Dodaj do ulubionych

Zaparowane okna mimo wywierconych dziurek

11.01.05, 16:25
Mieszkam 8 lat w tym samym bloku. Od 5lat nie było takich komedii.
Spółdzielnia nawet wywierciŁa poprzednio dziureczki, żeby nie parowało.
W tym roku guzik to daje. Nawet przetarłam jedno, żeby cos widzieć, ale rano
znowu mi zaparowało. CO SIĘ DZIEJE? CO Z TYM ZROBIĆ? Czy ktoś jest mi w
stanie pomóc? (okna są drewniane) Z góry dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: jap Re: Zaparowane okna mimo wywierconych dziurek IP: 195.136.36.* 11.01.05, 16:54
      Jakie dziureczki!???? Wentylacja w mieszkaniu ma być taka, aby całe powietrze
      wymieniało się co 2-4 godziny. Czyli np. 50m sześciennych na godzinę.
      wentylacja.org.pl/02_art4.htm
      Dziureczki można sobie w serze robić.
    • aankaa Re: Zaparowane okna mimo wywierconych dziurek 11.01.05, 17:16
      uchyl okno

swoją drogą, ludzie uwierzyli w te mikrouchyły, rozszczelniania i teraz mają
      grzyba, zaparowane okna i bóg wie co jeszcze

chyba lepiej zostawić non-stop ze dwa uchylone okna + ciut większy rachunek za
      ogrzewanie niż bujać się z problemami
      • Gość: piotr nawiewniki higrosterowane IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.01.05, 19:46
        Są nawiewniki powietrza, które dopasowują jego strumień w zależności od poziomu
        wilgoci. Komfort, wygoda i oszczędność energii - namawiam do stosowania.
        www.aereco.com.pl
        • aankaa Re: nawiewniki higrosterowane 11.01.05, 19:48
          jak chcesz zachęcić ludzi - zrób ten link tak

www.aereco.com.pl/
          • competer1 Re: nawiewniki higrosterowane 11.01.05, 21:09
            Ja bym przede wszystkim sprawdził drożność kanałów wentylacyjnych. Dziwne to
            trochę, że problem pojawił sie nagle.
            • Gość: jap Re: nawiewniki higrosterowane IP: 195.136.36.* 12.01.05, 10:46
              competer1 napisał:

> Ja bym przede wszystkim sprawdził drożność kanałów wentylacyjnych. Dziwne to
              > trochę, że problem pojawił sie nagle.

A rodzina się nagle nie powiększyła? = więcej gotowania
              • Gość: piotr nagle? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.05, 11:17
                Nie nagle tylko po wymianie okien.
                • Gość: piotr Re: nagle? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.05, 11:20
                  nie nagle tylko po wymianie okien lub ich uszczelnieniu. Budynek (ściany, meble
                  itd.) troszkę buforuje wilgoć, dopiero po pewnym czasie pojawiają się problemy.
                  Wentylacja przestaje jednak działać wcześniej.
    • Gość: akol Re: Zaparowane okna mimo wywierconych dziurek IP: *.play-internet.pl 05.03.14, 12:05
      polecam stronę higrosterowane.eu gdzie pokazano jak ma być zamontowany nawiewniki ponieważ musi posiadać poprawny otwór wentylacyjny a nie jakieś dziureczki "Spółdzielnia nawet wywierciŁa poprzednio dziureczki, żeby nie parowało"
      • Gość: olaf Złota łopata - reklama IP: *.tarnowskiegory.vectranet.pl 05.03.14, 12:52
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka