Dodaj do ulubionych

szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wróżek?

30.05.04, 20:14
W Polsacie w serwisie informacyjnym podano wiadomosć ze na POdlasiu działają
szeptunki czyli z reguły starsze panie zajmujące się wrożeniem czarami i
przepowadaniem przyszłosci..szeptunki są wyłącznie wyznania prawosławnego,
biorą od klientów co łaska a magiczne formułki wypowiadają w starocerkiewnym
języku..podobno kościół prawosławny żyje z szeptunkami w dobrej komitywie...
..a wydawać by sie mogło żę będzie się sprzeciwiał okultystycznym praktykom
swoich wiernych..one łączą New Age z tradycyjna prawosławną pobożnością i
rozsiewają różne zabobony..a potem sie dziwić że mówią o Podlasiu jako krainy
zacofanej no i za te stan rzezcy wielu zwala winę na kosciół katolicki
tymczasem ten przejaw zacofania wychodzi z prawosławia...dlaczego kościół
prawosławny tego nie zwalcza? ..ciekawe jaki cel w ogóle miała ta
informacja...promocyjny? dobrze ze nie powiedzieli ze w Holandii na etacie
państwowym pracuje 15 tys wróżek które zajmują się tym samym co te
szeptunki... aż boję sie ze lewactwo w walce z tradycją z kościolem zwłaszca
katolickim moze wykorzystać zabobonne obrzędy ktore ostały sie na
POdlasiu...i tak oto wykorzysta pewne przejawy tradycji do zwalczania jej
wszerszej całości... tego jeszcze nie ma ale uprzedzam fakty byście nie byli
zdziwieni jak media na potęgę zaczną reklamować rózne sekty i okultyzmy...
Obserwuj wątek
    • Gość: Acro Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.04, 23:01
      Zapomniałeś, Oszołomku, dodać, że to wszystko zmowa Żyderii, masonerii,
      kołtunerii oraz żandarmerii... bez tego ta informacja jest niepełna...
      • Gość: Z.P. Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: *.elpos.net 31.05.04, 00:52
        Gość portalu: Acro napisał(a):

> Zapomniałeś, Oszołomku, dodać, że to wszystko zmowa Żyderii, masonerii,
        > kołtunerii oraz żandarmerii... bez tego ta informacja jest niepełna...
        ------
        Myślę Acro, że jak zwykle podajesz wiadomości sprawdzone. Wyjaśnij tylko jeśli
        możesz, co to jest ta Żyderia.
        • jarek-ny Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 31.05.04, 10:19
          Poniewaz nie jestem wyznania prawoslawnego, nie wezme udzialu w tej dyskusji,
          chociaz z ciekawoscia bede ja sledzil.

Chyba, ze ktos znowu bedzie mnie obrazal.
        • Gość: Acro Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.04, 15:39
          Tego dokładnie nie wiadomo, bo organizacja bardzo dba o zachowanie tajemnicy.
          Jasne jest tylko, że to źli ludzie są!
      • oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 09.06.04, 14:22
        no prozę..a wydawało mi się ze lewak nie wierzy w zabobony...
    • Gość: Stanisław Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: *.dip.t-dialin.net 31.05.04, 12:56
      Owszem - są ci u nas znachorki ale są też i w innych rejonach Polski.
      Nie byłoby gdyby nie było takiego zapotrzebowania.
      Znachorka wyleczyła mnie kiedyś gdy lekarze chcieli mnie kroić więc
      złego słowa o nich nie powiem.
      Zresztą nie tylko na Podlasiu i w Polsce są medycy alternatywni.
      Spotyka się ich i na Dalekim Wschodzie i w Afryce i w samych USA.
    • alex.4 Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 31.05.04, 13:46
      Relikty czasów gdy medycyna nie była rozwinięta, a leczenie niegroźnych dziś
      chorób często kończyło się zgonem dziś mogą zaskakiwać. Ale to świadectwo jak
      bardzo współczesna nauka stała się obca dla przeciętnego człowieka. A potem
      powodzeniem cieszą sie wróżby, astrologowie i znachorki. Lepsza edukacja i
      zabobony będą znikną?
      pozdr
    • Gość: Acro Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.04, 15:43
      A tak z ciekawości - egzorcyzmy to też zabobony? Bo jesli tak - to mnichowie w
      Kleosinie pod Białymstokiem sie tym zajmują, ergo - kk promuje zacofanie itd
      itp. A jeśli nie - to gratuluję postępu, juz jestes prawie w XIX wieku, do
      nadrobienia zostały tylko 2 stulecia! I pamiętaj o czosnku przy łóżku!
    • oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 01.06.04, 14:57
      dyskusja zaczęła się rozwijać w ciekawym kerunku...niestety klerofobii znów
      musieli dodać swoje trzy grosze...Michnik tworzy chyba forumowe szwadrony
      których celem jest niszczenie dyskusji na każdy temat którty wymyka się regułom
      politycznej poprawności...
      • Gość: Acro Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.04, 18:22
        Już tchórzysz? Juz uciekasz od dyskusji?
        Dokładnie tak samo mozna skomentowac twoje wypociny: Rydzyk tworzy szwadrony
        majace na celu sianie strachu przed prywatnym kapitałem, zwłaszcza zagranicznym
        i innymi narodowościami... Itd itp...
        • oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 02.06.04, 16:09
          uderz w stół a nożyce się odezwą..
          • Gość: Acro Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.04, 23:41
            To wszystko, na co cie stać? Nie jesteś w stanie podjąć rękawicy?
            • oszo1om.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 03.06.04, 01:27
              nie wiem jak rękawicę, ale mydełko podnosił wielokrotnie
            • oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 04.06.04, 12:14
              - a o czym tu dyskutowac z takim parapetem jak ty który ma klapki na oczach?
    • oszo1om.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 01.06.04, 15:38
      zawsze lepiej niż homoseksualiści w długich czarnych sukienkach. nic tylko albo
      by ruchali swoich kumpli albo klęczą w kościele bo ich dupa boli. podobno
      każdego hetero mogą nawrócić. szkoda tylko że zabierają się za dzieci. ciarki
      przechodzą...
      • Gość: jarek-ny Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: *.phil.east.verizon.net 02.06.04, 05:04
        I znowu temat skonczyl sie tradycyjnie - kosciol i ksieza.

Mysle, ze jeszcze nie jest za pozno na leczenie.
        • alex.4 Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 02.06.04, 14:29
          new age pokazuje jak bardzo nauka stałą się obca przecietnemu człowiekowi.
          Niestey gubi się on w wspólczesnej nauce i wybiera rozwiązania prostrze
          bardziej dla niego zrozumiałe, choć głupie. To problem powazny. Dlatego tzreba
          dbać o popularyzację wiedzy.
          pozdr
          • oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 18.06.04, 09:25
            i tu się z tobą zgadzam! niemożliwe? a jednak!
        • oszo1om.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 02.06.04, 16:04
          Gość portalu: jarek-ny napisał(a):

> I znowu temat skonczyl sie tradycyjnie - kosciol i ksieza.
          >
          > Mysle, ze jeszcze nie jest za pozno na leczenie.

nie podoba się, że niektórzy korzystają ze swego prawa do wypowiadania się?
          pastujesz te kible już tyle lat, że nie widzisz, że gdzieś żyją ludzie którzy
          bronią swoich praw i nie będą tolerować chorych pedałów jak ten tu oszołom.
          Jeszcze kilka lat i on jak i wszyscy pazerni czarni wyjadą z tego miasta na
          wozie gówna.
          • oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 02.06.04, 16:10
            mnie się nie podoba że kradniesz mi nicka złodzieju uzurpatorze..idioto z
            jedynką...
            • oszo1om.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 02.06.04, 16:31
              proponuje ci fajansiarzu pakt: zabierz swoje faszystowsko pedalskie wątki i
              zabobon na inne forum, a ja nie będe używał tego nicka na tym forum. idź całować
              rydzyka w jajka gdzie indziej. nikt tu nie potrzebuje ciebie ani twoich
              kiblozmywaczy zza oceanu.
        • oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 02.06.04, 16:09
          czy można wyleczyć się z udawania kogoś innego?
          • Gość: jarek-ny Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: *.phil.east.verizon.net 02.06.04, 16:41
            Pastanowilem powtorzyc swa wypowiedz z innego watku:

Demokracja i wolnosc nie oznaczaja anarchii.

To tak jakby np niemieccy neofaszysci chcieliby zorganizowac we wrzesniu parade
            z okazji 64 rocznicy wkroczenia wojsk Wermachtu do Warszawy. W Bialymstoku zas
            demonstrowaliby zwolennicy odbudowy imperium sowieckiego z okazji rocznicy
            wkroczenia "armii-wyzwolicielki"

Co do swiadomosci narodowej, to radze przeczytac Dzienniki Marii Dabrowskiej a
            dokladnie ten fragment, w ktorym rozmawia ona z chlopem ze wsi
            podbialostockiej. Chciala ona dowiedziec sie jakiej jest jest narodowosci.
            Chlop zaprzeczal po kolei, ze jest Polakiem. Bialorusinem, Rosjaninem,
            Ukraincem czy Zydem. W koncu gdy Dabrowska spytala jakiej narodowosci on jest,
            odpowiedzial, ze jest tutejszy. Rzecz sie nie dzieje w XIX wieku, ale
            relatywnie niedawno. Czytajac niektore posty na Forum Bialystok mam nieodparte
            wrazenie, ze na Bialostoczyznie proces ten jeszcze trwa.

Dziwi to mnie tym bardziej, ze po sasiedzku mieszkancy okolic Lomzy i Augustowa
            (przewaznie szlachta zasciankowa) brali aktywny udzial w powstaniu listopadowym
            czy tez styczniowym. Podbialostoccy chlopi dobijali zas rannych powstancow
            widlami. Poczytaj tez jakie tlumy witaly w Bialymstoku w 1939 armie czerwona.

Mam tez wrazenie, ze dzis w wypadku zagrozenia z zewnatrz, wielu uczestnikow
            tego forum chwyci za bron, ale po to, zeby rabowac koscioly i mordowac
            ksiezy.
            • oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 02.06.04, 17:10
              przed wojną połowa mieszkańców Bialegostoku to byli Żydzi to dlatego Bialystok
              tak owacyjnie przyjął sowietów..
              • oszo1om.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 02.06.04, 17:12
                oszolom.z.radia.maryja napisał:

> przed wojną połowa mieszkańców Bialegostoku to byli Żydzi to dlatego Bialystok
                > tak owacyjnie przyjął sowietów..

a większośc księży to pedały i dlatego tak nienawidzą konkurencji.
              • Gość: obywatel x Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: *.elpos.net 02.06.04, 17:31
                Odpowiadasz na :

> przed wojną połowa mieszkańców Bialegostoku to byli Żydzi to dlatego
                Bialystok
                > tak owacyjnie przyjął sowietów..

nie prawda zydow wybili niemcy!! a sowietow owacyjnie nikt tu nie wital !!
                • oszo1om.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 02.06.04, 17:35
                  Gość portalu: obywatel x napisał(a):

> Odpowiadasz na :
                  > oszolom.z.radia.maryja napisał:
                  >
                  > > przed wojną połowa mieszkańców Bialegostoku to byli Żydzi to dlatego
                  > Bialystok
                  > > tak owacyjnie przyjął sowietów..
                  >
                  >
                  > nie prawda zydow wybili niemcy!! a sowietow owacyjnie nikt tu nie wital !!

chłopie odpóść sobie - przeczytaj pierwszy post. tego głąba nie interesuje
                  prawda, tym bardziej historyczna. ten post to czyste nawoływanie do nienawiści,
                  co jest normalką w jego pedalskiej społeczności.
            • oszo1om.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 02.06.04, 17:11
              masz złe wrażenie, gówniane wnioski i brak podstawowej logiki.
              tolerancja religijna nie oznacza mordowania księży. w chwili jak młot puszcza
              wątek o tym, że prawosławni zakładają sekty poprzez szeptuchy, a pomija
              milczeniem święte rzeźby i różnych katolickich uzdrowicieli to jest już to
              nawoływanie do nienawiści na tle różnic narodowościowych i wyznaniowych. jeśli
              nie kumasz tak podstawowych rzeczy to prościej tego nie wytłumaczę. widocznie
              jest dobra przyczyna dlaczego siedzisz tam gdzie siedzisz, nie mieszkasz w
              Białymstoku i piszesz jakieś oderwane od tutejszej rzeczywistości bzdety.
              pzdr
              • oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 02.06.04, 17:12
                a czemu ty się pode mnie podszywasz? czemu uzywasz nicka który jest w 99%
                identyczny z moim?
                • oszo1om.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 02.06.04, 17:15

> a czemu ty się pode mnie podszywasz? czemu uzywasz nicka który jest w 99%
                  > identyczny z moim?

ty jesteś w 100% podobny do pedała, a jednak piszesz teksty antypedalskie -
                  dlaczego?
                  • oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 02.06.04, 17:25
                    a jak ty jesteś podobny do Hitlera to czy ja ci wytykam żeś jest Hitler?
                    • oszo1om.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 02.06.04, 17:30
                      tak jak większości użytkowników tego forum gówno mnie obchodzi co na kogo
                      piszesz. Ale jeśli chodzi o religię i światopogląd to do Hitlera ci nie daleko.
                      • oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 02.06.04, 18:05
                        ty już go przescignąłes!
                        • Gość: Acro Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.04, 12:17
                          Wprost kocham te błyskotliwe riposty Oszołoma podsłuchane chyba u
                          przedszkolaków... :) Proszę o więcej!
                          • oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 03.06.04, 15:25
                            odezewał sie ten lepszy...pycha i arogancja oraz przekonanie o własnej
                            wyższości nad innymito typowe zachowania lewaków
                            • Gość: Acro Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.04, 17:31
                              Ja lewakiem?! No, to sie o sobie dowiedziałem czegos nowego. Jestem liberałem,
                              a to chyba prawicowa opcja.

Swoją drogą - nie jestem szczególnie przekonany o swojej wyższości, jedynie o
                              twojej niższości. To cecha typowa dla kogo, panie psychologu?
                              • oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 04.06.04, 12:08
                                Gość portalu: Acro napisał(a):

> Ja lewakiem?! No, to sie o sobie dowiedziałem czegos nowego. Jestem
                                liberałem,
                                > a to chyba prawicowa opcja.
                                >
                                -centrowa, na prawo od lewicy na lewo od prawicy, wielu liberałów wyznaje
                                lewackie wartosci..konserwatywnych liberałów jest jak na lekarstwo do takich
                                zaliczyć mogę ludzi z UPR...

> Swoją drogą - nie jestem szczególnie przekonany o swojej wyższości, jedynie o
                                > twojej niższości. To cecha typowa dla kogo, panie psychologu?

-dla faszystów!! ha!! wyszło szydło z worka!! pokazałeś swe prawdziwe bo
                                faszystowskie oblicze lewacki rasisto! (faszyzm to ideologia lewicowa -
                                narodowy socjalizm a socjalizm każdy socjalizm jest lewicowy)
                                • Gość: Acro Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.04, 21:20
                                  No proszę - i rozgryzł mnie: jestem faszystą! Tyle czasu udawało mi sie z tym
                                  ukrywać, ale niedoceniłem inteligencji Oszołoma!

Liberalowie cetrowi? Zależy wg jakich kryteriów. Ty widzę, jesteś zwolennikiem
                                  uznania za kryterium religijności. przy takim założeniu pewnie masz rację, ale
                                  z drugiej strony oznacza to, że związki zawodowe sa prawicowe!

Wymyślasz na narodowy socjalizm. (nota bene twierdzisz, ze jednocześnie jestem
                                  liberałem i socjalistą!!!!) Przeciez to program lpru? Naród przede wszyskim
                                  (czymkolwiek ten naród jest - jak ci wykazałem w innej dyskusji, nie sposób go
                                  zdefiniować) i państwo we wszystkim (czyli totalny interwencjonizm, czyli
                                  socjalizm). Czy ty nie kalasz własnego gniazda?
                                  • Gość: oszolom.z.r.maryja nie można zdefiniować narodu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.04, 11:56
                                    szukaj.onet.pl/query.html?col=all&odm_tez=odmiana&qt=nar%F3d
                                    • Gość: Acro Re: nie można zdefiniować narodu? IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.04, 20:45
                                      No i co ty mi kolejną miałką definicyjkę rzucasz? Już ci jedną wypunktowałem -
                                      mam tak z każda robić? Te definicje nie pozwalają nawet na stweitdznie, czy
                                      Warszawiak i Krakowiak to różne, czy te same narody! Jak chcesz podyskutować -
                                      wracaj na wątek o Polskości Podkasia z ktorego zrejterowałeś!
                                      • oszolom.z.radia.maryja Re: nie można zdefiniować narodu? 07.06.04, 14:39
                                        gdzie? kiedy?
                                        • alex.4 Re: nie można zdefiniować narodu? 07.06.04, 14:46
                                          oszoł zamist podawać linki mógłbyś użyć włąsnej mózgownicy
                                          • oszolom.z.radia.maryja Re: nie można zdefiniować narodu? 08.06.04, 16:18
                                            już nie raz podawałem definicje nie chce mi sie sięgac do przepastnych
                                            archiwów forum GW
                                        • Gość: Acro Re: nie można zdefiniować narodu? IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.04, 23:41
                                          Oszołom!
                                          Jako chyba jedyna osoba na tym forum starałem się brać ciebie poważnie i
                                          poważnie z tobą dyskutować. Dochodzę jednak do wniosku, że albo jesteś idiotą,
                                          albo idiotę bardzo udatnie udajesz.

Do powrotu do wątku o rzekomo zagrożenej poslkości Podlasia, który sam
                                          założyłeś i na którym prowadziem - a raczej chciałem prowadzić z toba dyskusję
                                          nt narodowości bo zaraz uciekłeś - zachęcałem cie wielokrotnie w róznych
                                          miejscach - ostatni raz w poprzednim moim poscie... Kliknij zatem baranie na
                                          link do Hyde Parku i tam odszukaj wątek - jest wysoko na liście, nawet człek
                                          tak upośledzony jak ty powinien go znaleść!
                                          • oszolom.z.radia.maryja Re: nie można zdefiniować narodu? 08.06.04, 16:19
                                            moge pisać sto razy a i tak admin wywali to albo do oślej ławki albo gdzie
                                            indziej więc jaik cel jest się tu produkowac? zmieńcie wpierw admina to
                                            pogadamy poważnie
                                            • Gość: Acro Re: nie można zdefiniować narodu? IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.04, 23:49
                                              Czyli juz sobie przypomniałeś gdzie i kiedy? No proszę - cudowne uzdrowienie!
                                              A co ci przeszkadza, ze admin przeniesie wątek? Możemy i w oslej ławce się
                                              pospierać! Moim zdaniem ty po prostu nie jestes pewny swoich racji i
                                              nieustannie uciekasz od tematu... Nie dziwię sie w sumie - dziwne te racje,
                                              dziwne...
                                              • oszolom.z.radia.maryja Re: nie można zdefiniować narodu? 10.06.04, 13:19
                                                o co ci chodzi? ja nie kontynuję dyskusji tylko wtedy kiedy do głosu do chodzi
                                                fotrumowa żulia która tylko bluzgi tu wrzuca obraząjac wswzystkich w
                                                koło..jeśli więc jakiś wątek sie urwał to nie z mojej winy..podziękuj tej
                                                forumowej żulii...
                                                • Gość: Acro Re: nie można zdefiniować narodu? IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.04, 20:04
                                                  Ale o co tobie chodzi?
                                                  Dwa wątki na których spieralismy się ( o hipermatketach i poslkości Podlasia)
                                                  porzuciłeś bez jakiejkolwiek ingerencji żulii, kurii ani masonerii. A może po
                                                  prostu tam zajrzysz i sam sie przekonasz, czy cie to przerasta?
                                                  • oszolom.z.radia.maryja Re: nie można zdefiniować narodu? 14.06.04, 11:37
                                                    a gdzie one są?
                                                  • Gość: Acro Re: nie można zdefiniować narodu? IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.04, 15:12
                                                    oszoł - osłabiasz mnie. Przyznaj się - ty nie czytasz odpowiedzi twoich
                                                    adwersarzy, tylko generujesz odpowiedzi losowo?
                                                    chyba trzeci raz już piszę, gdzie sa te tematy - ostatnio jakoś dwa posty
                                                    temu... Może po prostu poćwicz zanikającą u ciebie umiejętność czytania i sam
                                                    poszukaj, co?
                                                  • oszolom.z.radia.maryja Re: nie można zdefiniować narodu? 17.06.04, 11:00
                                                    Faktycznie nie czytam wszystkich waszych wynurzeń...ile mozna czytać tych
                                                    głupot które tu wypisujecie
    • agutka Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 03.06.04, 17:49
      Swoja droga nie widzialam, ze Oszol oglada Polsat, ponoc telewizje szatana.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 04.06.04, 12:10
        jesli bazować na samej symbolice jaką ta stacja uzywa (słoneczko -symbol
        masonerii) to w istocie miałabyś rację..ale wiedz ze z tej niby masońskiej
        telewizji wyszli tacy politycy jak Walendziak czy Sellin obecny członek KRRiTV
        • agutka Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 04.06.04, 14:20
          A teraz w telewizji sztana bedzie Tomasz Lis pracowal. No to bedziemy mieli
          jeszcze jednego wyznawce sztana. JAk tak dalej pojdzie bedziemy mieli tu samych
          szatanow i sztanskie media... Tylko czy Rydzyk wytrzyma walke ze wszystkimi.
          Swiec Panie nad jego dusza.
    • Gość: magda zet. Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: 5.2.* / *.chello.pl 03.06.04, 18:34
      Hmm...pomine milczeniem ta "dyskusje", pozbawiona prawie calkowicie
      jakichkolwiek watkow merytorycznych. Rozmowa nie polega na obrzucaniu sie
      wyzwiskami(wyzywanie sie od lewicowcow, pedalow i Hitlerow jest smieszne)
      A do znachorek wracajac - wydaje mi sie, ze mieszkancy Podlasia zupelnie
      niepotrzebnie sie takich rzeczy wstydza czy uwazaja,ze to osmiesza ich i
      region. Wydaje mi się ze takie zjawiska jak znachorki wlasnie nalezy
      pielegnowac. To one stanowia o kolorycie i malowniczosci regionu. Jestem pewna
      ze na Podhalu np robilyby furrore i wartosciowane byly bardzo pozytywnie. To
      nie jest zacofanie, ani New Age. To czesc polskiej kultury ludowej. Dla mnie i
      wielu moich znajomych to wlasnie jest w Podlasiu pociagajace
      • oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 04.06.04, 12:13
        Gość portalu: magda zet. napisał(a):

A do znachorek wracajac - wydaje mi sie, ze mieszkancy Podlasia zupelnie
        > niepotrzebnie sie takich rzeczy wstydza czy uwazaja,ze to osmiesza ich i
        > region. Wydaje mi się ze takie zjawiska jak znachorki wlasnie nalezy
        > pielegnowac. To one stanowia o kolorycie i malowniczosci regionu

0- no proszę sądzac po pseudonimie (zet- nazwa radia o lewicowo liberalnym i
        postępowym charakterze) myślałem że będziesz tępiła ten średniowieczny
        zabobon ..no i kto tu jest bardziej zaściankowy i zacofany?
        • alex.4 Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 04.06.04, 12:22
          nie uważam aby owdoływanie się do zabobonów było powodem do chwały. Raczej nie.
          pozdr
          • oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 04.06.04, 12:25
            i tu się z tobą muszę alex zgodzić...nareszczie w czymś mamy takie samo zdanie!
        • Gość: Acro Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.04, 21:23
          No to może skomentujesz wreszcie odprawianie egzorcyzmów przez katolickich
          mnichów? Albo księzy leczących dotykiem albo złamania ziołami...
          • Gość: oszolom.z.r.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.04, 11:52
            złamania ziolami? a coż co za sylogizm? co to za potworek gramatyczny? gdzies
            ty sie uczył polskiego?
            • alex.4 Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 05.06.04, 12:04
              oszoł twoja głpota jest bezgraniczna. Jak skomnetujesz podszywaczu się egzorcyzmy
              pozdr
              • oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 10.06.04, 13:25
                to pytanie sjest jak rozumiem do tego palanta który pisze słowo Oszolom przez
                cyfrę 1...
            • Gość: Acro Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.04, 23:34
              Znowu: tylko na tyle cie stać? Czepić się byle czego, byle tylko nie dotknąć
              meritum?
        • Gość: magda zet Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: 5.2.* / *.chello.pl 05.06.04, 19:08
          oszolomie zrzymanie sie na znachorki i takie pieklenie sie z ich powodu
          bardziej swiadczy o zasciankowosci niz ich obecnosc
          swiat jest o wiele bardziej ciekawy kiedy nie postrzega sie go wylacznie wedle
          binarnych opozycji (lewe-prawe)
          pozdr
          • alex.4 Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 05.06.04, 19:13
            znachorki jako folklor tak. Ale znachorki są często widziane jako alternatywa
            dla medycyny. A to jest groxne dla ich pacjentów/pacjentek
            pozdr
            • venus66 Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 05.06.04, 19:32
              aleksiku
              czesc zlotko, co u ciebie slychac?
              Co ty tak dzisiaj na te znachorki pomstujesz. A pamietasz jak sam nacierales
              sie jajami, ze to niby lecze problemy z... Zreszta stare dzieje, nie bedziemy
              sie nad tym teraz rozwodzic.
            • Gość: magda zet. Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: 5.2.* / *.chello.pl 05.06.04, 20:03
              Czy modlitwy, zaklecia i napar z lipy, rumianku czy innych ziolek moze komus
              zaszkodzic?
              • alex.4 Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 07.06.04, 14:13
                Gość portalu: magda zet. napisał(a):

> Czy modlitwy, zaklecia i napar z lipy, rumianku czy innych ziolek moze komus
                > zaszkodzic?

alex: tak. Jesli przy okazji znachor wmówi, cięzko choremu pacjentowi, że nie
                potzrebuje wizyt u lekarza. Wystarczy jak będzie ja/jego słuchał.
                pozdr
                • Gość: magda zet Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: 5.2.* / *.chello.pl 08.06.04, 17:02
                  A mi sie wydaje,ze jesli ktos idzie do znachorki,to jest juz zdesperowany i byl
                  u wielu lekarzy. To jest przeciez najczesciej ostatnia deska ratunku
                  • Gość: magda zet Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: 5.2.* / *.chello.pl 08.06.04, 17:03
                    chociaz moge sie mylic:-)
                    • alex.4 Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 09.06.04, 16:43
                      I nie jestem przekonany że tu się włąsnie mylisz. Niestety
                      Zdaje się, że wcale nie jest wyczerpana mozliwość leczenia gdy ludzie decyduja
                      się na znachorki.
                      pozdr
                  • oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 11.06.04, 17:35
                    to raczej przyspiesza zgon..
                • oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 10.06.04, 13:26
                  nie mam nic przeciw medycynie naturalnej , to jest dobre w profilaktyce a nie w
                  leczeniu
    • oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 05.06.04, 21:53
      wpisów niby duzo ale większośc jest bez sensu
      • Gość: jarek-ny Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: *.phil.east.verizon.net 06.06.04, 03:40
        ja po prostu wierze w Boga.

That's it.
        • oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 06.06.04, 13:18
          ja też ale ten zarzuto bezsensownych wpisach akurat ciebie nie dotyczy...
      • Gość: obywatel x Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: *.elpos.net 09.06.04, 16:59
        Odpowiadasz na :

> wpisów niby duzo ale większośc jest bez sensu

i nie na temat
        • oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 09.06.04, 17:28
          a kto temu wnien? przecież nie ja. Tyle razy apelowałem byście się trzymali
          tematu ..i groch o ścianę
          • Gość: MK1 Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: 62.17.253.* 10.06.04, 10:50
            oszol i jaren-ny - jestescie delikami jakich malo...

oszol nie potrafi odpowiedziec zadnymi sensownymi argumentami na zadne z pytn
            dotyczace koscielnych praktyk (patrz egzorcyzm, sw relikwie, siwete miejsca
            ktore lecza - skad to sie wzielo????)

jarek-ny to jednak zwykly robol ktory leddwo co umie napisac jedno zdanie - bo
            pozniej to juz sie gubi w swoich myslach...(that's it::)))

Co do Slonca jako symbolu masonerii - to tez znak Pogan - o ile nie wiesz Rzym
            byl bardzo mocnym osrodkiem poganskim i kosciol katolicki wykorzystywal symbol
            slonca

"Historically, pagan Babylon worshipped the sun as a deity, and pagan Rome also
            worshipped the invincible sun. The Roman Catholic Church, with the assistance
            of Caesar (Constantine), changed the day of worship from Sabbath to the Sun Day
            and commonly uses images and symbols of the sun. In the following articles we
            will examine the many pagan sunburst images used by the Catholic Church in
            various forms of art."

Wiec KK tez jest/byl masonski???

tutaj masz link jak mi nie wierzysz :

www.aloha.net/~mikesch/verita.htm
            no i co teraz powiesz glupi oszolomku???
            • oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 10.06.04, 13:24
              Gość portalu: MK1 napisał(a):

> oszol i jaren-ny - jestescie delikami jakich malo...
              >
              > oszol nie potrafi odpowiedziec zadnymi sensownymi argumentami na zadne z pytn
              > dotyczace koscielnych praktyk (patrz egzorcyzm, sw relikwie, siwete miejsca
              > ktore lecza - skad to sie wzielo????)

> -bo to nie leżyw kręgu moich zainteresowań, nie jestem specem badajacym
              dzieje takich czy innych relikwi..to działka dl;a archeologa biologa medyka
              sądowego itp a nie dla mnie zwykłego historyka i prawnika administracyjnego.
              Rówmnie dobrze mógłbyś pytać językoznawcę o sprawy medyczne...

> jarek-ny to jednak zwykly robol ktory leddwo co umie napisac jedno zdanie -
              bo
              > pozniej to juz sie gubi w swoich myslach...(that's it::)))

-a ty kim jesteś? tylko obrażać i bluzgać umiesz! Toc i wychodzi najlepiej
              >
              > Co do Slonca jako symbolu masonerii - to tez znak Pogan - o ile nie wiesz
              Rzym
              > byl bardzo mocnym osrodkiem poganskim i kosciol katolicki wykorzystywal
              symbol
              > slonca
              >
              - słowiańskim symbolem słońca był..złamany krzyż czyli swastyka!

> "Historically, pagan Babylon worshipped the sun as a deity, and pagan Rome
              also
              >
              > worshipped the invincible sun. The Roman Catholic Church, with the assistance
              > of Caesar (Constantine), changed the day of worship from Sabbath to the Sun
              Day
              >
              > and commonly uses images and symbols of the sun. In the following articles we
              > will examine the many pagan sunburst images used by the Catholic Church in
              > various forms of art."
              >
              > Wiec KK tez jest/byl masonski???
              >
              > tutaj masz link jak mi nie wierzysz :
              >
              > www.aloha.net/~mikesch/verita.htm
              > no i co teraz powiesz glupi oszolomku???

- w internecie różne głupstwa piszą. To nie jest wiarygodne źródło informacji
              • Gość: MK1 Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: 62.17.253.* 10.06.04, 13:47
                no tak, zapomnialem... tylko Radio co MaRyja jest jedynym, slusznym zrodlem
                informacji...

wszedles na ta strone - porownales symbole???

masz czarno na bialym dokumentowane (ze zdjeciami) - ja tez nie jestem
                zwolennikiem przyjmowania wszystkiego co jest napisane w internecie - wole
                sobie poszukac kilka zrodel i sprawdzic i nawet prokatolickie strony mowia o
                tych sumbolach - tyle ze oczywiscie nie przyznaja sie do tego ze zostalo
                zaczerpniete od pogan. Nie pisza tez ze to slonce - tylko ze tak przedstawiaja
                artsci wszczechmogacego itd, itp...ale jako ze jeszcze slepy nie jestem - dla
                mnie to jeste bardzo zaskakujace podobienstwo..(now zajrzuyj na strone i see
                porownaj)

co do pogan - to wyobraz sobie ze nie tylko swastyka byla ich symbolem - nie
                byli tak ograniczeni jak ty....:::))

• oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 10.06.04, 14:24
                  a móglbyś to samo napisac bez wycieczek osobistych pod adreseem swego
                  adwersarza? kultury cię w domu nie nauczyli?
                  • Gość: Mk1 Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: 62.17.253.* 10.06.04, 15:01
                    osiolek - a kto tu wszystkich od komunistyw i innych wyzywa - kogo ty kurcze
                    kultury chcesz uczyc???

po drugie jest to chyba kwestia tego ze do ciebie i tak niewiele trafi...-
                    lepiej odpowiedz mi na pytanie jakie wczesniej zadalem...
                    • oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 10.06.04, 16:06
                      a jakie to były pytania?
                      • Gość: jarek-ny Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: *.phil.east.verizon.net 10.06.04, 23:31
                        A o czym jest dyskusja? Znowu o kosciele katolickim?

Najgorsza odmiana bolszewika jest bolszewik udajacy intelektualiste.
                        • oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 10.06.04, 23:49
                          temat jest o szeptunkach a że ludzie mają ptroblemy ze zmieszceniam w ramie
                          tematycznej to już nie mój problem tylko tych ludzi którzy z wytyczonego tematu
                          zbaczają
                          • Gość: MK1 Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: 62.17.253.* 11.06.04, 10:45
                            osiolek - kurcze sam sie wysmiewasz z zabobonow, leczenia jajkiem itd - ja
                            osobiscie nie wierze w te bzdury ale udowodnilem ci ze KK zapozyczyl symbole
                            poganskie - podalem ci strone na ktorej mozesz se je porownac,

ta samo sadzisz na symbol slonca - bo jest symbolem masonerii...i tutaj rowniez
                            dalem ci link na strone gdzie mozesz znalezc symbol slonca w KK (wiec co KK to
                            jedna wielka banda masonow - tak???::)) - no to teraz rozumiem wszystko..

ale rozumiem ze pewnie nie mowisz-czytasz po angielsku wiec juz ci ciezko przez
                            to przejsc - raz jeszcze podsylam link..:

www.aloha.net/~mikesch/verita.htm
                            • oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 11.06.04, 11:44
                              masoneria zawłaszca symbole religijne by je osmieszyć skompromitować zniszczyć
                              • Gość: MK1 Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: 62.17.253.* 11.06.04, 11:53
                                osiol to w koncu co jest grane - albo biale albo cczarne - albo przyznajesz mi
                                racje ze KK uzywa symboli slonca, ktore notabene przywlaszczyl od pogan - czy
                                tez to masoneria podstepna podszywa sie pod to samo co KK - -czyli pod pogan???

wiec juz mam nadzieje wiecej nie uslysze od ciebie haselka ze polsat to banda
                                masonow (polsatu nie znosze tak swoja droga)
                        • Gość: MK1 Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: 62.17.253.* 11.06.04, 10:41
                          jak juz napisalem jestes monotematycznym "konserwatorem powierzchni plaskich"
                          pracujacym dla jakiegos zyda lub wyslugujacy sie na parafii loskiem...

ilez razy jarus ci mowilem - mozesz mnie wyzywac od komuchow, bolszewikow itd,
                          itp - wali mnie to na calej dlugosci...

najgorsza odmiana idioty - jest idiota udajacy intelektualiste...::)))
                          • oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 11.06.04, 11:45
                            Gość portalu: MK1 napisał(a):

> jak juz napisalem jestes monotematycznym "konserwatorem powierzchni plaskich"
                            > pracujacym dla jakiegos zyda lub wyslugujacy sie na parafii loskiem...
                            >
                            > ilez razy jarus ci mowilem - mozesz mnie wyzywac od komuchow, bolszewikow
                            itd,
                            > itp - wali mnie to na calej dlugosci...
                            >
                            > najgorsza odmiana idioty - jest idiota udajacy intelektualiste...::)))

-óż za bezkompromisowa samokrytka..czyżbyś był sadomasochistą?
                            • Gość: MK1 Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: 62.17.253.* 11.06.04, 11:54
                              osiolku - to ty napinasz sie rydzykowi i peatzowi nie ja - ::))
                              • oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 11.06.04, 12:03
                                ja sie nikomu nie napinam ani nie wypinam..a jeśli chcesz byśmy duysklutowali w
                                twojej konwencji to ty wypinasz sie Michnikowi
                                • Gość: MK1 Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: 62.17.253.* 11.06.04, 12:07
                                  oj nie badz taki skromny - kurwisz sie z rydzykiem oszzolku bo robisz to za
                                  kaske od niego - ja to co pisze pisze z czystej przjemnosci..::))to moje hobby
                                  mozna by rzec..- a u ciebie to ciezka praca..::)) bo z mysleniem i logka masz
                                  wielkie problemy..::))

wciaz mi nie ospowiedziales na temat symboli slonca w KK i czy to znaczy ze
                                  masoni zapozyczyli to od KK , ktory wzial to od Pogan - czy tez bylo to jakos
                                  inaczej..???

spytaj sie tatki rydzunia - moze bedzie lepszym w daniu odpowiedzi..::))
                                  • oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 11.06.04, 16:31
                                    nie jestem specem od spraw masońskich..z tymi sprawami to idź do dr. S.
                                    Krajskiego
                                    • Gość: MK1 Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: 62.17.253.* 11.06.04, 17:22
                                      wielokrotnie probowales kazdemu na tym forum ze wiesz prawie wszystko na ich
                                      temat , w kazdym symbolu upatrywales masonerii , zydow, komuchow i jakis innych
                                      batmanow...- a teraz gdy udowodnilem ci twoja plytka znajomosc faktow KK - to
                                      ci rura zwiedla...::)))

a szkoda - bo myslalem ze mi cos ciekawego napiszesz...::)))
                                      • oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 11.06.04, 17:30
                                        ja nie twierdzilem tylko przypuszczałem a to jest zasadnicza roznica
                                        • Gość: jarek-ny Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: *.phil.east.verizon.net 12.06.04, 02:26
                                          Juz na tym forum wyjasnialem, co robie tu i nie bede sie powtarzal, zeby
                                          wyprowadzic z bledu jakiegos cymbala.

Co do wypowiedzi niektorych uczestnikow, to juz staja sie nudno-monotematyczne.
                                          W kolko to samo o ksiezach i kosciele. Jakas mania przesladowcza. Potwierdza to
                                          tylko moja poprzednia diagnoze, ze tylko lekarz moze pomoc. Na psychologa jest
                                          juz zdecydowanie za pozno. Pozostaje psychiatra.
                                          • oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 12.06.04, 12:49
                                            Możemy sie tylko modlić za wrogów Jezusa i jego kościoła...
                                            • oszolom.z.radia.rnariola Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 14.06.04, 15:28

> Możemy sie tylko modlić za wrogów Jezusa i jego kościoła...

wcześniej pisałeś, że nie lubisz Żydów - zdecyduj się obłudniku.
                                              • oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 14.06.04, 17:24
                                                a co ma pierdziel do wiatraka podszywaczu? poza tym Jezus był Aramejczykiem,
                                                mówił po aramejsku
                                                • oszolom.z.radia.rnariola Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 14.06.04, 17:46
                                                  Jezus nie był żadnym Aramejczykiem. Był Żydem i żydem. poczytaj sobie
                                                  encyklopedię: pl.wikipedia.org/wiki/Jezus_Chrystus

albo wróc do przedszkola tam ci powiedzą podszywaczy.
                                                  • Gość: MK1 Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: 62.17.253.* 15.06.04, 11:47
                                                    dla oswzolka juz za pozno na nauki - jego mozg zostal wyprany w
                                                    seminarium...::))
                                                  • oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 15.06.04, 23:31
                                                    ja nie kończyłem seminarium tylko UAM...(Uniwerytet im A Mickiewicza w
                                                    Poznaniu..faktycznie, tam lewactwo pierze mózgi polksiej młodziezy..ale ja się
                                                    nie dałem
                                                  • Gość: Acro Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.04, 10:48
                                                    Może i pierze mózgi, ale co najgorsze - słabo uczy, bo oto gwiazda UAM,
                                                    nadzieja polskiej lewicy pobożnej - Oszołom, dalej nie może odnaleść załozonych
                                                    przez siebie wątków i odpowiedzieć na posty adwersarza. A za trzy dni zapyta z
                                                    niewinnym zdziwieniem: ja nie odpowiadam na pytania? Uciekam z podkurczonym
                                                    ogonem z zaczętego przez mnie wątku? Gdzie?!! Co dowodzi, że teraz juz nawet
                                                    niepełosprawny umysłowo może zostac magistrem...
                                                  • oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 16.06.04, 11:51
                                                    nie chce mi się szukać przy tej ilosci wpisów..jestem leniwy
                                                  • Gość: Acro Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 16.06.04, 14:51
                                                    To po zakładasz kolejne wątki, skroro nie chce ci sie potem ich szukać i
                                                    odpisywać?
                                                  • oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 16.06.04, 16:45
                                                    bo chcę z wami podyskutować ale wy wolicie tylko ubliżać tym którzy mają inne
                                                    poglądy niż ty i tobie podobni
                                                  • Gość: Acro Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.04, 00:34
                                                    Człowieku - zdecyduj sie wreszcie: uciekasz z wątku bo się robi niemiło, czy
                                                    dlatego, że się w nich gubisz?! W kolejnych postach podajesz rózne powody! Nie
                                                    starcza ci konsekwencji nawet na jeden dzień?

Poza tym - akurat na tamte wątki owo - przyznaję - nadto pyskate towarzystwo -
                                                    nie dotarło. Po prostu - zamotałeś się w dyskucji i normalnie stchórzyłeś.
                                                    Potem załozyłeś z 5 nowych wątków - jakoś nie bojąc sie ubliżania.
                                                  • oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 17.06.04, 10:24
                                                    nie lubię gdy dyskusja schodzi na boczny tor który nie ma nic wspólnego z
                                                    pierwotnym tematem alebbo gdy wpisy sa zamieszcane nie kolejno jeden wpis po
                                                    drugim tylkos ie wraca gdzieś do początkow dyskusji co przy rozbudowanym
                                                    temacie tzn przy duzej ilości wpisów łatwo się zgubić
                                                  • oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 17.06.04, 10:26
                                                    zauważ ze odbiegliśmy od pierwotnego tematu i duza w tym twoja zasługa! Ja tego
                                                    nie lubię!
                                                  • Gość: Acro Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.04, 11:12
                                                    Zauważ, że właśnie podałęś kolejny TRZECI powód, dla którego olewasz
                                                    adwersarzy! Codziennie inny!!! Ja tego nie lubię!
                                                  • Gość: Acro Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.04, 11:10
                                                    Biedny, nieszczęśliwy Oszołom!
                                                    No, w tych warunkach rzeczywiście nie da się dyskutować. Przecież posty nie
                                                    zawsze umieszczane sa jeden pod drugim po kolei! Skandal! I do tego to
                                                    zbaczanie z tematu...
                                                    Nota bene w przypadku hipermarmtów nie zboczylismy z tematu.
                                                  • oszolom.z.radia.maryja Re: szeptunki-znachorki czy poprzednicz.okult wr 17.06.04, 12:13
                                                    przepraszam bardzo ale teraz staram sie by zawsze był na tym forum obecny
                                                    chociaż jeden wątek...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka