Dodaj do ulubionych

Szczecin - gdzie można kupić produkty do decoupagu

05.01.05, 17:34
Mam dwie sprawy:
Po pierwsze: przez ten wątek chcę "zaznajomić się" z innymi mieszkankami
mojego miasta ( a widziałam tu już kilka takich osób). Razem jakoś łatwiej
sobie radzić i wzajemnie podpowiadać co gdzie i jak wink

Po drugie: Tyle się pisze o dostępności produktów różnych firm w innych
miastach, może u nas w Sz-nie też są, tylko ja nie wiem o nich? Chodzi mi o
wszystkie inne miejsca poza Empikiem, bo tam ceny są jednak za wysokie. Gdzie
można znaleźć orginalne i co najważniejsze po tańszych cenach serwetki?

To ja powiem o kilku moich spostrzeżeniach:
1) Jedyne miejsce gdzie dostałam "coś do tworzenia spękań", jest sklep
papierniczo-plastyczny Skala przy Alei Kwiatowej. Mają tam werniks do spękań,
mówiłam o nim już w temacie o proszku do wypełniania spękań takich. Nazywa
się to Vernice Screpolante Per Quadri. Za 75 ml zapłaciłam 13,90. W żadnym
innym punkcie nic takiego nie znalazłam. Wręcz wszędzie, nawet w
plastycznych, robią wielkie oczy suspicious

2) Spory wybór serwetek i w bardzo atrakcyjnych cenach można znaleźć na
Tobruku w takiej niewielkiej hurtowni z materiałami kwiatowymi (wstążki,
sizale itd.) i ozdobami wszelkiego rodzaju. Serwetki duże są w cenie 3,70,
małe 2,40 + marża 20%.

3) W Makro można dostać drewniane (ze sklejki) skrzynki na wino:
- na 1 wino - ok. 9 zł
- na 2 wina - ok. 11 zł
- na 3 wina - ok. 13 zł

A Wy coś mi podpowiecie? wink
Obserwuj wątek
    • aniani3 Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 05.01.05, 22:50
      Obdzwoniłam wszystkie plastyki - nie mają lakieru do spękań, Na Końskim
      Kieracie długo z panią rozmawiałam, chyba cos zamówi, ale nie była pewna.

Serwetki w Makro ogladałam, ale takie paki masowe to nie dla mnie, też szukam
      mniejszych ilosci i tańszych.

Ostatnio w zwykłym spożywczaku przy Chobolańskiej kupiłam super motywy, małe
      paczuszki
      - jabłko z gruszką - 3,99zł (na forum dziewczyny pokazywały w kolorze brąz, ja
      kupiła z tłem zielony)
      - liscie jesienne, jeżyny, Owoce róży, jarzębina - 3,99zł
      - kapelusik, doniczki i wrzos w donicy - 2,79

- brazowy dzbanek na olej z listkami oliwnymi i oliwkami - 7,40 w Carefurze -
      cena dramatyczna ale miałam bony z pracy

Na Tobruk się szykuję, jeszcze nie zajrzałam, tam tylko do 15 chyba czynne!

Ale jak cos wywęszę, to Ci napiszę.
      Razem damy radę.

dobra informacja to podstawa.......
      • magiczna_chwila Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 06.01.05, 10:24
        Aniani3 w Makro za serwetkami oglądać nie nie ma po co. O Makro mówiłam w
        kontekście drewnianych skrzynek na wino.

Ten sklepik na Tobruku jest czynny do 16.
    • izabelka78 Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 06.01.05, 12:05
      O, widzę kolejna Szczecinianka smile))))))))))))))))

W zasadzie wymieniłaś chyba wszystkie wazniejsze punkty, w których mozna się w
      cos zaopatrzyć (poza Empikiem).

Swoje pierwsze zakupy zrobiłam w Empiku, potem w sklepie przy Al. Kwiatowej.
      Aha, jeszcze sklep dla plastyków przy orła Białego... tam tez czasem mozna cos
      ciekawego nabyć, ale nie zawsze.

Pozdrawiam
      Iza # gg 1240015
      • magiczna_chwila Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 06.01.05, 18:24
        > Aha, jeszcze sklep dla plastyków przy orła Białego... tam tez czasem mozna
        cos
        > ciekawego nabyć, ale nie zawsze.
        Coś ciekawego...tzn?

Chciałam jeszcze dodać, że spore promocje serwetek są w naszym Kerfurze.
        Kilkanaście ciekawych wzorów morskich i nie tylko po okazyjnych cenach 3-3,5 zł.
    • hey.babe kiedyś.... 06.01.05, 18:53
      kiedyś były takie sklepy na Jagiellońskiej, w pasażu Bogusława też był nawet
      ale wszystko polikwidowali i zostało to o czym tu mówicie.
      szkoda, bo fajne rzeczy były naprawdę.
      • aniani3 serwetki 07.01.05, 09:04
        czy serwetki w carefurze potaniały??????
        niedawno tam byłam, były bardzo drogie w granicach 7 zł
        • magiczna_chwila Re: serwetki 07.01.05, 11:15
          Tak, potaniały - tzn. jest promocja.
          Byłam tydzień temu i kupiłam serwetki z rybkami Pawia(te co można w wątku
          giełdy serwetkami zobaczyć) za 2,69 zł. Było jeszcze sporo innych wzorów
          morskich. Serwetki firmy Fasana były w "promocji" za 7,49 zł.

Wczoraj przeszłam się tam raz jeszcze, bo dostałam zamówienie na kupno jednych
          z serwetek i:
          -serwetki Pawia "podrożały" do 3,49 zł - ale to i tak moim zdaniem
          promocyjna cena
          - serwetki Fasany, takie z dzbanem oliwy, oliwkami i krajobrazem z tyłu (bardzo
          ładne i Ciebie, chciałam je kupić wcześniej ale wtedy cena mnie odstraszyła)
          Zmieniły cenę z 7,49 na 3,00 zł!!!

Myślę że naprawdę warto się przejechać tam. Może wpadnie coś jednak w oko? Za
          taką cenę warto.
          • magiczna_chwila Re: serwetki 07.01.05, 11:18
            Zapomniałam dodać, że większość tych tańszych serwetek znajduje sie nie na
            stoisku z serwetkami, ale na stoiskach z promocjami poświąteczno-sylwestrowymi
            (między art. papierniczymi a gosp. domowego)
            • aniani3 Re: serwetki 08.01.05, 23:52
              byłam w carefurze, te z dzbanem mam - sa śliczne, podobały mi się z winem i
              winogronami i dużą czerwoną różą (fasana) ale były nadal drogie - po 7,39zł. No
              i nie kupiłam ich.
              W przyszłym tygodniu zajrze na tobruk
              pozdrawiam
              • magiczna_chwila Re: serwetki 09.01.05, 00:13
                Cieszę się bardzo, że moje informacje się na cos przydały smile
                Tobruk też baaaaaardzo polecam - na pewno będziesz zadowolona.
                Do Carefura postaram się zajrzeć w tym tygodniu (może napadnie ich chęć
                obniżenia cen na te róże i butelkiwink ) - mieszkam niedaleko.

A Wy do tej pory gdzie zakupowałyście seerwetki?
                • aniani3 Re: serwetki 09.01.05, 00:54
                  ja gdzie się dało, mam kilka paczuszek. Różne, do prób wystarczą.
                  Teraz nadal męcze spękania.
                  Zmieniłam farbę na duluxa i lakier do spękań. Kupiłam ten co dziewczynom zawsze
                  pęka czyli Talensa. Kupiłam ostatni dziś rano w plastyku przy Wyzwolenia róg
                  Felczaka. Kupiłam też tempery.
                  Miałam ten sam problem z farbą jak guma jak ty. Wszystko chyba robiłam ok, ale
                  nawet ten kliekerlack, który kupiłam w Empiku dziwnie się na farbie zachowywał.
                  Robiły się takie oczka jak na rosole, ściagał się jakby.
                  teraz mam pomalowaną próbkę duluxem, czekam aż wyschnie crak i za chwilę pacnę
                  farbą.
                  Dam znać, jak wyszło.
                  A jak u Ciebie próby???????? Do przodu????/
                  • magiczna_chwila Re: serwetki 09.01.05, 01:07
                    Ooo... dobrze wiedzieć, że w plastycznych jednak można lakier do spękań u nas
                    dostać. Daj znać jak się zachowuje i czy spękania są podłużne bardziej
                    czy "rozłożyste"?

O "kropelkowaniu" kraka słyszałam, i sama rzeczywiście mam z tym problem -
                    podobno to ma związek z gładkością powierzchni. Im gładsza powierzchnia (a w
                    przypadku naszej emulsji akrylowej czyli "gumy" tak było) tym bardziej się
                    krak ściąga. W przypadku powierzchni bardziej chropowatej to raczej nie
                    występuje. Czytałam gdzieś, że można spróbowac tą gładką powierzchnię zmatowić
                    papierem ściernym i dopiero wtedy krak nakładać. Muszę to przetestować.

Daj znać co z tym Duluxem i jakiego dokładnie używasz - jutro jadę do
                    Castoramy i chcę w końcu farby kupić, bo teraz co trafiłam do sklepu to
                    zdecydować się nie mogłam i nie wiedziałam czy farba będzie dobra do spękań.

Ja narazie niemając wystarczającej ilości i odpowiednich kolorów farb ćwiczę
                    naklejanie serwetek na różne powierzchnie malowane i nie. Narazie bez kraka
                    (krak mam jedynie narazie w malutkim opakowaniu z zestawu do decoupagu, nowy
                    kupię w CH jak będzie dostępny pod koniec m-ca).
                    Efektami pracy się pochwalę wkrótce smile
                    • aniani3 Re: serwetki 09.01.05, 02:40
                      jestem po próbach z nowym asortymentem.
                      Farba jest zdecydowanie lepsza.
                      Zczytałam wszystkie stare wątki decoupagowe i porobiłam porzadne ściągi.

Przybywa też serwetek na mojej długiej paneli podłogowej (została po remoncie),
                      którą traktuję jak próbnik.
                      Zabawa z serwetkami też nie jest prosta, ale już opanowałam technikę. Układam
                      serwetkę i klejem po niej. Pieknie przesiąka.

Lakierowanie też przecwiczyłam, musiałam kupić odpowiedni pędzel, bo po
                      wyschnięciu miałam smugi od pędzla.

Kupiłam farbę Duluxa, na puszcze pisze: Dulux, kolory świata, wodna emalia
                      akrylowa do drewna i metalu - aksamitna, na opakowaniu jest zdjęcie biało
                      czarnego pieska. Po tej farbie podobno spękania MUSZĄ wyjść.

Nie radzę kupować pigmentu MIX firmy Inchem, pracownik mi powiedział, że za
                      dużo nie można go dodawać, bo jest przygotowany do dużych ilości. Powiedziałam,
                      że po zmieszaniu z jednką farba była gumowata,no i pan poradził, żeby używać
                      czegoś innego, bo byc może jest to przyczyna zmiany konsystencji farby.

No i moje próby.
                      W moim przypadku na pewno będę kłaść farbę prostopadle do kraka. Jak tak kładę
                      zawsze coś wychodzi, marne bo marne ale coś.
                      Odwrotnie bardzo rzadko.

Przed chwilą skończyłam moje próby nową farbą, spekania są wieksze ale to
                      jeszcze nie to, po pociagnięciu pędzla nie wychodzą od razu, za jakąś chwilę.

Zrobiłam próbę i położyłam farbę na lekko podsuszony krak no i zaczęły pękać
                      ale jak podarte firanki hi hi........ ale zawsze to nowe doswiadczenie.

No i kupiłam w cerfurze 2 torebki za grosze, wiesz oczywiscie do czego.
                      Buszuję po necie i szukam motywów, a pomysłów mam tyle, ze nie mogę się
                      zdecydować.

Może przykleję kurczaki bo nadchodzą świeta wielkanocne .............
                      Powodzenia
                      Ania

• magiczna_chwila Re: zakupy :) 09.01.05, 12:13
                        No ja mam pecha...
                        Bo przy ostatniej wizycie w Castoramie kupiłam 3 kolory tego barwnika, o którym
                        mówisz. A próbowałaś, że z tym barwnikiem farba Ci się gumowata robiła?
                        Bo moja Jedynka sama w sobie "gumowata" była. Z barwnikiem próbowałam jedynie
                        jako warstwa spodnia.
                        • aniani3 Re: zakupy :) 09.01.05, 12:22
                          na razie odstawiłam te mixy, niech czekają na inną okazję.
                          Nie wiem czy to z powodu mixów, czy innego, ale szukam przyczyny cały czas.
                          Moze Tobie posłuży ta mieszanka. Próbuj.
                          Moje kolejne dzisiejsze podejścia - znowu miernota.
                          Już sama nie wiem, jak do tego sie zabrać.
                          Wczoraj najlepiej wychodziły mi spękania na wilgotnym kraku, ale on niestety
                          jeszcze się lepił do palucha - tak nie mogę robić.

Nie da sie ukryć, że ta technika to wyższa szkoła jazdy ..........

• magiczna_chwila Re: zakupy :) 09.01.05, 12:58
                            Czy mam rozumiem że Dulux Ci nie pęka???
                            Czy on też daje taką "gumowatą" powierzchnię?
                            • aniani3 Re: zakupy :) 09.01.05, 15:29
                              Dulux pęka, ale nie tak jak innym.
                              Jestem chyba szczególnym przypadkiem.
                              Ale farba jest zdecydowanie lepsza niż jedynka, aż przyjemnie się maluje.
                              Pęka lepiej, jak prostopadle kładę do kraka. Kładę małym pędzelkiem, miekkim i
                              staram się kłasć cieniutką warstewkę.
                              Wychodza wtedy pionowe peknięcia, nie jest ich za dużo. Często ciagnę jedno
                              pociągnięcie i nie ma nic. Ale jest chyba coraz lepiej.
                              uffffffff............. ciekawa jestem, jak Tobie pójdzie....
                              Ciągle chyba cos robie nie tak, a co to nie wiem.
                              • aniani3 Re: zakupy :) 10.01.05, 15:37
                                nowo odkryta hurtownia z pudełkami do decoupage;
                                "Cis-2" - ul. Sambora róg Potulicka, mają tam bardzo dużo pudełek, skrzyneczek
                                i innych do obróbki
                                Orientacyjne ceny:
                                - skrzynka na wino - 12zł, ladniejsza niż w makro, bo na drzwiczkach na wycięty
                                fragment w kształcie butelki
                                2. dwa drewniane pudełeczka z wieczkami na zawiasach, iluśtan kątne - bardzo
                                efektowne, jedno w drugim - 16 zł
                                pudelko drewniane okrągłe z wieczkiem i bąbelkiem do chwytania - 10 zł,
                                mniejsza 7 zł
                                3. szafeczek na klucze jest wiele, cena ok. 9zł, duża - 15zł
                                4. pudełko z przykrywką w kształcie serduszka - dosć spore
                                5. są też takie miniregałki z szufladkami i malutkie kredensiki z szufladkami
                                6. skrzyneczka za 15 zł w kształcie jakby łzy, duża ala piórnik drewniany(a
                                moze to i był piórnik)
                                7. łódka z wiosłam duża, w cenie 31zł
                                8. okrągła tuba z wieczkiem drewniana - wielkość jak skrzynka na wino w makro -
                                14zł

Warunek jest jeden - trzeba prowadzić działalność gospodarczą.
                                Ja ją prowadzę i mogę się podzielić mozliwością robienia tam zakupów.
                                Pozdrawiam
                                • magiczna_chwila Re: zakupy :) 10.01.05, 18:37
                                  Aniani3 cudnie!!!

Ależ się cieszę. Koniecznie tam muszę zajrzeć. A te pudełeczka w kształcie serc
                                  w jakiej cenie - pamiętasz?

Tylko jest jedno "ale"...
                                  Ja nie mam własnej działalności gospodarczej (jeszczetongue_out ) więc byłabym chętna
                                  do "przykolegowania" się do Ciebie... smile
                                  • aniani3 Re: zakupy :) 10.01.05, 20:23
                                    umówimy się na miejscu i zgarniemy towar!!!!!!!!!
                                    • izabelka78 Re: zakupy :) 10.01.05, 22:05
                                      W takim razie jeżeli moge ide z Wami :0
                                      Będzie okazja aby sie poznac smile
                                      No i może wymienić doswiadczenia- choć nie, ja sie nie podzielę bo nie mam
                                      czym sad

Ale pogadac zawsze mozna smile
                                      Dacie cynk gdzie i jak? wink
                                      • aniani3 Re: zakupy :) 10.01.05, 22:38
                                        oczywiscie, że się umówimy pod hurtownią no i poznamy.
                                        Ale nie w tym tygodniu, bo jestem bardzo zajeta.
                                        A w sobote wyjeżdzam. Jadę do niemiaszków sprawdzić, czy w wyprzedaży mają
                                        jakies fajne seretki.
                                        Czytałam że 5 sztuk po 1,30 euro. Zobaczę, cena ujdzie jak motyw super.
                                        Izabelka78 - umówimy sie w przyszłym tygodniu, no i oczywiście przekazecie mi
                                        doswiadczenia ze spękaniami, bo jak narazie to mi marnie nadal wychodzi.
                                        • katewalker Re: zakupy :) 10.01.05, 23:26
                                          Witam

Jestem z okolic szczecina i sama szukam materiałow oraz farb do postarzania
                                          powierzchni. Znalazłam fajna stronke...niestety nikt na maile nie odpisuje moze
                                          ktos bedzie mial wiecej szczescia www.twojehobby.pl/Moj głowny problem
                                          polega na braku materialow do ozdabiania. Dlatego chetnie skorzystam z waszych
                                          rad
                                          pozdrawiam
                                          • aniani3 Re: zakupy :) 10.01.05, 23:32
                                            przejżałam te stronkę, to zupełnie inne produkty niż stosowane na forum. Ja już
                                            tyle kasy wydałam na te preparaty, ze nie zaryzykuję nowych.
                                            • katewalker Re: zakupy :) 11.01.05, 11:04
                                              Właściwie o nie chodzilo mi o same preparaty, farby lakiery a o przedmioty z
                                              drewna itp. Przyznaje że ciezko mi cokolwiek wyszukac. Ikea jest za daleko a
                                              jest tam mnostwo fajnych rzeczy ktore mozna by bylo "postarzyc"to samo w leroy
                                              merlin, komódki, skrzyneczki itp
                                              • magiczna_chwila Re: zakupy :) 11.01.05, 17:24
                                                Katewalker - wszystkim nam o to chodzi <lol> smile

A notabene w Geanie Sterze widziałam na stoisku z drewnianymi materiałami
                                                drewniane skrzyneczki:
                                                np. takie: www.allegro.pl/show_item.php?item=37066305
                                                W cenie z tego co pamiętam podobnej.
                                                Ja kupiłam tam taką jak tu:
                                                www.allegro.pl/show_item.php?item=39359471
                                                smile
                                                za 9,99 zł smile
                                                Właśnie się przyozdabia smile
                                                • aniani3 Re: zakupy :) 11.01.05, 22:15
                                                  A ja kupiłam dzisiaj znowu serwetki za 4,50 i 5,90 w Galaxy. To jakaś mania.
                                                  Też działam, ale wyłącznie serwetkowo, niestety brakuje mi trochę czasu.

jak spekania magiczna_chwila?
                                                  wychodzą?
                                                  • magiczna_chwila Re: zakupy :) 11.01.05, 22:56
                                                    To może się tam dziś minęłyśmy? Bo ja też dziś tam chodziłam smile

Ale serwetek ładnych nie widziałam... No chyba, że w Geancie coś...

Chciałam Cię pocieszyć, że w manii serwetkowej sama nie jesteś... bo ja też
                                                    ostatnio za serwetkami wzrokiem wodzę... i tylko bym kupowała nowe, i nowe, i
                                                    nowe.... Gorzej że feuenedusze na to nie wystareczają.

Spękania... Hmm... Na próbnym kawałku drewna wystąpiły smile Jutro kładę na
                                                    powierchnię docelową. Tyle tylko, że chyba rozcieńczę farbę i będę ją nakładała
                                                    gąbką, a nie pędzlem... W każdym razieeee taki mam pomysł.
                                                • katewalker Re: zakupy :) 12.01.05, 10:25
                                                  Tez widzialam te skrzyneczki w Geant ale mam lekki odchyl jesli chodzi o
                                                  drewno. Otoz skrzyneczka ktora widzialam miala dno zupelnie nie "drewniane"
                                                  stad pewnie taka cena niska. A widzialyscie moze te pudeleczka w Empiku? Cos
                                                  jakby z dmuachanego drewna bo strasznie lekkie a jakie cholerstwo drogiesmile
    • magiczna_chwila Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 11.01.05, 23:08
      A widziałyście w "Pod gwiazdami" deseczki, sklejki, zegary, pudełeczka
      ozdobione decoupagem?
      Takie piękne to, strojne i... drogie - każda z nas mogłaby to zrobić.

Zastanawiam się kto dla nich to robi... i po ile im sprzedaje suspicious
      • aniani3 Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 12.01.05, 16:12
        wybieram się i wybieram "pod gwiazdy" ale dojsc nie mogę.
        A decoupage jako poglądowe widziałam w Empiku - ze zmarchami, ale nikt się tym
        nie przejmował i wystawił.
        Dlatego jest mi raźniej, jak na to popatrzyłam.......
        mnie się nic nie marszczy, za wyjątkiem dzioba z braku spękań ....
        • aniani3 Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 12.01.05, 16:12
          a po ile są te decoupagowe przedmioty?
          • kasicaaa buuuuuuuu ;(( 12.01.05, 16:28
            mam problem z kupieniem kracka. Nie mam akurat kiedy jechać specjalnie po to do
            Katowic (w bliższym Bytomiu jeden sklep dla plastyków i tam nie ma - dzwoniłam)
            i akurat mi się napatoczył znajomy ze Szczecina wybierający się na Śląsk.
            Wysłałam go cała szczęśliwa do tego sklepu papierniczo-plastycznego Skala przy
            Alei Kwiatowej, o którym piszecie, żeby mi kupił. Dzisiaj przyjechał i mówi, że
            lakieru do postarzania powierzchni akurat nie ma! No co jest? Czemu nigdzie nie
            ma? Na creativehobby też nie ma!!! Buuuuuuuu crying(((((
            • aniani3 Re: buuuuuuuu ;(( 12.01.05, 16:56
              jest w Empiku w Centrum Galaxy (na stoisku z hobby IIIp)- Krakierlak przy
              Wyzwolenia, albo niech zapyta o lakier w plastyku przy Wyzwolenia róg Felczaka -
              tam mieli Medium do spękań Talensa.
            • aniani3 Re: buuuuuuuu ;(( 12.01.05, 16:57
              na kreativhobby jest wczoraj byłam,
            • magiczna_chwila Re: buuuuuuuu ;(( 12.01.05, 17:03
              Kasicaaa... bo widzisz, tak to u nas wygląda, że zapotrzebowanie jest duż,
              dziewczyn dekupażowo zakręconych przybywa, wciąż słyszę w sklepach, że "już
              wielu się o to pytało, ale niestety nie mamy, sprowadzimy"... towaru przy tym w
              sklepie za mało.
              Ale w Empiku jest Krakier! Do Empiku go wyślij. Co prawda nie tani... ale
              zawsze...

A w creativehobby będzie pod koniec tego miesiąca, ewentualnie na początku
              lutego. I już dostawy mają być stałe, tak by braków nie było. I mają dostać
              nowe kolory farb, i nowe środki malarskie - pisałam niedawno maila tam, i taką
              odpowiedź dostałam smile
              • kasicaaa nie doczekam się :((((( 13.01.05, 10:37
                już mam parę zaczętych "dzieł" i czekają na ten krack i czekają.... Buuuu.
                czuję sie jak trzylatek co czeka na pierwszą gwiazdkę, żeby dostać prezent wink
        • magiczna_chwila Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 12.01.05, 17:12
          Aniani3... tam w "Pod gwiazdami" ceny mają wysokie. Za deseczkę etaką bez
          uchwytu, cieńką, zaokrągloną na górze z nalepioną serwetką (a motywy są takie
          jakie się przewiją na naszej giełdzie serwetkowej), podmalowane tło farbkami
          lekko, bez spękań... na deseczkę przyklejone takie małe grube kalendarze I(
          wcześniej widziałam z nalepiona karteczką "na zapiski") - to kosztuje 29,90 zł.
          A identyczne "gołe" deseczki widziałam i kupowałam przed świętami w "1001
          drobiazgów po... ok. 2 zł)

Deseczki z uchwytami ozdobione tak samo jak wyżej - 34,90 zł
          Zegar - ok. 90 zł

reszty cen nie pamiętam i nie sprawdzałam...

Nieźle, nie?smile
          • aniani3 Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 13.01.05, 23:56
            ceny faktycznie spore, ale mamy dwie raczki i same sobie zrobimy co trzeba.
            Jak u Ciebie produkcja cudeniek, bo ja narazie zawiesiłam, tylko podczytuję
            forum i czekam na totalnie wolną sobotę.
            • magiczna_chwila Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 14.01.05, 00:05
              Właśnie wysłałam do galerii forumowej moje dotychczasowe większe dzieła.
              Jak tylko moderatorka droga je zaakceptuje to będziesz mogła pooglądać smile
    • lilaweneda1 Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 14.01.05, 22:27
      Witajcie dziewczyny od jakiegos czasu czytam wszystko co dotyczy De.Ko i bardzo
      chciałabym tez spróbować się w to pobawic czytałam wasze wypowiedzi i musze
      przyznać że troche namieszało mi to w głowie czy byłaby chętna pani by
      wytłumaczyć mi krok po kroku jak wyglada cały przebieg tego świetnego
      rękodzielnictwa i jakie konkretnie materiały są potrzebne jestem ze szczecina
      więc śledze wasze wypowiedzi jeśli byłby ktoś tak miły i pomógł mi w tej
      początkowej fazie byłabym wdzięczna, nie mam zbyt dużo kasy na moje hobby ale
      zakup mareriałow jest i tak tańszy niż jak wspominałyście gotowe dzieła
      pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na jakieś wskazówki
      • magiczna_chwila Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 15.01.05, 17:44
        Po pierwsze... żadna Pani... mam na imię Agnieszka smile

A co do decoupagu...
        Do naprostszej jego formy potrzeba:
        1) farbę akrylową (w sklepach budowlanych dostępnej w postaci emalii akrylowej)
        2) serwetki (takie zwykłe, papierowe, trzy warstwowe),
        3) klej do przyklejania serwetek
        4) lakier, najlepiej akrylowy
        5) jakiś przedmiot, który chcemy ozdabiać
        6) bardzo miękki będzele, z włosia syntetycznego, na końcu prosto ściętego

Ad. 1
        Farbę możesz kupić zarówno w sklepach plastycznych w Szczecinie lub np. przez
        internet na www.creativehobby.pl . Są ne tu na forum przez nas określane
        jako "farby artystyczne, hobbystyczne" - ale tak naprawdę nie bardzo opłaca się
        je kupować, bo tanie nie są, np. w Empiku na dziale "Sztuka rodzinna" 59 ml
        kosztuje ok. 10-12 zł. Większość z nas zaopatruje się w sklepaeech budowlanych
        kupując farbę (emalię) akrylową. Sprawdzone i polecane firmy to Dekoral, Dulux -
        wpisz w wyszukiwarkę na forum, a na pewno doczytasz się ciekawych rzeczy.
        Dekoral w puszcze 0,3 l kupiłam za ok.10 zł, Dulux w puszce 0,5 l za 16,9 zł -
        zakupy robiłam w Castoramie.

Ad. 2
        Serwetki znajdziesz właściwie wszędzie. Natomiast troszkę szczęścia i
        zaangażowania wymaga znalezienie jakichś orginalnych wzorów wink

Ad. 3
        Profesjonalny klej do serwetek znajdziesz we wspomnianym sklepie internetowym
        creativehobby.
        Nazywa się Haftgrunt: pojemnik 75 ml kosztuje ok. 7 zł, 250 ml - ok.23 zł.
        Klej dostaniesz też w cenie 5,99 za 59 ml w naszym Empiku w Galaxy pod nazwą
        Servietten-Kleber.
        Domowymi sposobami możesz taki klej zastąpić białkiem kurzym lub rozcieńczonym
        wikolem.

Ad. 4
        Dziewczyny polecają Domalux - lakier akrylowy, półmat. Ja akurat takiego u nas
        nie znalazłam (braki mają okropne w tych l lakierach) i kupiłam w Geancie-
        Sterze lakier akrylowy do drewna półmatowy "Luxmal" - 1 l za ok.15 zł.

Ad. 5
        Ten punkt zależy od inwencji twórczej autorkiwink

Sposób wykonania jest prosty:
        1) Malujemy daną powierzchnię farbą tak by nam ładnie pokryła przedmiot ( w
        tym przypadku tymi farbami o których piszę wyżej ja maluję 2 warstwy...).
        Pozostawiamy do wyschnięcia.
        2) Z serwetki oddzielamy niebarwne 2 warstwy - ma nam pozostać cieniutka
        warstewka z wydrukiem i przyklejamy na pomalowaną (lub też nie- bo można np.
        kłaść na surowe drewno lub szkło) powierzchnię. Ja po prostu przykładam
        serwetkę w dane miejsce i zamoczonym w kleju do serwetek pędzelkiem smaruję i
        wygładzam miejsce przy miejscu, starając się by było możliwie jak najmniej
        zmarszczek (opcjonalnie w ogóle wink ). Serwetkę MUSIMY w każdym razie z wierzchu
        posmarować klejem całą - bo inaczej potem zacznie się odklejać i marszczyć pod
        lakierem. Zostawiamy do wyschnięcia.
        3) Po wyschnięciu serwetek powierzchnię malujemy kilkakrotnie ( w zależności
        od powierzchni i od oczekiwanego efektu) lakierem - cel jest taki by:
        wygładzić i wyrównać wypuikłości serwetkowe oraz zabezpieczyć przez wodą i
        zaniczyszczeniami nasze dzieło.

To chyba tyle na początek.
        Kolejnym razem dopiszę o wykorzystywaniu przy tym techniki postarzania
        powierzchni... albo i sama sobie znajdziesz w forumowych tematach.
        Daj znać czy coś zrozumiałaś wink
        • aniani3 Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 15.01.05, 23:12
          lilaweneda1 - podaje link do fachowej instrukcji creativhobby
          są tu także wszelkie niezbędne materiały - mozna zamówić, są niedrogie, tańsze
          niz w naszych sklepach
          www.creativehobby.pl/faqdesk_info.php?faqPath=8&faqdesk_id=6
          • lilaweneda1 Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 16.01.05, 21:43
            WItam wszystkich a Ciebie Aniu przede wszystkim i chcę Ci podziękować za
            wspaniały opis oraz rady ciesze się że opisałas wszystko bardzo prosto i
            zrozumiale oraz podałas te bardziej ekonomiczne rozwiazania bo to tez dla mnie
            bardzo wazne jeszcze raz dziękuję napewno nie raz jeszcze poproszę o radę gdyz
            zaczynam powoli życie od nowa więc i cały wystrój mieszkania które obecnie
            remontuję musi się zmienić nowe meble nowe przedmioty a to dużo kosztuje więc
            tanie materiały to teraz dla mnie jedyne rozwiązanie.. bardzo zależy mi na
            trochę nietypowych wzorach typu afryka ,egipt to ciężka sprawa bo szukałam
            takiego rodzaju serwetek ale to jak utopia czy może wiecie gdzie mogę coś w tym
            stylu znależć SERDECZNIE pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje niedługo znowu się
            odezwę
            • magiczna_chwila Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 16.01.05, 23:08
              Jeśli to dla mnie te podziękowania, to mam na imię Agnieszka smile

Serwetki w takim "egzotycznym" stylu pewnie są w Carrfurze, tzn. nie na samym
              hipermarkecie ale wśród tych butików dookoła, wczodząc drugim wejściem (tzn.
              tym bliżej hurtu, po lewej stronie jest taki sklep z różnymi bardzo ciekawymi
              ozdobami, właśnie w takim stylu. I tam też na pewno serwetki takie egzotyczne
              są - chyba ktoś gdzieś nawet na forum pokazywał. Ale cena też porażająca... coś
              koło 13-15 zł za 20 sztuk serwetek...
              • aniani3 Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 17.01.05, 10:30
                Ten opis dokonale przygotowała dla Ciebie magiczna-chwila, czyli Agnieszka, nie
                ja, ja dorzuciłam tylko linki
                pozdrawiam
                Ania
    • magiczna_chwila Re: Spotkanie? 17.01.05, 11:22
      Dziewczyny Kochane...
      A właściwie to: Aniu...

Co z Twoją propozycją spotkania się i wspólnych zakupów we wspomnianej hurtowni
      z drewnianymi przedmiotami?

Ja jestem jak najbardziej chętna i otwarta. Właściwie każdy dzień (po za
      dzisiejszym) mi odpowiada. Baaaardzo chętnie bym się spotkała, wymieniła uwagi
      i serwetkiwink. A do tego tęskno mi do jakichś drewnianych puzderek bo
      praktycznie wszystko na bierząco u siebie przerabiam...

Więc jak?smile
    • katewalker Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 17.01.05, 17:40
      Dzis zakupilam trzy paczuszki calkiem przyjemnym wzorkow serwetek w
      Carref....(nie wiem jak to cholerstwo napisac). Mam na mysli sam market.
      Wspominam o tym ze wzgledu na ich cene...dwie paczki po 2zł (firma Paw) i jedna
      po 1zł
      • magiczna_chwila Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 17.01.05, 18:11
        Ooo... no to się przelecieć tam muszę.
        Czy to przypadkiem były wzorki morskie? Czy może coś nowego wrzucili...?
        • katewalker Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 17.01.05, 18:15
          obawiam sie ze morskie...choc znalazlam jeden z motylkami
          • aniani3 Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 18.01.05, 15:47
            Agnieszka, w sobotę możemy się chyba spotkać napewno. Piszę napewno, bo jeszcze
            potwierdzę, bo może mi się wyjazd przytrafić. Ale generalnie zakładam sobotę i
            postaram się, żeby wypaliła.
            Widziałam twoje wyroby. Są bardzo udane, tylko pozazdrościć.
            Ciągle się zastanawiam,co zdecoupagować, ciapie w wolnych chwilach butelki i
            eksperymentuję.
            Pozdrawiam pa pa

Zepsuł mi się monitor w domciu, więc pozostaje wejście na forum na moment w
            pracy.
            • magiczna_chwila Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 18.01.05, 18:09
              No to super!

Więc wstępny termin mamy.
              Ja też sie postaram nastawić czasem, myślami i finansami na sobotę.

Aaa... dokupiłam dziś nowe wzory serwetek na Tobruku, więc... mam nadzieję że
              będziemye miały okazję się wymienić.
              I w sumie zastanawiałam się czy Was tam nie zaprowadzić od razu przy spotkaniu
              wiecie gdzie to jest dokładnie...). Dziś sie dokopałam takich pięknych wzorów
              że... ech!
              • aniani3 Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 18.01.05, 22:44
                sprzęcior juz mam sprawny.

Nie kupuj za dużo, w tej hurtowni CIS też mają serwetki. A ja mam już pudło
                serwetek to się wymienimy.
                Ania
                • magiczna_chwila Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 18.01.05, 23:39
                  Super.

Aniu, a w jakiej cenie tam są serwetki? smile
            • magiczna_chwila Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 21.01.05, 14:47
              Aniu, czy propozycja spotkania się jutro nadal jest aktualna?
              Jeśli tak to o której i gdzie proponujesz?smile

• aniani3 Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 21.01.05, 15:24
                proponuję spotkanie poranne o 10 w sobotę, na rogu Sambora i Potulickiej (obok
                hurtownia CIS) - mam nadzieję, ze hurtownia będzie czynna!
                zapraszam chętnych do skorzystania z zakupów i zabierzcie ze sobą serwetki to
                póżniej gdzieś przycupniemy i się powymieniamy
                Ania
                • aniani3 Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 21.01.05, 15:25
                  jeszcze jedno, ulica Sambora to ta otwarta powojskowa, brukowana ulica, na
                  mapach jeszcze jej chyba nie ma, ale to w okolicy więzienia na Potulickiej
                  • izabelka78 Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 21.01.05, 16:47
                    sad((((((((((((((
                    Jaka szkoda, że mi jutro nie pasuje sad((((((((((
                    Jadę do poznania i wrócę dopiero późnym wieczorem ....

Ech, szkoda
                • magiczna_chwila Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 21.01.05, 19:51
                  Będę Aniu smile

Co prawda jeszcze nie wiem gdzie to jest, ale będę.smile
                  Serwetki ze sobą zabioręsmile

Aha - a chcesz zobaczyć jak wyglądam?smile
                  Mogę Ci wysłać mailem zdjęcie...
                  • aniani3 Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 21.01.05, 22:31
                    myslę, ze nie miniemy się, ale możesz mi wysłać zdjecie na gazetowy adres.
                    No chyba, że znakiem rozpoznawczym będzie róza w zebach hi hi
                    Ania
                    • aniani3 Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 21.01.05, 22:34
                      izabelka78 - spotkamy się pewnie jeszcze nie raz.
                      Wyśledź w Poznaniu sklepy i adresy z tymi werniksami patynującymi do
                      uzupełniania naszych malowideł i spisz ceny. Mam rodzinę w Poznaniu to przyślą
                      co trzeba, tylko trzeba wiedzieć co mają kupić.
                      Miłej podróży!
                      Ania
                      • magiczna_chwila Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 23.01.05, 00:06
                        Aniu!
                        Serdecznie Ci dziękuję za udostępnienie zakupu wspaniałych zakupów!

Aż mi się serce raduję, jak sobie pomyślę ile frajdy mnie czeka przy ozdabianiu
                        kupionych dziś szkatułek i pudełek smile

I tylko mnie martwi zamknięcie kącika serwetkowego na Tobruku sad
                        To było źródło naprawdę ślicznych oryginalnych wzorów...
                        • anatolka1 Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 23.01.05, 18:25
                          a coz za straszne rzeczy piszesz...
                          dlaczego zamkneli kacik serwetkowy na Tobruku? wlasnie w piatek przed zajeciami
                          na uczelni mialam tam jechac na serwetkowe polowanie !!!
                          to juz naprawde zostanie niewiele punktow gdzie bedzie mozna pobuszowac w
                          serwetkach...sad((
                      • izabelka78 Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 23.01.05, 10:40
                        Jestem już po Poznaniu, niestety nie mogłam połazić po sklepach i spisać cen bo
                        miałam tylko jeden cel- IKEA.

Wróciłam obładowana, zmęczona i szczęśliwa.
                        I ludzie w pociągu dziwnie na nas patrzeli (jechałam z koleżanką)

A co do spotkania, mam nadzieję że spotkamy się jeszcze nie raz smile
                        • magiczna_chwila Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 23.01.05, 11:02
                          A Ty spryciaro! tongue_out
                          Nawet się nie przyznałaś...

A mi też się marzą rzeczy z Ikei crying
                          • aniani3 Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 23.01.05, 16:20
                            izabelka78- napisz co kupiłaś do decoupage i w jakich cenach w Ikei.

Mój piórnik już pomalowany pusciłam do forum ze zdjęciami, nie wyszedł
                            najlepiej ale rozszalałam się farbami akrylowymi, które kupiłam w sobotę. Jak
                            na razie spisują się bardzo dobrze.
                            Reszta "drewniaków" czeka na kolejny wolny koniec tygodnia.
                            Trochę żałuję, że nie kupiłam szkatułek, ale napewno je nabędę przy najbliższej
                            okazji.
                          • izabelka78 Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 24.01.05, 07:37
                            mówiłam, że do Pozen jadę wink

Ale nie kupowałam nic do dekoupage... pojechałam po kilka drobiazgów do
                            wystroju wnętrz. głównie tylko dlatego, że sasiadka mnie namówiła.....
                            • aniani3 Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 26.01.05, 18:42
                              dzisiaj byłam w TESCO przy Milczańskiej.
                              Jest masa serwetek do wyboru do koloru w bardzo dostepnych cenach
                              firmy KUWOPA za 2,99zł. Są piekne.
                              Kotki, pieski, motywy dla dzieci, ogrodnicze itp.
                              Polecam dziewczyny, jest duży wybór i jest ich przede wszystkim dużo.
                              Aż trudno się zdecydować.
                              • magiczna_chwila Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 26.01.05, 23:24
                                Ha! A właśnie nie znając tych faktów zaplanowałam sobie tam jutro przejażdżkę!
                                Jak fajnie że takie dobre wieści Aniu przynosisz smile
                              • katewalker Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 29.01.05, 16:58
                                Pełna nadziei pognałam do Tesco a tam klops. Wybór serwetek żaden. A te co były
                                to miały strasznie blade, rozlane wzorki. Pewnie mnie ubiegłyście i co lepsze
                                wyrwałyście.
                                A tak poza tematem (choc nie do końca) to strasznie chce kupić jaką drewnianą
                                duperele ale nie wiem gdzie. W marketach nic nie widziałam....
                                • magiczna_chwila Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 29.01.05, 17:06
                                  Ja byłam w Tesco w czwartek. Wzorów i owszem było dużo - ale bardzo wiele z
                                  nich było niewyraźnych, porozdwajanych i dla mnie osobiście mało
                                  interesuijących... wybrałam 3 paczki...

Katewalker... to trzeba było się z nami załapać. Aniani3 organizowała niedawno
                                  wypad do hurtowni po drewniane pudełeczka, szkatułki itd. Trzyba by się do niej
                                  uśmiechnąć... wink
                                  • katewalker Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 29.01.05, 17:14
                                    Ciapa jestem i tyle widocznie to przegapiłam. Może jeszcze pojawi sie okazja i
                                    sie podczepiesmile
                                    • kasiulka1313 Witam!!! 30.01.05, 22:15
                                      Jestem tu nowa i bardzo się cieszę, że jest tyle osób z mojej okolicy :o) Co
                                      prawda nie mieszkam w Szczecinie tylko w Gryfinie, ale w Szczecinie często
                                      bywam, bo tam studiuję. Potrzebne rzeczy farbki itp. kupowałam do tej pory w
                                      Empiku w Galaxy. Nie udało mi się natomiast do dzisiaj kupić lakieru do
                                      spękań :o( Przy okazji miałabym prośbę. Czy mogłabym z Wami wybrać się do tej
                                      hurtowni z rzeczami do ozdabiania. Poszukuję tacy drewnianej i skrzynki na
                                      klucze. Będę wdzięczna jak mnie zabierzecie ze sobą :o)
                                      Pozdrawiam!!!
                                      Kasia
                                      www.filip-kmiec.com
                                      • magiczna_chwila Re: Witam!!! 30.01.05, 23:11
                                        Witaj Kasiu!
                                        Zdaje się, że w końcu ktoś przybliżony do mnie wiekiemwink

Kasiu, lakier do spękań jest w Empiku w "dziale" technika serwetkowa. 59 ml
                                        jest tam w cenie bodajże 12,99 zł. Ponad to na Wyzwolenia róg Felczaka jest
                                        taki sklep plastyczny Związku Plastyków, tam miewają (w tej chwili mieć
                                        powinni) krak firmy Talens, niewielki słoiczek (chyba 75ml) kosztuje ok. 17 zł.
                                        A pozatym czytaj ten wątek na bieżąco, bo wiele tu się pojawia rad i
                                        informacji "na gorąco" wink

Co do zakupów... to się trzeba do aniani3 uśmiechać...
                                        Szafeczki do kluczy tam były, tacek nie widziałam. Tacki sprzedają bardzo ładne
                                        i solidne na Allegro, tanio - 8 zł.
                                      • katewalker Re: Witam!!! 31.01.05, 11:23
                                        Mogę polecić jeszcze jeden sklepik bardzo dobrze zaopatrzony. Zdaje się, że
                                        między staromłyńską a mariacką (przy trasie zamkowej). Ostatnio kupiłam tam
                                        werniks maimeri. Jest spory wybór produktów tej firmy jak i kilku innych. Może
                                        jedynie obsługa niezbyt rozgarniętasmile ale jeśli wiesz czego szukasz to sobie
                                        poradzisz
                                        pozdrawiam
                                        • magiczna_chwila Re: Witam!!! 31.01.05, 11:37
                                          Kate mówi o "Skali" o której wspominałyśmy tu niejednokrotniesmile
                                          Rzeczywiście zaopatrzenie mają niczego sobie. We wszelkich sprawach polecam się
                                          kierować do właściciela sklepu, sprzedającego tam p. Adama. Jest naprawdę
                                          bardzo miły i otwarty na wszelkiego rodzaju pomoc, łącznie ze sprowadzaniem
                                          różnych materiałów.

Kate... a jak dawno kupiłaś tam ten werniks? I czy dostałaś też werniks
                                          patynujący? suspicious
                                          • katewalker Re: Witam!!! 31.01.05, 13:56
                                            Właśnie o Skali mowie, dzieki za przypomnienie...skleroza
                                            Werniks kupiłam niedawno a patynujacego nimam bo chcialam byc madrzejsza od
                                            producenta i pomyslałam, że bzdury piszą na opakowaniu hehe....Jednak to chyba
                                            nie bzdury bo sam pękający mozna sobie w buty włozyc. Tak więc musze zakupic ten
                                            patynujący. Przyznam, że ciężko cokolwiek mi kupować bo nie mam na czym cwiczyc.
                                            Już mam dość butelek. Zreszta nie podobają mi się. Wole drewienka. (nie wiem
                                            tylko po cholere ja te słoiczki i butle tak dokładnie szoruję skoro tylko stojasad(
                                            • kasiulka1313 Re: Witam!!! 31.01.05, 15:35
                                              Witam ponownie!!!
                                              Wiem że we wszystkich tych miejscach o których piszecie można kupić lakier do
                                              spekań, tylko że mam takie szczęście że jak przyjeżdżam do Szczecina to nigdy
                                              wtedy go nie ma. W sobote byłam w Empiku w Galaxy i też zabrakło :o( No cóż
                                              moze w tym tygodniu mi się uda gdzieś go dostać. Co do tacek to jakoś ich nie
                                              widze na Allegro (może chwilowo nie ma) więc poczekam sobie. Tymczasem szlifuje
                                              taborecik i stojak na wino. Jak skończe to pokaże.
                                              Pozdrawiam wszystkie Szczecinianki i uśmiecham się do kogo trzeba ;o)
                                              Kasia
                                              • magiczna_chwila Re: Witam!!! 31.01.05, 17:08
                                                Kasiu... a zerknij tu :
                                                www.allegro.pl/show_item.php?item=40512519
                                                wink
                                                • aniani3 Re: Witam!!! 31.01.05, 17:12
                                                  dziewczyny,dawno sie nie odzywałam, bo mi sprzęcior wysiadł w domu.
                                                  nie martwcie się, wybierzemy się po zakupy drewnianych pomocy.
                                                  • kasiulka1313 Re: Witam!!! 31.01.05, 17:59
                                                    Wielkie dzięki za ten link!!!!!! Kupiłam dwie tacki :o) Wcześniej jak szukałam
                                                    wpisywałam w wyszukiwarke taca a nie tacka i dlatego nie widziałam tej aukcji.
                                                    Ufff!!! Dobrze, ze napisałaś, bo zdążyłam przed samym końcem aukcji. cieszę się
                                                    okropnie!!!
                                                    Pozdrawiam goraco!!!
                                                    Kasia
                                                    www.filip-kmiec.com
    • magiczna_chwila Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 10.02.05, 13:59
      Informuję, że do "Skali" dotarła w końcu dostawa werniksów pękających
      Maimeri smile Podobno też są jakieś nowe werniksy i specyfiki - to sie robi
      modne smile
      Dostawa Maimeri do plastycznego na Końskim Kieracie ma być mniej więcej za 2-3
      tygodnie. Nadal czeka na jakiegoś szczęśliwca jeden komplet dwuskładnikowego
      specyfiku do spękań firmy Renesans. Talensa też mają/mają mieć. A ja ostatnio u
      nich kupiłam super miękkie pędzle nylonowe firmy Kozłowski i bardzo jestem z
      nich zadowolona smile
      • zuzka848 Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 10.02.05, 15:28
        a jaka jest cena tych pędzli i werniksu?
        • magiczna_chwila Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 10.02.05, 15:37
          Werniksy Maimeri - każdy składnik (werniks patynujący i pękający) po 13,90 zł
          za 75 ml - w sklepie "Skala"
          Werniksy Renesans - każdy z dwóch składników 15,50 zł za 100 ml - w
          plastycznym na Końskim Kieracie
          Pędzle w tym plastycznym są tańsze w porównaniu ze "Skalą". Ja duży pędzel nr
          20 kupiłam za 16 z groszami, i malutki cieniutki nr 2 za 4,5. W "Skali" pędzle
          podobnej jakości były o jakieś 40 % droższe.
          • aniani3 Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 12.02.05, 00:07
            uprzejmie donoszę, że przy ul. Wierzbowej 2 znajduje się hurtownia z artykułam
            biurowymi, w której jest masa serwetek. Wybór taki duży, ze zaspokoi każde
            gusta i do tego taniocha po 3 zł paczka.
            Trzeba wejśc na podwórko. To pierwszy dom przy ul. Wierzbowej od strony placu
            Słowińców - rondko na którym stoi drewniany krzyż.
            • aniani3 hurtownia z serwetkmi 12.02.05, 00:37
              hurtownia nazywa sie "ALMAR"
              • magiczna_chwila Re: hurtownia z serwetkmi 12.02.05, 16:52
                Aniu... a osobom prywatnym też sprzedają czy jedynie tym którzy mają własną
                działalność gospodarczą?...
                • aniani3 Re: hurtownia z serwetkmi 12.02.05, 17:03
                  kazdy moze tu kupić. Przychodzą dzieci po drobiazgi i wszystko tu działa jak w
                  najnormalniejszym sklepie.
                  Hurtownia jest czynna do 16.
              • zuzka848 Re: hurtownia z serwetkmi 13.02.05, 20:10
                ale doliczają ok 22% chyba że robi się większe zakupy
                • aniani3 Re: hurtownia z serwetkmi 14.02.05, 16:31
                  ja podałam ceny już z watem, kupowałam ilości nie hurtowe
                  • zuzka848 Re: hurtownia z serwetkmi 15.02.05, 11:12
                    a mi doliczyli VAT + ok 20% marży
                  • zuzka848 Re: hurtownia z serwetkmi 15.02.05, 11:13
                    a i mam działalność, ale stwierdzili że za mało rzeczy wziełam
    • katewalker Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 15.03.05, 09:05
      Byłam wczoraj na mieście...Chciałam sprobował czegoś nowego więc szukałam
      werniksów koloryzujacych i medium laserunkowego...Odwiedziłam Skale, sklepik
      przy końskim kieracie...byłam nawet w Talencie (przy Fali). Gdziekolwiek bym nie
      zapytala, patzreli na mnie jak na kosmitke...Nikt nie slyszal o czyms takim
      sad((Jedynym plusem tego dnia bylo to, ze udalo mi sie wyrwac drewniane
      pudeleczka tanio...
      • katewalker Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 15.03.05, 09:41
        aaaa i jeszcze sobie przypomnialam o empiku...Byłam tam nie pierwszy raz ale
        nadziwic się nie moge skąd oni biora ceny na produkty Rayhera...Przeciez to
        istny rozboj...Małe kartonowe (nie drewniane) puzderko ponad 12 zł...o tyci
        farbeczkach nie wspomnie grubo ponad 10 zl....moze są jeszcze sklepy o ktorych
        nie wiem???
      • zuzka848 Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 15.03.05, 12:37
        gdzie kupowałaś te pudełeczka i za ile? duże są?
        • katewalker Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 15.03.05, 16:39
          dwa kupilam od kobiety na allegro, odebralam osobiscie w Szczecinie...kuferek za
          18 i male przeszklone puzdreko za 10...Przypadkiem zaszlam tez do Parafine w
          poszukiwaniu swiec i natknelam sie na pudelka po kominkach do olejkow
          zapachowych..Wieksze wys. 10,5cm szerokosc 15x14 cm bez zadnego wieczka za 7 i
          ciut mniejsze tego typu za 5...Czasami tak się zdarza ze sprzedawcy wyciagaja te
          kominki z pudelek (nie wiem dlaczego)i wtedy mozna wyrwacbig_grin
          • aniani3 Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 15.03.05, 19:03
            cześć dziewczyny!
            Odkryłam nowy sklep plastyczny na ul. Pocztowej, pomiędzy ul. Mickiewicza i 5-
            go Lipca.
            Od strony Mickiewicza trzeba skręcić w lewo idąc od ul. Wojska Polskiego. To
            mały sklepik, po schodkach w dół w którym zaopatrują się plastycy z Pałacu
            młodzieży.
            Kupiłam tam malusie pędzelki różnych rozmiarów do malowania pisanek i duży
            miękki pędzel do lakieru. Jest super, sprawdzony już.
            Kupiłam też Akrylik Retarder 75ml - rozcieńczalnik, który dodaje sie do farby
            akrylowej i przedłuża czas jej schnięcia. Mam nadzieję, ze będzie u
            mnie "robił" za werniks koloryzujący, którego nigdzie nie mogę namierzyć.

Zerknęłam też do hurtowni CIS (drewniane przedmioty) w sobotę. Była zamknięta,
            chyba dostawa towaru, bo przez okna widziałam duże nierozpakowane kartony - co
            bardzo mnie ucieszyło.

Pod koniec przyszłego tygodnia, po wtorku bedę tam jechać i dam wam znać. Pora
            dla mnie będzie obojętna, możemy wybrać się kiedy będzie wam pasowało. Tym
            razem juz napewno.
            • izabelka78 Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 15.03.05, 20:56
              Więc jak?
              Sobota miłe Panie??

Umówmy sie w końcu wink
              Bo brakuje mi drewna do ozdabiania wink
              • aniani3 Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 16.03.05, 15:50
                sobota 19 marca, godz. 10 hurtownia CIS
                + oczywiście serwetki do wymiany?
                • izabelka78 Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 16.03.05, 19:06
                  Wiem gdie jest Potulicka, ale Sambora ni w ząb.
                  Wytłumaczcie mi plisssssssssss
                  • aniani3 Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 16.03.05, 19:58
                    Sambora to nowa ulica a właściwie stara ale nazwa nowa, powojskowa przy
                    jednostce wojskowej, na przeciwko więzienia hi hi, tam gdzie panienki machają
                    do swoich lubych za kratkami.
                    Jak staniesz na ich miejscu to napewno cie zobacze!
                    • aniani3 Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 16.03.05, 20:03
                      a to babsko stojące na rogu to będzie aniani3, od razu mnie poznasz! decoupage
                      mam w oczach!
                      • izabelka78 Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 16.03.05, 20:24
                        ok smile

jestem, brunetką o dość postawnej figurze wink
                        Będę miała na sobie czerwony płaszcz smile

Mam nadzieje, że sie poznamy smile
                        Jesli magiczna_chwila będzie to mnie pozna, bo przeciez widziałysmy sie juz smile
                        • katewalker Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 17.03.05, 18:43
                          Jesli pozwolicie to chetnie się przylaczesmile)))
                          • izabelka78 Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 17.03.05, 21:01
                            Jasne smile
                            Będzie weselej smile
                            • magiczna_chwila Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 18.03.05, 22:34
                              Więc i ja się stawię na spotkaniu jeśli można smile
                              Do zobaczenia jutro smile
                  • izabelka78 Szczecin CIS II..... wielka lipa :( 19.03.05, 19:40
                    Jesteśmy juz po zakupach, no i lipka totalna... Nic w sumie nie kupiłyśmy.
                    Magiczna, kiedy sa tam dostawy, w jakie dni? Może wtedy cos ciekawego rzucą.....
                    • magiczna_chwila Re: Szczecin CIS II..... wielka lipa :( 19.03.05, 19:52
                      Nie mam zielonego pojęcia kiedy tam dostawy są. suspicious
                      • katewalker Re: Szczecin CIS II..... wielka lipa :( 19.03.05, 19:56
                        Faktycznie nie mozna było poszaleć...Moze trzeba wysledzic podobne miejsca???
                        • valilia kolejna szczecinianka 21.03.05, 10:19
                          Witam drogie Paniewink
                          jako początkująca chylę czoła do bardziej doświadczonych Koleżanekwink
                          Dzis biegnę po Szczecinie a nuz widelec, łyżka uda mi się cos ciekawego
                          wypatrzeć. Mnogość serwetek moje oczy zarejestrowały w carefourze
                          w "kryształku" za 7 zł.crying Drogo , ale motywy przecudne. Do wymiany posiadam
                          zielone listki i motywy greckie, oraz przepiekne czerwone wino w butelce. smile
                          czy moge sie po cichutku przyłączyć do wszego grona?smile W te swięta zamierzam
                          wykonac pierwsze dekupażowe próbywink pozdrawiam wink
                          • aniani3 Re: kolejna szczecinianka 21.03.05, 11:32
                            witaj valilia w naszym skromnym gronku.
                            Z serwetkami nie mamy problemu, problemy zaczynaja sie, kiedy brak jest
                            przedmiotów do decoupagowania.
                            Byłyśmy w hurtowni w sobote i nic nie kupiłyśmy - pustka decoupagowa.
                            Jak coś wypatrzysz to daj cynk na forum.
                            Pozdrawiam
                            • helena_f Re: kolejna szczecinianka 21.03.05, 11:59
                              Witajcie dziewczyny smile
                              Ja dopiero zbieram sprzet - szalenie podoba mi się ta technika... Do tej pory
                              szukam lakieru do spękań i znależć nie mogę.. Ale w skali kupilam serwetki za
                              4zł paczka - sliczne kwiaty, chyba tulipany nie pamietam dobrze. Chetnie
                              wybralabym się z wami na następne zakupy i w ogole chętnie posłucham o waszych
                              dokonaniach... Jeszcze nie do końca rozumiem to całe zamieszaniez werniksami..
                              JA kupilam jakis werniks satynowy do wykonczenia zamiast lakieru, ale teraz to
                              juz nie wiem czy dobrze zrobilam... Widze ze lakier tez musze kupic.
                              Czy ktoras z was kleila serwetki na bialko kurze lub wikol? Jak bardzo sie go
                              rozcieńcza?
                              Mam nadzieje ze jeszcze nie jedno spotkanie dojdzie do skutku i zaprosicie mnie
                              do stowarzyszenia szczecinskich decoupage'żystek big_grin
                  • helena_f Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 31.03.05, 09:07
                    Dziewczyny, gdzie was wywiało??W geancie juz nie ma tanich doniczek sad
                    Mam pyanie - czy rozcienczacie akryle wodą?
                    • katewalker Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 31.03.05, 09:33
                      Nigdzie nie wywiało...akryli nie rozcieńczam bo trudno się takimi maluje .No
                      chyba ze sa strasznie glutowate wiec daje ciut wody...Mam pytanie do malujacych
                      farbami nie artystycznymi, jakiej pojemnosci kupujecie farby? Wczoraj ogladalam
                      decorale i uwazam za lekka przesade 20zł za mała puszkesad((
                      • magiczna_chwila Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 31.03.05, 10:25
                        Katewalker... może to dla Ciebie przesada bo kupuje się jednorazowo, i to
                        zazwyczaj kilka puszek suspicious
                        Ale przelicz sobie mając na uwadze ceny i zawartość ile wychodzi litr farb
                        artystycznych a ile budowlanych suspicious Za artystyczne cena litra wyjdzie Ci ponad
                        100 zł, natomiast tych budowlanych ok.40 zł. Widać różnicę? (więc po co
                        przeprłacać?smile )

Ja juz gdzieś to pisałam - używam Duluxa i maluje mi się świetnie. Jestem z
                        tych farb naprawdę zadowolona. Za puszkę 0,5 l płacę 17 zł (Castorama).
                        Dekorala kupowałam małe puszeczki 0,2 l za 10,90, ale on jest rzadszy od
                        Dekorala i w tych małych puszeczkach jest jedynie kilka kolorów, mało ciekawych.
                        • katewalker Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 31.03.05, 12:02
                          zgadzam się, dekoral ma malutko kolorkow...Cena oczywiscie jest duzo nizsza
                          biorac pod uwage aspekty ktore wymienilas tylko powstaje zawsze ten sam problem,
                          zeby miec kilka fajnych kolorkow to trzeba na raz wywalic sporo kasy...Cóż
                          trzeba bedzie na raty sie farb dorabiacsmile)

pozdrawiam

p.s

nie wiesz czy w castoramie są takie cuda jak jakies złocenia, patynki itp?
                          • helena_f Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 31.03.05, 13:10
                            ja mam te niemieckie farby z jeżem - uważam ze są świetne.
                            Pytalam o rozcienczania, bo kupilam jakas inna farbe w geancie, zwykla białą i
                            jakoś się grubo nakładała.
                            kate - a nie możesz sama mieszac farb i otrzymywac kolory? zlotego nie
                            otrzymasz, ale barw i odcieni innych jest bardzo wiele smile
                            • katewalker Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 31.03.05, 17:22
                              Wydaje mi się ze takie z mieszalnika sa drozsze...a ja w zasadzie wybiore kilka
                              podstawowych kolorkow no i moze jakis extra...jesli chodzi o kolor złoty to nie
                              myslslam o farbe...raczej o czyms błyszczacym sama nie wiem czym....Widzialam
                              cos takiego jak złotol, kosztuje 8zł ale nie wiem czy sie nada...
                              • magiczna_chwila Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 31.03.05, 17:40
                                Kate, ale tu nie chodzi o farby z mieszalnika tylko samodzielne mieszanie i
                                dobieranie kolorów z kilku podstawowych jakie się kupi. Owszem, więcej z tym
                                zabawy i wbrew pozorom nie jest to łatwe, ale efekty są ciekawe.
                                • katewalker Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 31.03.05, 17:42
                                  przeciez wiem...to helenie zachcialo się mieszalnikasmile)))Jak bede w castorami to
                                  kupie sobie z trzy , cztery podstawowe i juz...
                                  • helena_f Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 01.04.05, 08:05
                                    Kate, no co ty, mnie przeciez o mieszanie farb samemu chodziło! JA tak robie od
                                    zawsze i nigdy nie narzekałam na efekty.
                                    Mnie tez nie stac na farby z komputerowej mieszalni, choc kolory są świetne
                                    (chcialam pokoj pomalować). Staram się kombinować ile wlezie zeby za drogo nie
                                    było smile NA razie zebralam po rodzinie wszystkie resztki farb i serwetek.
                                    A swoją droga jakim cudem sformułowanie "Sama mieszac" zrozumialas jako
                                    mieszalnie? wink
                                    Pozdrawiam
                                    • katewalker Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 01.04.05, 09:35
                                      hwehehe...wiesz ja mam taka przypadłość slysze i rozumiem dokladnie to co
                                      chce...ale to chyba sporo kobiet tak masmile
                                      pozdrowka
    • miniakoz Re: Szczecin zagłębiem artystycznym?:) 21.03.05, 17:26
      Ja chciałam sie dopisać do was bo tez ze Szczecina ale, ze jestem tu dzis
      pierwszy raz(na razie nie wiem co i jak i o co tu chodzi) więc chyba nic nie
      dodam.Wszystkich postów nie czytałam (ponad 100 wow!) ale moze podrzuce wam
      pomysł ,ze wzorki z serwetek mozna puścic na ścianie np wokół drzwi na klej do
      tapet super wygląda! moja mama ma kiście winogron wokół drzwi do
      kuchni.Pozdrawiam wszystkie kreatywne Szczeciniankismile
      • mella Re: Szczecin zagłębiem artystycznym?:) 21.03.05, 18:07
        Witam wszystkich (widzę że Szczecin górąsmile), bo ja też ze Szczecina
        (Prawobrzeże). Jakby ktoś chciał się ze mną wymienić serwetkami to b. chętnie
        (zamieszczam je na stronce www.republika.pl/mella2005/ ) Też będę
        rozglądać się za materiałami do decoupage`u. Powiem tylko że lakier do spękań
        kupiłam ostatnio w plastyku (róg Wyzwolenia i Felczaka)
        • magiczna_chwila Re: Szczecin zagłębiem artystycznym?:) 21.03.05, 22:23
          Ogromnie się cieszę, że przybywa osóbek ze Szczecina!!!
          Witam(y) wszystkie nowe duszyczki bardzo serdecznie smile
          Razem zdecydowanie łatwiej sobie radzić, podpowiadać i wzajemnie mobilizować,
          jak również uczyć się wzajemnie od siebie smile

Mella, jaki krak (jakiej firmy) kupiłaś w plastyku?

Izabelko78, tak jak obiecałam - zaraz po naszym spotkanku wstawiłam do galerii
          kilka zaległych moich dzieł smile
          • aniani3 Re: Szczecin zagłębiem artystycznym?:) 21.03.05, 22:43
            dziewczyny, bardzo się cieszę, ze jest nas juz sporo. Jak sie spotkamy, to
            bedzie o czym gadać!!!!!
          • mella Re: Szczecin zagłębiem artystycznym?:) 21.03.05, 23:09
            Kupiłam w plastyku - podaję jak pisze na etykietce: Decor fin - Cracle medium
            firmy Talens. W słoiczku jest 50ml - cena 15,60
            • aniani3 Re: Szczecin zagłębiem artystycznym?:) 21.03.05, 23:11
              mella, życzę powodzenia, mój Talens stoi na półce bo zaraza nie chciał mi
              pękać. Pewnie ja niedoswiadczona ale wrócę kiedyś do tego specyfiku.
              • helena_f Re: Szczecin zagłębiem artystycznym?:) 22.03.05, 09:30
                Cześć dziewczyny smile
                Wczoraj w Geancie kupilam gliniane doniczki za 1,40zł smile POsłuzą za próbu
                decoupażowe smile
                W empiku nie ma ani lakieru do spekań,ani kleju do serwetek. Bede musiala sie
                przejsc na rog felczaka i wyzwolenia, chociaz bardzo nie lubie tego sklepu uncertain
                Ciekawe jak to jest z tym talensem - pęka czy nie? Jaki w ogole lakier do
                spekań polecacie?
                Acha i mam jeszcze jedno pytanie do zaprawionych w boju - ile trwa robienie 1
                dzieła? (chodzi mi o wszystko - łącznie z wysychaniem kolejnych warsw)
                • anatolka1 Re: Szczecin zagłębiem artystycznym?:) 29.03.05, 20:51
                  Uprzejmie donoszę(hi,hi)że mój talens z rogu wyzwolenia i felczaka popękał
                  przepięknie,nie za grubo i nie za cienko. Nakładałam rogiem gąbki odcietym od
                  zmywaka i spisał się na medal. A podpowiedź, by zajrzeć do hurtowni na
                  Wierzbową był strzałem w 10!. Dzięki wielkie, wybór jest duży a panie na
                  bieżąco coś dokładają.
              • mella Re: Szczecin zagłębiem artystycznym?:) 22.03.05, 14:25
                Co do "talensa" to jakoś pęka, bo już nim robiłam (jest moja puszka w
                fotografiach forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1111&w=21587226 )Jestm
                też dopiero początkująca i nie są to najlepsze prace. wink
        • izabelka78 Hello Mella :) 22.03.05, 21:12
          Też jestem z Prawobrzeża smile

I strasznie się cieszę, że więcej Szczecinianek znalazłao się w naszym
          gronie smile Będzie raźniej smile
    • miniakoz Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 22.03.05, 15:47
      a ile kosztuje ten klej do serwetek? i czy nie mozna tej serwetki przykleić
      prosto na świeżą farbe - kiedys tak zrobiłam nie znajac tej techniki na świeżo
      pomalowana doniczke i było fajnie.A dzis kupiłam serwetki za ok 4 zł w
      społemowskim "Syriuszu" doniczka z trawami i pisanki z "aha" - po świetach wezme
      sie za nauke decoupegu a dzis zrobiłam wydzieranki z tych serwetek i zatopiłam
      je w transparentnej farbie do windowart.
      • aniani3 klej do serwetek 22.03.05, 17:19
        kleje do serwetek mam dwa:
        - za 5,99zł servietten-Kleber firmy Rayher, kupiony w empiku w centrum galaxy,
        59 ml, ale jest go niewiele
        - za 22,90zł haftgrund firmy Nerchau zamówiony w creativhobby, 250 ml
    • helena_f Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 23.03.05, 09:06
      Naprawdę fajnie, że jest nas tyle ze Szczecina smile
      Dzieki za podpowiedzi odnośnie kleju dziewczyny smile NAprawde kupujecie w reative
      hobby? Rozumiem ze bez ryzyka mozna sobie cos kupic i przysla?
      Ja wczoraj tworzylam owieczki, króliczki i kurczaczki z masy solnej. Jak naucze
      sie dodawać zdjęcia to wam pokażę smile
      Troche boje sie tego decoupage, chociaz mam wiele pomysłów. Mam nadzieję ze się
      nie zrażę jak coś nie wyjdzie.
      Magiczna Chwilo, twój zestaw różany zapiera dech w piersiach! Szczerze!
      A robiłyście decoupage na czymś plastikowym?
    • katewalker Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 24.03.05, 08:51
      Dostałam informacje, że jeszcze w tym roku w okolicach/pod Szczecinem maja
      otworzyc Ikee! Jeśli info się potwierdzi to będzie suuuper
      • helena_f Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 24.03.05, 09:07
        KAtewalker,
        ja tam w to nie wierzę sad Juz od dawna tak gadają, przeciez widzicie jak to
        miasto jest zarządzane, mamy 2 geanty, 2 carfury, 2 castoramy... masakra.. zero
        konkurencji. Ostatnio bylam we wroclawiu w tym kompleksie sklepów gdize jest
        ikea - to jest dopiero centrum handlowe!
        wczoraj w castoramie kupilam lakier na wierzch, ale jest napisane ze to do
        powierzchni drewnianych - mam nadzieje ze na doniczkach tez sie bedzie
        trzymał smile
        pozdrawiam,
      • aniani3 Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 24.03.05, 09:09
        muszę cię zmartwić. Nie otworzą jeszcze w tym roku. Chcą budować w Dabiu przy
        lotnisku, ale nasi radni grymaszą. Ikea negocjuje równocześnie z Kołbaskowem,
        ale co z tego wyjdzie nie wiadomo. Jak na razie ikea miota się i nie może
        dostać lokalizacji.
        • katewalker Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 24.03.05, 09:44
          Za urzędasami nigdy nie nadążysz....Jak dla mnie to może byc nawet w
          Dabiu...zawsze to blizej niz Poznan..
    • helena_f Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 25.03.05, 08:26
      Cześć Dziewczyny,
      pewnie wszystkie jestescie zajete przygotowaniami do świąt smile
      Spieszę się powiedziec, ze wczoraj szcześliwie udalo mi się zakupic ten krak
      talensa, takze jeszcze tylko brakuje mi kleju do serwetek smile
      Odnosnie przedmiotów:
      na Manhattanie widzialam babkę, która sprzedaje przedmioty kuchenne z SUROWEGO
      DREWNA, takze jesli robicie decoupage np na deskach do krojenia, to takie
      mozecie znalezć w róznych rozmiarach wlasnie tam na rynku smile

POzdrawiam i Wesolych swiat zycze!
      • aniani3 Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 02.04.05, 18:40
        mam do sprzedania dwa numery czasopisma włoskiego:
        1. "creativa Decoupage" za 5,90 euro (za 23zł), gazeta (ksiażeczka) + wkładka z
        papierami
        2. "Laboratorio di decoupage", cena 5,90euro (za 23zł), gazeta (książeczka) +
        wkładka z papierami + dodatkowo mała ksiażeczka o decoupage

Jezeli któraś z was reflektuje, to prosze na gazetowego.
        Nie chce zarabiać, tylko sprzedać, bo otrzymałam dostawę z Włoch kilku
        czasopism - co za dużo to niezdrowo.
        Ania
        • aniani3 Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 02.04.05, 18:41
          jeszcze jedno - nieotwierane i zafoliowane
    • katewalker Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 03.04.05, 09:31
      Przegladałam sobie aukcje allegro i dostrzegłam kilka przedmiotów z
      "zaprzyjaźnionej" hurtownismile)Te ktore są wystawione akurat sobie odpuscilam przy
      okazji naszych zakupów. Ja rozumiem, że ludzie chca zarabiac na allegro ale to
      już lekka przesada...ponad 20 zł przebitki + koszt przesyłki.
      Ciesze się, że miałam okazje wybrac się z Wami na zakupysmile))Zostałam oświecona!
      • valilina Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 04.04.05, 08:39
        gdzie mieści się osławiony w Szczecinie sklep skala, przy Al.Kwiatów?
        Obok jakiej ulicy ta Al.Kwiatów?
        pozdro valijka
        • katewalker Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 04.04.05, 09:11
          Plac Zołnierza Polskiego....obok dessy...zaraz przy wjeżdzie na trase zamkową
          • valilina Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 04.04.05, 09:17
            ot, i masz ci mało mysląca kobieto. Tak mi sie zdawało i błądziłam w tamtym
            kierunku.
            Dziekuję.
            • mea8 Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 13.04.05, 14:49
              Witam dziewczeta, jestem również ze Szczecina. Właśnie zamierzam się zabrac do
              pierwszych prób deco ale nie wiem od czego zacząć. To znaczy sama technika jest
              mi prawie znana ale nie wiem co kupić na sam początek. Jakiej grubości pędzle i
              tego typu rzeczy. I lakier jaki kupić? z pęknięciami to na razie sobie dam
              spokój, bo szczerze powiedziawszy nie jestem ich fanką. Ale może kiedyś. I
              jeszcze jedno pytanko co myślicie o zserwetkowaniu płytek na ścianie w kuchni??
              Właśnie kupiłam mieszkanie, w kuchni mam białe płytki, które są ładne ale
              monotonne. I tak właśnie sobie pomyslałam o tych serwetkach, żeby jakiś wzorek
              wrzucić. Co o tym myślicie???
    • katewalker a może my zrobiły spotkanie towarzysko-robocze? 04.04.05, 10:16
      Tak sobie pomyslalam, że fajnie bylo by sie zobaczyc przy pracy... Co wy na to.
      Osobiscie chetnie bym sie podszkolila u lepszychsmile
      • magiczna_chwila Re: a może my zrobiły spotkanie towarzysko-robocz 04.04.05, 14:53
        Ja bardzo chętnie, ale trzeba by poszukać lokum, bo ja nie mam warunków na to.
        • katewalker Re: a może my zrobiły spotkanie towarzysko-robocz 04.04.05, 17:42
          Też pomyslalam ze bedzie z tym problem...Jesli o mnie chodzi to ze mną jest
          podobnie -brak warunkow
          • helena_f Re: a może my zrobiły spotkanie towarzysko-robocz 05.04.05, 08:39
            JA bardzo chętnie smile Coś mi przyklejanie serwetek różnie wychodzi sad
            ale ja to już całkiem mieszkam w szuflandii sad
            • elka73 Re: a może my zrobiły spotkanie towarzysko-robocz 05.04.05, 19:13
              Witajcie,mam na imię jak widać smile Ela,też jestem ze Szczecina.
              Właśnie się bawię 'krakaniem' na glinianych naczyniach(1 raz)-i coś wychodzi.
              Serwetki jeszcze leżą z boku,ale pójdą dzisiaj w ruch.
              Jak rezultaty będą optymistyczne to się z Wami podzielę)
              ...Ależ to wciąga...
              pozdrawiam
              Ela
              • helena_f Re: a może my zrobiły spotkanie towarzysko-robocz 06.04.05, 09:51
                Witaj ela smile
                MNie tez wciągnęło - straaaaasznie smile
                • dzavala Re: spotkanie 06.04.05, 18:40
                  W sobotę będę miała "wolną chatę" przez parę godzin, mam duży stół, więc może u
                  mnie? smile
                  Proponuję sobotę godz 11.00.
                  Kto będzie mógł i chciał przyjść - proszę o wiadomość (dzavala@gazeta.pl), to
                  podam adres.
                  www.napoddaszu.ir.pl
                  • elka73 Re: spotkanie 06.04.05, 21:04
                    Witajcie
                    Ja się piszę.Ale gdybyś Dzavala nie mogła zorganizować spotkania-daj znać.Ja
                    mam swój warsztat i chętnie przyjmę Was wszystkie-tylko muszę wiedzieć do jutra
                    do ok. 17-tej,a sama będę wiedzieć czy mogę Was zaprosić na 100 % (to po
                    pierwsze!)jutro do 14))
                    A gdyby coś nie wypaliło-to zapraszam do mnie następnym razem))Dużo
                    miejsca,prąd nie padnie jak wszystkie włączymy suszarki-bo to obowiązkowo)))
                    Ja dzisiaj zrobiłam fajne..(dla mniesmile obrazek i deski do krojenia-do
                    powieszenia,rzecz jasna))
                    pozdrawiam
                    Elka

dzavala napisała:

> W sobotę będę miała "wolną chatę" przez parę godzin, mam duży stół, więc może
                    u
                    >
                    > mnie? smile
                    > Proponuję sobotę godz 11.00.
                    > Kto będzie mógł i chciał przyjść - proszę o wiadomość (dzavala@gazeta.pl), to
                    > podam adres.
                    > www.napoddaszu.ir.pl
                    • elka73 Re: spotkanie 06.04.05, 21:08
                      Aha,żeby tak anonimowo o moim warsztacie nie było -to stronka co robię)))
                      www.kunszt.pl
                      No ..trochę inne rzeczy))
                      E
                      • katewalker Re: spotkanie 07.04.05, 09:42
                        ojejkusmile))))
                    • dzavala Re: spotkanie 06.04.05, 22:23
                      No, u mnie warunki typowo domowe, więc może u Ciebie - w warsztacie będzie
                      wygodniej. Proponuję swój "lokal" jako rezerwowy - gdybyś nie mogła nas przyjąć
                      u siebie. Zresztą niech inni się wypowiedząsmile.
                      pozdrawiam.
                      • elka73 Re: spotkanie 06.04.05, 22:56
                        Ale jakie piękne rzeczy robisz-z dziedziny-która nas interesuje!!!))) Ja
                        pierwsze kroki stawiam))...fakultatywnie))winkoczywiście....
                        Ale podoba mi się.
                        Już widzę,że farby -nie tylko akryl(co koleżanki polecają).Wzięłam swoje z
                        wasztatu(emalia celulozowo-jakaś tam) -to wyszły spękania,piękne!
                        Bo mam ten dwuskładnikowy do spękań(((na akrylu jest,ale taki sobie-poza gliną.
                        I właśnie na celulozie + coś tam(nie pamiętam)-wyszły -dla mnie-fajowe.
                        Jak przyjdziecie to farbę udostępnię))
                        I wszystko (patyna..czekam-potem werniks 'spękliwy' i!!! suszarą!)
                        Musi wyjść.
                        Ja straszliwie kombinuję jak coś mi nie tak wygląda)))A to dolepię,a to
                        domaluję,Wy też tak?
                        czekam na chętne tutaj!-jak będę mogła dam znać do 14!
                        Jak nie to Dzavala czeka na nas))

dzavala napisała:

> No, u mnie warunki typowo domowe, więc może u Ciebie - w warsztacie będzie
                        > wygodniej. Proponuję swój "lokal" jako rezerwowy - gdybyś nie mogła nas
                        przyjąć
                        >
                        > u siebie. Zresztą niech inni się wypowiedząsmile.
                        > pozdrawiam.
                        • magiczna_chwila Re: spotkanie 06.04.05, 23:22
                          No świetnie. Ja na 99% procent się piszę. Jeśli mnie przyjmiecie to z chęcią
                          zawitam smile
                          • elka73 Re: spotkanie 06.04.05, 23:38
                            Magiczna))Agnieszko))
                            Ty na 100 % musisz być!!))))
                            To już jesteśmy we 3 -chętne!
                            ...........................
                            A Talens w Szczecinie-niedostępny(((dzisiaj obdzwoniłam wszystkich!
                            Męczę)) się dwuskładnikowym))
                            E
                          • kasiulka1313 Re: spotkanie 06.04.05, 23:57
                            Hej!!!
                            W sobote będę na uczelni wiec moze uda mi się wyrwać. Tylko mała prośba o
                            dokładny opis jak trafić, bo nie znam za dobrze Szczecina. gdyby coś się
                            zdażyło w ostatniej chwili to prosze o kontakt na gg 2444716, bo nie wiem czy
                            bedę miała jak zajrzeć na forum. Ewentualnie przez gg moge podać numer na kom.
                            i wtedy jakiegoś smska czy jak aby się dokładniej umówić. Co zabrać ze sobą????
                            Pozdrawiam!!
                            Kasia
                            www.filip-kmiec.com
                            • elka73 Re: spotkanie 07.04.05, 00:28
                              Ja oczywiście zapraszam (jutro potwierdzę do 14! )I myślę,że pozytywnie))
                              Dziavala!!Ale nie masz nic przeciwko?Pierwsza zapraszałaś,nie chcę
                              tak ..przed szereg))....acz tak mi wyszło...i szczerze chętnie zobaczę Was u
                              mnie w warsztacie)))Będzie spokój (pracusie mają wolne),kawka(którą
                              zrobię),można palić,krzyczeć,prawie wyć!)))....choć to zapewniają 2 sznaucery
                              miniatury...wredoty-mojej mamy!..
                              Bo ,choć to mój dom rodzinny,nie mieszkam tam, ale pracuję...od 7 roku życia i
                              przebywam -także...codziennie)))

Kasiula)szczegóły jutro

kasiulka1313 napisała:

> Hej!!!
                              > W sobote będę na uczelni wiec moze uda mi się wyrwać. Tylko mała prośba o
                              > dokładny opis jak trafić, bo nie znam za dobrze Szczecina. gdyby coś się
                              > zdażyło w ostatniej chwili to prosze o kontakt na gg 2444716, bo nie wiem czy
                              > bedę miała jak zajrzeć na forum. Ewentualnie przez gg moge podać numer na
                              kom.
                              > i wtedy jakiegoś smska czy jak aby się dokładniej umówić. Co zabrać ze
                              sobą????
                              > Pozdrawiam!!
                              > Kasia
                              > www.filip-kmiec.com
                              • elka73 Re: spotkanie 07.04.05, 00:53
                                To odpowiadam jakby spotkanie było u mnie)))-a mam nadzieję Was gościć-
                                szczerze)))
                                -jedna suszarka na 2-3 osoby(prawie mamy(ja mam 2 sztuki -a i jeszcze farelkę-
                                spoko))
                                -no ..lakiery,podkłady,farbki,pędzle..wiadomo-swoje.
                                -no i serwetki))))
                                -inne farby-mam ja(zwłaszca do metalu)
                                -obiad-zamówimy)))?albo do domu pojedziemy))
                                • helena_f Re: spotkanie 07.04.05, 08:23
                                  Nieśmiało chciałabym się wprosić na spotkanie u ciebie elka73 smile
                                  Można?
                                  Jestem naprawdę początkująca (i na forum i z decoupage)i z chęcią przyjmę wiele
                                  wskazówek i podpatrzę najlepszych smile
                                  Oczywiście wezmę serwetki,farby, suszarkę też mogę i jakies przedmioty do
                                  decoupage'owania smile
                                  Moj mail: helena_f@gazeta.pl ja równiez proszę o dokladne wskazówki jak i
                                  gdzie dojść i na którą, przez maila najwyżej podam swoją komórę.
                                  • elka73 Re: spotkanie 07.04.05, 12:02
                                    Dziewczyny
                                    Warsztatowe spotkanie przekładam,myślałam,że się uda-a jednak nie((.
                                    Będę wolna w sobotę od 20 ,a to za późno.Za tydzień też raczej nie.Ale za 2
                                    powinno u mnie wypalić.Tak mi szkoda
                                    Ale co się odwlecze..))
                                    Warsztat duży-wszystkie się pomieścimy Heleno))
                                    Pozdrawiam Ela
                                    • helena_f Re: spotkanie 07.04.05, 15:22
                                      No cóz, co się odwlecze to nie uciecze smile Oby wtedy wsyzstkim nam pasowało!
                                      Dzieki Ela big_grin
                                    • katewalker Re: spotkanie 08.04.05, 05:32
                                      Zaczelam prace tak wiec sobota by u mnie nie wypalila...dlatego poniekad ciesze
                                      sie ze nie wypalilosmile
                                      • kasiulka1313 Re: spotkanie 08.04.05, 21:42
                                        Ufff.... Powaliła mnie choroba i nie mogłabym dojechać fajnie że przełożono :o)
                                        Kasia
                                        www.filip-kmiec.com
                                        • dzavala drewienka 11.04.05, 16:20
                                          Dobrze,że spotkanie odłożone, bo mi się też trochę namieszało w sobotę.
                                          Ale do rzeczy:
                                          Ściągnęłam komódki z Krakowa, ale:
                                          1. Ceny okazały się nie tak niskie jak się spodziewałam.
                                          2. "nasza" hurtownia korzysta u nich z bardzo dużych upustów, a drewienka,
                                          które oni mieli były takie tanie, ponieważ były po dwóch przecenach (w ogóle im
                                          nie szły).
                                          3. Do hurtowni nie będą już tych drewienek sprowadzać - z ww. powodu(tak
                                          powiedział szef hurtowni)
                                          4.komódki do nabycia u mnie w sklepiku - gdyby jednak ktoś chciał
                                          www.napoddaszu.abc24.pl.
                                          Możliwy oczywiście odbiór własny - umówimy się telefonicznie.
                                          • elka73 Re: drewienka i nie tylko)) 11.04.05, 21:19
                                            Dziewczyny
                                            Po Waszych wpisach-już nie mam wyrzutów,że nie wyszło u mnie-ale wyjdzie(mam
                                            nadzieję!).
                                            Jak pisałam-ta sobota też odpada-nastawiam się na 23 kwietnia.
                                            Zobaczymy, może uda nam się 'skrzyknąć')
                                            -----------------------------------------
                                            Katewalker pisałam już na gazetę,że w Gean-cie(Ster) są talerze glębokie po 1,50
                                            (przecenione)! Kupiłam...20../podchody na raty...żeby mąż nie widział,bo się ze
                                            mnie śmieje/)))Będą dla znajomych! Bo ja to bardziej hobbystycznie.Konkurencja
                                            dla nikogo))Ale są i płaskie talerze za 2 i 3 zł z hakiem-jak któraś w
                                            talerzach gustuje,mi się podoba deucopage na tym.Tydzień temu kupiłam też,w
                                            hurtowni, kilka ostatnich desek do krojenia -ale półokrągłych-cienkich po 2,11
                                            brutto,zgrabne(jeszcze będą).
                                            To wracam do moich talerzy)))
                                            Elka
                                            • magiczna_chwila Re: drewienka i nie tylko)) 11.04.05, 23:23
                                              Elka73 a co to za hurtownia w której te deseczki kupiłaś?
                                              Mogłabym dostać namiary?
                                              (I czy trzeba miec tam działalność gosp. by zakupy tam robić?)
                                              • elka73 Re: drewienka i nie tylko)) 11.04.05, 23:40
                                                Ależ oczywiście)) Zdradzę Tobie tylko....i wszystkim, hi hi))
                                                Hurtownia 'Sygnał' w Stobnie)))Niedaleko mnie-jak samochodem..
                                                Myślę,że na paragon też sprzedają-bo Pani mnie się pytała co chcę.
                                                Mają różne rzeczy,szkło(drogie),plastiki(chyba tanio),drewniane rzeczy(chyba
                                                umiarkowane),metalowe przedmioty! -tanio- wyprzedają,mi by się nie opłacało tak
                                                dawać do hurtowni-ale to jakiś Wietnam(bez obrazy!!!)-albo przecena,moja
                                                działka)))
                                                Elka
                                                • agnieszkasal Pytanko 12.04.05, 18:05
                                                  Witam! Jeszcze ja jestem ze Szczecina i chętnie tu - nałogowo - zaglądam.
                                                  Artystka nie jestem, ale kilka rzeczy udało mi się już tu pokazać. Trochę
                                                  krzyżykuję, "decoupaguję". A ostatnio mam ochotę zrobić z dzieciakami (pracuje
                                                  w szkole) kartki okolicznościowe z wykorzystaniem gotowych elementów. nie wim
                                                  tylko gdzie w Szczecinie można kupić tzw. punchery. Nie wiem nawet jak to się
                                                  pisze smile PS Chętnie ja i moje serwetki spotkałybyśmy się z Wami.
                                                  • helena_f Re: Pytanko 13.04.05, 10:17
                                                    Witaj Agnieszka! smile

Ja śpieszę powiedzieć, ze w czoraj w Geancie w Sterze dorwałam piękne serwetki
                                                    z motywem tulipana (coś mnie ostatnio na tlipany wzięło) za jedyne 3zł!
                                                    Pozdrawiam i tez czekam na nasze spotkanie smile
                                                  • anatolka1 Re: Pytanko nr 2 13.04.05, 12:00
                                                    Jak już się tak pytamy to może, któraś z Was widziała też nożyczki z metalowymi
                                                    brzegami, które wycinają wzory. Nie szukam tradycyjnych "zygzaków", bo te
                                                    zostały mi w spadku po "wschodnich" bazarach.Kiedyś były komplety takich nożyc
                                                    w Makro,ale w tej chwili nie mam dostępu do karty i nie mam jak sprawdzić.
                                                    P.S.
                                                    Czy dojazdowa "szczecinianka" (co 2 tyg. szkoła) załapie się na zaproszenie na
                                                    spotkanie do pracowni? z serwetkami oczywiście...
                                                  • mea8 Re: Pytanko nr 2 13.04.05, 14:50
                                                    Ech, wątek mi się wkleił za wysoko, może którejś chciałoby się zajrzeć wyżej???
                                                    Dzięki bardzo.
                                                  • mella Spotkanie w Szczecinie 13.04.05, 15:23
                                                    Pracuję w szkole na Prawobrzeżu i mogłybyśmy urządzić spotkanie właśnie w
                                                    szkole. Tylko że termin musiałby byc w środku tygodnia (w weekend szkoła
                                                    zamknięta). Oczywiście godzina popołudniowa. Co Wy na to?

p.s. Ale ten wątek szczeciński się nam rozrósł big_grin
                                                  • helena_f Re: Spotkanie w Szczecinie 13.04.05, 15:49
                                                    Spieszę z odpowiedziami:
                                                    NOZYCZKI takie o jakich mowa widziałam w sławnym sklepie Skala przy al kwiatowej

PEDZEL - mnie najlepiej sie maluje 10, kupiona w plastyku na rogu felczaka,
                                                    czasem 5, ale ja maluję małe rzeczy, wiec do duzych powierzchni moze być
                                                    niewygodnie.
                                                    Lakier mam jakis akrylowy zx castoramy - pan mi pokazał 3 a ja wzielam
                                                    najtanszy.
                                                    Zapytaj lepiej magicznej chwili, albo katewalker, bo one od dawna dekupazują, a
                                                    ja także nowa jestem smile

Mnie spotkanie w tygodniu tak sredio pasuje,. ale moge sie dostosowac (pracuje
                                                    do 16 wiec wczesniej nie mam jak smile

POzdrowionka!
                                                  • dzavala Re: odp. na pyt mea8 13.04.05, 17:03
                                                    Do kupienia w Castoramie:
                                                    1. farba do malowania - Dulux biały z kudłatym psem na puszcze + barwniki MIX
                                                    2. lakier - najtańszy - Domalux akrylowy półmat (ok 19 zł/litrową puszkę)
                                                    3. wałeczek gąbkowy do malowania podkładu (wychodzi równiej niż pędzlem)
                                                    W plastycznym
                                                    1. pędzel płaski (może być np nr 10 lub 12) - bardzo miękki do lakieru
                                                    2. cieniutki pędzelek (nr 2 lub 4)do domalowań blisko brzegu serwetki lub
                                                    innych szczegółów
                                                    3. farby akrylowe - jeśli chcesz uzyskać intensywne kolory (np. granat, ciemną
                                                    zieleń)- lepiej w pojedynczych tubkach niż w zestawie (np. firmy Renesans -
                                                    chyba najtańsze- są w plastyku na Końskim Kieracie lub na Felczaka/Wyzwolenia)
                                                    4. medium spowalniające schnięcie akryli - na Końskim Kieracie ok 5 zł za
                                                    buteleczkę ( do cieniowania, ale nie jest to konieczne - możesz rozcieńczyć
                                                    wodą)
                                                    W art. gospodarstwa domowego
                                                    1. gąbkę kąpielową - miękką, z małymi dziurkami - tniesz na kawałki i masz
                                                    narzędzie do cieniowania smile.
                                                    To chyba wszystkie rzeczy na początek. Z cieniowania możesz na razie
                                                    zrezygnować (trzeba to trochę poćwiczyć), więc odpadną Ci akryle i gąbka.
                                                    A klej do serwetek to albo ten z Creativ Hobby, albo wikol, podobno Minutex(
                                                    nie kleiłam), albo roztrzepane białko.
                                                    To chyba wszystko na ten temat smile
                                                  • anatolka1 Re: Spotkanie w Szczecinie 14.04.05, 12:27
                                                    dzięki bardzo! tak sobe właśnie kombinowałam,że w Skali trzeba sie rozejrzec za
                                                    nożycami, nie ma co, w piątek przed zajęciami do sklepu marsz!
    • poliarts Re: Szczecin - gdzie można kupić produkty do deco 13.04.05, 17:49
      Ja kupuje tutaj:www.creativehobby.pl/index.php?cPath=23_39
      -----------------
      www.poliarts.prv.pl/
      • aniani3 spotkanie? ja też chce! 13.04.05, 19:12
        witam po długiej nieobecności.
        Widzę, że szykuje się jakieś spotkanko. Będę a właściwie jestem bardzo chętna
        na warsztaciki - nie zapomnijcie o mnie!!!!!!!!!
        ania
        ps
        teraz mam dużo czasu i nareszcie moge trochę pobawic sie farbkami i serwetkami.
        Dzisiaj odwiedziłam CIS - nadal nic nie ma z drewienek - niestety.
        Serwetek mam całą fure na wymianę.
        • mea8 Dziękuje za pomoc 14.04.05, 10:40
          Niedługo przeprowadzka do nowego mieszkania i zaczynam szaleństwa serwetkowe.
          Chciałabym wyprodukować puszki do kuchni ale najpierw musze poczekać na jakie
          meble się zdecyduję, a wtedy do dzieła. Także niedługo jade na farbiane zakupy.
          Jeszcze raz dzięki.
        • mella Re: spotkanie? ja też chce! 14.04.05, 17:31
          Cos nie ma chętnych na spotkanie! Mogłybyśmy się wymienic serwetkami i pokazać
          innym nasze (raczej Wasze, bo moje to nic nadzwyczajnego) prace (jest kilka
          osób ciekawych cóz to takiego ten decoupage). Co prawda szkoła jest na
          prawobrzeżu, ale to chyba nie jest problem. Mamy do dyspozycji pracownię. Kawka
          też się znajdzie. Godzina może byc 16 lub 17 (jak komu pasuje)może czwartek 21-
          go. to tylko sugestie, ja mam czas praktycznie zawsze.
          • aniani3 Re: spotkanie? ja też chce! 14.04.05, 18:01
            ja jestem zwarta i gotowa!
            na prawobrzeze marsz?
            • zuzka848 a teraz z innej beczki! 14.04.05, 18:24
            • zuzka848 a teraz z innej beczki! 14.04.05, 18:28
              Witam koleżanki malarki ze Szczecina! Czy moze któraś z was poleciłaby mi
              dobrego fryzjera w Szczecinie! Z góry serdeczne dzięki!

P.S. Jeżeli mogłabym zapisać sie na te wasze spotkanko to bardzo chętnie bym
              przyszła zobaczyć co tam wyprawiacie! Mogłabym perzynieść swoje serwetni do wymiany!
            • mella Re: spotkanie? ja też chce! 14.04.05, 19:02
              No dobra, więc jeśli odpowiada Wam termin 21-go na 17-ą to proszę pisac do mnie
              na priva gazetowego. To podam dalsze "namiary".
              • aniani3 spotkanie 21.04 (czwartek) godz. 17 14.04.05, 19:24
                rozumiem, że termin ustalony, już pisze na gazetowego
                zabiermy oczywiscie serwetki!
              • magiczna_chwila Re: spotkanie? ja też chce! 14.04.05, 20:04
                Ej... dziewczyny... spokojnie z tym spotkaniem suspicious

Nie odbierajcie przyjemności zorganizowania naszych warsztatów elce73 w
                profesjonalnym warsztacie suspicious
                Przecież jej zaproszenie do siebie jak wynika z tego jest stale aktualne i
                serdecznie nas do siebie zaprasza. Przeczytajcie wyżej: próbuje dla nas
                zorganizować to spotkanie 23 kwietnia, w przyszłą sobotę.
                Czy więc jest sens w tej chwili umawiać się na czwartek?
                Myślę że szkoła nie ucieknie i będzie kolejnym miejscem spotkania, albo
                rezerwowym w tej chwili.

Warto jednak by do swojego zaporszenia ustosunkowała się ela73 smile)))
                • aniani3 Re: spotkanie? ja też chce! 14.04.05, 22:52
                  w takim razie ela73 daj głos!
                  wyda czy nie wyda spotkanie 23 kwietnia u Ciebie?
                  • elka73 Re: spotkanie? ja też chce! 15.04.05, 01:29
                    O RANY)cały Szczecin ..kraka?...smile
                    Ja się nie wycofuję z zaproszenia do mnie -jest aktualne !!!23 kwietnia!
                    Sobota!Zapraszam -12.
                    Ale dziewczyny...ja już nie wiem -ile nas jest chętnych do spotkania...napiszę
                    tak:zapraszam pierwszych 10 chętnych,mnie nie liczcie!Ani Magicznej Chwili.Ani
                    Dzawalli(wybacz odmianę), ani \katewalker)))
                    Mam duży warsztat-ale 'zapakowany'moimi metalowymi wyrobami'-na 13 osób zrobię-
                    spokojnie miejsce na deco...
                    Ale na więcej -z trudem ...przepraszam.
                    Elka

• helena_f Re: spotkanie? ja też chce! 15.04.05, 08:37
                      Kurcze, 23 ide na imieniny uncertain
                      Jesli to spotkanie bedzie w godzinach wczesnych to się piszę. Jesli po południu
                      to odpadam sad
                      Mam malo serwetek, ale wzielabym je ze sobą.
                      dajcie znac jak ustalicie godzinę.
                    • magiczna_chwila Re: spotkanie? ja też chce! 15.04.05, 09:42
                      Elu, spokojnie... aż tak dużo chyba nas nie ma smile
                      W dziesiątce się zmieścimy smile

Helana - Ela pisała że zaprasza na godz. 12, więc na pewno wpadniesz, prawda?wink
                      • helena_f Re: spotkanie? ja też chce! 15.04.05, 09:47
                        Magiczna Agnieszko smile
                        Faktcznie, nie doczytałam - gapa ze mnie. Jak na 12 to pewnie że wpadnę smile
                        Dajcie tylko potem znać gdzie! W końcu trzeba się będzie pouczyć od
                        najlepszych big_grin
                    • anatolka1 Re: spotkanie? ja też chce! 15.04.05, 12:43
                      no to teraz tylko dobra wymówka jak sie urwać z zajeć i też bym się pisała ze
                      swoimi serwetkami smile
                      • mella Re: spotkanie? ja też chce! 15.04.05, 13:06
                        No dobra, w takim razie spotykamy się u Eli w warsztacie 23-go (pamiętajcie że
                        szkoła jest zawsze aktualnawink
                        • zuzka848 Re: spotkanie? ja też chce! 15.04.05, 13:46
                          czy ja też mogę??
                          • magiczna_chwila Re: spotkanie? ja też chce! 15.04.05, 13:53
                            Myślę, że jak najbardziej smile
                            Jeszcze się łapiesz w tej dziesiątce smile
                            • aniani3 jestem chyba nr 5 15.04.05, 15:32
                              no to ja jako nr 5
                              • aniani3 Re: jestem chyba nr 5 15.04.05, 15:33
                                tylko gdzie jechać????????????
                                • zuzka848 Re: jestem chyba nr 5 15.04.05, 16:05
                                  super dzięki tylko podajcie adres!
                                  • elka73 Re: jestem chyba nr 5 15.04.05, 16:27
                                    Ha,ha.Odliczanie)))
                                    Adres podaję:
                                    Kruszwicka 23.Gumieńce.
                                    Jest szyld- Kunszt.Metaloplastyka.

Pozdrawiam
                                    Ela
                                    • dzavala Re: jestem chyba nr 5 15.04.05, 16:43
                                      Dziękuję za zaproszenie. Zaczynam urabiać męża, żeby został z dziećmi smile
                                      • aniani3 Re: jestem chyba nr 5 15.04.05, 17:46
                                        no to witaj ziomku gumieniecki.
                                        • aniani3 Re: jestem chyba nr 5 15.04.05, 17:48
                                          i zapomniałam, ze dziekuje również za zaproszenie
                                          • elka73 Re: jestem chyba nr 5 15.04.05, 18:54
                                            O jesteś z gumiaków Aniani.
                                            To pewnie znamy się z widzenia)
                                            • aniani3 Re: jestem chyba nr 5 16.04.05, 16:08
                                              dzisiaj byłam w sklepie "VENA" przy ul. Pocztowej 1a.
                                              Widziałam werniks postarzający i pekający Maimerii.

a deseczki w Stobnie już zakupiłamwink
                                              • katewalker Strasznie bym chciała być... 17.04.05, 09:18
                                                na tym spotkaniu 23 kwietnia ale nie wiem jak będę pracowałasad(( Kiedy byłam
                                                wolna nie było tylu propozycji spotkania a teraz odkąd pracuje coś się
                                                ruszyło...Jestem tak zabiegana, że nawet urodziny przez palce mi przeleciałysad((
                                                Dam znać jak będę mogła...
                                                • elka73 Re: Strasznie bym chciała być... 17.04.05, 18:09
                                                  Katewalker))Ale może dasz radę,zapraszam na 12 i posiedzimy trochę..no nie wiem
                                                  do 18 ?
                                                  Ja też wychodzę wieczorem(na 20-21) na urodziny(Heleno)-damy radę.
                                                  8 godzin wspólnego'krakania'-na pierwszy raz- chyba nam wystarczysmile
                                                  Dobrze,jak tyle wytrzymamy)))
                                                  ................................
                                                  Tak sobie 'decoupaguję'te moje talerze(kupiło się 20 to trzeba wyrobić)),deski
                                                  do krojenia,ale widzę,że jednak więcej satysfakcji mam z robienia obrazków tą
                                                  techniką.Z tym,że obrazki to wydruki na cienkim papierze z komputera.Całość
                                                  wykańczam wąskimi płaskownikami(kleję pistoletem).Zobaczycie,każdy ma inny gust.
                                                  Ale jeden obrazek(tu akurat serwetka z Maryjką)już wisi u mojej mamy))
                                                  Ela
                                                  • aniani3 Re: Strasznie bym chciała być... 17.04.05, 18:41
                                                    też zrobiłam wczoraj tealerz i nowych doswiadczeń przybyło. Nigdy nie diabałam
                                                    po ceramice. Nie krakałam, tylko decoupage. Przyniose to zobaczycie mój
                                                    eksperyment.
                                                    Eksperymantuję także z cieniowaniem ale cienko mi wychodzi, mam nadzieje, ze
                                                    Hania mnie poduczy w sobotę.
                                                    No i robię próby z dwuskładnikowym. Najgorsze jest wypełnianie spękań. Tez
                                                    wymagam w tej dziedzinie douczenia, tu też liczę na próby sobotnie.
                                                    pozdrawiam ania
                                                  • katewalker Chyba dam rade... 19.04.05, 14:09
                                                    może nawet "na pewno"....Grafik jakos tak się ułożył, że sobotę mam mieć wolną.
                                                    Jeśli nic się nie zmieni to będe szczerze uradowana mogąc do Was dołączyc...
    • dzavala Re: ocynki 18.04.05, 12:53
      W hurtowni cIS 2 była dostawa ocynków: dzbanki, konewki, wiaderka, kanki - ceny
      przystępne.
      • helena_f Re: ocynki 19.04.05, 23:09
        dobra, ja także się pisze na spotkanie o ile pamiętacie i będzie miejsce smile
        Ale ja tak długo nie dam rady sad mysle ze 2-3 godzinki to bedzie max, bo potem
        te imieniny..
        Acha, czy 60 tam dojadę? jakieś wskazówki bardzo proszę, jaki przystanek czy
        coś, bo gumience kojarze a ta ulicę nie za bardzo..
        • elka73 Re: ocynki 19.04.05, 23:19
          Heleno
          Tak mi się zdaje,że to 60-tka))Bo jakiś autobus niedaleko mnie się zatrzymuje
          (róg Okulickiego i Wrocławskiej).Jutro sprawdzę,
          Kruszwicka jest przy Spiskiej i Okulickiego.Można też dojechać tramwajem nr8 na
          końcowy.W prawo Brodnicką do końca ,w lewo w Kruszwicką i prawie na końcu po
          prawej.
          Nio))
          Pozdrawiam
          • anatolka1 spotkanie 20.04.05, 10:30
            czy "vino" we wczesnych godzinach popołudniowych bedzie źle widziane?
            • elka73 Re: spotkanie 20.04.05, 19:35
              He,he))
              Ja obsługuję samochód to nie,ale jak będziecie miały ochotę-nie widzę
              przeciwskazań.

Aha,60 jeździ koło mnie.
              • helena_f Re: spotkanie 21.04.05, 09:10
                Cholera, ja też będę kierować, wiec odpadam sad Ale ja moge wznosić toasty
                wodą wink
                • helena_f dzavala - mam pytanie 21.04.05, 09:21
                  czy nadal posiadasz w swojej ofercie drewniane szkatułki do sprzedazy? bo ja
                  chętnie bym zakupiła ta za 10zł lub to pudełko z przykrywką za 12zł. MOglybysmy
                  się dogadać, ze przyniesiesz je na sobotę, a ja wezmę moje zasoby pienięzne big_grin
                  co ty na to?
                  • dzavala Re: dzavala - mam pytanie 21.04.05, 15:27
                    Nie ma problemu smile
    • magiczna_chwila Spotkanie - co wziąźć ze sobą? 21.04.05, 18:45
      No właśnie dziewczyny, powiedzcie mi proszę co oprócz serwetek na wymianę mam
      przynieść? smile

Czy każda z nas ma sobie przynieść jakiś/eś przedmiot/przedmioty do ozdabiania,
      do tego farby i inne produkty z jakich miałaby przy tym korzystać? I to miałoby
      się dziać na oczach innych?smile Czy bierzemy ze sobą nasze dziełka już
      zrobione "by się pochwalić"?

Pytam bo doprawdy nie wiem co mam ze sobą wziąć. Farb i różnych materiałów
      dodatkowych mam sporo, a nie dam się z tym wszystkim zabrać, bo auta nie mam i
      będę to osobiście wszystko dźwigała(a boję się że mi się cos wylejesuspicious). Więc
      proszę o ściślejsze określenie smile

No chyba, że byłoby którejś zmotoryzowanej porwać mnie po drodze (mieszkam na
      Al. Bohaterów Warszawy i stąd będę jechać...). Ale nie chciałabym się wpraszać
      nikomu...

I jeszcze do Was ogromna prośba. Potrzebuję serwetkę z pieskami lub kotkami, z
      tym że muszą być to motywy dosyć niewielkie, tak mniej więcej do 8 cm góra.
      Bardzo bym była wdzięczna za udostępnienie mi takowej. Chętnie się wymienię lub
      odkupię.
      • elka73 Re: Spotkanie - co wziąźć ze sobą? 21.04.05, 19:04
        To bardzo dobre pytanie Agnieszko)))
        Bo jak przewiozłam z domu do warsztatu swoje farby,serwetki,etc-to sporo
        miejsca mi zabrało.I dopiero zaczęłam myśleć-jak Wy przytachacie swoje...To się
        zastanówmy,może faktycznie..zabrać tylko serwetki(się powymieniamy),pokazowy
        model(modele).Pogawędzimy przy kawie,ciachu,(alkoholu nie zapewniamsmilehi,hi.
        Ale to jak uważacie.Miejsce do krakania jest)
        Ja się cieszę,że się w ogóle spotkamy,pogadamy,wymienimy doświadczeniami.
        To jak?
        Ela
        • elka73 Re: Spotkanie - co wziąźć ze sobą? 21.04.05, 19:08
          "I to miałoby
          się dziać na oczach innych?smile " Ha,ha,bardzo mi się to spodobało.Może każdej
          ustawię oddzielny stolik w rogach?))
          Dzisiaj patrzył mi na ręce kolega...i zepsułam jeden obrazek...
        • magiczna_chwila Re: Spotkanie - co wziąźć ze sobą? 21.04.05, 19:11
          Nie no.. ja bardzo chętna jestem do tworzenia na miejscusmile
          W końcu to spotkanie WARSZTATOWE i mamy się ubogacać wzajemnie nie tylko
          teoretycznie jak i praktycznie smile
          Co prawda trochę sie boję tego tworzenia na oczach innych, ale idea jest
          wiodąca.

Tylko chodzi o to by jasno określić co bierzemy. Czy np. jeden/dwa przedmioty
          do ozdabiania, 2-ileśtam kolorów farb, pędzle, krak, gąbeczki? Coś jeszcze? smile
          • aniani3 Re: Spotkanie - co wziąźć ze sobą? 21.04.05, 19:37
            no to moze ja przyniose kawuchę!
            to bedzie moje wpisowe!
            ale to dobre pytanie, co ze sprzętem do robótki!
            Oprócz oczywiście wymiany doświadczeń i pogaduch przy kawce, jestem konkretnie
            zainteresowana cieniowaniem i uzupełnianiem spekań w spękaniach 2-składnikowymi
            specyfikami.
            Czy któraś z was ćwiczy już ten temat? Czy wypełniacie juz pigmentem czy
            proszkiem te diabelskie spękania?
            Do cieniowania moge przynieś jakąś przygotowaną dechę - półprefabrykat, farbki
            i werniks.
            No sama nie wiem. Z pewnościa nie przyniose produktu do obróbki w całosci, bo
            przy widzach i gadaniu praca żadna.
            Ale próbki mozna szybko machnąć.
            Pozostałe tematy mam juz opanowane.
            Wiecie co? Zabiorę troche sprzętu bo i tak wrzucam do samochodu. Jak sie
            rozgadamy i nie będzie mam sie chciało dziubać czegokolwiek, to i tak bedzie to
            udane spotkanie.
            Ale zabierzmy swoje dzieła, te udane i te nie, niekoniecznie, żeby sie
            pochwalić ale także pokazać błędy - to ważne.
            Malowałam ostatnio taki talerz i wyszedł glut, ale przyniosę go, bo dużo
            doświadczyłam, oj dużo.
            • magiczna_chwila Re: Spotkanie - co wziąźć ze sobą? 21.04.05, 20:25
              Ja wręcz byłabym bardzo za tym by każda coś przygotowała sobie do obróbki!
              Coś niewielkiego może i takiego "szybkiego". Myślę, że dla każdej z nas będzie
              ważne podpatrzyć sobie jak inna radzi sobie z organizacją pracy, jak sobie
              radzi z różnymi aspektami naszego tworzenia, również jeśli chodzi o technikę.

Na spotkanie przy kawce to możemy się w kawiarni w kazdej chwili umówić czy z
              doskoku na chwil kilka u którejś z nas, a skoro mamy warunki warsztatowe
              należałoby to wykorzystac w pełni smile Tym bardziej, że to może być dla nas
              niezwykle ubogacające, a do tego to przecież pierwsze spotkanie tego typu w Sz-
              nie!!

O! Tyle powiem tongue_out
              • elka73 Re: Spotkanie - co wziąźć ze sobą? 21.04.05, 20:51
                To zabierzcie co uważacie i udźwigniecie)))
                Aniani,no pozwól postawić sobie kawę)))
                Pa
                • aniani3 Re: Spotkanie - co wziąźć ze sobą? 21.04.05, 21:39
                  no dobra - kawy nie przyniosę.
                  Rozumiem Agnieszka, ze wyraźnie chciałabyś, żeby urodziły się konkretne dzieła?
                  • helena_f Re: Spotkanie - co wziąźć ze sobą? 21.04.05, 21:57
                    dobra dziewczyny, wezme co dam radę wziąc, bo autem tez jeszcze nie bede, wiec
                    w jakąs torbe sie jedynie musze spakowac. Ale bardzo chcialabym co niektóre
                    mistrzynie podpatrzyc przy pracy, dlatego jestem za opcją w pełni warsztatową.
                    sama myslalam zeby przyniesc cos niewielkiego ,juz z podkladem, zebyscie mnie
                    nauczyly pięknie krak nakładać i potem druga farbę na to smile
                    Ale suszarki nie wezme raczej sad
                    do pokazania moge przyniesc 1 doniczkę tylko, bo wiecej nie zmieszczę smile
                    Acha, serwetki do wymiany wezmę (albo raczej kasę do kupienia od was smile

I jeszcze jedno - bardzo proszę o lekcję cieniowania smile Jestem cierpliwym i
                    pojętnym uczniem big_grin

dzavala - bardzo się cieszę z przyszłej transakcji big_grin
                    • anatolka1 Re: Spotkanie - co wziąźć ze sobą? 22.04.05, 09:14
                      ja z przykrościa musze zostawic cały osprzęt w domu(100 km pociągiem + ksiązki
                      do szkoły i ciuchy na zmiane) wyglądałabym jak wielbłąd z karawany... ale
                      serwetki biore !!! chyba pozwolicie podejrzeć mistrzynie przy pracy
                      warsztatowej? bede myła pedzle i trzymała suszarke jak trzeba smile
                      • aniani3 Re: Spotkanie - co wziąźć ze sobą? 22.04.05, 15:35
                        przygotowałam juz dwie dechy próbne z krakiem dwuskładnikowym. Spękania wyszły
                        super. Mam nadzieje, ze do jutra nic sie nie zadzieje z nimi.
                        Jutro komisyjnie wypełnimy spękania bitumem i cieniami do powiek - dziś
                        zakupiłam je za grosze.
                        Ale mam prośbę!
                        Jeżeli ktoś ma lakier poliuretanowy to bardzo prosiłabym o przyniesienie.
                        Od razu byśmy polakierowały tą robotę. Ja niestety jeszcze nie nabyłam.
                        ania
                        serwetki oczywiście tez przyniosę i kase, na ewentualne kupno.
                        • dzavala Re: Spotkanie - co wziąźć ze sobą? 22.04.05, 17:15
                          Mogę przynieść "śmierdziela" smile
                          I chętnie przyłączę się do spękań, bo u mnie wychodzą tak se.
                          • magiczna_chwila I jeszcze prośba serwetkowa 22.04.05, 17:25
                            Jakby któraś z Was miałam oprócz motywów piesko-kotkowego również coś misiowgo,
                            laleczkowatego itp. to ja bardzo chcętnie. Potrzebuję jakiegoś słodkiego i
                            niewielkiego motywu dla malutkich dziewczynek.

Z góry dziękuję smile
                            • elka73 Re: I jeszcze prośba serwetkowa 22.04.05, 21:47
                              No to się będzie działo)))
                              Ja chyba mam lakier poliuretanowy-ale głowy nie dam uciąć,to lepiej weźcie,bo
                              już nie sprawdzę.
                              Czekam od 12,Kruszwicka 23.Szyld wisi,nie powtórzę nazwy firmy-bo się tu
                              dzisiaj naczytałam,że tak to- za darmo- się ludzie reklamują.
                              Jak chcecie do mnie telefon "na wszelakij słuczaj" (trudności z trafieniemsmileto
                              piszcie na gazetowy adres-odpiszę .
                              Ela
                              • helena_f Re: I jeszcze prośba serwetkowa 23.04.05, 10:21
                                wczoraj siedzialam z mapą szczecina wiec powinnam trafic smile
                                nie wzielam sobie komory do zadnej z was... no coz obym trafila.
                                za wiele serwetek to ja nie mam, alewezme co sie da.
                                acha, bede dopiero gdzies ok 13

Do zobaczyska!
                                • mella buuuuuuuu nie mogę przyjechać 23.04.05, 10:35
                                  Tak się cieszyłam na to spotkanie, ale niestety nie będę mogła przybyć z
                                  przyczyn ode mnie niezależnych sad(( Pozdrawiam Was i bawcie się dobrze. (a
                                  serwetki już były spakowane i miało byc tak pięknie)
                                  • aniani3 Re: buuuuuuuu nie mogę przyjechać 23.04.05, 21:47
                                    przypominam link do obrazów z muzuem
                                    miłej zabawy

www.metmuseum.org/Works_of_Art/woa_searchResults.asp?collection=entire&Era1=AD&Date2=&Era2=AD&Artist=Vinci

ania
    • magiczna_chwila Dzięki za wspólne warsztaty! 23.04.05, 23:01
      Chciałam serdecznie podziękować Wam za dzisiejsze spotkanie - Eli za stworzenie
      nam możliwości spotkania się w takim wygodnym miejscu, a całej reszcie za
      przybycie i obecość smile
      Co prawda te "warsztaty" nie do końca wyszły tak jak to sobie wyobrażałam, ale
      myślę że pierwsze koty za płoty. Chyba każda wyszła z naszego spotkania z jakąś
      nową wiedzą, którą mam nadzieję do kolejnego spotkania perfekcyjnie opanuje smile
      Bo ja na kolejne spotkania bardzo liczę. Myślę że to własnie świetny sposób do
      wzajemniego ubogacania się, bo jak się okazuje każda z nas ma inne preferencje
      co do wyglądu zdecoupagowanych przedmiotów smile

Ania, Ela - wiecie co? Tak jak te 4 strony kuferka robione przy Was popękały
      mi "tak se", to ta piąta, tylna popękała mi koncertowo! suspicious
      Zaraz mi powiecie, że to dlatego, że jak ktoś na ręce patrzy drugiemu to zawsze
      coś się musi schrzanić tongue_out
      Myślę jednak, że to kwestia wilgotności i temperatury w pomieszczeniu. W
      warsztacie mim o wszystko troszkę chłodno było, u mnie w kuchni za to warunki
      do pękania chyba są idealne i w oczach się szybko robiły piękne spękania
      pajęczynkowate. Kuferek jest już prawie gotowy, pocieniowany. Jutro albo
      pojutrze dołączy do reszty prezentowanych przedmiotów z serii "skrzypcowej".

A co do zamówienia z CreativeHobby:
      Kto i co konkretnie by chciał zamówić?
      Może jedna by zrealizowała zamówienie?

• katewalker Re: Dzięki za wspólne warsztaty! 24.04.05, 07:53
        Dołączam się do podziękowań i wiecie co? Kiedy przyszlam do domu i pokazałam
        chłopakowi pudełeczko powiedział, że w końcu coś fajnegosmile))) Jak tak się
        zastanowie to faktycznie chyba nic nie skomponowało mi się równie dobrze no i te
        spękania dwuskładnikiem ach dzieki Aniusmile)Poza tym chyba atmosfera metalu tak na
        mnie zadziałałasmile
        Jeszcze raz wielkie dzięki Elasmile
        • elka73 Re: Dzięki za wspólne warsztaty! 24.04.05, 10:27
          Ja rownież dziękuję za spotkanie.
          Dzięki Wam nabrałam jeszcze większej ochoty do "tworzenia"))
          Wiedzę nabyłam ogromną,że o serwetkach nie wspomnę.
          Po spotkaniu zrobiłam piękny talerz,spękania(w końcu) pierwsza klasa.
          Koleżanka dostała go wczoraj na urodziny.Hi,hi,nadziwić się nie mogła,że tak
          pięknie namalowałam butelkę na oliwę))
          Mam nadzieję,że sznurek na ośmiorniczce nie puści)

No to dzisiaj basen przegrywa z talerzami))

Agnieszko,ja chętnie ten crak zakupię,ktory Ty miałaś i jeszcze pooglądam co
          tam mają.Zobaczymy,kto jeszcze co będzie chciał i umówimy się przez którą z nas
          zamówimy.
          A jutro(Aniu,Agnieszko) podjadę do tapicera po resztówki gąbki,dam znać.
          Następne spotkania mogą być już -tylko lepsze.
          Dzięki i pozdrawiam
          • aniani3 Re: Dzięki za wspólne warsztaty! 24.04.05, 12:13
            ja też kłaniam sie po pas za te wczorajsze chwile. Wieczorem grzebałam w
            serwetkach i wycinałam jak szalona, ale nic nie zrobiłam, bo za dużo pomysłów
            miałam w mózgownicy. Ela - dzieki, nastepnym razem moze być spotkanie u mnie w
            mojej pieczarze.
            Katewalker - jestem baaaaaaaaaardzo ciekawa, jak się wypełnią spękanka na
            pudełku, bo rozumiem że je piknie widać. Napisz co dalej wyszło.

Co do uzupełnienia produktów - to teraz "schodzi" mi gąbka, ale Ela rozumiem
            zadba o dostawę paprochów gąbkowych, z czego się niezmiernie cieszę.

Zerkne co ewentualnie chciałabym z creativhobby i dam znać. Generalnie jeszcze
            mam czym robić.

pozdrowionka ania
      • anatolka1 Re: Dzięki za wspólne warsztaty! 24.04.05, 19:41
        Przyłączam się do pooodziękowań dla Eli i oczywiście dla Was za to że jesteście
        i byłyście. Ja cały wieczór przewracałam serwetki i "pasłam" oczęta, aż padłam
        zmęczona wymyślaniem,co by tu z tego,a co z tamtego wzoru wykombinować. Na
        zajęciach też mało co z wykładu pamiętam, bo serwetki w torbie,aż parzyły, żeby
        chociaż pomacać.I tak minęła niedziela i dojechałam do domu.I prosto na forum.I
        co z tego że człowiek nie pije, nie pali a i tak jest uzależniony. Od
        serwetek,od forum, od czekolady...
        Do miłego zobaczenia.
        Bardzo miło było Was poznać.
        Świetne z Was babki.
        Iza
        • elka73 Praca wre) 24.04.05, 21:21
          No to już sobie podziękowałyśmy,teraz do dziełasmile
          Wiecie co...ja od rana siedzę(z niewielkimi przerwami) przy stole...
          Tak,to uzależnienie.Kto wie czy się za jakiś czas- nie spotkamy na terapii dla
          uzależnionych od decoupagu...
          Elka
          • helena_f ja jeszcze odnośnie spotkania 25.04.05, 08:19
            także chciałam wam wszystkim podziekować smile
            spojrzę dzis na creative i zobaczę co by mi podpasowało.
            I dzięki za serwetki, jak sie na nie w domu napatrzyłam to piszczałam z
            zachwytu big_grin
            • aniani3 w Rossmannie przy Domu Kupca 25.04.05, 15:15
              Uprzejmie donoszę, ze byłam tam dzisiaj i kupiłam farbki akrylowe 18 sztuk te,
              co miała Agnieszka)w rossmannie za 19,99 i komplet pedzli sztuk 10 (miekkie) za
              4,99.
              farbek jest jeszcze na regale 6 kompletów.
              • magiczna_chwila Re: w Rossmannie przy Domu Kupca 25.04.05, 17:21
                Tych farbek akrylowych jest 24 tubek smile
                A na półce jest już tylko 5 opakowań, bo właśnie Ela zwinęła ze mną jedno dla
                siebie smile
                To się nazywa "przypadkowe spotkania" smile
                • zuzka848 Dzięki dziewczyny! 25.04.05, 19:39
                  jA także chciałam wam wszystkim podziekować. Dużo nauczyłam się od was.
                  WARSZTATY BYŁY SUPER!! Serwetki extra, nie mówiąc nic o waszych dziełach (są
                  bardzo profesjonalne). Ja teraz zabieram sie do malowania stołka dla mojej Niuni.
                  • elka73 Gąbka 25.04.05, 21:31
                    Informuję,zwłaszcza Anię,że posiadam reklamówkę wypełnioną- świeżo zebranymi
                    gąbkami od tapicera.
                    Służę jako stały dostawca tych dobroci z podłogismile
                    Ela
                    • aniani3 Re: Gąbka 25.04.05, 23:46
                      Bóg zapłać dobra kobieto.
                      Na gazetowego wyślę Ci telefon to dryndniesz i podjadę.

Ogarneło mnie deskowe szaleństwo. Dzis 3 dechy zdecoupagowałam, szaleję z
                      farbami, eksperymentuje i bawię sie w malowanie tła - idę na całość.
                      Zaczynałam od cieni werniksem a skończyło się na dziabaniu wszystkiego jak
                      leci: zaczęłam od pędzelka, potem gąbka no i na końcu paluchy poszły w ruch.
                      Zabawa jak w przedszkolu. Naklejone serwetki ledwo widać. Efekt jest z
                      pewnoscią, ale jaki to zobaczę jutro przy świetle dziennym.
                      Ale od tego gluta, który spłodziłam nie mogę oczu oderwać - zostanie ze mną w
                      domu.

Jutro ruszam do hurtowni CIS-2 po ocynki i mam nadzieję, ze w końcu je nabędę.

To na tyle, pa pa
                      ania
                      • elka73 creative hobby-zamówienie 26.04.05, 18:50
                        Dziewczyny
                        Ja dzisiaj chcę zamówić dla siebie parę rzeczy-to co jeszcze i komu?
                        Zapłacę z góry,potem mi oddacie.Tylko please-dzisiaj.Może dojdzie do piątku.
                        Piszcie tu lub na gazetowy adres.
                        Pozdrawiam
                        • elka73 Re: creative hobby-zamówienie 26.04.05, 22:57
                          Agniecha,zajrzyj na forum-odłóż te knigi...smile
                          Zaczekam na Ciebie z zamówieniem,od Ani już mam.
                          Ela
                          • magiczna_chwila Re: creative hobby-zamówienie 26.04.05, 23:35
                            Wszystko, byle by nie Agniecha.
                            (Nie znoszę jak się tak do mnie mówi, bo wydaje mi się to gburowate, a ja
                            delikatna istotka jestem tongue_out )
                            Mówcie mi proszę Aga, Agnieszka, Agusia, Agniesia ... byleby nie Agniecha tongue_out

Już Ci smaruję maila Elu smile
                            • elka73 Re: creative hobby-zamówienie 27.04.05, 00:19
                              Oki,ale zaraz gburowate? smile
                              Zamówione,zapłacone(ten sam bank elektroniczny)
                              Czekamy smile
                              Pozdrawiam
                              Elucha))
                              • helena_f Re: creative hobby-zamówienie 27.04.05, 07:53
                                Hmn.. widzę ze znowu sie spoznilam. sad Nic to moze innym razem. JA już śpie po
                                pólnocy zazwyczaj, bo skoro świt wstaję.
                                • magiczna_chwila Re: creative hobby-zamówienie 27.04.05, 09:07
                                  Oj, Helenko... o zamówieniu z Creativehobby była mowa od sobotniego spotkania.
                                  A wczoraj Ela "wyskoczyła" z tematem nie po północy tylko przed godz. 19 smile

Pozdrawiam Was wszystkie smile
                                  • helena_f Re: creative hobby-zamówienie 27.04.05, 09:30
                                    Wiem magiczna, tylko ze ja na necie to wciagu dnia w pracy jestem - w domku
                                    chłop okupuje komputer smile NIc to moze następnym razem!
                                    Jak tam twój kuferek? Skonczony? POkazesz go na forum?
                                    • elka73 Re: creative hobby-zamówienie 27.04.05, 09:46
                                      Przepraszam za pośpiech,ja już tak mam,że szybko działam...
                                      • elka73 Re: creative hobby-zamówienie 29.04.05, 17:40
                                        Witam
                                        Informuję,że nic jeszcze nie doszło((((
                                        No cóż, należy uzbroić się w cierpliwość,przynajmniej ja )
                                        Będę dopiero we wtorek wieczorem,mam nadzieję,że paczka już będzie czekała.
                                        Pozdrawiam i miłego wypoczynku dla wszystkich.
                                        Ela
                                        • anatolka1 Re: creative hobby-zamówienie 29.04.05, 18:54
                                          w końcu dorwałam się do neta i co widzę? nasz wątek jakby znowu u góry: )
                                          Szczecin górą !!! w miedzyczasie zrobiłam 2 pudełka na herbatę, 1 na suszone
                                          grzyby i obraz z tulipanami. a praca mgr leży zakurzona aż strach pomyśleć
                                          gdzie ja mam rozum. Życzę Wam Kobiełki bardzo udanego długiego weekendu, dużo
                                          słonka i uśmiechu i weny twórczej smile
                                          Iza
                                          • elka73 Re: creative hobby-zamówienie 29.04.05, 19:35
                                            Witaj Iza)))
                                            Zajrzałam,bo jadę dopiero rano.
                                            Nie wiem co ja pocznę z nałogiem dekupażowymsmileprzez caaały długi weekend.
                                            Tzn.wiem..rower,łowienie ryb i opalanie się(mam nadzieję)-ale tak bym zabrała
                                            swój stolik nocny,który jest w "trakcie niszczenia"smile,ale zabrakło kraka((
                                            Wezmę chociaż serwetki,będę rwać i myśleć gdzie spoczną....
                                            Ela
                                            • toska.a Re: creative hobby-zamówienie 02.05.05, 14:06
                                              Dzięki wogóle za to forum jestem tu od 3 dni i już nie moge się oderwać.
                                              Przeczytałam te 262 posty(chybcia nie musiałam czytać wszystkich) i ide po
                                              weekendzie do sklkepa i zaczynam .akryle artystyczne mam więc na razie muszą mi
                                              wystarczyć. Też jestem ze Szczecina tyle że 13 lat mam .
                                              • aniani3 Re: creative hobby-zamówienie 03.05.05, 10:37
                                                no to mamy przekrój wiekowy jak sie patrzy.
                                                Witaj nowa foremko i życze dużo wspaniałych prac decoupagowych!
                                                pozdrowienia ania
                                                • toska.a Re: creative hobby-zamówienie 03.05.05, 18:44
                                                  Dzięki i już dwie doniczki poszły narazie, tyje że kleiłam klejem do bytów.
                                                  Fajne wyszły i życze udanych prac.
                                                  • elka73 Re: creative hobby-zamówienie 04.05.05, 23:28
                                                    Agnieszko,wysłałam ci wczoraj maila.Zajrzyj.
                                                    Chodzi o zamówienie.
                                                    Aniu,mam nadzieję,że dostałaś sms-a.
                                                    Ela
                                                  • anatolka1 Re: creative hobby-zamówienie 05.05.05, 01:34
                                                    Ela a czemu Ty nie śpisz o tej porze?
                                                    hi,hi,hi...rano będą Cię oki szcypały.
                                                    Iza smile
                                                  • helena_f Re: creative hobby-zamówienie 05.05.05, 08:59
                                                    Iza, ty nie lepsza jesteś smile Ty nocny marku!
                                                    Tej serwetki od ciebie ze strachem na wroble boję się ruszyć - tak mi się
                                                    podoba! smile
                                                    acha! witam nową decoupazystkę!
                                                  • elka73 Re: creative hobby-zamówienie 05.05.05, 09:23
                                                    Nie wiem co takiego jest w godzinie 23:30???
                                                  • aniani3 Re: creative hobby-zamówienie 05.05.05, 20:38
                                                    Ela - wiadomość odebrałam ale ciągle brak mi czasu, zeby do Ciebie podjechać.
                                                    Chyba podskoczę w sobotę.
                                                    A co do godziny 23 to ja dopiero zaczynam wtedy żyć!!!!!!!!!!!
                                                  • anatolka1 strach 07.05.05, 14:29
                                                    nic się nie łam, jakby co, to mam ich jeszcze kilka smile))
    • helena_f DZAVALA 10.05.05, 14:04
      Napisalam ci maila i nawet zrobilam zakupy u ciebie. odbiore osobiscie
      wszystko, tylko odezwij sie kiedy smile

pozdrawiam
      • helena_f Strach 10.05.05, 14:04
        Dzięki Iza, dodałaś mi odwagi!! smile
        • elka73 Re: zamówienie 15.05.05, 00:19
          Dziewczyny(bez imion)
          Ponieważ czas mija,a Wy się nie odzywacie co do odbioru rzeczy zamówionych
          przez WAS -a- zapłaconych przeze mnie ( z góry!w kwietniu),uważam,że sprawa
          jest zamknięta.Trudno,
          kupiłam sobie więcej niż miałam ochotę-ale wykorzystam...
          Można chorować,można nie mieć czasu-wszystko rozumiem,ale tak się chyba nie
          robi,prawda?!
          Jest mi ..dziwnie..nie przykro nawet,trudno.
          Kupiłam,zapłaciłam -teraz jest moje.Sprawa zamknięta.Proszę nie dzwonić!!!!
          Pozdrawiam Wszystkie dekupażystkismile))
          /zrobiłam talerze z których jeść można-huurrra!/
          Eluucha
          • anatolka1 Re: zamówienie 15.05.05, 01:11
            Elutku! Talerzowe gratulacje! pewnie wyszły fantastycznie.Cieszę sie razem z
            Tobą.
            A przy okazji czy mogłabys wrzucić tu numery swojego kraka dwuskładnikowego?
            Bardzo Cie proszę :~> kartka, na której zapisałam sobie numery po pamietnym
            spotkaniu oczywiscie zagineła w boju.
            Iza
          • dzavala talerze 15.05.05, 09:50
            Elu piszesz o talerzach jedzeniowych - napisz proszę czy zrobiłaś przezroczyste
            od spodu, czy jednak udało Ci się znaleźć lakier do kontaktu z żywnością.
            Przejrzałam Twój wątek o talerzach, ale tam nie ma odpowiedzi smile
            pozdrawiam
            • elka73 Re: talerze 15.05.05, 21:34
              Zrobiłam talerze przezroczyste.Nie udało mi się jeszcze dowiedzieć,który lakier
              ma atest do żywności.Śledztwo trwa-dam znać jak wytropię.
              Ale wyszły bardzo ładnie,jeszcze tylko polakieruję kilka razy.
              Pozdrawiam
              • helena_f krak i numery 16.05.05, 08:27
                Iza ja ci powiem smile Bo sobie zapisalam w kalendarzu, to nie zgubiłam smile

678
                i
                688
                do wcierania: Patyna 710 Bitum

pozdrawiam smile
                • elka73 Re: krak i numery 16.05.05, 10:38
                  Dzięki Heleno za pomoc.
                  Nie byłam pewna tych numerów i nie odpisywałam- Izo ))
                  Pozdrawiam
                  E
                • anatolka1 Re: krak i numery 16.05.05, 16:55
                  dzięki za niezawodność,teraz za Chiny się nie zgubią (trudno zagubić całego
                  kompa):~)Jak tam strach przed "strachem" minął? Twórz kobietto, twórz niech się
                  zachwycają! Pozdrowionka.
                  Iza
                  • aniani3 błagam o wybaczenie 16.05.05, 17:21
                    Droga Eluutko!
                    Wybacz mnie nędznej niewiaście za tak podłe zachowanie. Bije się w piersi,
                    jestem czerwona ze wstydu jak burak, padam na kolana i proszę o wybaczenie.
                    Bardzo przepraszam, przepraszam, przepraszam, przepraszam, że nie odebrałam
                    zakupów.
                    Jestem świnia teraz czerwona, czuję się podle i wstretnie. Okropnie się
                    zachowałam i żadne tłumaczenie mnie nie usprawiedliwia.
                    Nie zadzwonie, jak sobie życzyłaś, choć paluchy mnie swędza, zeby wysłać choć
                    sms, dlatego tu pisze i niech wszyscy to przeczytają.
                    Ulituj się i daj mi się zrehabilitować.
                    Następne zakupy mogę zrobić ja.

ania sad((((((((((((((((((((((((((((((((((
                    • aniani3 Re: błagam o wybaczenie 16.05.05, 17:22
                      ale mam moralniaka......
          • magiczna_chwila Elu... 16.05.05, 20:21
            Masz maila...

Przepraszam. Nie chciałam żeby tak wyszło sad
            Nie chcę byś odebrała to zdażenie jako lekceważenie Twojej osoby. Nigdy
            umyślnie nie chciałam Cię zlekceważyć. Przepraszam za wszelkie negatywne
            uczucia wywołane tą sytuacją.

A.
            • aniani3 Re: Elu... 19.05.05, 19:56
              Podbijam wątek.
              Byłam w makro, kupiłam na wagę talerz - cena 2,77zł, więc tanio. W sklepie
              płaciłam 3,99 zł.
              Sa różne kuchenne klamoty na wagę.

• aniani3 Re: Elu... 20.05.05, 17:28
                babole, gdzie się podziewacie?
                • elka73 Re: Elu... 20.05.05, 18:58
                  W domciu,Aneczko)))
    • magiczna_chwila Stowarzyszenie Decoupage Polska - do Warszawy? 24.05.05, 18:30
      Dziewczyny, wiem że po cichu jakieś tam przymiarki do ewentualnego wyjazdu
      były smile
      Chciałabym się więc Was zapytać, czy któraś z Was się tam wybiera? I jeśli tak
      to czym? smile

Bardzo poważnie brałam pod uwagę wyjazd. Zmiana na 11 czerwca jednak zupełnie
      dla mnie nie wchodziła w grę, teraz acoraz bardziej relany i prawdziwy staje
      się termin 4 czerwca. Samochodu nie mam, więc pozostaje mi jedynie pociąg. Mama
      podpowiadała, że do niedawna w każdym razie były tańsze przejazdy i np.
      przejazd do Warszawy "Gałczyńskim" kosztował 27 zł w tym miejscówka, z tym że
      zakupu biletu trzeba dokonać na 8 dni wcześniej przed podróżą.
      Ja jednakże sama na podróż się nie zdecyduję, dlatego też pytam: któraś się
      wybiera ?smile
      • aniani3 Re: Stowarzyszenie Decoupage Polska - do Warszawy 24.05.05, 20:20
        Przymiarek po cichu nie było. Zadeklarowałam sie na forum pod odpowiednim
        wątkiem.
        Jedziemy obie z Elą pociągiem w piątek, powrót chyba w niedzielę, zależy,
        chcemy jeszcze pobuszować po sklepach.
        Ela wyjechała, wraca po 29 maja wiec dokładnie nie powiem wiecej, bo nie
        ustalałyśmy.
        Na szczegóły musisz poczekać do jej powroru, ale z tego co wiem, to
        kontaktowała sie z Toba?
        • elka73 Re: Stowarzyszenie Decoupage Polska - do Warszawy 24.05.05, 21:41
          Halo))
          Natłok pracy spowodował,że jadę dopiero jutro,dobrze,że zajrzałam tu.
          Aga,wysłałam Ci maila "kopię" co pisałam do Ani.
          Po tym liście ustaliłyśmy,że jedziemy w piątek,a w praniu wyjdzie kiedy wracamy.
          No ale nie będzie to bilet weekendowy w obie za 99 zł.
          To tyle z naszego umawiania się,bo do przyszłego piątku trochę czasu.
          Pozdrawiam i wracam pakowania się już.
          Ela
          • magiczna_chwila Re: Stowarzyszenie Decoupage Polska - do Warszawy 24.05.05, 22:32
            Aniu, pisząc o "przymiarkach po cichu" nie mam nic złego na myśli smile) A wiem,
            że takowe były bo wymieniłyśmy się z Elą mailami.

Wiecie co, bardzo intensywnie się nad tym wyjazdem zastanawiam, o ile
            pozwolicie mi sobie towarzyszyć. Jadąc jednak tam na weekend nie miałabym gdzie
            przenocować i -jeśli to możliwe z chęcią bym skorzystała z Twojej propozycji
            Elu odnośnie noclegu u Twojej koleżanki (jesli to nie kłopot i jeśli to w ogóle
            realne).
            Po drugie... Ja musiałabym wracać najpóźniej w niedzielę...Niestety mam teraz
            na uczelni gorący kolokwialno-przedsesyjny okres i na poniedziałek musiałabym
            być trzeźwa i wyspana w Sz-nie. Na zakupy też bym szczerze mówiąc liczyła -
            chodzi mi o sklep plastyczny jakiś i o kilka specyfików nieosiągalnych u nas -
            ale miałabym nadzieję, że to jest do załatwienia w sobotę do popołudnia...

Czy jadąc pociągiem jechałybyście Intercity czy zwykłym pośpiechem?

Nie chcę się Wam narzucać w żaden sposób swoją osobą...
            • aniani3 Re: Stowarzyszenie Decoupage Polska - do Warszawy 24.05.05, 22:41
              dokładnie i o której pojedziemy to nie wiem, ale napewno po południu, bo
              pracuję. Ale jakim pociagiem to nie mam zielonego pojecia.
              Jeszcze ustalimy.
              • elka73 Re: Stowarzyszenie Decoupage Polska - do Warszawy 24.05.05, 23:33
                Ostatni wpis bo padam ))
                Aga,nie będziesz przeszkadzać.U koleżanki będzie miejsce dla nas 3-stąd nie
                pisałam na forum bo głupio mi byłoby odmawiać innym koleżankom,gdyby też
                chciały jechać na cały weekend z noclegami.
                Specjalnie przekopiowałam Ci tego maila do Ani,żeby się już nie powtarzać.
                I cierpliwie,hi,hi (tym razem)- czekałam,co Ty na te moje propozycje wink
                Ania świadkiem )))
                Pozdrawiam
                Elka
                /mamy jeden szybki pociąg ok 16,dalej nie pamiętam,zobaczymy w przyszłym
                tygodniu/

• majpst jeszcze jedna szczecinianka 25.05.05, 23:34
      witam serdecznie. to super że tyle osób jest ze Szczecina. z przyjemnością będę
      śledzić ten wątek i dziękuję za zaproszenie magicznej_chwili smile
      • aniani3 Re: jeszcze jedna szczecinianka 26.05.05, 09:33
        witaj majpst na forum, w szczecińskim wątku!
        ania
        • elka73 Re: jeszcze jedna szczecinianka 14.06.05, 23:09
          Hallo,czy Szczecin i okolice-żyją?
          Co jest? Może jakieś spotkanie wspólne nas rozruszy?
          Dajcie znać co u Was!!!
          Elka
          • aniani3 Re: jeszcze jedna szczecinianka 14.06.05, 23:22
            u nas ok!
            własnie wrócilismy do domciu!
            • magiczna_chwila Re: jeszcze jedna szczecinianka 14.06.05, 23:32
              Daję znać, że żyję smile
              Widze, że Wam też zaczęła doskwierać ta cisza w naszym szczecińskim wątku wink
              U mnie jak narazie pracowicie. Właśnie jestem w trakcie sesji, toteż wszelkie
              inne sprawy - w tym hobbystyczne - są ograniczane do minimum. Ja na spotkanko
              chętnie się piszę wink Z tym, że najwcześniej w przyszły weekend.

A tymczasem trzymajcie za mnie mocno kciuki 17 i 23 czerwca.
              Z góry dziękuję wink

Pozdrawiam Was cieplutko wink
              • aniani3 Re: jeszcze jedna szczecinianka 14.06.05, 23:39
                Agnieszka - samych piątek

dla zainteresowanych ocynkami: na Krzywoustego przy placu Zwyciestwa na
                przeciwko empiku w ogrodniczym sklepie - sa dzbanki czy jak to nazwać, na
                kwiotki, takie jak kupiłyśmy z Hanią w hurtowni. Albo mozna kupic u dzvali na
                poddaszuwink)))))))))
                Kiedys pokazywałam na forum taki pomalowany.

a ten, który pokazywała Agnieszka - widziałam po dychu w cerefurze - stara
                Hipernowa)- na Milczańskiej

pozdrawiam ania
                • elka73 znaczy żyją 2.+ja ..a reszta? 15.06.05, 00:50
                  Reszta ze szczecińskiej grupy śpi)))
                  Agnieszko trzymam za Ciebie kciuki tego 17!!najpierw!Zdasz!!!W piątki się
                  zdaje))Spoko))
                  pozdrawiam wszystkie decu ze Szczecina)))
                  • helena_f Re: znaczy żyją 2.+ja ..a reszta? 15.06.05, 08:32
                    Ja też żyję i trzymam kciuki za te co mają sesję smile
                    Melduję ze dorwalam fajne serwetki za 5zł na santockiej w sklepie w stylu 1001
                    drobiazgów. Ciekawe jest to ze najwięcej serwetek mieli wielkanocnych - i to
                    pięknie wyeksponowane na wejściu - hehe. A my czerwiec mamy!!! smile
                    • anatolka1 Re: znaczy żyją 2.+ja ..a reszta? 15.06.05, 09:51
                      helenno! no wiesz? za miesiąc jak pójdziesz to będą serwetki na Boże Narodzenie
                      he,he...to ewnie jest sklep z całorocznym wyposażeniem. Może gdzieś tam
                      zasuszony św. Mikołaj siedzi pod regałem. Uprzejmie donoszę,że w Łobzie jest
                      piękna pogoda, wydrukowałam moja prace mgr i jutro będę wiedziała kiedy
                      obrona.A potem to książki pójdą w najgłebszy kąt na świecie a wyciągnę moje
                      pudło z przyborami do prac ręcznych.
                      Serdecznie pozdrawiam wszystkie dziewczyny.
                      Buziaki,że no.
                      • aniani3 farby koło Pinokia 15.06.05, 18:39
                        Koło Pinokia jest hurtownia z artykułami papierniczymi. Często tam zaglądam.
                        Są w tubkach farby akrylowe w cenie ok 3zł.

anatolka1, jak juz obronisz to prosze sie zameldować jako pani magister!
                        ania
                        • anatolka1 Re: farby koło Pinokia 19.06.05, 09:10
                          Oczywiście,że się zameldujęsmile))
                          słonecznie i cieplucho pozdrawiam.
                          iza
                      • dzavala Re: znaczy żyją 2.+ja ..a reszta? 15.06.05, 20:02
                        Melduję, że żyję i męczę się z cieniowaniem pudełka.
                        pozdrawiam ciepło smile))
                        • elka73 Połamania pióra 17.06.05, 02:25
                          Dzisiaj już 17!Zdasz Agniecha.
                          Cieszę się,że jesteście)))
                          Ja od poniedziałku pracuję do 21 około..jeny..Ale mam i siłownię w warsztacie i
                          lataninę z piwnicy na 1 piętro do tzw biura...Dzisiaj już mi się słabo zrobiło..
                          A co najgorsze w tym? Nie mam czasu na decu...A zrobiłam sobie specjalny kącik
                          na to))
                          15 minut temu zakończyłam odpowiadanie na listy klientów...Ta obowiązkowość
                          zabije mnie kiedyś))Albo ja klientów-wirtualnie...
                          Jak dobrze,że jutro piątek)
                          Paa
                          Elka
                          • elka73 Re: Połamania pióra 18.06.05, 00:22
                            Agnieszko
                            Jak tam?
                            • magiczna_chwila Re: Połamania pióra 18.06.05, 14:30
                              Elu, dziękuję za kciuki!

To była kobyła, ogromna suspicious
                              A do tego ten egzamin i jego wyniki są znane pod pseudonimem "loteria", "toto-
                              lotek" opierające się na nikomu nie wiadomej technice wybierania osób które
                              zdały a które przechodzą do kolejnej rundy pojedynku z szanownym panem
                              profesorem suspicious
                              Napisałam coś. Zobaczymy teraz jaki będzie wynik gry "chybił-trafił", bo
                              podobnoż zdanie tego egzaminu nie polega na napisaniu z sensem, ale napisaniu
                              jak najwięcej oraz dobrym humorze profesora suspicious

Tak więc kciuki się przydadzą nada. Do środy smile

P.S. Jeden egzamin już zaliczony, kolejnego też jestem n a 99% pewna. Tylko ta
                              loteria przy tym egzaminie...
                              • anatolka1 Re: Połamania pióra 19.06.05, 09:07
                                Aga nie ma takiej możliwości, żebyś nie zdała!
                                No,bo kto zda jak nie Ty? Mądra, młoda i utalentowana? smile))
                                Grunt to nie zwariować.
                                Słonko świeci więc cieszmy sie jak dzieci, bo niedługo wakacje,urlopy i
                                zasłużony odpoczynek (dla elutki też)
                                Pozdrawiam niedzielnie
                                iza
                                • helena_f :( 20.06.05, 10:30
                                  kobitki pocieszcie mnie - w sobote mialam rozdanie dyplomów... bu......... sad
                                  to juz naprawde koniec studiowania..... taki piekny okres w zyciu i koniec.....
                                  A w tych togach wyglądaliśmy naprawde komicznie !

Anatolka trzymam kciuki za obronę! To nie takie straszne!
                                  Magiczna, trzyamm kciuki z adobry humor psora!
                                  • elka73 Dziewczyny uczące się/lub po nauce)) 20.06.05, 20:54
                                    Heleno!!
                                    Piękny okres w życiu-przed Tobą,zobaczysz)))Ja jak dostałam dyplom(4+)-byłam
                                    najszczęśliwszą osobą,uff-koniec sesji,zaliczania i niesprawiedliwości.
                                    Bo jak się przyznam,że 8 razy podchodziłam do ekonometrii u prof Hozera-ktoś
                                    uwierzy,że głąbem nie byłam vel-czy nie jestem???Chyba nikt..Ja nie mam
                                    szczęścia w loteriach(za Ciebie Aga trzymam kciuki!-dzięki Bogu nie u Niego
                                    zdajesz)U mnie to było poniżające doświadczenie.Na 8 razy -do samego
                                    profesora -raz odezwałam się słowem-zawsze byłam 3-4 czy któraś w kolejce..ale
                                    za mało precyzyjnie określiłam co wiem - wtrącając się przed poprzednikami -
                                    a ,że pierwsza osoba źle odpowiedziała-lecieliśmy wszyscy...Hozer traktował
                                    nas "grupowo".Co za grupa-można zapytać.Hmm..normalna.Najlepszego można zagiąć.
                                    Po ósmym spotkaniu (w tym kilka nieformalnych),a ostatnim komisowym!!!..Mój
                                    prowadzący ćwiczenia !!z ekonometrii,który znał mnie-powiedział basta-i wpisał
                                    mi 3..Nic nie dodam!!!Wiadomo.
                                    Anatolko))Więc co to jest obrona?Pestka))Ja tak to pamiętam.
                                    Dziewczyny-życzę zdania wszystkich egzaminów! Będzie dobrze))
                                    Elka
                                    • helena_f dzieki :) 21.06.05, 08:16
                                      dzięki elu smile
                                      My na szczescie na hozera nie trafilismy już smile MIelismy tarczynskiego -
                                      swietny facet. Takze z ekonometrii wyszłam obronną ręką z calkiem dobrą oceną smile
                                      Pozdrawiam, dekupażujcie dalej smile
                                      • aniani3 lato! 22.06.05, 08:39
                                        No i zaczeło się lato!
                                        koniec roku tuż tuż, lato w pełni, dziewczyny - żyć się chce.
                                        Trzymam kciuki za was.
                                        Uciekam, bo brak czasu.....
                                        Pomyślcie, jacy ubodzy duchem są Hozer i Tarczyński, bo nie znają decopupage, o!

ańka
                                        • mella hehe! 22.06.05, 23:34
                                          Dawno tu nie zagladalam i prosze jaki ten świat mały! Też studiowałam na tym
                                          wydziale, a u Hozera pisałam nawet pracę mgrwink Teraz tam studiuje mój syn smile
                                          Pozdrowionka dla Was dziewczyny!
                                          • aniani3 do melli 26.06.05, 09:50
                                            o naprawde ten świat jest mały. Mella, mamy wspólną koleżanke - Dorotę, byłam u
                                            niej i widziałam twoje dzieło - konwalie na deseczce.
                                            pozdrawiam ania
                                            • mella Re: do melli 27.06.05, 23:47
                                              Znam co prawda dwie Doroty, ale nie przypominam sobie abym wykonała coś z
                                              konwaliami? wink))
    • magiczna_chwila Przerywam milczenie :) 13.08.05, 12:05
      Hej dziewczyny!
      A co tak cicho w naszym wątku?
      Czyżby wszystkie powyjeżdżały na urlopy i wakacyjne wypady?
      Dajcie znać co u Was słychać. Jak tam Wam idzie decoupagowy rozwój?

Mnie prawie miesiąc nie było w domu. Troszkę jeździłam po Warmii i Mazurach, a
      także los sprawił, że pognałam w troszkę bardziej śródziemnomorskie klimaty.
      Wróciłam cała stęskniona za pędzlami, z nowymi inspiracjami. Teraz tylko trzeba
      znaleźć czas na realizację, co mam nadzieję w końcu mi sie uda. smile

Pozdrawiam Was wszystkie smile
      • helena_f Re: Przerywam milczenie :) 14.08.05, 22:56
        Powiem tak: wielkie zmiany w moim zyciu. Niestety ostatnio niekorzystne. Rzucam
        wlasnie prace i teraz bede szukać nowej. Masakro co się dzieje w polskich
        firmach. Prawo pracy a rzeczywistość - moznaby książkę napisac.
        Ale tworze, tworze... Zawsze w weekendy coś tam wyjdzie nowego.. a to biżuteria
        (ostatnio dostalam mnóstwo zamówień), a to dekupazuję słoiki.. a to masa
        solna..

pozdrawiam babeczki.
        • aniani3 powrót do okrutnej rzeczywistosci 28.08.05, 20:00
          witam po dłuuuugiej nieobecnosci.
          Zaraz zaczyna się nowy rok szklony, wiec przypuszczam, że znowu bedzie w naszym
          wątku tłoczno.
          A ja wróciłam z wojaży z pełną torbą szyszek z jodły chyba japońskiej?, są
          bardzo duże i bede kombinować choinkowo. Nawiozłam też sporo "badziewia" do
          obróbki.
          A decoupage?
          U mnie prym wodzi jak na razie zbieractwo, na robótki nie było czasu. Ale mam
          nadzieje, ze to sie zmieni wraz z rokiem szkolnym.
          pozdrawiam
          ania
          • elka73 Re: powrót do okrutnej rzeczywistosci 01.09.05, 01:03
            I ja wróciłam)))
            Zaraz zabrałam się za pędzle,ramki,lustra.Brakowało mi tego.
            Chyba pozbieram co mi zalega ,a nie wydałam i dam do zaprzyjaźnionego sklepu z
            pierdołami.
            Odzyskam może coś bo kupiłam 2 różne lakiery za ponad 70 zł..makabra, co za
            ceny.
            Może jakieś spotkanie celem wymiany serwetek?Coś kupiłam sama, a i Mama
            naprzywoziła mi kwiatów....różnej maści))))
            Są chętne na spotkanie?
            pozdrawiam
            Elka
            • elka73 Re: powrót do okrutnej rzeczywistosci 01.09.05, 20:03
              To jak się zastanowicie to dajcie znać)))
              • aniani3 spotkanie 02.09.05, 08:47
                jestem za spotkankiem.
                Trza ostro popracować w kupie, a w kupie siła - kupy nikt nie ruszy!
                pozdr
                ania
            • magiczna_chwila Zgłaszam się :) 02.09.05, 11:46
              Ja również jestem bardzo chętna na spotkanie smile
              Co prawda serwetek mi aż tak dużo nie przybyło (bo jak narazie obecne zapasy mi
              sie w szafie nie mieszczą suspicious Chyb a będę musiała zrobić jakiś porządek i część
              z nich spróbować jakoś odspredać czy oddać), ale bardzo chetnie się z Wami
              spotkam i wysłucham nowych "twórczych" idei smile

W mojej głowie siedzi stos pomysłów, tylko czasu, miejsca i finansów wc iąż
              brak na realizację... suspicious

• aniani3 halo Szczecin 02.09.05, 19:41
                Witaj Agnieszka!!!!! 3 sztuki starej brygady są.
                Reszta szczecinianek, halo halo - wracamy do wątku!
                Która chetna na spotkanie!
                • anatolka1 Re: halo Szczecin 02.09.05, 21:48
                  Kochane Kobiełki!
                  Serdecznie Was witam po wakacyjnej przerwie.Studia zakończone pomyślnie.Dyplom
                  do odebrania na dniach.Objechałam wakacyjnie kilkanaście miejscowości i TYLKO U
                  NAS SĄ TAKIE RÓZNE I PIEKNE SERWETKI!A juz najbardziej podpadł mi Cieszyn.Wzory
                  z zakopiańskim wzorkiem tudzież z wiewiórką.A najczęściej gładkie i już.Co nie
                  znaczy, że nic nowego nie pojawiło się w serwetkowej kolekcji.Bardzo chętnie
                  piszę się na spotkanie i wymianę doświadczeń i serwetek.
                  A teraz pędzę do sprzątania, bo jutro impreza imieninowo-urodzinowa i lepiej
                  żeby mi się goście do czegoś nie przykleili.
                  Miluśnego weekendu!!!
                  Pozdrawiam.
                  Iza
                  smile
                  Iza
                  • elka73 Re: halo Szczecin 03.09.05, 00:55
                    Izo,to rozumiem ,że to Twoje urodzino-imieniny.Wszystkiego najlepszego.
                    To już jesteśmy cztery sztuki chętne na spotkanie i wymianę serwetkowo-
                    technicznąwinkJa jakoś szczególnie się nie rozwinęłam.....
                    Poczekamy do środy,np.to może nas będzie więcej.Ja oczywiście zapraszam
                    do 'siebie',znaczy tam gdzie mam warsztat i gdzie byłyście-ale siedzieć
                    będziemy w salonie w domu ,już do warsztatu ,zimnego,Was nie ciągnę)))Znowu
                    mama wyjeżdża i będę tam koczować.Ale jak chcecie.Możemy i na mieście w jakiejś
                    kawiarni.Zastanowimy się.Przyszła sobota?
                    Elka
                    • aniani3 Re: halo Szczecin 03.09.05, 10:52
                      Elutka, jak mamy tylko gadać to do jakiejś kawiarni, nie bedziemy nadwyreżac
                      Twojej goscinnosci. Jak mamy cos podłubać to upchniemy sie do warsztaciku a nie
                      na pokoje na persy!
                      A moze by tak tematyczne spotkanko, np walka z ikoną? albo cóś innego?
                      Pani magister Izabelo - gratulacje.
                      Jestem otwarta na wsio!
                      ania
                      poczekajmy jeszcze chwilę moze nastąpi przebudzenie!
                      • anatolka1 Re: halo Szczecin 04.09.05, 12:25
                        A tam zaraz pani magister...Kosztowały mnie te studia duzo wyrzeczeń to prawda,
                        bo w domu dzieciaki,lekcje,3 dniowe wyjazdy i ciągły galop żeby z wszystkim
                        nadążyć.Najgorsze to, to,że pisząc pracę od siedzenia przy kompie, rozmiar
                        ubrań jokoś mi się zmniejszył czy co?Dzisiaj ładna pogoda wiec po obiedzie mus
                        gdzieś bryknąć na świeże powietrze i pohasać. Spalić nadmiar kalorii.
                        Technicznie na temat ikon jak najbardziej, bo silnie mi się podobają i
                        straszliwa chęć mnie ciągnie do spróbowania.Nie robię zbyt dużo,ale to co
                        zrobię to tak jakoś samo w sobie zaraz znajduje właściciela, więc jak nawet
                        ktoś przyjdzie to nawet nie ma sie czym pochwalić co to jest te decupagowanie.
                        Tylko oczami przewracają na co mi tyle serwetek?
                        Dziewcyny co do spotkania dopasuję się do wszystkich.
                        Elu i Aniu ogromne uśmiechy i dziekuję.
                        Bardzo, bardzo miłego słonecznego i leniwego niedzielnego popołudnia życzę...
                        Iza
                        • aniani3 Re: halo Szczecin 04.09.05, 18:53
                          Iza - nie bądź taka skromna, dałaś radę studiować i rodzinke w ryzach trzymać,
                          i do tego wyjazdy kilkudniowe - order Ci sie należy! I do tego jeszcze
                          sledziłas forum i decoupagowałaś? Czy u Ciebie doba też ma 48 godzin? hi hi...
                          A ikony nie ukrywam, ze spędzaja mi sen z powiek, fajnie by było popróbować.
                          całuski ania
                          • helena_f Re: halo Szczecin 05.09.05, 22:50
                            Witam smile
                            Mnie ikony srednio pociagają, ale chętnie coś podpatrzę. serwetek nowych
                            niewiele, ale moze któraś z was cos dla siebie znajdzie smile chętna na spotkanie
                            nawet jestem, martwie sie tylko czy czasowo się wyrobię smile

pozdrawiam!
                            • elka73 Re: halo Szczecin 09.09.05, 03:04
                              Ja chętnie wymiana serwetek!Wspólne prace czy wzajemne decupazowanie- nie
                              potrafię tak.Muszę sama w spokoju zastanowić się co i jak mam zrobić...sorki.
                              Ale w ten weekend nie dam rady(((

• aniani3 Re: halo Szczecin 09.09.05, 07:36
                                sytuacja się wyklarowała, pogaduchy + wymiana serwetek.
                              • magiczna_chwila Re: halo Szczecin 09.09.05, 10:15
                                Ja też się dostosuję jak najbardziej. trochę sobie poteoretyzujemy wink

P.S. Mnie też te ikony kuszą suspicious
                                • toska.a Re: halo Szczecin 18.09.05, 16:47
                                  Czesc

W geancie w gelaxy są teraz takie ładne drewniane skrzynki sosnowe nie
                                  lakierowane.
                                  są trzy rodzaje: takie małe nie wiem po ile, duże bez pokrywek za 19,90 i duże
                                  z pokrywkami za 29,90.

Jedyna wada to że mają dno nie drewniane tylko jakaś sklejka(?), ale może można
                                  naprzykład jakims materiałem obszyć dno?
                                  Poza tym są bardzo fajne i gdybym miała kase bym sobie kupiławink

Może na prezent na Święta?

Pozdrawiam
                                  • aniani3 skończyłyśmy roczek!!!!!!! 22.01.06, 11:24
                                    Dziewczyny, ale gapy jesteśmy.
                                    1 stycznia minął nasz szczeciński roczek na forum, decu i życie tak nas
                                    wciągneły, że zaniedbałysmy nasz wątek. Szampana czas pić z radości!!!!!!!!
                                    Odezwać sie prosze natychmiast i zameldować.
                                    To rozkaz!!!!!!!!!!
                                    ania
                                    • renata.k.k Re: skończyłyśmy roczek!!!!!!! 22.01.06, 11:42
                                      Ja jestem tu dużo krócej ale gratuluję rocznicy i wytrzymałości ,mam nadzieję
                                      ze za rok będziemy świętować bardziej uroczyście.Pozdrawiam Szczecinianki i
                                      wszystkie dziewczyny z okolic.
                                      • dzavala Re: skończyłyśmy roczek!!!!!!! 22.01.06, 15:21
                                        Melduję się smile))
                                        • saba871 Re: skończyłyśmy roczek!!!!!!! 22.01.06, 16:32
                                          melduje! jako nowasmile
                                          oczywiscie spotkanko na roczek u mnie!!!!!!!
                                          dziewczyny wybierzcie termin...bo juz za pare dni przylatuje!!!smile
                                          • aniani3 Re: skończyłyśmy roczek!!!!!!! 22.01.06, 18:56
                                            spotkać sie musimy na bank!
                                            Trzeba sie powymieniać troche serwetkami, bo u mnie masy już zalegają!
                                            Hi hi, co rozkaz to rozkaz!
                                            Jak z terminem spotkania, jaki termin wam pasuje?
                                            Piszcie, to jakoś sie umówimy, w razie czego to słuzę moją piwniczką!
                                            ania
                                            • elka73 Re: skończyłyśmy roczek!!!!!!! 22.01.06, 19:29
                                              Na rozkaz Aneczko!!!
                                              Ja też mam sporo serwetek na wymianę.
                                              pozdrawiam
                                              • magiczna_chwila Re: skończyłyśmy roczek!!!!!!! 22.01.06, 20:37
                                                I ja się meldujęsmile
                                                U mnie co prawda System Eliminacji Studentów Jest Aktywny i muszę trochę
                                                poświęcić czasu by się mu nie dać, ale jestem otwarta na propozycje wszelkie smile
                                                • aniani3 Re: skończyłyśmy roczek!!!!!!! 23.01.06, 16:53
                                                  dziewczyny, przenosimy się do drugiego wątku, saba zaprasza.
                                                  Termin: niedziela do południa - co wy na to. W sobotę nie mogę.
                                                  Dajcie głos anielice na "drugiej linii"!
                                                  ania
                                                  • aniani3 Re: skończyłyśmy roczek!!!!!!! 23.01.06, 16:55
                                                    zapomniałam dodać: ten drugi wątek to POSZUKIWANY SZCZECIN
                                                • anatolka1 Re: skończyłyśmy roczek!!!!!!! 23.01.06, 23:25
                                                  już nie wiem, w którym wątku pisać ale melduję się, ma się rozumieć
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka