Gość: oktawian IP: *.punkt.pl 09.01.08, 12:17 kolejna porażka najgorszego sołtysa w Polsce z drugiej strony może to i dobrze, przynajmniej już nie będzie mydlenia oczu na ten temat no i nie będą wyrzucać kasy na jakieś bezmyślne filmiki i ekspertyzy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ' Nie będzie bazy na Euro 2012 w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 12:24 no i w końcu (tak ulubiony przez opolan) spokój.. jednocześnie trzymam kciuki za Kluczbork! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Nie będzie bazy na Euro 2012 w Opolu IP: *.punkt.pl 09.01.08, 12:36 zebaty dno kompletne z ciebie, odejdz !!!!! wstydu nie masz ???? zawsze we wszystkim problemy, brak jaj powodem tak slabego, wrecz zenujacego zarzadzania miastem !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mpietrucha I miejsce w rankingu Rzeczpospolitej IP: *.um.opole.pl 09.01.08, 13:49 W przeliczeniu na jednego mieszkańca Opole pozyskało 526 zł. Drugie miejsce zajął KONIN – 517 zł, trzecie KROSNO – 503 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Christo Re: I miejsce w rankingu Rzeczpospolitej... IP: 91.123.232.* 09.01.08, 15:51 i I miejsce w rankingu najbardziej nieudolnych prezydentów polskich miast Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: I miejsce w rankingu Rzeczpospolitej... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 16:45 Hamulcowy !!!!! to najlepszy NIEUDOLNY prezydent w historii Opola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxcv Nie będzie bazy na Euro 2012 w Opolu IP: *.punkt.pl 09.01.08, 12:37 dziwie sie ludziom ze wybrali taki chlam ~!!!!!!!!!!!!!~~~~~ Odpowiedz Link Zgłoś
jacek201057 Nie będzie bazy na Euro 2012 w Opolu 09.01.08, 12:40 O beznadziejo, jak to fajnie gnic w wlasnym sosie. Opole mimo tak olbrzymich mozliwosci nie zrobilo nigdy nic. Nie sciagneli zachodniego kapitalu, nie budowali nowych firm po prostu dno. Jak sie jedzie przez Polske to az milo sie patrzec jak sie duzo mniejsze miejscowosci rozwijaja. Dobrze ze juz nie trzeba przejezdzac przez miasto jadac dalej bo niestety to co sie tam zobaczy to smrod i ubustwo. Wroclawska, rondo itd. Praktycznie niczego innego sie nie spodziewalem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mpietrucha IV miejsce w rankingu Wspólnoty dla Opola IP: *.um.opole.pl 09.01.08, 13:51 IV miejsce w rankingu Wspólnoty pod względem wielkości inwestycji komunalnych. W przeliczeniu na statystycznego mieszkańca w Opolu wydano 676,50 zł. Ranking oceniał wielkość środków wydatkowanych na inwestycje w infrastrukturę komunalną. Inwestycje finansowane były ze zdobytych przez Opole środków europejskich oraz bezpośrednio z budżetu miasta. Pierwsze miejsce w rankingu zajął Poznań z wydatkami na poziomie 787 zł na mieszkańca, II Warszawa - 750,5 zł, III Katowice - 722,9 zł. Za Opolem uplasowały się m.in. Kraków, Wrocław, Rzeszów i Gdańsk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogarek Re: IV miejsce w rankingu Wspólnoty dla Opola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 14:54 Panie Pietrucha, nie zauwazylem na stronie www.opole.pl informacji w aktualnosciach o tym ze nie bedzie bazy na EURO 2012. Prosze umiescic ta informacje zeby mieszkancy wiedzieli jakim nieudolnym prezydentem jest Zembaczynski, a nie pisac na forach informacji o rankinagch. ZEMBACZYNSKI MUSI ODEJSC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vooyek Re: IV miejsce w rankingu Wspólnoty dla Opola IP: *.compower.pl 09.01.08, 16:08 panie pietrucha co z tego, ze jestesmy 1. w jakims tam rankingu. ja jestem rodowitym opolaninem, ale studiuje w krakowie i mam porownanie co tu sie dzieje, a co w opolu.oczywiscie nalezy zachowac pewna skale, ale mimo wszystko. gdy zaczynalem studia nie mialem watpliwosci, ze wroce do opola panska ekipa coraz wiecej daje mi do myslenia czy to sluszna decyzja. zapraszam do krakowa by zobaczyc co sie tu dzieje, albo do wroclawia-blizej, a nawet do wymienionych przez panstwa rzeszowa(polska b!!!) i gdanska naprawde jest mi zal bo u nas tych pieniedzy wogole nie widac. Odpowiedz Link Zgłoś
citizen_opole Re: Czołowe miejsca w rankingach dla Opola 09.01.08, 21:38 Do vooyka; Owszem masz rację, że trudno porównywać małe Opole z Krakowem, Wrocławiem czy Gdańskiem. Piszesz, że jest Ci żal, "bo u nas tych pieniedzy wogole nie widac". Zgadza się nie widać, bo zostały przykopane. Dosłownie. W ramach tzw. "robót zanikających" - robi się wykop, kładzie się rurę i zasypuje kładąc nawierzchnię drogową. Potem tą rurą płyną "gówienka", których nie widać, ale choć nie widać, to są i coś z nimi trzeba zrobić. Tylko w latach 2003 - 2006 miasto wydało na budowę kanalizacji sanitarnej Opola niebagatelną kwotę 151 mln zł. Dzięki temu powstały odcinki kanalizacji sanitarnej w rejonie Bierkowic, Nowej Wsi Królewskiej, Półwsi i Bierkowic. Do końca czerwca 2008 r. zostanie oddana do użytkowania kanalizacja sanitarna w: - Groszowicach, - Gosławicach, - Malinie, - Wróblinie i - Zakrzowie ( to kolejne ca 100 mln zeta ). Dzięki tym inwestycjom Opolanie, (również Ty i Twoja Rodzina), będą pić nieskażoną fekaliami wodę. Dlaczego nie zrobiono tego wcześniej w Opolu? No właśnie, to jest dobre pytanie. Czy znasz odpowiedź? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kowalski Re: Czołowe miejsca w rankingach dla Opola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 21:52 Niech żyje łgarz Pietrucha! Kłam dalej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vooyek Re: Czołowe miejsca w rankingach dla Opola IP: *.compower.pl 09.01.08, 21:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vooyek do citizen opole IP: *.compower.pl 09.01.08, 22:06 kanalizacja zostala bodajze w 85% sfinansowana przez unie, ale dobra niech Ci bedzie. jak spytaja Cie o najwieksza atrakcje Twojego miasta odpowiesz... kanalizacja. jak Cie to satysfakcjonuje to gratuluje, bo ja chce byc dumny i moc sie pochwalic swoim miastem. a tak na marginesie (jesli nie chcesz nie odpowiadaj) gdzie pracujesz?czyzby w ktorejs z instytucji miejskiej?chociaz i tak watpie w uczciwa odpowiedz mi nie do konca zalezy na bazie na euro, ale chodzi mi zeby dzieciaki mogly pojsc pograc, potrenowac, zeby gdzies odra mogla trenowac w godziwych warunkach i zeby powstal stadion pilkarski na ok.15 tys ludzi.a gwarantuje Ci ze byl by bardziej eksplatowany od stadionu gwardii ktorego calkowity koszt rowna 15mln pln. Odpowiedz Link Zgłoś
citizen_opole Re: do vooyka 09.01.08, 22:53 Nie zaliczam kanalizacji sanitarnej do atrakcji naszego miasta. To oczywiste:-) Te wydatki na kanalizację pokazują na co idą pieniądze. Również te z UE. Zarówno Tobie jak i mnie leżą na sercu sprawy naszego miasta i to nas łączy, a nie dzieli. Ja jestem dumny permanentnie z naszego miasta i ostatnio gościłem młodą koleżankę Bernadkę z Bielska-Białej. Była zachwycona Opolem. Nawet nie musiałem jej zapraszać na mecz naszych orłów z Odry Opole, bo nie lubi piłki kopanej ( takie osoby też się zdarzają:). Natomiast mógłbym każdego zaprosić na: - lodowisko "Toropol" ślizgawki są tam codziennie, - do Galerii Sztuki Współczesnej (niedawno była tam wystawa World Press Foto (byłeś?), - następnie można zobaczyć w Teatrze "Bardzo prostą historię" lub "Makbeta" w reż. Mai Kleczewskiej (najlepszy spektakl teatralny w 2005 r.), - potem można pójść do Filharmonii na koncert Cezarego Konrada - wybitnego perkusisty jazzowego (za free). Wszystko to w dniach 11 - 13. 01.2008 r. - kiedy wszystkie instytucje kulturalne (i nie tylko) dopiero się rozkręcają. Na koniec można spędzić wieczór przy dobrej kolacji w otwartej niedawno restauracji "BIG BEN" - byłeś? Na stadion "Gwardii" wydamy w tym roku 8 mln zł, i moje miejsce pracy nie ma tu znaczenia. Mogę Ci tylko powiedzieć, że pracuję w służbach - cokolwiek to dla Ciebie oznacza. Jeśli chodzi o sport, to lubię, pod warunkiem, że to ja go uprawiam osobiście. Mogę się z Tobą pościgać na MTB's w prawdziwych Górach Opawiańskich (godzinka drogi z Opola). Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vooyek Re: do vooyka IP: *.compower.pl 09.01.08, 23:00 jak Cie sie to podoba i Ci wystarczy to gratuluje i podziwiam(i nie mowie tego z zadnym przekasem).ale wiesz w polsce wiecej ludzi interesuje sie pilka nozna niz teatrem, czy filharmonia. na "gwardie" wydamy w tym roku 8 mln, ale do tej pory wydalismy juz 6 mln. w restauracji big ben i i na wpf nie bylem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak mały Re: do vooyka IP: 83.12.14.* 10.01.08, 07:31 Panie Citizen chodzi także o młodzież. Zamiast iść na treningi, w weekend na mecz, grać w lzs czy mieć dobry temat to może pójdą kraść. Im bardziej się spopularyzuje piłkę to młodzież zacznie grać na boiskach osiedlowych, halach, rozgrywkach itp. Czy myślisz że pobudzona hormonalnie młodzież pójdzie do teatru, do galerii? Nie, będą stać na klatkach, ławkach i może przyjdzie im najgłupszy pomysł życia, którego później mogą srogo żałować. Wyładują swoje frustrację, nudę i energię na każdym z nas. Wiesz jak się nieodpowiedzialnie zachowuje młodzież której brakuje jeszcze wiele do stabilizacji emocjonalnej. Trzeba dać im impuls do zajęcia się samym sobą. Piłka jest jak najbardziej jedną z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
dar54 zbiornik wód podziemnych GZWP 333 Opole- Zawadzkie 09.01.08, 22:39 Poprawa jakości wody w Opolu?. Jego realizacja polega między innymi na ochronie zasobów zbiornika wód podziemnych GZWP 333 Opole – Zawadzkie. Zbiornik ten obejmuje swym zasięgiem 1.035 km2 i znajduje się na terenie sąsiadujących ze sobą województw: opolskiego i śląskiego. Zarówno miasto Opole jak i tereny je otaczające pobierają wodę głównie ze zbiornika wód podziemnych, a nieskanalizowane obszary aglomeracji miejskich i siedlisk wiejskich powodują pogorszenie jakości wody w tym zbiorniku. Miejscowości usytuowane nieopodal zbiornika nie posiadają systemu zbiorowego odprowadzania i unieszkodliwiania ścieków i w tej sytuacji ich odprowadzenie następuje do wód powierzchniowych lub do gruntu, co z kolei stanowi realne zagrożenie dla zdrowia. W celu zminimalizowania zagrożenia dla zdrowia, poprawy jakości życia ludzi, powstrzymania degradacji wód podziemnych, a także w celu poprawy jakości wód powierzchniowych zaistniała wyraźna potrzeba skanalizowania tych terenów. Jest to warunek zaopatrzenia województwa opolskiego i terenów ościennych w wodę pitną dobrej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do citizena_opole roboty zanikające IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 22:58 Roboty zanikające to takie jak wykonywał mityczny Syzyf. Podam przykład przy użyciu twojej terminologii zresztą,jeśli twój piesek postawi klocka, a ty to pięknie posprzątasz, a za chwilę piesek zrobi to samo w tym samym miejsu to są to właśnie roboty zanikające. Dlaczego ławiej jest zbudować kanalizację niż zrobić coś na Euro 2012? Bo jak rozpoczął I kadencję Miłościwie nam Panujący to posiadał dokumentację techniczną, pozwolenia wszelakie, przyznane środki unijne. A teraz gondole nam zostały... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opol Re: Czołowe miejsca w rankingach dla Opola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 00:09 kanalizacja drodzy Panowie urzędnicy była już w pierwszym starożytnym mieście,a my mamy 21 wiek, choć w Opolu niekoniecznie. Budowa kanalizacji w peryferyjnych dzielnicach rozpoczęła poprzednia ekipa, a obecna wolno ją kontynuowała. Kiedy kanalizacja deszczowa w grudzicach,..., macie ją w planach? Ze smutkiem stwierdzam, że Panowie żyjecie jakby w innym mieście, przejdźcie się po tym smutnym, brudnym mieście główny deptak pusty w weekend (ciekawe dlaczego?), wiatr przegania tylko śmieci- wstydliwa wizytówka miasta ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Nie będzie bazy na Euro 2012 w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 13:14 Zembaczynski skompromitowal cale Opole. Boze jakiego mamy prezydenta. Niech lepiej odejdzie i wyjedzie z Opola. Dzieki niemu mamy juz kolejki gondolowe i EURO. Ludzie robcie akcje protestacyjna pod ratuszem wzorem leppera : ZEMBACZYNSKI MUSI ODEJSC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak mały Nie będzie bazy na Euro 2012 w Opolu IP: *.centertel.pl 09.01.08, 13:34 Dziad nie Prezydent. Tyle miesięcy nic nie robili a teraz niby prosili o przedłużenie terminu. Kpiny sobie robi ze społeczeństwa. Teraz czeka aż sprawa przycichnie i powróci do nic nie robienia. Ktoś naprawdę nadał mu adekwanty pseudonim - HAMULCOWY! Miała byc dwupasmowa autostrada, miał być stadion, amfiteatr, hala, ośrodek sportu i mnóstwo innych inwestycji. Prawda niestety jest taka że Opole się cofa coraz bardziej w stosunku do reszty Polskich miast. Jesteśmy w samym ogonie. Banki na rynku, brak jakichkolwiek inwestycji (Koreańczycy się wycofali), śmieszne dni Opola (już w Nysie jest o niebo lepiej). Brak jakiegokolwiek pomysłu na rozwój Opola. Opole gdyby nie nasze społeczeństwo bylibyśmy ścianą wschodnią. Odpowiedz Link Zgłoś
racz31 Re: Nie będzie bazy na Euro 2012 w Opolu 09.01.08, 13:47 Jestem rodowitym Opolaninem i serce mi się kraje jak słyszę o nowych "planach-nieplanach" mojego miasta. Nie przychodzi mi inne słowo do głowy jak WSTYD, WSTYD, PO RAZ KOLEJNY WSTYD!!! Jeśli się na dodatek okaże że takową bazę wybuduje któreś z mniejszych miast województwa (np Kluczbork, Brzeg) to będzie już KOMPROMITACJA NA SKALĘ KRAJOWĄ, zresztą i bez z tego jest WIELKA KOMPROMITACJA! BRAWO PANIE PREZYDENCIE, PROSIMY O BIS! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mpietrucha Opole się rozwija IP: *.um.opole.pl 09.01.08, 13:47 I miejsce w rankingu Wspólnoty pod wględem wykorzystania środków zagranicznych. Opole wydało 930 zł w przeliczeniu na jednego mieszkańca. W rankingu wyprzedziliśmy Katowice, które wykorzystały 783 zł oraz Toruń - 557 zł. Kolejne pozycje zestawienia zajęły: Poznań - 499 zł, Rzeszów - 469 zł. Na kolejnych pozycjach znalazly się Wrocław - 299 zł , Kraków - 191 zł i Warszawa - 103 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanka Re: Opole się rozwija IP: *.punkt.pl 09.01.08, 14:00 Panie Pietrucha,niech Pan tez sie nie kompromituje tematem zastepczym jak i pana Wodz.Pytam Opolan,kto wybieral po raz drugi Zembaczynskiego? Z kim rozmawiam ,wszyscy -nie .Przeciwz ,ten czlowiek boi sie wlasnego cienia,po co macie w UM doradcow?,po co macie taka rzesze pracownikow za nasze pieniadze jak sie tu nic nie robi ,bysmy mieszkancy OPOLA mogli byc dumni z miasta.Odejdzcie sami z honorem.Niech przyjdzie dowodca z wyobraznia i zacznie sie cos korzystnego dziac w tym zapyzialym miescie.Nasze Opole to Opole Lubelskie-za.....pie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak mały Re: Opole się rozwija IP: *.centertel.pl 09.01.08, 14:19 Panie Pietrucha gdyby nie przedsiębiorczy Opolanie nikt by nie wykorzystał tych środków. To tylko świadczy jak okazałe mamy zasoby ludzkie które niestety się kurczą. Władza zawsze sobie przypisuje jaki kolwiek sukces społeczeństwa. A porażki jakże zwala na innych. Gdzie ta śmieszna kolejka Prezydenta, gdzie autostradowa obwodnica do Prądów A4, stadion, amfiteatr? Niech się nasz włodzarz pochwali co wykonał. Zamiast dróg szybkiego ruchu przemieszczania mamy fotoradary, brak parkingów-mandaty, brak atrakcji turystycznych jak i kulturowych dla Opolan. Jednym słowem nuda i postój w miejscu. Widzę piękne rondo we Wrzoskach, coraż gorszy stan obwodnicy (dziury takie że czekam aż postawią znak 40km/h), korki od makro do świateł. I nowy powstający moloch handlowy za copernicusa. Jakoś nie widzę żadnej poprawy. Plany są wasze na wiatr. Nieudacznicy to słowo najbardziej adekwatne do włodarzy. Wsytd mi że na was głosowałem. Wstyd. Gdyby nie festiwal nikt by o Opolu nie słyszał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opic Re: Opole się rozwija IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 00:18 tylko, że liczy się też drugi człon pominięty tej statystyki- liczba mieszkańców przez których należy mnożyć te kwoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boggie Re: Opole się rozwija IP: *.chello.pl 11.01.08, 10:10 MPIETRUCHA TO INTERNETOWY TROLL NIE KARMIC TOLLA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chudy Nie będzie bazy na Euro 2012 w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 14:06 Panie Pietrucha proszę przemnożyć te kwoty przez ilość mieszkańców. Wtedy zobaczymy jak się ranking będzie przedstawiał Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Bardzo rozsadna i wywazona decyzja Rysia. 09.01.08, 14:17 Od poczatku blado widzialem baze na Euro 2012 w Opolu. Dobrze ze Rysio teraz to zrozumial i nie wystawil miasto na posmiewisko bo chciec a moc to dwie rozne sprawy. Popatrzcie jak Rysio zabiega o rozne inwestycje dla miasta. Kazdy temat jest z paprany. Popatrzcie na amfiteatr czy wiadukt na ul.Struga to tylko plany, projekty, analizy, mozliwosci itp... i zero realizacji. Kasa idzie w 'gwizdek' a nie w konkretny projekt. Nie wspomne o potrzebnych sciezkach rowerowych na Silesie z Chabrowa. A planuje w miejsciu gdzie w ciagu doby jezdzi cztery dwuslady. Odpowiedz Link Zgłoś
k100 I jeszcze jedno. Jakie atrakcje dla kiboli? 09.01.08, 14:23 Rząd banków na ul.Krakowskiej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogarek Re: I jeszcze jedno. Jakie atrakcje dla kiboli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 14:42 po pierwsze, nie dyskutujemy tu o rankingach, panie pietrucha prosze zalozyc nowy watek. Po drugie dyskusja tu jest na temat nieudolnosci i braku kompetencji prezydenta Opola. Powiedzial ze bedzie baza teraz sie z tego wycofuje. Podobnie bylo z kilkoma rzeczami wspomnianymi juz wyzej. Prawda jest brutalna, opolanie maja najgorszego Prezydenta od wielu lat. Prezydent nie potrafi podejmowac decyzje. Jakie mamy efekty kazdy widzi. ZERO EFEKTOW. Jak rozwiazac problem. A) prezydent podaje sie do dymisji EFEKT - mieszkancy sa zadowoleni, Zembaczynski ma wiecej czasu na spacery z psem, miasto idzie do przodu rozwija sie B) mieszkancy robia referendum i Zembaczynski zostaje odwolany EFEKT) to samo co wyzej tylko wydluzone w czasie, traci miasto bo do momentu referndum przezydentem jest Zembaczynski. Zalozenie jest proste, kazdy jest 10 razy lepszy od Zembaczynskiego. Do pana Pietruchy, chce pan dyskutowac o rankingach, prosze zalozyc nowy watek. Przykro mi ze Pan musi bronic tak malego i miernego czlowieka. Moze Pan go namowi do rezygancji z funkcji Prezydenta, dla dobra miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden Re: I jeszcze jedno. Jakie atrakcje dla kiboli? IP: *.magma-net.pl 09.01.08, 14:55 A i tak znowu bedziecie glosowac na platfusow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baza Atrakcja IP: 217.97.150.* 09.01.08, 15:02 A atrakcją może być np zaplanowana kolejka podniebna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boggie Nie będzie bazy na Euro 2012 w Opolu IP: *.chello.pl 09.01.08, 15:52 ZYDOWSKA CENZURA W POLSCE XXI WIEKU S K A N D A L Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vooyek prosba IP: *.compower.pl 09.01.08, 15:54 panie prezydencie mam do pana jedna prosbe-ODEJDZ pan, wstydu oszczedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANNA hamulec IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 09.01.08, 16:41 nie dosc ze sam nic nie robi to jeszcze blokuje inicjatywy radnych - przez co wszyscy odbieramy ich jako nie robow. Ale pan Prezydent nasz kochany uwaza chyba ze skoro on nic nie potrafi zrobic - to wszystkie pomysly politycznych oponentow prowadzace do rozwoju naszego miasta najlepiej zgniesc w zarodku mowiac ze sa smieszne i nie do zrealizowania. OTOZ PANIE PREZYDENCIE budzet miasta jest na tyle sprawny ze mozna by zfinansowac i wykonac te projekty (np. wyspa bolko - architekci krajobrazu powinni sie za to wziac bo w niektoryc miejscach wyglada to fatalnie) i jeszcze by zostalo. Ale lepiej pieniadze przeznaczac na premie motywacyjne dla rzeszy urzednikow z ktorych tylko 1/3 tak naprawde pracuje. Reszta siedzi na gadu gadu. A pan panie Pietrucha niech pan przekaze swojemu przelozonemu ze w tym miescie sa MIESZKANCY KTORZY W WIEKSZOSCI SA NIEZADOWOLENI Z JEGO RZADOW( A RACZEJ JEGO BEZPRODUKTYWNEGO ZAJMOWANIA STOLKA) I NIECH ICH CZASEM WYSLUCHA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: prosba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 16:42 popieram !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAMELEON Nie będzie bazy na Euro 2012 w Opolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 16:37 Nigdy ci tego nie wybaczę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamikl zembaczynski won! IP: *.chello.pl 09.01.08, 16:45 zembaczyński bierz zabawki i spie.... Kluczbork i Brzeg może a Opole nie? Odejdź wstydu oszczędź ! Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Z atrakcjami dla kiboli co ty Rysio kombinujesz?? 09.01.08, 16:56 Czy to twoja kolejna zadyma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o p o l a n i n Re: Z atrakcjami dla kiboli co ty Rysio kombinuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 18:06 Na dzień dzisiejszy Opole potrzebuje nowego Prezydenta z werbą i pomysłem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Nie będzie bazy na Euro 2012 w Opolu IP: *.punkt.pl 09.01.08, 18:39 ...Efekty pracy p. Prezydenta to wynik jego filozofii. Przypominam, że kiedyś na łamach NTO na pytanie dziennikarza "dlaczego w Opolu nic się nie dzieje ?" - z rozbrajającą szczerością odpowiedział cyt. "ALE ZA TO NIEMA KORUPCJI". To czego my się możemy spodziewać po nim ??? Aby miasto mogło się rozwijać potrzebny jest odważny wizjoner, który nie boi się podejmować ryzyka, jakie w biznesie jest potrzebne.Mówiąc kolokwialnie musi mieć jaja, tak jak prezydenci Wrocławia, Gdyni, czy innych miast dynamicznie rozwijających się. Prezydent Opola BOI SIĘ PODEJMOWAĆ RYZYKA po swoich problemach z okresu swojej nieudolnej pracy w Banku Ochrony Środowiska. Podsumowując - Uważam, że p. Prezydent był kiedyś wzorem samorządowca z krwi i kości, ale to było daaawno temu. Teraz jego czas już minął i apeluję do niego o honorowe oddanie władzy w NASZYM OPOLU.a MNIEJSZYM MIASTECZKOM ŻYCZĘ POWODZENIA W WALCE O EURO 2012. Jeśli im się nie uda, to przynajmniej walczyli, a inwestycje pozostaną z korzyścią dla społeczności lokalnej. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agonia Re: Nie będzie bazy na Euro 2012 w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 18:51 Oooooo.Koledzy dość szybko,poraz kolejny zresztą,przekonali się,że idol Zembaczyński dołuje miasto.Może koledzy przypomną,gdzie byli, na kogo głosowali, raptem kilkanaście miesięcy temu?Czyż nie na idola Zembaczyńskiego? Bo przecież,ponoć,nie było na kogo,he,he,he. Dutkiewicz z Wrocławia zapomniał kupić bilet do Opola,nie przyjechał i koledzy nie mieli na kogo..... Ciekawe,czy w Opolu pozostało jeszcze trochę ludzi z jajami,którym się chce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikuś szalony Po co baza na Euro 2012 w Opolu? IP: *.punkt.pl 09.01.08, 19:24 Po raz pierwszy od dawien dawna podoba mi się decyzja ratuszowych opolskich. Brawo chłopaki! Po co robić ludziskom wodę z mózgu, jak już dziś NORMALNNIE ROZSĄDNY obywatel Polski powinnien zdawać sobie sprawę, że żadnych mistrzostw Europy u nas nie będzie. Za daw lata czyli w 2010 już nam odbiorą! Dajcie se na powstrzymałkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielak Nie będzie bazy na Euro 2012 w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 19:37 brawo p.prezydencie-gratuluje tez przy okazji drogiego i swietnego stadionu lekkoatletycznego "Gwardia" na ktorym tak wiele sie dzieje - ktory na dodatek jest nie wymiarowy-BRAWA raz jeszcze BRAWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrek Nie będzie bazy na Euro 2012 w Opolu IP: *.chello.pl 09.01.08, 19:53 Smutno mi i żal ukochanego Opola... Brak słów na to, aby określić indolencję w zachowaniu tego, który powinien być motorem napędowym naszego miasta i wzorem dla Opolan, czyli prezydenta Zembaczyńskiego. Z patologiami trzeba walczyć, ale nie poprzez zaniechanie realizacji działań mających wpływać na dynamiczny rozwój i rozkwit Opola. Twierdzę, że obecnie panujący wyrządza więcej krzywdy Opolu i jego mieszkńcom od swoich poprzedników. Piękne hasło "Opole bez granic" jest tylko wyrażeniem pragnienia. Żenująca polityka będąca autorstwem Zembaczyńskiego i jego ekipy doprowadziła do powstania niewidzialnego muru, którego nie są w stanie pokonać potencjalni inwestorzy i dlatego wolą on omijać nasze miasto. Cóż z tego, że Opole jest niemałym ośrodkiem akademickim, skoro włodarze miasta nie są w stanie zapewnić absolwentom wyższych uczelni odpowiednich warunków do pozostania w Opolu. Dzięki zachowawczości Zembaczyńskiego wykształcona młodzież zmuszona jest do emigracji ekonomicznej, na czym korzystają inni, w tym zagranica, bo zyskują za friko wykwalifikowanych pracowników. I teraz jeszcze to... Opole wycofuje się z ubiegania o utworzenie bazy piłkarskiej przy okazji EURO 2012 i to nawet bez podjęcia walki!!! Panie Zembaczyński dla dobra Opola i wszystkich jego mieszkańców powinien Pan rozważyć dobrowolne poddanie się do dymisji i uniknięcie przez to przeprowadzenia kosztownego referendum w sprawia Pańskiego odwołania z funkcji Prezydenta. Niech Pan wreszcie zrozumie, że okres zaufania społecznego dla Pana juz dawno minął, a zufanie to w ostatnich latach zostało mocno nadszarpnięte. Swoimi nieudacznymi działaniami, w tym brakiem prowadzenia skutecznej polityki dotyczącej rozwoju miasta, szkodzi Pan naszemu ukochanemu Opolu. Może to jest przykre co powiem, ale uważam że każdy kolejny dzień Panskiego urzędowania do wielka strata dla Opola. Takie jest moje zdanie w tej sprawie. Pozdrowienia dla wszystkich głosujących w ostatnich wyborach na Ryszarda Zembaczyńskiego - mam nadzieję, że w przyszłości tego błędu już nie zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Nie będzie bazy na Euro 2012 w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 20:19 Nic nie budować. Co będzie jak nie przyjądą... zostanie dla opolan. Ale po co. Dopiero co wczoraj przeczytałem na 1. stronie NTO, że "Opole umiera po piętnastej". Załatwcie zniżki na PKP dla mieszkańców Opo9la (na podstawie dowodu osobistego), to pojedziemy się gdzieś rozerwać... Odpowiedz Link Zgłoś
citizen_opole Na chooy nam baza na Euro 2012 w Opolu? 09.01.08, 21:11 Do celów rozrywkowych najlepsza jest laseczka...hehehhehe:-) - trotylu. Może być TNT, jak kto woli. Iżby efekt był większy, należy ją sobie włożyć w odbytnicę (może pomóc kolega) i podpalić lont. Efekt rozrywkowy jest murowany! A ile huku! Ile rozrywki i uciechy dla gawiedzi! I wszystko po 15-tej :-) na Rynku w Opolu. Ten doskonały sposób polecam wszystkim "kibolom" i zadymiarzom, którzy gdaczą w tym wątku na forum. Laseczka dynamitu i bitte w odbytte :-) Wasza baza treningowa na jakieś tam Euro dla jakiejś tam drużyny, która nigdy nie zawita do Opola, to mnie zwisa i powiewa, jak kilo kitu na wietrze...:-) EURO 2012, to zmartwienie organizatorów. Nie rozumiem, dlaczego Opole, które organizatorem EURO 2012 nie jest miałoby się martwić jakąś bazą treningową dla jakiejś drużyny, która nawet do Opola nie przyjedzie. To absurd! Opole ma inne ważniejsze zadania do realizacji: - nowoczesny system komunikacyjny (mosty, wiadukty, trasa średnicowa, np. rejon ulic Głogowska - Rejtana) - dar54, mx4 i k100 - chyba zgodzą się ze mną, - uzbrojenie terenów pod budownictwo mieszkaniowe indywidualne i wielomieszkaniowe, - uzbrojenie terenów inwestycyjnych, - budowa żłobków, - budowa miejskiej sieci światłowodowej, - rozbudowa cmentarza komunalnego, - termomodernizacja szkół, - przebudowa Amfiteatru, - budowa centralnej biblioteki miejskiej - dokończenie budowy kanalizacji sanitarnej - zakup nowych autobusów dla MZK To tylko kilka zadań inwestycyjnych, które przychodzą mi na myśl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vanity Re: Na chooy nam baza na Euro 2012 w Opolu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 23:17 Citizenie jak nie masz porządnych argumentów to zaczynasz być grubiański. Sam napisałeś, że pracujesz w służbach. Więc jakaś kultura dyskusji powinna obowiązywać. Trochę szkoda, że wszystko sprowadzasz do jednego tematu.Rozumiem, że chcesz bronić prezydenta i to jest twoje prawo. Nie mam zamiaru przekonywać ciebie do zmiany poglądów. Spójrz tylko na wykonanie kolejnych budżetów za prezydentury p. Zembaczyńskiego. Ile zostało zrealizowanych zakładanych planów inwestycyjnych w ubiegłych latach? I jak przekładają się wydatki inwestycyjne np.na wydatki w oświacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BogusG Re: do citizena IP: *.chello.pl 11.01.08, 11:05 > citizen_opole napisał: > Opole ma inne ważniejsze zadania do realizacji: > - nowoczesny system komunikacyjny (mosty, wiadukty, trasa średnicowa, np. rejon ulic Głogowska - Rejtana) - dar54, mx4 i k100 - chyba zgodzą się ze mną, - BRAK REALIZACJI > - uzbrojenie terenów pod budownictwo mieszkaniowe indywidualne i wielomieszkaniowe, - BRAK > - uzbrojenie terenów inwestycyjnych, - BRAK > - budowa żłobków, - BRAK > - budowa miejskiej sieci światłowodowej, - HEHE DOBRE.. BRAK > - rozbudowa cmentarza komunalnego, > - termomodernizacja szkół, > - przebudowa Amfiteatru, - BRAK > - budowa centralnej biblioteki miejskiej - BRAK > - dokończenie budowy kanalizacji sanitarnej > - zakup nowych autobusów dla MZK - BRAK > To tylko kilka zadań inwestycyjnych, które przychodzą mi na myśl. ze swojej strony pozwole sobie dodac zadania inwestycyjne na ktorych rowniez mi zalezy: budowa wiaduktow na struga i ozimskiej - BRAK budowa trasy srednicowej przez pasieke - BRAK rozbudowa stadionu -BRAK budowa wielofunkcyjnej hali widowiskowo-sportowej - BRAK budowa centrum logistycznego na metalchemie - BRAK modernizacja oswietlenia ulic - BRAK remonty ulic i chodnikow -BRAK trasy rowerowe - BRAK plany zagospodarowania przestrzennego - BRAK (SZOSTY ROK!!!) kolejka gondolowa -BUAHAHA.. BRAK ...- BRAK ...- BRAK ...- BRAK masz cus jeszcze do powiedzenia? z wielka uwaga przeczytalem rowniez twoje dywagacje na temat trotylu i tnt w odbycie, i radze wszystkim kibolom (za ktorego sie rowniez uwazam bo w przeciwienstwie do ciebie wole sie interesowac sportem niz goowienkami w kanalizacji) zeby wzieli sobie je do serca jako uwagi wybitnego specjalisty od wlazenia w doope swojemu pryncypalowi. widocznie twoj prezio jest juz tak zestresowany ze non stop siedzi z zapartym stolcem a ty boroku musisz uzywac tnt zeby tam wejsc i go posmyrac.. stad twoje doswiadczenie nieprawdaz? i jak tu sie teraz dziwic hamulcowi skoro wokol same doopowlazy bez pozdrowien -- i kazdy uczciwy obywatel w tym kraju wie, ze to JA mowie prawde. Zbigniew Z.(ero) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syllbi Nie będzie bazy na Euro 2012 w Opolu IP: *.chello.pl 09.01.08, 20:37 prezydent opola jest beznadziejny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Nie będzie bazy na Euro 2012 w Opolu IP: *.chello.pl 09.01.08, 20:44 Panie Zembaczyński dla dobra Opola i wszystkich jego mieszkańców powinien Pan rozważyć dobrowolne poddanie się do dymisji i uniknięcie przez to przeprowadzenia kosztownego referendum w sprawia Pańskiego odwołania z funkcji Prezydenta. Gdyby zrobić raking straconych pieniędzy na jednego mieszkańca to Opole nie miało by równch sobie:projekt amfiteatru ponad 800tyś. zł,dwie ekzpertyzy wiaduktu na ul.Ozimskiej około 160toś.tych ekspertyz innych miejsc nie wspomnę,Tesco kiedyś było chętne dołożyć do rozwiązań komunikacyjnych 8 milionów ale Kowalski latał z listami i zbierał podpisy i jak się okazało okolice byłej fabryki mebli są w centrum miasta i jest to teren zbytkowy,zezwolenie w końcu wydano a czy Tesco dołoży się do przebudowy układu komunikacyjnego w tamtym rejonie? myślę,że forumowicze te przykłady mogli by mnożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolczyk Re: Nie będzie bazy na Euro 2012 w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 21:26 Chyba nikt tyle cieplych slow nie napisal o Zembaczynskim co ja, kiedy przejmowal Ratusz, po Poganie...Ale teraz z pewnej perspektywy widac, ze jedyny cel jaki ma Zembaczynski, to siedziec i zlecac ekspertyzy i opowiadac o wizjach...Ale no trudno, facet nie radzi sobie totalnie, ale nikt nie porusza tutaj watku jego zastepcow...ktorzy przescigaja sie w nierobstwiei sa najbardziej nieudolni w calej historii Ratusza. W Ratuszu niejeden czlowiek, czyli Zembaczynski nic nie robi....Ratusz to ostoja totalnego nierobstwa...I takie maja zdanie opolanie o naszych gospodarzach....Teraz czekam kogo PO wysunie na prezydenta w najblizszych wyborach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiliu Re: Nie będzie bazy na Euro 2012 w Opolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 21:36 Szanowni Państwo- proszę na w/wym problem spojrzeć szerzej, przecież dzieki nieudolnemu prezydentowi kluczowe i strategiczne dla miasta stanowiska obsadzone są przez nieudaczników /Miejski Zarząd Dróg, Wodociągi WiK Opole, MZK , zastępcy Prezydenta, naczelnicy wydziałow /Konsensju/ , realizacja funduszu ISPa /kanalizacje/ i dlatego to miasto umiera, a szanowni Radni będą dyskutować o pubach, o dmuchanych boiskach itd. Po prostu najwięksi nieudacznicy /jak to powiedział K.Mike idioci z dyplomami to też idioci/ dostali się na eksponowane stanowiska i zarzynają to miasto a my durni wyborcy patrzymy na to biernie i narzekamy zamiast podjąć próby zmiany tego - zastanówmy się czy naprawdę tak musi być i czy Opole zasłużyło na to aby najnieudolniejsi nim rządzili? Odpowiedz Link Zgłoś
citizen_opole Re: Nie będzie bazy na Euro 2012 w Opolu 09.01.08, 21:46 Do opolczyka; Panuje nieomal powszechne przekonanie, że najlepszym kandydatem na Prezydenta Miasta Opola (brzmi dumnie), byłby w najbliższych wyborach Pan Tadeusz Pabisiak. Znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Nie będzie bazy na Euro 2012 w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 22:01 Zembaczynski to najwieksza porazka Opola. Nie chodzi tylko o baze na EURO. Chodzi o caloksztalt. Opole przez 6 lat rzadow Zembaczynskiego stalo sie prowincja. Nie moze byc tak ze kadra zarzadzajaca miastem wraz z jej szefem (prezydentem) to nieudacznicy. Spojrzcie kto rzadzi, kwiatkowski - doprowadziol do upadku orlika i hokeja, karbowiak - przytakujacy we wszystkim, cieply - wieczny analityk, o sekretarz nie wspomne, porazka calkowita (lepiej zeby tipsy i i wizytyu fryzjera ro bila w czasie pracy to nic nie spieprzy. Jeden maly plus - skarbniczka - jedyny facet z jajami w zarzadzie. Zembaczynski nie ma pomyslu a Opole umiera. Przykro to obserwowac patrzac na inne miasta porownywalne do Opola. Wstyd i zenada. Ale sami sobie zgotowalismy ten los.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciepły Re: Nie będzie bazy na Euro 2012 w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 21:49 Pozdrawiam naszego SUPER niedorajdę Ząbka, Czy jest ktoś bardziej przyhamowany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michu Re: Nie będzie bazy na Euro 2012 w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 21:59 Czy nie mozna by nazwać betonu B 25 betonem Zembaczyńskim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tao szatanski opolskie gorylki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 22:14 Kur..., nic nie rozumię. Miasto iście platońskie. Dwie uczelnie, 34 tysiące studentów. Musi ich uczyć przynajmiej trzy tysiące pracowników naukowych z tytułem doktora. 34 tyś. studentów plus pracownicy naukowi to 37 tysięcy, 37 tysięcy to około 30% mieszkanców. Dodać do tego szkoły średnie..., Gdzie jesteście? Mieszkancy Opola (mieszkam na wsi), kur... Kim jesteście? Co sobą reprezentujecie? Dokąd zmierzacie? Brak mi słów. Kiedyś na tym portalu napisałem, że jak tak dalej pójdzie to nie zostanie Wam nic innego jak zamieszkanie z gorylamiw ZOO. Wy juz tam mieszkacie! Żal mi Was. tao szatanski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opolanin Nie będzie bazy na Euro 2012 w Opolu IP: *.chello.pl 09.01.08, 22:11 od początku było widac że hamulcowy nie chce tego euro mniej więcej tak jak 50% facetów w Polsce mieszkania dzielonego ze zrzędliwą teściową. koncepcje, filmiki, projekty - sposoby mamienia ludzi dobre ale wcześniej czy później musiał się przyznać że nie chce euro. a pomysł zrobienia parku na terenach od anr w sytuacji kiedy nawet o Bolko nie potrafi zadbać? porażka. kolejna porażka... dalej niech debile na niego głosują. a co, spokój przynajmniej będzie! a jak wam się znudzi już ten zas**ny spokój to zrzućmy się na bilet lotniczy w 1 stronę gdzieś do dalekiej Afryki albo Amazonii z nadzieją że stamtąd nie wróci wcielać swoje wspaniałe pomysły (a raczej nie wcielać nic) w życie Odpowiedz Link Zgłoś