ursgmo Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 4,5 latkom? 14.12.06, 09:32 Maciek 4,5 roku w tym roku postawiliśmy na lego, dostanie więc : duplo lotnisko ( te duże ) pomoc drogową furgonetkę, śmieciarkę, podnośnik widłowy duży zapas klocków w tubie oprócz tego pompę wodną i myjkę do ciuchci Thomasa walizkę hot wheeles z samochodami, garaż gry Granna dla przedszkolaków , książeczki , malowanki, trochę przyborów do rysowania Crayola duuużo ciastoliny ( prezent wspólny z siostrą ,lepią zawsze razem ) jeszcze mąż nie był na zakupach , kto wie co przyniesie Odpowiedz Link Zgłoś
lizbetka Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 4,5 latkom? 14.12.06, 10:45 Witajcie ! Ursgmo , pocieszyłaś mnie Po przeczytaniu kilkunastu postów o podobnej tematyce doszłam do wniosku że jestem niebywale rozrzutna . Ale mam tylko jedna córeczkę i właściwie tylko od nas dostanie prezenty , od reszty rodziny symboliczne drobiazgi. Asia 4,5 roku : wózek -spacerówka tablica magnetyczna suchościeralna + komplet mazaków laptop dentysta Play-Doh gra Buckaroo lalka Witch lalaka Barbie z Dwunastu tańczących Księżniczek ciastolina pościel Witch pizma Witch mam nadzieję ze mała bedzie się cieszyc Pozdrawiam . lizbetka Odpowiedz Link Zgłoś
ursgmo Re: do lizbetki 14.12.06, 14:04 Jestem baaardzo rozrzutna jeśli chodzi o dzieci i gwiazdkę , do tego mam ich dwoje. Ale cóż to przecież tylko raz w roku Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 4,5 latkom? 14.12.06, 14:18 Lizbetko, ja chyba swojej corce (4,9) jeszcze cos dokupie po lekturze Waszych postow, hehe. Do tej pory zapakowalam plecak na kolkach Witch z zawartoscia: mala lalka Witch Irma w zestawie z szafa, 3 komiksy Witch, zestaw Crayola do samodzielnego wykonanania magnesow na lodowke. To od nas. A od dziadkow Zamek kucyka Pony. Wiecej gosci nie bedzie na kolacji wigilijnej. Caly czas waham sie, czy dokupic jej jeszcze pojedynczego kucyka w karocy plus trzy malutkie w powozikach i nie moge sie zdecydowac. Ale u nas ostatnio pony sa na topie i jezdza nawet pociagiem lego, wiec mysle, ze ten zestaw sprawdzilby sie bardzo. No i te Wasze wypowiedzi, chyba sie zdecyduje... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dziobak13 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 4,5 latkom? 14.12.06, 14:57 U nas niestety w tym roku wśród prezentów bedzie dominowała Barbie (córka pewnego dnia wróciła z przedszkola i oświadczyła ze chciałaby bardzo dostać barbie i dużo dodatków do niej). Tak więc pod choinką znajdzie: Barbie z pieskiem samochód Barbie domek Barbie konia Barbie - tego co sam niby chodzi muszę jeszcze poszukać jakiejś kreacji dla tej lalki bo koniecznie ma być sukienka oprócz tego: ciastoline - fabryka śmiechu plus zestawy uzupełniające kolorów grę piranie atakują kilka książek w tym na pewno najnowszego Janoscha prawdopodobnie kasę oraz dużą przemienioną Cornelię ( chodziaż mała ma już wszystkieb 16cm z ubrankami na zmianę, z szafą itd oraz dużą 32 Will to teraz jeszcze sobie wymyśliła dużą Cornelię). Też chętniej kupilibyśmy zamiast tych nieszczęsnych barbie klocki, ale trudno w przyszłym roku przerzucimy sie na Lego (obecnie córka bawi się Duplo farma, zoo i domek - model sprzed 2 lat). Bardzo fajnie bawi sie klockami, ale niestety nadszedł czas Barbie - kiedyś musiało to nastąpić(ale dlaczego tak szybko). Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 4,5 latkom? 14.12.06, 15:29 A moja nie lubi Barbie, hehe i mowi, ze W OGOLE sie jej nie podobaja. Lubi zato Witch i te nieszczesne kuce pony. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamajudo Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 4,5 latkom? 14.12.06, 10:57 Moja prawie 4,5 letnia córka dostanie: kastaniety www.allegro.pl/item148817958_kastaniety_zwierzatka.html cymbałki www.allegro.pl/item148802785_cymbalki_ksylofon_8_tonowy.html jo-jo www.allegro.pl/item148788650_drewniane_jojo_jedyne_na_allegro.html układankę www.allegro.pl/item149212376_drewniana_ukladanka_logiczna_zabawa.html książki: www.allegro.pl/item139914557_139914557.html www.allegro.pl/item140607560_140607560.html www.allegro.pl/item140607366_140607366.html farby plakatowe plastelinę lalkę fisher price na spółkę z siostrą: www.allegro.pl/item144423956_2_lalki_blizniaki_little_mommy_fisher_price_bcm.html spore puzzle o temtyce świątecznej płytę z filmem kubuś puchatek płytę z piosenkami i chyba coś jeszcze, ale nie pamiętam co, bo prezenty już są zapakowane... Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 4,5 latkom? 14.12.06, 17:54 ooo mądra mama i fajne, przemyślane zakupy..... a my: synkowie (1,5 i 4,5)dostaja przezenty od 6-24 gr. od całej rodziny i niektórych znajomych..: do tej pory: słodycze, piłkę NIKE siatkową, książki, góralskie kamizelki, od jednej pary dziadkow dostalam 300 zł na prezenty: kupiłam za to mały zestaw little people dla malucha i ksiazke o rycerzach dla starszego - reszta idzie na zajęcia w domu kultury; od drugich dziadków i cioci: po duzym zestawie lego duplo i legokreator od nas...? Odpowiedz Link Zgłoś
mamajudo Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 4,5 latkom? 14.12.06, 20:57 ooo dziękuję za komplement Twój pomysł z zajęciami w domu kultury jest bombowy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gandalf26 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 4,5 latkom? 14.12.06, 11:09 Na Wigilie Statek lego duplo www.allegro.pl/item150404247_statek_piracki_lego_duplo_7881_nowy_.html i zestaw play doh safarii z komplatem dodatkowej ciastoliny: www.allegro.pl/item149321472_hasbro_ciastolina_safari_gratis.html Nastepnego ranka - gra stuku puk granna i grzybobranie www.granna.pl/index.php?menumain=2&names=katalogview&gorabaner=2&idgry=36 www.granna.pl/index.php?menumain=2&names=innegry - zestaw edukacyjny paleta i pus - wyprawki przedszkolaka www.edukacyjna.pl/ksiazka.php?id=4254 www.edukacyjna.pl/ksiazka.php?id=10888 O ksiazeczkach jeszcze nie myslalam, syn dostaje ksiazeczki na okraglo wiec nie mam zbyt duzego pola do popisu. Ale myslalam o serii Julek i Julka ktorej jeszcze nie mamy. Sobie kupie nowego Pana Kuleczke Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 4,5 latkom? 14.12.06, 15:08 A ja jestem w szoku, że tyle kupujecie dzieciom na gwiazdkę. Moja córka tyle nie dostanie, bo nie widzę potrzeby. Od nas dostanie jedną zabawkę - pałac Polly. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 4,5 latkom? 14.12.06, 15:27 Od nas dostaje kilka prezentow, bo prezenty sa tylko 3 razy w roku: gwiazdka, imieniny, urodziny. Zadne dnie dziecka, zajaczki, itp. A bez okazji dostaje TYLKO ksiazki i przybory plastyczne. Poza tym ja zostalam wychowana w tradycji, ze im wiecej paczek pod choinka, tym fajniej, wiec takie zwyczaje wprowadzilam tez w swoim domu. Odpowiedz Link Zgłoś
lizbetka Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 4,5 latkom? 14.12.06, 15:52 Dzisiaj dokupiłam : Bluzkę Witch i puzzle trójwymiarowe z księzniczkami Disneya . Ja zostałam wychowana w tradycji podobnej do tej opisanej przez Aniop, zawsze u nas było duzo prezentów dla każdego więc i moja córeczka duzo dostaje . moja siostra robi podobnie , a że ma trzech synków to prezenty pod choinką się nie mieszczą . Mała ogromnie się cieszy, przeżywa. Nie żałuję złotówki wydawanej na prezenty dla niej . Pozdrawiam . Lizbetka Odpowiedz Link Zgłoś
ursgmo Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 4,5 latkom? 14.12.06, 16:09 Też dziś dokupiłam parę rzeczy ale dla córki U mnie na gwiazdkę dzieciom kupuje się bardzo dużo , zabawki kupujemy też na urodziny i dzień dziecka (imienin jakoś nie uznaję). Dzieci na te trzy okazje czekają, marzą, i doskonale wiedzą co chcą dostać , mają to przemyślane. Prezenty zawsze są dzięki temu trafione i nie idą w kąt. Tak na codzień kupuję dzieciom drobiazgi , książki , kolorowanki coś do rysowania itp. Czasami w nagrodę za coś specjalnego - większą zabawkę . Odpowiedz Link Zgłoś
bell5 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 4,5 latkom? 14.12.06, 17:40 Julcia 4,5 roku: Scrabble junior, jeżdżący koń dla Barbie, Barbie dżokejka, Lego Duplo Pojazdy w ZOO, książki ("Księga najpiękniejszych bajek", "Franklin idzie do szkoły", "Franklin mały chwalipięta", "Franklin mówi przepraszam", jakieś książeczki edukacyjne), kredki, pisaki z pieczątkami, filmy DVD Disneya o Kubusiu Puchatku ("Puchatkowego Nowego Roku", "Drobiazgi są ważne"), jakiś zestaw uzupełniający ciastoliny i to chyba tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotadu do lizbetki 15.12.06, 17:30 jak wygladaja te trójwymiarowe puzle? może znajdzies jakis link? Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 4,5 latkom? 14.12.06, 22:55 U nas tez jest dużo prezentów, bo na wigilii jest dużo osób, córka dostanie prezenty od 6-7 osób, ale od nas tylko jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
agach77 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 4,5 latkom? 14.12.06, 17:40 No tez w lekkim szoku jestem ze maluchy tyle dostają na gwiazdkę. Ja synkowi kupiłam straż pożarna lego city i tyle. I mam nadzieje ze będzie bardzo szczęśliwy. Rok temu był wielki ,,wypas,, z prezentami, to dzieciak nie wiedział czym się bawić. A dziecku do szczęścia wiele nie trzeba... Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 4,5 latkom? 14.12.06, 18:28 Też jestem w szoku że tyle kupujecie. U nas prawie dwuletnia Oliwka dostanie Domek Teletubbiess a od dziadka lalkę Chou Chou taką mniejszą 36cm i telefon komórkowy zabakę taki zwykły z kiosku. Pięcioletnia Julka: Lampkę z woskiem (dla mnie okropna ale ona o niej marzy) i dwie gry Krokodyl u Dentysty i Elefun, od babci mały zestaw zwierzątek Littlest Petshop. Na spółkę dostaną też sanki i to tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 4,5 latkom? 14.12.06, 20:34 U nas też bardzo przestrzegamy zasady, żeby nie przesadzić z ilością. Udało nam się przekonać do tego dziadków i babcie i w domu pod choinką chłopcy znajdują zawsze po max. dwa prezenty, a u jednych i drugich dziadków po jednym. W tym roku: robot Lego, książka, piłka nożna i bramka, oraz zestaw Mały elektronik dla starszego synka, a statek piracki Duplo, robot rzucający krążkami, luneta Duplo i książka dla młodszego. Zamieszanie zrobiła moja ciocia z zagranicy, która niespodziewanie przysłała 4 duże zestawy Lego dla chłopaków. Ale schowamy je i damy na inne okazje: np:urodzinki . Dziadkowie, którzy czasem mają ochotę wykupić pół sklepu zabawkowego proszeni są zmianę planów: zamiast kolejnych zabawek wpłacają pieniądze chłopakom na polisy posagowe. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 4,5 latkom? 14.12.06, 22:35 Córka niespełna 4,5 letnia dostanie od nas: 1. Lego Duplo domek 2. Puzzle Ravensburger księżniczki Disneya 3. lalkę Arielkę z ruszającym sie ogonem 4. Dwie książki Od dziadków - tunel z IKEi Od wujka pływającą wyspę Teletubisiów (na spółkę z siostrą) i jakiś drobiazg niespodziankę. Mamy jeszcze dwie córki więc prezentow i tak będzie za duzo, żeby pomieścić w pokoju Acha, zdziwiło mnie trochę, że kupujecie juz córkom lalki Witch - mnie się wydaje, że to są lalki dla starszych dziewczynek. To są postaci z jakichś kreskówek, tak? Nawet ze zwykłą Barbie sie wstrzymuję (dostanie tylko Arielkę f- my Simba, bo syrenki to jej pasja od jakiegoś czasu), bo wydaje mi sie, ze za mała.... aga Odpowiedz Link Zgłoś
lizbetka Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 4,5 latkom? 15.12.06, 10:26 A czy Twoja córka chodzi do przedszkola ? Bo moja tak i w dodatku do grupy dzieci pięcioletnich a tam juz same Witchmanki i siłą rzeczy podpatruje , bawi się w Witch i lalki Witch potrzebuje . Pozdrawiam . Lizbetka Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 4,5 latkom? 15.12.06, 11:43 Moja córka chodzi do przedszkola juz drugi rok, w tym roku do nowego. W zadnym z tych przedszkoli nie było szalenstwa na punkcie Witch,Barbie, Polly, nie ma wymiany i zbierania karteczek. W nowym przedszkolu zabawki do przedszkola mozna przynoscic tylko raz w tygodniu i mają to być raczej ulubione pluszaki niz zabawki będace ostatnim krzykiem mody. Argument, ze inni mają, a ja nie, nie działa na mnie. To ja kształtuję gust swojego dziecka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dziobak13 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 4,5 latkom? 15.12.06, 12:33 Moja córka chodzi akurat do takiego przedszkola gdzie dzieci mogą przynosic codziennie to na co maja ochotę. To w przedszkolu poznała co to jest Barbie (w domu jeszcze nie ma) i dlatego chce dostać na gwiazdkę. Nie chcę , żeby później robiło jej sie przykro że inne dzieci mają a ona nie. Zapewne w niedługim czsie zapragnie mieć polly, jak na razie udało nam się uniknac na siłę nie wciskamy. Celem prezentu jest uszczśliwić dziecko tym o czym marzy. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 4,5 latkom? 17.12.06, 14:46 lizbetka napisała: > A czy Twoja córka chodzi do przedszkola ? > Bo moja tak i w dodatku do grupy dzieci pięcioletnich a tam juz same > Witchmanki i siłą rzeczy podpatruje , bawi się w Witch i lalki Witch > potrzebuje . > U nas dokladnie tak samo. A kreskowke oglada czasami, o ile wstanie w niedziele o 7 rano, bo wtedy jest ta bajka na polsacie. Kablowki nie posiadam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 4,5 latkom? 17.12.06, 18:29 hmm, moja córka ma 4 lata i chodzi do średniaków, może u nich jeszcze nie ma manii na Witch. Trochę sie zdziwiłam, bo o Witch opowiada mi 8-latka z rodziny i sądziłam, że to bajki i zabawki wlaśnie dla takich dzieci. Moja córka jest dość wrażliwa, nie mogła np. oglądać bajki o konikach Pony, którą dostała od cioci, bo były tam jakieś potwory czyhające na koniki... Podobnie Barbie, to ubieranie, przebieranie, czesanie, czy wymyślanie scenariuszy z barbie w roli głównej - wydaje mi się, że 4-latka jest na to za mała. Ja się tak bawiłam w młodszych klasach szkoły podstawowej... aga Odpowiedz Link Zgłoś
edytek1 tunel z ikei 15.12.06, 11:54 czy ten tunel nadal można kupić w ikei???? Szukałam go już w wakacje i nie było ile kosztuje? mamy namiot i tunel też by sie przydał. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: tunel z ikei 15.12.06, 23:05 Tunele (bo młodsza córka też dostanie) kupiliśmy już dosyć dawno (prezenty zaczęliśmy kompletować we wrześniu i tunele właśnie jakoś na przełomie września i pażdziernika mąż zakupił) w IKEi na Targowku w Wawie. Kosztowały 79,90. Niestety, nie wiem, czy jeszcze są. My kupiliśmy takie a'la igloo, bo mamy też taki namiocik. Nie wiem, czy były też inne wzory. aga Odpowiedz Link Zgłoś
kuczynska78 Re: Co przyniesie Mikołaj Waszym 4,5 latkom? 15.12.06, 18:18 Córka 5 lat, prezenty od całej rodziny: -lalka Bratz, do tego bluzka z Bratz i malowanka z Bratz -pościel z Witch -zestawy do malowania, wycinania, klejenia, plus kredki, pisaki -Polly Pocket mały zestaw z samochodem -coś drobnego z Diddla -książka-50 bajek do czytania Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
lizbetka Do Doroty 15.12.06, 19:41 Służę linkiem : www.merlin.com.pl/frontend/towar/493821 W Merlinie jest duży wybór i przystępna cena . Jak wyglądają w środku nie wiem bo czekają na Gwiazdkę . Ale na pudełku jest trójwymiarowy obrazek i wygląda pięknie Pozdrawiam . Lizbetka Odpowiedz Link Zgłoś
magdaomar konia z tymi wlosami dlugimi co zmieniaja kolor 15.12.06, 23:58 i lalke z mikrofonem ze smyka kosztuje ok 350zl Odpowiedz Link Zgłoś