Dodaj do ulubionych

jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie

IP: *.um.krakow.pl 04.09.03, 11:38
proszę o opinie na temat szkół językowych, która najlepsza( poziom nauczania
oraz ceny)
Obserwuj wątek
    • Gość: verte Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.03, 17:47
      Gość portalu: kofi napisał(a):

> proszę o opinie na temat szkół językowych, która najlepsza( poziom nauczania
      > oraz ceny)

Moim skromnym zdaniem wszystkie są bez sensu.Dużo lepiej wziąśc sobie
      prywatnego nauczyciela.Dużo więcej się nauczysz i w efekcie taniej wyjdzie.
      • Gość: AAAA Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.ramtel.com.pl / 172.16.4.* 04.09.03, 20:30
        Ja przez 2 lata uczęszczałam do szkoły języków Profi -Lingua i jestem z tej
        wspólpracy zadowolona,szkoła mieści sie przy ul.Podwale,w ofercie
        angielski,niemiecki,włoski,od tego roku także francuski i hiszpański.
        • Gość: josephine Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 07:28
          moim zdaniem najlepsza jest Bell - zresztą nie tylko moim bo chyba jest w
          czołówce wszytkich szkół językowych. Nauczyciele są naprwde świetni - zawsze
          pomagają kiedy tylko masz jakiś problem a przy tym atmosfera na lekcjach jest
          świetna. Dobre przygotowanie do egzaminów. naprawde polecam

ps. siedziba mieści się przy ulicy Michałowskiego (przecznica z karmelickiej )
          oraz w rynku .
          • Gość: ewka Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.ltnet.pl 07.09.03, 23:48
            tez jestem za bell czy gama bell jak kto woli.... w sumie malo sie reklamuja w
            tej bitwie wrzesniowej i to tez moze swiadczyc o klasie i duzej ilosci
            studentow. ja chodzilam caly zeszly rok i teraz tez bede... nauczycieli mialam
            super.. przez 2 poziomy dwie polki ktore byly niesamowite.. obydwie inne ale
            duet tworzyly swietny.. potem zostala mi jedna + brytyjka i bylo bardzo
            dobrze.. nawet ci slabsi(starsi) ludzie byli zadowoleni
            polecam
        • Gość: vikar Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.bci.net.pl 05.09.03, 11:47
          Gość portalu: AAAA napisał(a):

> Ja przez 2 lata uczęszczałam do szkoły języków Profi -Lingua i jestem z tej
          > wspólpracy zadowolona,szkoła mieści sie przy ul.Podwale,w ofercie
          > angielski,niemiecki,włoski,od tego roku także francuski i hiszpański.

Zapomniales dodac podpis: SJO Profi-Lingua, Dzial Marketingu, Wciskanie kitu
      • Gość: m Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 12.09.03, 20:37
        "wziąć"...
      • Gość: m Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 15.09.03, 00:14
        w efekcie wychodzi ze 2 razy drozej,
        a czy sie nauczysz? - ja jednak jestem za istnieniem choc namiastki rywalizacji
        w grupie - w przeciwnym razie niemal nikt nie jest sie w stanie zmobilizowac do
        pracy ...
      • gingeraga Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie 23.09.04, 22:30
        Proponuję utworzyć nowy ranking. Też szukam dobrej szkoły, a ze wcześniejszych
        wypowiedzi nic się nie dowiedziałam. Może zamiast się kłócić, która szkoła jest
        najlepsza podacie konkrety tzn. ceny, ile lat się uczycie angielskiego i jaki
        egzamin osatnio zdaliście dzięki tej a nie innej szkole. Myślę, że mając takie
        wiadomości każdy będzie mógł sam zdecydować, gdzie chce iść. Pozdrawiam.
        Agnieszka
    • Gość: wero Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.bci.net.pl 05.09.03, 11:49
      "World" jest OK, na Basztowej.
      • Gość: m Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.markom.krakow.pl 08.09.03, 22:22
        Lincoln - Karmelicka - super!; K&K - Czyzyny - ok!; Empik - w sumie...;
        Profilingua - dno!, International House - ok (do UCLES - inne -> dno); British
        Council - ok (ale cena - uuuuch...; Gamma Bell - super (ale cena jednak
        troche...) -
        M.
        • Gość: :))) Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.ramtel.com.pl / 172.16.4.* 09.09.03, 22:22
          A co jest nie tak z Profilinguą???Jakieś osobiste rozczarwania?
          • Gość: m Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.mol.uj.edu.pl 10.09.03, 17:46
            ta szkola to jedno wielkie rozczarowanie - nauczenie sie tam czegokolwiek
            graniczy z cudem... ale to juz chyba wiesz.... ;>
            • Gość: Magda Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.lama.net.pl / 192.168.12.* 12.09.03, 00:26
              Ale dlaczego konkretnie nauczenie się tam czegokolwiek graniczy z cudem ?
              Co jest nie tak z kursami w tej szkole ? A te reklamowane wszędzie 40 godzin
              bezpłatnych konwersacji ? Ceny są OK...
              • Gość: m Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 12.09.03, 20:41
                "a te reklamowane?" i te "ceny"?! wszystko jest tak samo jak w innych
                szkolach... poza - niestety - poziomem - ten jest zatrwazajaco niski - nie wart
                nawet tej ceny...
                • Gość: Ania Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.netcontrol.pl / 192.168.0.* 15.09.03, 21:25
                  A chodziłeś tam? Ja uczę się niemca już od roku. Wcześniej miałam do czynienia
                  z innymi szkołąmi - Poliglotą i Prologiem.Dopiero tutaj zrobiłam postępy
                  • Gość: m Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 16.09.03, 12:48
                    no to mialas "przyjemnosc" z "najlepszymi" Krakowskimi szkolami - trzeba sie
                    bylo informowac PRZED podjeciem decyzji - wtedy nie stracilabys tyle czasu dla
                    zrobienia postepow...
                • Gość: anka Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.netcontrol.pl / 192.168.0.* 15.09.03, 21:29
                  Te, "markom", w jakiej szkole językowej pracujesz ?????????????
                  • Gość: m Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 16.09.03, 12:52
                    Gość portalu: anka napisał(a):
                    > Te, "markom", w jakiej szkole językowej pracujesz ?????????????

w kazdej z zaopiniowanych - 08.09.2003 22:22 ...
                    poziomu kulturalnego tez Cie uczyli w szkole, ktorej tak bronisz?
                    • Gość: michał Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.netcontrol.pl / 192.168.0.* 16.09.03, 21:21
                      Gość portalu: m napisał(a):

> Gość portalu: anka napisał(a):
                      > > Te, "markom", w jakiej szkole językowej pracujesz ?????????????
                      >
                      >
                      > w kazdej z zaopiniowanych - 08.09.2003 22:22 ...
                      > poziomu kulturalnego tez Cie uczyli w szkole, ktorej tak bronisz?

Żadnej szkoły nie bronię. Znam się jednak trochę na krakowskim rynku. W
                      przeciwieństwie do ciebie. Stawiam dolary przeciwko orzechom, że pracujesz w
                      Lincolnie. Prześledziłem wszystkie opinie. Daruj sobie więc wychwalanie tej
                      beznadziejnej szkoły. Kilku moich znajomych było tam w zeszłym semestrze i
                      powiedzieli już nigdy więcej. International-House, Goethe Institut, coraz
                      więcej pozytywów słyszę też o Profi-Lingua. Cisną, ale może to i dobrze? Ja w
                      tym roku raczej się nigdzie nie zapiszę. Brak kasy. Ale uczciwie mówiąc mam
                      radę dla wszystkich, którzy chcą się coś dowiedzieć - odwiedźcie wybrane szkoły
                      osobiście. Zaś "mrkom" niech zniknie z tego tematu i zajmie się doradzaniem...
                      no włąśnie czego?
                      • Gość: m Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 16.09.03, 23:33
                        michal, Ania, anka ...
                        tak wiele nick'ow - tak wiele plci - ... no coz...

bardzo personalny atak i - prawde mowiac - troche infantylny ... "ja sie znam,
                        a Ty nie!" - sila argumentu nie do podwazenia...
                        "kilku Twoich znajomych bylo w tej beznadziejnej szkole" - z tego wniosek
                        prosty, ze Ty nie! - zatem wartosciowego merytorycznie nic powiedziec nie
                        mozesz - ale skoro ja mowie, to znaczy, ze jest zla?... no tak...
                        masz racje - to jest dowod!
                        co do tematu, ktory Cie najbardziej "boli" - caly problem w Profi-Lingua polega
                        na tym, ze w ogole nie cisna... a IH - jest szkola doskonala tylko w przypadku
                        przygotowywania do egzaminow UCLES - takie sa fakty a nie opinie "znajomych"...

a co do Twojej rady - opinie gromadzone na forum - tez sa wartosciowe - bo "w
                        szkole" spotkasz sie przede wszystkim z pracownikami administracji i jej
                        wizerunkiem zewnetrzym (w takim wypadku od razu wybralabym EMPIK) - a na forum,
                        bardzo szybko mozna zebrac opinie studentow... i z tym dyskutowac nie mozesz

M.

p.s. co Cie tak boli w nazwie mojego providera? - odmowili Ci dostepu czy jak?
                        • Gość: pusia Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.03, 00:50
                          przepraszam UCLES tz. egzaminy Cambridge w stylu FCE< CAE itp. jak tak to
                          polecam Gama Bell ich stopien zdawalności wyminionych egzaminow wynosi 87% -
                          najwiecej z krakowskich szkol ja tez chodzilam i bylam bardzo zadowolona
                          • Gość: m Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 14.12.03, 13:00
                            szkoła bardzo dobra, wręcz doskonała - tylko ta cena ... może się wydać
                            zaporową...
            • Gość: janek Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.03, 00:44
              Zgadzam się z wszytkim krytycznymi opiniami o profi-lingua moich dwoch
              znajomych ucieklo od nich po miesiącu nauczycieli wyszukuja z ogloszenia moj
              kolega( ma 18 lat i nie ma jeszcze matury) przyszedl do nich na kurs dla
              nauczycieli a oni zaproponowali mu prace w grupie FCE no itne zenujacy nadmiar
              ulotek..
        • Gość: paweł Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.netcontrol.pl / 192.168.0.* 15.09.03, 21:28
          Może "markom" przestałby udzielać się na forum...
    • Gość: alka Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.bphpbk.pl 10.09.03, 10:56
      moim zdaniem i z własnego doświadczenia poleciłabym szkołe Progress,
      praktykującą metode Callana, metoda ta opiera się na ciągłej konwersacji, nie
      ma notowania,nic z tych rzeczy.Tylko pytania ,odpowiedzi i tak w kółko.Wbrew
      pozorom w taki sposób łatwo przyswaja się słownictwo jak również zasady
      gramatyki. Zajęcia prowadzone są zarówno przez Anglików jak i Polaków.
      Cena:160 zetów za 4 godziny tygodniowo.
      Pozdrawiam:):):)
      • Gość: kinia Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.prox.pl / 213.25.15.* 10.09.03, 18:29
        a uczyl sie ktos moze w berlitzu?
        Pozdrawiam:)
        • Gość: @ Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.ramtel.com.pl / 172.16.4.* 10.09.03, 19:00
          A co sądzicie o szkole Lincoln z ul.Karmelickiej??
          • dalila84 Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie 10.09.03, 22:04
            ja uczyłam sie w Stairwayu i bardzo miło wspominam i co ważniejsze pamiętam!!!
            • Gość: paweł Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.netcontrol.pl / 192.168.0.* 11.09.03, 22:39
              Lincolna nie polecam. beznadzieja - nic dodać, nic ująć
          • Gość: m Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 12.09.03, 20:44
            jest super - i dlatego bedziemy kontynuuowac wspolprace w tym roku...
        • wadera2 Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie 12.10.03, 21:56
          Znam Berlitza, to bardzo, bardzo dobra szkoła, ale droga, bardzo
          niestety...Gdybym miała kase poszłabym tam, więc jak możesz, to nie trać czasu
          i zapisuj się.
    • Gość: Magda Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.lama.net.pl / 192.168.12.* 12.09.03, 00:22
      A co sądzicie na temat International House ?
      • Gość: :)) Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.ramtel.com.pl / 172.16.4.* 12.09.03, 11:58
        Słyszałam ,że całkiem niezła szkoła ,tyle tylko że ceny odstraszające....
      • Gość: m Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 12.09.03, 20:48
        jezeli bedziesz inwestowac w egzaminy UCLES, to warto - jesli chcesz tylko
        podtrzymac znajomosc jezyka, bez zadnego aspektu celowosci... daruj sobie - bo
        te kursy to zenada...
        • Gość: Magda Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.lama.net.pl / 192.168.12.* 13.09.03, 01:11
          Wytłumacz mi czemu polecasz Linkolna ? Co wyróżnia tę szkołę ? Podaj proszę
          jakieś konkrety - wyrażenie super jest zbyt ogólnikowe.
          • Gość: Magda Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.lama.net.pl / 192.168.12.* 13.09.03, 01:18
            Czy dobrze zrozumiałam ?W IH dobre są tylko kursy egzaminacyjne, a standardowe
            (roczne) są do bani?
            • Gość: yogii Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.03, 04:43
              kazdy mówi co innego ,ja tam chodziłem do gama, stairway i lincolna wszystkie
              polecam , ucze sie angielskiego od 6 lat
            • Gość: m Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 15.09.03, 00:11
              tak dokladnie jest...
          • Gość: m Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 15.09.03, 00:06
            w zeszlym roku (po perypetiach z roznymi, wymienianymi juz wczesniej przeze
            mnie) szkolami - przpadkowo zaszlam do Lincoln'a -
            nie wiem, czy to zasluga szkoly, czy tez mojej lektorki (ale skoro ja
            zatrudnili, to takze ich) - ale tak mistrzowsko prowadzonych zajec jeszcze nie
            mialam (no moze w K&K - ale to tez wyjatkowosc lektora) -
            ekipa na zajeciach skorzystala i pozaliczala CPE (bez koniecznosci korzystania
            z gwarancji oferowanej przez szkole, a - jak mysle - jest to pewien komfort
            psychiczny, ze sie choc tych ~500pln nie straci)
            a zatem w tym roku wracam - jeszcze tylko 2 semestry studiow i glupio by bylo
            stracic kontakt z jezykiem na samym finiszu przygody z Polska...
            pozdrawiam,
            M.
            • jedynatakadaniela Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie 15.09.03, 14:33
              A może ktoś z Was coś wie nt.nauki francuskiego w Krakowie;
              dodam,ze chciałabym ,zeby było w przyzwoitej cenie,więc np.empik w grę raczej
              nie wchodzi.
              • Gość: Valdi Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 12:29
                a hiszpańskiego gdzie mozna sie nauczyc w Krakowie?
                Gracias!
                • Gość: studentka Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.geod.agh.edu.pl 10.01.05, 19:23
                  Ja chodziłam do Potro Alegre (są dwie placówki: na Urzędniczej i św. Gertrudy)
                  była rewelacjna atmosfera i bardzo dużo skorzystałam - cena chyba była w normie
                  700 zł za semestr - 2x1,5 h tygodniowo.
                  POLECAM!
              • Gość: a Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.oen.agh.edu.pl 09.10.03, 13:09
                Jesli francuski to tylko w Instytucie! ja mialam noz na gardle bo w rok
                musialam przygotowac sie do zaliczenia externistycznie sredniego poziomu na uj
                i nie robiac nic w domu (naprawde!) zdalam na 4! po prostu znakomicie tam ucza,
                male grupy, zmuszaja do pracy na lekcji i nie ma szans sie nudzic!
            • Gość: dudek Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: 5.2.* / *.chello.pl 10.10.03, 10:32
              Spróbujcie zapisać sie na jakiś kurs w "Profilinquie" !!! Ucząc sie
              wcześniej języka /nie tydzień/ idziesz i piszesz test u nich.I co ? Po prostu
              zero.Okazuje się,że wczesniejsza nauka nic nie dała.Im biega o to aby każdy
              zaczynał u nich od samego zera.A traktują Cię super - usiądź i poczekaj w
              korytarzyku szerokosci 0,5 m czyli na drodze prowadzącej do w.c.
              Pozdrawiam .Nigdy więcej takiej szkoły.Są bogaci,bo na każdym kroku w Krakowie
              wciskaja ulotki do reki - nie mówiąc o tych wrzucanych do skrzynak na listy
              itd....
              • Gość: ja Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.autocom.pl 05.07.04, 23:01
                choć Profi nie polecam, to się nie zgodzę! W szkole kończyłam kurs pre-inter.
                (ale byłam dość dobra), a tam dostałam się na upper-inter., czyli jakbym jeden
                poziom przeskoczyła.
                • Gość: ja Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.autocom.pl 05.07.04, 23:03
                  > choć Profi nie polecam, to się nie zgodzę! W szkole kończyłam kurs pre-inter.

pisząc szkoła miałam na myśli LO
    • Gość: krakus Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.bnet.pl / *.bnet.pl 18.09.03, 20:46
      jesli chodzi o jezyki iberyjskie to polecam Porto Alegre, pozdr
      • kalamburka_89 Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie 19.09.03, 12:36
        A co myślicie o Stairway?
        • Gość: nacia Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.um.krakow.pl / *.um.krakow.pl 22.09.03, 14:08
          polecam stairwaya.
          moja siostra tez
          ja chodzilam na kursy wakacyjne (b. intensywne) a ją świetnie przygotowali do
          CAE
          international house to tylko zabawa, jesli komus taka forma nauki odpowiada,
          to prosze bardzo , ja nie lubie sie uczyc klaskając w rączki albo układając
          klocki, ale moae inni tak...
          • Gość: fara Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.milc.com.pl / *.milc.com.pl 19.10.03, 14:47
            ja podpisuję sie obiema reami pod tym co powiedziała Nacia..też chodziłam do
            Stairwaya i uważam ze tamtejsi Nativi są bdb przygotowani do prowadzenia kursow
            fce,cpe,cae itp. ja miałam z Timem i w ogromnym tempie przygotował nas do fce i
            co ważne dużo z tamtych lekcji jeszcze pamiętam:D
            • Gość: lilly Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.pl / *.77.classcom.pl 10.08.04, 14:27
              takze bardzo sobie chwale Stairway... duzo slownictwa, ktore jest przyswajane
              na lekcjach tak ze w domu nie trzeba nic robic... nio i konwersacje... po
              jakims czasie czlowiek biegle rozmawia, a nie zastanawia sie nad kazdym
              slowem...
    • Gość: ecd Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 09.10.03, 23:51
      hej

a jezeli ktos jest zniechecony do szkoly jezykowej i szuka profesjonalnego
      lektora jezyka francuskiego to zapraszam!!!
      absolwentka romanistyki UJ, stypendystka na Uniwersytecie w Belgii, uprawnienia
      pedagogiczne i wieloletnie doswiadczenie

lekce indywidulane 60 min za 20 zl (lekcje u ucznia), w przypadku 2 i wiecej
      osob w grupie znizki 20 % :))))

Iwona
      ecd@tlen.pl
    • Gość: led Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.alan.krakow.pl 19.10.03, 00:36
      Nie polecam "Poligloty"- nauczyć się czegoś w tej szkole jest bardzo trudno (ja
      przynajmniej mam niemiłe wspomnienia). Czy ktoś wie coś na temat "Glossy"?
      Warto czy nie? Prosiłabym o szybką reakcje na to pytanie :-)
    • anguilla Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie 19.10.03, 14:08
      Ja chodzę do British Council. Jestem bardzo zadowolona ze szkoły. Jedynym
      minusem jest dość wysoka cena kursów.
    • Gość: inka Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.03, 12:40
      hej chodziłam przez dwa lata do profi-lingua. Ogólne wrażenia takie sobie.
      Moim zdaniem kwlifikują na odpowiednie a przynajmniej nie niższe poziomy.
      Osobiście na uczelni skończyłam na pre-intermediate a po teście znalazłam się
      na upper a potem FCE. Minusem są duże grupy. W 15 osób trudno brać często
      udział w dyskusji szczególnie jeśli w grupie są osoby wyjątkowow wygadane i
      znające język na lepszym poziomi niż pozostali (w mojej grupie były takie dwie
      i monopolizowały dyskusje, nawet interwencja lektora rzadko pomagała). Bardzo
      miło wspominam poziom upper w pierwszym semestrze. Wykruszyła sie prawie
      połowa osób,zaczęło byc przytulnie, super lektorka, dużo nadprogramowych gier
      aktywizujących grupę. Natomiast FCE w 15 osób i lektorka nie wychodząca poza
      treść podręcznika i prowadząca zajęcia w stosunkowo nudny sposób zniechęciły
      mnie i zrezygnowałam. Doszłam do wniosku, że szkoda kasy. Przygotowywanie do
      egzaminu takie sobie. Na dodatkowe konwersacje trzeba się zapisywac z
      odpowiednio dużym wyprzedzeniem, szczególnie na wyższych poziomach
      angielskiego. I też niestety uczestniczy w nich po 15 osób, dodatkowo są tylko
      i wyłacznie po południu lub wieczorem albo w weekendy, co dla mnie osobiście
      wiązało się z dodatkowymi dojazdami. Dlatego też nigdy nie wykorzystywałam
      pełnego limitu. Mają dobrą biblioteczkę. Nie zniechęcam, ale lepiej szukać
      szkół gdzie jest max 9 osób w grupie.
      • Gość: magda zet Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: 5.2.* / *.chello.pl 06.07.04, 10:45
        A ja bardzo polecam K&K. Zajecia prowadzone sa w malych grupach. Jedna godzina
        z nativem a jedna z polskim lektorem. Szkola oferuje bardzo duzo dodatkowych
        zajec (bezplatnych) jak konwersacje, cwiczenia z gramatyki, wymowy, cwiczenia
        przygotowujace do FCE, CPA, CAE dla zdajacych. Maja ciekawa biblioteke i maja
        nawet projekcje filmow - a wszystko to co tydzien. Jesli komus zalezy moze
        bardzo duzo z tej szkoly "wycisnac". Ucze sie tam juz kilka lat i jestem bardzo
        zadowolona
        • Gość: eM Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 07.07.04, 23:34
          i kosztuje 200pln wiecej niz wiekszosc innych w Krakowie -
          ale fakt - dobra jest...
      • Gość: MTB gama bell i goethe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 00:18
        a ja polecam gama bell (chodze do nich juz 6 lat i w ciagu roku zdalem najpierw
        FCE i CAE, kury Exam maja narawde swietne, no i grupy dziecece(do konca
        gimnazjum) sa naprawde swietne, ponadto duzo dodatkowwych zajec bezplatnie:
        Exam Practice i konwersacje, seanse video) i goethego (chodzilem na jeden
        wakacyjny kurs i bly rewelacyjnie, szczegolnie polecam cyganik) zdecydowanie
        natomiast odradzam callan - w wiekszosci przecietni lektorzy,
        balagankwalifikuja na znacznie nizsze pozikmy niz sie jest w reczywsitosci (ja
        dostalem od nich zaswiadczenie ze gwarantuja mi ze po 200 godzinach kursu zdam
        FCE po czym po 40 godzinach kursu w gamie zdalem CAE!) dobre opinie kraza tez o
        osterreich institut stairway ma tez odbre referencje wszyscy natomiast
        narzekaja na profi-lingua
    • Gość: presto Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.elex.pl 05.08.04, 17:20
      ja glosuje na gama bell a tak przy okazji wyciagam ten watek:)
      • Gość: eM Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.mpi-cbg.de 06.08.04, 18:24
        i tak Lincoln jest najlepszy - tzn czesc brytyjska Lincolna z Emma i Tony'm jako
        lektorami -
    • Gość: bleee Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 08.08.04, 22:51
      Nie polecam IH. Chodziłam tam przez 2 lata, nauczyłam się nie wiele. W ciągu
      roku nauczyciela zmienili nam 5 razy. Na lekcjach luzy - robisz, co chcesz.
      Zadania nie przygotowałeś? Żaden problem, napiszesz następne. Testy końcowe
      rozwiązywaliśmy wspólnie tydzień wcześniej, jeśli komuś i tak nie poszło,
      dodawali mu punkty, zeby przeszedł na wyzszy poziom...
    • Gość: agata Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.autocom.pl 11.08.04, 17:26
      A jakie są opinie na temat Lingualand?
      • Gość: eM Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.mpi-cbg.de 11.08.04, 17:55
        a jest taka szkola? ;] - nie zawsze warto brac cos za niska cene -
      • scarlet_agta Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie 27.12.04, 13:59
        czy ktoś ma jakieś doświadczenia z Lingualand??? Warto się do nich zapisać???
        www.lingualand.pl/land/index.html

• Gość: Kotka Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 11:41
      Wszystko zależy prawdopodobnie nie od szkoły, lecz od nauczyciela na jakiego się
      trafi. Zrezygnowałam właśnie z kursów w niby najlepszej szkoły w Krakowie wg
      rankingu Newsweeka - (Mały Rynek) właśnie ze wzglądu na słabego nauczyciela...
      Dla zapracowanych, takich którzy nie maja czasu na regularne kursy - polecam
      szkołę "SITA" na Tomasza. Można sobie ustawić terminy spotkań dowolnie, można
      odwołać lekcję wcześniej bez straty finansowej. Zeby było taniej najlepiej
      stworzyc grupę np. z kolegami z pracy. Polecam szczególnie osobom chcącym się
      zrelaksować :)
    • Gość: dzwoneczek Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 21:32
      Do K&K chodze czwarty rok i jutro bede probowala troche zmodyfikowac zajecia na uczelni, tak zeby mi nie kolidowaly z godzianmi kursu jezykowe. To chyba o czyms swiadczy, nie? Szkola OK, mozna duzo skorzystac, tylko ta lokalizacja...
    • zeldo Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie 16.09.04, 19:29
      up
    • Gość: lulu Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 21:30
      A słyszeliscie coś o British and American English School?
    • Gość: grzaniec z galicji Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: 5.2.* / *.chello.pl 24.09.04, 23:47
      Witam!
      A ja sie zastanawiam na Felbergiem (niedaleko hali targowej), ma moze ktos
      doswiadczenia z ta szkołą!!
      Wydaja sie byc sympatyczni i kameralni a taka atmosfera mi odpowiada (w
      przeciwienstwie do profilingua gdzie czułem sie na rozmowie jak
      w ...hipermarkecie:))
      Dzieki za Info o Felbergu
      • Gość: ami Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 09.10.04, 12:53
        FELBERG JEST BARDZO DOBRĄ SZKOŁĄ. aTMOSTERA RZECZYWISCIE MIŁA I SPOKOJNA. W ZESZŁYM ROKU NAJLEPSZA W KRAKOWIE-DZIŚ W POLSCE. 520ZŁ ZA TRYMESTR CZYLI OK 150 ZA ROK. POLECAM!
    • Gość: up Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: *.autocom.pl 16.12.04, 09:04
      Gość portalu: kofi napisał(a):

> proszę o opinie na temat szkół językowych, która najlepsza( poziom nauczania
      > oraz ceny)
    • Gość: An Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: 80.50.167.* 20.12.04, 19:52
      a ja chodze do K&K pierwszy rok i mi sie bardzo podoba i nie zamienię !!! =)
    • Gość: An Re: jakie są najlepsze szkoły językowe w Krakowie IP: 80.50.167.* 20.12.04, 19:52

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka