Dodaj do ulubionych

A dziś w "Gazecie Praca"

10.11.08, 18:03
łódzka dziennikara przeprowadza wywiad z prezydentem Łodzi. Rzecz dotyczy dnia wolnego w Święto Trzech Król, pytań pada w sumie 4

Oto one przytoczone w skrócie 1. Zamierza Pan przygotować następny projekt i znów wystąpić w Sejmie? 2. Poparcie 700 tyś nie wystarczyło. Milion wystarczy, by przekonać posłów? 3. Chce Pan odwołać rząd przy pomocy Trzech Króli? 4. Kiedy rozpocznie się druga krucjata?

Cały wywiad ma może z 300 słów, czyli odrobinę więcej niż niniejszy post.

Pytanie retoryczne w związku z powyższym: Czy łódzka GW mogłaby wziąć przykład z ogólnopolskiej i przeprowadzić z Kropiwnickim wywiad na wzór np. rozmów M. Olejnik i A. Kublik ze znanymi osobami? Wywiad, w którym padłyby jakieś istotne pytania dotyczące rządów prezydenta w mieście? Pytania dotykające spraw ważnych dla funkcjonowania miasta, pytania o konkrety, o przyczyny i cele poszczególnych decyzji? Mogłaby, ale tego nie zrobi. Dlaczego - nie wiem.

Może Wy, Voksie Pupuli, mielibyście jakiś zestw 4 pytań dla prezydenta?

Sam mogę zaproponować 4 dotyczące Ś3K:
1. Czy z perpektywy prezydenta Łodzi, który już decyduje się na masową akcję społeczną, jaką jest zbieranie podpisów pod projektem ustawy, nie ma czegoś pilniejszego niż kolejny wolny dzień w kalendarzy?
2. Czy poświęcenie energii na inicjatywę Ś3K nie świadczy o tym, że bardziej czuje się Pan politykiem "ogólnokrajowym" niż samorządowcem i w związku z tym nie zaniedbuje Pan spraw Łodzi?
3. Czy na szczeblu miasta ważne są decyzje o charakterze religijnym?
4. Czy uważa Pan, że Ś3K ważniejsze jest z jakiegoś powodu dla Łodzian niż dla reszty Polaków?

Piszcie śmiało: i tak żaden dziennikarz ich nie zada prezydentowi...
Obserwuj wątek
    • jazzman1979 Re: A dziś w "Gazecie Praca" 10.11.08, 18:34
      Czy wie Pan, że cała Polska ma zdrowy odruch ekspozji śmiechu na widok Pańskiego
      zdjęcia w szarfie i czapce wiejskiego listonosza ?
    • big_news Re: A dziś w "Gazecie Praca" 10.11.08, 18:55
      1 Dlaczego pan jeszcze jest prezydentem skoro wiadomo, że 99% FŁ pana nie lubi?
      2 Dlaczego pan się jeszcze ze wstydu nie zapadł pod ziemię, bo nie ubiera się
      pan na miejskie uroczystości jak pistolety z tefauenu?
      3 Dlaczego pan sam osobiście nie prowadzi autobusów i tramwajów, które z pana
      winy jeżdżą jak chcą?
      4 Dlaczego nie widać pana przy asfaltowaniu ulic, co to za pana przyczyną
      powodują korki i niszczą samochody?
      • miejskie_narty Re: A dziś w "Gazecie Praca" 10.11.08, 18:58
        wiedziałem, że na Ciebie można liczyć:)
        • big_news Re: A dziś w "Gazecie Praca" 10.11.08, 19:01
          Do usług:p
          • Gość: znajomy Re: A dziś w "Gazecie Praca" IP: *.toya.net.pl 11.11.08, 12:20
            biguś Ty też donka nie lubisz i dajesz temu wyraz czasem 24 godziny na dobę na
            wszystkich portalach to co, innym nie wolno??? hipokryta jak zawsze
            • big_news Re: A dziś w "Gazecie Praca" 11.11.08, 12:26
              Wymień te wszystkie portale. Pliz. Chciałbym w końcu zobaczyć tych podszywaczy...
              • Gość: znajomy Re: A dziś w "Gazecie Praca" IP: *.toya.net.pl 11.11.08, 13:08
                Ty wiesz i ja wiem, pracujcie pozytywka pracujcie, agora jest z was dumna
                • big_news Re: A dziś w "Gazecie Praca" 11.11.08, 13:24
                  Masz na imię lub nazwisko Konfabulacja?
                  A może ustawiasz się przed lustrem z charakterystycznie schowaną prawą dłonią?
                  Czy tak czy siak - masz przerypane.
                  Aha.
                  Tak tak. Wiem z kim mam nieprzyjemność.
                  • Gość: gość z przeciwka Re: A dziś w "Gazecie Praca" IP: *.toya.net.pl 11.11.08, 13:54
                    Bigos, przeca widac, ze Saylen przyjechal z Londka do domciu.
                    ;->
                    • big_news Re: A dziś w "Gazecie Praca" 11.11.08, 14:04
                      Toteż to wyraziłem.
                      Teraz miał tani bilet, to zjechał.
                      Na Boże Narodzenie nie wydoli, przyjdzie mu tyrać na zmywaku.
                      • Gość: znajomy Re: A dziś w "Gazecie Praca" IP: *.toya.net.pl 11.11.08, 14:06
                        ano, każdy sądzi wedle siebie bigos, dlatego tak masz smętnie, nie martw się
                        donek i tak Cię koch i to jest dopiero cud!!!
                      • saylen bigi jak zwykle niedorzecznie 12.11.08, 14:39
                        jak zwykle merytoryczne wiadomosci na poziomie przedszkola bigi, nic dziwnego ze
                        zero wiesz na temat tanich biletow skoro w tym roku raz tylko byles poza lodzia
                        i to jeszcze sluzbowo na koszt agory, a i tak sam ze soba musiales pogadac zeby
                        sie tym pochwalic, pisz swoje poematy leminga o tym co na pierwszej stronie
                        wyborczej to unikniesz obnazania niewiedzy moja ty emerytowana nauczycielko na
                        wycieczce w irlandii, hehe, to bylo jak do tej pory twoje najlepsze alter ego
                        internetowe
                        • Gość: szyderca Re: bigi jak zwykle niedorzecznie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.08, 15:07
                          No ładnie, biguś! Czyli utrzymuje Cię spółka giełdowa. Brawo!
                    • Gość: znajomy Re: A dziś w "Gazecie Praca" IP: *.toya.net.pl 11.11.08, 14:05
                      bigos przelogowałeś się, a czemu porzuciłeś swoje alter ego? taki fajny był faszysta
                      • big_news Re: A dziś w "Gazecie Praca" 11.11.08, 14:22
                        Wielocnikowy dupku.
                        Nieustanne przelogowywanie się to twoja domena.
                        Ale żebyś nie wiem jakie miano sobie obrał, to i tak dupkowato wypadniesz.
                        Tyle z mojej strony. Doceń fakt, że wymieniłem z tobą dwa słowa. I wystarczy. To
                        i tak zanadto, tym bardziej, że już prawie nikt z taką personą jak ty nie gada.
                        Równie miłej reszty wolnego.
                        • Gość: znajomy Re: A dziś w "Gazecie Praca" IP: *.toya.net.pl 11.11.08, 14:35
                          a więc bigos myślisz że wymiana zrobiłeś mi zaszczyt? Twoja megalomania jest
                          piękna. nie będę Cię komplementował etykietkami typu dupek, w Twoim wypadku
                          byłby to komplement, i nie denerwuj się już bo agora to siła spokoju, czyż nie..
                          • Gość: nieznajomy Re: A dziś w "Gazecie Praca" IP: *.toya.net.pl 11.11.08, 15:02
                            Tak niewiele a ile faktów z życia biga. A jaka wiarygodność, niezłomność; i to
                            wszystko dla kasy?
                            • Gość: znajomy Re: A dziś w "Gazecie Praca" IP: *.toya.net.pl 11.11.08, 15:50
                              mnie tam w nim poraża chamówa i prostactwo całkowicie nieuświadomione a przez to
                              zabawne do bólu, a co do tego że jest komercyjny, niech sobie chłopak dorabia,
                              każdy orze jak może, no i ma poczucie że coś robi taki troliing ideowy, w sumie
                              nic wielkiego
                              • Gość: nieznajomy Re: A dziś w "Gazecie Praca" IP: *.toya.net.pl 11.11.08, 16:03
                                Ale on nie jest ideowy. Typowy przejaw klasy próżniaczej. Najemnik zniewolony.
                                Kto mu płaci?
                                • nett1980 Re: A dziś w "Gazecie Praca" 11.11.08, 16:27
                                  Uff, dales popis. Moze dialogi do filmow pisz?
    • nefnef Nie zadam pytań bo się boję. 10.11.08, 20:34
      Prezydent Kropiwnicki rządzi nie tylko Łodzią i lepiej mu nie podpadać.
      Dziennikarze GW mają dobrą pracę i niech o nią dbają.
      Żeby było jasne – Jerzy K. to Wielki Człowiek.
    • Gość: dp GW rozpoczeła kampanię, skoro SLD może to i Kropa IP: *.toya.net.pl 11.11.08, 09:42
      rozpoczyna a że w "Gazecie Praca"(?)na razie nie udało się inaczej w
      ogólnopolskiej. Jak Kropa lub ktoś z jego otoczenia nie zostanie
      prezydentem tego miasta, to prawdopodobnie ktoś z GW coś straci
      dlatego z taką troska przedstawiani są władcy tego miasta.
      Wydaje mi się, że to dopiero początek tego typu tekstów.
    • protz Re: A dziś w "Gazecie Praca" 11.11.08, 09:58
      Twoje pytania są tendencyjne!
      • miejskie_narty Re: A dziś w "Gazecie Praca" 11.11.08, 11:06
        Oczywiście: mają tendencję traktowania Kropiwnickiego jako prezydenta Łodzi:-)
        • Gość: ulababula Ku uwadze czytających IP: *.toya.net.pl 11.11.08, 11:24
          Zauważcie, jak bardzo "GŁ" idzie równym krokiem z i nawiązuje stylistyką do
          mediów radiomaryjnych.
          Kropa jest rzeczywiście wielkim politykiem; sprzyja mu PiS, Tadeusz Rydzyk i
          zblatowane środowisko dziennikarskie z "GŁ".
          • Gość: znajomy Re: Ku uwadze czytających IP: *.toya.net.pl 11.11.08, 14:12
            Tak to prawda, i często się zastanawiam czy to strach czy właziudupstwo, może
            ktoś wie?
            • Gość: drama Re: Ku uwadze czytających IP: *.toya.net.pl 11.11.08, 14:17
              "Gazeta" zawarła nieformalny sojusz z siłami wstecznictwa i zła. Wstyd mi za
              takie praktyki. To zemści się na renomie pisma.
              • Gość: znajomy Re: Ku uwadze czytających IP: *.toya.net.pl 11.11.08, 18:26
                nie bigi to u nich raczej norma niż wyjątek, przerost ego a poza tym zero, taki
                typ, nazywa sie agora standard, jest jeszcze agora premium ale tak wysoko to
                bigos niestety, nie podskoczy
                • Gość: drama Re: Ku uwadze czytających IP: *.toya.net.pl 11.11.08, 20:10
                  Złudne podziały odłóżmy do lamusa. Tu liczą się kontakty, liczba zleceń,
                  ogłoszeń. Naczelny nie realizując przychodów firmy wypada z gry. Stąd flirt z
                  władzą lokalną. Dla niepoznaki jakiś artykuł krytyczny naczelnej: wentyl
                  bezpieczeństwa. Potem to już tylko usłużni, zglajszachtowani dziennikarze
                  biegający wokół władzy i pluralistyczne forum. Niewygodne tematy omija się
                  łukiem. Tuba propagandowa musi grać zgodnym rytmem. A to, że czytelnicy
                  przestają już odróżniać ton "GŁ" od mediów maryjnych to już przestaje mieć
                  znaczenie.
                • Gość: gosc bigi , IP: *.gprs.plus.pl 13.11.08, 21:25
                  w ktorym kiosku kupujesz Wybiórczą ?
                  • przyslowie Re: bigi , 13.11.08, 21:28
                    Odpowiem za Biga - w żadnym.
                    • staahoo Re: bigi , 13.11.08, 21:33
                      ?
                      • przyslowie Re: bigi , 13.11.08, 21:39
                        Nie rozumiem.
                        • staahoo Re: bigi , 13.11.08, 22:01
                          Wypowiedziałaś się w imieniu...spontanicznie czy z upoważnienia?
                          • przyslowie Re: bigi , 13.11.08, 22:04
                            Bez upoważnienia. Oberwie mi się pewnie za to, ale cóż? Skoro pytany
                            milczy.
                            • staahoo Re: bigi , 13.11.08, 22:09
                              Spokojnie, ujdzie Ci to bez powoważnych konsekwencji sieciowych, no
                              może będzie co najwyżej jakaś cierpka uwaga poprzedzona pismotokiem.
                    • Gość: gosc Re: bigi , IP: *.gprs.plus.pl 13.11.08, 21:43
                      skoro nie kupuje, to moze sprzedaje ?
                    • big_news Re: bigi , 13.11.08, 22:21
                      Odpowiedź zgodna z prawdą.
                      Dzięki.
                      • przyslowie Re: bigi , 13.11.08, 22:24
                        Bigusiu, komu dziękujesz?
                        Jestem już w dobrej formie.
                        • big_news Re: bigi , 13.11.08, 22:26
                          Tobie, oczywiście, za fatygę.
                          • przyslowie Re: bigi , 13.11.08, 22:35
                            Och, Bigusiu, miły jesteś. W takich przypadkach lubisz mówić:
                            drobiazg.
                            • big_news Re: bigi , 13.11.08, 22:36
                              Miły, to moje drugie imię;)
    • madox44 Kropiwnicki szuka pracy w "Gazecie Praca" ? 14.11.08, 09:45
      najgorszy , wiec ja go nie zatrudnie
    • Gość: miejskie_narty No no no, nawet GŁ, IP: *.toya.net.pl 14.11.08, 10:42
      jak zwykle dopiero po gwizdku z centali w postaci sondażu, dała duży artykuł nt. prezydenta o odcieniu krytycznym. Doczytałem się w nim nawet namiastki usprawiedliwienia na zarzuty wyartykułowane w tytułowym poście tego wątku. Chyba jednak muszę sprawdzić moje połączenia neurologiczne:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka