Dodaj do ulubionych

Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.05, 20:30
Wczoraj (2 grudnia 2005)około godziny 17:00 miałem stłuczkę na skrzyżowaniu
ulicy Sikorskiego i Witosa. Sprawca uciekł.
Jechałem ul Sikorskiego w kierunku os. Zielone Wzgórza z ul Witosa
(podporządkowanej) wyjechał czerwony samochód, sedan, nie jestem pewien ale
wydaje mi się, że był to opel vectra. Wjechał mi w tylne drzwi od stony
pasażera, zmieniając mój kierunek jazdy spowodował, że wjechałem na pas
zieleni oddzielający dwa pasy ruchu, niewiele brakowało a znalazłbym się na
przeciwległum pasie ruchu. Prawdopodobnie mam nr rejestarcyjny pojazdu
sprawcy, policja na miejscu, nie znalazła w swoich zasobach takiegu nrumeru
dlatego piszę, że prawdopodobnie jest to ten nr BI 51XXX pozostałych cyfr nie
podaję. Jeżeli ktoś wie gdzie może znajdować się czerwony samochód z rozbitym
przodem i nr rej. zaczynającym się na BI 51XXX lub może to być BL 51XXX
proszę o kontakt na forum.
W wyniku wjazdu z dość dużą prędkością na krawężnik oddzielający asfalt od
zieleni mam rozwalone dwie opony, nie wiem co jest z zawieszeniem, układem
kierowniczym itd. Oprócz tego drzwi do wymiany, malowanie nadkola i drzwi
kierowcy.
Dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: kawelin Re: Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku IP: *.csk.pl 03.12.05, 20:37
      tam wydarzy się jeszcze nie jeden wypadek,
      całkiem możliwe że jechał łomżyniak,
      bo jeśli nie zna tego skrzyżowania to na pierwszy rzut oka wjeżdżającemu z
      Witosa wydaje się że jak ktoś skręca w prawo to on może spokojnie w tym czasie
      włączyć się do ruchu i zwykle jest boom! bo 3 pasy są tylko tuż przed
      skrzyżowaniem i zajmując prawy skrajny pas, który wydawał się być bezpieczny,
      trafia wprost pod jadącego środkowym pasem
    • Gość: on Re: Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 22:00
      Podzwoń po zakładach blacharskich/lakierniczych, poodwiedzaj. Pewnie będzie
      chciał naprawić w najbliższym czasie. Może złapiesz drania i mu tyłek skopiesz.
      • Gość: poszkodowany Re: Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.05, 16:20
        chyba spróbuję tak jak piszesz, dzięki
    • Gość: poszkodowany Re: Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 08:01
      sorry ale na razie nie dam zepchnąć tego wątku niżej
    • Gość: sebas Re: Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku IP: 217.97.203.* 05.12.05, 13:19
      Sorry za glupie pytanie ale czemu nie goniles go?
      • Gość: poszkodowany Re: Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 19:51
        nie goniłem go, gdyż nie miałem takiej możliwości, zeszło powietrze z dwóch
        kół, jak się dzisiaj okazało, po zdjęciu kół, felgi do wymiany, jedna opona
        pęknięta
    • kalasanty76 Re: Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku 05.12.05, 13:25
      co znaczy z dość dużą prędkością? 55kmh? Ogólnie współczuję, mam nadzieję, że
      dorwiesz czerwonego sedana
      • Gość: poszkodowany Re: Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 19:58
        pisząc: z dość dużą prędkością, miałem na myśli to, że nie była to "normalna"
        prędkość z jaką wjeżdża się na krawężnik, np. przy parkowaniu, co to jest
        normalna prędkość wjeżdzania na krawężnik chyba nikomu nie muszę tłumaczyć :)
        w momencie zderzenia jechałem około 50-60 km/h ale dokładnie nie pamiętam, na
        pewno nie było to 80 albo 100 km/h,
    • Gość: poszkodowany Re: Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 22:54
      jeszcze nie pozwolę na zepchnięcie tego wątku
      sorry :)
      • Gość: janek Re: Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku IP: 195.205.3.* 06.12.05, 23:18
        i tak to jest jak sie wymaga od policji szukania samochodu czerwonego z nr rej.
        chyba BI, a moze BL. czyli do przeszukania mamy okolo 200000 numerow rej. no,
        nie wszystkie sa wykorzystane, wiec niech bedzie ich okolo 130000. czerwonych
        sedanow wsrod tej liczby jest cale mnostwo. zakladajac, ze dalsza czesc numeru
        tez nie jest prawidlowa, bo skad mamy miec pewnosc, ze dobrze zapamietales
        numer (cyfry), skoro nie wiesz, czy bylo I czy L. powodzenia w szukaniu, ale na
        przyszlosc pierwsza rzecz to numery blach i marka auta, po cholere komu kolor
        samochodu - to na dalszy plan
        • Gość: kawelin Re: Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku IP: *.csk.pl 06.12.05, 23:33
          a w łomży doszli już do 51xxx ??
          to tylko w Białymstoku jest możliwy taki nr
          jeśli tam były tylko 2 literki z przodu
          • Gość: poszkodowany Re: Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku IP: 83.9.32.* 07.12.05, 07:59
            nie wiem czy doszli w Łomży do 51XXX, chodzi o to, że łatwo pomylić I z L gdy
            jest ciemno, numer mógł być zabrudzony, może miał numer przykręcony śrubami i z
            tej śruby przy I zrobiło się L? itd. możliwości jest wiele
            pożyjemy zobaczymy, mam nadzieję że znajdą gnoja
            • Gość: BI 51749 Re: Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku IP: *.euro-net.pl 15.12.05, 07:32
              Prawdopodobnie polonez
              • poszkodowany3 Re: Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku 15.12.05, 08:02
                hmm... kolego, czy jesteś moim świadkiem? numer się zgadza
        • Gość: poszkodowany Re: Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku IP: 83.9.32.* 07.12.05, 07:55
          oj jasiu, jasiu ty chyba jeszcze długo do szkoły będziesz chodził,i uczył się
          czytać ze zrozumieniem, nr rej mam podany przez świadka on nie ma pewności czy
          czy było to BI czy BL, co do cyfr jest na 100% przekonany.Nie podaję całego
          numeru na forum żeby np sprawca mógł mnie oskarżyć sam nie wiem o co, nie
          podaję tak na wszelki wypadedk.
          Ja samochód widziałem przez kilka sekund i tylko bok samochodu, jak mi
          wyjeżdzał. wg mnie był to opel vectra.
          Sorry za początek wątku ja do ciebie nic nie mam, jakby co. :)
          • kalasanty76 Re: Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku 07.12.05, 08:06
            co na to policja? Mają do sprawdzenia dwa numery BI albo BL. Czemu to tak długo
            trwa?
            • Gość: poszkodowany Re: Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku IP: 83.9.32.* 07.12.05, 08:17
              na miejscu zdarzenia policjant sprawdził przez swoje radio te numey i nic nie
              znalazł, powiedział że to o niczym nie świadczy bo mogą ich nie mieć w swoich
              kartotekach, w takim przypadku sprawa kierowana jest do urzędu wojewódzkiego i
              tam są sprawdzane te numery, urząd ma jakiś czas na odpowiedź więc sprawa
              szybko się nie wyjaśni
              w poniedziałek rozmawiałem po południu z policjantem w komendzie, który ma
              prowadzić moją sprawę i on mi powiedział że jeszcze nie zapoznał się z moim
              przypadkiem
              • Gość: kawelin Re: Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku IP: *.csk.pl 07.12.05, 10:17
                patrzę że działasz po omacku,
                dlaczego ty chłopie boisz się podać te ostatnie 3 numerki z nr
                rejestracyjnego ?? może ten facet nie wie co to net i tu nie zagląda,
                tylko jakby ktoś rozpoznał ten samochód to druga sprawa, zarejestruj się na
                forum wtedy będzie wiadomo jak się z tobą skontaktować, bo nie wierzę że3 ktoś
                będzie chciał wskazac kierowce na publicznym forum,
                • poszkodowany3 Re: Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku 07.12.05, 10:40
                  zgodnie z sugestią podaję adres mailowy
                  a co do podania całego numeru to nie chcę robić kłopotów osobie niewinnej,
                  twierdząc że mam numer bazuję tylko na zeznaniach świadka, bo ja tego numeru
                  nie widziałem
                  • Gość: kawelin Re: Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku IP: *.csk.pl 07.12.05, 10:46
                    a skąd wiesz jaki samochód ma takie blachy ??
                    może jakiś Maluch ?
                    właśnie dlatego powinieneś podać,
                    ktoś na pewno skojarzy czerwonego sedana z blachami co bedą się różnić jedną
                    cyferką
          • Gość: obywatel Re: Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 07.12.05, 15:42
            nie wiem, może to zbieg okoliczności , ale widziałem dzisiaj takie auto. Wiem
            gdzie stało o godz. 13 i wiem kogo możesz o nie zapytać. Wydaje mi się że to
            chyba było BMW. Rozwalone dość solidnie. Lewa lampa wręcz mu zwisała.
            Pomyślałem że musiało mieć wypadek w tym miejscu gdzie stało, ale to było na
            drodze do Łap. Jeśli chcesz to podaj telefon lub gg to wytłumacze szczegółowo.
            Moge się mylić i nie chciałbym robić tego na forum
            • poszkodowany3 Re: Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku 07.12.05, 19:05
              możesz mi napisać na maila?
              poszkodowany3@gazeta.pl
              droga do Łap akurat mi pasuje
            • poszkodowany3 Re: Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku 07.12.05, 19:10
              a numery tego rozbitego widziałeś?
              • kalasanty76 MAMY CIĘ!!! 08.12.05, 08:26
                Poszkodowany daj cynk, jak już dorwiesz drania!
                • poszkodowany3 Re: MAMY CIĘ!!! 08.12.05, 08:31
                  jak dorwę to dam znać, na razie muszę liczyć na sprawne działanie policji
                  • p.piszczat ~~~~ 08.12.05, 09:11
                    no miejmy nadzieje ze dorwiesz buraka, niestety jakby to bylo tylko w rekach
                    policji to moim zdaniem bylyby znikome szanse na odnalezienie takiego idioty
                    nie znajacego przepisow(nie twierdze, ze ja znam wszystkie...), ale dobrze, ze
                    sa ludzie ktorzy podchodza do takiej sprawy powaznie;) pozdrawiam i zycze
                    powodzenia w dalszym toku sprawy
                    • kalasanty76 Re: ~~~~ 08.12.05, 09:47
                      to nie kwestia znajomości przepisów a kultury i odwagi cywilnej. Ja bym nie
                      uciekał zmiejsca, gdybym coś zrobił innemu użytkownikowi drogi
    • Gość: riktol Re: Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku IP: 83.9.243.* 09.12.05, 11:12
      Nie mogę się doczekać dalszego ciągu. Może coś już wiadomo?
      • poszkodowany3 Re: Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku 09.12.05, 20:36
        Ciąg dalszy jest taki, że na razie koszt naprawy pokrywany jest z mojego AC.
        Ubezpieczyciel wycenił naprawy blacharskie i wymianę felg na około 2200 zł
        wypłacane do ręki. Nie pokrywa kosztu opon. Jeszcze nie jest wiadomo co z
        zawieszeniem, mają sprawdzać jutro, gdy wszystko będzie ok, jutro odbieram
        samochód. Jeżeli nie, to czeka mnie następna naprawa.
        Nie dostałem jeszcze wezwania na policję i w sumie nie wiem co się tam dzieje.
        • poszkodowany3 Re: Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku 11.12.05, 01:03
          jest niedziela i jeszcze nie mam swojego samochodu k#$%^&
    • poszkodowany3 c.d. : Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku 12.12.05, 20:25
      Dzisiaj odebrałem samochód oraz wezwanie na policję na 20 grudnia.
      Myślę, że do tego czasu nic ciekawego się nie stanie.
      Pozdrawiam czytaczy tego wątku.
      • Gość: kawelin Re: c.d. : Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wy IP: *.csk.pl 12.12.05, 23:23
        jak miałeś pasażera to masz bankowo kolegówe za tzw naruszenie bezpieczeństwa
        żebyś się nie zdziwił jak sprawcy nie znajdą a ty jeszcze przed sądem bekniesz
        i nie jest to bynajmniej żart :(
        • poszkodowany3 Re: c.d. : Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wy 13.12.05, 19:09
          nie bardzo rozumiem o co ci chodzi?
          w jaki sposób naruszyłem bezpieczeństwo, jadąc przeznaczona do tego drogą?
          to trzeba by było zatrzymać wszystkich kierowców i na "kolegówe" jak ty to
          nazywasz,z tego co mi wiadomo to nie ma już kolegiów ds wykroczeń jest sąd
          grodzki, jakby co
          • Gość: kawelin Re: c.d. : Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wy IP: *.csk.pl 13.12.05, 23:14
            oj
            chodzi tylko i wyłącznie o pasażerów twojego samochodu,
            jeśli takowi byli to ich własnie "naraziłes",
            to taka wydumka pazernej "naszej" władzy, za komuny takich bzdur nie było,
            przecież to jeden zgłównych powodów dla którego nie warto nikogo podwozić swoim
            autem, drugi to sprawa ubezpieczenia
            • letacl Re: c.d. : Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wy 14.12.05, 11:15
              Nie przejmuj się poszkodowany3 wypowiedzią kawelina. Kolega nie wie chyba o czym
              mówi.

Gość portalu: kawelin napisał(a):

> to taka wydumka pazernej "naszej" władzy, za komuny takich bzdur nie było

Przepisy prawa cywilnego w tych sprawach obowiązują od kilkudziesięciu lat i w
              tym czasie nie zmieniły się w jakiś istotny sposób.

> przecież to jeden zgłównych powodów dla którego nie warto nikogo podwozić swoim
              >
              > autem,

Oj, mylisz się. Przewóz z grzeczności powoduje nawet pewne ograniczenie
              odpowiedzialności posiadacza pojazdu.

> drugi to sprawa ubezpieczenia

A co jest nie tak z ubezpieczeniem?

Pozostaje tu poruszona przez Ciebie kawelin kwestia odpowiedzialności
              poszkodowanego3 za wykroczenie. Powiedz mi kawelin, jakież to wykroczenie
              popełnił poszkodowany3? (Oczywiście o ile stan faktyczny podany przez
              poszkodowanego3 zgodny jest z rzeczywistością) Konkretnie i z podaniem podstawy
              prawnej.
              • Gość: kawelin Re: c.d. : Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wy IP: *.csk.pl 14.12.05, 16:10
                -->letacl
                naruszenie bezpieczeństwa pasażera jest czynem ściganym z urzedu,
                stosownego paragrafu nie pamiętam, ale to nie upoważnia ciebie abyś pisał tak
                dużo wiedząc tak mało

PS a ja się dziwiłem jak to możliwe że z 11 prawników zdaje tylko jeden
                egzamin, ale przykład --> letacl wydaje sie typowy
                • letacl Re: c.d. : Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wy 14.12.05, 20:42

> -->letacl
                  > naruszenie bezpieczeństwa pasażera jest czynem ściganym z urzedu,
                  > stosownego paragrafu nie pamiętam, ale to nie upoważnia ciebie abyś pisał tak
                  > dużo wiedząc tak mało
                  >
                  > PS a ja się dziwiłem jak to możliwe że z 11 prawników zdaje tylko jeden
                  > egzamin, ale przykład --> letacl wydaje sie typowy

Wykazałeś się ignorancją i kompletnym brakiem wiedzy. Gratuluję.
                • poszkodowany3 Re: c.d. : Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wy 14.12.05, 20:45
                  jechałem sam, na szczęście
                  aż ciarki mnie przechodzą że mogłm jechać z żoną i dzieckiem,
                  gościu wjechał mi w tylne lewe drzwi, tam gdzie zazwyczaj siedzi żona, dziecko
                  siedzi z tyłu po prawej stronie, w foteliku oczywiście,

podany przezemnie opis jest prawdziwy, jak ktoś nie chce to niech nie wierzy
                  • letacl Re: c.d. : Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wy 14.12.05, 20:56
                    poszkodowany3 napisał:

> podany przezemnie opis jest prawdziwy, jak ktoś nie chce to niech nie wierzy

Nie powiedziałem, że Tobie nie wierzę. Zastrzegłem tylko, iż w przypadku, gdy
                    stan faktyczny różniłby się chociaż troszkę od tego opisanego przez Ciebie, to
                    kwestia odpowiedzialności mogłaby kształtować się nieco inaczej.
                    • Gość: poszkodowany3 Re: c.d. : Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 21:28
                      OK
                      • Gość: kawelin Re: c.d. : Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wy IP: *.csk.pl 14.12.05, 22:05
                        JEŚLI JECHAŁES SAM TO TEN DURNY przepis o naruszeniu bezpieczeństwa nie ma
                        zastosowania,
                        jeśli ktokolwiek z was bedzie miał stłuczke to nigdy nie przyznawajcie się że
                        mieliście pasażera, szczególnie jak jest to wasze dziecko lubn zona bo i tak
                        nie może być świadkiem w sprawie

co to za facet ten -->letacl ?? mgr prawnik po UwB że pieprzy takie głupoty ?
                        • letacl Re: c.d. : Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wy 14.12.05, 22:43

> JEŚLI JECHAŁES SAM TO TEN DURNY przepis o naruszeniu bezpieczeństwa nie ma
                          > zastosowania,

Powiedz mi jedno: jakim cudem można pociągnąć do odpowiedzialności za
                          wykroczenie kogoś, komu nie można przypisać winy?

Pytanie dodatkowe: o jakim Ty w ogóle wykroczeniu mówisz???
    • kalasanty76 Re: Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku 15.12.05, 08:07
      jaki jest finał całego zajścia???
      • Gość: kawelin Re: Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku IP: *.csk.pl 15.12.05, 08:44
        finał jest taki:
        sprawca uciekł
        policja go nie odnalazła
        poszkodowanego wezwali na komisariat

a my zastanawiamy się przy przypiszą mu współudział (w końcu mógł jechać 30 a
        nie 50km/h jak widział że ktoś zbliża się do skrzyżowania :))) )
        a to bankowo zaowocowałoby kolegówą

czyli jak zwykle: szewc zawinił, kowala powiesili
        • letacl Re: Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku 15.12.05, 10:56

> kolegówą

Co to jest "kolegówa"?
    • poszkodowany3 Re: Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku 16.12.05, 20:50
      na razie nie pozwolę na zepchnięcie tego wątku :)
    • kalasanty76 stlooczka 17.12.05, 10:08
      niezla kobra. tez nie pozwalam na zepchniecie watku ;-)))
      • poszkodowany3 Re: stlooczka 17.12.05, 15:36
        dzięki :)

zwaracam uwagę czytających, że wyżej w tym wątku, podany jest nr domniemanego
        sprawcy
    • poszkodowany3 Re: Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku 19.12.05, 22:48
      jutro idę na komendę, na przesłuchanie jako świadek, na razie
      • Gość: kawelin no i zamkneli go ... IP: *.csk.pl 20.12.05, 18:30
        zobaczcie,
        poszedł na przesłuchanie i nie wrócił :(
        • poszkodowany3 Re: no i zamkneli go ... 20.12.05, 20:17
          jestem jestem, he he, na razie nie bardzo mam czas pisać co i jak, ale na dzień
          dzisijszy nie znaleźli gościa
    • poszkodowany3 Re: Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku 27.12.05, 07:42
      eeeeeeee co jest? pomożecie?
    • poszkodowany3 Re: Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku 09.01.06, 14:44
      c.d. sprawy wygląda tak, gdyby kogoś to interesowało
      Policja nie znalazła po wskazanym nr rejestracyjnym samochodu odpowieadającego
      samochodowi sprawcy.
      Warsztat naprawił mi samochód z mojego AC, i jeszcze muszę dopłacic 50 %
      wartości części, za amortyzację, k...a!
      Niech ktoś pomoże mi znaleźć tego gnoja. Policja nie bardzo chce szukać po
      omacku tzn modyfikując podany nr, przecież świadek mógł coś pomylić. np 7 z 1
      czy jakoś tak.
      Czy nie było wtedy nikogo na przystanku, albo na ulicy, kogoś kto widział by, co
      to był za samochód? O nr rej. już nie marzę.
      Domniemany nr sprawcy to BI 51749. Czerwony.
      • Gość: gosc Re: Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 09.01.06, 17:20
        Czesc!Niewiel Ci pomoge bo ani nie bylam swiadkiem wyapdku ani nie znma sie
        prawnie na tych sprawach, ale jedno Ci powiem: nie poddawaj sie...juz i tak nie
        spoczelas na laurach ... szukaj dalej..pzycisnij panow policjantow...Sama
        jestem kierowca i denewruja mnie tacy odpowiedzialni ludzie jak Twoj sprawca
        wypadku. Trzymam kciuki:)
        • poszkodowany3 Re: Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku 09.01.06, 20:13
          dzięki za dobre słowo
          ale niby jak mam przcisnąć policjantów, pałą im nie przywalę ;) sorry tak jakoś
          mi się skojarzyło he he he
          pozdrawiam
          • Gość: gosc Re: Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 09.01.06, 21:18
            ha ha ha ha...rozbawiles mnie-nagabuj ich.A moze gazeta typu SUPEREXPRESS Ci
            pomoze :)
            • poszkodowany3 Re: Stłuczka - sprawca uciekł z miejsca wypadku 10.01.06, 07:39
              he he he teraz z kolei ty mnie rozbawiłeś, bedę chodził po lipowej i nagabywał,
              fajne słowo, ;)
              ale mi wcale nie jest do śmiechu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka