Dodaj do ulubionych

podkładki pod kalendarz zrywany - czy ktoś chętny?

15.11.05, 09:23
Witam,
drogie Koleżanki ubzdurałam sobie, że na prezent dla babci zrobię drewnianą
deseczkę zdobioną decu, taka do zawieszenia zrywanego kalendarza. No i
pojawił się problem bo nigdzie takiedo "drewienka" nie mogłam dostać. Okazało
sie, że jest jeszcze parę chętnych osób, mających podobny prezent. wpadłam w
szał.... namówiłam znajomego aby przygotował takie "cacka" i wystawił na
allegro. Tak więc, zgłaszam, iż kolejny przedmiot do decoupage będzie
wystawiony na allegro. Rozmiary deseczki dł. 25 cm, a szer ok. 18 cm. Zgrabne
i leciutkie, z dziurką do zawieszenia na ścianie oraz otworami na przełożenie
oprawki kalendarzyka. Przypuszcalna, proponowana cena będzie w granicach 4 do
5 zł max. W związku z powyższym mam pytanie czy jestecie zainteresowane takim
wieszaczkiem do kalendarza, czy przyda sie na prezenty, czy ma to prawo bytu
wśród przedmiotów decu? Przyjmuję zamówienia i możliwe, że już dzisiaj bedzie
co gotowe do wysyłki.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • pinos Re: podkładki pod kalendarz zrywany - czy ktoś ch 15.11.05, 10:55
      Ja bardzo chętnie - tak ze 4 sztuki ;o)
      • reni_aferka Re: podkładki pod kalendarz zrywany - czy ktoś ch 15.11.05, 11:05
        ja tez ja tez smile
      • pinos nadal 4 razy Tak n/t 15.11.05, 21:57

• margot34 Re: podkładki pod kalendarz zrywany - czy ktoś ch 15.11.05, 11:31
      Ja też zgłaszam chęć zakupu 4 sztuk smile
      • magban22 i ja 3 n/t 15.11.05, 12:24
    • antiquedeco Re: podkładki pod kalendarz zrywany - czy ktoś 15.11.05, 12:30
      Prosimy o wystawienie na allegro smile. Zdecydowanie ma prawo bytu.
    • brumming Re: podkładki pod kalendarz zrywany - czy ktoś ch 15.11.05, 13:10
      Jestem chętna! big_grin 2szt. jeśli to aktualne.
      • jaroosi Re: podkładki pod kalendarz zrywany - czy ktoś ch 15.11.05, 13:33
        Witam,
        drogie decoupażystki ( o kurcze ) chciałam odnienić i sie poplątałosmile)
        Zaczne raz jeszcze...
        Drogie miłośniczki decoupage, super, że jest takie zainteresowanie. Ja teraz
        jestem w pracy i nie wiem co słychać z deseczkami, ale jak tylko wrócę do domu
        to pognam na Vp i zobaczę czy sąsiad jeszcze żyje i jak posunęla sie produkcja
        deseczek. Jeśli jesteście zainteresowane to proszę o wiadomośc abym mogła
        przekazać ile jest zamówień. Jak tylko coś będę wiedzieć to dam znać. Napiszę
        na forum czy są i nawiąze kontakt w sprawie już konkretnej finalizacji sprawy.
        Nadal aktualne, zbieram zamówienia. Z Tego co widzę to:
        pinos 4szt,
        reni_aferka 1szt
        margot34 4szt
        magban22 3szt
        brumming 2szt
        Zgadza się? smile))
        • reni_aferka Re: podkładki pod kalendarz zrywany - czy ktoś ch 15.11.05, 14:02
          ja 5 sztuk poprosze smile
        • reniuszka Re: podkładki pod kalendarz zrywany - czy ktoś ch 15.11.05, 14:57

Renia prosi o 3 sztuki smile
          Pozdrawiam.

Renia
    • tilijka Re: podkładki pod kalendarz zrywany - czy ktoś ch 15.11.05, 14:39
      i ja poproszę 4 szt
    • pasjonatka1 Re: podkładki pod kalendarz zrywany - czy ktoś ch 15.11.05, 15:26
      A i ja się dołączam i proszę o 5 sztuk.
    • osculatius Re: podkładki pod kalendarz zrywany - czy ktoś ch 15.11.05, 15:26
      Witaj!
      ja tez poproszę o 3 sztuki.
      Całuski
    • glassidea Re: podkładki pod kalendarz zrywany - czy ktoś ch 15.11.05, 15:56
      Poproszę 4 sztukismile

Jola
      • agakz Re: podkładki pod kalendarz zrywany - czy ktoś ch 15.11.05, 16:27
        Ja poproszę 4 sztuki
        już chciałam zmusić tatusia, żeby mi wycinał ze sklejki...
        Aga
    • milak13 Re: podkładki pod kalendarz zrywany - czy ktoś ch 15.11.05, 17:21
      To ja też proszę o 3 sztuki, jeśli jeszcze można
      • jaroosi Re: podkładki pod kalendarz zrywany - czy ktoś ch 15.11.05, 17:40
        Drogie dziewczęta deseczki sie już " robią". Mam nadzieje, że jutro, najpóźniej
        w czwartek będa na allegro. w ramach wyjaśnienia i aby nie było jakis
        niedomówień, pragne wyraźnie powiedzieć, iz te deseczki nie sa wielkie, bo maja
        17 na 25 cm. Nie są grube, ani cięzkie ( co raczej jest zaletą , biorąc pod
        uwagę iż maja byc na malutki kalendarz ). Jest to żywa, zdrowa, sklejka, czy
        deseczka (nie wiem jak to się zowie )grubości kilku milimetrów, a nie sosnowa
        decha jak do krojenia chleba. Od góry będzie zaokrąglona, będzie miała
        pościnane brzegi, rogi w celu uzlachetnienia wygladu. Jednak wykonywana jest w
        warunkach domowych, przez Pana-złotą rączkę, co ogranicza jego możliwośći
        twórcze. Staram się Wam opisać najdokładniej wygląd bo nie mam foto a nie wiem
        jak to narysować. Z rysunku "technicznego" przygotowanego przez sasiada wygląda
        naprawdę super smile)Jeśli pozwolicie to na konta priva gazety wyślę raz jeszcze
        do wszystkich zapytanie o potwierdzenie czy na 100% chcecie. Wybaczcie to całe
        zamieszanie, ale wykonuje je starszy Pan, który zakłada swoje pienia zki na
        materiał. Nie chcę wprowadzić go w błąd, że ma zrobić 50 deseczek, a potem z
        nimi zostanie. Ja tez raczej nie śmie... kaską aby mu zwracać za materiał, nie
        sprzedane deseczki.
        Czy nadal chcecie?????
        • t.he Re: podkładki pod kalendarz zrywany - czy ktoś ch 15.11.05, 18:05
          Jaroosi, przepraszam, że zabieram głos, skoro się nie zapisuję smile)) Ale się nie
          zapisuję, bo mam szafę pełną decorabiliów na dwa lata chyba wink))

Myślę jednak, że powinnaś spać spokojnie, bo nowości w surowych drewienkach idą
          tam jak woda. A co dopiero niedrogie i funkcjonalne. W końcu Allegro ogladają
          nie tylko tutejsze forumowiczki. Nawet byłabym się skłonna z Tobą założyć, że
          aukcja zakończy się przed czasem z powodu "wyczerpania asortymentu" wink
          • jaroosi Re: podkładki pod kalendarz zrywany - czy ktoś ch 15.11.05, 18:18
            Nie to raczej chodzi o to aby być okey wobec dziewczyn a zarazem sąsiada,
            którego prawie zmusiłam do robienia deszeczaek. Dziewczyny nawet ich nie
            widziały, zapisuja się po 3 - 5 szt, zrobiło się z tego prawie 50 szt. Nie
            wiem, może myślą, ze sa to jakieś grube deski sosnowe, albo rzeźbione
            arcydzieła.... poprostu, zwykła, zgrabna, lekka deseczka, w sam raz na
            kalendarzyk, z zaokrąglonymi, poscinanymi rogami i tyle. No ja wiem... Cudeńka
            to będa jak wpadna w rączki naszych specjalistek smile)
        • tilijka Re: podkładki pod kalendarz zrywany - czy ktoś ch 15.11.05, 19:57
          Maila od Ciebie nie dostałam ale potwierdzam moje zamówienie
          • jaroosi Re: podkładki pod kalendarz zrywany - czy ktoś ch 15.11.05, 20:13
            Witam wszystkie zainteresowane wielbicielki deco. Pozwoliłam sobie do Każde z
            Was napisać na priva. Jeśli to nie klopot to prosze o odpowiedź. jeśli nic nie
            pokrzyżuje planów to jutro wystawię na allegro, o czym z wielkim hukiem Wam
            doniosę smile))
            Pozdrawiam
            • glassidea Re: podkładki pod kalendarz zrywany - czy ktoś ch 15.11.05, 21:07
              potwierdzam gotowość zakupusmile

Jola
              • waga30 Re: podkładki pod kalendarz zrywany - czy ktoś ch 16.11.05, 07:16
                kurczę-czy ja jeszcze zdążyłam ???-ze cztery bym wzięła-pozdr ewa
                • jaroosi Re: podkładki pod kalendarz do waga30 i inni :-)) 16.11.05, 07:34
                  Witam,
                  kochane Forumowiczki wczoraj wieczorem widziałam 1-szą deseczkę. Deseczka jak
                  deseczka, a oko cieszy smile)) Myśle, że dzisiaj będą kolejne. Jeśli ktoś jest
                  chętny to wpisujce sie na listę. Jeśli tylko nie braknie materiału w składzie i
                  sił do pracy starczy, deseczki będą robione.
                  Dziekuje wszystkim za potwierdzenie i wiadomości na skrzynkę. Z tego co pytacie
                  wynika, iż wiekszośż z Was jest z Warszawy ( Kraków pozdrawia ). Nie ma sprawy,
                  jeśli tylko porozumiecie sie między sobą i powiecie co a jak, to moge wysłać
                  jedną paczką. Wspólnie wyjdą tańsze koszta, a i ja będe miała mnie paczek do
                  niesienia na pocztę ( na zasadzie - raz a dobrze smile) )Pragnę zapewnić, iz
                  wiem, że czas ucieka, do świąt nie daleko, bedziemy sie starać, aby jak
                  najszybciej deseczki były do Was wysyłane.
                  Nie wiem co o tym sądzicie, ale może zrobie dziś foto i wystawie na allegro,
                  niech aukcja już trwa, a co się "naprodukuje" to bede wysyłac na bieżąco?
                  Powiedzcie, co zrobić z tym allegro? Wystawiać????
                  Pozdrawia Jaroosi
                  • pinos Re: podkładki pod kalendarz do waga30 i inni :-)) 16.11.05, 08:04
                    Jeżeli tylko dla nas starczy, to wystawiać.
                    • magban22 po tearaz co wystawiac? 16.11.05, 08:09
                      umieścic foto w naszej galerii, obdzielic nas a potem wystawiac... bo może tak
                      sie zdarzyc, że zamówi wiele innych osob...
                      pozaty allegro to dodatkowe koszty wink
                      • magban22 po co tearaz wystawiac... :D n/t 16.11.05, 08:10
    • pasjonatka1 Re: podkładki pod kalendarz zrywany - czy ktoś ch 16.11.05, 08:27
      TAK, nadal chcę 5 sztuk. Pięknie dziękuję.
    • katinus Re: podkładki pod kalendarz zrywany - czy ktoś ch 16.11.05, 10:17
      czy ja jeszcze mogę prosić - 4 sztuki?!
      • jaroosi Re: podkładki pod kalendarz foto zobaczcie.... 16.11.05, 10:57
        Witam,
        poniżej wklejam link z foto deseczek, które zamawiacie.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1111&w=32039820
        • jaroosi Re: podkładki pod kalendarz foto zobaczcie.... 16.11.05, 12:01
          Gdzi chcecie mieć nacięcia na kalendarzyk? Tak jak jest czy bardziej w dół?
          Gdzie chcecie mieć więcejmiejsca do zdobień??? Wszystko dla Was i jak sobie
          zażyczycie smile)
    • pasjonatka1 Re: podkładki pod kalendarz zrywany - czy ktoś ch 16.11.05, 12:44
      Myślę że lepiej by było mieć więcej miejsca na ozdobę. Czyli jak dla mnie to
      nacięcie w dół proszę. Dzięki
      • margot34 Re: podkładki pod kalendarz zrywany - czy ktoś ch 16.11.05, 13:03
        Moim zdaniem wiecej miejsca wolnego na górze. Wydaje mi się, że na górze motyw
        zdobienia będzie bardziej widoczny niż pod kalendarzem. Ale to pewnie także
        kwestia motywu i gustu.
        Mam jeszcze pytanie, czy kalendarz dobrze się trzyma i "nie wylata" z tych nacięć?
        • jaroosi Re: podkładki pod kalendarz zrywany - czy ktoś ch 16.11.05, 13:24
          Witaj,
          trzyma b.dobrze ( mam przykład na tej jednej ). Nie wiem czy teraz się coś
          robi, jak wróce z pracy do pierwsze odwiedzę sąsiada
          [ boże jak to brzmi... smile ]
          • tilijka Re: podkładki pod kalendarz zrywany - czy ktoś ch 16.11.05, 16:46
            Ja poprosze 4 deseczki z wiekszą ilością miejsca do zdobienia na górze.
            • jaroosi Re: podkładki pod kalendarz zrywany - czy ktoś ch 16.11.05, 16:58
              To znowu ja, ponieważ większośc z Was twierdzi i zyczy sobie wiecej miejsca od
              góry, więc wszystkie deseczki będą tak wykonane. Rozmawiałam z tym panem i
              zrobi tak jak sobie życzycie. Na wszystkich deseczkach kalendarzyk bedzi
              eobnizony. Od dołu zostanie jakieś 5 cm wolnego miejsca.
              • jaroosi Re: podkładki pod kalendarz - efekt specjalny 16.11.05, 19:26
                Drogie dziewczyny, mamy problem..., chociaz może nie?
                Otóz sprawa polega na tym , że deseczka pod wpływem wycinania dziur na okładke
                kalendarza po stronie zewnetrznej ( czyli to co będzie od ściany ) delikatnie
                odpryskuje. Tzn, pojawiają sie takie jakby zadziorki. Chce Was o tym uprzedzić,
                chociaz musze przyznać, że osobiście potraktowałam te miejsca papierem ściernym
                i w sumie dało to kolejny motyw postarzenia przedmiotu. Informuje lojalnie, że
                drewienko tak się zachowuje pod wpływem wyrzynarki do drzewa, piłką ręczną jest
                fatalnie. Posłuchajcie, ja te deseczki każe robić, ale jesli któraś z Was
                postanowi zrezygnować z tego powodu, to oczywiście zrozumiem. Prosze mnie tylko
                poinformowac o swojej rezygnacji. Przepraszam za całe zamieszanie ale ja się na
                tym nie znam i chciałam, dobrze.
                • agnessa Re: podkładki pod kalendarz - efekt specjalny 17.11.05, 08:42
                  Zamieść zdjęcie tylnej strony deseczki-zobaczymy, jak wygląda smile
                  Pozdrawiam. Agnieszka
                  • katka.c Re: podkładki pod kalendarz - efekt specjalny 17.11.05, 09:27
                    i ja byłabym chętna
                    • jaroosi Re: podkładki pod kalendarz - do katka.c 17.11.05, 09:46
                      Witaj,
                      nie ma sprawy, "produkcja" cały czas trwa. A na ile sztuk?
                      Pozdrawiam smile)
                • pinos Re: podkładki pod kalendarz - efekt specjalny 18.11.05, 00:07
                  Dla mnie to nie problem. Podtrzymuję 4.
                  • jaroosi Re: podkładki pod kalendarz - do pinos 18.11.05, 12:38
                    Witaj,
                    w sprawie deseczek napisałam na priva.
                    Całuski
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka