arekmcc
15.03.11, 13:47
Zapraszam wszystkich curlerów do nowego projektu, który przez wielu oczekiwany był, jako alternatywne Mistrzostwa Polski.
Niestety nie mogę zaprosić Was na wypasiony turniej, na idealnie przygotowanym lodzie, z niskim wpisowym. Niestety na obecnym etapie organizacyjnym curlingu w Polsce jest to mało realne. Pomysł MPKC wykorzystuje potencjał, który już posiadamy. Wierzę, że będzie on również pretekstem do aktywizacji wszystkich klubów i ośrodków curlingowych w Polsce i w konsekwencji, do organizacji kolejnych, lokalnych turniejów. Już teraz zapraszam wszystkich zainteresowanych do współpracy.
Tekst regulaminu MPKC jest dostępny na portalu Facebook pod nazwą Mistrzostwa Polskich Klubów Curlingowych 2011.
Zgłoszenia drużyn, przyjmowane są pod adresem: poczta@curling.pl
Wiem, że zgłoszenia na dwa pierwsze turnieje cyklu są już zamknięte, ale mam nadzieję, że dla wszystkich zainteresowanych drużyn znajdzie się miejsce w kolejnych turniejach.
Do udziału w MPKC 2011 zapraszamy drużyny w każdym wieku. Zrezygnowaliśmy z tworzenia oddzielnego rankingu dla juniorów. Oczywiście zapraszamy ich do wspólnej rywalizacji z seniorami. Kto wie, może za rok, formuła MPKC będzie bogatsza? Wszystko zależy od Waszego przyjęcia tego pomysłu.
Pozdrawiam
Arkadiusz Detyniecki