Dodaj do ulubionych

3-LETNI KUBUŚ POTRZEBUJE NOWYCH RODZICÓW!!!!!!

24.05.06, 14:08
witam,
poniżej podaję link do wątku Kubusia, który od prawie trzech lat czeka na
ludzi , którzy Go pokochają i znajdą dla Niego miejsce w swoim sercu i swoim
życiu. Jego biologiczna mama nie była w stanie podołać temu i uczyniła dla
Niego to , co najlepsze podpisała zrzeczenie się praw rodzicielskich, Kuba ma
więc otwartą droge do adopcji, jest slicznym chłopcem z jasnymi loczkami wokół
twarzy i ma HLHS,i ta wada właśnie odstrasza potencjalnych rodziców.
może więc na naszym forum znajdzie się ktoś, kto zapała miłością do tego
chłopca...
www.sercedziecka.org.pl/index.php?url=06-1-36-kuba.inc>
Obserwuj wątek
    • gosiap10 Re: 3-LETNI KUBUŚ POTRZEBUJE NOWYCH RODZICÓW!!!!! 24.05.06, 14:27
      Przekazujcie prosze ta informacje dalej
      www.sercedziecka.org.pl/index.php?url=06-1-36-kuba.inc

Wspanialy chlopczyk! Pomozmy mu znalezc kochajacych rodzicow!
    • kamisa Re: 3-LETNI KUBUŚ POTRZEBUJE NOWYCH RODZICÓW!!!!! 24.05.06, 21:35
      Kubuś jest pięknym, wesołym i uśmiechniętym chłopczykiem, może warto powiedzieć,
      że jest już po 3 etapie leczenia,więc najgorsze już za nim.Szaleje, nie męczy
      się zbytnio,co zaobserwowałąm podczas kilku godzin wspólnego oczekiwania na echo
      serca, pięknie śpiewa, ma buzię jak jabłuszko i wzbudza najczulsze uczucia.
      Osobom, które go obdarzą uczuciem, pokaże jak wspaniałą jest miłość , to
      niezwykły chłopczyk, życzę mu szybkiego znalezienia domu.
    • edrybek1 Re: 3-LETNI KUBUŚ POTRZEBUJE NOWYCH RODZICÓW!!!!! 02.06.06, 14:10
      Witam wszystkich cieplutko! Jestem mamą rocznego Kubusia który ma AS i jest po
      komisurotomi(20 czerwca 2005r) w Krakowie. Lezałam na sali z Kubusiem, który
      czeka na rodziców. Chciałam zachęcić do jego adopcji. Sama jestem mamą dwóch
      adoptowanych chłopców i wiem ile szczęścia i sensu zycia dodaje adopcja. Przy
      naszym bohaterze na sali ciagle był Pan który miał go w rodzinnym domu dziecka.
      3-letni Kuba to naprawdę bardzo sympatyczny chłopiecsmileODWAGI!!!!!!!!!!! Służę
      wszstkim informacjami na temat adopcji.......... Pozdrawiam!
    • ewire Re: 3-LETNI KUBUŚ POTRZEBUJE NOWYCH RODZICÓW!!!!! 03.06.06, 00:18
      "Popchnęłam" temat dalej. Mam nadzieję,że Kubuś szybciutko znajdzie kochających
      i odpowiedzialnych rodziców.

Ewa
      • gabi1610 Re: 3-LETNI KUBUŚ POTRZEBUJE NOWYCH RODZICÓW!!!!! 22.09.06, 11:22
        Witam, Czy komuś może wiadomo jak potoczyły się losy Kubusia.
        Pytam bo też starałam się umieszczać informację o Kubusiu na innych stronach.
        Na jednej ze stron o adopcji jedna z rodzin napisała, że zgłosili chęć adopcji
        Kubusia ale są w kolejce bo zgłosiły się też inne rodziny.
        Jeśli ktoś wie czy Kubuś znalazł nowych rodziców to proszę o informację...będę
        wtedy spokojna, że wszystko skończyło się dobrze...
        Dziękuję

• imorthorn Re: 3-LETNI KUBUŚ POTRZEBUJE NOWYCH RODZICÓW!!!!! 08.02.07, 08:04
          > Kubusia ale są w kolejce bo zgłosiły się też inne rodziny.
          > Jeśli ktoś wie czy Kubuś znalazł nowych rodziców to proszę o
          informację...będę
          > wtedy spokojna, że wszystko skończyło się dobrze...
          > Dziękuję

Niestety sprawa nie jest zakonczona - Kuba nie znalazl rodzicow. W dalszym
          ciagu szuka.
          • alrada Re: 3-LETNI KUBUŚ POTRZEBUJE NOWYCH RODZICÓW!!!!! 08.02.07, 08:44
            Czy z uwagę na wadę serduszka Kubusia i opiekę medyczna jaka ma zapewnioną w
            Polsce nie wchodzi w grę adopcja zagraniczna ?
            • imorthorn Re: 3-LETNI KUBUŚ POTRZEBUJE NOWYCH RODZICÓW!!!!! 08.02.07, 08:54
              > Czy z uwagę na wadę serduszka Kubusia i opiekę medyczna jaka ma zapewnioną w
              > Polsce nie wchodzi w grę adopcja zagraniczna ?

Oczywiście że wchodzi w grę adopcja zagraniczna.
              Czy pytasz o to czy może być w zaadoptowany w Polsce? Tego nie wiem - myślę że
              tak ale to juz pytanie do urzędników - IMHO to tu w Polsce życie uratowali mu
              lekarze - tutaj żyje i ma się (z tego co wiem) dobrze.
              Dobrze w sensie zdrowia, bo trudno powiedzieć żeby miał się całkiem dobrze bez
              prawdziwych rodziców.

Maciek
    • dorisek3 Re: 3-LETNI KUBUŚ POTRZEBUJE NOWYCH RODZICÓW!!!!! 08.02.07, 11:28
      Kurcze blade !!! my mieliśmy nadzieję, że w końcu Kubuś wreszcie znalazł DOM. A
      tu okazuje się, że NIE.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka