzymam do konca ciazy i nic zlego sie
                              nie stanie z podowu ignorancji lekarzy. Domyslam sie ze w ciazy
                              mialas jakie naczyniowe (zylakowe) problemy i ktos Twoje zglaszane
                              bole igonorwal caly czas.... :-( ja opisze swoja historie jak
                              bedzie po wszystkim bo tez jest o czym pisac i tez mam zal do
                              niektorych lekarzy :-( sciskam Cie i rozumiem doskonale... ja teraz
                              przezywal male piekielko i mam nadzieje ze wszystko zakonczy sie
                              dobrze choc b. sie boje...
                              • Gość: b.p. Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.171.22.7.crowley.pl 31.03.08, 01:23
                                Życzę Ci z całego serca, żeby wszystko było dobrze.
                          • Gość: prada Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.08, 00:10
                            To mi przypomina zaciekłą obronę ojca-dyrektora. Wszyscy widzą jaki jest i co
                            wyczynia, a on i tak ma wokół siebie grupę fanatyków, którzy murem za nim stoją
                            i jeszcze bardziej krzywdzą już pokrzywdzonych.

A wypowiedź kobiety z Wałbrzycha to już nic innego jak szczyt kołtuństwa - wie
                            wszystko najlepiej, bo "też tam leżała"! Żałosne...
                            • Gość: mk Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.as.kn.pl 25.03.08, 13:57
                              Skoro uważasz, że jesteś sama w stanie Sobie poradzić po tragedii,
                              jaka Ciebie spotkała to jest Twoja i tylko Twoja sprawa.
                              Zaproponowałam Ci, abyś poszukała wsparcia np. psychologa, bo z
                              mojego punktu widzenia Go potrzebujesz – mówiąc o śmierci tak lekko.
                              Tylko osoba w dołku może tak lekceważyć życie i mówić, że wolałaby
                              umrzeć - nawet nie wiesz ile trzeba wycierpieć fizycznie i
                              psychicznie, żeby móc wygrać jakiś czas w grze w ciuciubabkę, ze
                              śmiercią, o upokorzeniach przez chorobę nawet nie wspomnę. I dlatego
                              nadal uważam, że masz ogromny problem, bo przeżyłaś bardzo wiele –
                              taka tragedia nie jest obojętna na psychikę kobiety-mamy. I nie rób
                              ze mnie wroga, tylko dlatego że nie pochwalam sposobu walki z
                              krzywdą, jaka niewątpliwie Ciebie spotkała.

I nie pisz jak jakaś hipokrytka, że nie szukasz zemsty – Ty się już
                              zemściłaś opisując swoją sytuację na forum, operując nazwiskiem
                              profesora, dzięki czemu skompromitowałaś Go w środowisku lekarskim,
                              jak i przed pacjentami, cały jego dorobek życia można powiedzieć
                              szlag trafił – uważasz, że to mało czy dużo?
                              Nie miałaś ikry wypalić swojej opinii na powyższy temat prosto mu w
                              twarz, ale to wymaga odwagi cywilnej, lepiej zniszczyć człowieka
                              przez Internet nie patrząc mu w oczy, bo może mieć jakieś argumenty
                              obalające Twoją tezę.
                              A jak myślisz od czego są lekarze dyżurni? Oni zapewne z
                              doktoratami, jak mali chłopcy potrzebowali tatusia do podjęcia
                              decyzji o ratowaniu Ciebie i dziecka i nie pada tu ich, ani jedno
                              nazwisko. Twoim zdaniem Profesor powinien tam siedzieć non-stop, bo
                              jego pacjentka może będzie potrzebowała jego pomocy?
                              • Gość: gość Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.03.08, 18:43
                                Lezalam niedawno na oddziale ginekologii operacyjnej na
                                Chalubinskiego i bylam pacjetka profesora.
                                Bylam tam tydzien i pewne rzeczy udalo mi sie zauwazyc.
                                Uwazam ze profesor jest super specjalista i jest dobry w tym co robi.
                                Inna rzecz to , to ze terroryzuje caly oddzial i kazdy boi sie
                                podjac jakakolwiek decyzje bez wiedzy profesora. A i on nie bardzo
                                interesuje sie pacjentkami, mowie to z wlasnego doswiadczenia. Ja
                                bylam jego pacjetka, wiec nie mialam tak zle. Gorzej jest z
                                kobietami ktore przychodza do szpitala ze skierowaniem w reku nie
                                majac tam swojego wlasnego lekarza. Tymi kobietami nikt sie nie
                                interesuje. Czekaja one tygodniami na operacje, nie wiedzac nawet
                                kto sie nimi zajmie. A profesor kaze tylko czekac. Mozna czekac 10
                                dni na operacje a po zabiegu wyganiaja do domu w 4 dobie lub
                                wczesniej niezaleznie w jakim jest sie stanie. Ja odnioslam wrazenie
                                ze inni lekarze i pielegniarki (co by o nich nie mowic bardzo
                                sympatyczne kobiety) baja sie podjac jakakolwiek decyzje bez wiedzy
                                profesora. Co owocuje tm ze wiele pacjentek jest pozostawionych
                                samym sobie.
                                Nie chce mowic nic zlego na temat profesora bo jestem jego pacjentka
                                i dalej nia bede. To sa tylko spostrzezenia z mojego pobytu w
                                szpitalu.
                                • Gość: mf Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.as.kn.pl 26.03.08, 12:51
                                  To chyba jakiś żart!Jeżeli strach przed profesorem jest silniejszy
                                  niż potrzeba ratowania życia, to takiego doktora należy skierować do
                                  przychodni żeby leczył przeziębienia.

Jak ktoś jeszcze nie dorósł do podejmowania decyzji o życiu drugiego
                                  człowieka, to powinien dyplom lekarza schować głęboko do szafy. To
                                  nie zabawa w doktora, to poważne sprawy - życie człowieka!.
                              • Gość: b.p. Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.171.22.7.crowley.pl 03.04.08, 13:56
                                Nie powinnam Ci odpowiadać, ale jednak to zrobię. Określenia
                                hipokrytka, brak odwagi cywilnej, ect. dla matki, która utraciła
                                dziecko, gratuluję wyczucia.
                                Poza tym piszesz o rujnowaniu reputacji. Ja nie rujnuję niczyjej
                                reputacji, jeżeli już to rujnuje ją sam Karmowski. Ja nie miałam
                                wyboru, byłam jego pacjntką w zaawansowanej ciąży, w szpitalu, zdaną
                                na jego łaskę i niełaskę. Zglaszalam dolegliwosci, ale postanowił,
                                że mi nic nie jest, a inni lekarze ze strachu nie podważyli opinii
                                szefa . Nie zrobiono mi podstawowych badań, które mogły zapobiec
                                tragedii, tym samym skazał moje dziecko i mnie – ja umierałam, a
                                moje dziecko umierało we mnie! To sa fakty.
                                Nigdy nie powiedzał, że mu przykro – czy to nie jest brak odwagi
                                cywilnej?. Moje dziecko umarło – a ja mam ZRUJNOWANE życie, myślisz,
                                że mnie obchodzi jego reputacja? Ja oddałabym wszystko, żeby to się
                                nie wydarzyło.
                                Nie umusiał pracować non stop, leżałam w szpitalu, a on codziennie
                                był w pracy – nie wymagałam, żeby traktował mnie ekstra, mógł po
                                prostu zlecić zrobienie cesarki.
                                A Ty czytasz wybiórczo i nadinterpretujesz.
                                • Gość: Ela Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: 156.17.100.* 03.04.08, 20:25
                                  Jestem pacjentką innego lekarza i wiem jedno cesarki się nie robi bo
                                  pacjentka chce!?. Muszą być do niej wskazania!!!, więc przestańcie
                                  pisać głupoty. Nikt pani nie zrobi cesarki ot tak, i po co ta
                                  dyskusja jałowa. To nagłe cięcie decyduje lekarz ,który jest w
                                  szpitalu!!!!.
                                  • Gość: mf Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.as.kn.pl 04.04.08, 19:14
                                    > To nagłe cięcie decyduje lekarz ,który jest w
                                    > szpitalu!!!!.

To nagle zostały przecięte dwa życia!!!! w przenośni i dosłownie
                                    przez nie wykonując tego cięcia, droga Elu.

> Nikt pani nie zrobi cesarki ot tak, i po co ta
                                    > dyskusja jałowa.

Dyskusja nie jest na temat cesarki ot tak!, tylko na temat nie
                                    podjęcia odpowiednich działań we właściwym momencie.

Ta cała sprawa jest kuriozalna na wszystkich płaszczyznach, na
                                    jakich można ją interpretować.

• Gość: b.p. Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.171.22.7.crowley.pl 05.04.08, 13:47
                                    Naucz sie czytac, oczywiscie ze były! Nikt ci nie kaze dyskutowc i
                                    pisac głupoty, a własnie to zrobiłas.
    • Gość: AS Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.cust.tele2.pl 02.04.08, 22:02
      To doskonały ginekolog, jestem lekarzem gastrologiem i od dawna
      kieruję Pacjentki z problemami ginekologicznymido gabinetu Prof.
      Karmowskiego, nigdy mnie nie zawidódł, moje Pacjentki są bardzo
      zadolone, zdecydowanie polecam do AS ginekologi we Wrocławiu !!!
      • Gość: Ania Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: 156.17.100.* 03.04.08, 20:43
        Wspaniały specjalista i człowiek. Mam dzieki Niemu cudownego
        dzidziusia po bardzo ciężkiej ciąży. Polecam
        • Gość: zyczliwy Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 18:58
          wpadlas do dyzurki lekarkiej aby tego posta wyslac.Pamietaj to jest
          forum dla pacjentow!!! a nie lekarzy
          • Gość: Zosia Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.08, 19:44
            Do cięcia cesarskiego muszą być wskazania nawet nagłego. To nawet ja
            kobieta wiem. Więc dajcie sobie siana.
            • Gość: Misia Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.08, 19:59
              Byłam operowana i jestem bardzo zadowolona z opieki Pana Profesora.
              To cudowny i miły człowiek.Polecam bardzo
            • Gość: Bea Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.08, 01:21
              Wszechwiedząca kobieto , Twoja wypowiedz jest nie na miejscu.Jeżeli
              nie masz pojęcia o tym co się wydarzyło to nie zabieraj głosu .
              A tak do Twojej wiadomości :
              * pacjentka z obciążonym wywiadem
              * łożysko przodujące
              * poprzeczne ułożenie płodu
              * drastycznie spadające płytki krwi
              * narastające dolegliwości
              HOSPITALIZOWANA W KLINICE PRZEZ WIELE MIESIĘCY
              • Gość: Ola Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 19:20
                Pan Profesor jest cudowny i mam dzięki niemu wspaniałe bliżniaczki.
                Pozdrawiam. Ola
                • Gość: Ev Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: 156.17.100.* 01.05.08, 13:57
                  Pytacie czy jest dobry!!! Jest najlepszy i Ja się przekonałam to
                  super doktor, jego syn Mikołaj zresztą też.
      • Gość: Dama-pikowa Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.as.kn.pl 05.05.08, 15:05
        > To doskonały ginekolog, jestem lekarzem gastrologiem
        > Karmowskiego, nigdy mnie nie zawiódł, moje Pacjentki są bardzo
        > zadowolone,

AS czy ty przypadkiem nie jesteś tym gastrologiem, który mnie leczył przez trzy
        lata na coś czego nie miałam?!. Jeśli to Ty, no to w moim przypadku byłeś
        trefnym gastrologiem i nie wspominam Ciebie zbyt miło.

Ale co do prof. Karmowskiego to masz rację jest znakomitym lekarzem i wyciągnął
        mnie z niezłych tarapatów.
        • zosikmakosik Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? 09.05.08, 20:18
          B.P. jest mi strasznie przykro, w ogóle ta tragedia mną wstrząsnęła, zwłaszcza że sama niedawno ledwie przeżyłam 'cudowny' poród naturalny na klinikach.Córeczka ma objawy niedotlenienia,ale nie o tym chciałam pisać. Skandalem jest że lekarz bierze prywatnie od Ciebie kasę i potem Cię olewa.Widziałam na własne oczy i słyszałam, jak prof z synem przyszli do koleżanki z sali, która była po UMóWIONEJ I PłATNEJ cc, i przy wszystkich umawiali się na zdjęcie szwów za jedyne 200zł.Koleś ma opinię klejących rączek a synek poszedł droga tatusia, żaden z niego specjalista.

A teraz dla wszystkich naiwniaczek: można się zawsze UMóWIć NA CESARKę, bez żadnych wskazań, trzeba tylko trochę kaski wyłożyć!!!!Wiem, bo byłam namawiana PRZEZ LEKARZA GIN., ale chciałam rodzić naturalnie- czego dziś żałuję...
          • Gość: jakaś bzdura Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.as.kn.pl 12.05.08, 15:13
            Chyba zdajesz sobie sprawę z tego co piszesz?
            Sugerujesz, że porody w klinikach siłami natury są zagrożeniem dla
            zdrowia i życia dziecka oraz jego matki jeśli nie opłacą porodu?!
            Przecież to jakiś horror!,aż nieprawdopodobne żeby to wszystko było
            takie rzeczywiste...
            • Gość: realista Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.08, 23:14
              ,,.....od życzeń pobożnych przejdzmy do faktów
              - nie widzę koperty pierwszego kontaktu
              a kontakt z kopertą jak każe obyczaj
              dla słuzby zdrowia to rzecz zasadnicza
              bo wiedzą wirusy i inne mikroby , że nic tak jak kasa nie zwalcza
              choroby .......,,
              • Gość: Milena Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: 156.17.100.* 15.05.08, 19:40
                Dr Karmowski to super doktor i świetny człowiek.
          • Gość: Monia Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: 156.17.100.* 15.05.08, 19:50
            Nie wiem co słyszałaś, ale Ja chodzę do syna Pana Prof. i jest to
            cudowny lekarz i świetny zabiegowiec laparo. Bardzo cierpliwy i miły
            czlowiek.
            • Gość: badana Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 11:24
              Tak, tak bardzo cudowni i uprzejmi - prof jest wulgarny i klnie, a synek
              przechwala się. Obaj badają tak boleśnie, że płakać się chce.
              Co do synka, to przy takim wsparciu ze strony tatusia i z szympansa można by
              zrobić lekarza.
              • Gość: dociekliwy Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 22:32
                Celna uwaga i szczera prawda. Zresztą i tatuś i synek maja dobrych
                klakierów- wystarczy popatrzeć, że 8 wpisów na tym forum wysłanych
                jest z jednego komputera, tylko imiona się zmieniają- szalenie
                szczęśliwych i zadowolonych z ich działań pacjentek .Żałosne
                • Gość: zyczliwy Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 20:02
                  i nie jest im glupio wysylac z adresu Akademii Medycznej( pacjentki
                  wpadaja do dyzurki lekarskiej wysylac posty????) Zenada, wstyd
                  wszyscy sie smieja!
                  • Gość: dociekliwy Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 22:02
                    No, właśnie.Podobno cała klinika ma z tego ubaw po pachy, znajomy
                    doktor mi mówił.
                    • Gość: MF Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.as.kn.pl 18.05.08, 18:09
                      Każde łącze do serwera posiada własny niepowtarzalny nr IP np.
                      ten:IP.156.17.100.* i po tym można zweryfikować ile razy ktoś wysłał
                      wiadomość z tego samego komputera, a bardziej zorientowani mogą
                      stwierdzić, z jakiej instytucji, a nawet, z którego pokoju
                      lekarskiego.

• Gość: mf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl masz zmienna osobowość IP: *.as.kn.pl 18.05.08, 18:26

> No, właśnie.Podobno cała klinika ma z tego ubaw po pachy, znajomy
                      > doktor mi mówił.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl - zmieniasz osobowość jak kameleon(raz
                      dociekliwy, to zowy inny intrygant itd.itp.), co ci zrobili
                      Karmowscy, albo co możesz osiągnąć, jaki sukces po ich porażce cię
                      czeka? Bo mi to wszystko nie wygląda na czyste, bezinteresowne
                      intencje dla dobra ludzkośći:)
                    • Gość: znajoma Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 19:25
                      A kogo to obchodzi co tu piszą. I tak całe tałatajstwo co siedzi
                      przed komputerami to zakompleksione to towarzystwo i lekarze, którzy
                      mogą sobie jedynie popisać z zazdrości. Bo w rzeczywistosci sa marni
                      i tyle ich. Myśle że Karmowscy mają to głęboko w dupie! -znając ich
                      poczucie wartości. Lubię ich za to że i tak są najlepsi he he he...
                      • Gość: Bea Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 23:21
                        Masz rację- znając ,,poczucie wartości,, Karmowskich można
                        zauważyć , że mają w dupie nie tylko kolegów lekarzy , ale i
                        pacjentów , o czym dobitnie świadczy ten przypadek.A jak im się nie
                        podoba towarzystwo , to niech otworzą prywatną klinikę , gdzie będą
                        sami dobierać personel i selekcjonować pacjentów. Mnie obchodzi co
                        tu piszą i nie jestem anonimowa, bo to ja stałam przez dwa długie
                        tygodnie przed oddziałem reanimacji i błagałam Boga o życie mojej
                        siostry ,ja musiałam patrzeć jak umiera jej córeczka i na pytanie
                        dlaczego tak się stało otrzymałam od prof odpowiedz niegodną
                        lekarza .Nie uważam się za ,,tałatajstwo,,ani też za zakompleksione
                        towarzystwo i mam prawo zabrać głos w sprawie tragedii , która
                        wydarzyła się ponieważ zlekceważono dolegliwosci mojej siostry ,i
                        która zrujnowała jej zdrowie i życie.Możesz uwazać , że są najlepsi
                        nie obrażaj jednak tych, którzy są odmiennego zdania, a jeżeli już
                        to robisz to miej odwagę się podpisać !
                    • Gość: znajoma Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 19:29
                      Ps. Ja osobiście też nie lubię syna Pana Prof., bo to zarozumiały,
                      niedostępny, cyniczny egocentryk, ale jest dobry i będzie najlepszy
                      tego pie..nie w internecie nie zmieni.
                      • Gość: Joanna Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.eranet.pl 30.05.08, 19:45
                        25 lat temu urodziła się ja, 3 lata pózniej mój młodszy brat, a
                        wszystko to przy asyscie Profesora. W domu zawsze mówi się o Nim z
                        szacunkiem dlatego kiedy zajdę w ciążę chcę być pod opieką Profesora
                        i żadne posty mnie nie odstraszą. Oczywiście nie lekceważę i
                        współczuję kobietom, które mają niemiłe wspomnienia związane z tym
                        lekarzem.
    • Gość: mf Re: prof Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.as.kn.pl 01.06.08, 12:26
      Motłoch, plebs czy jak tam jeszcze (popisałeś się prawdziwą
      retoryką) – no cóż ja również się z tą grupą nie utożsamiam i nie
      sądzę, abyś Ty miał ku temu powody żeby piszących na forum nie po
      twojej myśl tak oceniał, obdarowując tego typu epitetami. Być może
      kiedy twoi dziadkowie nie wiedzieli do czego służy alfabet lub boso
      chodzili za pługiem myśląc, że to szczyt ich możliwości życiowych
      moi byli lekarzami i ich dzieci również, lecz nie znaczy to, że mamy
      z tego lub innego powodu lekceważyć kogokolwiek – mnie nauczono
      szacunku dla lekarzy i dla drugiego człowieka, a Ciebie?! .
      Hm, i po co takie ostre słowa, jak się oczekuje szacunku od kogoś
      to trzeba najpierw nauczyć się szanować innych, lekarz to
      posłannictwo i bez obaw nadal najbardziej szanowana grupa społeczna
      jeśli chodzi o zawody, więc pytam po co tak się irytować i pisać
      bulwersujące teksty?
      Mnie prof. Karmowski uratował życie więc jestem mu bardzo wdzięczna
      wraz z rodziną, ale nie posunęłabym się do takiej formy bronienia
      jego osoby, zresztą myślę że jest to mało chlubna argumentacja i
      chyba nie byłby dumny z takiego adwokata.
      Zdegustowana – forumowiczka.
      • Gość: Gosia Re: prof Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 19:27
        Ja bardzo lubię Prof i odpowiada Mi jego podejście do pacjenta,
        ponieważ uratował Moje dzieciątko i Mnie. To jest dla Mnie
        wystarczający dowód jego profesjonalizmu. Będę zawsze głosić że jest
        najlepszym lekarzem na świecie.
        • Gość: b.p. Re: prof Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: 85.128.102.* 22.06.08, 12:45
          Świadomy swojej władzy w klinice, w której panują chore stosunki
          feudalne, mimo że zgłaszałam silne dolegliwości bólowe brzucha
          uniemożliwiające mi poruszanie się, wiedząc że bez jego zgody nikt
          nawet palcem w bucie nie kiwnie, zlekceważył mnie, mimo iż byłam w
          39 tyg. ciąży zagrożonej, nie tylko nie zlecił zrobienia cesarki,
          którą i tak musiałam mieć, bo nie było innego sposobu rozwiązania
          tej ciąży, ale również standardowych badań - USG i badania
          krwi...kilka godzin później umierałyśmy. Nie jestem matką, bo moje
          dziecko umarło i nigdy nią nie będę, bo nie mogę już zajść w ciążę.
          Dwa życia - nic nie warte? Jak określić człwieka, który nam to
          zrobił?
          • Gość: mf Re: prof Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.as.kn.pl 22.06.08, 23:14
            > Dwa życia - nic nie warte? Jak określić człowieka, który nam to
            > zrobił?

A sama masz jakiś problem z określeniem?, a może nie zupełnie jesteś
            pewna wyłącznie Jego winy i stąd wahania?
            Nadal nie mogę zrozumieć co robili inni lekarze, jak Ty konałaś?

Nie wszystkim Profesor zaszkodził - są tacy, którym wręcz pomógł,
            więc określenie Jego pracy zawodowej jako lekarza i człowieka będzie
            różniło się od Twoich oczekiwań - znakomity człowiek, wrażliwy na
            ludzkie cierpienie, troskiliwy i cierpliwy, tak było w moim
            przypadku.
            • Gość: Bea Re: prof Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.08, 23:34
              Co robili inni lekarze? - dokładnie to samo co profesor ,
              czyli - NIC !!! Szwagier biegał po szpitalnym korytarzu i
              prosił odwiedzających pacjentki mężów o pomoc w przeniesieniu mojej
              umierającej siostry na łózko którym miała zostać zawieziona na salę
              operacyjną , z personelu nikt się nie kwapił.Kazano się jej samej
              przenieść i pewnie by to zrobiła gdyby była przytomna. W klinice
              moja siostra spotkała się z ludzmi wrażliwymi na ludzkie
              cierpienie , pełnymi troski o dobro pacjenta tyle tylko , że było to
              na oddziale reanimacji , na który trafiła w wyniku braku tej
              troski .Tak własnie było w tym przypadku i określaj go sobie jak
              chcesz .
              • Gość: mf Re: prof Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.as.kn.pl 25.06.08, 23:58
                Przeżyliście prawdziwy koszmar, klinika się nie popisała.
                Bardzo przykre, że Was tak tam potraktowano.

• Gość: Mapu Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 14:26
      Dr Karmowski próbował ratować moją mamę walczącą z nowotworem...
      Było to 8 lat temu. Nie udało się,ale zawdzięczamy mu -,,nadzieję -
      do końca"
      • Gość: kama Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.08, 15:35
        I tak bezinteresownie i z dobroci serca wam tą nadzieję dawał, po
        prostu drugi doktor Judym!
        • Gość: Ola Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.08, 13:22
          Pozdrowienia dla Profesora, za wszystko co Mu zawdzięczamy a
          szczególnie cudowną córeczkę. To najwspanialszy czuły doktor jakiego
          znam.
    • Gość: mf Abym żyła mus.operować mnie tylko znakomity lekarz IP: *.as.kn.pl 12.07.08, 14:56

Nie wiem czy to jest moralne zabierać głos w obliczu tragedii
      rodziny, którą są dotknięci Ci biedni ludzie, cierpiąca młoda mama z
      powodu utraty dziecka, czy w tej sytuacji jest etyczne dawać
      przykłady sukcesów zawodowych profesora i czy w ogóle powinnam się
      wypowiadać w Jego obronie, ale spróbuję mimo wszystko - szczególnie
      w sytuacji bardzo trudnej dla Niego, powinien móc liczyć na wsparcie
      ze strony "swoich" pacjentów którym pomógł.
      Bowiem Profesor Karmowski miał również sukcesy zawodowe, uratował mi
      dwukrotnie życie, czuję się znakomicie. Pomógł również mojej
      teściowej, której lekarze niemieccy raczej nie prognozowali
      pomyślnego zakończenia operacji, mamę zdiagnozowano jako przypadek
      bardzo trudny i nie rokująca nadziei na pomyślne zakończenie, po
      prostu bardzo ciężka operacja i odmiana raka, mimo takiej opinii
      kolegów lekarzy z Niemiec Pan profesor jednak podjął się ją
      zoperować. Mama ma się dobrze i mamy nadzieję, że jeszcze długo
      pożyje i to właśnie dzięki Niemu i znakomitemu zespołowi onkologów
      klinicznych zawdzięczamy jej życie.
      • Gość: b.p. Zaufałam mu - moje dziecko umarło, ja... IP: *.zlotniki.pl 12.07.08, 22:10
        Nie jest moralne ani etyczne to co mnie spotkało, a Ty mozesz pisać,
        co chcesz - nie twierdzę, że wszyscy jego pacjenci kończą tak jak
        ja - dzięki Bogu, ale to co mi zrobił jest potworne i nic już tego
        nie zmieni.
        Mam prawo o tym mówić. Chcę też, żeby było wiadomo, co się dzieje w
        tej klinice, bo ja znalazłam się w sytuacji straszliwej - nik mi nie
        pomógł, bo byłam "jego" pacjentką, a on mi nie chciał pomóc z
        powodów dla mnie dzisiaj oczywistych. Zapłaciłam najwyższą cenę. Nie
        da się opisać co czuję, kiedy myślę o tym, że wybrałam go na mojego
        lekarza i jak bardzo mu zaufałam.
      • Gość: b.p. Re: Abym żyła mus.operować mnie tylko znakomity l IP: *.zlotniki.pl 12.07.08, 22:34
        Jeszcze jedno - skoro jak twierdzisz pochodzisz ze środowiska
        lekarskiego - to wiesz, co się dzieje - i co na to Twoja moralność?
        Nie dziwię się, że Polki za wszelką cenę chcą rodzić w Niemczech!
        Tutaj nie czują się bezpieczne i mają rację , tylko, że to jest
        przerażające!
        • Gość: m.f. Re: Abym żyła mus.operować mnie tylko znakomity l IP: *.as.kn.pl 12.07.08, 23:41
          Nie znam Ciebie, ale bardzo Tobie i Twojej rodzinie współczuję
          (nawet nie wiesz jak bardzo!) i jest mi niezmiernie przykro,
          doprawdy nie wiem jak mam się zachować wobec tego wszystkiego – Wasz
          dramat i mój sukces zdrowotny (prof. uratował mi życie, które
          wisiało na włosku przez 2-ch konowałów – bardzo dbałam o swoje
          zdrowie i bardzo często chodziłam do ginekologa, który udawał, że
          nic się nie dzieje.
          Co to znaczy nie pomogli Ci, bo byłaś pacjentką profesora?!, to
          znaczy, że pozwolono umrzeć twojemu dziecku, a ciebie ledwie
          uratowano, bo profesora nie było ?!!!!!!!!!to jest skandal nie do
          opisania i opowiedzenia. Cierpienie, to trzeba przeżyć, tego żadna
          książka, ani nauczyciel nie nauczy...
          W związku z tym, że sama miałam problemy zdrowotne nie z własnej
          winy, to wiem co czujesz. Ciągle zastanawiam się, co mam powiedzieć
          mojemu synowi, że któregoś dnia będzie bez matki, a ma zaledwie 17
          lat, jest taki młody i zdolny, czy sam da radę sięgnąć szczytu
          sowich marzeń i ambicji oraz chęci pomagania innym...
          Dziękuję Bogu i profesorowi oraz innym lekarzom onkologom mój syn ma
          mnie siódmy rok – ale stres i niepewność jest naszym ciągłym
          towarzyszem.
          Przepraszam cię, że nie mogę o moim lekarzu prof. Karmowskim myśleć
          i mówić źle.

Pozdrawiam Ciebie bardzo mocno, nie wiem czego mogę życzyć Tobie w
          takiej sytuacji - osobiście jestem zdruzgotana tym wszystkim.
          • Gość: Bea Re: Abym żyła mus.operować mnie tylko znakomity l IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.08, 01:55
            Najwiekszym skandalem jest to ,że prof zbagatelizował dolegliwosci
            mojej siostry. Tragedia , która wydarzyła się po południu była
            następstwem nie podjęcia działań w odpowiednim czasie . Gdy był czas
            na decyzję profesor przebywał w klinice i w tym przypadku nic go nie
            usprawiedliwia . To wspaniale , że uratował Ciebie i Twoją
            tesciową , my nie zasłużylismy sobie na jego względy.Dlaczego ?- już
            teraz to wiemy .
            • Gość: k.g. Re: Abym żyła mus.operować mnie tylko znakomity l IP: *.telsat.wroc.pl 28.07.08, 22:15
              Zastanowilo mnie, że nikt nie pisze o kosztach profesorskiej
              opieki...? Mam trochę mieszane uczucia, bo właściwie profesor
              uratował moją ciocię (rak macicy, nikt nie chciał się podjąć
              operacji ze względu na jej tuszę - ma sporą nadwagę). Profesor ją
              zoperował, wszystko się pięknie udało...ja naiwnie myslalam, że
              wizyty prywatne każda za 200 zl wystarczą jako zadośćuczynienie
              finansowe ale ciocia zrobiła "wywiad" wśród pacjentek na oddziale i
              wtedy okazało się, że mistrz życzy sobie 5 tysięcy za
              operację...dwie już wtedy zapłaciły, cioci również powiedział w
              rozmowie sam na sam bez ogródek, że jego ręce tyle kosztują,
              zapłaciliśmy...no i niesmak pozostał, oczywiście. Kiedy przyszlismy
              do gabinetu po operacji aby wręczyć kopertę, okazało się, że 200 zł
              za wizytę również trzeba dać...w poczekalni spotkałyśmy dwie
              pacjentki też po operacji, które przyszły w wiadomym celu...Poza
              tym wszystkim profesor wydaje mi się zbyt zadufanym w sobie
              człowiekiem, pycha z powodu przekonania o własnej wyjątkowości
              wprost bije od niego. Jego syn też potrafi traktować lekceważąco
              ludzi, mimo, że sprawia wrażenie miłego człowieka ale ma już trochę
              tej pogardy swego ojca dla "plebsu" który tłumnie wali do
              cudotwórcy pokornie chyląc głowę przed jego majestatem. Profesor w
              słowach nie przebiera, moją ciocię nazwał "monstrum". Więc - cieszę
              się, że ciocia żyje, nie wiem, co by się stało, gdyby operował ją
              jakiś lekarzyna w rejonowym szpitalu. Ale profesor Karmowski jako
              człowiek na mój szacunek sobie nie zasłużył.
              • Gość: Ada koszty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.08, 09:54
                Dziwię się Wam, ze nie zareagowałyście. To jest sprawa dla
                prokuratora za korupcję i dodatkowo za obrażanie godności osobistej
                pacjenta - Izba Lekarska.
                Nie można tego tolerować, abyśmy nie były jak owce prowadzone na
                rzeź - bezbronne i pokorne wobec chciwości i bezwzględności.
                • Gość: mf intryga nabiera barw i wymiaru:) IP: *.as.kn.pl 08.08.08, 13:19
                  > Nie można tego tolerować, abyśmy nie były jak owce prowadzone na
                  > rzeź - bezbronne i pokorne wobec chciwości i bezwzględności

Co Ty pleciesz!? – „owce prowadzone na rzeź - bezbronne i pokorne” –
                  kobieta była „gruba” tak to się niestety potocznie nazywa i miała
                  cholernego raka oraz braku chętnych operatorów do uratowania jej
                  życia!
                  Człowieku, zwróć uwagę, że nikt inny tylko Prof. Karmowski uratował
                  tej otyłej kobiecie życie, gdzie byłaś/eś w tedy jak nikt jej nie
                  chciał pomóc!!!
                  Przecież siostrzenica sama pisze, cyt?” Mam trochę mieszane uczucia,
                  bo właściwie profesor uratował moją ciocię (rak macicy, nikt nie
                  chciał się podjąć operacji ze względu na jej tuszę - ma sporą
                  nadwagę). Profesor ją zoperował, wszystko się pięknie udało„ – a
                  więc kobieta sama szła pod nóż, bo w innym przypadku poszłaby pod
                  łopatę!
                  Durnoto jedna, profesor jej nie namawiał, nie oszukiwał, aby mieć
                  pacjentkę do cięcia – tej kobiety ze względu na ryzyko powikłań, jak
                  sama pisze nikt nie chciał operować!!!(piszę to po raz kolejny, aby
                  do ciebie dotarło w jakim stanie była „ciocia”).
                  Nie ma to jak wdzięczność za uratowanie życia.

Jak tak bardzo cię interesuje, kto ile daje, to ja nie dałam
                  absolutnie nic! Ani za swoją operację ani za mamy, bo nie miałam –
                  mamy z mężem siedem lat chudych, ale jak przyjdą lata tłuste i będę
                  mieć, w co wierzę, to z ogromną przyjemnością się odwdzięczę.
                  Ciekawa jestem, że leżąc na oddziale nie dochodziły mnie takie
                  informacje o płaceniu za operację i to jeszcze takich kolosalnych
                  kwot.

Wykorzystałaś/eś wątek, aby dokopać profesorowi i w tym celu
                  jączysz, prowokujesz i knujesz intrygi? – Czyżby rywalizacja,
                  urażona duma, powiedz, co cię tak boli? Bo może się okazać, że
                  pozbycie się rzekomego rywala, przeciwnika nie rozwiąże twoich
                  problemów.

P.s.
                  Syn jest miłym młodym człowiekiem, chyba ma tu ktoś straszne
                  kompleksy niższości i nie lubi ludzi za to, że; mają więcej,
                  łatwiej, może są lubiani, szanowani i kochani, albo śmieszą ich
                  tacy, jak Ty...
                  • Gość: Ada prawo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.08, 13:32
                    W tym kraju obowiązuje wszystkich jedno prawo - a korupcja jest
                    złamaniem prawa bez względu na okoliczności - od prywatnych operacji
                    są prywatne szpitale, a ciebie nerwy poniosły - na pewno nie byłaś
                    nigdy pacjentką tego szpitala - podszywasz się pod kogoś, kim nie
                    jesteś i nie jesteś wiarygodna.
                    • Gość: mf Ada tak nie wypada.. IP: *.as.kn.pl 08.08.08, 13:56
                      Ado!, jestem tak wiarygodna, jak mało kto!
                      I tego, co przeszłam ja i moja rodzina, nie życzę nikomu.
                      Towarzyszył mi w uporaniu się z problemem i podczytywał mnie na
                      duchu przez szereg lat właśnie Pan prof. Karmowski. Był taki moment
                      w moim życiu, że dzwoniłam do niego niemalże codziennie, tylko po
                      to, aby usłyszeć; będziesz żyła, masz super męża, wspaniałe dzieci,
                      masz dla kogo żyć, trzymaj się! Pamiętaj nie wolno tobie się
                      załamać, bo choroba tylko czyha itd. Nigdy nie usłyszałam, proszę
                      nie dzwonić, bo mam obowiązki wobec innych pacjentek i swoje życie
                      prywatne...
                      • Gość: dla Re: Ada tak nie wypada.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 20:44
                        Już to widzę.... Pacjentka dzwoniąca do lekarza niemal codziennie...
                        Ot tak, po prosu... Bo ma doła. A ON ją pociesza i wzmacnia.....
                        Nie wierzę w to. To niemożliwe./ Albo możliwe-ale tylko wtedy, kiedy
                        lekarz TEN -to dobry znajomy.... albo zapłacono mu//
                        Niemożliwe- bo lekarz nie może przejmować się ,,po godzinach" losami
                        wszystkich swoich pacjentek... Inaczej by zwariował.
                        • Gość: mf Re: Ada tak nie wypada.. IP: *.as.kn.pl 10.08.08, 18:22

Nie wierzysz?!, twój problem nie będę się tobie tłumaczyć, ani nic
                          nie będę udowadniać, zamknij się malkontencie w swojej skorupie i
                          tam ponarzekaj na swój los i niesprawiedliwość tego świata.
            • Gość: k.g. Re: Abym żyła mus.operować mnie tylko znakomity l IP: *.telsat.wroc.pl 28.07.08, 22:20
              Zastanowilo mnie, że nikt nie pisze o kosztach profesorskiej
              opieki...? Mam trochę mieszane uczucia, bo właściwie profesor
              uratował moją ciocię (rak macicy, nikt nie chciał się podjąć
              operacji ze względu na jej tuszę - ma sporą nadwagę). Profesor ją
              zoperował, wszystko się pięknie udało...ja naiwnie myslalam, że
              wizyty prywatne każda za 200 zl wystarczą jako zadośćuczynienie
              finansowe ale ciocia zrobiła "wywiad" wśród pacjentek na oddziale i
              wtedy okazało się, że mistrz życzy sobie 5 tysięcy za
              operację...dwie już wtedy zapłaciły, cioci również powiedział w
              rozmowie sam na sam bez ogródek, że jego ręce tyle kosztują,
              zapłaciliśmy...no i niesmak pozostał, oczywiście. Kiedy przyszlismy
              do gabinetu po operacji aby wręczyć kopertę, okazało się, że 200 zł
              za wizytę również trzeba dać...w poczekalni spotkałyśmy dwie
              pacjentki też po operacji, które przyszły w wiadomym celu...Poza
              tym wszystkim profesor wydaje mi się zbyt zadufanym w sobie
              człowiekiem, pycha z powodu przekonania o własnej wyjątkowości
              wprost bije od niego. Jego syn też potrafi traktować lekceważąco
              ludzi, mimo, że sprawia wrażenie miłego człowieka ale ma już trochę
              tej pogardy swego ojca dla "plebsu" który tłumnie wali do
              cudotwórcy pokornie chyląc głowę przed jego majestatem. Profesor w
              słowach nie przebiera, moją ciocię nazwał "monstrum". Więc - cieszę
              się, że ciocia żyje, nie wiem, co by się stało, gdyby operował ją
              jakiś lekarzyna w rejonowym szpitalu. Ale profesor Karmowski jako
              człowiek na mój szacunek sobie nie zasłużył.

• Gość: mf Re: Abym żyła mus.operować mnie tylko znakomity l IP: *.as.kn.pl 08.08.08, 19:40
                > wiem, co by się stało, gdyby operował ją
                > jakiś lekarzyna w rejonowym szpitalu.

Lekarzyna!!!?? I niby skąd wiesz, co by się stało?, nie uchybiając
                Panu profesorowi.
                Nie dość, że nie okazujesz minimalnego choćby szacunku Profesorowi
                za uratowanie życia cioci, to jeszcze lekceważysz lekarzy ze
                szpitali rejonowych. A cóż ty sobą reprezentujesz, żeby tak
                wypowiadać się o ludziach, którzy ratują innym życie, wiesz ile ten
                lekarzyna się uczył i nadal się uczy, aby nam pomóc! Nie ma lekko, w
                każdej rodzinie, czy prędzej, czy później potrzebujemy Ich pomocy,
                dobrze to sobie zapamiętaj.
                Ciekawe jak ty traktujesz; pielęgniarkę, ekspedientkę, fryzjerkę o
                sprzątaczce nawet nie wspomnę, łeb to chyba wykręcasz o 180 stopni?

> Ale profesor Karmowski, jako człowiek na mój szacunek sobie nie
                zasłużył.

A ty na mój szacunek hipokrytko. Jak było za drogo za wizytę to
                trzeba było pójść do innego szpitala i czekać kilka m-cy na
                operację! Ale, ale! zapomniałam, że nikt nie chciał wziąć na swoje
                barki takiej odpowiedzialności i kilogramów.
                A wyobraź sobie, jak się operuje otyłą osobę przez kilka godzin i ma
                się jeszcze w świadomości, poczucie obowiązku uratowania jej życia.
                Myślę, że na jego miejscu też bym nie wytrzymała i ulała żółci,
                każdy ma kres wytrzymałości psychicznej i fizycznej – zresztą mi
                ciągle też mówił, żebym nie dopuściła do nadwagi, albo, że za dużo
                przytyłam, bo to może mnie zabić w mojej sytuacji i wiesz, co nie
                obraziłam się tylko, zapisałam się na siłownię i basen oraz godzinę-
                dwie chodzę, chociaż wolałaby zjeść kilo czekoladek przed TV, ale ja
                bardzo chcę żyć, dla siebie, dzieci i męża.

P.s.
                Skoro sama nie szanujesz ludzi, to nie oczekuj go od innych. I nie
                wysilaj się na sprostowania, bo nie oczekuję tu twojej deklaracji
                wartości człowieka: co lub kogo i za co szanujesz, bo już pokazałaś
                się w całej krasie ...
                • Gość: Ada pycha i pogarda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.08, 08:19
                  m.f a może m.k? - po pierwsze nie chodzi o pieniądze za wizytę, ale
                  o dodatkowe, bagatela 5 tys., które ta osoba musiała zapłacić, a co
                  dziwnym trafem pomijasz w swoich komentarzach.
                  Jesteś tak samo pyszna i pogardliwa w stosunku do ludzi jak twój
                  profesor - który innych lekarzy nazywa głupcami, przeklina
                  publicznie i obraża pacjentów - nazwanie kogoś monstrum, tym
                  bardziej ciężko chorą kobietę jest wyrazem braku szacunku do ludzi -
                  a jak sama napisałaś ci, który nie szanują innych nie zasługują na
                  szacunek.
                  • Gość: mf Re: pycha i pogarda IP: *.as.kn.pl 13.08.08, 20:55
                    Ado! Może skomentuj postawę innych lekarzy, którzy odmówili cioci
                    ratunku i nie przejmowali się Nią - na co Oni zasługują? Może ten
                    problem porusz, to tak odnośnie pogardy.
                    Ciocia cieszy się życiem? To najlepszy dowód, że dobrze trafiła.

• Gość: Ada Re: pycha i pogarda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.08, 11:54
                      Skoro uważasz, że warunkowanie leczenia otrzymaniem nielegalnych
                      pieniędzy i ubliżanie pacjentom jest akceptowalne, etyczne i moralne
                      jesteś na dnie - jeżeli twoja rodzina - lekarska od pokoleń -
                      reprezentuje podobne poglądy, to szkodzi nie tylko pacjentom, ale
                      innym lekarzom pracującym uczciwie. Obrzydliwe.
                      Nie oczekuję odpowiedzi od kogoś takeigo jak ty.
                      • Gość: mf A może tak więcej pokory, a mniej jadu? IP: *.as.kn.pl 14.08.08, 19:06

Ado! Może jednak skomentuj postawę innych lekarzy, którzy odmówili
                        cioci ratunku i nie przejmowali się Nią!!, tym samym skazując ją na
                        śmierć, takich, grzeczniutkich układnych, a może nawet bardzo
                        kulturalnych....

I wieź rzetelnie oceń, która postawa jest bardziej etyczna, tego
                        lekarza, który ratuje życie i może nie ma zbyt kulturalnego
                        słownictwa, czy tego lekarza, który grzecznie i uprzejmie odmawia
                        skazując ją tym samym na śmierć.
                        A nie uważasz, że wszyscy lekarze po za prof. Karmowskim, u których
                        była „ciocia” zachowali się jak kierowca, który uciekł z miejsca
                        wypadku? Chyba masz pamięć bardzo dobrą, ale wybiórczą.

>Nie oczekuję odpowiedzi od kogoś takeigo jak ty

Pisząc te słowa pokazałaś, że Twój język jest jeszcze bardziej
                        agresywny i dosadny niż ten, którym prof. Karmowski skomentował
                        tuszę Twojej cioci. Tak cię boli jego „język’. a twój nie jest wcale
                        lepszy.

Widzę, że nie potrafisz prowadzić normalnej dyskusji, kiedy brakuje
                        ci argumentów, zaczynasz używać inwektyw. Polecam Schopenhauera.
                • Gość: Bea Re: Abym żyła mus.operować mnie tylko znakomity l IP: *.gprs.plus.pl 13.08.08, 15:17
                  Wiesz co mf - wypchaj się ze swoimi wypowiedziami i wiarygodnością !
                  Dzisiaj jest 13.08 i zamiast na torcie zapaliłam świeczkę na grobie
                  mojej siostrzenicy . Dzisiaj skończyłaby rok . Nie potrzeba było
                  cudu tylko działania . Dla twojego ,,cudotwórcy,, moja siostra była
                  histeryczką , nie wierzę w ani jedno twoje słowo o życzliwości i
                  trosce bo dobrze pamiętam co mówił do nas .
                  • Gość: mf Re: Abym żyła mus.operować mnie tylko znakomity l IP: *.as.kn.pl 13.08.08, 21:17

Bea, Tobie mogę złożyć jedynie wyrazy głębokiego współczucia, a jak
                    ty je potraktujesz to Twoja sprawa.
                    Raczej w Twojej sprawie już więcej nie można, ani dodać ani ująć,
                    przynajmniej z mojego punktu widzenia, bo co można powiedzieć o tak
                    wielkiej tragedii...

Ja opisałam swój przypadek i relacje między mną a Panem Profesorem i
                    Mam na Jego temat wyrobione zdanie i swojego stanowiska nie zmienię.
                    Ale jak widać to są dwie rózne sprawy i każda ma inne zakończenie.

• Gość: justy Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.chello.pl 06.01.09, 21:30
      Jest bardzo złym lekarzem to co zrobił mojej cioci .... szok
      • Gość: fg2 Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.gprs.plus.pl 07.01.09, 22:52
        Ta nawiedzona znowu swoje!! Czas sie leczyć u psychiatry!!
        • Gość: k.g. Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.206.112.146.static.telsat.wroc.pl 08.01.09, 00:44
          Zaraz, zaraz...proszę mnie uprzejmie z nikim nie mylić, ja jestem
          autorką tylko jednego postu. Zajrzałam tu zresztą przez przypadek po
          kilku miesiącach, nie wiedząc, że rozpętałam taką burzę. Jako, że
          wątek dotyczył profesora, chciałam się podzielić moimi przeżyciami,
          nie miałam pojęcia, że ktoś może na postawie mojego postu mnie
          ocenić w taki sposób jak mf, niesamowite jest to jakie wnioski na
          moj temat ta osoba jest w stanie wysnuć, włącznie z wiedzą na temat
          traktowania przeze mnie fryzjerki, sprzątaczki, itp - chylę czoła
          przed tak dogłębną analizą psychologiczną mojej osoby :-))) Mogę się
          podpisać pod tym, co napisała Ada, w dalszym ciągu podtrzymuję, że
          profesor uratował życie mojej cioci ale ratowanie życia ludziom to
          jest - jakby nie było - zawód tego pana. I wykonywanie tegoż zawodu
          wymaga od niego określonej etyki. I za wykonywanie tegoż zawodu
          otrzymuje wynagrodzenie - zgodnie z prawem. Że w szpitalu nie jest
          ono zbyt wysokie - to wszyscy wiemy, ale z uwagi na to, że ma
          prywatny gabinet, a wizyta kosztuje słono - myślę, że dochody ma w
          porządku (uwaga - nie przejawiam tu zazdrości o posiadanie rzeczy
          materialnych, co również zostało mi zarzucone :-))) Więc - nie
          uważam naprawdę za słuszne żądanie od pacjentów dodatkowych - i to
          niemałych - pieniędzy, zwłaszcza, że nie chodzi tu o widzimisię
          pacjentki, która przychodzi do lekarza coś tam sobie poprawić, bo
          jej się nie podoba, ale o operacje ratujące życie, o ludzi stojących
          przed dramatycznym wyborem - gdzie mamy już zupełnie inny aspekt
          moralny. Nie potrafię niestety usprawiedliwić korupcji i
          łapówkarstwa w takim przypadku. A okazywanie pogardy pacjentowi z
          powodu jego wyglądu to już chyba najgorsza porażka lekarza...
          Droga mf, bardzo się cieszę, że profesor Cię uratował i żyjesz dla
          męża i dzieci. Moja ciocia też żyje - całe szczęście. I całe
          szczęście, że zachowała pogodę ducha i optymizm po wszystkich tych
          przejsciach. Tego Ci też życzę, bo plucie jadem to nie jest
          najlepszy sposób na spokój wewnętrzny. Zyczliwości do świata i ludzi
          uczę się od 11-tu lat od mojego niepełnosprawnego dziecka, kiedyś
          też może byłam taka "zadziorna" :-)
          Pozdrawiam wszystkich biorących udział w wątku :-)
          • najdziuty Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? 18.03.09, 12:43
            Jest lepiej niż dobry i na szczęście nie wyjechał za granicę tylko
            leczy w Polsce. Pokażcie mi lekarza, który z tak wieloletnią
            praktyką nie popełnił żadnego błędu. Byłam pacjęntką syna Profesora
            i dziękuję Bogu, że syn ma od kogo się uczyć dzięki czemu nam
            pacjentkom jest lepiej. A ja teraz każdego dnia i każdej nocy
            uśmiecham się do mojej córci. Co do opłaty za wizytę w prywatnym
            gabinecie jeśli nie masz kasy to nie przychodzisz. Co do
            przeklinania Profesora nie ma to dla mnie znaczenia bo najważniejszy
            jest jego profesjonalizm.
            • Gość: ajanie Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: 85.128.102.* 18.03.09, 22:56
              tylko że ten błąd to czyjeś życie - dla ciebie drobnostka - jakieś
              dziecko i kobieta - a twoje zachwyty są infantylne, no i ten syn -
              brawo dla klakierów - na portalu znany lekarz mają 100 procent -
              jak spada -pojawia się seria równie entuzjastycznych opinii - zeby
              znów dobic do setki - byłoby śmiesznie, ale jest tragicznie. Co do
              wyjazdu, to ginekolodzy nie wyjeżdżają, bo nigdzie nie zarobią
              takiej kasy jak tutaj, a jeszcze to czapkowanie i nepotyzm na
              klinikach. Ohyda.
              • Gość: gość Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 22:12
                Karmowski & syn nagle pojawili się/proszę zwrócić uwagę na sumę
                punktacji:ojciec+syn,reklamowani jako ojciec,profesor!/-na witrynie znany
                lekarz.pl na drugim miejscu.Gratulacje dla przydupasów profesora z Kliniki za
                wytrwałość w internecie.Jakoś się nie chce wierzyć , że to pacjentki robia te wpisy.
                Słynny capo di tutti capi wrocławskiej ginekologii,wielki cwaniak i hochstapler
                na drugim miejscu!.Być może świetny operator-ale zły człowiek.Tak trzymać dalej
                panowie.
                • Gość: IN Re: dr Karmowski czy jest tak dobry jak mówią? IP: *.gprs.plus.pl 20.03.09, 22:42
                  Ciekawe dlaczego większość wpisów tak zjadliwych są autorstwa
                  nieudacznych kompanów z branży prawda Panie ......??? Tylko takie
                  miernoty interesują się kimś innym zamiast leczyć, ale tylko tyle
                  ich żałosne wpisy w internecie. Ludzka zawiść nie zna granic. Jestem
                  internistką i znam Profesora to Cudowny czlowiek , ale za dobry dla
                  tej klinicznej hołoty!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka