Dodaj do ulubionych

Ile można czekać na @ po łyżeczkowaniu ??

06.04.04, 11:30
Przed ciążą miałam @ co 30-32 dni ale poprzedzało ja bolesność piersi i
powiekszenie brzucha ,a teraz nic, minęło od zabiegu 33 dni i nic!!! ani
zadnych objawów poprzedzających ani @.
Pierwszy raz mam cos takiego ze nie moge sie doczekac @ hihihihi
Po jakim czsie po lyzeczkowaniu mialyscie @ ??

Obserwuj wątek
    • mijaczek Re: Ile można czekać na @ po łyżeczkowaniu ?? 06.04.04, 11:50
      przed zabiegiem mozna bylo wedlug mnie zegarki nastawiac - co cztery tygodnie o
      7 rano - @! a po zabiegu @ dostalam juz po trzech tygodniach, a teraz juz ponad
      trzy tygodnie minely od pierwsze @ i jeszcze nic, zobaczymy czy przyjdzie w
      weekend...
      • patunia79 Re: Ile można czekać na @ po łyżeczkowaniu ?? 14.04.04, 13:02
        Ja miałam przed co 29 dni, było to bardzo uregulowane i systemetyczne. Teraz od
        zabiegu minęło 3,5 miesiąca miałam juz w tym czasie 3 @. I równo w odstępie od
        28 do 29 dni. Na początku były bardzo obfite, a teraz się wyregulowały. Przed
        ciążą miałam bardzo bolesne @, teraz nawet nie wiem o tym ze przebiega,poza ...
        Myślę że jeszcze poczekaj do 6 tygodni i potem skonsultuj się ze swoim
        lekarzem. To po prostu hormony, nie przejmuj się na razie zabardzo, bo to też
        może opóźniać.

Pozdrawiam Patrycja,
        Aniołek (14.01.2004)
    • anuteczek Re: Ile można czekać na @ po łyżeczkowaniu ?? 06.04.04, 11:50
      Ja miałam równo 6 tygodni po łyżeczkowaniu. Z tego co wiem możesz czekać od 4
      do nawet 8 tygodni - to sprawa indywidualna.
      Nie bój się @ przyjdzie z pewnością, jest tak wredna, że nie ominie żadnej
      okazji,żeby podokuczać hihihi
      jeszcze Ci się znudzi, gagacie kochany
      pozdr.
      andzia
    • kasika75 Re: Ile można czekać na @ po łyżeczkowaniu ?? 06.04.04, 13:27
      ja dostałam pierwszą @ po 8 tygodzniach (długo), ale teraz mam co do dnia (co
      30)
      • lil_i Re: Ile można czekać na @ po łyżeczkowaniu ?? 10.05.04, 00:52
        Dostalam po 9 tyg. pierwsa @ , druga po 32 dniach.Pozdrawiam.
    • lara_croft2 Re: Ile można czekać na @ po łyżeczkowaniu ?? 06.04.04, 15:22
      a ja czekałam aż 53 dni!
    • joannadzieciuch Re: Ile można czekać na @ po łyżeczkowaniu ?? 06.04.04, 21:22
      Witaj.Ja czekałam 7 tyg ale nic nie wskazywalo że przyjdzie,więc dostałam
      luteine na wywołanie,przyszła po tyg.była obfita i krótka .następny
      cykl,krótszy o 7dni.dalej się okaże.
    • gagat100 Re: Ile można czekać na @ po łyżeczkowaniu ?? 12.04.04, 14:23
      No i wkoncu sie doczekalam po 38 dniach, az tak zle sie nie przesunela, okropny
      bol brzucha nigdy takiego nie mialam, draznia mnie te cholerne podpaski zawsze
      uzywalam tamponow ale teraz mysle ze lepiej sie tam wszystko oczysci.
      W sumie to dopiero pierwszy dzien ale juz mi sie wydaje ze jest skąpy w
      porownaniu z przed ciazy no i zdecydowanie jakos dziwniej "pachnie"!
      Ps. Doczekalam sie, jeszcze jeden i zabieram sie do dzialan smile
      • anuteczek Re: Ile można czekać na @ po łyżeczkowaniu ?? 12.04.04, 15:06
        "Dziwny" zapach jest ok. Nie przejmuj się, możesz zafundować sobie no-spę i
        ciepły okład (ale nie za długo!!!).
        Pozdrawiam serdecznie
        Andzia
        ps. a jak badanka?
        • gagat100 andziu 13.04.04, 13:47
          Dzis jest drugi dzien @ i po prostu tragedia z domu nie wychodze bo tak sie ze
          mnie leje, tak mi sie wydaje chodz nie wiem juz sama, zawsze uzywalam tamponow
          a teraz te podpachy, tragedioza. Wczoraj mialam lekkie plamienie a rano
          obudzilam sie i bylam cala przemoczona sad
          Wczoraj bralam no-spe ale nie pomogly 2 tab i wzielam nastepne dwie ibupromu,
          dzis juz brzuch nie boli. Ciekawa jestem jaka nas. @ bedzie i czy w terminie.
          Co do badan to sa strasznie drogie!!! w gdansku za cytomegalie taxo. prolaktyne
          i progesteron, rozyczke ponad 200 zl wiec zaczne co miesiac robic coś albo
          zostawie na poczatek ciazy moze wtedy lekarz da mi skierowanie na bezplatne.
          • anuteczek Re: andziu 13.04.04, 14:36
            Gagacie,
            Cieszę się już przestało boleć, to, że mocno leci jest normalne, nawet lepsze
            niż skąpe - przynajmniej masz endometrium w porządku (najprawdopodobniej).
            Jeśli chodzi o badania, wszędzie kosztują tak samo. Hormony ewentualnie zrób na
            początku ciąży, ale bądź czujna - gdy tylko się zorientujesz, że masz fasolkę
            leć do lekarza. Możesz zrobić sobie OB i morfologię (kilka złotych), żeby
            zobaczyć czy nie ma stanu zapalnego w organizmie - jeśli OB jest podwyższone
            koniecznie rób cytomegalię i toksoplazmozę i na wszelki wypadek nie jedz
            surowego mięsa, a jak robisz obiad pracuj w rękawiczkach. Zapytaj mamy czy
            byłaś szczepiona na różyczkę (teoretycznie wszystkie dziewczyny urodzone po
            1978 są szczepione) -jeśli tak, to odpuść sobie badanie
            Trzymaj sie cieplutko i dbaj o siebie
            andzia
          • maretina Re: andziu 13.04.04, 14:52
            moja pierwsza @ po poronieniu tez byla obfita. zastanawialm sie nawet czy nie
            isc do gina. na szczescie kolega mnie uspokoil mowiac, ze po poronieniu tak
            bywa. do gina nalezy isc wtedty, kiedy zamienia sie @ w krwotok, kiedy brzydko
            pachnie, lub kiedy intensywnosc krwawienia utrzymuje sie zbyt dlugo.
            ta @ byla tez bardzo bolesna. nastepna tez nie byla idealna, ale juz o niebo
            lepsza.
      • sunrise3 Re: do Gagat 14.04.04, 11:29
        Hej Gagat,
        dzisiaj mija mi tydzien po lyzeczkowaniu. Stracilam mojego dzidziusia i mimo,
        ze sadzilam ze nie bede na razie chciala starac sie o nastepnego juz teraz nie
        moge sie doczekac kiedy znowu bede w ciazy. Pani doktor powiedziala mi, ze
        musze odczekac pol roku od zabiegu :0(((.... Napisalas, ze "zabierasz sie do
        dzialan", wiem ze to sprawa indywidualna, ale jak dlugo Ty czekasz? Jesli
        dobrze zrozumialam Twoje info to chyba nie chcesz czekac zbyt dlugo?

Pozdrawiam
        • gagat100 Re: do Gagat 14.04.04, 15:30
          dokladnie dlugo to ja czekac nie bede! jedni mowia pol roku inni trzy mies wiec
          ja i tak po swojemu (moze zle) od zabiegu do pierwszej @ minelo 38 dni wiec nie
          tak zle domyslam sie ze macica powoli dochodzi do siebie i szoku nie dostala
          poczekam na nast.@ i wlasnie od nastepnej nie bede sie z mezem zabezpieczac
          choc uwazac bedziemy a z kolei po trzeciej od zabiegu @ JUZ bedziemy dzialac
          ostro, nie jest powiedziane ze od razu sie uda i mam nadzieje ze nie bede mocno
          rozczarowana.
          • sunrise3 Re: do Gagat 14.04.04, 16:51
            Zycze Ci powodzenia :0)) Na pewno sie uda.
            Ja musze jeszcze dlugo czekac. Lyzeczkowanie mialam tydzien temu (raz mysle -
            juz minal tydzien? potem - dopiero tydzien?), wiec po pierwsze "uraz" fizyczny,
            po drugie psychiczny po stracie mojej Kruszynki. Bardzo pragne drugiego
            dzidziusia ale nie ukrywam, ze mam mnostwo obaw. Na pewno zrobimy z mezem
            badania, odczekamy i tez zaczniemy sie starac.

Pozdrawiam
            rowniez Joanna :0))
        • gagat100 Re: do Gagat 14.04.04, 23:25
          Tez tak mialam ... poczytaj sobie tez sie
          pocieszyszforum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11916&w=11719420
    • lemone Re: Ile można czekać na @ po łyżeczkowaniu ?? 14.04.04, 22:59
      ja czekalam dokladnie 5 tyg na pierwsza @ po lyzeczkowaniu,
      koszmar - przerazilam sie intensywnoscia, ale to podobno normalne.
      No i trwala dlugo, bo az 6 dni, wczesniej max 4 dni,
      mam nadzieje, ze wszystko jednak wroci do normy wink))
      powodzenia smile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka