Dodaj do ulubionych

BIAŁYSTOK-LUBLIN-RZESZÓW

15.09.05, 18:38
Uważam, że bardzo dobrze się stało ze te miasta zostały ośrodkami metropolitalnymi.To duża szansa dla ściany wschodniej naszego kraju.Miasta te powinny nawiązać współpracę w celu zbliżenia się do standardem życia do drugiej strony Wisły!Co Wy na to?Pozdrawiam
Lublinianka
Obserwuj wątek
    • koczisss Re: BIAŁYSTOK-LUBLIN-RZESZÓW 15.09.05, 19:15
      To jest narazie projekt obecnego odchodzącego rządu, który musi jeszcze zatwierdzić nowy sejm, a więc jeszcze nie wiadomo czy tak będzie.
      Oczywiście jestem za, dobrze się tało, ale musimy jeszcze poczekać!!!
      • Gość: civitas Re: BIAŁYSTOK-LUBLIN-RZESZÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 11:21
        Lublin, ta biedna prowincja, największe w UE miasto bez lotniska? Sorry jaka
        współpraca. Rolniczy region bez perspektyw. W całej polsce znany od lat jako
        Wielka Wieś. Bez autostrady nawet w roku 2020. Żenada.
        • Gość: jaaaa Re: BIAŁYSTOK-LUBLIN-RZESZÓW IP: *.it-net.pl 16.09.05, 15:00
          A RZESZÓW to za to metropolia!!Ok.Widze ze to Wasze zakichane miasto nie chce współpracy a raczej jego zakompleksieni mieszakncy,Tylko Rzeszowianie mowia o Lublinie wielka wies...a tymczasem cala Polska tak mysli o Rzeszowie.Miescie z aspiracjami ale bez pespektyw!Stolica Podkarpacia,regionu ktory mam nadzieje PO zlikwiduje w P*I*Z*D*U
          • Gość: Obeznany Re: BIAŁYSTOK-LUBLIN-RZESZÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 15:51
            Nie kłóćcie się przecież te 3 miasta w znanym projekcie niezakwalifikowano jako
            obszary metropolitarne(ich jest 9).Tę trojkę zakwalifikowano jako potencjalne
            obszary metropolitarne a to przecież duża rożnica.
          • Gość: civitas Re: BIAŁYSTOK-LUBLIN-RZESZÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 15:53
            spadaj penisie z lublina, kozo, jaa, trawko, kalafiorze i inne nicki. nara
            prowokatorze
            • Gość: Rzeszowiak Re: BIAŁYSTOK-LUBLIN-RZESZÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 15:56
              Nie przejmujcie się lokalnymi patriotami. Oczywiście wszyscy chcemy współpracy
              a zdanie jednego człowieka nie ma znaczenia. Pozdrawiamy Lublin i Białystok.
            • empi Re: BIAŁYSTOK-LUBLIN-RZESZÓW 16.09.05, 18:34
              > spadaj penisie z lublina, kozo, jaa, trawko, kalafiorze i inne nicki. nara
              > prowokatorze
              jesteś jak dziecko, piszesz prowokatorze a jednocześnie ubliżasz Lublinowi
              mając świadomość prowokacji. Jestem z forum Lublin i niemal co dzien osoby
              podajace się za rzeszowiaków ubliżaja lubelakom lecz większość ma świadomość,
              że robią to trolle.Ignoryjmy ich. Swoją drogą to mamy wiele wspólnych spraw,
              celów, problemów i skazani jesteśmy na współpracę jeżeli chcemy w swoich
              regionach coś osiągnąć. Bądźmy solidarną Rzeczpospoltą Prawostronną :), B to
              jakoś brzydko brzmi.
              pzdr.
          • Gość: Rzeszowiak Re: BIAŁYSTOK-LUBLIN-RZESZÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 15:58
            Rzeszów ma lotnisko, będzie mieć autostradę w roku 2009, jest stolicą regionu
            turystycznego. Ma bardzo duże perspektywy. Szczególnie jak na tak niewielkie
            miasto. Już teraz jest tam dobrze, tak jak na zachodzie kraju. Mam porównanie.
            Lublin też ma perspektywy, po co wam ta nienawiść. Pogódźcie się wreszcie, to
            wyjdzie na dobre każdemu z was.
            • Gość: Rzeszowiak Re: BIAŁYSTOK-LUBLIN-RZESZÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 15:59
              Aha i nie będzie likwidacji regionów - w najgorszym wypadku do 12, ale to za
              kilkanaście lat. To oświadczyli wczoraj działacze PO, mówił o tym sam Jan
              Rokita. Pozdrawiam.
              • Gość: jaaa Re: BIAŁYSTOK-LUBLIN-RZESZÓW IP: *.it-net.pl 16.09.05, 16:08
                Również uważam że niepotrzebnie się kłócić.Potrzebna jest współpraca żeby te regiony stały się silną ścianą wschodnią.Pozdrawiam RZESZÓW.W ogóle nawet lubie Wasze miasto,wszak moja babcia w nim mieszka,pochodzi moja mama,ale nie lubie jak Rzeszowianie się z pogardą wypowiadają o Lublinie.Pozdrawiam
                • tomikus1 Re: BIAŁYSTOK-LUBLIN-RZESZÓW 16.09.05, 17:08
                  jak juz gdzies napisalem - obowiązkiem rządu i parlamentu i w interesie Polski
                  jest wzmocnienie 3 naturalnych regionów kraju: białostoczczyzny, lubelszczyzny
                  i rzeszowszczyzny.
                  to 3 naturalne obszary, których oczywistymi stolicami są obecne stolice woj.
                  Likwidacja któregokolwiek województwa pogorszy tylko sytuacje i powiększy
                  różnice miedzy wschodem a zachodem!
                • tomikus1 Re: BIAŁYSTOK-LUBLIN-RZESZÓW 16.09.05, 17:09
                  MY województwa wschodnie powinniśmy prowadzić lobbing w Warszawie aby rząd
                  przeznaczył specjalne środki na rozwój naszych terenów tak jak rząd niemiec
                  pomagał wschodnim dzielnicom kraju.
                • Gość: Rzeszowianin Re: BIAŁYSTOK-LUBLIN-RZESZÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 18:02
                  My bardzo lubimy Lublin, szanujemy Was i oczekujemy tego samego. WIĘCEJ NAS
                  ŁĄCZY NIŻ DZIELI - pamiętajcie o tym - mieszkańcy Lublina i Rzeszowa.
                • Gość: Riki z Rzeszowa Re: BIAŁYSTOK-LUBLIN-RZESZÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 20:00
                  Małe sprostowanie. To nie jest kłótnia tylko chamskie zachowanie niejakiego
                  Civitas. Pewnie to jakiś przygłup lub inny szalikowiec. Pozdrawiam Lublin
    • Gość: mm Re: BIAŁYSTOK-LUBLIN-RZESZÓW IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 16.09.05, 19:29
      Ogłaszam pakt przyjaźni i współdziałania między naszymi miastami.
      • Gość: hamster Re: BIAŁYSTOK-LUBLIN-RZESZÓW IP: *.dhcp.oxfr.ma.charter.com 17.09.05, 15:03
        ja juz wczoraj pilem piwo z gosciem z Bialegostoku..
        • Gość: Satan of Swing Re: BIAŁYSTOK-LUBLIN-RZESZÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 16:18
          Ja nie liczę litrów alkoholu wypitych z ludżmi z Podkarpacia i Podlasia - bardzo
          dzuo was studiuje w Lubline.
          Pozdr.
    • Gość: rsg Re: BIAŁYSTOK-LUBLIN-RZESZÓW IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 17.09.05, 21:27
      rzeszów metropolią? ludzie nierozśmieszajcie mnie. Misto mające 150 tys
      mieszkańców ma sie równać z Europejskimi metropoliami? Lublin no to jeszcze sie
      zgodze, silny ośrodke akademicki i tak dalej, ale Rzeszów :/ Przecież to
      cholera ma taki malomasteczkowy charakter, krowy po ulicach łażą a ludzie
      furmankami jeżdża, nie wiem co to ma wspólnego z metorpolią taką jak Krakow,
      Warszawa czy Trojmiasto, to już zadupie pólnocy olsztyn jest większy
      • Gość: bagiennapijawka Re: BIAŁYSTOK-LUBLIN-RZESZÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 22:56
        Mili internauci - przykro mi, że mieszkaniec mojego miasta zostawił tu taki
        paskudny wpis. Nie sądzę, żeby olsztyniacy tak myśleli o Rzeszowie - ja na
        pewno nie. Na usprawiedliwienie 'rsg' (który na Forum Olsztyna, jak się zdaje,
        pojawił się jako 'd') powiem tylko, że była to reakcja na zmasowany atak
        niejakiego skydivera, który w ciągu zalediwe dwóch dni 'ozdobił' nasze forum
        takimi kwiatkami:
        'Nie będę mówić czym, ale Olsztyn w najlepszym wypadku ma tyle samo co Rzeszów.
        W Polsce jest postrzegany jako zadupie. Ciekawe czemu w Szczecinie czy Poznaniu
        słyszałem że Olsztyn to nudna wiocha gdy pytałem czy warto tam jechać i coś
        zobaczyć. A co ma Olsztyn, ta zapadła poniemiecka wieś? Koniec dyskutowania z
        burakami z wsi olsztyn, do widzenia państwu. Dalej wierzcie że wasza wiocha
        jest wielkim, godnym uwagi miastem. Toruniowi czy Szczecinowi nie dorastacie do
        pięt. I ładne krowy pasą się na Dajtkach. Ty się lecz człowieku, respekt przed
        tym poniemieckim zadupiem? W Polsce słyszy się o nim gorsze rzeczy niż o
        Białymstoku czy Lublinie. 240 km dziurawych zdewastowanych ulic, 90% zabytków w
        stanie zagrożenia... Wiocha.'
        rsg puściły nerwy. Myślę, że to zrozumiecie i wybaczycie.
        • Gość: Satan of Swing Re: BIAŁYSTOK-LUBLIN-RZESZÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 23:57
          Jednak Skydiver ma problemy psychiczne. Po Lublinie rzucił sie na Olsztyn, ale
          oczywiście - jak widać na załączonym przykładzie, nie omieszkał plunąć przy
          okazji na Lublin i Białystok...
          • Gość: Riki Re: BIAŁYSTOK-LUBLIN-RZESZÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 20:04
            Czy zna ktoś może jakiegoś dobrego psychiatrę którego można polecić
            Skydiverowi?
      • Gość: Rzeszow Re: BIAŁYSTOK-LUBLIN-RZESZÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 13:02
        Oczywiście olsztyn. Zazdrość cię zżera przesiedleńcu że twoja wiocha z kozami
        na ulicach nie ma statusu metropolii? olsztyniaki to największe buraki w kraju.
        a większość pisze z Londynu.
        • Gość: civitas Podziwiajcie metropolię olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 13:05
          www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=27&ido=244
          I oni ośmielają sie obrażać Rzeszów, buraki.

www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=21&ido=168&idz=5794
          www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=26&ido=240

METROPOLIA OLSZTYN - do nas się przyjebali że krowy chodzą po ulicach -
          udowodnij to cwaniaku:

www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=23&ido=180&idz=3385
          • koczisss Re: Podziwiajcie metropolię olsztyn 18.09.05, 16:56
            Troszkę mało w tych osiedlach olsztyńskich miejskości, wiochą wali z daleka:)))
            Kurcze, to to co jest w Białymstoku i do niedawna postrzegane przeze mnie było za wiochę, w porównaniu do obrazków z Olsztyna normalnie miejscem prawie śródmiejskim, teraz zmieniam zdanie o niektórych miejscach Białegostoku, bo po tym co widziałem są to w 100% tereny miejskie:)))
            • Gość: bagiennapijawka Re: Podziwiajcie metropolię olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 17:29
              Wiesz kocziss, do tej pory wydawało mi się, ze jesteś rozsądnym i ciekawym
              człowiekiem. Po tym wpisie chyba zmienię zdanie. Czy patrząc na te zdjęcia
              koczisss.neostrada.pl/index2.html mam uwierzyć, że w Białymstoku cały
              rok trwa zima, a jedynymi mieszkańcami są jelenie, dziki i żubry? Wróć kiedyś
              na stronę, którą podał civitas jako dowód na to, że Olsztyn to wiocha, a tak
              naprawdę udowodnił, że autor tej strony lubi fotografować naturę (podobnie jak
              Ty), zobacz resztę zdjęć i nie zachowuj się jak dziecko.
              • koczisss Re: Podziwiajcie metropolię olsztyn 18.09.05, 17:46
                Czy patrząc na te zdjęcia
                > koczisss.neostrada.pl/index2.html mam uwierzyć, że w Białymstoku
                cały
                > rok trwa zima, a jedynymi mieszkańcami są jelenie, dziki i żubry?

Co do mojej strony, to jest napisane, że Białystok i okolice, a do tego mówi głos, że w zimowej scenerii, są jeszcze wiosenne okolice!!!
                Ale nigdzie tam nie są nazwane plenery jako jakieś osiedle, i w większości zdjęcia są robione poza miastem!!! Że jelenie? Bo było to robione w Akcencie Zoo, to co, ludzie mieli w klatkach być???
                A tak w ogóle, nie lubię zdjęć z ludźmi, są zbędnym elementem!!!

Co do tej strony, to ja tylko skomentowałem zdjęcia, jakie widziałem, nic po za tym, i nie napisałem, że cały Olsztyn to wiocha, a jedynie te miejsca tam pokazane, i porównałem je z białostockimi "wiejskimi" miejscami, które, przy tych olsztyńskich są obszarami mocno zurbanizowanymi!!!

> Wiesz kocziss, do tej pory wydawało mi się, ze jesteś rozsądnym i ciekawym
                > człowiekiem. Po tym wpisie chyba zmienię zdanie.

Miej zdanie o mnie jakie chcesz, w sumie jest mi to obojętne, nie znamy się i zapewnie nie poznamy się, więc powiem za reklamą "Mi to LOTTO".

NIe chciałem nikogo tu obrażać, no może jedną osobę z Olsztyna, a mianowicie światowego człeka, a że Ty odebrałaś to w ten sposób, no cóż, trudno, jakoś z tym będę żyć!!!
                • Gość: Satan of Swing Re: Podziwiajcie metropolię olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 19:56
                  O co tu sie kłócic? Kazde duze polskie miasto ma w swoich granicach kilka bez
                  sensu włączonych do niego wsi.
                  A akurat zabudowa Białegostoku, to wygląda bardzo "miejsko" - szkoda tylko, że
                  cały niemal taki betonowy...
                  • koczisss Re: Podziwiajcie metropolię olsztyn 18.09.05, 20:05
                    W sumie masz rację, co do tych kłótni:)))
                    Może i nie bardzo "miejsko" wyglada Białystok, ale takich miejsc z kozami, czy narzedziami rolniczymi, czy drogami wśród pół i łąk w Białymstoku praktycznie nie ma, bo jest tu ciasno i nie może być:)))
                    • Gość: Satan of Swing Re: Podziwiajcie metropolię olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 20:27
                      Ale ja zawsze odnoszę wrazenie, ze Białystok wygląda bardzo miejsko - moze ten
                      cudzysłów cie zmylił - użyłem go, bo po prostu osobiście nie lubię zbyt nowych
                      miast, a Białystok, chociaż był już 100 lat temu sporym miastem, to jednak ma
                      dużo mniej historyczny charakter niż np. Lublin. O to mi chodziło. Zresztą - te
                      wszystkie bloczydła i nowoczesne (w sensie wybudowane po wojnie) budynki
                      powodują, ze Białystok wydaje mi sie większy niż jest i szczerze mówiąc nawet
                      sie nie zdziwiłem, ze jedna moja znajoma studiująca w Lublinie myślała kiedyś,
                      ze Bialystok jest większy niż Lublin - właśnie charakter zabudowy i to ze jest
                      dosć jednolita na sporym obszarze - powoduje chyba takie wrażenie.
                      Pozdrawiam!
                      PS. Ale jednego wam nie wybaczę! Co to za kretyn zaprojektował, pozwolił na
                      budowę i zbudował ten koszmarny wieżowiec (chyba z lat 70tych?) na osi pałacu -
                      jak sie patrzy od pałacu na bramę i widzi bramę na tle tego czegos, to naprawdę
                      ma sie ochote dzwonić do Ben Ladena...
                      • koczisss Re: Podziwiajcie metropolię olsztyn 18.09.05, 20:40
                        Acha, o to Ci chodziło, masz rację cudzysłów był tu nie potrzebny:)))
                        Co do tego budynku, o którym mówisz, jest to Urząd Miejski:))) Chyba o to Ci chodzi:)))

Mówisz o zwartej zabudowie, bo Białystok jest mocno ściśnięty w swych granicach, na 292 tys ludzi, powierzchnia to tylko 94 km2, co daje zagęszczenie porównywalne do warszawskiego, jesteśmy na drugim miejscu pod tym względem.
                        Dlatego też poszerzenie granic przydałoby się tutaj, a nie sztuczne tak jak w Rzeszowie, bo to nie ma sensu, w środku miasto, a na obrzeżach niby to dzielnice, przedmieścia, ale o charakterze wiejskim, bo przecież nie wszędzie na około granic Rzeszowa są miejscowości, a większości pola i łąki:)))
                        Tak samo Olsztyn jest sztucznie rozdmuchany, jest barzdo dużo pustych przestrzeni, że nie widać, czy to jeszcze misto, czy już nie, częściowo jest to spowodowane dużą ilością jezior, ale to nie jest główny powód:))) Widać to właśnie na tych zdjęciach, które skomentowałem, a po których bagiennapijawka mnie zbeształa:)))
                        Pozdrawiam:)
    • Gość: swiatowy Re: BIAŁYSTOK-LUBLIN-RZESZÓW IP: *.in-addr.btopenworld.com 18.09.05, 13:31
      Ludzie nie dajcie sie zwariowac jakims oszolomom na forum Olsztyn nikt nie
      obraza Rzeszowa bo i po co?(to mieszkancy Elblaga to czynia na tym forum tez)my
      tez mamy roznych partyzantow!.Pozdrowienia
    • Gość: blackberry Re: BIAŁYSTOK-LUBLIN-RZESZÓW IP: 80.51.180.* 18.09.05, 19:15
      Rzeszów powinien postarać się o wybudowanie metra, przecież każda metropolia ma
      metro ;)a jeśli ma za mały obszar i nie bedzie kogo wozić to zawsze mozna
      dołączyć do miasta kilka wiosek ( może nie aż po Barwinek i Stalową Wolę bo
      kawałek województwa powinien zostac). A zresztą w sumie po co, Rzeszów jako
      miasto- metropolia byłby wręcz idealny na nowy eksperyment, wielkie miasto o
      obszarze dzisiejszego podkarpackiego miałby ogromne szanse rozwoju, może nawet
      wszystkie instytucje z Brukselii się wtedy przeniosą. A wtedy to dopiero się
      zacznie rozwój hihihi, kto wie...(mnie się marzy jedno - likwidacja tego
      pokracznego tworu, niech w końcu miastem wojewódzkim będzie MIASTO, gdzie ludzie
      myślą normalnie, gdzie nie ma chorych ambicje wynikających z kompleksów)
      • Gość: LokalPAtriot Re: BIAŁYSTOK-LUBLIN-RZESZÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 01:28
        Muahaha, zobaczymy za 50lat kto bedzie gora :) Prawda jest taka ze w calej
        Polsce obecnie sie inwestuje, w jedynm miescie wiecej, w drugim mniej, doganiamy
        po prostu zachód i prędzej czy później dogonimy, a czy niektóre miasta są
        powiększone sztucznie czy nie, to co z tego? Ja proponuje popatrzeć na Londyn,
        tak powiedzmy 4tą strefę i dalej, to też moim zdaniem w niektórych przypadkach z
        moich obserwacji tam duż onie powinno należeć do tego miasta, ale cóż jest jak
        jest ;]
        • Gość: Rzeszowiak Re: BIAŁYSTOK-LUBLIN-RZESZÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 13:39
          Puste przestrzenie? Zapraszam do Szczecina - 301 km powierzchni (Olsztyn 88,
          Rzeszów 84), w tym jakieś 80 km zabudowane bardzo gęsto, a potem już tylko
          lasy, łąki, jeziora, niezamieszkane wyspy w centrum miasta, Odra. A jednak
          wygląda jak miasto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka