Dodaj do ulubionych

Co to za inwestycja???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 08:58
Nigdzie nie mogę na forum znaleźć żadnych opinii na jej temat.
polimex.krakow.pl/ (inwestycja Kliny)
Okolica mi się podoba, ale ceny mocno wygórowane, szczególnie przy spadającym
popycie.
A może ktoś mieszka w okolicy i doradzi czy ta lokalizacja jest warta takich
pieniędzy?
Obserwuj wątek
    • Gość: kr Ja bym zapytał: Co to za "apartamenty"??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.08, 09:20
      U mnie pierwsza krecha za nazwę "apartamenty", wśród nich klitka o powierzchni
      raptem 22 metrów.
      No, ale gdyby to były mieszkania a nie "apartamenty" to nie można byłoby takiej
      ceny krzyknąć.
    • Gość: gajda Re: Co to za inwestycja??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 08:51
      Naprawdę nikt o nich nie słyszał???
      • Gość: gosc Re: Co to za inwestycja??? IP: 89.174.106.* 17.07.08, 21:42
        juz w opisie kłamia , nie ma ciszy ani spokoju, ostatnią zieleń jaka
        byla to wycieli zeby wcisnac to bloczysko nazywane apartamentami
        pomiedzy domki jednorodzinne - skandal !!!! jak mozna klitki nazywac
        apartamentami , nikt tego nie chce kupowac a widoki z okien to
        zagladanie sasiadom z naprzeciwka i przy głównej ulicy, huk i
        halas ...
        • Gość: mruk Re: Co to za inwestycja??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.08, 09:46
          Jestem mieszkańcem Klinów i nie zgodzę się z tym hukiem i hałasem. Kliny to
          jedno z atrakcyjniejszych miejsc do mieszkania obecnie w Kraku, zieleni nadal
          jest sporo, osiedle jest spokojne, zaciszne i zupełnie nie do porównania z
          innymi Kurdwanowami czy Ruczajami z blokami 10-piętrowymi z wielkiej płyty.

Inna sprawa, ze deweloper żąda zbyt wysokich cen jak na takie małe mieszkanka
          (na pewno nie apartamenty). Sam bym kupił tam mieszkanie inwestycyjnie gdyby
          zeszli do 6k pln.
          • Gość: erde Re: Co to za inwestycja??? IP: *.kolornet.pl 11.09.08, 10:02
            ceny z kosmosu nawet przy 6 tys bym sie zastanawial...
            zwlaszcza ze w okolicy sa mieszkania wyraznie tansze
            • Gość: mruk Re: Co to za inwestycja??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.08, 10:29
              Chodzi ci o te czteropietrowe paskudne bloki przy Bartla które buduje oszust
              Univers? Poczytaj sobie trochę na forum o tym deweloperze...u nich bym nawet za
              5 k pln nie kupił.

A Polimex obnizy ceny, jak mu przez rok mieszkań nikt nie kupi heheheh
    • Gość: yanek Re: Co to za inwestycja??? IP: *.multi-play.net.pl 12.09.08, 18:08
      architektonicznie wygląda to całkiem fajnie i okolica też super tylko drogo
      nieziemsko. Ciekawe ile spuszczają na tej jesiennej promocji cenowej, 500zł/m2?
      • Gość: po Re: Co to za inwestycja??? IP: *.ists.pl 12.09.08, 20:58
        mruk leczysz kompleksy na forum?
        • Gość: gosc Re: Co to za inwestycja??? IP: *.chello.pl 12.09.08, 21:38
          kiepska lokalizacja jak na taką cenę , za te pieniądze można kupic
          coś znacznie lepszego
        • Gość: mruk Re: Co to za inwestycja??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 09:29
          Hehe, czyżby urażony przedstawiciel Universu się objawił?
    • kantata3 Re: Co to za inwestycja??? 15.09.08, 14:03
      Jestem klientem Polimexu, jeżeli masz jakieś pytania pisz na priv.

A co do ludzi piszących że na Klinach jest huk i hałas to proponuję, żeby się
      tam najpierw przejechali i zobaczyli zanim zaczną pisać takie bzdury. Kliny
      wybrałam właśnie ze względu na ciszę i ustronne położenie (nie każdy chce
      mieszakać w zasmrodzonym, hałaśliwym centrum), a dewelopera ze względu na
      projekt, jakość wykonania i firmę spółkę która za nim stoi (Polimex-Mostostal,
      jedna z większych budowlanych firm w Polsce ). Nie jest to z pewnością firma
      krzak, która każe dopłacać po 3 tysiące za m2 bo w przeciwnym razie grozi jej
      bankructwo. Zastrzeżeniem które mam jak na razie to lekki poślizg w odbiorze
      (dwa miesiące), ale w porównaniu z innymi kwiatkami które odstawiają deweloperzy
      to jest PIKUŚ.

• Gość: erde Re: Co to za inwestycja??? IP: *.kolornet.pl 15.09.08, 15:59
        na polanie zywieckiej inwestor sobieslaw zasada(wykonawca byl inter-bud) kilka lat temu wybudowal bardzo ladne mieszkanka za 3-4 tys za metr...) kazda inwestycja na klinach w cenie powyzej 5 tys to echo spekulacji i windowania cen nic poza tym.. dlatego inwestycja polimexu mimo iz projekt jest niezly i budynek ladny (ale ale, z tego co kojarze te budynki to sa one wcisniete pomiedzy inne i odleglosci miedzy budynkami jakies duze nie sa, czego mozna by sie spodziewac po mieszkaniach na peryferiach...) jest absolutnie zbyt droga i nie ma racji bytu za takie pieniadze...za ladny projekt mozna cos doplacic jasna sprawa, ale jak dla mnie dopoki cena nie spadnie w okolice 6tys za metr nie ma o czym mowic...
        • 10iwonka10 Re: Co to za inwestycja??? 15.09.08, 17:08
          Mieszkania sa ladnie zaprojekotwane ale ten wygiety fragment
          budynku? Taki sobie.
          Kliny sa ciche i spokojne ale dojazd komunikacja miejska do
          centrum nie jest chyba zbyt dobry wiec potrzebny jest samochod. A
          jesli ktos pracuje w centrum to problemy z parkowaniem.....Plusy i
          minusy.

• Gość: yanek Re: Co to za inwestycja??? IP: *.multi-play.net.pl 15.09.08, 18:32
          niestety 5 tys za m to ceny sprzed 2 lat i obawiam się, że odeszły w siną dal
          bezpowrotnie. univers owszem, proponuje w podobnej lokalizacji mieszkania za
          5800 za m, ale przy ich reputacji muszą jakoś ściągnąć klientów. ze o fatalnym
          wykonawstwie nie wspomnę.

nie zmienia to faktu, że polityka cenowa polimexu należy do gatunku tzw. wishful
          thinking i dostaną mocno po tyłku jak nie spuszczą cen choćby do tych z zeszłego
          roku (ok 800-900 zł na m2 mniej). jakież było moje zdumienie, kiedy w okolicach
          sierpnia/września zeszłego roku, kiedy bańka popytowa pękła i deweloperzy
          zaczęli ściągać klientów promocjami, polimex podniósł ceny i to dosyć
          drastycznie. tylko po to, żeby teraz ogłosić promocję? podejrzewam, ze musieliby
          opuścić do 6300-6500 i to jest max jaki ludzie sa w stanie dać za taką lokalizację.
          • ja29t Re: Co to za inwestycja??? 26.09.08, 22:06
            Witam.Skoro wypowiadacie sie o mieszkaniach na Klinach to powiedzcie
            prosze co myslicie o osiedlu POD FORTEM na Klinach dewelopera
            GANTa.Oni maja niskie ceny.Warto?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka