Dodaj do ulubionych

antypolskie fora gazety

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 17:28
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=49301&w=71622373&a=72100468
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=45535&w=60421564&a=72005544
Obserwuj wątek
    • tak_rzecze_zaratustra Re: antypolskie fora gazety 16.11.07, 21:48
      Gość portalu: woods napisał(a):

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=49301&w=71622373&a=72100468
      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=45535&w=60421564&a=72005544

no pięknie, kto zna tego tawnyrobertsa (jakaś dama lekkich
      obyczajów) i piotrza (pewnie "opiekun" owej damy )
    • Gość: rz.pl Re: antypolskie fora gazety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 11:22
      Czy takie fora nie są przypadkiem nielegalne. Większość wypowiedzi
      dotyczy województwa podkarpackiego. Z wpisów wynika że te osoby to
      jacyś sympatycy faszystowskich organizacji UPA i OUN?
      • Gość: surowiczny to są fora banderowskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 12:13
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=49301&w=72135628&a=72169816
        "te odpadki postkoloniale plują teraz na Panstwo Ukrainskie (ktore
        de facto po odzyskaniu niepodległości powinno ich wydalić -wzorem
        stosowanym przez Rosjan-po prostu do Rosji)."

Metoda czystek etnicznych dalej jest żywa wśród pogrobowców Bandery
        jak to widać po wcześniejsszych wpisach.
        • Gość: Hryć Re: to są fora banderowskie IP: *.it-net.pl 18.11.07, 14:05
          Można je ignorować i nie pisać, co ja robię i polecam tą metodę.
          Rzeczywiście są to kluby nawiedzonych, zawziętych typów, (przoduje
          z nickiem piotrzr), którzy wypisują dosłownie brednie, powołując się
          często na jakiś uczonych ukraińskich.Pewnie takich samych jak oni.
          Często dsykutują sami ze sobą co już jest chorobliwe. Próbowałem
          kiedyś dyskusji, ale była niemożliwa, ponieważ "dyskutanci" są
          nieprzemakalni na argumenty i zwyczajnie chrzanią. Ale jest
          poważniejszy problem. Ludzie ci próbują usprawiedliwić zbrodnie
          dokonywane przez UPA, dla których nie ma usprawiedliwienia, albo je
          relatywizować.I to jest b. groźne. Bo nie jest to "zwykłe"
          fałszowanie historii, ale pochwalanie ludobójstwa. Żaden "czestny"
          Ukrainiec nie może tego robić. Klasycznym przykladem jest "dyskusja"
          nt Pawłokomy. Jak wiadomo była odwetem za uprowadzenie i
          zamordowanie ok 20 Polaków.I co apologeci UPA piszą; że to zrobili
          sowieci, a to, ze ci zamordowani współpracowali z Niemcami itd.
          Przeczytajcie. Proponuję dodać jeszcze jeden argument: Polacy po
          prostu wyjechali; do Patagonii,na Antarktydę. Jest dużo takich
          miejsc.
          • Gość: sbl Re: to są fora banderowskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 14:55
            Ale jednak ktoś z tymi neobanderowcami dyskusje prowadzi i to nie wiedzieć
            dlaczego, ostrzyć sobie można zęby na czymś innym. Osobiście proponowałbym
            założenia wątku prawdziwie esesmańskiego, ci panowie przynajmniej w czystych
            butach chodzili.
            • lokis1271 Cel dyskusji z neobanderowcami 19.11.07, 22:41
              Szanowni Państwo !
              Dyskusje, jakie prowadzę ja oraz inni Kresowianie i Polacy z ukraińskimi faszystami nie jest celem samym w sobie, ale sygnałem , że są wśród nas ci, którzy nie zapomnieli o męczeństwie Rodaków na dawnych Kresach II RP. Naszym celem jest niedopuszczenie do zafałszowania prawdy o tamtych wydarzeniach. Dzięki naszej postawie ,w tym kolegów - Mat120, Liberum Veto, Krouk, Birczanin102, Ciekawy344 i wielu innych, oni (środowiska postounowskie) wiedzą już , że w takim przypadku będzie wielu, którzy stawią opór banderowskiej propagandzie.
              Zabieramy głos również na ich forach, ponieważ milczenie byłoby oznaką zgody na ich łgarstwa i Was również prosimy o czynne wsparcie naszych działań.
              Pozostaję z szacunkiem
              L. Bodio
              • Gość: Polak FSB udaje na forum polskich patriotów? IP: *.chello.pl 19.11.07, 23:55
                Znalazłem jeszcze jedną, wyjątkowo ohydną prowokację skierowana
                przeciwko Polsce. Zajrzyjcie pod adres:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=48782&w=72241568
                Facet, podpisujący się mat120, udaje rzekomo polskiego patriotę,
                wroga banderowskich rezunów. Z jego wpisów wynika jednak, że kuma
                się z rosyjskimi nacjonalistami. Wyżej zalinkowany post zawiera
                adres do natypolskiego rosyjskiego filmu pseudodokumentalnego. Film
                niby jest antyukraiński (i tak go reklamuje nasz łże-Polak mat120),
                ale już w dziesiątej minucie filmu pada (oczywiście, w języku
                Puszkina) zdanie: "W 1934 roku pod Lwowem (...) otwarto pierwszy
                obóz koncentracyjny. Przebywało w nim około 2000 ludzi". Chodzi
                zapewne o Berezę Kartuską, która NIE leży pod Lwowem, NIE była
                obozem koncentracyjnym. Ale to jeszcze nic - jako obraz polskich
                zbrodni dodano... film z Auschwitz (!!!), z wymizerowanymi twarzami
                Żydów za drutami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: mat120 Re: FSB udaje na forum polskich patriotów? IP: *.ztpnet.pl 20.11.07, 00:05
                  Hej ty mykoła9959 - mógłbyś wymyslić coś bardziej zabawnego:)))
                  Czy nie uwiera cię polska rogatywka na tym banderowskim łbie?
                  • Gość: Polak Re: FSB udaje na forum polskich patriotów? IP: *.chello.pl 20.11.07, 00:17
                    Uderz w stół, a nożyce się odezwą...
                    Co jest nieprawdą w moim poście? To, że TY reklamujesz film? To, że
                    w filmie pada cytowany przeze mnie antypolski TEKST? To, że ZDJĘCIA
                    rzekomo z Berezy Kartuskiej (albo jakiegoś bliżej nikomu
                    nieznanego "polskiego obozu koncentracyjnego") są z Auschwitz?
                    Porównaj je np. z paradokumentalnym serialem BBC, w którym brali
                    udział także polscy aktorzy "Auschwitz - naziści i ostateczne
                    rozwiązanie" (był w TVP, jest dostepny na DVD), w którym zostały
                    użyte w sekwencjach dokumentalnych (tj. nieinscenizowanych) bądź z
                    dowolnym filmem dokumentalnym o Auschwitz. To jedne z
                    najsłynniejszych sekwencji filmowych... Twoja histeryczna reakcja (w
                    sumie śmieszna, bo każdy może dzięki twojej głupocie ściągnąć ten
                    film i sprawdzić, który z nas dwóch kłamie) jest najlepszym dowodem,
                    że coś jest na rzeczy. Pozdrowienia dla oficera prowadzącego! Как
                    дела?
                    • Gość: mat120 Mykoła9959 IP: *.ztpnet.pl 20.11.07, 00:26
                      Ściągnij rogatywkę bo ci banderowski mózg znadto uciska.
                      Miej odwagę odkryć twarz!
                      • Gość: Polak Re: Mykoła9959 IP: *.chello.pl 20.11.07, 01:10
                        Czy ktoś z forumowiczów może wyjaśnić, o co tu chodzi? Kim jest ten
                        Mikołaj? To jakiś oficer prowadzący mata120? Николай? Святой? Chyba
                        raczej w twoim przypadku Дед Мороз, co nie, mat120?... Czy doczekam
                        się od ciebie rzetelnej odpowiedzi na moje poprzednie pytania o
                        kłamstwo/prawdy nt. linkowanego przez ciebie kagiebistowskiego,
                        antypolskiego filmu?
                        • Gość: mniam Re: Mykoła9959 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 07:39
                          > kłamstwo/prawdy nt. linkowanego przez ciebie kagiebistowskiego,
                          > antypolskiego filmu?

O co właściwie chodzi? w regionie podkarpackim na forach gazety działa jawnie 3
                          banderowskie fora, które wcale się z tym nie kryją i uważają że jest to zupełnie
                          normalne. W niewybrednej formie atakują w nich mieszkańców podkarpacia,
                          gloryfikują zbrodnie upa i kwestionują granice państwowe.
                    • Gość: mniam Re: FSB udaje na forum polskich patriotów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 07:31
                      > film i sprawdzić, który z nas dwóch kłamie) jest najlepszym dowodem,
                      > że coś jest na rzeczy. Pozdrowienia dla oficera prowadzącego!

chyba już zawiadomiłeś prokuraturę w sprawie szerzenia "klamsta oświęcimskiego",
                      jeśli nie jesteś tylko banderowskim prowokatorem
                    • darino Re: FSB udaje na forum polskich patriotów? 20.11.07, 19:18
                      No cóż, nasi drodzy byli mieszkańcy Kresów kontynuują wspaniałe
                      tradycje towarzysza Feliksa Dzierżyńskiego.
                      Trochę mnie zaskoczyli tym kumaniem się z bolszewikami :))) Ale to
                      kwestia priorytetów ...
                      Chociaż nie wiem, czy panowie kresowiacy wiedzą coś o działalności
                      Sowietów na Wołyniu w latach 1939-1941 ???
                      • Gość: surowiczny Re: FSB udaje na forum polskich patriotów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 19:59
                        > Trochę mnie zaskoczyli tym kumaniem się z bolszewikami :)))

darino, czy dalej nie potrafisz napisać "Polacy" z dużej litery, bo
                        ty właściwie kim jesteś, synem upowca ???
                      • obserwator-1 do darina 23.11.07, 16:00
                        ciekawe darino czy będzie ci do śmiechu głupku jak w Birczy pojawią
                        się plakaty z twoimi kilkoma "co ciekawszymi" wypowiedziami z
                        różnych for ? :)))))))

informacje o tym, że chwalisz sie publicznie pisaniem Polska z małej
                        litery trzeba będzie chyba podkreślić albo napisac grubszymi
                        literami, Polaków z Birczy na pewno to zainteresuje :)))))))))
                        • darino do obserwatora-1 24.11.07, 19:07
                          Plakatuj, tumanie kresowy, plakatuj, może zapracujesz na mandat za
                          śmiecenie :)))
                          • obserwator-1 oooo, darino się zdenerwował 26.11.07, 16:41
                            czyżbyś się faszystowski ćwoku wstydził przed mieszkańcami Birczy z
                            której pochodzisz że Polska pisujesz z małej litery i że chwalisz
                            się tym na rozmaitych forach ????
                            • Gość: Mat120 Re: oooo, darino się zdenerwował IP: 81.21.200.* 26.11.07, 17:20
                              Obserwator cos mi sie wydaje ze darino sie nie zdenerwowal tylko ma
                              w dupie ciebie i twoje plakatowanie birczy
                              • Gość: ellis Re: oooo, darino się zdenerwował IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 14:11
                                Gość portalu: Mat120 napisał(a):

> Obserwator cos mi sie wydaje ze darino sie nie zdenerwowal tylko
                                ma
                                > w dupie ciebie i twoje plakatowanie birczy

Mat120 ma rację. Przecież ten faszysta darino juz dawno na forum
                                Birczy przyznał, że wszystkich Polaków traktuje jak śmieci a Polska
                                pisze z małej litery to dlaczego mialby sie teraz wstydzić, że ktos
                                sie z plakatu dowie o jego nacjonalistycznych faszystowskich wpisach
                                i poglądach on sie tego nie wstydzi, pisze to publicznie. A w Birczy
                                ludzie go mają za wariata to po co te plakaty niepotrzebne,
                                obserwator-1 daj sobie spokój z plakatami.

• darino przepraszam, kresowy tumanie, za brak odpowiedzi ! 28.11.07, 14:32
                              Nie zauważyłem, że coś tam bąkasz pod nosem ...
                              Co do zasad ortografii, to obawiam się ,że połowa Polaków nie wie,
                              co jak się pisze ...
                              • Gość: lol Re: przepraszam, kresowy tumanie, za brak odpowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 17:40
                                darino napisał:
                                > Co do zasad ortografii, to obawiam się ,że połowa Polaków nie wie,
                                > co jak się pisze ...

a ty szkołe pasani baranów Bandery i Kłyma Sowura kończyłeś ?
                • Gość: mniam do banderowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 07:29
                  > obozem koncentracyjnym. Ale to jeszcze nic - jako obraz polskich
                  > zbrodni dodano... film z Auschwitz (!!!),

:)) coś mi się wydaje, że rezunom zaczynają nerwy puszczać, opowiadanie marzeń
                  sennych nie uchodzi na tym forum
                  • piotrzr Dzień dobry :) 20.11.07, 09:06
                    Z oszczerstwami i kłamstwami nie będę walczył :)
                    Ale zapraszam serdecznie wszystkich na forum "Podkarpacka uKraina".
                    Prawda sama się obroni :)
                    Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie :)
                    PS Trolom i oszczercom - wstęp wzbroniony :)
                  • Gość: Polak Re: do banderowców IP: *.chello.pl 20.11.07, 09:37
                    > :)) coś mi się wydaje, że rezunom zaczynają nerwy puszczać,
                    opowiadanie marzeń
                    > sennych nie uchodzi na tym forum

Człowieku! Stuknij się w głowę! Widziałeś ten film? Powtarzam - w
                    10. minucie masz sekwencję z Auschwitz. Jesteś tak tępy, że nie
                    umiesz tego sam sprawdzić i wmawiasz mi halucynacje? Nie znasz
                    rosyjskiego na tyle, aby wyłapać tekst o "obozie koncentracyjnym o
                    koło Lwowa"?
                    • Gość: Polak Re: do banderowców IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.11.07, 09:47
                      Przepraszam Was bardzo, ja nie Polak, to mój sotenny każe mi tak
                      pisać i myśleć, siedzi ciągle koło mnie i patrzy mi na ręce czy
                      robię swoją robotę zgodnie z uchwałami głównego prowydnyka.
                      • Gość: Polak Re: do banderowców IP: *.chello.pl 20.11.07, 09:55
                        Nędzna prowokacja, kolego - popatrz na swój IP i porównaj z moim.
          • hansgrubber Re: to są fora banderowskie 24.11.07, 17:42
            Pelna zgoda.
    • Gość: Jan Kresowiacy IP: *.autocom.pl 20.11.07, 11:07
      Środowiska kresowe należą do najbardziej reakcyjnych w Polsce. Już w
      czasie wojny kresowiacy zasilali licznie sowieckie oddziały
      istrebitielnych batalionów, walczące z polskim i ukraińskim ruchem
      niepodległościowym.
      Również współcześnie bardzo ciepło traktują rosyjski i ukraiński
      ruch komunistyczny, oraz organizacje nacjonalistyczne w Rosji.
      Bierze się to ze zwierzęcej nienawiści do Ukrainy. Każdy jej wróg
      jest najlepszym przyjacielem kresowiaków.
      Od dłuższego czasu przyglądam się działanim tzw. forum Polska-
      Ukraina, które jest ich matecznikiem. Radzę czytelnikom tam zajrzeć,
      aby osobiście wyrobić sobie pogląd na temat tzw. "środowisk
      kresowych". Nie sądzę jednak, aby te środowiska były zbyt liczne, bo
      chyba jednak zdrowy rozsądek u większości osób pochodzących z Kresów
      jednak zwycięża.
      • Gość: xyz banderowcom nadal mało Pawłokomy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 18:21
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=49301&w=72268010&a=72268010
      • Gość: xyz Re: Kresowiacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 18:26
        500 tys. wymordowanych Polaków przez ukraińskich nacjonalistów i
        zwykłą "czerninę" na Podolu, Wołyniu i Małopolsce, 300 tys.
        wygnanych w brutalny sposób pod ciosami siekier ukraińskich
        rzeźników, 200 spalonych wsi, tysiące bezdomnych i pomordowanych w
        obecnym woj. podkarpackim. Takich rzezi nawet hitlerowcy nie
        wyprawiali !!!
        • Gość: Polacy Do Kresowiaków i nie-Kresowiaków IP: *.chello.pl 20.11.07, 20:56
          Gość portalu: xyz napisał(a):

Takich rzezi nawet hitlerowcy nie
          > wyprawiali !!!

Ludzie!!! Czy wam już na mózgi padło zupełnie?! Najpierw bronicie
          jak niepodległości propagandowej fałszywki, wyprodukowanej przez
          państwową telewizję Federacji Rosyjskiej na zlecenie płk. KGB,
          Fiucina, a teraz jeszcze wybielacie HITLEROWCÓW?! Za chwilę jeszcze
          ogłosicie, że Hitler i Stalin powinni zostać beatyfikowani przez
          Kościół Katolicki na prośbę naszego Episkopatu, bo solidarnie
          zwalczali największego wroga Polski - UPA.
          • 3centy Re: Do Kresowiaków i nie-Kresowiaków 20.11.07, 21:10
            > ogłosicie, że Hitler i Stalin powinni zostać beatyfikowani przez
            > Kościół Katolicki na prośbę naszego Episkopatu, bo solidarnie
            > zwalczali największego wroga Polski - UPA.

Jedno małe sprostowanie, Hitler nie zwałczał upa tylko je dozbrajał.
            Dwa, w okresie od 1943-1947 największym śmiertelnym wrogiem
            bezbronnej polskiej ludności była właśnie upa. Trzy, jeśli się już
            podpisujesz anonimowy prowokatorze ksywą "Polacy" to proszę przestań
            kpić sobie z Kościoła.
            • Gość: Polak Re: Do Kresowiaków i nie-Kresowiaków IP: *.chello.pl 20.11.07, 22:35
              > Jedno małe sprostowanie, Hitler nie zwałczał upa tylko je
              dozbrajał.

Zacytuję z książki prof. Andrzeja Chojnowskiego o historii Ukrainy
              XX wieku: "W obliczu zbliżającego się frontu Ukraińska Powstańcza
              Armia zmobilizowała swe szeregi i podjęła ograniczone akcje przeciw
              wycofującym się oddziałom niemieckim".

> Dwa, w okresie od 1943-1947 największym śmiertelnym wrogiem
              > bezbronnej polskiej ludności była właśnie upa.

Gdzie? We Wrocławiu największym wrogiem bezbronnych Polaków byli w
              1946 r. komuniści. Na Kresach? A wywózki na Sybir? Do 1949 r.
              wywieziono z zachodnich obwodów Ukrainy Sowieckiej na Sybir 500
              tysięcy ludzi. To byli sami upowcy? A może akowcy? A może bezbronna
              polska ludność?

Trzy, jeśli się już
              > podpisujesz anonimowy prowokatorze ksywą "Polacy" to proszę
              przestań
              > kpić sobie z Kościoła.

Dlaczego JA jestem prowokatorem? Czy to ja umieszczam na forum
              Gazety link z filmem, oskarżającym Polskę o zagładę na Żydach "w
              obozie koncentracyjnym pod Lwowem załozonym w 1934 roku"? Ja sobie
              kpię z Kościoła? A kto kpi z kilku milionów polskich ofiar nazizmu i
              ponad miliona polskich ofiar stalinizmu wybielając na forum Hitlera
              i Stalina? Kto kpi z trupków dzieci, wyrzucanych w śnieg z wagonów
              jadących na Sybir, w imię wypędzania diabła Belzebubem, tj.
              zwalczania ukraińskiego nacjonalizmu sowieckim komunizmem? To ma
              pomóc polskim dzieciom, zarżniętym na Wołyniu i w Galicji
              Wschodniej? Nie można znaleźć lepszych sojuszników? To może lepiej w
              ogóle nie szukać i działać samodzielnie, niż ręka w rękę z Gestapo i
              NKWD (zdaje się, że flirt z nazistami nie podoba się w wydaniu
              Ukraińców, ale w wersji forumowych Polaków już jest OK, prawda?).
              • Gość: krs upa to zbrodnicza organizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 07:12
                > Zacytuję z książki prof. Andrzeja Chojnowskiego o historii Ukrainy
                > XX wieku: "W obliczu zbliżającego się frontu Ukraińska Powstańcza
                > Armia zmobilizowała swe szeregi i podjęła ograniczone akcje przeciw
                > wycofującym się oddziałom niemieckim".

Tak, a jakieś przykłady ważnych bitew, że tez nic o tym nigdzie nie ma,
                natomiast pod Przemyślem w Nahrybce Upa próbowała odbić niemieckich żołnierzy (i
                o dziwo ci ostatni postanowili pozostać w polskim łagrze) !!!!
                • darino ooo, historyk za piątkę :))) 24.11.07, 19:01
                  Chodzi pewnie o Nehrybkę ?
          • Gość: Jan Re: Do Kresowiaków i nie-Kresowiaków IP: *.ztpnet.pl 20.11.07, 21:19
            Wybaczcie mi. Chyba muszę wziąć jeszcze dwie tabletki.
      • Gość: Jan Re: Kresowiacy IP: *.ztpnet.pl 20.11.07, 21:17

Mój prowydnyk leje mnie codziennie, dlatego muszę to mówić. Już
        sam nie wiem czy jestem Polak, Polacy, Jan czy Ivan. Cicho bo mój
        prowydnyk zaraz przyjdzie i założy mi jarłyk na szyję a wtedy zginę
        jak polskie dzieci… Już biorę tabletkę na uspokojenie, tylko nie
        wiem czy jedna wystarczy. Na razie nie mogę odpisywać bo mam teraz
        naukę szermierki widłami i kurs rzucania siekierą.
        • Gość: Polak Do czlowieka piszącego z IP: *.ztpnet.pl IP: *.chello.pl 20.11.07, 22:39
          Gość portalu: Jan napisał(a):

>
          Już biorę tabletkę na uspokojenie, tylko nie
          > wiem czy jedna wystarczy.

To weź już tę tabletkę i przestań tu straszyć. Najlepiej na dłuższy
          czas (do końca twojej kuracji), bo zaczynasz coraz bardziej bełkotać.
          • Gość: Jan Re: Do czlowieka piszącego z IP: *.ztpnet.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 07:16
            najlepsze pigułki są w bunkrze technicznym o kurennego darinka :)
    • 3centy murka dobrze gada :) 20.11.07, 21:01
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=72180721&a=72238265
      Autor: murka131 19.11.07, 21:38Dodaj do ulubionych Skasujcie
      Odpowiedz cytującOdpowiedz

Myślę, że na tym forum nie brakuje ukraińskich nacjonalistów.
      Dowodem są słowa
      jednego z internautów tutaj, że język rosyjski jest mutacją
      ukraińskiego.
      Powiedzieć, że to nonsens, to nic nie powiedzieć. Ale... Jeżeli ktoś
      tak właśnie
      sądzi, to niiech odpowie na jedno pytanie: "Gdzie są te arcydzieła
      literatury
      ukraińskiej, pisane w języku ukraińskim?"

Rezunom mówię: Wracajcie na swoje fora.
      "Fora ze dwora!":)))
    • Gość: Gość Re: antypolskie fora gazety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.07, 21:13
      ale czy takie właśnie antypolskie fora mogą legalnie funkcjonować?
      czy właściciel tego forum czyli Gazeta nie ma obowiązku usuwać
      tekstów oszczerczych, do tego jeszcze fałszujących historię ? I
      faktycznie czasami mam wrażenie, że niektóre wypowiedzi postulują,
      jakby inny układ granic.
      Dużo zdarzyło się złego w naszej wspólnej historii i krew jest po
      obu stronach, ale jest różnica, w liczbie ofiar,chronologii mordów,
      współpracy/kolaboracji z Niemcami hitlerowskimi,Dywizji
      Galicyjskiej, w miejscach gdzie to się zdarzyło itp...Chociaż te
      miejsca, hm , to gdzie niby ta banderowska kraina miałby się
      kończyć, tam gdzie chociaż jest jeden banderowiec?
      To nie jest tak, że biedny naród ukrainski musiał się bronić przed
      zalewem polskich napaści. Przecież to dotyczy II wojny światowej !!
      I na koniec, sąsiad Ukraina ma własne państwoi, granic nie
      zamierzam zmieniać, tylko przestańcie na siłę tworzyć swoje
      bohaterstwo i honor, kosztem Polaków. Może dla odmiany nie
      fałszując przeszłości?
    • Gość: hunia Hansgrubber dobrze gada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 07:34
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=45535&w=72287464
      autor: hansgrubber☺ 20.11.07, 21:30

Jak tu przejmowac sie Akcja Wisła skoro polscy Ukraincy nie są w
      stanie powiedzieć sensownego zdania o rzezi na Wołyniu, współpracy z
      faszystami i stawianiu im pomników na wolnej Ukrainie?

pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:1943_hofscheller.jpg
      ps. może są jakieś zdjątka z Dębicy, Przemyśla, Rzeszowa ...etc
      • Gość: cztaty Re: Hansgrubber dobrze gada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 10:12
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=48782&w=72290351&a=72292734
        Autor: wianuszek_kresowy 20.11.07, 23:10

Jak to nie sa w stanie zdania powiedziec?
        Wspolpraca z hitlerowskimi Niemcami miala na celu walke z polskim i
        sowieckim okupantami, na poczatku byla nawet nadzieja na otrzymanie
        wlasnego panstwa.

Z tego co napisał podpisujący się "wianuszkiem", to niektórym rezunom w dalszym
        ciągu rozum szwankuje. Już na początku wojny Frank powiedział jasno ze Ukraińcy
        są obywatelami Rzeszy. Po napaści Hitlera na ZSRR nie tylko nic im nie obiecał
        ale wręcz odwrotnie, przylączyl dystrykt galicia do GG.
        A ci dalej mu skladali ( i skladają ) przysięgi na wierność 1000 letniej Rzeszy :)))
        • hansgrubber Re: Hansgrubber dobrze gada 21.11.07, 10:34
          Nie wiem czy te fora sa antypolskie, mysle ze to za mocne
          sformulowanie ale wyrazna slabosc na tych forach do UPA i bandytow z
          OUN musi budzic zdziwienie. Mam pytanie - co zrobilaby AK z UPA
          gdyby II wojna zakonczyla sie tak jak I i sily wolnej Polski moglyby
          nadawac ksztalt Polsce? :)
          • Gość: podchorąży jak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 10:39
            > Mam pytanie - co zrobilaby AK z UPA

To nie jest wcale takie trudne pytanie, bo dokumentacja na wypadek wojny domowej
            była już gotowa od 1930 :)
    • Gość: video banderowski nacjonalizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 14:00
      russiatoday.ru/documentary/release/873/video
    • Gość: video neobanderowcy zaczynaja od wyzwisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 14:07
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23313&w=72292014&a=72313465
      Re: Dlaczego cenzurujesz forum Darino?
      Autor: dymek25 21.11.07, 12:55 ::
      Nie chodzi mi o cenzurę, bo to problem twórcy Forum, ale proszę o wyjaśnienie
      terminu "głupek kresowy", Wszak były: Kresy Wschodnie, Zachodnie, Południowe,
      Pojeziorne, Kresy Mohorta, węgierskie, Odłączone, Ziemie Zabrane, Kresy
      Odłączone[ patrz Jan Zachariasiewicz:Kresy nad Notecią, czy Artur
      Gruszecki]...Słowem " Kresy były obszarem wielowyznaniowym"

• hansgrubber Re: neobanderowcy zaczynaja od wyzwisk 21.11.07, 15:15
        1. W 1930 roku nie bylo AK, warto takie rzeczy wiedziec jak sie chce
        gadac o historii :)
        2. No wlasnie, ale Darino jest slaby wiec coz mu pozostaje poza
        sekatorem. :)
        • Gość: podchorąży gruber najmądrzejszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 16:17
          > 1. W 1930 roku nie bylo AK, warto takie rzeczy wiedziec jak sie
          chce gadac o historii :)

gruber nie bądź taki hans klos, przecież do 1939 służyłeś w WP,
          zapomniałeś już o tym, a jak już zadajesz pytania to się lepiej do
          nich przygotuj, w Warszawie macie chyba jakieś biblioteki :)
          • hansgrubber Probujesz byc zabawny 24.11.07, 17:34
            ale musisz potrenowac. :) Na razie jestes zalosny.
            • Gość: podchorąży Re: Probujesz byc zabawny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.07, 18:31
              > ale musisz potrenowac. :)

Cześć kulfon! a co by było gdyby tygrysy jadły irysy a babcia miała
              wąsy ?
              • hansgrubber Re: Probujesz byc zabawny 26.11.07, 19:51
                Z tego smieja sie tylko w koszarach. A tam jest ta mniejszosc co na
                zadne studia sie nie zalapala. :)
    • Gość: 14 banderowska propaganda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 20:04
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=49301&w=71622373&a=72374907
      Autor: piotrzr 22.11.07, 16:58
      Tu pisze śmiertelnie poważnie ... 60 lat temu dziadkowi (mówiąc
      oczywiście w
      przenośni) dzisiejszych żołnierzy polskich z Afganistanu
      "bawili sie" w Akcje wisła, mordowali Ukrańców Nadsannia w imię
      swoich czy
      nieswoich racji (bo Wołyń, bo UPA, bo rozkaz itd) - dzisiaj
      na "brudnej wojnie"
      podciągają w pobliże afgańskich wiosek baterie moździerzy i "walą na
      oślep"
      bo..ktoś wydał rozkaz, bo ktoś podłożył miny , bo ktoś zabił ich
      kolegę...
      I MORDUJą ...W IMIE CZEGO ?????
      • Gość: POWER banderowska logika - rezun się zamotał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 09:32
        > Tu pisze śmiertelnie poważnie ... 60 lat temu dziadkowi (mówiąc
        > oczywiście w
        > przenośni) dzisiejszych żołnierzy polskich z Afganistanu
        > "bawili sie" w Akcje wisła, mordowali Ukrańców Nadsannia w imię
        > swoich czy
        > nieswoich racji (bo Wołyń, bo UPA, bo rozkaz itd) - dzisiaj
        > na "brudnej wojnie"

Autor: piotrzr 23.11.07, 09:07
        Dodaj do ulubionych
        Co ma "piernik do wiatraka" ?? co ma Wołyń do Galicji ??, co
        ma "Akcja Wisła" do powołania ss Galizien?? I wreszcie jako jest
        związek "przejmowania" się AW z faktami budowania na Ukrainie tych
        czy innych pomników ??

Podaję ci te pytania - sformułowane z pytajnikiem na końcu :)

I na koniec pytanie - co zrobili alianci zachodni z weteranami
        ukraińskim ( za wyjątkiem Kozaków Pannwitza oczywiście) ???
        No i pytanie co Norymberga powiedziała na temat Galizien i
        Ukraińców ??
        • darino koalicja chyba nic nie zrobiła ? 24.11.07, 19:02
          Ale przyjęła ich bardzo dobrze, i dała azyl w USA, Kanadzie,
          Wielkiej Brytanii.
          • Gość: kiwi Re: koalicja chyba nic nie zrobiła ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 12:31
            > Ale przyjęła ich bardzo dobrze

ukraińscy esesmani na "zachodzie" muszą być najwyraźniej bardzo
            skromni, skoro ich nie widać na żadnej paradzie z okazji zakończenia
            II wojny?. Czy może kroczą w mundurach armii rosyjskiej ?.
    • Gość: oo7 rezun to ma sezun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.07, 07:19
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=49301&w=71622373&a=72421540
    • Gość: soroka wysiłek intelektualny (niegooglowy) :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 08:41
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=49301&w=71622373&a=72498957
      Autor: mariusz9959 25.11.07, 19:54
      Co do sesji naukowej to Misiło rzeczywiście wycofał swój udział w
      niej a w przesłanym liście napisał:
      „Obserwując toczącą się dyskusję historyków polskich i ukraińskich,
      odnoszę wrażenie, że Polacy nie mogą poradzić sobie z jednym, w moim
      odczuciu fundamentalnym problemem, a mianowicie z faktem, iż
      konflikt polsko-ukraiński na Wołyniu i na pozostałym obszarze Kresów
      Wschodnich w czasie wojny był niczym innym, jak tragicznym finałem
      kilkusetletniego zaboru rdzennych ziem ukraińskich, systematycznego
      niszczenia ukraińskiej substancji narodowej i tyleż samo lat
      trwającej, wielokroć krwawo tłumionej przez Polaków walki narodu
      ukraińskiego o odzyskanie niepodległości, utraconej właśnie za
      sprawą Rzeczpospolitej”
      Autorzy wstępu napisali:
      „Nie podejmując dyskusji z tego rodzaju poglądami, chcemy
      podkreślić, że o zaproszeniu do udziału w konferencji i dyskusji
      decydowały, wyłącznie względy merytoryczne, nie zaś kwestie
      polityczne, środowiskowe czy jakiekolwiek inne.”
      • ares19 make love - not war 26.11.07, 17:24
        ludzie- kochajcie się, nie kłóćcie nie wiadomo o co, zycie jest takie piękne,
        pisiory poszły w odstawkę, nie ma powodu do wojowania, ukraińce też ludzie
        • Gość: anty-bander wyślij "wiązanke" banderowcom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 19:09
          narodowaantifa.blox.pl/2007/10/UKRAINA-STALINJUGEND-ZNOWU-ATAKUJE.html

• Gość: kos Re: make love - not war IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 17:05
          w kryjiwce jest dark room, dla sado macho :)
      • hansgrubber Re: wysiłek intelektualny (niegooglowy) :) 26.11.07, 19:53
        A Holokaust byl wynikiem zaboru ziem niemieckich przez Zydow. Ta
        sama logika. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka