Dodaj do ulubionych

Rozkładów nie ma i nie będzie

03.09.03, 18:09
Wtorek, 2 września 2003r.

Kartki z taką informacją wywieszono wczoraj w punktach sprzedaży biletów MPK.
Podróżni nie otrzymali już rozkładów jazdy tramwajów i autobusów
obowiązujących od 1 września. Co gorsza, wyczerpane zapasy nie zostaną
uzupełnione. MPK zrezygnowało bowiem z tej formy informacji. Firma wyjaśnia,
że aktualne rozkłady jazdy są dostępne w Internecie oraz w telegazecie.

Szkoda – mówią na to pasażerowie. Małe kartki z godzinami odjazdów taboru MPK
cieszyły się dużą popularnością, były wygodne, mieściły się w kieszeni,
portfelu i torebce. Podróżnym pozostało spisywanie godzin odjazdów z tablic
usytuowanych na przystankach albo zapamiętanie minutowych rozkładów jazdy...

Express Ilustrowany.

Wielka szkoda.
Czyżby nowa polityka MPK?
Wszystko dla pasażera??

No cóż.
Obserwuj wątek
    • igrek_oficjalny Re: Rozkładów nie ma i nie będzie 03.09.03, 18:19
      Tak...dobry pomysł...teraz będąc na uczelni napewno skorzystam z telefonu
      komórkowego płacą 1 zł za minute, ewentualnie spróbuje dostać się na
      wap.mpk.lodz.pl (o ile istnieje), a w ostateczności poszukam wydziałowego tv z
      telegazetą...gratuluje pomysłu!
    • Gość: Magdusia Re: Rozkładów nie ma i nie będzie IP: *.smrw.lodz.pl 03.09.03, 20:08
      Hmm jestem tą szczęściarą, która posiada internet i stałe ale nie czarujmy się
      większość go NIE MA!!!!!I żeby sprawdzić godzinę odjazdu ma specjalnie iść na
      przystanek??Przecież to chore!Jak jest to możliwe kiedy ktoś z jednego krańca
      Łodzi musi dojechać na drugi i to bez rozkładu??Kolejny pomysł pana Kropy...
      Serdeczne gratulacje geniuszu strategicznego dla miasta Łodzi.Co będzie
      następne?
      • Gość: Ja Re: Rozkładów nie ma i nie będzie IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.03, 20:35
        Gość portalu: Magdusia napisał(a):

> .Co będzie
        > następne?

Może rozkłady na przystankach?
        A potem pewnie tramwaje (z czasem autobusdy), bo utrzymanie tego to przecież
        strasznie drogie jest. Marnotrawstwo pieniędzy...
    • Gość: flip Re: buahahaha..!! IP: 80.121.232.* 03.09.03, 21:59
    • Gość: teufel Re: Rozkładów nie ma i nie będzie IP: *.toya.net.pl / 10.0.246.* 03.09.03, 22:34
      Czyżby MPK Łódź zbliżało się do MPK Lublin???????????
      Ze strony www MPK: "Przedruk rozkładów bez zgody MPK Łódź Sp. z o.o. jest
      zabroniony."
    • Gość: Bart Re: Rozkładów nie ma i nie będzie IP: *.tpnets.com 04.09.03, 01:04
      Nie do wiary!
      Ale linia "0" wciąż takowe rozdaje.
      Pozdro.
      • Gość: mch Re: Rozkładów nie ma i nie będzie IP: 217.153.38.* 04.09.03, 11:53
        Gość portalu: Bart napisał(a):

> Nie do wiary!
        > Ale linia "0" wciąż takowe rozdaje.
        > Pozdro.

A, bo to jest linia "0". Tutaj za obsługę i dział marketingu robią ludzie,
        którym na tym zależy. W MPK wciąż chyba myślą, że klient sam przyjdzie, a oni
        będą tylko kasę zbijać.
    • Gość: fan mpk Re: Rozkładów nie ma i nie będzie IP: 212.191.200.* 04.09.03, 08:22
      A ja przy zakupie migawki(50 pln)otrzymałam
      PÓŁ okładki na migawkę(cięcie oszczednościowe)b.
      • Gość: mat27 Re: Rozkładów nie ma i nie będzie IP: *.interserwer.pl 04.09.03, 11:14
        Jak to pół okładki?!
        • baha42 Re: Rozkładów nie ma i nie będzie 04.09.03, 12:10
          Gość portalu: mat27 napisał(a):

> Jak to pół okładki?!
          przezroczysta okładka przecięta na pół,ręcznie bo krzywo.
          • zamek Re: Rozkładów nie ma i nie będzie 04.09.03, 12:17
            Qrde, jak na dychę puszczą pół Cityrunnera, to ja dziękuję.
            • sluzbowo Re: Rozkładów nie ma i nie będzie 05.09.03, 22:14
              Trzy piąte. Pół się nie da ;-)

pzdr

sluzbowo
    • Gość: STUDI Re: Rozkładów nie ma i nie będzie IP: *.waw.prokom.pl 04.09.03, 11:02
      Przeciez to widac jak na dloni Kropa jego pupile chca zlikwidowac i tramwaje i
      autobusy. Powiem lepiej p. Dziwsz pewnie na rozkaz Kropy zakazal wyplacania
      premii motorniczym do konca roku (wyjatek - lisotpad).

• piter_ka Re: Rozkładów nie ma i nie będzie 04.09.03, 11:41
      A ja proponuje na przystankach tabliczki z informacją:
      " aby dowiedzieć się o której odjeżdża twój tramwaj zadzwoń pod numer 0 700 XXX
      XXX lub wyślij SMS podając w treści nazwe przystanku i numer linii pod 72XX"
      Jakie MPK stałoby sie dochodowe.
      Mam tylko nadzieje,że P. piotr mrowczynski nie przeczyta tego postu, bo
      doniesie Kropie i nieszczęście gotowe.
      pozdr.
      • Gość: STUDI Re: Rozkładów nie ma i nie będzie IP: *.waw.prokom.pl 04.09.03, 11:46
        PKS juz zastosowalo ten patent. Rozklad jazdy pod 0701xxxxx lub specjalny
        serwis SMS'owy.

• piter_ka Re: Rozkładów nie ma i nie będzie 04.09.03, 11:59
          A ja byłem przekonany, że wymyślam absurdalny żart.
          Podobno socjalizm był chorym psychicznie ustrojem. Jak w takim razie nazwać
          obecny???
    • hubar Re: Rozkładów nie ma i nie będzie 04.09.03, 14:11
      Super! Coraz bardziej kocham MPK...
    • bartuch Re: Rozkładów nie ma i nie będzie 04.09.03, 14:26
      Moze, kurwa, jeszcze jedna podwyzka???Pierdole ta instytucje!!!
      • Gość: STUDI Re: Rozkładów nie ma i nie będzie IP: *.waw.prokom.pl 04.09.03, 15:33
        Trzeba zmienic prezydenta i jego przydupasow.
        Widac jak rzadzi pan Dziwisz.
      • ixtlilto Re: Rozkładów nie ma i nie będzie /pytanie!/ 06.09.03, 16:19
        bartuch napisał:

> Moze, kurwa, jeszcze jedna podwyzka???
        Na nowych cennikach biletów jest tekst "obowiązuje od XXsierpnia do 2
        lispotada".
        Czy to znaczy, że w listopadzie znów ceny w górę?
        Już teraz miesięcznie płacę 44zł za migawkę :(
        • geograf Re: Rozkładów nie ma i nie będzie /pytanie!/ 07.09.03, 12:32
          w listopadzie drożeją bilety 10-minutowe.
    • Gość: STUDI Niedlugo znowu beda, zapewne..... IP: *.waw.prokom.pl 05.09.03, 15:00
      No coz. Po prostu MPK-Lodz dla o interesy Expressu....
      Jutro w tej gazecie maja byc szczegolowe rozklady wszystkicj linii
      tramwajowych, a w poniedzilalek autobusowych.

Hmmm panie Dziwisz wytlumacz sie pan z tego smrodliwego ukladu....
      Rozumiem ze chcecie kase za przedruk rozkladow, ale dawac Expressowi max
      zarobek jednoczesnie olewajac swoje obowiazki????

A podobno prawica chce walczyc z korupcja.

Zwroccie uwage na strategii Expresu, najpierw ten artykul, powstaje szum, a
      potem super dodatek ....

Czas najwyzszy odwolac Krope i jego swite ze stolkow. Oby nigdy nie powracali
      jak nocne koszmary.
      • zamek "Władza musi być przezroczysta... 05.09.03, 15:49
        ...jak kartka w Expressie Ilustrowanym!"
      • Gość: jarek Re: Niedlugo znowu beda, zapewne..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 17:28
        witam
        dziwi mnie zainteresowanie Wasze komunikacją, jestem tu przypadkiem, ale co
        otworze post to widzę jak niejaki Studi z firmy Prokom walczy z naszym drogim
        prezydentem? Czy ten facet nie ma kobiety, która by go zaspokoiła? Kropa to
        dureń, ale podkreślać to przy każdej okazji w każdym poście?
        • Gość: STUDI Re: Niedlugo znowu beda, zapewne..... IP: *.waw.prokom.pl 05.09.03, 19:39
          Chcialbym kiedys miec mozliwosci pochwalenia Kropy za cokolwiek.
          Ale niestety ten czlowiek i jego postepowanie .......

I jeszcze jedno pytanie czy moje miejsce pracy wedlug Ciebie ma jakis zwiazek
          z moja ocena Kropy. Ja tez umiem dowiedziec skad ktos wysyla posty. Tylko
          powiedz mi co chciales osiagnac piszac gdzie Ja pracuje.

Nigdy nie wypowiadalem sie w imieniu firmy gdzie pracuje. Przedstawione
          poglady sa moimi pogladami. Bede pientowal kazda glupote. Niewazne z jakiej
          opcji politycznej pochodzi. Bie chce aby za 5 lat zmuszony byl do ukrywania ze
          mieszkalem w Lodzi - bo mogloby to oznaczac zamkniete drzwi do pracy, awansu
          itd.

Co chciales uzyskac??? Moze mnie zastraszyc????.
          Moze w odroznieniu ode mnie ty chcesz stworzyc teorie spisku jakoby pan
          Krauze szykowal zamach na wladze p. Kropiwnickiego?

P.S. Jesli juz to co bardziej uwazna osoba wie gdzie mieszkam, gdzie pracuje,
          czym sie interesuje. Jakos nikt nie wywleka tego na wierzch. Masz prace domowa
          do odrobienia.

• Gość: STUDI Re: Niedlugo znowu beda, zapewne..... IP: *.waw.prokom.pl 05.09.03, 19:43
            Jak jestem takim jansowidzem to odgadnij gdzie bede wieczorem w poniedzialek.
            W koncu wiesz wszystko, no nie?
          • Gość: bombarder ngt 6 Re: Niedlugo znowu beda, zapewne..... IP: *.toya.net.pl 05.09.03, 19:48
            nie wiem o co wy sie klocicie -kartki z rozkladem danej linii pojaiwly sie a
            przelomie 1991/92 roku wczesniej ich nie bylo ,pamietam iz wczesniej (lata
            1990 ) wydana byla broszurka ze wszystkimi rozkladami tramwajow i autobusów -
            oczywiscie odplatnie .psioszycie na mpk a PKS,PKP-daje wam bezpltnie rozklady -
            nie -musicie za nie placic.w innych miastach jest podobnie rozklady sa platne
            tylko u nas byly przez ponad 10 lat bezplatne.
            • loel Re: Niedlugo znowu beda, zapewne..... 06.09.03, 01:21
              Chodzi o to że te karteczki były bardzo praktyczne. MPK wycofało się z nich
              nie dając nic w zamian (nawet za pieniądze).
              • Gość: M.E. Re: Niedlugo znowu beda, zapewne..... IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.03, 11:31
                Kiedyś było tak, że na przystanku była podana trasa linii, częstotliwość i nic
                więcej! O żadnym rozkładzie nie było mowy! Nie znaczy to jednak, że chcę aby do
                tego powrócono.

Pozdrawiam
            • Gość: STUDI Re: Niedlugo znowu beda, zapewne..... IP: 80.51.247.* 06.09.03, 12:34
              Nie chodzi o klocenie sie. Tylko o styl dbania nowego kierownictwa MPK o
              pasazera. Kolejna arogancja - no bo jak ma sie stwierdzenie ze jest internet
              czy telegazeta np. do starszych osob. A przepraszam nie zauwazylem ze w kazdym
              tramwaju i autobusie jest panel komputerowy z drukarka i mozna sobie za friko
              wydrukowac dowolny rozklad , ba nawet komputerek poda skomunikowanie przesiadek
              itd.

Natomiast dziwne i podejrzane jest to ze znikaja nagle rozklady, trabi o tym
              jedna z gazet a potem umiszcza ich komplet w swoim wydaniu.

To ze gazeta robi przedruk itd to OK, tylko dlaczego MPK zadbalo o interesy
              gazety????? bo tak mozna sadzic.

No to powiedzcie co wzamian tych rozkladow. Recznie spisywane rozklady z
              przystankow. Tak ma niby wygladac polityka jakosci. Na tym maja polegac
              certyfikat ISO?

Nie mowie zeby byly za darmo. Niech beda za kase.

A rozklady jazdy PKP, sorry a gdzie niby za darmoche je rozdaja. No bo jakos w
              kasach PKP widac cene. A PKS - no tak tez mozzna za darmo spisac rozklad jazdy.
              owszem.
              Jedyny plus PKP to internetowa baza polaczen.

PKS ma w glebokim powazaniu pasazerow pods tym wzgledem. Np. sprobuj sie
              dowiedzic jak masz dojechac do danej miejscowosci. no i ta maniera PKS'u ze do
              danej miejscowosci podaje sie jedynie kursy docelowe. Tak trzeba byc bieglym w
              wielu przypadkahc zeby odgadnac ze autobusem do jakiegos miasta Y mozna tez
              dojechac do miasta X.

Kiedys probowalem - PKS nawet nie wiedzial tego co ma na rozkladzie jazdy
              wywieszonym przy przystanku.

PKS jesli juz to wprowadzil usluge rozkladow jazdy ale pod numerkiem 0701xxxxxx.

A tak juz napowaznie czy MPK lodzi niemogloby tego softu co uzywa PKP (zdaje
              sie to kopia produktu firmy Hacon, zdaje sie ze niemieckiej) zaadopotwac do
              celow informacyjnych o swoich uslugach. Np. podaje skad i dokad chce dojechac a
              potem otrzymuje plan przejazdu. Tym bardziej jest to mozliwe bo taki soft jest.
              • zamek Re: Niedlugo znowu beda, zapewne..... 06.09.03, 16:41
                Gość portalu: STUDI napisał(a):

> A tak juz napowaznie czy MPK lodzi niemogloby tego
                softu co uzywa PKP (zdaje
                > sie to kopia produktu firmy Hacon, zdaje sie ze
                niemieckiej) zaadopotwac do
                > celow informacyjnych o swoich uslugach. Np. podaje skad
                i dokad chce dojechac a
                >
                > potem otrzymuje plan przejazdu. Tym bardziej jest to
                mozliwe bo taki soft jest.
                Studi mój drogi, a kto na to wyda pieniążki? Pan Dziwisz,
                pani Giedryś czy pan Kropiwnicki???
                • Gość: STUDI Re: Niedlugo znowu beda, zapewne..... IP: *.toya.net.pl 06.09.03, 18:00
                  Ale pieniazki na pomniki, zmiane nazw ulic, wojaze zagraniczne, zadymy w
                  Teatrze, awanture z parada itp jakos sa?. Ten soft bedzie mniej kosztowal niz
                  to co planuje Kropa wydac na pomniczek i to cuj wydal na bzdury mowiac
                  brutalnie.

Co bardziej potrzebne - pomniczki za grube pieniadze czy cos co ulatwia zycie
                  ludziom? Nie mowiac o tmy ze taki serwic mozna wykorzystac w
                  celach "proagandowych" - promocji miasta.

• Gość: J.S. Re: Niedlugo znowu beda, zapewne..... IP: *.pai.net.pl 07.09.03, 00:52
                    Gość portalu: STUDI napisał(a):

> [...] Ten soft bedzie mniej kosztowal niz
                    > to co planuje Kropa wydac na pomniczek i to cuj wydal na bzdury mowiac
                    > brutalnie.

Jeszcze mniej bedzie kosztowal druk rozkladow na karteczkach. I koleczko nam
                    sie zamyka...

J.S.
            • geograf Re: Niedlugo znowu beda, zapewne..... 07.09.03, 12:43
              Pamiętam ta broszurkę-książeczkę.
              Były tam kolorystycznie pogrupowane tramwaje, autobusy dzienne, nocne..
              Ciekawe czy gdzieś to jeszcze jest w domu,czy moja mama wyrzuciła. Bardzo
              praktycvzna książka była przy sprawdzaniu połączenia z Chojen na Bałuty:-)
              Oj..az przypomniał mi się tłok w dawnym "A"
              :-)))))))))
          • geograf Re: Niedlugo znowu beda, zapewne..... 07.09.03, 12:40
            Studi-weź Ty na wstrzymanie,uspokojenie czy coś, bo nam się jeszcze jakiejś
            Forumowej Nerwicy nabawisz...
            Skoro jesteś takim informatykiem,o jakim pisałeś na innym wątku to powinieneś
            wiedzieć, ze po otworzeniu posta napisanego rpzez Ciebie, obok Twojergo
            nicka("gość:STUDI") widnieje częśc Twojego numeru IP.
            w Twoim przypaku:
            "waw.prokom.pl"
            sRozmowy telefoniczne to właściwie główny sposób porozumiewania się mojej
            skromnej i dołowanej osoby z Warszawiakiem. Listy-owszem-były,ale miały one
            raczej charakter ciekawostki aniżeli właściwiej formy kontaktu.
            Ale żeby nie było-listy….to jest to. Tak miło jest zaglądac do skrzynki gdzie
            nie leży żaden rachunek, tudzież inny wyciąg z konta, tak miło jest dotknąć,
            sprawdzić, czy list jest gruby, tak miło się otworzyć, przeczytać…Zwłaszcza, że
            ten KTOŚ potrafi nieźle ozdabiać te listy…są cudowne…Ponieważ pisze lewą
            ręką-niektóre polskie znaczki wygladają jak przysłowiowe plemniki. Zdarzyło mu
            się również poczynić na papierze sznurek mrówek wędrujących z listem do
            mnie…ech…cudownie…
            Ale epoka listów w świecie gdy przez Internet.,właściwie za darmo i pod razu
            możesz rozmawiac z kimś ze Szwajcarii,czy USA (tutaj celowo wspomniałem moją
            bardzo dobrą znajomą,która na co dzień pisuje z Genewy, a aktualnie przebywa w
            Łodzi:-) )-jest już skończona…zostały one chyba jedynie wyrazem
            romantyzmu…pięknym wyrazem.

Ad rem.

Rozmowy telefoniczne…kiedyś bardzo częste, wspierające, bawiące i
            uspokajające…teraz jakby przygasły…jeszcze wczesniej jakby natłok tematów do
            przedyskutowania się zmniejszył,telefony stały się rzadsze…a to wszystko w
            momencie takich rozterek…rzadkie telefony nie podbudowywują..rzadki kontakt z
            Warszawiakiem…i nie wiem co począć.
            Jednakże…nie jest chyba źle…niedawny telefon…może to był czwartek..może środa
            (odkąd nosze się z zamiarem poczynienia własnie tej notki)-zadzwoniłem…i ten
            głos powitalny…to ciepło…ech…tak miło słyszeć, pomimo, ze to było zwykłe
            przywitanie…
            Sam nie wiem co robić..czy związek na odległość ma sens?Chciałbym się z nim
            czesciej widywać…a z racji remontu nowego mieszkania i odległości (PKP nie ma
            tanich biletów,choć zwiększenie odległości na bilety wycieczkowe znacznie
            poprawiło humor portfelowi:-)) przyjeżdżać często nie może….przyjeżdża za
            tydzień…co wtedy będzie?jak będzie?
            Boję się…
            Spokojnie...
            musisz sie zalogować aby nie było tego widzieć.
    • bibus Re: Rozkładów nie ma i nie będzie 07.09.03, 11:14
      Początkowo myślałem,że to głupi żart z tymi kieszonkowymi rozkładami.
      Ale myliłem się,niestety. :-(
      Tak samo jak poprzednicy zadamy pytanie : co jeszcze ?
      Podwyżke cen biletów już mieliśmy,chyba drugej prędko nie będzie ??
      Mam nadzieje.
      • Gość: bombarder ngt 6 Re: Rozkładów nie ma i nie będzie IP: *.toya.net.pl 07.09.03, 17:06
        dlaczego ekspres ilustrowany nie wydrukowal w swojej gazecie rowniez rzkladow
        tramwajow linii 41,43,45,46 pzeciez tez kursuja w lodzi ,ba linia 43 mzona
        powiedziec ze jest nawet linia miesja( w dawne miejsce linii 17 )
        poza tym ekspres czytaja nie tylko mieszkancy lodzi ale takze
        konstantynowa ,pabianic......
        • Gość: STUDI Re: Rozkładów nie ma i nie będzie IP: 80.51.247.* 10.09.03, 16:22
          Jeszcze nie widac przekretu w ktorym maczaja palce MPK, UML i Express????
          Zamiescili tlyko lieni obslugiwane przez MPK-Lodz. No bo w przypakdu 41, 43, 45
          i 46 mueisliby zaplacic MKT i TP. A tak MPK Lodz za friko zafundowalo wzrost
          liczby sprzedanych gazet jednoczenie olewajac swoje obowiazki.

Cza snajwyzszy wysiudac Krope, Tomaszewskiego, Dziwisza i innych.

• Gość: J.S. Re: Rozkładów nie ma i nie będzie IP: *.pai.net.pl 07.09.03, 20:33
        bibus napisał:

> Początkowo myślałem,że to głupi żart z tymi kieszonkowymi rozkładami.
        > Ale myliłem się,niestety. :-(
        > Tak samo jak poprzednicy zadamy pytanie : co jeszcze ?
        > Podwyżke cen biletów już mieliśmy,chyba drugej prędko nie będzie ??

Jak to nie. Juz w listopadzie, 10-minutowki.

J.S.
        • bibus Re: Rozkładów nie ma i nie będzie 07.09.03, 22:55
          Gość portalu: J.S. napisał(a):

> Jak to nie. Juz w listopadzie, 10-minutowki.

<><><><><>
          Prosze powiedz,że to tylko żart.
          • Gość: J.S. Re: Rozkładów nie ma i nie będzie IP: *.pai.net.pl 07.09.03, 22:57
            bibus napisał:

> Gość portalu: J.S. napisał(a):
            >
            >
            > > Jak to nie. Juz w listopadzie, 10-minutowki.
            >
            > <><><><><>
            > Prosze powiedz,że to tylko żart.

Niestety nie. W listopadzie drozeja bilety 10-minutowe.

J.S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka