Dodaj do ulubionych

BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku

10.05.05, 11:58
Publiczność zwraca do kas bilety na występy moskiewskiego Teatru Balszoj.
Wiele wskazuje, że to reakcja na wczorajsze obchody dnia zwycięstwa w Moskwie.
info.onet.pl/1094806,11,item.html
A co na to mieszkańcy Białegostoku - czy zachowają się godnie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: g-rat Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 12:02
      godnie tzn jak? Zbojkotują występy czy na nie przybędą?
      • kolczugin Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 10.05.05, 12:06
        Gość portalu: g-rat napisał(a):
        > godnie tzn jak?

A jak Ty uważasz? Jak Ty byś postąpił mając bilet w kieszeni?
        • zewsi Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 10.05.05, 12:08
          Ja bym poszedł, tylko że nigdzie w naszym mieście nie ma miejsca, gdzie mógłbym
          to obejrzeć w cywilizowanych warunkach. Niestety :-(
        • Gość: g-rat Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 12:12
          przepraszam, ale pytanie nie do mnie :) nie mam i nie przewiduję abym miał taki
          bilet w kieszeni, chyba nie jestem docelowym odbiorcą tego typu twórczości.
          Gdybym jednak, całkowicie teoretycznie, nabył wcześniej taki bilet, to chyba
          bym go wykorzystał, moja sympatia/antypatia do Putina i obecnej polityki Rosji
          nie musi być przecież ściśle związana w moim gustem artystycznym. Poza tym
          jestem przeciwnikiem odpowiedzialności zbiorowej.
      • Gość: abc Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku IP: *.cs.bialystok.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 15:11
        A może tak plecami do orkiestry. Śpiewają pięknie, hołubce wykrzesują jeszcze
        żwawsze, uśmiechają się po rusku, jak Słowianie: od ucha do ucha. Chcą nas
        przekupić, że tacy super, a piosenki żółnierskie to pisał im ten od hymnu ZSRR.
        Wielu z nich pamięta ustrój komunistyczny, żyli w nim, śpiewali, żeby ludzi
        otumanić. I tumanili: na Wschodzie i na Zachodzie bez bisów nie wypuszczano
        ich ze sceny, takie to było ruskie. I nadal wielu, co nie wie, tego co my wiemy-
        Polacy, za co Ruski nawet najładniej śpiewając nie będzie nam brat, swat, ni
        Czech ni Lech tylko ruski. Bo my som Europa i basta. Oni nawet takiej Panienki
        nie mają, tylko jakieś kazańskie, riazańskie zamiast prostej , polskiej
        częstochowskiej, naszej jak prawdziwi Polacy. Bojkotujem?
        • litwinczuk1 Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 10.05.05, 15:55

Jestem Litwinem i tez bojkotuje ten koncert. Powod dla mnie jest oczywisty.
    • Gość: Radecki Mam inną propozycję IP: *.elpos.net / *.elpos.net 10.05.05, 12:15
      przestańcie używać gazu w ramach protestu :-)
    • alex.4 Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 10.05.05, 12:39
      kolczugin napisał:

> Publiczność zwraca do kas bilety na występy moskiewskiego Teatru Balszoj.
      > Wiele wskazuje, że to reakcja na wczorajsze obchody dnia zwycięstwa w Moskwie.
      > info.onet.pl/1094806,11,item.html
      > A co na to mieszkańcy Białegostoku - czy zachowają się godnie ?

alex: a co ma jedno do drugiego???? To paranoja
      • Gość: Romek Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 13:05
        A co ma bojkot francuskich produktów w USA do polityki Chiraka w sprawie Iraku?
        • janou Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 10.05.05, 13:22
          no ale nasza gospodarka jakos wytrzymala,a do ktorego kraju przyjechala pani
          Rice do Polski ,czy do Francji?.ale macie racje na Bolszoj nie trzeba isc.
          • ciekawsky Re: BOJKOT Coca-Cola we Francji 10.05.05, 13:56
            janou napisała:

> no ale nasza gospodarka jakos wytrzymala,a do ktorego kraju przyjechala pani
            > Rice do Polski ,czy do Francji?.ale macie racje na Bolszoj nie trzeba isc.

Co wiecej, jeden Francuz tunezyjskiego pochodzenia lansuje "Mecca Cole" jako
            przeciwwage Coca-Coli czyli "amerykansko-syjonistycznym zapedom rzadzenia
            swiatem" (konkretnie wojna w Iraku). Czesc dochodow ze sprzedazy jest
            przeznaczona na biedne palestynskie dzieci ;-)
            • janou Re: BOJKOT Coca-Cola we Francji 10.05.05, 14:01
              ciekawsky napisał:

> janou napisała:
              >
              > > no ale nasza gospodarka jakos wytrzymala,a do ktorego kraju przyjechala p
              > ani
              > > Rice do Polski ,czy do Francji?.ale macie racje na Bolszoj nie trzeba isc
              > .
              >
              > Co wiecej, jeden Francuz tunezyjskiego pochodzenia lansuje "Mecca Cole" jako
              > przeciwwage Coca-Coli czyli "amerykansko-syjonistycznym zapedom rzadzenia
              > swiatem" (konkretnie wojna w Iraku). Czesc dochodow ze sprzedazy jest
              > przeznaczona na biedne palestynskie dzieci ;-)
              chodze do super markietow 2razy na tydzien i takiej mecca coli nigdzie nie
              widzialam
              • ciekawsky Re: BOJKOT Coca-Cola we Francji 10.05.05, 14:07
                janou napisała:
                > chodze do super markietow 2razy na tydzien i takiej mecca coli nigdzie nie
                > widzialam

to mnie wcale nie dziwi. 0 Djamel Bouras tez nie slyszalas

www.mecca-cola.com/en/
        • kamilar Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 10.05.05, 19:33
          Gospodarka znacznie micniej odbija sięna polityce, niżna sztuce. Znaczy się
          powiązania gospodarki z polityką są znacznie większe, uderzając w gospodarke
          uderzasz w polityków, a uderzając w sztuke uderzasz tylko w artystów.
    • kuszaa2 Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 10.05.05, 13:08
      Rany, a coz winni sa artysci? Bo nie do konca rozumiem...
      Mam wiecej nie czytac Czechowa? Nie ogladac filmow Tarkowskiego?
      • Gość: B Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku IP: *.elpos.net / *.elpos.net 10.05.05, 13:41
        Bialostoczanie to w wiekszosci ruskie przechrzty wiec pewnie w odroznieniu od
        reszty Polski obejrza sobie
        • nekroskop88 Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 10.05.05, 13:47
          debil
          • kotwicz69 Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 10.05.05, 14:12
            do kwadratu!
        • makjuz Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 11.05.05, 09:43

Jeszcze jeden Polak mały. To miasto k. Białorusi wraz ze swoimi mieszkańcami
          jest bardziej papieskie niż sam papież. I tak małpiarskie z tym zamierzonym
          bojkotem jak najgłupszy z rezusów. Na złość Putinowi artystom z Balszowo pokażę
          figę. Konia kują, a ta nasza polska żaba nadal ku uciesze ( i zdumieniu ludzi
          światłych) nogę podstawia. Roosvelt już w Jałcie powiedział, że Polska od 500
          lat przyprawia Europę o ból głowy ( dlatego sprezentował dzielnych Polaków wraz
          z ich państwem Stalinowi). Zamiast martwić się, że przeciętny Francuz (Anglik,
          Hiszpan, mieszkianiec San Marino i Europy całej) wie, że komunizm runął wraz z
          Murem berlińskim, a Polska to taki śmieszny kraj na bezkresach Syberii, to ci
          znowu chcą figę pokazać artystom tylko dlatego, że Putin pokazał temu państwu,
          gdzie jego miejsce.
    • max39 Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 10.05.05, 15:24
      Bojkotowac wszystko co ruskie .
      • kotwicz69 Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 10.05.05, 16:02
        Nawet pierogi:)?

kotwicz
      • Gość: Romek Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 16:05
        W rmf-ie podali ze do kas w Krakowie, Rzeczowie, Olsztynie i Lublinie
        przychodzily dziesiatki starszych osob zwracajacych bilety ktorzy czuli sie
        obrazeni wczorajszym wystapienieniem Putina. Bilety zwracaly tez zaklady pracy.
        • kotwicz69 Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 10.05.05, 16:13
          W Sejmie mowia, ze oddamy im SLD z cala spuscizna PRLska, bez prawa zwrotu ;).

kotwicz
          • Gość: Romek Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 16:33
            To zbyt piekne aby moglo byc prawdziewe :)
          • Gość: g-rat Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 16:33
            obawiam się, że ten bojkot nie odniesie zamierzonego skutku, o ile ktoś za
            wschodnią granicą w ogóle go zauważy i skomentuje publicznie, jeżeli już to
            zapewne prześmiewczo niestety.
            • Gość: Romek Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 16:36
              Ale mi sie wydaje ze ludzie to robie raczej nie dla komentarzy.
            • kotwicz69 Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 10.05.05, 16:36
              Ale to taki nasz, wewnetrzy bojkot-ku pokrzepieniu serc.
              Naprzekor prezydentowi i czlonkom jego gabinetu, tym wszystkim ktorzy
              mowili;jedz Aleks, jedz.

kotwicz
              • Gość: g-rat Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 16:40
                spoko :) jednakowoż byłoby miło, gdyby kilka poważniejszych osób hen na
                wschodzie zastanowiło się skąd ten bojkot, przeciw czemu itd.
    • Gość: Bronek WSTYD IP: 195.177.196.* 10.05.05, 18:07
      Podobno wszystkie koncerty w Polsce zostaly odwolane... tylko w Białymstoku
      nie...
      • nekroskop88 Re: WSTYD 10.05.05, 18:10
        i bardzo dobrze, ze nie zostal odwolany, jak w calej Polsce mieszkaja debile
        nie potrafiacy odroznic sztuki od polityki to niech sobie odwoluja

p.s. w Warszawie sie odbyl...
        • litwinczuk1 Re: WSTYD 10.05.05, 18:35
          nekroskop88 napisał:

> i bardzo dobrze, ze nie zostal odwolany, jak w calej Polsce mieszkaja debile
          > nie potrafiacy odroznic sztuki od polityki to niech sobie odwoluja
          >
          > p.s. w Warszawie sie odbyl...
          >

w Rosji w takim razie kto mieszka, a na Bialorusi kto ?? tez debile...
          Jedni dlatego, ze nienawidza wszystkiego co polskie. Litwe czy Estonie
          najchetniej zasypaliby odpadami nuklearnymi.
          Inni dlatego, ze wybieraja takiego prezydenta co im nie pozwala nauczac w ich
          wlasnym ojczystym jezyku...
          • Gość: Tkac Re: WSTYD IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 18:50
            litwinczuk1 napisał:

wybieraja takiego prezydenta co im nie pozwala nauczac w ich
            > wlasnym ojczystym jezyku...

Rozmawiać w domu i na ulicy im po białorusku nie zabrania, ale oni sami wolą po
            rosyjsku.
        • Gość: Bronek Re: WSTYD IP: 195.177.196.* 10.05.05, 18:50
          nekroskop88 napisał:
          > jak w calej Polsce mieszkaja debile
          Tak, masz racje - w calej Polsce mieszkaja debile tylko w Białymstoku
          yntelygenci.

Nie sciemniaj czlowieku - w Warszawie koncert odbyl sie wczoraj, kiedy jeszcze
          nie do wszystkich dotrly slowa Putina. W sobote i w niedziele odbyly sie tez
          koncerty w Poznaniu i Bydgoszczy.
          Ale juz jutrzejszy koncert w Warszawie zostal odwolany.
          • nekroskop88 Re: WSTYD 10.05.05, 18:53
            > Tak, masz racje - w calej Polsce mieszkaja debile tylko w Białymstoku
            > yntelygenci.

W Białymstoku mieszkaja ludzie potrafiacy oddzielic kulture od polityki
            • Gość: B Re: WSTYD IP: *.elpos.net / *.elpos.net 10.05.05, 19:19
              Raczej w Bialymstoku mieszkaja ludzie bez wolnej woli i pomyslunku,wygodniccy
              egoisci myslacy tylko o sobie(podoba mi sie to pojde)-zero wyzszych celow i
              szacunku dla patriotyzmu,ehhh...
              • nekroskop88 Re: WSTYD 10.05.05, 19:21
                zacytuje jednego z forumowiczow z Rzeszowa:

"sztuka jest ponadnarodowa, głupota również"
              • kamilar Re: WSTYD 10.05.05, 19:23
                Jaki w tym widzisz wyższy cel. Mam jeszcze spailić rosyjskie książki, bo co bo
                ty mi tak każesz? Właśnie mam wolną wolę i póde bo mam taką ochotę i będe miał
                gdzieś co ty na to powiesz:P
    • kamilar Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 10.05.05, 19:12
      Należy umieć oddizlać sztuke od polityki:)
      • Gość: Tkac Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 19:26
        Tylko Białystok w całej Polsce to potrafi?
        • nekroskop88 Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 10.05.05, 19:27
          najwidoczniej tak :)
          • Gość: Tkac Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 19:32
            nekroskop88 napisał:

> najwidoczniej tak :)

Ale to dziwne. Może jednak ze względu na ruską (albo prawosławną) ludność nie
            odwołano tego koncertu?
            • kamilar Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 10.05.05, 19:34
              Ta, ze względu na te miliony:)
            • nekroskop88 Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 10.05.05, 19:35
              w innych miastach odwolano koncerty, bo ludzie zwracali bilety i nie byłoby
              chetnych na przedstawienie, w Białymstoku nikt biletow nie zwrocil, wiec
              przedstawienie odbedzie sie
              • Gość: Tkac Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 19:41
                nekroskop88 napisał:

> w innych miastach odwolano koncerty, bo ludzie zwracali bilety i nie byłoby
                > chetnych na przedstawienie, w Białymstoku nikt biletow nie zwrocil, wiec
                > przedstawienie odbedzie sie

Może właśnie w większości ruscy i prawosławni kupili te bilety?
                • kamilar Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 10.05.05, 19:46
                  Może tak, a może nie:))
                  • Gość: Tkac Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 19:51
                    Ja myślę, że właśnie tak. Ale trzebaby przeprowadzić specjalistyzne badania w
                    tym zakresie. To już zadanie dla naukowców.
                    • nekroskop88 Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 10.05.05, 20:14
                      w Poznaniu tez nikt nie zwrócił biletow, tam tez bilety kupili Rosjanie i
                      prawosławni?
                      • Gość: Tkac Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 20:20
                        > w Poznaniu tez nikt nie zwrócił biletow, tam tez bilety kupili Rosjanie i
                        > prawosławni?

No to przepraszam, nie wiedziałem o tym. To jednak bardziej złożony problem.
                        • Gość: Tkac Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 20:24
                          Ale, zaraz, zaraz...

nekroskop88 napisał:
                          > jak w calej Polsce mieszkaja debile
                          Tak, masz racje - w calej Polsce mieszkaja debile tylko w Białymstoku
                          yntelygenci.

Nie sciemniaj czlowieku - w Warszawie koncert odbyl sie wczoraj, kiedy jeszcze
                          nie do wszystkich dotrly slowa Putina. W sobote i w niedziele odbyly sie tez
                          koncerty w Poznaniu i Bydgoszczy.
                          Ale juz jutrzejszy koncert w Warszawie zostal odwolany.
                          • nekroskop88 Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 10.05.05, 20:28
                            "W Poznaniu bilety sprzedają się dobrze. Nikt do tej pory biletu nie zwrócił.
                            Ma to być drugi występ Rosyjskich Gwiazd Opery i Baletu w stolicy Wielkopolski.
                            Podczas pierwszego, niedzielnego występu nie było kompletu na widowni, ale ci,
                            którzy przyszli gorąco oklaskiwali wykonawców."

wziete ze stronki bstok.pl
        • kamilar Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 10.05.05, 19:31
          Ty chyba tcacu myślisz, że ja mam jakieś białostockie kompleksy i koniecznie
          będe robił to co cała Polska, bo tam inteligiencja w tych Poznaniach żyje, bo
          jeszcze pomyślą, że ja jaki wsiowy bo inaczej niż oni ja zrobił:))
          Mam gdzieś co na to cała Polska, kieruje się własnym osądem sytuacji i własną opinią
          • Gość: Tkac Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 19:37
            Ja wcale tak nie myślę. W innych miastach też ktoś na pewno by poszedł na ten
            występ, gdyby go nie odwołano. Ja bym nie zwracał biletu.
            • Gość: Tur Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.05, 20:30
              Ruskich to najwyżej w czubek buta możecie pocałować, a i to musicie mocno
              podskoczyć. No ew. w d...

Z WWW:
              Prasa o uroczystościach w Moskwie

DLACZEGO WSZYSCY NIEMAL KŁAMIĄ,ŻE PUTIN POMINĄŁ WKŁAD INNYCH NARODOW W
              ZWYCIĘSTWO NAD FASZYZMEM, W TYM POLAKÓW??? PRZECIEZ POWIEDZIAŁ, WYMIENIAJĄC
              WIELKIE MOCARSTWA I FRANCJĘ " I INNYCH SOJUSZNIKÓW" !DLACZEGO TA KATEGORIA
              DOPEŁNIAJĄCA JEST POMIJANA WE WSZYSTKICH KOMENTARZACH? DLACZEGO POLACY DOMAGAJĄ
              SIĘ WYRÓŻNIENIA ICH SKORO NIE WYMIENIONO NARODÓW DAWNEJ JUGOSŁAWII, GDZIE
              PARTYZANTKA BYŁA BARDZO SILNA I AKTYWNA,A NIEMCY STRACIŁY SPORO LUDZI? DLACZEGO
              NIE WYMIENIA SIĘ NORWEGÓW, CHOCIAŻ - GDYBY NIE ONI - BYĆ MOŻE HITLER MIAŁBY
              BOMBĘ "A" ? DLACZEGO POMINIĘTO SŁOWAKÓW,KTÓRZY PRZECIEŻ MIMO NIEWIELKIEJ
              LICZEBNOSCI WYSTAWILI KORPUS W ZSRR I WALCZYLI W POWSTANIU SŁOWACKIM ?NIE
              WSPOMNIANO O CZECHACH, KTÓRYCH PILOCI ROWNIE BOHATERSKO WALCZYLI NAD ANGLIĄ,
              JAK POLACY, A CZESKI RUCH OPORU ZGŁADZIŁ HEYDRICHA - TWORCĘ PLANU ZAGŁADY ŻYDÓW
              (O POWSTANIU W PRADZE JUŻ NIE WSPOMNĘ)._OKAZUJE SIĘ, ŻE TYLKO POLACY OBURZAJĄ
              SIĘ, ŻE ICH NIE WYMIENIONO.nAWET ,JEŚLI POLACY MIELI WIĘKSZY WKŁAD, NIŻ NP.
              TZW.WOLNI FRANCUZI, TO DLA PUTINA WAŻNIEJSZE JEST WSPOMNIENIE FRANCJI, SKORO
              JEJ PRZYWODCA ZNALAZŁ SIĘ W MOSKWIE, NIŻ POLSKI, SKĄD SPOTYKAJĄ GO STALE
              PRZYKROŚCI.OBURZAJĄC SIĘ NA PUTINA, KTORY TO PRZEWIDZIAŁ I CHCIAŁ NAM DOPIEC,
              DAJEMY MU SATYSFAKCJĘ, A SIEBIE STAWIAMY W ZŁYM ŚWIETLE JAKO KSENOFOBÓW,
              NACJONALISTÓW ITP. DLATEGO OPAMIĘTAJMY SIĘ, BO SPRAWIAMY PUTINOWI OGROMNĄ
              PRZYJEMNOŚĆ, ŻE JEGO KOLEJNA ZEMSTA ZA UKRAINĘ MA SWOJ PRZEWIDZIANY PRZEZ NIEGO
              EFEKT.

Dokładnie tak samo pomija się, że za Katyń już dawno oficjalnie przeprosił
              Gorbaczow. A prawa międzynarodowego nie ustala się "uznaniem za ludobójstwo" na
              jakiś manifestacjach. Po prostu WG. PRAWA to nie jest ludobójstwo- i nie ma co
              kłamać.

A ile ludzi w Polsce umiera psychicznie i materialnie przez bezrobocie. 20% z
              30mln to więcej niż 20tys leserów z Katynia.

( Gość: Niczyporuk, 10.05.2005 08:02 )

Re: Re: Rosjanie przeprosili a my? | odpowiedz

Czy ktoś może mi przypomnieć,czy przeprosiliśmy czechów że razem z niemcami

napadliśmy na nich na długo przed wrześniem 1939 roku

( Gość: CZechoslovak, 10.05.2005 08:38 )

Re: Re: Re: Rosjanie przeprosili a my? | odpowiedz

Prawda boli: Polska jako państwo nie istniała w chwili zwycięstwa, a Berlin
              zdobywali Polacy, tyle że pod radzieckim dowództwem. Wyskoki Rottefelda,
              podobno w imieniu Polaków, zniechęcają Rosję do poważnego traktowania nas.
              Możemy podziękować naszym gorliwym Polakom - Rotsfeld i innym - za ignorowanie
              nas przez Rosję. Ci ludzie już nic nie mają do zaoferowania młodemu pokoleniu
              poza "odważnymi" teoriami historycznymi, bardziej pasującymi pod budkę z piwem.

• Gość: Brydzia Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku IP: *.elpos.net / *.elpos.net 10.05.05, 21:09
                I znowu w czasie wizyty na wybrzezu beda mnie ruską kacapką nazywac a nie
                kresowianką :((((
              • zenon_smiglo Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 10.05.05, 21:29
                Nie lubie jak jakas zrusyfikowana swinia uzywajaca nicka Tur wypowiada sie w
                sprawach dotyczacych Polakow i Polski.

1/. Polacy jako jedyni walczyli na wszystkich frontach tej wojny.
                2/. Obywatele polscy poniesli najwyzsze procentowo straty wsrod aliantow.
                3/. Polscy zolnierze byli trzecim najliczniejszym wojskiem wsrod aliantow

I jeszcze jedno, zrusyfikowana swinio, niegodna polskiego paszportu - to ruscy
                mogo nas pocalowac w dupe. Poki co, to mlode Rosjanki przyjezdzaja do Polski,
                by przy drodze robic loda ubogim polskim emerytom. Rosja jest do niczego Polsce
                nie potrzebna. Zawsze byla, jest i bedzie karykatura europejskiej cywilizacji i
                jej zagrozeniem.

Ja bede bojkotowal wszystkie ruskie produkty, z przyczyn prozaicznych. Nie
                potrafia niczego dobrego wyprodukowac, nawet sredniej jakosci kielbasy. Rosja
                pozostanie archaicznym skansenem Europy i dostawca surowcow.

Najbardziej smieszy mnie to, ze ten biedny kraj trzeciego swiata wciaz aspiruje
                do roli mocarstwa.
                • kamilar Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 10.05.05, 21:32
                  czwartym nie trzecim
                  • zenon_smiglo Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 10.05.05, 22:00
                    kamilar napisał:

> czwartym nie trzecim
                    ----------------------------
                    Nie bede sie upieral, bo nie jestem pewien.
                    • kamilar Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 10.05.05, 22:02
                      Podaje za prof. Adamem Dobrońskim.
                      • Gość: Bronek Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku IP: 195.177.196.* 10.05.05, 22:23
                        Tyle ze podajesz blędnie. Polska miala w czasie wojny 4 armie świata, ale
                        jeżeli brać pod uwagę samych aliantów (tak jak napisal to zenon), to byla to
                        armia 3.
                        • kamilar Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 10.05.05, 22:26
                          Co oznacza wyraz "aliant"? Rosjanie też się chyba do nich zaliczali?????
                        • zenon_smiglo Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 10.05.05, 22:27
                          Gość portalu: Bronek napisał(a):

> Tyle ze podajesz blędnie. Polska miala w czasie wojny 4 armie świata, ale
                          > jeżeli brać pod uwagę samych aliantów (tak jak napisal to zenon), to byla to
                          > armia 3.
                          ---------------------
                          Dzieki
                          • alex.4 Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 11.05.05, 09:03
                            zenuś to armia berlinga była POLSKA???? Nie wiedziałem, ze tak szanujesz
                            komunistów... przecież armia Berlinga była to armia rekrutowana wśród Polaków,
                            ale w znacznym stopniu dowodzona przez Rosjan i słuząca rosyjskim interesom...
                            Co do strat narodu Polskiego to po pierwsze wszelkieliczby są dosyć
                            przesadzone. Np. w opracowaniach podaje się, ze w akcji AB na samym Pomorzu
                            stracili Niemcy 30 tys. osób - czyli wiecej niż ZSRR w Katyniu, Miednoje,
                            Charkowie... ale z dokumenty są bardzo niekompletne i Niemcy roztrzelali tam
                            duzo ale mniej niż 30 tys - zapewne kilka tysięcy. Tak na marginesie to
                            roztrzelanych podczas akcji AB było zapewne sporo wiecej niż roztzrelanych
                            przez ZSRR... Liczba strat wojennych w czasie kampanii wrzesniowej budzi
                            watpliwości. tak samo jak liczba morderstw Niemców w czasie tłumeinia powstania
                            warszawskiego. Zapewne liczba polskich strat jest pzresadzona i to o
                            kiladziesiat-kilkaset tysięcy (raczej to drugie). Oczywiście nadal straty jakie
                            doznała Polska są szokujace 5 mln osób to ponad 20% społecześńtwa. Z tym, że
                            śmigło nie zająknał się, że 3 mln z tej liczby to Polacy, czy obywatele polscy
                            pochodzenia żydowskiego. Czyżby w końcu docenił te straty??? Wreszcie kropk w
                            dobrą stronę...
                            Ale na koniec straty polskie wysokie i szokujace na Rosjanach wrażenia nie
                            robią. Ich straty były wielokrotnie większe. Zresztą nie tylko Rosja milczy o
                            Polakach w zcasie II wojny światowej. Podręczniki Amerykańskie także nie
                            poświęcaja Polakom sporo miejsca. Nie wiecej niż Jugosławi...
                            • kamilar Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 11.05.05, 10:02
                              straty Rosjan owszem były większe, ale nie procentowo. Zresztą duży procent
                              strat był wynikiem polityki Stalina.
                              A co do oficerów, to niech Zenon sprawdzi kim w armii polskiej byli ludzie
                              pogardliwie zwani POPami- czyli pełniący obowiązki Polaka
                • Gość: Tur Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 07:16
                  "Najbardziej smieszy mnie to, ze ten biedny kraj trzeciego swiata wciaz
                  aspiruje
                  do roli mocarstwa"

a mnie śmieszy jak gó..any śliedzik z młynowej, decyduje kto jest mocarstwem a
                  kto nie

urrra: Białystok mocarstwowy
                  Białystok- to jest taka wydmuszka, mały śmieć odrzycony przez Białoruś
    • kamilar Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 10.05.05, 23:13
      W białym wystąpią
      • Gość: Tkac Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 23:21
        Chyba tylko w Białymstoku i Poznaniu.
        • Gość: zzz Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 08:29
          na razie pewny jest tylko bialystok
          • alex.4 Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 11.05.05, 09:04
            bojkot byłby równie idiotyczny jak bronienie przez Putina Stalina. Równie
            iracjonalny...
            • Gość: lewica Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 12.05.05, 22:08
              Moje wyrazy uznania wszystkim tym, którzy niezrażeni głupią nagonką poszli na
              występ rosyjskich artystów.Nie jestem operowo - baletowym melomanem stąd mnie
              tam nie było. Tak sie porobiło, że bycie na koncercie miało wymiar polityczny.
              Cóż w Polsce staramy sie powtarzać przedwojenny "honorowy" spektakl czyli
              dawanie d..y Zachodowi i tramtadrackie gesty "siły i honoru" wobec Rosji.
              Ciekawe że tzw. polityczne elity prawicowe nie rozumieją, że akurat taka
              polityka zawsze przynosiła nam klęskę. Nie jestem admiratorem endecji ale
              zdaje się Dmowski miał rację. Więcej byśmy pewnie osiagnęli robiąc przyjazne
              gesty wobec Rosji a twardo stawiając się USA i UE. Wtedy bylibyśmy w cenie.
              Musieliby nas pozyskiwać. A tak za darmo sprzedalismy sie Zachodowi, a on i
              tak wybierze Rosję bo to jest realna polityka tj. interes a nie sentymenty.
              Najgorzej, że Rosja to doskonale rozumie i prowadzi grę nie tyle przeciwko
              nam (nasze polityczne barany ciagle tego nie rozumieją) ale aby stworzyc
              pretekst Zachodowi , "że ta Polska tak jak zwykle od lat jest niereformowalna".
              A wystarczyłoby "podrużyc" sie z Rosją, napić mądrze wódeczki ( to skrót
              myślowy ) . Sadzę, że więcej byśmy osiagnęli. I nie byłoby żadnego
              zagrożenia suwerenności itp haseł.
              Niestety głupota i "honor" biorą górę. To cechy naszych
              szlacheckich przodków. Ci z chłopów ("Samoobrona" czy PSL myślą mądrzej - jak
              sprzedać mięso czy kartofle).
              Cóż niestety przez następnych kilka lat grożą nam rządy pseudopolityków od
              sentymantalnych patriotycznych gestów.
              To tylko z pozoru prowokacja niemniej warta przemyślenia.
              • zenon_smiglo Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 12.05.05, 22:40
                alex.4 napisał:

> zenuś to armia berlinga była POLSKA???? Nie wiedziałem, ze tak szanujesz
                > komunistów... przecież armia Berlinga była to armia rekrutowana wśród
                Polaków,
                > ale w znacznym stopniu dowodzona przez Rosjan i słuząca rosyjskim interesom...
                > Co do strat narodu Polskiego to po pierwsze wszelkieliczby są dosyć
                > przesadzone. Np. w opracowaniach podaje się, ze w akcji AB na samym Pomorzu
                > stracili Niemcy 30 tys. osób - czyli wiecej niż ZSRR w Katyniu, Miednoje,
                > Charkowie... ale z dokumenty są bardzo niekompletne i Niemcy roztrzelali tam
                > duzo ale mniej niż 30 tys - zapewne kilka tysięcy. Tak na marginesie to
                > roztrzelanych podczas akcji AB było zapewne sporo wiecej niż roztzrelanych
                > przez ZSRR... Liczba strat wojennych w czasie kampanii wrzesniowej budzi
                > watpliwości. tak samo jak liczba morderstw Niemców w czasie tłumeinia
                powstania
                >
                > warszawskiego. Zapewne liczba polskich strat jest pzresadzona i to o
                > kiladziesiat-kilkaset tysięcy (raczej to drugie). Oczywiście nadal straty
                jakie
                >
                > doznała Polska są szokujace 5 mln osób to ponad 20% społecześńtwa. Z tym, że
                > śmigło nie zająknał się, że 3 mln z tej liczby to Polacy, czy obywatele
                polscy
                > pochodzenia żydowskiego. Czyżby w końcu docenił te straty??? Wreszcie kropk w
                > dobrą stronę...
                > Ale na koniec straty polskie wysokie i szokujace na Rosjanach wrażenia nie
                > robią. Ich straty były wielokrotnie większe. Zresztą nie tylko Rosja milczy o
                > Polakach w zcasie II wojny światowej. Podręczniki Amerykańskie także nie
                > poświęcaja Polakom sporo miejsca. Nie wiecej niż Jugosławi...
                ----------------------------------------------
                Trudno odpowiedziec na tak bzdurny, klamliwy i nielogiczny post.

Aleksieju, twoja psychoza maniakalna sie powieksza.

Do dupy z takim psycholem historykiem.
                -------------------------------

Do lewicy - g.wno znacie sie na sztuce, towarzyszu.

Paddziellku wy gliadzieli, duraki i jeszczio mnoga dzienieg zabulili.
                • Gość: lewica Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 12.05.05, 22:52
                  Na sztuce to ja się towarzyszu Śmigło istotnie g.. o znam (co skromie od razu
                  wyznałem) ale Wy towarzyszu Zenuś na polityce (podtrzymując tę konwencję
                  językową) jeszczio chuże.
                • kamilar Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 12.05.05, 22:59
                  Nie przejmuj się, jeśli inni Cię nie rozumieją; martw się raczej wtedy, gdy ty
                  nie potrafisz zrozumieć innych.
                  - Paul Claudel
                  • janou Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 12.05.05, 23:07
                    kamilar napisał:

> Nie przejmuj się, jeśli inni Cię nie rozumieją; martw się raczej wtedy, gdy ty
                    > nie potrafisz zrozumieć innych.
                    > - Paul Claudel
                    quelle culture!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jaka kultura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    • kamilar Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 12.05.05, 23:14
                      Dobrze pisać znaczy czynić myśl wyraźną.

- Ambrose Bierce

:))))
                      • Gość: lewica Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 12.05.05, 23:25
                        Istny wersal. Sentencje mądrych ludzi ubogacają a nie epitety. Przydałoby się
                        to stosować w naszym polskim życiu politycznym.
                        • kamilar Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 12.05.05, 23:27
                          Uboga myśl kryje się za kwiecistą mową.
                          - Wang Cz'ung
                          • Gość: lewica Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 12.05.05, 23:30
                            Nieco przewrotne. ale przyswajam.
                            • kamilar Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 12.05.05, 23:34
                              I ostatni cytat na dzisiaj, chyba najtrafniejszy:
                              W polityce niebezpieczne są zera stojące na przedzie, w gospodarce - zera, które
                              stoją z tyłu.
                              - Ronald Searle
                        • zenon_smiglo Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 12.05.05, 23:40
                          Gość portalu: lewica napisał(a):

> Istny wersal. Sentencje mądrych ludzi ubogacają a nie epitety. Przydałoby
                          się
                          > to stosować w naszym polskim życiu politycznym.
                          ----------------------------------------
                          Taa

Bardzo lubilem wersalskie sentencje "madrych" ludzi typu:
                          - kulacy wrogiem ludu pracujacego,
                          - precz z bikiniarzami,
                          - nie przestraszy dzis chlopa radio Wolna Europa,
                          - precz z kultura zgnilego zachodu,
                          - elementy antysocjalistyczne poniosa zasluzona kare,
                          - my was wichrzyciele i wywrotowcy i tak ku.wa dopadniemy (Albin Siwak na wiecu
                          robotniczym).
                          • kamilar Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 12.05.05, 23:42
                            Nigdy nie mów wszystkiego, co wiesz, ale wiedz, co mówisz.
                            - George Bernard Shaw
                            • Gość: Tkac Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:46
                              Niech wasza mowa będzie tak-tak, nie-nie.
                              -Jezus Chrystus
                              • kamilar Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 12.05.05, 23:52
                                Bóg nigdy nie pojawia się jako osoba - zawsze jako czyn.

- Mahatma Gandhi
                          • kamilar Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku 12.05.05, 23:47
                            Lewica mówiąc wersalskie, nie miał na myśli wersalki modej sokóółka, lub
                            Hajnówka, tylko coś zupełnie innego. Nie wiem, czy Ludwik od XIV do XVI)przy
                            czym ten chyba nie urzędował stale w Wersalu) z bikiniarzami:)

Nagość zaczyna się od twarzy, a bezwstyd od słów.
                            - Simone de Beauvoir
    • Gość: wc Re: BOJKOT występu teatru Balszoj w Białymstoku IP: *.iig.pl / 195.205.214.* 25.05.05, 11:15
      i jak to się w końcu skończyło z tym managerem???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka