Dodaj do ulubionych

Czy PO przechodzi powoli do Historii?

25.12.06, 18:00
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=54449889&v=2&s=0
Obserwuj wątek
    • czesiekkk Re: Czy PO przechodzi powoli do Historii? 25.12.06, 18:09
      Kiko jak zwykle w świetnej formie, Wesołych Świąt.
      A teraz wracając do tematu, PiS tak słodziutko mówi że żadnych afer nie ma na
      koncie i że to jest sukces. Otóż tak nie jest afera Samoobrony jak najbardziej
      idzie na konto także i PiS. Bracia Kaczyńscy uzyskaliby poparcie Tuska i Rokity
      w sprawie likwidacji WSI, zmiany zasad lustracji albo powołania CBA, ale nie
      chcieli. Dlaczego, bo woleli Giertycha, Wierzejskiego, Łyżwińskiego i Leppera. I
      teraz mówiąc oględnie kłopoty SO i LPR są kłopotami PiS, od tego tak łatwo nie
      będzie można się odciąć i powiedzieć to nie my, to oni.
      Wreszcie geniusz strategiczny przywództwa PiS przeszacował elektorat
      konserwatywny katolicki w Polsce. Polski bardziej państwem wyznaniowym uczynić
      się juz nie da.
      • kikoo1 Re: Czy PO przechodzi powoli do Historii? 25.12.06, 18:43
        Witaj Cześku, Wesołych!
        Sprawy się komplikują, ale nie mogę wciąż oprzeć się wrażeniu, że to silny,
        zmasowany atak na koalicję i jego skutki... No i niezwykle trudno uwierzyć mi
        w szczere intencje PO (?).
        A przy okazji, znalazłam ciekawy tekst:
        perlyprzedwieprze.blox.pl/html
        • czesiekkk Re: Czy PO przechodzi powoli do Historii? 25.12.06, 19:11
          Ja dziękuję za TAKĄ koalicję.
          Nie ma czegoś takiego jak szczere intencje w polityce, bo to jest gra obliczona
          na to że ktoś straci a ktoś inny zyska, ale faktem jest że PO głosowało za
          likwidacją WSI i zmianą zasad lustracji więc pole do kompromisu było. Teraz
          chyba go już nie będzie, bo na takim porozumieniu PO by tylko straciło, będzie
          za to ostro punktować wpadki PiS/SO/LPR podobnie jak PiS w zeszłej kadencji
          punktował SLD.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka