Dodaj do ulubionych

Przykro mi, ale kard Dziwisz zaszkodził Kościołowi

30.05.06, 20:49
Kard Dziwisz wydaniem oświadczenia kneblujacego prawdę (ks Zaleski) wyrządził
krzywdę poskiemu Kościołowi. Piszę to z przykrością (mam 3 księży w rodzinie)
i szkoda że kard Dziwisz nie dorasta do problemu Prawdy w Kościele polskim
przez duże P. Dziwię sie dlaczego kard Dziwisz poszedł w ślady abpa
Gocłowskiego przestraszonego nie na żarty prawdą o przeszłości księży patriotów...
Ks Zaleski moze uratować jutro autorytet Koscioła, ujawniając prawdę, szkoda
że łamiąc równoczesnie nakaz biskupa miejsca... Mam nadzieje ze ujawni i
stanie się coś dobrego.
PRAWDA WAS WYZWOLI.
Obserwuj wątek
    • Gość: kiko Re: Przykro mi, ale kard Dziwisz zaszkodził Kości IP: *.net.autocom.pl 30.05.06, 20:55
      KK powinien pomyśleć o szacunku dla ludzi i szacunku dla prawdy!
      • Gość: Irek Re: Przykro mi, ale kard Dziwisz zaszkodził Kości IP: *.chello.pl 30.05.06, 21:21
        No właśnie! Czyli - jestem tego pewien - Zaleski się podporządkuje dyscyplinie. Wszak ślubował! Przecież nie przejdzie do cywila?!
    • Gość: subito Re: Przykro mi, ale kard Dziwisz zaszkodził Kości IP: *.icpnet.pl 30.05.06, 21:24
      Ujawnić jak najszybciej i najwięcej...Im szybciej, tym lepiej. Bo komisja
      kościelna będzie tak długo odwlekać, aż co najmłodsi wymrą....
      • Gość: Irek Re: Subito? IP: *.chello.pl 30.05.06, 21:29
    • Gość: pet coś taki prędki,a inni są juz ujawnieni ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:32
      tobie chodzi tylko o księży, a reszta towarzycha ?
      • Gość: Irek Re: coś taki prędki,a inni są juz ujawnieni ? IP: *.chello.pl 30.05.06, 21:40
        Reszta tego "towarzycha" do spowiedzi! Pytają tylko, do kogo. Chcą mieć gwarancję "tajemnicy spowiedzi", czyli że ich nikt z tej instytucji społecznego zaufania nie zakabluje.
    • j_accuse A słyszeliście co papież u Sw. Jana mówił?! 30.05.06, 21:42
      Ujawniać,ale trzeba prawdę poprzeć DOWODAMI i zrozumieć ówczesną machinę i warunki
      ówczesnej UBeckiej rzeczywistości.
      • Gość: ula Re: A słyszeliście co papież u Sw. Jana mówił?! IP: *.net.autocom.pl 30.05.06, 21:43
        ujawnić, zrozumieć i ?
        • j_accuse Re: A słyszeliście co papież u Sw. Jana mówił?! 30.05.06, 21:48
          i dał "wolną ręke" takim autorytetom jak arcybiskup Dziwisz ,a jak dalej Kościół
          sobie z tym poradzi to ?????

• Gość: sstary Re: A słyszeliście co papież u Sw. Jana mówił?! IP: *.N4U.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 30.05.06, 21:47
        A jak się okaże,że wszyscy w tym kraju kablowali?!
        Czym się będziecie podniecać?
        • Gość: munio Czym? IP: *.net.autocom.pl 30.05.06, 21:50
          piwem
          :(
          • Gość: jazzinator Re: Czym?piwem i sami sobą IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 30.05.06, 21:52
            • j_accuse Re: A słyszeliście co papież u Sw. Jana mówił?! 30.05.06, 22:00
              Forum Kraków jeszcze zostaje.
        • Gość: eszelon Re: A słyszeliście co papież u Sw. Jana mówił?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:51
          hiszpańską muchą...
          • Gość: uryk Re: A słyszeliście co papież u Sw. Jana mówił?! IP: *.net.autocom.pl 30.05.06, 21:54
            cholera, nie ma juz czym...
        • Gość: tutu Re: A słyszeliście co papież u Sw. Jana mówił?! IP: *.crowley.pl 30.05.06, 23:01
          Gość portalu: sstary napisał(a):

> A jak się okaże,że wszyscy w tym kraju kablowali?!

Nie oceniaj innych swoją miarką...

> Czym się będziecie podniecać?

Ja własną żoną. Podobnie jak teraz.
        • Gość: ania Re: A słyszeliście co papież u Sw. Jana mówił?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 23:37
          nie wszyscy kablowali doskonale te czasy pamietam i to jak wpadali i pałowali
          na kul-u studentów, jak chcieli łamać i jak im nie wychodziło i widziałam ta
          wściekłość w twarzy, więc nie mów że wszyscy donosili bo jest to nieprawdą a
          oczyścić trzeba to srodowisko i to jak najszybciej
          • Gość: ania [...] IP: *.net.autocom.pl 30.05.06, 23:38
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: loi Re: Przykro mi, ale kard Dziwisz zaszkodził Kości IP: *.net.autocom.pl 30.05.06, 23:45
      no przykro,
    • Gość: wredna_jedza Re: Przykro mi, ale kard Dziwisz zaszkodził Kości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 08:02
      Zdaje sie najwięcej kapusiów było w kurii, więc wstyd sie przyznać...
      A Dziwiszowi pewnie łyso, jak sie dowiedział, że to "najwierniejsi przyjaciele"
      na niego kapowali...
    • Gość: błogosławiony lista kapusiów - subito ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 13:00
      • peteen a oni, czytajć to forum: tak jest, natychmiast! 31.05.06, 13:01
        bądźcie duzi, na razie cała wasza para idzie w gwizdek...
    • dociekliwa3 Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ! 31.05.06, 13:15
      No teraz po zaszantażowaniu ksiedza, przez zaszantażowanego kardynała, ruszy
      lustracja prasowa. I może dobrze, że nie będzie pokrętnych spóźnionych mętnych
      tłumaczęń kolejnych Judaszy z jakichś komisji "skleroza i beztroska" tylko kawa
      na ławę... Red nacz Gazety Polskiej zapowiedział w TVP3 publikacje wszytkiego.
      Myślę że zaczyna się wyścig gazet do materiałów... I dobrze. Ale zadziwia mnie
      fatalne działanie kardynała krakowskiego - az tak mało zna sie na mediach??? Ilu
      mamy Judaszy w fioletach?
      • dociekliwa3 Re: Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ! 31.05.06, 13:17
        Informuję w uzupełnieniu, że kardynał to purpura a biskup to fiolet...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka